Telegram Web Link
🇺🇸 آمریکا

در سال 1492 میلادی بود که در پی سفر دریایی جهانگرد نامی «کریستف کلمب» مردم جهان از وجود قاره آمریکا آگاه شدند و از آن سال به بعد مردم اروپا گروه گروه به سوی آن سرزمین بزرگ و پهناور کوچ کردند که یکی از آن‌ها گیتاشناس ایتالیایی به نام «آمه‌ریگو ویسپوچی» بود که در سال 1507 برای نخستین بار نقشه قاره تازه پیدا شده آمریکا را کشید و با نام خودش «آمه‌ریگو» در اروپا به چاپ رساند که باعث شد مردم اروپا و جهان این قاره را با نام «آمه‌ریگو» یا «آمریکا» بشناسند.

ولی پیش از کشف قاره آمریکا به دست کریستف کلمب، سکاهای ایرانی از راه «تنگه برینگ» و «جزیره‌های آلوت» از سیبری وارد قاره آمریکا شده بودند و فرهنگ میتراپرستی ایرانی را در سراسر این قاره گسترش دادند که پرستش خورشید و نمادهای آن هم در میان «اسکیمو»های آمریکای شمالی، هم در میان «آزتک»های آمریکای مرکزی و هم در میان «اینکا»های آمریکای جنوبی دیده می‌شود. نام استان‌های ساخا، ساخالین و چاکات در روسیه و استان‌های آلاسکا و ساسکاچوان در آمریکا و کانادا که در دو سوی تنگه برینگ جای دارند، برگرفته از نام «سکا» به معنی «کوچ‌نشین» هستند.

🇺🇸 معنی نام استان‌های آمریکا

1. آلاباما: آل (خورشید) + بوم (سرزمین)
2. آلاسکا: آلا (خانه) + سکا (کوچ‌نشین‌)
3. آریزونا: آر (خورشید) + زان (سرزمین)
4. آرکانزاس: آر (خورشید) + کانزا (گنجه)
5. کالیفرنیا: کله (قلعه) + فورنیا (پُر از)
6. کلرادو: کاری (جاری، روان) + راد (رود)
7. کانکتی کات: کنات (قنات) + کات (کده)
8. دلاور: نام نخستین فرماندار ویرجینیا
9. فلوریدا: سرزمین گل‌ها
10. جورجیا: نام جورج دوم پادشاه انگلستان
11. هاوایی: میهن
12. آیداهو: نگین کوهستان
13. ایلینویز: جنگجویان
14. ایندیانا: هندوستان
15. آیووا: خواب‌آلودها
16. کانزاس: کنز، گنجه
17. کنتاکی: چمنزار
18. لوئیزیانا: نام لوئیس چهاردهم فرانسه
19. مین: سرزمین اصلی
20. مری‌لند: سرزمین مریم
21. ماساچوست: مس (کنار آب) + کاست (استان)
22. میشیگان: مس (کنار آب) + گان (سرزمین)
23. مینه‌سوتا: مینه (آب) + سوتا (آسمان)
24. می‌سی‌سی‌پی: مس (کنار آب) + پان (سرزمین)
25. میزوری: مس (کنار آب) + وَر (دارنده)
26. مونتانا: کوهستانی
27. نبراسکا: رود پهن
28. نوادا: پوشیده از برف
29. نیوهمپشایر: آبادی نو
30. نیوجرسی: جزیره نو
31. نیومکزیکو: مکزیک نو
32. نیویورک: سرزمین نو
33. کارولینای شمالی: نام چارلز دوم انگلستان
34. کارولینای جنوبی: نام چارلز دوم انگلستان
35. داکوتای شمالی: دهکده‌های هم‌پیمان
36. داکوتای جنوبی: دهکده‌های هم‌پیمان

واردشو👇👇

@tarikh_irankohan
@ajayeb_bastan
📜🕯️🖋️موسیقی و مذهب

هر چند تاریخ دقیق تدوین اوستا مشخص نیست بدون تردید یکی از کهن ترین و اصیل ترین نمونه های تبلور فرهنگ ایران باستان به شمار میرود. گاتها یا گاثا با مفهوم لغوی «سرود مذهبی» یا «سرود خوانی» و یشت به معنی «نیایش موسیقیایی» با آهنگ خوانده میشده است بندهای گاتها از سه تا پنج پارۀ هجایی هم وزن با کشش یکسان تشکیل می یافته و نزدیک به میانه هر مصراع وقفه یا سکوتی ،داشتند در نتیجه آنها را با آهنگ مشابهی میخوانده اند. این سرودهای مذهبی آهنگین که در حقیقت نوعی ترتیل یا خوانندگی با تأنی و تجوید به شمار میرود بنا بر پیشینه دیرینه ای که داشته است، هنوز در میان زردشتیان ایران و پارسیان هند رواج دارد.

از سوی دیگر چنان که پژوهشهای اخیر نشان میدهد سرودهای مذهبی مهری نخست از ایران به امپراتوری روم رفته و تا بریتانیا رواج یافته است ؛ بدین جهت میان ترتیل کلیسای قدیم مسیحی و ترتیل زردشتی شباهت زیادی وجود دارد این گونه ترتیل پیش از سال ۶۷ق م و رواج آیین مهر در قلمرو ،رومیان از ایران به اطراف مدیترانه باید رفته باشد.


لذا بسیاری از ویژگیهای ترتیل زردشتی مانند خوانندگی گروهی در ترتیل مسیحی کارآرایی دارد و حتی برخی از انواع آن مانند شیوۀ هیپولیدیان همانند ترتیل زردشتی در میانۀ بزرگ اجرا میشود و به شاهد یا فائق پایان میگیرد و نواخوانی مکرری دارد که در گروههای پیاپی پدیدار میشود.

🆔
@conference_iranvich🔥
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رنگ‌های ایرانی/ «Persian Colors» تأکیدبر این‌که واژه‌ی «Persian» [فقط و فقط] به‌معنای <<ایرانی>> است؛ همانطور که «Persian Language» به‌معنای زبان ملّی ایرانی (فارسی) است.
Persian means Iranian.

توجه داشته‌باشید به پدیده‌های ایرانی‌ای که شهرتِ جهانی داشته و با واژه‌ی «Persian» به‌کاربرده‌می‌شوند:

Persian Culture, Persian Carpet, Persian Cat, Persian Language, Persian Miniature, Persian Music, Persian Dance, Persian Costume,Persian Architecture, Persian Polo, Persian Backgammon, Persian Blue, Persian Red, Persian Green (and many other Persian colors), Persian Food, Persian Girl, Persian Boy, Persian Empire, Persian Gulf, Persia

که همگی به‌معنای «ایرانی» هستند.

@Ajibvalivaghaei
TORGHE | طُرقِه
.
«طرقه» پرنده‌ای افسانه‌ای در داستان‌های خراسان است. او پرنده‌ای سخنگو و خوش صداست که تنها آرزویش بوسیدن خورشید و رسیدن به اوست.
پس طرقه تصمیم می‌گیرد که به سمت خورشید پرواز کند تا او را از نزدیک ببیند. پرندگان دیگر او را از این کار منع می‌کنند و داستان‌های پرندگانی را برای او بازگو می‌کنند که به سمت خورشید رفته‌اند اما هرگز بازنگشته‌اند. اما «طرقه» که از تصمیم خود مطمئن است، از کهن‌ترین زاده‌ی زمین یعنی دریا کمک می‌گیرد و دریا در پاسخ به او می‌گوید :«تنها راه رسیدن به خورشید گفتن ۱۰۰۱ اسم خدا تا رسیدن به خورشید است.» طرقه تمام اسامی خدا را حفظ کرده و به سمت خورشید پرواز می‌کند. او هزار اسم را بر زبان آورده و هنگامی که تنها اندکی مانده بود به خورشید برسد، اسم هزار و یکم را فراموش می‌کند و در آغوش خورشید می‌سوزد.
داستان طرقه دستمایه بسیاری از قطعات موسیقی ایران نیز بوده است.
.

واردشو👇👇

@tarikh_irankohan
@ajayeb_bastan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ارادت گوته شاعر آلمانی به حافظ...

@Ajibvalivaghaei
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ آبان از ماه بهمن
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
چهارشنبه: ۴ بهمن،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی ایران

برابر با ۲۴ ژانویه ۲۰۲۴ ترسایی

24.01.2024


🔹آبان:
-  دهمین روز هرماه سی روزه در گاهشمار ترادادی زرتشتی، آبان نام دارد.

- آبان به چم آب هاست، آب در اوستا به ریخت "آپ" آمده، در پارسی باستان آپی و در فارسی آب گفته می‌شود. در سرود اوستایی آبان یشت، "آپ" ایزد نگهبان آب های پاک و بالنده است.

-  نماد آبان در اوستا، به ریخت (اردی‌ویسور آناهیتا) آمده که به چمار(معنی)  آب پاک و بالنده است.

- آخشیج آب به مانند آخشیج‌های آتش و خاک و هوا، نزد ایرانیان سپندینه بوده و آلوده کردن آن از کارهای ناشایست است.

🌹🔥🌹

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام

🏵 @zoroaster33
Forwarded from سفرنگار
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
طاق‌بستان یا تاق‌بستان مجموعه‌ای از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نوشته‌های دورهٔ ساسانی است که در ایران در محله طاق‌بستان در شمال شرقی شهر #کرمانشاه و در غرب ایران واقع شده‌است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده‌است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد. چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاج‌گذاری خسرو پرویز، تاج‌گذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و همچنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبه‌ای و مراسم شکار گراز و گوزن توسط سوار کاران و نواختن موسیقی با آلات موسیقی چنگ در آن حک شده‌است. وجود کوه و چشمه و دریاچه‌ای که در کنار آن قرار دارد، این مکان را به گردش‌گاهی زیبا تبدیل نموده که از زمان‌های دیرین تا به امروز مورد توجه بوده‌است. طاق‌بستان یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین آثار باستانی ایران به‌حساب می‌آید.

سفرنگار
@safarnegar
Forwarded from Berasad
🔷امسال آیین سده کرمان در محل جشنگاه سده برگزار نمی شود


🔸انجمن زرتشتیان کرمان به منظور همدردی با خانواده های داغدار حادثه تروریستی کرمان اعلام کرده است که آیین ملی و جهانی سده امسال در محل جشنگاه ملی سده کرمان برگزار نمی شود...

🔗https://www.berasad.com/?p=158898

🆔@berasad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴آقای شهرام گودرزی سازنده مجسمه کوروش کبیر بازداشت و مجسمه توقیف شد!

روح و هویت چیزی است که یک هنرمند در
کالبد اثرش می‌ریزد. کًنام کورش، سوار بر اسب و لوح‌اش در دست به شکلی حماسی در حال ورود به شهر بابل، با ارتفاع ۶ متر و با جزئیات فراوان، اثر هنرمند ایرانی و ایراندوست، شهرام گودرزی است که با همتی بی‌نظیر و سماجتی بی‌بدیل از اول مرداد ۱۳۹۵ (بیش از ۷ سال) با هزینه شخصی مشغول کار روی مجسمه کوروش است. مصداقی از تجلی راهبرد ملت، در محاصرهء امتی بدخواه، زنده و مقاوم و خسته ناپذیر: کلاردشت، بالای روستای طویدره!

این اثر غرور آور ،مجسمه بتنی که با ظرافت و جزئیات بی نظیر در حال ساخت میباشد از زیباترین مجسمه های جهان است و خصوصا ظرافت و آناتومی مجسمه اسب که از روی اسب نژاد کردی و ترکمن ریخته شده بسیار ستودنی و بی همتاست و بر همه ما است که به هرشکل ممکن از این اثر ملی و خالق آن شهرام گودرزی محافظت و حمایت کنیم.
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ خُور از ماه بهمن
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
پنجشنبه: ۵ بهمن،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی ایران

برابر با ۲۵ ژانویه ۲۰۲۴

25.01.2024

🍁💐🍁
🔹خُور
- یازدهمین روز هرماه سی روزه در گاهشمار ترادادی زرتشتیان "خُورُ نام دارد که  این واژه گاهی "خیر" نیز در گویش ادا می شود.

- خُور یا خیر که در اوستا به ریخت «هَوَرَخشَه اِتَه» آمده است، به چمار (:معنی) خورشید، آفتاب، گرمی و تابناکی با ویژگی بی مرگی و اَروَنداَسپ آمده است.

- این واژه در پارسی خُور، هور و خورشید گفته شده است.

- سرودی در خرده اوستا به نام «خورشید نیایش»  آمده است که نیاکان ما به هنگام تابش روشنایی خُور بر گستره سرزمین ایران می سرودند.

خُوراسان نام استان خاوری(شرقی) ایران بوده که هر بامداد از این دیار روشنایی خورشید به ایرانشهر می تابیده است.


🌹🔥🌹

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام

🏵 @zoroaster33
#روزه_داری_درباور_مزدیسنان

#موبد_کورش_نیکنام

          در فرهنگ‌ و آیین زرتشتی، روزه گرفتن کاری نکوهیده و ناپسند است. از دیدگاه دانش و باور همگانی،‌ بهتر است هر مرتُو(:انسان) در پرتو خردمندی و در گذر از زندگی‌خود، در راستای ترازینه(:متعادل) به خوردن و آشامیدن بپردازد؛ تا بدنی سالم و نیرومند، با روانی شاداب و شادی آفرین داشته باشد.

در بینش زرتشت و باور ایرانیان، تن جايگاه روان است بر پایه این باور بايد همواره نيازهای آن را برآورده ساخت تا روان نیز شاد و آرام باشد. تن و بدن بايستی قوی و نیرومند باشد تا توانایی كار و تلاش برای زندگی و سازندگی را داشته باشد.
در پیام اشوزرتشت چون مبنای سنجش هر رویداد و گزینشی، از روی خرد و دانش زمان است پس براین پایه باید آنچه که از دیدگاه علم و دانش روز،  به تن و روان، هوش و خردِ مرتو(:انسان) و سرانجام به کار و سازندگی، شادی و آرامش آسیب و زیان برساند، پرهیز کرد.

خوردنِ خوراک و آشامیدن نیز هنگامی پسندیده است که پشتوانه دانش مرتوگان(:بشر) را در زمان خود به همراه داشته باشد.
اشوزرتشت، راه درست زیستن از روی خردمندی و دانش زمان و از روی اختیار را به مردمان سفارش می‌کند. اشوزرتشت در نسک گات‌ها به چه چیزی خوردن و چه چیزی نوشیدنِ مرتوها، سخنی به میان نیاورده است و همه‌ی اینها را به دانش زمان و خرد نیک مَرتوگان(:بشر) واگذار کرده است.

در تراداد(:سنت) زرتشتيان تنها در هر ماه چهار روز ويژه دارند به نام‌های: - وهمن ـ ماه ـ گوش و  رام، كه از خوردن هرگونه خوارک گوشتی پرهيز می‌كنند.

گاهی شنیده می شود که روزه داشتن، بدن مرتو(:انسان) را پاکسازی خواهد کرد.
کارشناسان پزشکی اینگونه پاسخ خواهند داد.
هرگز؛ روزه نه تنها بدن کسی را پاکسازی نمی‌کند و به تن و بدن استراحت نمی‌دهد بلکه با فشار بیشتر بر روی کبد، باعث افزایش گردآمدن مواد سمی همچون اوره در خون می‌شود.
هنگامی که کسی با کمبود انرژی و ناتوانی روبرو می‌شود، بدن به دنبال فرآیندی به نام "کاتابولیسم" آغاز به شکستن ماهیچه‌ها و دیگر بافت‌های پروتئینی و دگرگونی آن به انرژی می‌کند.
کاتابولیسم‌؛ به گونه ای، خودخوری سلولی به‌ شمار می‌رود که با تولید اوره و اسیدهای آمینه و مواد زاید، انجام به افزایش اسیدیته خون می‌شود. نتیجه اسیدی شدن خون، سستی و ناتوانی، خستگی شدید، کژ خلقی، افسردگی و احساس کسالت است.

هنگامی که بدنی گرسنه می‌ماند نخست به سراغ پلی ساکاریدی به نام گلیکوژن در کبد می رود ولی میزان گلیکوژن در کبد به آن اندازه نیست که پاسخ چند ساعت گرسنگی را بدهد. پس بدن آغاز به بهره‌گیری از چربی‌ها می‌کند و چربی‌های انبارشده را به‌گونه‌‌ی "کتون" دگرگون می کند. بوی بدِ دهانِ روزه دار از همین کتون است. بیشتر سلول‌های بدن این کتون را همچون ماده‌ای که دارای ارزش خوراکی است به‌کار می‌برند، بجز بافت مغز، زیرا مغز تنها از گلوکز برای فراهم کردن انرژی در راستای تلاش و کوشندگی‌های خود بهره می‌برد.

روزه‌ داشتن‌ سبب از دست رفتنِ سریع آب، پتاسیم و سدیم نیز می‌شود. کاهش آب بدن منجر به کاهش حجم خون و در نتیجه کاهش فشار خون خواهد شد که به سرگیجه، احساس سستی و ناتوانی و یا غش می‌انجامد.
کاهشِ شدید پتاسیم، منجر به به‌ هم خوردن ریتمِ ضربان قلب می‌شود. این افت تپش قلب شاید در مواردی به مرگ بیانجامد.

کسانی‌که پیوسته روزه بگیرند‌ گاهی به کم‌ خونی، ناتوانی ایمنی بدن، آسیب‌های کلیوی و کبدی دچار می‌شوند. آسیب‌های معده و روده یا نارسایی‌های گوارشی می‌تواند تا چند هفته یا چند ماه در بدن آنان ادامه داشته باشد.

روزه گرفتن و گرسنگی زمان دار، شوند: پرخاشگری و زود خشمگینی، تندی و بد رفتاری، بدخلقی و بی‌حوصلگی و ناتوان شدن در کارهای روزمره زندگی نیز می‌شود.
این شیوه، تن و روان را سست می‌کند و شوند بیماری‌های گوناگون می‌شود و گاهی سبب بیماری هایی مانند: یبوست. - سر درد. - زخم معده. - سنگ کلیه. - سوزش سردل. - کاهش قند خون. - گرفتگی‌های ماهیچه‌ای. - افت فشار خون. - نارسایی گوارش و دیگر نارسایی هایی خواهد شد.

🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد کورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
Forwarded from تحلیل زمانه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک کار نیک و بی نظیر در حوزه کتابخوانی



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
Forwarded from World Zoroastrian NEWS
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗞 دولت هند «#زبان_پارسی» را به عنوان یکی از «۹ زبان کلاسیک هندوستان» برگزید.

✍️ زبان پارسی از دوره غزنوی به هند راه یافت و در دوره گورکانیان جایگاه ویژه و بلندی در سرزمین هندوستان پیدا کرد. پارسی بیش از هزار سال زبان علمی، ادبی و رسمی در این دیار بود، تا اینکه دولت بریتانیا با حذف تدریجی زبان پارسی، انگلیسی را جایگزین آن کرد.
Forwarded from یزدکهن (Farad-farzin morteza_vaziri)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
طاق‌بستان یا تاق‌بستان مجموعه‌ای از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نوشته‌های دوره ساسانی است که در ایران در محله طاق‌بستان در شمال شرقی شهر #کرمانشاه و در غرب ایران واقع شده‌است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده‌است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد. چند صحنه تاریخی از جمله تاج‌گذاری #خسرو_پرویز ساسانی تاج‌گذاری #اردشیر_دوم، تاج گذاری #شاپور_دوم و سوم و همچنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبه‌ای و مراسم شکار گراز و گوزن توسط سوار کاران و نواختن موسیقی با آلات موسیقی چنگ در آن حک شده‌است. وجود کوه و چشمه و دریاچه‌ای که در کنار آن قرار دارد، این مکان را به گردش‌گاهی زیبا تبدیل نموده که از زمان‌های دیرین تا به امروز مورد توجه بوده‌است. طاق‌بستان یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین آثار باستانی ایران به‌حساب می‌آید.

𓄂𓆃
@Derafsh_IRANSHAHR
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ ماه از ماهِ بهمن
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
آدینه: ۶ بهمن،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی ایران

برابر با ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴

26.01.2024



🌷🌷🌷


🔹ماه:
-  دوازدهمین روز در گاهشمار ترادادی زرتشتیان روز "ماه" نام‌ دارد.

- واژه ماه در اوستا به ریخت "ماوُنگهه" آمده و سرود "ماه نیایش" در خُرده اوستا در پاسداشت این پدیده آسمانی سروده شده است.

-  روز ماه یکی از روزهایی است که مزدیسنان به باور ترادادی خویش، از خوردن هرگونه خوراک گوشت‌دار پرهیز می کنند.

🌹🔥🌹


درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام

🏵 @zoroaster33
Forwarded from World Zoroastrian NEWS
جشن شهریورگان ؛ روز زایش کورش بزرگ و روز پدر ایرانی

جشن شهریورگان، زادروز کورش بزرگ و روز پدر ایرانی است و یکی از زیباترین جشن های ایران باستان و جشن های ایرانی است.

جشن شهریورگان
شهریور روز از شهریور ماه که در برابری با تقویم خورشیدی، روز سی ام امردادماه میشود و به نام امشاسپند توانای "خْـشَـتْـرَه وَئیریَـه" به معنی کشور آسمانی یا شهریاری آرمانی و ارجمند است.

واژه ای اوستاییست، در پهلوی به "خشَترِوَر" و در پارسی نو به "شهریوَر" دگرگون گشته و نام یکی از شش امشاسپندان یا فروزهای ایزدی (پروردگار) است. در اوستا سه امشاسپند یا فروزه، مادینه و زن گون و سه تای دیگر نرینه و مردگونه هستند که شهریور از فروزه های نرینه است. این دو بخش کردن فروزه های اهورامزدا به نرینه و مادینه، گویای برابری زن و مرد در دین زرتشتی می باشد. 

ایزد شهریور در جهان مینوی نماد پادشاهی آسمانی و یکی از فروزه های خدایی است و در جهان گیتی، نگهبان "ایوخشست ها" یا توپال ها (فلزات از جمله زر و سیم) است، که همیشه خواهان فر و بزرگی و نیرومندی برای مردمان بوده و همواره پشتیبان بینوایان است. همچنین در کتاب پهلوی "بندهش"، گُل "شاه اِسپَرغم" (نازبو) را گل ویژه شهریور می خواند. جشن شهریورگان، برای کشاورزان ایران باستان نیز روز مهمی به شمار می رفته است، زیرا که پس از جمع آوری فرآورده های کشاورزی تابستانی خود و آماده ساختن زمین برای کشت پاییزی، در این روز به شادی و پایکوبی می پرداختند.

با این کار از درگاه اهورا مزدا برای نعمت هایش ("پیی تیش همیه" اوستایی و "پ ایتی شهیم" پهلوی = "آورنده بذر" و یا "برداشت دانه") سپاس گذاری کرده و با ستایش و نیایش از او خواهان برداشت های پرباری در فصل های آینده می شدند.

شیوه ی برگزاری جشن
شوربختانه بخاطر برگزار نشدن آیین های جشن شهریورگان در درازای زمان، به ویژه پس از یورش تازیان به ایران موجب گشته شد تا همه جزئیات آن بدست فراموشی سپرده شود. ابوریحان بیرونی، در آثار الباقیه درباره این جشن کهنسال ایرانی نوشته است: "شهریور ماه که روز چهارم آن شهریور روز است و آن به مناسبت توافق دو نام جشن است، آن را شهریورگان گویند. چم (معنی) شهریور دوستی و آرزوست. شهریور فرشته ای است که به جواهر هفت گانه از قبیل طلا، نقره و دیگر فلزات که برقراری صنعت و دوام دنیا و مردم به آنها بستگی دارد، موکل است." در سده ها دیرتر و دوره های تاریخی ایران، "شهریور" نیز نشانه ی "پادشاهی دادگر\" گشته است و بدین روی، ایرانیان باستان در این روز پس از نیایش اهورامزدا و نیکوکاری کردن و دادن خوراک به بینوایان و نیازمندان، نزد پادشاه که او را نماینده او بر روی زمین می خواندند رفته و این جشن را به او شادباش می گفته اند. جشن شهریورگان از جشن های ایران باستان و جشن های ایرانی از دوران زرتشتیان است که برای ما به یادگار مانده است. 

زادروز کورش بزرگ
روز دقیق زایش کورش بزرگ نامعلوم و در هیچ یک از منابع تاریخی از جمله نوشته های هرودوت و گزنفون هم یاد نشده است، ولی برخی این روز را، زادروز بزرگ مرد تاریخ بشریت می خوانند که انگیزه آن همانندی "داراب" با شخصیت تاریخی کورش بزرگ است.
با توجه به اشاره های تاریخی و شباهت های داراب در شاهنامه فردوسی و دیگر تاریخ نامه های ایرانی با گزارش های تاریخ نگاران یونانی و ایرانی در باره کورش بزرگ، می توان گمان برد که شخصیت "داراب" اساتیری، بر اساس شخصیت تاریخی "کورش" شکل گرفته است.

گزینش این روز برای بزرگداشت "پدران ایرانی"
چون جشن شهریورگان، زادروز کورش بزرگ دانسته شده و نیز به معنای "شهریاری بر اراده و نفس" است، جامعه زرتشتیان ایران، این روز را به عنوان "روز بزرگداشت پدر"، برگزیده و همه ساله آن را جشن می گیرند و از زیباترین جشن های ایرانی می باشد
2024/09/25 17:25:53
Back to Top
HTML Embed Code: