Telegram Web Link
💢صبح جمعه با جوانان

🔸صبح جمعه گذشته با جوانان در سازمان جهک (جریان هم‌خوانی کتاب) بودم. قرارمان این بود که یادداشتهای من در باره ایران را بخوانند و سپس با هم به گفت‌وگو بنشینیم. تجربه جالبی بود. به همین نحو هم عمل شد.

🔸بچه‌ها مطالب را خوانده بودند. صدرا از میان جوان‌ها بحث را شروع کرد و دریافتش را از نگاه من به مساله‌های ایران بیان کرد. می‌خواست بداند که آیا من با دریافت او هم‌راهی دارم و یا‌نه تا پس از آن پرسش‌های خود را طرح کند.

🔸با او هم‌راهی کردم. به نکته‌های جالبی توجه کرده بود که برای من هم تازگی داشت. در تکمیل آن، نگاهم را به‌طور خلاصه در حدود ده دقیقه در باره ایران در سه سطح معرفتی، ساختاری و نهادی بیان کردم. پس از آن جلسه پینگ‌پنگی شد و به سوال و جواب گذشت. جلسه ۲:۱۵ طول کشید و زود تمام شد.

🔸برای رسیدن به یک دریافت مشترک از وضعیت و چرایی ناکارآمدی‌های جاری در ایران، خیلی بیش از این باید گفت‌وگو کنیم. البته گفت‌وگوی هدفدار و روشمند تا به نتیجه منجر شود. قرار شد باز هم در تیرماه هم‌دیگر رو ببینیم. برنامه‌‌ی سختی بود. من دوست داشتم.
از خانم اقدامی که برنامه هم‌خوانی را راهبری و جلسه را تدارک دیده بودند سپاس‌گزارم.

🖌عباس آخوندی

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢میر حسین از زبان میر محمود

🖌عباس آخوندی - ۳ خردادماه ۹۸

🔸این مصاحبه از جنس دیگری است.
فارغ از این‌که با نقطه‌نظرهای میرمحمود در این گفت‌وگو موافقم باشه و یا نه؛ که البته با بسیاری از آن‌ها هم‌دلی دارم، از این‌که ایشان پنجره‌های جدیدی برای دیدن لایه‌های دیگری از تحول‌های سیاسی ایران پس از جنگ گشوده، کاری ارزشمند است.

🔸آینده ایران تا حد زیاد بستگی به گفت‌وشنود پیرامونِ این دست مطالب مطرح شده و فهم درست و تا حدی مورد اجماع از تحول‌های صورت‌گرفته دارد.

🌐برای مطالعه گفت‌وگوی آقایان مصطفی محب کیا و کیوان صمیمی با میرمحمود موسوی که در شماره چهل و ششم مجله ایران فردا به چاپ رسیده کلیک کنید:
📎 https://bit.ly/2BFQSdE

📩دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
◼️راوی قلب تشیع

🔻امروز در سالگشت شهادت امیرمومنان (ع)، با این نوشته جناب دکتر فیرحی روبرو شدم. اندیشیدم که بازنشر آن بی‌مناسبت نیست. هر چند خلاصه آن را پیش از این منتشر کرده‌بودم.

💢امید که راهرو علی (ع) و مشمول مهر او باشیم و درس پیروی را از علامه امینی بیاموزیم.

https://telegra.ph/Amini-05-27

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
▪️سوگند به عصر

بنام خدا بخشاینده‌ی مهربان

🔸سوگند به عصر، که انسان دست‌خوش زیان است، مگر آنان‌که ایمان آورده و کردارهای شایسته کرده و هم‌دیگر را به حق سفارش و به شکیبایی توصیه کرده‌اند.

🔸این روزها دستم به قلم نمی‌رود. تنها به قرآن پناه می‌برم. باشد که تذکری برای خودم و هر آن‌که چشم بینا و گوش شنوایی دارد باشد.

🖌عباس آخوندی - نهم خرداد‌ماه ۱۳۹۸

@AbbasAkhoundi
💢سخنرانی در نشست تخصصی انتخابات پارلمان اروپا 2019: نتایج و پیامدها

عباس آخوندی - سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸
دانشکده مطالعات جهان، دانشگاه تهران

🔸در این سخنرانی موارد زیر را به اجمال به بحث گذاشتم:

🔸بی‌گمان انتخابات این دوره پارلمان اروپا هم تحت تاثیر برگزیت و هم تحت‌الشعاع استعفای خانم ترزا می بود.

🔸پدیده ترامپ و عدم‌قطعیتی که او در سیاست جهانی به ویژه در ارتباط با چین، روسیه، اروپا و خاورمیانه سبب شده، بر این انتخابات نیزسایه افکنده‌است که در تحلیل این انتخابات باید بدان نیز توجه شود.

🔸سیاست و رفتار روسیه‌ی تحت رهبری پوتین که تا حد زیادی دارای وضعیت استحکام ‌یافته و توسعه‌طلبانه ‌است نیز در تحلیل انتخابات پارلمان اروپا بسیار حائز اهمیّت است.

🔸درک سیاست و گرایش‌های احزاب نوظهور در اروپا، شعارهایشان و رفتار را‌ی دهندگان نیز موضوع بحث است.

🔸 و نهایتا تاثیر این تحول‌ها و نتیجه‌ی انتخابات بر رابطه‌ی منطقه‌ای اروپا با ایران، امنیّت ملّی ایران و سیاست ایران مورد توجه قرار می‌گیرد.

🔻دوستانی که تمایل به دیدن سخنرانی دارند به پیوند زیرکلیک کنند:

📎 https://www.aparat.com/v/eoWj0

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
Forwarded from کافه دیالوگ
📢 گفت‌وگو و ‌نقد اندیشه
#ایده_ایران

☑️ با حضور
🔘 عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی
🔘 علی میرزاخانی، تحلیلگر اقتصادی و سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد
🔘 محمدمهدی مجاهدی، استاد دانشگاه و پژوهشگر اندیشه سیاسی در ایران و آلمان

🗓 یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
۶ تا ۹ عصر
اطلاعات بیشتر👇
https://www.tg-me.com/KafehDialog/297
🔵روز جهانی محیط زیست و ایده‌ی ایران

🖌عباس آخوندی - ۱۶ خردادماه ۹۸

🔸دیروز روز محیط زیست با دستور کار جهانی آلودگی هوا بود. موضوعی که مساله‌ی ملی ایران نیز هست. افزون بر عامل‌های بیرونی، توسعه ناسازگار با ظرفیت اقلیمی مناطق، سبک مصرف سوخت‌های فسیلی، جنگ و بی‌توجهی فرهنگی به زیست‌بوم عامل‌های درونی هستند.

🔸هنوز سیاست توسعه‌ی سازگار با اقلیم که مستلزم تغییرهای بنیادین در نظام توسعه‌ی ملی است در دستور کار حکومت قرار نگرفته‌است. هنوز توقف توسعه‌ی شهر-منطقه‌ی تهران و سایر کلان‌شهرها در دستور کار ملی نیست. هنوز توسعه‌ی صنایع‌ آب‌بردر مناطق کویری و گرم و خشک مورد تقاضای سیاسی است. هنوز طرح‌های انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس در دولت و مجلس مورد تحسین قرار می‌گیرند. هنوز اولویت توسعه‌ی مناطق ساحلی در دستور کار ملی قرار ندارد و بجای آن میلیاردها دلار در طرح‌های کم‌بازگشت سامانه‌های آبی هزینه می‌شود. هنوز حکومت ظرفیت ورود به مساله‌ی ساماندهی تولید و مصرف انرژی را ندارد. هنوز گزارشی از آثار جابجایی‌های جمعیتی ودست‌کارهای فیزیکی در سرزمین بر اثر جنگ تهیه وانتشار نیافته است. هنوز طرح تفکیک، بازیافت، دفع و دفن زباله و پسماند به‌درستی در کشور اجرا نمی‌شود و هنوز فرهنگ خوش‌باشی، سوءاستفاده از ظرفیت‌های طبیعی چون کوه، جنگل، دره و حریم رودخانه‌ها جای خود را به فرهنگ مراقبت و محافظت از زیست‌بوم نداده‌است.

🔸فرهنگ زیست‌محیطی بر شروع از خود تکیه دارد. هریک به نوبه‌ی خود از زندگی خود شروع کنیم. هرچند حفاظت از محیط زیست مفهومی جهانی است لیکن، شایسته‌ی ملت متمدنی چون ایران که هنر تاریخی آن سازگاری و بهره‌برداری درست از ظرفیت‌های اقلیمی است، پیش‌گامی در این راه است.

💢یادمان باشد که گیهان‌شناخت و احترام به قانون‌های گیهانی یک آموزه تمدنی ایرانی است و مفهوم دروغ در این آموزه، به معنی سرپیچی از قانون گیهانی و طبیعت است. بازگردیم به هویت تمدنی ایرانی و از زیست‌بومان حفاظت نماییم.

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢انتخابات پارلمان اروپا و ایران

🔸انتخابات این دوره از پارلمانِ اروپا تحت تاثیر برگزیت و استعفای خانم ترزا مِی صورت گرفت. از این‌رو، بخشی از فهم این رخ‌داد و پیامدهای آن تابع درکِ درست از سیاست بریتانیا در برابر اتحادیه اروپاست. پدیده‌ی ترامپ و عدمِ قطعیّت‌هایی که در سیاست جهانی ایجاد کرده؛ شامل نحوه‌ی ارتباط امریکا با چین، روسیه، اتحادیه اروپا، خاورمیانه و ایران نیز عامل مهمی است که نباید از آن غفلت کرد. موضوع سومی که کم‌تر بدان توجه می‌شود، بحث رفتار و سیاست‌های بین‌المللی روسیه است؛ به‌ویژه با توجه به موقعیتی که بعد بازگشت مجدد پوتین به قدرت در جهان پیدا کرده است. درک سیاست احزاب نوظهور در اروپا و شعارهای مطرح شده ازسوی آن‌ها و رفتار رای‌دهنگان هم نیز موضوعی است که باید به آن پرداخت. و در نهایت، تاثیر نتایج این انتخابات بر امنیت ایران مورد توجه این یادداشت است.

🔻جهت مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید:

📎 https://telegra.ph/Europe-06-07

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 پرسش درباره #ایران؛ پرسش کانونی گفت‌وگوی ملی ایرانیان

🔹عباس آخوندی، محمدمهدی مجاهدی و علی میرزاخانی به این پرسش چگونه پاسخ دادند؟

▫️آخوندی: پرسش اصلی ایران خودِ ایران است/ این سوالی است که شاید دو قرن به دنبال پاسخگویی به آن هستیم/ برای هماهنگی تمام نیروهای ملت و حرکت رو به جلو نیاز به یک #رویای_ملی داریم/ ما نهایتا باید به داشتن ایده‌ای از ایران برگردیم/ باید پس از همه #خردورزی‌ها ایران را دوست بداریم تا برایش حرکت کنیم/ قرار نیست کسی دیگری را حذف کند

▫️میرزاخانی: «ایده ایران» نهایتا قرار است چه کمکی به #حل_مسائل_کشور ما بکند؟

▫️مجاهدی: ما در مورد اینکه ایران و ام‌المسائل آن چیست اختلاف داریم/ نمی‌شود تکثر را به نفع یک ایده یا رویا حذف کرد/ #قدرت برای اینکه مشروع و توجیه شود باید نشان دهد می‌تواند مسائل را حل کند

🔺منبع: @EtemadTV

@AbbasAkhoundi
عباس آخوندی
📺 پرسش درباره #ایران؛ پرسش کانونی گفت‌وگوی ملی ایرانیان 🔹عباس آخوندی، محمدمهدی مجاهدی و علی میرزاخانی به این پرسش چگونه پاسخ دادند؟ ▫️آخوندی: پرسش اصلی ایران خودِ ایران است/ این سوالی است که شاید دو قرن به دنبال پاسخگویی به آن هستیم/ برای هماهنگی تمام نیروهای…
💢ایده ایران

🔹می‌خواستم گزارشی از نشست کافه دیالوگ در ۲۱خردادماه تهیه کنم که دیدم روزنامه دنیای اقتصاد این کار را کرده‌است. لذا، به بازنشر همان بسنده می‌کنم.

🔹دوستانی هم که تمایل به دیدن ویدیوی کامل نشست را دارند، لینک آن در اختیارشان است.

🔹امید که این موضوع سبب گفتگوهای روشمند و هدفمند در باره مساله‌ی بنیادین ایران که معرفت در باره‌ی ایران است در نشست‌های خانوادگی، دوستانه، حرفه‌ای، نهادی و یا دانشگاهی شود. و اهل اندیشه و قلم در مطبوعات و فضای مجازی به آن بپردازند.
مشتاقانه، به هر نقدی در این ارتباط خوش‌آمد می‌گویم.

🔻برای مطالعه گزارش نسشت روی لینک زیر کلیک کنید:
📎 https://telegra.ph/IranIdea-06-13

🔻برای مشاهده ویدیو نشست روی لینک زیر کلیک کنید:
📎 https://www.aparat.com/v/T6IMu


دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢بازآفرینی سیاستی که مسیر خود را یافته است

🔸هر چند سیاست‌مدار به دلیل ضعف شناخت از مفهوم شهر و با خیال خام افزایش مطلوبیت سیاسی خود دست به مداخله در بازار مسکن می‌زند و هم خود و هم متقاضیان مسکن را در باتلاقی عمیق فرو می‌برد، لیکن مشاهدده‌های میدانی من حاکی از آن است که سیاست بازآفرینی شهری جای خود را باز کرده‌است.

🔸بزرگترین خطای سیاست‌مدار تلقی از شهربه مثابه یک توده‌ی کالبدی است، حال آن‌که شهر یک سازمان اجتماعی است و کالبد چیزی بیش از ظرف نیست و ظرف باید با محتوا سازگاری داشته باشد. بنابراین، ایده بکوبیم و بسازیم همواره محکوم به شکست است.

🔸اگر پذیرفتیم که شهر سازمان اجتماعی است، بافت ‌تاریخی و میانی شهر قلب شهر خواهد بود و باید از آن به دقت مراقبت کرد و همواره آن را مورد تیمار قرار داد.

🔻متن زیر گفتگویی است که با خبرنگار روزنامه همشهری در جریان بازدید از دفتر آن در روز سه شنبه ۲۱ خردادماه سال جاری داشتم، می‌باشد.


📎 yon.ir/cOBhf

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢به مناسبت افتتاح ترمینال گالری سلام

🖌عباس آخوندی - ۲۹ خردادماه ۹۸

🔸افتتاح ترمینال گالری سلام را که در نوع خود در ایران بی‌نظیر است را به ملت‌ ایران تبریک می‌گویم این طرح در هنگام خشکسالی منابع مالی دولت، بر اساس روش ساخت، اجاره و انتقال مالکیت (BLT) تامین مالی شد که در طرح‌های فرودگاهی اولین است.

🔸از همین جا به تمام همکارانم در شرکت شهرفرودگاهی امام(ره) و هیات مدیره آن، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، مشاوران و مدیران ستادی ذیربط در وزارت‌خانه، مدیریت بنیاد مستضعفان، شرکت احداث پایانه سلام خدا قوت می‌گویم.

🔸دست تمام مدیران، مهندسان، تکنسین‌ها و کارگرانی که به نحوی در پروژه از طریق شرکت‌های مهندسان مشاور، پیمانکاران و تامین‌کنندگان کالا، تجهیزات و نرم افزارها مشارکت داشتند و درنهایت استادان هنرمند ‌نامی‌ کشورم که اثرهای کم‌نظیری را برای این ترمینال خلق و به آن هویت بخشیدند می‌بوسم.

🔹وظیفه دارم که از آقایان کورش فتاحی و مجید شهسواری مدیران پروژه در شرکت شهر فرودگاهی و شرکت سرمایه‌گذار به نام سپاس داشته باشم.



📩دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵قوانين اقتصاد، پايدار است؛ اولويت‌ها عوض مي‌شود

🔸هم‌اكنون از جنگ اقتصادي صحبت مي‌شود. سؤالات زيادي هم در اين مورد مطرح است كه چه بايد كرد. بعضي‌ها از ثباتِ رأی و پایداری بر اصول اقتصاد آزاد و رقابتي صحبت مي‌كنند و آن را حتی در شرایط جنگ اقتصادی کارا مي‌دانند. بعضي‌ها هم راه‌حل را در اقتصاد متمركز و كنترل شده و به قولی سوسیالیستی مي‌دانند. البته در اين ميان از راه‌حل سومي هم صحبت شده است.

🔸بنیان نظر من این است که شرايط جنگ اقتصادي و یا خاص، قواعد و قانون‌های اقتصادی را از کار نمی‌اندازد. بنابراین، در اتخاذ سیاست‌های اقتصاد هیچ‌گاه از نباید از آن‌ها سرپیچی کرد. مگر در شرایط زلزله و یا سیل، قانون گرانش و جاذبه زمين كار می‌افتد؟ به قوت، بر این باورم که در سخت‌ترین شرایط نیز قانون‌های اقتصادی پایدارند و پیامد تصمی‌ها و اقدام‌های اقتصادی بر اساس همان قانون‌های حوزه‌ی اقتصاد قابل تبیین و توضیح هستند. تنها چيزي كه در شرایط بحران و تنگنا تغییر می‌کند سیاست‌ها و اولویت‌های اجرایی است که البته باید بر بنیان اصول موضوعه‌ی اقتصادی باشند.

💢سیاست‌مدار باید بداند که حتی در سخت‌ترین شرایط نبایداز اصول تخطی کند و دامنه‌ی تصمیم‌گیری او تنها در حوزه‌ی انتخاب اولولیت‌هاست.

📎 yon.ir/BQHh7

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴به مناسبت 31خردادماه سال‌روز وقوع زلزله‌ی رودبار-منجیل

🖌عباس آخوندی - ۳۱ خردادماه

💢نظام مهندسی و کنترل ساختمان را دریابیم

🔸روز 31 خردادماه سالگرد وقوع زلزله رودبار-منجیل است که در سال ۱۳۶۹ به‌وقوع پیوست و یادآور امکان وقوع آن در هرلحظه و هرجاست. در این زلزله بیش از ۱۴۰۰۰ جان خود را از دست دادند و بیش از ۸۰۰۰ نفر مجروج شدند. هم‌چنین برای بیش از ۲۱۴۰۰۰ واحد مسکونی پرونده تعمیر و یا بازسازی تشکیل شد. بی‌گمان این زلزله خسارت‌بارترین زلزله در سده‌ی گذشته در کشورمان بوده‌است که در منطقه‌ای با تراکم جمعیتی زیاد به‌وقوع پیوست.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

📎 https://telegra.ph/Manjil-Roudbar-06-21

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
⭕️تون پر از آتش و چند قالب یخ

🔸در حالیکه تونِ حمام تورم پر از آتش آست و مرتب به آن سوخت‌ رسانده می‌شود، سوخت‌رسانان مرتب دولت را تشویق به استفاده از تکنیک ریختن قالب‌های یخ در خزینه جوشان تورم برای کاهش دمای آن می‌کنند. وقتی فی‌الفور یخ‌ها آب می‌شوند، دولت را سرزنش می‌کنند که چرا تعداد قالب‌های یخ کم بود. تا کی این کژراهه ادامه خواهد داشت، به آگاهی ملت بستگی داد.

🔻برای مطالعه مصاحبه کلیک کنید

📎 yon.ir/5nyAt

📩 دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

تون حمام : آتشخانه حمام در قدیم

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
همکار گرامی جناب آقای مهندس امیر امینی
خدا قوت. همواره موفق باشید
⭕️نهادهای مدنی سیاست‌گذاری عمومی و منافع حرفه‌ای

🔸نهادهای مدنی زمانی می‌توانند به کنشگر اجتماعی جهت اصلاح وضع موجود تبدیل شوند که به حوزه‌ی سیسات‌گذاری عمومی ورود کنند. لازمه این کار، داشتن دریافت درست از ایران و منافع عمومی ملت ایران و پی‌جویی منافع حرفه‌ای خود در چارچوب منافع ملی است.

🔻یادداشت جناب آقای محسن جلالپور به عنوان یک حرفه‌ورز و رییس سابق اتاق بازرگان ایران در این باره ارزشمند است.

📎 yon.ir/nw4Jk

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵برای امید امین‌زاده گوهری عزیز

🔸در میان جوانانی که در وزارت‌خانه به‌کار گرفتم، امید امین‌زاده گوهری نابغه بود. احسان هم همین‌طور بود. امید فارغ‌التحصیل برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و دارای کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) از همان دانشگاه و فعال و بی‌ادعا از جوانانی بود که در دوره‌ی مسئولیت وزارتخانه به‌کار گرفتم؛ شاید هم جوان‌ترین. اغلب هم‌قطاران و هم‌شاگردی‌های او یا در خارج هستند و یا در شرکت‌های استارت‌آپی و غیره دارای درآمدهای چندمیلیونی در ماه هستند. او به دلیل علاقه به حوزه‌ی عمومی جذب وزارت‌خانه شد.

🔸کار را به سمت مدیر اجرایی و دستیار مدیر پروژه استقرار سیستم مدیریت ارتباط شهروندی وزارت راه و شهرسازی (ZRM) شروع کرد. پس از مدتی، می‌خواستم او را عضو هیات مدیره شهر جدید فرودگاهی بگذارم، ابتدا گفتند خیلی جوان است و فاقد سابقه‌ی کار بعد هم یک ایراد اداری درست کردند. خوب، می‌فهمیدم که در برابر این گونه انتصاب‌ها مقاومت جدی وجود دارد. او را به سمت مدیر کلی امور فناوری اطلاعات شرکت منصوب کردند.

🔸دیشب در گفتکوی تلفنی به من گفت فردا خبر خوبی خواهید شنید. من متوجه شدم که این خبر جابجایی او خواهد بود. همین‌طور هم بود. امروز خبر شدم که جلسه تودیع اوست.

💢بی‌گمان، او در زندگی شخصی رشد فزون‌تری خواهد کرد. ولی، بدا به حال دولتی که دوغ را از دوشاب تشخیص نمی‌دهد.
🔵۷ تیر و عقد و ازدواج خودم

🖌عباس آخوندی - ۷ تیرماه ۹۸

🔸روز هفت تیر ۱۳۶۰ در دفتر کارم در جهاد سازندگی در میدان انقلاب چون همیشه مشغول فعالیت بودم. فضا خیلی ملتهب بود. یک هفته‌ای بود که سازمان مجاهدین (منافقین) بر علیه جمهوری اسلامی اعلام جنگ مسلحانه کرده‌بود و یکی از میدان‌های درگیری‌شان هم در میدان انقلاب بود. در همین اوضاع، روز هشت تیر هم قرار عقد ازدواجمان بود.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت (برگی از خاطرات) کلیک کنید

📎 https://telegra.ph/Tir7th-06-28

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴منافع گروهی از دنده‌ی چپ

🖌عباس آخوندی - ۱۰ تیرماه ۹۸

🔸سنگ بنای مداخلات گسترده دولت در اقتصاد و تلاش برای عرضه‌ی «کالای اساسی» به جای «کالای عمومی» در دهه‌ی ۴۰ شمسی و همزمان با اصلاحات ارضی گذاشته شد. بعدها نهادهای عمومی و فعالان در آن‌ها به نام مردم و منافع عمومی اقدام به تولید کالا و خدمت خصوصی نمودند و می‌نمایند. اگر در دهه ۶۰ تحت تاثیر فرازمندی نظریه‌ی چپ در سطح جهان و شرایط پس از انقلاب چپ بودن طبیعی به نظر می‌رسید، امروز دیگر حتی در ظاهر هم طبیعی به نظر نمی‌رسد.

🔸انقلابیان آن روزگاران راهی جز پیروی از اندیشه چپ نمی‌شناختند و هر اندیشه‌ای جز آن را لیبرال و ضد ارزش می‌دانستند. فضای جنگ هم از حیث احساس عمومی به این انتخاب مشروعیت می‌بخشید. حال آن‌که، این ایده کمکی به اقتصاد جنگی نمی‌کرد. امروز اما، باید چپ‌روی را یک اقدام گمراه‌کننده و در جهت حفظ منافع گروهی به حساب آورد. تعدد و توسعه‌ی فساد در ایران نتیجه این سیاست گمراه‌کننده است.

🔻در همین ارتباط گفت‌گویی با تجارت فردا داشته‌ام که در ذیل می‌توانید ملاحظه کنید.

📎 https://telegra.ph/GIn-07-01

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
2024/10/01 22:43:54
Back to Top
HTML Embed Code: