Telegram Web Link
🔴سینمای خلّاقِ ایران بر سکوی جهانی

🖌عباس آخوندی - ۴ اردیبهشت ۹۸

🔸امشب در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، فیلم 23 نفر ساخته مهدی جعفری را تماشا کردم. در یک جمله باید بگویم همه چیز فوق‌العاده بود. رضا میرکریمی را همیشه دوست داشتم، امشب عاشقش شدم. مردی که هم هنر را می‌فهمد و هم یک مدیر تمام عیار است. با اخلاق، جنگنده و پی‌گیر. برگزاری یک جشنواره بین‌المللی در یک محیط بین‌المللی پُر از سیمِ خاردار و مین‌هایی که همه طرف کاشته شده‌اند و هر لحظه ممکن است منفجر شوند، شاهکار است. واقعا براوا.

🔸جشنواره‌ای با حداقل مداخله‌ی دولتی، با بیشترین مشارکت حرفه‌ای و دانشگاهی سینماییان، بیشترین پوشش موضوعی شامل بازاریابی، کارگاه‌های بادگیری وتبادل تجربه متعدد و در سطح‌های مختلف، حداکثر مبادله‌ی فرهنگی و ارتباطی بینِ اهالیِ سینما ایران، منطقه و جهان با کمترین هزینه و برگزاری نمایشگاهی کوچک ولی مؤثر از آخرین دستاوردهای فناورانه ایران و جهان در صنعت سینما.

💢تبریک به اهالی سینما و تمام ایرانیان بابت این کار فرخنده که نشان از آن دارد که ایران در سخت‌ترین شرایط از آفرینش و خلقِ فضاهای جدید باز نمی‌ماند.

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
⭕️امتناع فکری و عصری کردنِ فهمِ دين

🖌عباس آخوندی - ۶ اردیبهشت‌ماه ۹۸

🔸دیروز در مراسم چهارمین سال‌گرد درگذشت استاد صادق آیینه‌وند شرکت کرده‌بودم. یادداشتی از آن شادروان تحت عنوان "عصری‌کردن فهم دین" در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گرفت. در ابتدای آن، یک جمله از آن مرحوم توجه مرا به‌خود جلب کرد و موجب شد که آن را تا به آخر بخوانم.

🔸"تحولاتِ جديدي که تکنولوژي به دنبال آورده و برخي عرصه‌ها را که حوزه‌هاي نفوذ‌ناپذير و قلمرو حراست شده ناميده مي‌شدند، درنورديده، پاره‌اي از کسان را که بين ادبيات ديني که از بستر عُرف و قُدس مايه مي‌گيرد و جوهرِ دين که بر بنياد وحي و عقل استوار است، فرق نمي‌نهند، نگران کرده و اينان چون در شبکه‌ي فهم مناسبات عرف و دين غالباً خلط مي‌کنند، بعضي از کارکردهاي حاصل از اين حوزه را به گونه‌اي تفسير مي‌کنند که مثلاً نسلِ جوان از دين رويگردان است".

🔸متن کوتاه بود. لیکن، گویی استاد آیینه‌وند قصد کرده بوده‌است که تمام تجربه خود را در کوتاه‌ترین متن به مخاطب انتقال دهد. با توجه به آن‌ که ماه رمضان و ماهِ تعقّل و تدبّر در قران در پیش است، فکر کردم با انتشار این متن به استقبال ماهِ خدا برویم. چون این فرق نگذاشتن قرن‌هاست که موجب امتناعِ از تفکر در ایران و جهانِ اسلام شده و شوربختانه با قدرت رسانه‌ای سنگین هم‌چنان در جامعه در جریان است.

🔻و امّا یادداشت استاد صادق آیینه‌وند به شرح زیر است:

📝 https://telegra.ph/FahmDin-04-26

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵اقتصاد و سیاست در ایران

🖌عباس آخوندی - ۹ اردیبهشت‌ماه ۹۸

🔸حاکمیّت قانون برترین دستاورد بشری در روزگارِ نو در چارچوب قرارداد اجتماعی است. قانون از حیث چیستی عبارت از رفتار‌های قاعده‌مند و تکرارشونده و مورد پذیرش یک ملّت است. از این رو، قانون پدیده‌ای است تاریخی که در دوره‌های مختلف ظهور و بروز متفاوتی دارد و با ارزش‌های اخلاقی بنیادین یک ملّت که برخاسته از باورهای بنیادین، نظام معرفتی و نظم اجتماعی برگرفته از آموزه‌های تایخی و تمدنی آن ارتباط بر قرار می‌کند. در عینِ حال، قانون پدیده‌ای نو است که محصول فرایند صورت‌بندی صحیح مساله‌های ملّی، بحث و بررسی آن‌ها در عرصه‌ی عمومی، تصویب رسمی در دولت به مفهوم وسیعِ آن و تنفید اجرای منصفانه و بدون جانبداریِ خاص است.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

📎 https://telegra.ph/Economy-04-28

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
♦️”نگرانی برای فردای ایران”
▫️همراه با پرسش و پاسخ دانشجویی

سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه- ساعت: ۱۷:۰۰
📍میدان نمازی-آمفی تئاتر کتابخانه خوارزمی

‎‌‏@AbbasAkhoundi
⭕️خشونت و ماه رمضان

🖌عباس آخوندی - ۱۵ اردیبهشت

🔸خشونت، نزاع و درگیری بر بخش گسترده‌ای از جهان اسلام (مسلمانان) چیره شده‌است. ماه رمضان، ماهِ رحمت و بهار قران نیز که اختصاص به مسلمانان دارد، فردا آغاز می‌شود. سؤال این است که آیا از فرصت این ماه می‌توان در جهت کاهش خشونت، صلح و حلِّ منازعه در میان مسلمانان بهره‌برد؟ و یا آن‌که در عمل بذر خشونت‌های بیشتری پاشیده خواهدشد؟

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید:
📎 https://telegra.ph/Ramadan-05-05

📩دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢جامعه و فرهنگ در ایران

🖌عباس آخوندی

🔸جامعه‌ی ایران از حیثِ فرهنگی صحنه‌ی رویارویی دایمی سه‌ عنصر تمدن ایران‌شهری، معرفتِ دینی و تجدد است و در هر لحظه در حال ساختاریابی و بازتعریف خود می‌باشد. البته، این فرایند ضرورتا با موفقیّت همراه نیست. گاهی این رویایی‌ها منجر به بازتولید و آفرینش سرمایه‌ و امیدِ اجتماعیِ نو می‌شود و گاهی با فرسایشِ پی‌درپی همراه‌ است و وجدانِ جامعه را نگران می‌کند. شناخت جامعه و فرهنگِ ایران و رصدکردن جلوه‌های اجتماعی و صحنه‌های رویارویی فرهنگی، کمک کردن به حل مساله و برساخت رویاهای خوب جمعی برای ایرانیان بزرگ‌ترین مشغله روشنفکری من و اندیشه‌ورانِ ملی است.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید:

📎 https://telegra.ph/Culture-05-05


Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
سرکار خانم شرفبافی
خداقوت

@AbbasAkhoundi
⭕️آتش‌سوزی در بازار تبریز

🔸بازارِ زییابی تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده‌ی جهان، میراثِ‌ ملی ایران و میراث‌ِجهانی ثبت‌شده توسط یونسکو دچار آتش‌سوزی شد. خوشبختانه با تلاش آتش‌نشانان فداکار دامنه‌ی آتش مهار و ظرف حدود پنج ساعت بدون تلفات جانی ولی، با مصدومیت ۲۹ تن از آتش‌نشانان و شهروندان عزیز اطفا شد.

💢این حادثه یکبار دیگر ضرورتِ بازآفرینیِ‌شهری و حفاظتِ‌مدرن از ثروت‌های‌تاریخی را گوشزد می‌کند. این ثروت‌ها غیر قابلِ جایگزینی هستند، آن‌ها را گرامی بداریم.

🖌عباس آخوندی - ۱۹ اردیبهشت ۹۸

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵مهاجرانِ افغان و ایده‌ی ایران

🖌عباس آخوندی - ۲۰ اردیبهشت ۹۸

🔸اظهارات یک دیپلماتِ ارشد در رسانه‌ی ملی، آن‌گاه که درباره‌ی برادران و خواهران افغان سخن گفت، بازتاب گسترده‏‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت. بخش اعظم پاسخ‌ها و واکنش‌ها، حاکی از دلسردی و حتی خشم مخاطبان ایرانی بود. البته، گروهی نیز در منطقِ خود، بر اساس واقع‌گرایی سیاسی و در نظر گرفتن منافع ملی، چنین موضعی را تایید کرده و با شرایط موجود مطابق دانستند. واقع‌گرایی مورد ادعای گروه دوم، بر این نکته متکی بود که اروپا در پاسداشت برجام و ایستادن بر تعهدات خود قدم‌های جدی برنداشته‌است و باید در نظر داشته‌باشد که برادران و خواهران افغان مقیم ایران، اگر نتوانند در ایران بمانند و به عبارت ساده و صریح "ایران از پس هزینه‌های آنان برنیاید"، "مجبور به ترک ایران خواهند شد" و "مقصد اول آنان اروپا خواهد بود".

🔸درک انتقادها و دلسردی و خشم گروه اول این موضع‌گیری بسیار روشن بود. از نگاهِ آنان، این یک رویکرد ابزارگرایانه به انسان‌هاست. این رفتار نه تنها شایسته افعان‌ها نیست، که کاربستِ این سیاست در ارتباط با هر جماعتِ انسانی خلافِ اصولِ اخلاقی است. چه رسد به افغان‌ها که سال‌ها در ایران زیسته‌اند و در بسیاری از موارد برای برخی حقوق اولیه آنان از سوی فعالان سیاسی و اجتماعی تلاش زیادی نیز صورت ‌گرفته است. از منظرِ اخلاقی، باید نسبت به تبدیل جماعت‌های انسانی به عاملی برای گروکشی در مذاکرات حساس بود و از مرزهای اخلاق نباید گذشت.

🔸در دنیای هزینه و فایده و فایده‌گرایی، این نکته قابل درک است که اروپا باید برای تحقق راستین برجام، تلاش کند و بداند که ایران در چه حیطه‌ها و موضوع‌هایی می‌تواند کمک کار اروپا باشد و یا به سخنِ دیگر، دهه‌هاست که بوده‌است. بر اساس تجربه‌ی مدیریتی و سابقه‌ی کاری‌ام در زمینه‌های مختلف اجرایی کشور، می‌دانم که حضور افغان‌ها در ایران بی‌هزینه نبوده‌است. و از سوی دیگر، منافع خاص خود را نیز برای ایران داشته‌است. ولی، موضوع مورد بحث فراتر از فایده‌گرایی مادی است.

🔸افزون بر ضرورتِ توجه به ارزش‌های انسانی وپایبندی به اصولِ اخلاقی که پیش از این ذکر آن رفت، از جنبه‌های هویتی نیز، آیا امکان تفکیک بین هویت ایرانی و افعان جز مرزهای رسمی وجود دارد؟ آیا می‌توان ایده‌ای از ایران داشت و ملّت‌های واقع حوزه‌ی تمدنی ایران در آن سهمی نداشته باشند؟ طرح این‌گونه سخنان حکایت از درکِ نادرست از مفهوم زیستِ مشترک ملت‌ها در درون یک حوزه‌ی تمدنی است که امنیت، رفاه و آسایش آنان را در طول قرن‌ها تامین و تضمین کرده‌است. فراتر آن‌که، رمز مقاومت و پایداری، شرافت و حق طلبی و پایبندی به ارزش‌های انسانی است. طرحِ موضوع مهاجران در واکنش به سیاست‎‌های دولت ترامپ پذیرش منطق اوست که مورد انتقاد سیاستِ رسمی ایران است. رفتار ترامپ با مهاجران در ایالات متحده یکی از شرم‌آورترین اقدام‌هایی که او مرتکب شده‌است.

💢درپایان توجه خود و همگان را با این آموزه‌ی قران کریم جلب می‌کنم:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ ﴿المائدة: ٨﴾

اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد، براى خدا به داد برخيزيد [و] به عدالت شهادت دهيد، و البته نبايد دشمنىِ گروهى شما را بر آن دارد كه عدالت نكنيد. عدالت كنيد كه آن به تقوا نزديكتر است، و از خدا پروا داريد، كه خدا به آنچه انجام مى‌دهيد آگاه است.

📝دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔻دانشجویان عزیز عضو انجمن اسلامی و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف

🔸با سلام

🔸قرارمان این بودکه برای نشست امروز آن انجمن با عنوان نقد عملکرد دوزادهم شرکت کنم. مطالب لازم را تهیه کرده و ذهنم را هم سازمان داده‌بودم. لیکن، با توجه به شرایطی که با اعمال تحریم‌های تازه‌ی امریکا و اعلام کاهش برخی تعهدات ایران در برجام از سوی شورای امینت ملی ایران پیش آمد، نسبت به مناسب بودن زمان برای نقد عملکرد دولت تردید کلی پیدا کردم.

🔸بزرگترین نقد من به دولت، پذیرش عملی دولت موازی از سوی رییسِ جمهور است تا جایی که امکان سیاست‌ورزی و سیاست‌گذاری را از دولت رسمی و مسؤول سلب کرده و ایران را در وضعیت فعلی قرار داده‌است. و طرفه آنکه همین گروه مدعی دولت هم شده‌اند. البته، این مطلب را چندین بار در جلسه‌های هیات وزیران با حضور جناب رییسِ جمهور بیان کرده‌ام. ولی، با این همه، به گمانِ من باید در این موقعیت، از نقدِ تیزِ دولت خودداری کرد. از این روی، از شما دانشجویان عزیز درخواست دارم که در این موقعیت، به‌جای تمرکز بر نقد دولت به راهبردهای خروج از تنگنا بیندیشیم. این را از این‌رو پیشاپیش اعلام می‌کنم که کسانی که به جلسه می‌آیند با آگاهی از موضوع حضور یابند. امید که گفت‌وگوی ثمربخشی داشته باشیم.

برادرتان
عباس آخوندی
عباس آخوندی pinned «🔻دانشجویان عزیز عضو انجمن اسلامی و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف 🔸با سلام 🔸قرارمان این بودکه برای نشست امروز آن انجمن با عنوان نقد عملکرد دوزادهم شرکت کنم. مطالب لازم را تهیه کرده و ذهنم را هم سازمان داده‌بودم. لیکن، با توجه به شرایطی که با اعمال تحریم‌های…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف

🔹اقتصاد ایران بر اساس قانون اساسی از سه بخش خصوصی، تعاونی و دولتی تشکیل شده اما الان اقتصاد ایران دست چه کسی است؟

🔹بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران در اختیار نهادهای عمومی غیر دولتی است

🔹نهادهای عمومی غیر دولتی وقتی می‌خواهند کنشگری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کنند مانند بازیگر بخش خصوصی کنش‌گری می‌کنند اما به وقت تعهد دادن، تمام تعهداتشان بر عهده دولت است

🔹توسعه و رقابت با نهادهای عمومی قدرتمند بی‌معنی است

🔹در ایران بازیگرانی هستند که به هیچ سیستمی پاسخگو نیستند و در قدرت هم اثرگذاری جدی دارند

🔹سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان به این دلیل که اصل راهبردی‌شان را حضور در قدرت گذاشتند دچار فرسایش شد

🔹اصلاح‌طلبان اصل را بر این نگذارند که باید پیروز شوند

🔹اگر اصلاح‌طلبان رای‌آوری را به عنوان مساله دوم قرار دهند می‌توانند برای خودشان سرمایه اجتماعی مجددی دست و پا کنند

🔻 منبع خبر: اعتماد آنلاین
📎 https://www.tg-me.com/etemadTV/1024

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢مشروح نشست با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف

🔸عباس آخوندی، در نشست «نقد عملکرد دولت دوازدهم» که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: زمانی که دولت یازدهم دولت را تحویل گرفت در تمام حوزه‌ها یک وضعیت آشفته و کم نظیر از نظر تاریخی وجود داشت.
به گفته آخوندی برجام کار بزرگی بود و امید ایجاد کرد، ولی ضعف دولت بعد از برجام شروع شد و مخالفان تمام تلاش خود را کردند تا برجام را حیثیت بیندازند. او معتقد است گام دوم پس از برجام اقتصادی بود و دولت باید این بلافاصله پس از امضای برجام FATF را امضا می‌کرد.

🔻مشروح (ویدیوی کامل) صحبت‌های دكتر عباس آخوندی در نشست نقد عملکرد دولت دوازدهم را ببینید.

📎 yon.ir/Sharif

💢محورهای سخنرانی دكتر عباس آخوندي در دانشگاه صنعتي شريف:

🔸برجام کار بزرگی بود و امید ایجاد کرد، ولی ضعف دولت بعد از برجام شروع شد

🔸دولت یازدهم در سال‌های نخست به خاطر اعتباری که از برجام کسب کرد به کار خود ادامه می‌داد.

🔸مخالفان تمام تلاش خود را کردند تا برجام را از حیثیت بیندازند، چون می‌دانستند برجام ابزار دولت است

🔸گام دوم پس از برجام باید مبادلات اقتصادی می‌بود

🔸دولت باید پس از امضای برجام بلافاصله FATF را امضا می‌کرد. نقد من هم به دولت همین است که چرا بلافاصله آن را امضا نکرد

🔸مهم‌ترین نقدی که به دولت دوازدهم وارد است این است که منطق مخالفان را پذیرفت

🔸در ساختار سیاسی ایران امکان سیاست‌ورزی مسئولانه با مشکل جدی مواجه شده است

🔸اقتصاد ایران از سه بخش خصوصی، تعاونی و دولتی تشکیل شده، اما الان این اقتصاد دست چه کسی است؟

🔸اقتصاد ایران در اختیار نهادهای عمومی غیر دولتی است

🔸نهادهای عمومی غیر دولتی وقتی می‌خواهند کنشگری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کنند مانند بازیگر بخش خصوصی کنش‌گری می‌کنند اما به وقت تعهد دادن، تمام تعهداتشان بر عهده دولت است

🔸یکی از نقد‌های من به دولت این است که چرا باید این نهادهای عمومی غیردولتی در اقتصاد نقش آفرینی کنند

🔸توسعه و رقابت با نهادهای عمومی قدرتمند بی‌معنی است

🔸در ایران بازیگرانی هستند که به هیچ سیستمی پاسخگو نیستند و در قدرت هم اثرگذاری جدی دارند

🔸ما باید به ساختارسازی در حوزه اقتصادی برگردیم

🔸امروز اسرائیل نقش لیدری را در منطقه به دست گرفته و ما فکر می‌کنیم این نقش را آمریکا ایفا می‌کند

🔸نه ایران و نه آمریکا تمایلی برای درگیری نظامی ندارند، ولی تنش‌ها در بدترین وضعیت است

🔸من به توانایی شورای امنیت ملی و سیاسیون و اینکه آن‌ها می‌توانند صحنه را مدیریت کنند، امیدوارم

🔸اصلی‌ترین کار خلق یک سرمایه اجتماعی برای حکومت است و باید بر دوگانه ملت-دولت فائق آمد

🔸مهم‌ترین کار اصلاح‌طلبان باید خلق سرمایه اجتماعی باشد، چرا که این سرمایه دچار فرسایش شده است

🔸اصلاح‌طلبان اصل را بر این نگذارند که باید پیروز شوند

🔸اگر اصلاح‌طلبان رای‌آوری را به عنوان مساله دوم قرار دهند می‌توانند برای خودشان سرمایه اجتماعی مجددی دست و پا کنند

🔸مردم نمی‌دانند موضع اساسی و اصولی اصلاح‌طلبان چیست

🔸اصلاح‌طلبان باید به سمت بازسازی سرمایه اجتماعی خود بروند

🔸فقدان نظریه باعث شده تا حتی کسانی که در دولت دارای سابقه روشنی هستند حمایت نشوند

🔸اگر می‌خواستم سیاسی‌بازی کنم یک میلیون و 50 هزار مسکن مهر به بهره‌برداری نمی‌رسید

🔸اگر 5 نفر باشند که با قاطعیت از عملکرد خود دفاع کنند یکی از آن‌ها من هستم

▪️منبع: اعتماد آنلاين/ @etemadonline

@AbbasAkhoundi
💢سؤالِ اشتباه

🔸چندی پیش دوست عزیز جناب جهانگیری اعلام کردند که دو نظریه پیش روی دولت است. نخست «سهمیه‌بندی و کوپنی شدن کالاهای اساسی» و دوم، در پیش گرفتن سازوکارهای «اقتصاد آزاد» با هدف حذف یارانه‌های پنهان است. در عینِ حال ایشان پنهان نمی‌کنند که تمایلِ دولت، گزینه‌ی نخست است. چرا که ادامه می‌دهند: در شرایط جدید اقتصادی شاید مجبور شویم در برخی کالاها به سمت سهمیه‌بندی و کوپنی شدن پیش برویم. پیش از این هم ایشان گفته بودند که: «هیچ‌کس نیست که بگوید کشوری که در شرایط جنگ است، اقتصادش باید اقتصاد آزاد باشد». در همین راستا ایشان این گونه توضیح می‌دهند که «این نظر در دولت و خارج از آن طرفدار دارد و پیش نیازش آن است که دولت خودش دوباره وارد یکسری از فعالیت‌های اقتصادی شود».

🔻جهت مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید:

📎https://telegra.ph/WrQ-05-18

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴 سخنرانی دکتر داوود فیرحی در مراسم بزرگداشت علامه عبدالحسین امینی:

درس علامه امینی برای امروز ما

درس مهم علامه برای دانشجویان آن است که به جای تحقیقات زیاد پرحاشیه داشتن بر یک موضوع تمرکز کنند و یکی از مسائل جامعه را به سامان برسانند. دفاع عمیق متمرکز بهتر از دفاع سطحی متکثر است. علامه از ماجرای غدیر، عمیق دفاع کرد.

http://www.ion.ir/News/472690

@Irannewspaper
2024/10/01 19:33:26
Back to Top
HTML Embed Code: