Telegram Web Link
Forwarded from kourosh niknam
#برتری_ویژگیهای_بینش_زرتشت

#کورش_نیکنام

برتری بینش زرتشت در ویژگی هایی نمایان می شود که در فلسفه سفارش شده وی آمده است و اینگونه می توان از آن یاد کرد.

زرتشت؛ پیام رسانی ساختار شکن بوده که مَرتوگان(:بشر) را از پندارهای نادرست وخرافه نگری رهایی بخشیده و از دیویسنایی(پرستندگان دیو: خدایان پنداری) به مزدیسنایی(ستایندگان مزدا: دانش وآگاهی) فراخوانده است.

زرتشت؛ خدایان آسمانی را نپذیرفته وستایش اهورامزدا، دانایی وآگاهی شکوهمند هستی را به مرتوگان سفارش کرده که این خدا در سرودهایش گات ها، سرآغاز وسرانجام هستی نامیده شده است.

زرتشت؛ شایستگی هر گزینشی را بهره مندی از "خرد" دانسته است. بدین‌روی گزینش های زندگی برای همه به ویژه گزینشِ دین، جای زندگی، همسر، پوشش وخوراک و هرگزینه دیگری در پرتو خرد و در راستای آزادی روی خواهد داد.

زرتشت؛ خداوند را پدید آورنده وآفریننده اهریمن(ابلیس) نمی داند بلکه اَنگرَه مینو(: مَنش ویران ساز) را که در گویش پارسی اهریمن نام گرفت برگرفته از تراوش اندیشه مَرتوی(انسان) کژاندیش ونادان می داند.

زرتشت؛ دین‌ را از واژه "دَاِنَه" برگرفته است که به چمار(:معنی) وژدان بیدار وآگاه، بینش درونی است تا هر کسی نیکی ها را از بدی درک کرده و گزینش کند. دیندار راستین کسی است که با وژدان آگاه نیکی وشادی را برای خوشبختی خود و خرسندی دیگران برگزیند.

زرتشت؛ خدای اندیشه خویش، اهورامزدا را تماشاگرِ رفتارِ مَرتوگان از بالا(عرش) نمی داند تا چنانچه گناهکار باشند، پس از مرگ آنان را به دوزخ(جَهنم) گسیل دارد و اگر فرمانبرداری از دستورهای خداوندی داشته باشد، او را به داشته های نیک(:نعمت) های مادی بهشت(جَنت) برساند. در بینش زرتشت، اندیشه و گفتار وکردار هر کسی"بهشت و دوزخ" را پدید خواهد آورد که در همین جهان روی خواهد داد نه اینکه خداوند سازنده جایگاهی به نام بهشت و دوزخ از آغاز آفرینش باشد.

زرتشت؛ از "اَشا" یاد می کند که هنجار و داد(قانون) هستی است. ذره ذره های جهان برپایه این هنجار به گردش درآمده و زندگی مرتوگان تا بزرگترین کهکشان ها را اداره می کند و به پیش می برد. سفارش زرتشت به جهانیان این است که برپایه "خرد" به بهترین گونه اشا که"اشا وَهیشتا" نام دارد دست یابند. تا شایستگی هویتِ مرتوگانی به دست آورند. او پیروان راستی را "اشَوَن" و آنکه از دروغ یاری بگیرد را "دُروَند" می داند. راستکار تنها به راستی اندیشه دارد و از بیان "دروغ مصلحتی" نیز پرهیز می کند.

زرتشت؛ دستورها(:احکامی) را از دینِ خود به مرتوگان سفارش نکرده است. بِکن ها و نَکن ها(امر به معروف ونهی از منکر) درپیام زرتشت نیامده، بلکه در بینش وی چگونگی بهره مندی وگزینش هرگونه خوراکی، چه نوشیدنی، چگونه پوشاکی، شیوه شستشوی دست وبدن، با کدام پا گام نهادن به هر جایی را به دانش وخرد همگانی واگذار کرده است.

زرتشت؛ با واژه" فرَشگَرد" مرتوگان را به تازه شدن در هر بخش از زندگی فرا می خواند. بدین روی کهنگی، پوسیدگی، ایستایی و پیروی کورکورانه از باور گذشتگان که ناشایست باشد را نکوهیده می داند.

زرتشت؛ پرستش سو(:قبله) را برای نیایش کردن، "روشنایی وفروغ" می داند. پدیده ای که ریشه مادی وجهانی ندارد ونمی توان در هر مناسبتی آن را نابود کرد. سفارش زرتشت بیشتر در فروزان شدن روشنایی درونی(اشغ) است.
آنکه پورشیراز(:حافظ)اشاره می کند:
از آن به دیر مُغانم عزیز می دارند،
که آتشی که نمیرد همیشه، در دلِ ماست.

زرتشت؛ مرتوگان را از هر نژاد و تیره ای یکسان می داند به ویژه دراین نگرش "زن ومرد" هیچیک بر دیگری برتری ندارند. چون گزینش های زندگی در پرتو آزادی و خرد روی خواهد داد. گسترش دین وفلسفه آن در گذرِ گاهداد(:تاریخ) زندگی زرتشت و پیروانش، هیچگاه با زور و استفاده از شمشیر روی نداده است.

زرتشت؛ زندگی در این دنیا را برتر از جهان پس از مرگ می داند. پس تن که جایگاه روان است نباید آزرده شود. نخوردن خوراک وروزه داری در دین نیامده است.

زرتشت؛ خواهان زندگی سرشار از راستی وشادی برای همگان است. با چنین نگرشی سوگواری و غمگساری نکوهیده دانسته شده، برای شادمانی خود و زیستگاه همگانی، آلوده کردن آب، خاک، هوا وآتش‌، از کارهای زیان آور و ناشایست است. آزردنِ جانوران وکشتار دینی(قربانی) کردن آنها را نکوهش کرده است.

زرتشت؛ مرتوگان را به سازندگی جهان هستی فراخوانده تا هریک سهمی در فراهم کردن خشنودی"گِئوش اوروان"(:روان هستی) داشته باشند.بدین روی کار وکوشش از جایگاه ارزشمندی برخوردار بوده و دگرگون آن، تنبلی، بیکاری وگوشه نشینی، کرداری ناشایست خواهد بود.

زرتشت؛ مرتوگان‌ را بنده و بَرده اهورامزدا نمی داند تا به هر شَوندی چنانچه از دارنده(مالک) و فرمانده خویش سَرپیچی کند، گناهکار شده وکیفر بد به وی برسد.

بینش زرتشت با این ویژگی ها گزینش خواهد شد.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
امروز؛
به روزِ پیروز و فرخ،
روز ؛ سپندارمذ» از ماه بهمن
به سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنی

آدینه: ۲۹ ماه دی
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی

‌،
برابر با ۱۹ ژانویه ۲۰۲۴
19.01.2024



🌷🌹🌷

🔹سپندارمَذ:
پنجمین روز هرماه در گاه شماری ویژه مزدیسنان، سپندارمذ نام دارد.

- این واژه در اوستا، سپنته آرمیتی (=سپندارمذ) است. به چمار(معنی) پاکدلی و یکرنگی. اشغ و فروتنی. آرامش و آرمان پاک است.

- در گویش پارسی واژه سپنتَه آرمَئیتی به اسفند(اسپند) رسیده است. واژه‌ی آرمئیتی برابر واژهAramato ودایی است.

- سپنته آرمئیتی به‌گونه‌ی بانو است و نماد مهروزی، اشغ، فروتنی و باورمندی می‌باشد.

در اوستا «سپنته آرمئیتی» و به چم بردباری و فروتنی و آرمان سپند است. این امشاسپند در جهان مینوی نماد بردباری، شکیبایی و از خودگذشتگی‌ است و در جهان مادی نگهبانی از زمین را بردوش دار .

- خویشکاری سپندارمذ، خرم، پاک، آباد و بارور نگه داشتن زمین است. خشنودی سپندارمذ هنگامی فراهم می‌شود که زمین پاک بماند، کشت و کار شود یا کارایی نیک‌داشته باشد.


🌞🌻🌞

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
Forwarded from برگی از تقویم تاریخ (حسن نیکبخت)
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۲۹ دی زادروز هما ارژنگی

(زاده ۲۹ دی ۱۳۲۲ تهران) شاعر، ترانه‌سرا، نویسنده، مترجم و پژوهشگر

او در خانواده‌ای پرورش یافته که در آن عشق به میهن، پاسداشت فرهنگِ گرانسنگِ ایران ومهر به زبانِ پارسی، میراث و سنت است. نیای بزرگش میرک، نقاش نام‌آور دوران صفوی است و پدرش استاد رسام ارژنگی نیز با همین میراث و سنت پرورش یافته بود.
وی از سال‌های کودکی و نوجوانی، شیفتگی‌اش به هنرهای شعر و نویسندگی ، نگارگری و خوانندگی و بازیگری آشکار شد.
در دبیرستان، شاگردی سخت‌کوش و ممتاز بود و در انجمن ادبی هنریِ دبیرستان، کنشگری پویا که داستان‌های کوتاه و شعرهایش در مجلات اطلاعات جوانان و بانوان به چاپ می‌رسیدند.
نخستین کتاب او، پس از مرگ تلخ برادر هنرمندش، با عنوان "زندگی بیست و دو ساله فرهاد ارژنگی" در سال ۱۳۴۰ به‌چاپ رسید.
او از دانشکده ادبیاتِ دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی و فرانسوی لیسانس گرفت و به خدمت آموزش و پرورش در آمد.
وی که روحی جستجوگر و اندیشه‌ای پویا داشت، با فراگیری آثار ادب و عرفان، در این راه گام نهاد و با عرفان و اندیشه و روش استادان آشنا شد .آنها را به کار بست و پس از گذر از آزمون‌ها، دیدگاه و راه استادانش، شمس تبریزی و مولانا را برگزید.
یادگار گذرعمرِش در چهار دفتر از سروده‌هایش پدیدار اند. اما آنچه که امروز وی را  شاعری ملی و حماسه‌سرا می‌شناساند، تلاش او برای آشنا ساختنِ جوانان با تاریخ، ریشه‌ها و فرهنگ ایران‌ است.
او هموند دانشگاه جهانی کورش بزرگ است که پی‌ریزی این دانشگاه در سیدنی انجام شده و مرکز ان در تاجیکستان از بزرگترین مراکز ایرانشناسی جهان است.
وی همچنین از هموندان  در سامانه جهانی بوکبال است که سامانه‌ای با هدف ایجاد بانک  جهانی اطلاعاتی در حوزه کتاب و کتابخوانی است.

آثار منتشر شده:
الف، کتاب‌ها
۱. زندگی بیست و دوساله فرهاد ارژنگی سال ۱۳۴۰  زندگینامه.
۲. پرواز عاشقان، مجموعه شعر ۱۳۷۳
۳. گلِ هزارپر، شعر، ترانه، تصویرسازی ۱۳۷۹
۴. رازِ پرواز، شعر فارسی ۱۳۸۵
۵. پیکرتراش، شعر فارسی ۱۳۹۳

ترجمه "برگردان" های منتشر شده:
۱. تفسیر آواهای ساراها، به روایت اوشن گوروجی، جلد نخست ۱۳۸۳
۲. تفسیر آواهای ساراها، به روایت اوشن گوروجی جلد دوم ۱۳۸۳
۳. سپاه گمشده کمبوجیه، نوشته پل ساسمن، داستان ۱۳۸۳
۴. جریان بخشنده دارما، نویسنده اس.ان.گویانکا، عرفان ویپاسانا ۱۳۸۴

ب- برگردان ها، ترجمه‌های چاپ نشده:
۱. زنگ‌ها به صدا در آمده‌اند، نویسنده:
گویانکا، عرفان
۲. اکنون مراقبه، از  گویانکا،  صلح درونی
۳. استحاله تانترا، نویسنده اوشو

ج- لوح‌های فشرده" سی‌دی‌ها:
هما ارژنگی تا امروز ۹ لوح فشرده  زیر از سروده‌هایش را با آوای خود ضبط کرده است.
۱. فلات آریان.
۲. سروِکاشمر.
۳. یعقوب پسر شمشیر.
۴. تخت‌جمشید.
۵. شیرِ بیشه عشق.
۶. رازِ نرگس.
۷. کوچه‌های عاشقی.
۸. گلِ هزار پر.
۹. نوروز تا نوروز "جشن نوروز- جشن تیرگان- جشن مهرگان- جشن شب چله- جشن سده- جشن اسفندگان- جشن چهارشنبه سوری"

د- ترانه سازی
وی به انگیزه دلبستگی‌اش به آواز، با دستگاه‌های موسیقی ایرانی آشنا شد و ترانه‌های زیر را سرود:

۱. نگین "دشتی"  ۲. غوغای طبیعت "مرکب خوانی۳. پرستوی قاصد "دشتی"  ۴.مهربان شو "چهارگاه" ۵. پرستوی بهار "اصفهان"  ۶. مهتاب رویایی "اصفهان" ، ۷. ساز خاموش  "سه گاه"،  ۸. بی پناه "افشاری"،  ۹. مرغ پر بسته "اصفهان" ۱۰. امشب چرا دیوانه‌ام "اصفهان" ۱۱. امید رفته "ماهور" ۱۲. واپسین نوا "همایون" ۱۳. مرشد راه "اصفهان"۱۴. به یاد صبا "دشتی" ۱۵. بزم آسمان "اصفهان" ۱۶. در شب مهتاب  اصفهان ۱۷. بازی زمان "دشتی"

برای اگاهی بیشتر به تارنمای زیر بنگرید:
http://www.arzhangihoma.ir/

🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#هما_ارژنگی
Forwarded from h
                                                                                             
هما اَرژنگی، میهنی سُرای جاویدان
 

اما آنچه بانو اَرژنگی را نسبت به دیگر چکامه سُرایان معاصر جدا و ویژه کرده است، آفرینش سروده هایی دربارۀ تاریخ و فرهنگ ایران و نام آوران و بزرگان این سرزمین اَهورایی و همراهی و همدردی با دل نگرانی ها و درد فرهنگی جامعه و با مردم بودن به ویژه در میان نسل جوان است. وی در بیشتر هَمایش ها و نشست های فرهنگی دربارۀ ایران و در اَنجمن های فرهنگی، موسسه و نهادهای فرهنگی و غیره، باشَندگی (حضور) پررنگی دارد و به هنرنمایی می پردازد. همچنین آوای گرم، آهنگین، مخملین و جادویی بانو اَرژنگی با خوانش بسیار زیبای سروده ها و بیان واژگان، از دیگر ویژگی های وی است که یکی از جنبه های مهم هنری او در پهنۀ ادبی به شمار می آید که وی را از دیگران جدا می سازد. ذهن و حافظۀ توانا و نیرومند بانو اَرژنگی در زمینۀ از بَرکردن (حفظ) سروده های بسیار بلند خود از دیگر ویژگی های او به شمار می آید. منش، مَرام و معرفت و مهربانی و سادگی بانو اَرژنگی نیز، ستودنی و بی همتا است و همۀ این ها سبب شده تا جایگاهی ویژه در میان دوستان و آشنایان و حتا نسل جوانی که او را کم تر می شناسد، داشته باشد.
 
در دنبالۀ نوشتار نگاهی کوتاه به برخی از چکامه های بانو اَرژنگی از دفتر " راز پرواز " می اَندازیم.
 
تو ای ایران،
بهشتِ راستینِ من،
پناهِ آخرینِ من،
سرای واپسینِ من،
اَلا ای مهربان مادر
دِلیری ها تو را زیبد
تو ای گنجینۀ گوهر ... (آریو بَرزَن)
 

و در سرودۀ (بابک، شیرِ کوه بَذ)

این فروغِ بی زوالِ جاودانِ من،

قبله گاه و جان پناهِ نیکم این وطن،
این همیشه سبز – این همیشه پاک،
این همیشه روشن و بلند و تابناک،
این زلالِ تا همیشه جاریِ زمان،
این طلوعِ بی غروب و مهرِ بی کران،...
 

و در چکامۀ (با من از ایران بگو)

ای نسیمِ گل فشان کز ناکجا و بی نشان

نرم نرمک می خزی از هرشکاف و روزنی
با من از شوقِ رهایی، از سبک بالان بگو
از حریمِ عشق بازان، با من از ایران بگو،
با من از جمشید از زرتشت از فر کیان
از سرودِ «گات ها» از روزگارِ باستان...

همان گونه که دیده می شود، بخشی از سروده های استاد هما اَرژنگی با چنین ژرفا و دل اَنگیزی دربارۀ ایران و رویدادهای وابسته به ایران است. چه او، به راستی دلبستۀ این خاک بوده و هر آنچه که به ایران وابسته است، با جان و دل او پیوند دارد و سروده هایش برخاسته از همین دلبستگی و پیوند است.

دیگر سروده های وی در بردارندۀ اَندیشه و سُهش (احساس) ویژه ای است. در بخش گسترده ای از این سروده ها، بانو اَرژنگی نگاهی ژرف به عرفان و آگاهی دارد و این نشان از بینش او به مکتب های مینُوی (معنوی) گوناگون به ویژه عرفان مولوی و شمس است.
 
من خموشم، جوششم از جوشِ اوست
سُکر شعرم از شرابِ نوشِ اوست...
من نهالِ خُرد و بی بار و برم
نی درخت سبز و سایه گسترم
لیکن آن خورشید ظلمت سوزِ جان
می دمد گاهی به شامِ بیدلان... (در مقام عشق)
 
بانو اَرژنگی در بیان احساس، بس توانمند است و از بُن هر اَندیشه، رازی بزرگ را آشکار می سازد. (یادداشت دکتر حسین وحیدی بر دفتر " راز پرواز" تهران، پاییز 1384 خورشیدی)
 
 
 
امروز؛
به روزِ پیروز و فرخ،
روز ؛ خورداد» از ماه بهمن
به سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنی

شنبه: ۳۰ ماه دی
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی


برابر با ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴
20.01.2024



🌷🌹🌷


🔹خُورداد:
-  ششمین روز هرماه در گاهشمار ترادادی مزدیسنان «خورداد» نام دارد.

- این واژه در اوستا به ریخت «هـَئوروَتات» و در پهلوی «خُردات» یا «هُردات» به چمار(معنی) رسایی و کمال آمده است.

- خورداد در گات‌ها(سرودهای زرتشت) یکی از فروزه‌های اهورامزدا دانسته شده و در اوستای نو نام یکی از امشاسپندان است.

- هَئور وَتات به چمار رسایی، فرزانگی، خرسندی، شادمانی، تندرستی و کامیابی است.

- خورداد امشاسپند، در نقش مادی خود، نگهبان و پاس دارنده‌ آب‌ها و سرسبزی است. آب در كنار سه آخشيج ديگر (خاک، هوا، آتش) در ميان ايرانيان باستان از اهميت ويژه‌ای برخوردار بوده است.


🌞🌻🌞

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
Forwarded from ربات حذف ✂️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برای بازگشت به فر و‌شکوه ایرانی، فرهنگ ایرانی را از یاد نبریم.
دکتر قیامتی، شاهنامه پژوه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آموزه ۱۸۴

 دکتر ژاله آموزگار

🖋 عمیق خواندن را از دست داده ایم .......

         
💎
🆔 @maneshparsi
امروز؛
به روزِ پیروز و فرخ،
روز ؛ امرداد از ماه بهمن
به سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنی

یکشنبه : ۱  ماه بهمن
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی


برابر با ۲۱ ژانویه ۲۰۲۴
21.01.2024


🌷🌹🌷

🔹اَمُرداد:
- هفتمین روزِ هر ماه در گاه‌شمار ترادادی زرتشتیان «اَمُرداد» نام دارد.

- واژه اَمُرداد که در اوستا به ریخت «اَمِرَه تات» آمده، به چمار(معنی) جاودانگی و بی‌مرگی است.

- در گاه‌شمار خورشیدی ایران، پنجمین ماه سال به اشتباه مُرداد نامیده شده است که به چم مرگ و نیستی است بنابراین پسندیده خواهد بود که این واژه را "امُرداد" بنویسیم و در گویش بیان کنیم تا بیان آن درست شود.

- امُرداد یکی از امشاسپندان و نماد بی‌مرگی و جاودانگی است.

- خویشکاری امشاسپند امُرداد در جهان استومند (مادی)، نگهبانی از گیاهان روی زمین، سرسبز و بارور نگاه داشتن خاک است.


🌞🌻🌞

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
Forwarded from kourosh niknam
#گاتها_نسک_دینی_مزدیسنان

#موبد_نیکنام

نَسک(:کتاب) گات‌ها؛ سرودهای اشوزرتشت، کتاب دینی زرتشتیان نام دارد.

نسک گات‌ها دارای ۵ بخش است و ١٧ هات یا سروده می‌باشد و دارای ٢٣۸ بند است.

گات‌های پنج‌گانه اشوزرتشت به‌نام‌های:
١- اَهنَودگات.
٢- اُشتَوَدگات.
٣- سپنتمَدگات.
۴- وُهوخشترگات.
۵- وَهشتوایش گات، می‌باشد.

گات‌ها به‌ چمار(:معنی) سرود، چکامه(:شعر)
وبه شیوه آراسته واژگانی(:نظم) است.

گات در گویش پهلوی به ریخت(:شکل)"گاس" دگرگون شده و در پارسی "گاه" گفته می‌شود. همه سرودها را باهم "گاهان"می نامند.
در خنیاگری(:موسیقی) کنونی ایران نیز هنوز واژه گاه به چِمار آهنگ یا نُت موسیقی استفاده می شود.
آهنگ سه‌گاه، چهارگاه وراست پنجگاه از آن دسته می باشند که هماهنگ با آهنگ های گات ها برشمرده شده اند.

گات‌های اشوزرتشت اسپنتمان از روزگاران بسیار کهن برای ما به‌ یادگار مانده‌ است که مَرتویی(:انسانی) و سپند(:مقدس) است.

گات‌ها کتاب دینی پیروان مزدا وزرتشتیان است. که راهکار بهزیستی و رستگاری را به مرتوگان(:بشر) نشان داده است.

●گات‌ها سروده‌ها وسخنان خود اشوزرتشت اسپنتمان است.
●این گنجینه با ارزش، جلوه آسمانی ندارد.
●هیچگاه از آسمان به گوش اشوزرتشت نرسیده است.
●از فرشتگان‌درباری(:ملایکه و جبرئیل با یاری وحی) نیز یادی نشده است.
●بلکه دل‌آگاهی(:الهامی) ودرون نگری وزاستار پژوهی اشوزرتشت از سوی دانش بیکران هستی‌مند(مزدا اهورا) است.

●هیچ مرتو(:انسان) خردمند ودادگری نمی‌تواند با گات‌ها ناسازگار باشد.
زیرا سراسرِاین بینش، راهنمایی مرتوگان(:بشر) به‌سوی دانایی وخردگرایی، به‌سوی آشتی(:صلح)ودادگری، به‌سوی دانش خرد همگانی برای رسیدن به سازندگی وآبادانی، به‌سوی خوشبختی وشادمانی همگانی است.

●گات‌ها نسک(:کتاب) هنجار(:قانون) و دستور و احکام برای مردمان جهان نیست.
●این نوشته، نسک دستورها(:احکام روزانه) نبوده بلکه آموزه‌های نیک اشوزرتشت به مرتوها(:مردم)سراسر جهان است.

●نسکی که پیوسته به مرتوگان راست‌گویی ودرست‌کاری می‌آموزد. آنان را در زندگی به نیکویی ودرست زیستن فرا می‌خواند. به مرتوگان سفارش می کند تا در زندگی‌ خویش گزینش هایی برپایه آزادی داشته باشند.
●در چنین بینشی هر کس در پرتو آزادی، برابری و دادگری گزینش هایش را خواهد داشت.

●در گات‌ها، هیچ واژه وسَهانی(:جمله ای) از کشتن جانوران نشده ودربند کردن هیچ کسی که اندیشه باوری دگرگون داشته باشد نیز نشده، کسی کافر نیست.
●سفارشی به تباهی و ویرانی جهان هستی نشده است.
●سخنی از تازشگری وتاراج کردن وجود ندارد.
●پوچ پنداری وخُرافه نگری نکوهش شده.
سخنی از نابرابری وبرتری خواهیِ بی شوند(:تبعیض) نیست.
●اندرزی از بایدها ونبایدها در این سرودها یافت نمی شود.
●سخنی از چه چیز خُوردن، چه نوشیدنی بهره گرفتن، چه پوششی برتن داشتن، اندازه ورنگ آنها ندارد.
☆چکیده بینش زرتشت، پیوستن به
اندیشه‌ نیک- گفتار نیک- کردار نیک در راستای خردگرایی است
.

فریدریش گلدنر، زبان‌شناس وخاورشناس آلمانی می‌گوید:
«زرتشت در گات‌ها به‌گونه ویژه و با اندیشه ژرف سخن می‌گوید».

گات‌ها، سروهای ورجاوند اشوزرتشت را پژوهشگرانی، چند گونه برگردان کرده اند که بیشتر آنها باهم هماهنگ است‌.

چند نمونه از برگردان ها چنین است.
#گات‌ها برگردان روانشاد موبد #فیروز_آذرگشسپ.
#گات‌ها برگردان روانشاد دکتر #آبتین_ساسانفر.
#گات‌ها برگردان روانشاد موبد #رستم_شهزادی.
#گات‌ها نغمه‌های ایران باستان، برگردان #موبد_کورش_نیکنام

🔥🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
آقای ضرغامی! مظلوم تر از کورش پیدا نکردید که زیر میزش بزنید؟ زیر میز کورش کبیر

اعتماد نوشت
:
🔹آقای ضرغامی زدن زیر میزی که در مدیریت پیشین برای شرکت‌های نابلد مرمت و پیمانکاران نورسیده بی‌تخصص آماده شد، کار انقلابی و اساسی است، اما شما زیر میز آرامگاه کورش و مجموعه بی‌نظیر پاسارگاد می‌خواهید بزنید؟ کدام تپه تاریخی و کدام بافت قدیمی از تعرض دشمنان فرهنگ و تاریخ و توسعه‌گرایان ضدمیهن مصون مانده؟
🔹کورش بنیانگذار سرزمین ماست. چندین قرن پیش او موفق شد با متحد کردن اقوام مختلف بر بنیاد یک تفکر انسانی و مهرآمیز، دولتی فراگیر و یکپارچه تاسیس کند که امروز «ایران» نامیده می‌شود. یادبودهایش، محل زندگی‌اش و پایتخت و دیگر نشانه‌هایش نه تنها مزاحم هیچ توسعه‌ای نیستند، بلکه مقوم حس میهن‌دوستی و یکپارچگی بین اقوام ایرانی است.
🔹مظلوم‌تر از کورش پیدا نکرده‌اید که حالا زیر میز آرامگاهش و یادبودهایش می‌زنید؟ آن‌ هم به بهانه‌های مردم‌پسند که آرامگاه کورش مانعی برای توسعه شهرستان پاسارگاد است!
@Khabar_Fouri
Forwarded from ربات حذف ✂️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برای بازگشت به فر و‌شکوه ایرانی، فرهنگ ایرانی را از یاد نبریم.
دکتر قیامتی، شاهنامه پژوه
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ دی به آذر از ماه بهمن
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
دوشنبه: ۲ بهمن،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی ایران

برابر با ۲۲ ژانویه ۲۰۲۴ ترسایی

22.01.2024

🌞🌻🌞


🔹دی به آذر:
- دی به آذر نام هشتمین روز هر ماه سی روزه در گاه‌شماری ویژه زرتشتیان است.

- دی به چَمار(معنی) آفریدگار و آذر نیز نام دیگری برای آتش، در گویش ایرانیان بوده است.

- در هر ماه سه روز با پیشوند «دی» در گاهشمار ترادادی وجود دارد که روز هشتم «دی‌به‌آذر»، پانزدهم «دی‌به‌مهر» و بیست‌و‌سوم «دی‌به‌دین» می باشند.

- روزهای دی با پسوند نام روز پس از خودش نامگذاری شده است.

- روزهای اورمزد، دی به آذر، دی به مهر و دی بدین که در این گاه شماری آمده است. به جای روزهای آدینه در هرماه، از روزهای شادی و آرامش و همزیستی در فرهنگ نیاکان ما بوده است.
🌹🔥🌹

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام

🏵 @zoroaster33
Forwarded from kourosh niknam
#ایران_سرزمین_راستی

#کورش_نیکنام

بسیاری از پژوهشگران، تاریخ نگاران، باستان شناسان و خاور شناسان؛ سرزمین ایران را تنها یک کشور وجغرافیای ثبت شده در دنیا نمی دانند بلکه فرهنگ وباورهای ایرانی همراه با پیشینه ارزشمند استوره وباورهای باستانی این کشور که در گذر روزگار فراهم شده وبرایش به یادگار مانده است را زیرساخت وبُن مایه تمدن جهانی می دانند.
به ویژه چگونگی پایداری و اثربخشی این فرهنگ ارزشمند بر مَرتوها(:مردم) بسیاری از کشورهای جهان، شگفتی آفرین شده است.

شگفتی ازین که  هرچند با همه ستم وبیدادی که از دوست ودشمن بر ایران وایرانیان به هر روزگاری پیش آمده است؛ پویایی وپایداری، تدبیر وشکیبایی، پاسداری از فرهنگ ورفتارنیک به جای خود برایشان ارزش داشته است، ولی آنچه راز ورمز شکوفایی این فرهنگ در بین مَرتوهای دیگر کشورها شده، سرچشمه وسرآغاز پیوستن آنان به اشا(:راستی) آزاد اندیشی وآزادی خواهی بوده است.

راز ماندگاری، پویایی‌این فرهنگ وگسترش راستی این مرتوها چگونه بوده که همچنان ادامه دارد؟

پاسخ ساده است.
زرتشت، پیام آور وآموزگار باستانی ایران درپیام خویش نخستین بار به واژه یی ارزشمند وخردمندانه اشاره کرده است.

واژه" اشا"،
اشا(:راستی ودرستی)، گزینه پایداری است که برجانِ جهان فرمانروایی دارد و پیوسته روان است.
همه هستی برپایه این هنجارِ راست پایه ریزی شده و از آغاز تا انجام براین قانون استوار خواهد بود.

بدین روی ایران وفرهنگ باستانی آن بر پایه وستون اشا(:راستی) بنا شده است. در این راستا آنچه به ایرانیان سفارش وپیشکش شده است پیوستن آنان به شیوه وگزینه "اَشاوَهیشتا(:بهترین راستی)" است.
در بخش هايي از سرود های اوستا، گزینش و پیوستن به ویژگی اشاوهیشتا چنان است که رسیدن مَرتُو(:انسان) به جایگاه ارزشمندِ هویتِ مَرتویی(:انسانی) پیشنهاد شده است.

اشوزرتشت، مَرتو را به راستی ونیکی فراخوانده است به همین روی نخست، نیکی در اندیشه، سپس راستی در گفتار و سرانجام  خوبی در کردارِ زندگی ایرانیان جاودانه گشته است.
سپس خویشکاری(:وظیفه) ایرانیان چنان بوده که این راستی را درجهان گسترش دهند. بنابراین مرتوهای این سرزمین از بنیانگذاران راستی وپرورش فروزه خردگرایی درجهان بوده اند.

انچه باید بپذیریم اینکه تار وپود فرهنگ ایران راستی ودرستی بوده است زیرا در بخشی از پیام زرتشت نیز چنین آمده است:

اَ. اِ. وُ. پَنتاو. یُو. اَشَه. هِه..

یگانه راه زندگی،
پیوستن به "راستی" است
.

در پرتو این انگیزه، دروغ، نیرنگ وتزویز، کژاندیشی وغارت، بیداد وستم ورفتارهای ناشایست نبایستی در رفتار ایرانیانِ راستین نمایان گردد چون در نهاد وسرشت آنان جایگاهی نداشته، ندارد ونخواهد داشت.

ایرانیان پیشرو هنجار گرایی، راستی پویی، دادخواهی، قانون مداری وپیوستن به فروزه "اَشاوَهیشتا" (اردیبهشت) بوده اند.

گفتنی است ایرانیان هرگز برده پذیر وزورگو(:استعمارگر) نبوده اند. برده داری وغارت زندگی دیگران را کاری ناشایست می دانستند چون با هنجار راستی همخوانی نداشته است.

ناگفته پیداست که شایستگی ایران:
سرزمین راستی خواهد بود.
ایران و‌ فرهنگ پُربار آن، نه تنها پیش درآمد شکوفایی تمدن وگسترش راستی در جهان بوده بلکه استوره شکیبایی، گذشت، نماد آشتی ومهربانی شده است.

ناگفته پیداست؛ هرگاه هازمان(:جامعه) ایرانی نیاز داشته، در برابر ستم وبیداد ونابرابری نیز ایستادگی کرده اند که با تدبیر وخردمندی ودر پرتو "اشا" بوده وکوشش کرده اند تا به جایگاه راستین خود دست یابند.

ایران؛
الگوی راستی ودرستی،
برای مرتوگان(:بشر) است.
بر آن ببالیم وبه ایرانی بودن خویش،
خُرسند وسپاسدار باشیم
.

🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
Forwarded from سفرنگار
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#شیراز ، تخت جمشید

تخت جمشید در شهر باستانی پارسه با نام های پرسپولیس ، پرسه پولیس هزار ستون و صد ستون نیز شناخته می شود که نشان از عظمت و شکوه ایرانیان در زمان هخامنشیان دارد .

‌قدمت این بناها به سده ۶ پیش از میلاد میرسد که توسط داریوش بزرگ بنیان گذاری شده است و ۲۰۰ سال بعد از ساخت کاملا آباد بوده است که با حمله اسکندر مقدونی به آتش کشیده شد است و با این حمله کتاب ها ، هنر و فرهنگ هخامنشی نابود شد است .
‌این بناها کاملا نشان دهنده اوج هنر ، تمدن و فرهنگ نزد ایرانیان است .
‌ایرانی که قدمت و فرهنگ در آن از همه کشورهای اروپایی و حتی خود آمریکا بسیار بیشتر است و قدیمی ترین کشور دنیا نامیده می شود .

سفرنگار
@safarnegar
Forwarded from تحلیل زمانه
.
در تاریخ بنویسید که سمت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را کسی عهده‌دار بود که کمر به نابودی هر سه آن بسته بود!


✍️هادی بهشتی



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
Forwarded from کانال خبری سازمان فروهر
‎اطلاعيه شماره ٢: زمان، نحوه و هزينه ثبت نام در گردهمايی شاد كوشک به مناسبت جشن سده

https://sjzt.ir/?p=4675
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ آذر از ماه بهمن
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
سه شنبه: ۳ بهمن،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی ایران

برابر با ۲۳ ژانویه ۲۰۲۴ ترسایی

23.01.2024

🌞🌻🌞


🔹 آذر:
- نهمین روز هر ماه سی روزه در گاه‌شماری ترادادی زرتشتیان «آذر» نام‌دارد.

-  آذر یا آتش در باور نیاکان باستانی ما نماد پاکی، راستی و اشغ درونی بوده است.

زرتشتیان "آتش" را در کنار سه آخشیج(عنصر) آب، خاک وهوا گرامی داشته به ناپاکی آلوده نمی کنند.

پورشیراز(حافظ) می فرماید:
از آن‌‌ به دیر مغانم عزیز می دارند
که آتشی که نمیرد همیشه، در دل ماست.

مولانا:
آتش اشغ است که اندر نی فتاد
جوشش اشغ است که اندر می افتاد.
آتش است این بانگ نای و نیست باد
هرکه این آتش ندارد، نیست باد
🌹🔥🌹

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام

🏵 @zoroaster33
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ آذر از ماه بهمن
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
سه شنبه: ۳ بهمن،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی ایران

برابر با ۲۳ ژانویه ۲۰۲۴ ترسایی

23.01.2024

🌞🌻🌞


🔹 آذر:
- نهمین روز هر ماه سی روزه در گاه‌شماری ترادادی زرتشتیان «آذر» نام‌دارد.

-  آذر یا آتش در باور نیاکان باستانی ما نماد پاکی، راستی و اشغ درونی بوده است.

زرتشتیان "آتش" را در کنار سه آخشیج(عنصر) آب، خاک وهوا گرامی داشته به ناپاکی آلوده نمی کنند.

پورشیراز(حافظ) می فرماید:
از آن‌‌ به دیر مغانم عزیز می دارند
که آتشی که نمیرد همیشه، در دل ماست.

مولانا:
آتش اشغ است که اندر نی فتاد
جوشش اشغ است که اندر می افتاد.
آتش است این بانگ نای و نیست باد
هرکه این آتش ندارد، نیست باد
🌹🔥🌹

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام

🏵 @zoroaster33
2024/09/25 19:30:21
Back to Top
HTML Embed Code: