Telegram Web Link
⚫️فاجعه‌ی مسجد کریست‌چرچ:

🔘نشانِ جهان بی‌عشق

🖋عباس آخوندی - ۲۵ اسفند‌ماه ۹۷

خبر دهشتناک بود. فردی مسلح در مسجدی در شهر کریست‌چرچ در کشور صلح وآرامش نمازگزاران را به رگبار بسته‌است. بیش از چهل‌ونه تن در دم جان سپرده‌اند وبیش از این تعداد نیز مجروح گشته‌اند. فاجعه‌ای کم‌مانند در تاریخ. بی‌گمان باید آمران و عاملان و توجیه‌گران این جنایتِ بشری شناسایی و به جزای عمل خود برسند و رسوا شوند. ما نیز چه به دلیل انسانی و چه به عنوان ملتّی مسلمان باید پی‌جوی حادثه باشیم. اما، آیا این کافی است؟

گزارشِ خبرگزاری‌ها سرشار از تحلیل‌های عامل‌های ذهنی و روانی اقدام‌کنندگان از جمله، نژادپرستی، گرایش‌ِراست‌ِ افراطی، اسلام‌هراسی و عنوان‌هایی از این دست هستند که بی‌راه هم نیستند. ولی، آیا زمان آن نرسیده‌است که تمام جریان‌های فکری و فلسفی جهان و هم‌چنین رهبران دینی ابراهیمی از جمله کلیسا و کنشت و مسجد و یا هندو و بودا مسؤولیت خود را در فرایندهای توسعه‌ی خشونت بپذیرند و راهی برای برگشت بیابند؟ آیا سیاست‌ورزان و رهبران دینی و فکری جهان نباید در جستجوی پرِ خویش در این ماجرا باشند؟ کارخانه‌های تولید نفرت و خشم تا کی و تا کجا می‌خواهند ادامه دهند؟ چرا کسانی که باید این کارخانه‌های شوم را از کار بیندازند به عواملِ آن تبدیل شده‌اند؟

یکی از سرِ آز و دیگری به‌نام خدا، شعله‌های آتش کین را می‌افروزد. بدون اندکی تامل در این‌که کین‌توزی توجیه‌گر دست‌یازیدن به سلاح است. آن هم در جهانی که سلاح گرم به‌سادگی در دسترسِ جستجوگرانِ آن است. مدتی است که چرخه‌ی سیاست به‌معنای فرایند خلقِ خیرِ عمومی در جهان از کار افتاده و به‌جای آن، چرخه‌ی خشونت و انتقام به جریان افتاده و شوربختانه هر روز سرعت آن فزونی می‌یابد؟ زمانِ آن است که به خود باز گردیم و از خود شروع کنیم. لحظه‌ای به حجم نفرت و کین‌توزی که در جامعه‌مان هر روز پمپاژ می‌شود بیندیشیم. تردید نکنیم که این رسم و راه مصیبت‌بار است. جهانِ بی‌عشق جهنمی بیش نیست. راهِ چاره را در دوست‌داشتن یک‌دیگر، پذیرش دیگری و عشق به همنوع باید جست. قدری با خود و گاهی با دیگران گفتگو کنیم. همه‌ی این‌ها نتیجه گفتگو نکردن است.

سیاست که مسؤولیت بنیادین برقراری صلح را بر دوش دارد، در جهان، سخت ناتوان و ناکارآمد شده‌است. ولی، جامعه‌های انسانی نیازمند گفتگوهای دردمندانه‌ی اهل دین و دانش‌اند تا شاید یکبار دیگر سیاست‌ورزی در مجرای درستِ خود قرار گیرد و سیاست به‌جای جنگ‌افروزی به سمت صلح به حرکت درآید.

▪️پایان

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
🔵مجتمع بندری نگین و بنادر کوچک جنوب

💢افتتاح مجتمع بندری نگین با ظرفیت نهایی 6000TEU در بوشهر را به مردمان خطّه‌ی جنوب و همکاران تبریک می‌گویم.

🔸این اولین توسعه‌ی بندری نسلِ جدید با پسکرانه لجستیکی و صنعتی است که ۱۰۰٪ با مشارکت غیرِ دولتی صورت می‌گیرد و در دی‌ماه۹۳ آغاز شد. بندر بوشهر دارای کم‌ترین فضای پسکرانه‌ای است.

🔸امیدوارم که طرح‌های توسعه بنادر قدیمی کوچک چون دیّر، گناوه، ریگ، کنگان و دیلم و کارکرد خوشه‌ای و اقماری آن‌ها با بنادر بزرگ و هم‌چنین تجهیز و توجه به توسعه کارکردمسافری بنادر متوقف نشود. هرچند کسب‌وکار بندری ارتباط مستقیمی با سهولت تجارت جهانی ایران و حل مساله FATF دارد.

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
💢روز پدر، روز تولد مولی مبارک

🔸روز پدر و روز میلاد مولی امیرالمؤمنین (ع) بر شما مبارک.
روز تولد علی؛ صدای عدالت انسانی را باید به تمام انسان‌های آزاده‌ی جهان تبریک گفت.
نام علی و عدالت قرین هم‌اند. به گفته‌ی قران کریم: خدای تعالی به عدل و احسان دستور می‌دهد. تقدم عدل بر احسان بدین معنی است که احسان زاییده‌ی عدل است. احسانی که از عدل برنخاسته باشد عین ظلم است.

❇️زنده باد یاد علی.

🖌عباس آخوندی - ۲۹ اسفند‌ماه ۹۷

@AbbasAkhoundi
💐سلام بر نوروز: بامداد آفرینش

🖍عباس آخوندی - نوروز 1398

🌱نوروز بامدادنِ آفرینش است. هرسال طبیعت پس از نقدی بی‌رحم بر خویش، آفرینشی تازه دارد. گویی که فطرتِ خدایی به جز از زیبایی، دل به هیچ‌چیز نمی‌بندد. پس از گرمای سخت تموز، و کدرشدن سبزینه‌ها، تیغِ تیزِ پاییز طبیعت را لخت می‌کند. لختِ لخت! و آن‌ها را به سرمایی سخت می‌سپارد تا تاب‌آوری آنان را بیازماید.

☘️آنان که بی‌بن‌اند، یخ می‌زنند و تباه می‌شوند. لیک، آنان که عشق در وجودشان ریشه دوانیده، در همان سرمای طاقت‌سوز زمستان، با گرمایی از درون زمستان را خیره می‌کنند. صلای برخیزیدِ نوروز که برمی‌آید، آنان که عاشقاند یک‌صدا بر نوروز سلام می‌کنند. خاصّه، امسال که نوروز با میلاد عدالت و آزادگی قرین است. تقارن عدل و اعتدال فرخنده‌باد.

❄️زمستانی که گذشت سخت و طاقت‌فرسا بود. سرمای سختِ آن تَرَک بر استخوان‌های بسیاری از هم‌وطنان وارد ساخته به گونه‌ای که آمدنِ بهارِ نو برای‌شان سخت ناباورانه است. هنوز حسِّ کِزکردن در گوشه‌ای، بر حسِّ بیرون‌آمدن غلبه دارد. این حقیقتِ نوروز امسال است. باید این حقیقتِ ملی را همه بپذیریم. فرسایشِ سرمایه‌ی اجتماعی و مادی مردمان، قهرِ طبیعت، گسترشِ دامنه‌ی فقر و فساد و نزاع، تنگنای مناسبات بین‌المللی، سختی مبادله با جهان و گاهی خودخواسته که هرگونه تولید را تهدید می‌کند، زوالِ اخلاق و شعله‌ور شدن کینه‌ها و کم‌رمق شدن عشق همه نشان از جان‌سختی زمستانِ ایرانیان و برخی همسایگان دارند. دل‌شوره‌گی، نااطمینانی از آینده و خارج بودنِ بسیاری از کارها از مدار نظم و تدبیر، تا حدِّ زیادی حسِّ همگانی بود و هست. با این همه، سرزندگی طبیعت دو پیام برای ما دارد. یکی آن‌که زمستان هرچند سخت و تاریک باشد، نوروز بر آن پیروز خواهد شد. و دیگر آن‌که درختان سرافراز زودتر از سایر اجزای پستِ طبیعت به استقبالِ برگ‌ریزانِ پاییز می‌روند، زمستان را می‌پذیرند و زودتر از سایران، صدای سلام نوروز را می‌شنوند و قیام می‌کنند.

🍀چه خوش گفت مولوی:

آب زنید راه را هین که نگار می‌رسد
مژده دهید باغ را بوی بهار می‌رسد

رونق باغ می‌رسد چشم و چراغ می‌رسد
غم به کناره می‌رود مه به کنار می‌رسد

باغ سلام می‌کند سرو قیام می‌کند
سبزه پیاده می‌رود غنچه سوار می‌رسد


🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

https://telegra.ph/Norouz-03-21

@AbbasAkhoundi
⭕️تاملی بر ساختارِ سوداگرانه‌ی اقتصادِ سیاسی ایران

🖌عباس آخوندی - ۴ فروردین‌ماه ۹۸

🔸سال گذشته به مناسبت‌های مختلف در باره پدیده‌ی بی‌دولتی، امتناع سیاست‌گذاری و تولیدِ خیر و کالای عمومی توسط حکومت و هم‌چنین وجود مانع‌های جدی بر سرِ راهِ حاکمیت قانون گفتم و نوشتم. واقعیت آن است که بدون توجه به ریشه‌ها، انتظار کارآیی و کارآمدی از سیستمِ حکمروایی بی‌مورد است. صحنه‌های سیاست، قانون‌گذاری و اقتصاد در سالِ ۱۳۹۷ بیان‌گر آشکار این ناکارآمدی بودند. سردرگمی در مدیریت بحران سیل در آغاز سال ۹۸ نیز نشان دیگری از سختیِ امکان حکمرانیِ کارآمد و خوب است.

🔸درست است که آن‌چه امروز مردم با رگ و پوستشان حسّ و لمس می‌کنند، تنگناهای اقتصادی، توسعه‌ی دامنه‌ی فقر و بی‌ارزش شدن بخش عمده‌ای از دارایی‌ها و ثروتی است که با رنجِ فراوان و زحمت‌های طاقت‌فرسای خود و پدران و مادرانشان کسب‌کرده‌اند، می‌باشد. ولی، همه‌ی این‌ها در سیاست ریشه دارد. بدون اصلاحِ سیاست، امکان رونقِ اقتصاد، کسب‌وکار و تولیدِ ثروت وجود ندارد.

🔸تولیدِ ثروتِ ملی که اعم از تولید کالا و خدمت است و حاصلِ دست‌رنج یک ملت می‌باشد، تنها از طریق خلقِ ارزش افزوده و مبادله‌ی آن با سایر ملت‌ها حاصل می‌گردد. اگر مبادله‌ای در کار نباشد، اساسا ثروتی تشکیل نمی‌شود. ثروت آن چیزی است که قابل مبادله بوده و کسی حاضر باشد بهای آن را بپردازد. و وظیفه‌ی سیاست کاهش هزینه‌ی مبادله است تا ثروت هرچه بیشتر خلق و میان مردمان توزیع گردد.

🔸زمانی‌که سیاست، در مبادله‌ی داخلی درونی بینِ اعضای ملت مداخله می‌کند؛ هرچند خیرخواهانه، نظام مبادله را بر هم می‌زند و تنها یک جابجایی ناعادلانه و معیوبِ ثروت را بین افراد موجب می‌شود. این جابجایی اغلب به نفع توانمندان وقدرتمندان صورت می‌گیرد.

🔸شکل‌گیری و وضعِ مانع بر سرِ راه مبادله‌ی بین‌المللی، در واقع جلوی خلق و تولید ثروت را از همان آغاز می‌گیرد. تجارت از آن زمان که حمل‌ونقل دوربُرد در جامعه‌های انسانی معنی پیدا کرده‌است، منشاء خلق ثروت بوده‌است. ؛ جاده ابریشم یک مثال است. بدانیم که اگر هزینه مبادله بالا باشد اساسا تولیدی صورت نمی‌گیرد.

🔸این‌ها موضوع‌هایی هستند که بارها در ایران و سایر کشورها به اثبات رسیده‌اند. اکنون پرسش این است که چرا کسی از این واقعیت‌ها درس نمی‌گیرد؟ در این مصاحبه در کنار دوستان، تلاش کرده‌ام که به این پرسش، پاسخ دهم. به گمانِ من، موضوع ناشی از عدم آگاهی و ندانستن مسؤولان نیست. دانستنِ آن‌ها هم چندان دردی را درمان نمی‌کند. موضوع ریشه در ساختار مرکانتالیستیِ (سوداگرانه) اقتصاد ایران دارد. این موضوع در تاریخِ اقتصاد ایران ریشه‌ای دیرینه دارد و مانع اصلیِ شکل‌گیری اقتصادِ رقابتی بازار در ایران است. پس از انقلاب نیز، این ساختار توانسته کاملا خود را بازتولید، تقویت و تحکیم کند و در برابرِ هرگونه اصلاحی مقاومت نماید.

💢در ابتدای سال ۹۸ ما نیاز به امید داریم. لیکن، امید با شناخت درستِ واقعیت شکل می‌گیرد. شاید، فرضیّه‌ی طرح شده کمکی به درک درست ما از ساختار اقتصادِ سیاسی ایران بکند و راهِ درمان را نیز نشان بدهد.

🔻برای مطالعه متن مصاحبه روی لینک زیر کلیک کنید
📎https://goo.gl/w4Xje3

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
🔵گزارش مهندسی مقدماتی از سیل گرگان و
ضرورتِ توجه به تغییر‌های اقلیمی

🖌عباس آخوندی - ۱۰ فروردین ۱۳۹۸

🔸در جریان سیل‌های اخیر از هر دری سخن رفت جز انتشار یک گزارش فنی و مهندسی روشنگر از آن‌‌ها. در غیابِ چنین گزارشی، نگرانی عمومی پس از حادثه، فرسایش سرمایه اجتماعی و وجود حسِّ بدگمانی زمینه‌ی انتشار وسیع هر گونه شایعه‌ای را فراهم آورد. صدا و سیما که در چنین موقعیت‌هایی نقش بسزایی در اطلاع‌رسانی درست و رفعِ نگرانیِ عمومی دارد، با اتخاذ یک سیاست احساسی و قهرمان‌سازی‌های مخصوص خود توضیحِ فنیِ چندان درخوری در جهت تبیین فنی حادثه‌ها و فرایندهای رسیدگی و امدادرسانی به مردم نداد.
از رییس محترم مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی خواستم که گزارشی فنی در این باره تهیه و برای اطلاع عموم انتشار دهند. گزارش پیوست یک گزارش مقدماتی درباره‌ی سیل گرگان است که توسط آقای دکتر بیت‌الهی تهیه شده‌‌است. البته، این گزارش بسیار مقدماتی است و برای قضاوت مهندسی نیاز به گزارش دقیق فنی توسط یک تیم مهندسی با تخصص‌های مختلف است.

🔸در مورد آتش‌سوزی پلاسکو، به دستور رییس محترم جمهور چنین تیمی تشکیل شد و گزارشی انتشار یافت. هرچند در فضای سیاست‌زده‌ی ایران کم‌تر به نتیجه‌های آن توجه شد ولی، به هر روی، به عنوان یک گزارش مرجع مورد بهره‌برداریِ بسیاری از متخصصان قرار گرفت. در این مورد نیز امیدوارم که چنین تیمی، با دستور رییس جمهور تشکیل شود و یافته‌های خود را برای آگاهی عموم انتشار دهد.البته چنین گزارش‌هایی در مورد سیل شیراز نیز باید تهیه شود.

🔸در مورد سیل گرگان، یک مورد که باید بسیارمورد توجه قرار گیرد، بحث تغییر اقلیمی است که البته موضوعِ گزارش پیوست نیست. این موضوعی است که بسیار کم بدان توجه می‌شود. به هر روی، تغییرات گسترده‌ای که در طبیعت، بدون توجه به ظرفیت‌های اقلیمی و با عنوان‌های پُرطمطراقِ توسعه و محرومیت‌زدایی، تعادل بخشی و عمران و آبادانی مناطق صورت می‌گیرد، در چنین موقعیت‌هایی آثار خود را بروز می‌دهند. اغلبِ این اقدام‌های عمرانی رودخانه‌های ایران را خشک، مسیل‌های سیل را منحرف و در موردهایی با تجاوز‌ به حریم‌‌ها نیز همراه بوده‌است. هم‌چنین، آثار تخریبی جنگ‌های صورت گرفته در منطقه و شکل‌گیری بیایان‌ها وسیع را نیز نباید از یاد برد.

🔸این روزها، موضوع جابجایی آب نیز برای خود داستانی تراژیک است. در هر گوشه‌ای از کشور چنین طرح‌هایی مطرح است و عده‌ای از سیاست‌مداران و کاسبان نیز در پیِ آن هستند و به مردم وعده می‌دهند. این نیز اخیرا تبدیل به ابزار جدیدی برای کسبِ محبوبیت و رای‌آوری شده‌است. بسیار روشن است که تنها با انتقال آب، ظرفیت اقلیمی مناطق تغییر نمی‌کند و امکان بارگذاری بیش از ظرفیت اقلیمی فراهم نمی‌آید. ولی، چه توان کرد که بحث انتقال آب تبدیل به مدِ زمانه شده‌است و در دولت و مجلس طرفداران جدی دارد.

💢به هر روی، گزارش پیوست نسبتا طولانی و همراه با نقشه‌ها و جدول‌های متعدد است. دستِ‌کم خواندن چکیده‌ی آن را به همگان توصیه می‌کنم.

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
🔻به‌نامِ حکیمِ سخن در زبان آفرین

🌱یک شاخه سخن

🖌عباس آخوندی، فروردین‌ماه ۱۳۹۸

🔸کلمه؛ سخنِ پاک برترین آفریده‌ی هستی است که چون درختی پاکیزه ریشه‌ای استوار در جانِ مردمان دارد و شاخه‌های آن در آسمان¬ها پراکنده است. درختِ سخن هرچند کهنسال ولی، پرناز و دلکش است. او پیری ندارد. بُرناست و هر زمان به نحوی و هر مکان به رسمی جلوه می‌کند، میوه می‌دهد و هماره زاینده و ثمر بخش است. رویگردانی از سخن و گفتگو، جز تباهی، سیاهی و ستیز ثمری ندارد. در این ارتباط، آغازِ به‌کار یک شاخه‌ی سخن را با نشان تارنمای عباس آخوندی www.AbbasAkhoundi.ir به تمام دوستانِ شفیق و منتقدانِ باریک‌بین اعلام می‌کنم. این تنها یک شاخه‌ی کوچک از درختِ کهنسالِ سخن است. ور نه، درخت دانشِ آدمی پایانی ندارد. به گفته‌ی فردوسیِ حکیم:

چو دیداریابی به شاخِ سُخُن
بدانی که دانش نیاید به بُن

🔻جهت مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

📎https://telegra.ph/Sokhan-04-14

@AbbasAkhoundi
www.AbbasAkhoundi.ir
عباس آخوندی pinned «🔻به‌نامِ حکیمِ سخن در زبان آفرین 🌱یک شاخه سخن 🖌عباس آخوندی، فروردین‌ماه ۱۳۹۸ 🔸کلمه؛ سخنِ پاک برترین آفریده‌ی هستی است که چون درختی پاکیزه ریشه‌ای استوار در جانِ مردمان دارد و شاخه‌های آن در آسمان¬ها پراکنده است. درختِ سخن هرچند کهنسال ولی، پرناز و دلکش…»
⚫️برای شادروان مهندس محمد حسین ایران‌منش

مهندس محمد حسین ایران‌منش از میان ما رفت. سالهاست که این مهندس عزیز را می‌شناسم. یک مهندس حرفه‌ای و مسؤول! علاقمند به فعالیت‌های جمعی و اجتماعی. همواره از دیدار با او خاطره‌ی خوب دارم؛ لبخند، نگاه مثبت و نگاه به جلو. فقدان این عزیز را در درجه‌ی اول به خانواده محترمش تسلیت می‌گویم و سپس به همه‌ی همکاران در کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران و هم‌چنین به جمع مهندسان معدن.

▪️خدای تعالی او را قرین رحمت واسعه‌ی خود کند. روحش شاد و قرین آرامش باد.

▪️عباس آخوندی - ۲۸ فروردین ۱۳۹۸

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵ایران و تصمیم اخیر ترامپ

🖌عباس آخوندی - ۲۹ فروردین ۹۸

🔸در این ارتباط، دو گفت‌وگوی خوب زیر را خواندم. هر دو به نقش نتانیاهو (اسرائیل) و عربستان اشاره دارند. با این تفاوت که اولی نقش رهبری و دومی نقش پیرو را دارد.

🔹در باره‌ی نقش نتانیاهو با توجه به ارتباط استراتژیکی که با روسیه دارد وضع را پیچیده‌تر می‌کند. بیش از این باید به نقشی که او در این تصمیم دارد، به‌ویژه از دیدگاهِ منطقه‌ای توجه کرد. صحنه‌گردانی مستقیم نتانیاهو در این ارتباط، بازی‌ای که او و لابی مرتبطش در امریکا و روسیه دارند و یارگیری آشکار و پنهانی که در منطقه می‌کند، شرایط را در حساس‌ترین وضعیت در چند دهه‌ی اخیرقرار داده‌است.

🔸این دو گفت‌وگو از افتادن در تله ترامپ حذر می‌دهند. افزون بر این و مهم‌تر آنکه باید از افتادن در دامِ نتانیاهو بر حذر بود. شوربختانه، برخی کسانی که مدت‌هاست با حاشیه‌ی امن نیرو‌های وطن‌خواه را آماج حمله‌های خود قرار می‌دهند، با موضع‌گیری‌های خود آشکارا در این ارتباط، زمین امریکا و اسرائیل بازی کردند.

🔹ایران به‌عنوان یک رکنِ اصلی در حفط امنیتِ منطقه یکبار دیگر باید نسبت به نحوه‌ی آرایش نیروهای منطقه‌ای و موضع‌گیری آنها نسبت به یکدیگر و عامل بیرونی بازاندیشی کند. به هر روی، باید دید که چگونه می‌توان عوامل بازی اسرائیل را در منطقه از او گرفت؟

🔸در مورد عربستان باید بین این کشور به عنوان جزء مهمی از جهان اسلام و یک بازیگرِ مهم در منطقه و هیات حاکمه‌ی آن تفاوت قائل بود. در افقِ دوردست‌تر باید نظام هم‌کاری منطقه‌ای بین ایران و عربستان را در نظر داشت. هر گونه موضع‌گیری تند در برابر این کشور، پیرویِ هیات حاکمه‌ی آن از تصمیم‌های ترامپ و نتانیاهو را تشدید می‌کند.

📎 yon.ir/Qr2JO

📎 yon.ir/Ly19F

▪️پایان

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴فساد، تورم و بیکاری
و گسل‌های فعال در مبادله‌ی تجاری با جهان

🖌عباس آخوندی- ۳۱ فروردین ۱۳۹۸

🔸امروز گزارشی را با عنوان گسل‌های فعال در مسیر واردات در روزنامه دنیای اقتصاد خواندم. این گزارش که بازگردانِ نامه‌ی جمعی از تاجران به رییسِ اتاقِ بازرگانی ایران است، به‌خوبی انعکاس دهنده‌ی مشکلاتِ جدید خلق‌شده بر سرِ راهِ تجارت است. و نشان می‌دهد که چگونه آنان‌که دادِ مبارزه با فساد سر می‌دهند، با فرض حسن نیّت، در عمل با ایجاد موانع بر سرِ راهِ تجارت از جمله مخالفت با لایحه‌های موسوم به FATF آب به آسیاب فاسدان و مفسدان می‌ریزند. بد نیست آن دسته از این افراد که در مبارزه با فساد صادقند، این گزارش را بخوانند و ببینند که چگونه نتیجه‌ی کار آنان به شکل‌گیری گسترده‌ی فساد کمک می‌کند.

🔸آنان‌که دادِ تولید ملّی سر می‌دهند و در عینِ حال به آزادی و روانیِ مبادله بی‌توجه‌اند، بد نیست به فرایندهای پُرپیچ‌وخم و پُرمفسده‌ی شرح‌شده در این گزارش توجه کنند و ملاحظه نمایند که چگونه با این بی‌توجهی بر سرِ راهِ تولید ملّی مانع ایجاد می‌کنند. آنان با ایجاد گسل‌های پُرنشدنی بر سرِ راهِ تجارتِ با جهان، عملا تولید را با شعار حمایت از تولید ملّی متوقف می‌کنند. و عده‌ی زیادی را بی‌کار می‌کنند. اگر این حضرات بر مواضع‌شان اصرار دارند، دستِ‌کم در مواضعِ خود صادق باشند و پیامدهای آن را بپذیرند. در چنین وضعیتی، ژستِ طرفداری از ضعیفان ریاکارانه است. بی‌تردید این سیاست‌ها فقر را در جامعه توسعه می‌دهند. پس چرا دولت را از این بابت سرزنش می‌کنند؟ دولت اگر در این ارتباط قصور و یا کاستی‌ای دارد، که دارد بیش‌تر ناظر بر مماشات‌ و کوتاه‌آمدنش در برابر این گروه به قیمت از بین‌رفتن منافع ملّی است و گرنه، خودش پیش‌قدم نیست.

🔸این گزارش به‌درستی سهمِ سیاست‌های اتخاذی را در افزایش تورم و کمبود کالا در بازار نشان می‌دهد. شرحِ شرایطِ نامساعد تحمیل‌شده به اقتصاد و پذیرشِ آن‌ها از سویِ دولت و سیاست‌های غلطی که متعاقبِ آن از سوی دولت اتخاذ شده، جای تأمّلِ جدی دارد. و این‌که چگونه این روند مدیریتِ اقتصاد ملّی را با چالشِ اساسی روبه‌رو ساخته‌است. فرایندهای شرح‌شده نشان می‌دهند که چگونه جریان اقتصاد و سیاست‌گذاریِ ملّی به بی‌راهه می‌رود و حضرات در بندِ نقشِ ایوان و به خیالِ خامِ خود بیرون‌کردن رقیب از صحنه‌ی روزگار هستند. حال آن‌که، واقعیت آن است که همه در یک کشتی نشسته‌ایم.

🔸در پایان نامه، تاجرانِ امضاکننده راه‌کارهایی را نشان داده‌اند. اینجانب البته با منطقِ آن‌ها مخالفت دارم. آنان عدمِ امکانِ تغییرِ شرایط را فرض گرفته‌اند لذا، در راهِ کاهشِ مشکلاتِ ناشی از آن‌ها، پیشنهادهایی را ارائه داده‌اند. این قلم در پیِ نقدِ راه‌کارها نیست. ولی، راهِ کارِ درست، ایجاد تغییر در شرایط است. این آن کاری است که سیاست‌گذار باید انجام دهد. با فرضِ قبولِ شرایط، نمی‌توان نسبت به مؤثربودن و ثمربخش بودنِ راه‌کارها اطمینان داشت.

🔸من به شخصه، اساسِ طرح لایحه‌های موسوم به FATF، دستِ‌کم دو لایحه پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پول‌شویی را در مجمعِ تشخیصِ مصلحت خلافِ قانونِ اساسی می‌دانم. مطمئن‌ام که حوزه‌ی حقوقیِ رییسِ جمهوری و بسیاری از حقودانان نیز با نظرِ من موافق هستند. ولی، حال که رییس‌ِ جمهور، دولت و مجلس تسلیمِ این رویه‌ی غلط شده‌اند، و نماینده‌گان دولت و مجلس برای توضیح در مجمع حاضر می‌شوند، بد نیست اعضای محترم مجمع این گزارش را بخوانند تا نسبت حساسیّتِ موضوعی که در دستِ بررسی دارند، آگاه شوند.

🔸آنان باید با تصمیمِ خود مسؤولیت بخشی از توقّفِ تولید، سقوط تجارت، افتِ ارزشِ پولِ ملِّی و جهش نرخِ ارز، افزایشِ مهارگسیخته‌ی تورم، رشدِ بیکاری، گسترش فقر و اخلال در مدیریتِ اقتصاد ملّی را بپذیرند. هر چند، بیان این موضوع دولت، بانکِ مرکزی و مجلس را از پذیرش مسؤولیّت مبرّا نمی‌سازد.

📎 yon.ir/ytmEQ

💢دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵ایده ایران

بنام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد

🔸مگر می‌توان ایرانی بود و نسبت به ایده‌ی ایران حسِّ و درک روشنی نداشت؟ ایده‌ای که موجب حفظ همبستگی ملی، تشکیل سرمایه، امید و استقرار نظم اجتماعی و تعلق‌مان به ایران با توجه به ساختار متنوع قومی‌مان شود. آن‌چه امنیت ایران را با توجه به نزاع‌های پیرامون‌مان تضمین می‌کند، داشتن ایده‌ی روشنی از ایران است که متضمن یک رؤیای ملی نیز باشد. ایده‌ی ملت- دولت و نظمِ برخاسته از آن، بازگو کننده‌ی قراردادِ اجتماعی نو و پدیدار دولت مدرن است. در عینِ حال، این ایده در هر جامعه‌ای شکلِ ویژه خود را یافته و به ضرورت، در تمام جهان صورت یکسانی ندارد. فراتر آن‌که ما با این پرسش روبه‌رو هستیم که آیا ایده‌ی ملت و پدیده‌ی دولت-ملت قراردادهای اجتماعی نوبنیانی هستند که در یک لحظه‌ی تاریخی و مکانیِ معین، بریده از تاریخ و پیشینه‌ی موضوع، توسط مردمانِ ساکن سرزمینی با مرزهای مشخص مورد پذیرش قرار گرفته‌اند؟ و یا آنکه پدیده‌هایی تاریخی هستند که تنها بیان‌نگر برشی از تاریخ یک ملت می‌باشند؟ این پرسش در مورد ملت ایران که ملتی تاریخی است به‌صورت جدی‌تری مطرح است.

🔻برای مطالعه ادامه متن کلیک کنید
📎https://telegra.ph/IranIdea-04-21

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵معماران و هنر معماری را قدر بدانیم

🖌عباس آخوندی - ۴ اردیبهشت ۹۸

🔸در این دوماه گذشته فرصت‌هایی دست داد تا به قم، اصفهان، نایین، کاشان و تبریز سفر داشته باشم. این بار که گرفتاری شغلی نداشتم، فرصت کردم تا در قم به یاد روزهای تحصیل در محله‌ی باغ‌پنبه گشت و گذاری داشته باشم. خانه‌ی یزدان‌پناه محله و فرصت‌های آن را یکبار دیگر به رخِ شهر می‌کشید.

🔸در اصفهان از مسجد حکیم، تا بازار قیصریه و سردرِ بازار در میدان نقش جهان قدم زدم و با مردم سخن گفتم. دیدن میدان نقش جهان از بالای ساختمان سردر قیصریه زیبایی و شکوه خاص خود را داشت. با پرسه‌زدن در محله‌ی جلفا، حال و هوای آن را حس کردم. آرامش، شکوه و زیبایی محله با مادی‌های روان آن و تطابقش با زندگی مدرن بهجت‌آور بود. در نایین از هر هشت محله‌ی شهر بازدید کردم. قرار بود که دو ساعت آن‌جا باشم، شش ساعت توقف کردم. دیدم که چگونه نایینی‌ها در حال بازآفرینی شهر خود هستند. شور و شوق مسؤولان محلی و مردم در خلقِ مجدد فضاهای عمومی شهرشان و بازگشت زندگی به محله‌های ترک‌شده بسیار امیدبخش بود. آنان به خوبی مفهوم بازآفرینی شهری را فهمیده بودند.

🔻جهت مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید:

📝 https://telegra.ph/Art-04-23-2

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
2024/10/01 22:30:55
Back to Top
HTML Embed Code: