Telegram Web Link
Forwarded from kourosh niknam
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
وطن یعنی چه آباد و چه ویران
وطن یعنی همین جا، یعنی ایران
.
🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد کورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
Forwarded from azita Gilani
Forwarded from Adry&geoff
جشن ملی و تاریخی سده, پیدایش آتش در پاریس برگزار می‌شود.

انجمن میراث فرهنگی زرتشتیان

جشن سده را در کنار ما باشید

ساعت برنامه از ۱۸ تا پاسی از شب.
زمان: شنبه ۲۷ ژانویه
مکان:
Le plateau de mille vache
: 89 Rue de Rosny, 93100 Montreuil

Métro Mairie de Montreuil

ای جوان برخیز تا جشن سده بر پا کنیم
آتش شادی بیفروزیم و خوش غوغا کنیم.

برنامه:
سخنی در پیوند با جشن سده،
شاهنامه خوانی،
نیایش به دور آتش،
دف تار رقص و شادی.

برای آگاهی بیشتر با ما تماس بگیرید⤵️
Tel:+ 33 77 7 72 25 00
Restaurant: +33 6 10 23 16 13
Mail: [email protected]

ورودی آزاد،
خوراک: نرخ ویژه با همراهی انجمن
۱۷€ تا €۳۰

آدرس پارکینگ نزدیک مکان جشن
120 rue de Rosny

.
Forwarded from World Zoroastrian NEWS
مرکز زرتشتیان کالیفرنیا در اورنج کانتی جشن سده را در روز ۳ فوریه در درمهر پارسیان برگزار مینماید.
این برنامه شامل سخنرانی - برنامه های هنری - رقص و موسیقی خواهد بود.
اگر مایل به اجرای برنامه هنری در این روز هستید تا تاریخ ۲۸ ژانویه با شماره ۲۷۱۵-۲۳۲-۹۴۹ تماس بگیرید.
****
Sade Celebration 
California Zoroastrian - OC will celebrate Sadeh on Feb.3, 2024 at Zoroastrian Association of California (ZAC) at:
1424 E. Walnut Ave., Orange, CA 92567
The program includes : Speech, Music and Dance.
If you are interested to perform,  please contact (949)232-2715 by Jan. 28, 2024
 
امروز؛
به روزِ پیروز و فرخ،
روز ؛ زامیاد» از ماه دی
به سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنی

آدینه: ۲۲دی
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی


برابر با ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴
12.01.2024



🌷🌹🌷
🔹زامیاد
- بیست‌وهشتمین روز  هرماه در گاه‌شماری ویژه ترادادی مزدیسنان، زامیاد نام دارد.

- واژه زامیاد از دوبخش آمده "زَم" به چمار(معنی) زمین و "یَزَت" به چمار ستودنی است.

- زامیاد نام ایزد پاسبان و نگهبان زمین است‌ که با فروزه نیک کنش، از او یاد شده است.

- زمین سرچشمه‌ی همه داده‌هایی است که برای زندگی بهتر پدیدار شده است.

- ايزد زامياد ( نگهبان زمين) با ايزد آسمان در کنار هم يا جداگانه سپندینه(:مقدس) شمرده شده‌اند.

- زمین ویژگی زایندگی و بالندگی دارد با این ویژگی ها نماد مادر برای مَرتُو(انسان) و دیگر زندگان روی آن است، بدین روی ستودنی و سپندینه بوده، در باور نیاکان ایرانی پاک و نیکو نگهداشتن آن سفارش شده است.

🌞🌻🌞

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
غارتگران بخشی از سنگ نگاره «فراته داران» در شهرستان قیر را شکستند!

تارنمای مهرگان : سیاوش آریا

غارتگران و چپاولگران اموال تاریخی و فرهنگی به بهانه های پوچ و خیال انگیز یافتن گنج در تاریخی ناروشن به سنگ نگاره پساهخامنشی نامدار به خاندان بومی «فراته داران» یا «پرترکه» ها در شهرستان «قیر» پارس یورش برده و بخشهایی از یادگار پارسیان را شکسته و آسیب های برگشت ناپذیری را برجای گذاشته اند.

کارشناسان و کُنشگران میراث فرهنگی به شدت نگران وضعیت یادمان های تاریخی و فرهنگی هستند و بارها در سخنان و نوشتارهای خود هُشدارهای بایسته (لازم) را داده اند.آنهامی گویند،نمی توان دست روی دست گذاشت و تنها به بهانۀ کمبود نیروی کار و بودجه،بینندۀ ویرانی و ازمیان رفتن یادمان های تاریخی بی مانند و یادگاری های گرانبها و گرانسنگ ملی بود.از دگرسو،نبود آموزش و آگاهی درمیان مردم و پالایش نکردن فرهنگ و نداشتن برنامه های ویژۀ فرهنگی از سوی سرپرستان آن و همچنین نبود تبلیغات گسترده در خبرگزاری ها،روزنامه ها به ویژه در رسانۀ ملی (صدا و سیما) انگیزه ای شده تا مردم هیچ پیوندی با یادمان های تاریخی و داشته های نیاکانی خود نداشته باشند و حتا به آن ها بی مهری کرده و دست درازی کنند.

اما غارتگران و قاچاقچیان میراث فرهنگی به بهانه های خیال انگیز و پوچ یافتن گنج که هیچ وجود خارجی ندارد به سنگ نگاره دو هزار و اندی ساله پساهخامنشی (پس از دوره هخامنشیان) نامدار به تک تیرانداز پارسی که از آن خاندان بومی پارس و «پرترکه» ها یا «فراته داران» بوده و در شهرستان «قیر» پارس جای دارد در زمانی ناروشن یورش برده و بخشهایی از این نگارکند(نقش برجسته) بی همتا را شکسته و به آن آسیب های برگشت ناپذیری را وارد آورده اند که دل هر دوستدار تاریخ و فرهنگ ایرانی به درد می آید و آه از نهاد آن برمی خیزد.همچنین تاراجگران تابلو معرفی سنگ نگاره که کنار آن بوده از بیخ و بن کنده و ربوده اند که جای شگفتی و افسوس فراوان دارد.از سویی،مرمت های اندک و ناشیانه ای که از سوی میراث فرهنگی در چند سال گذشته انجام شده، خود آسیب رسان بوده و سبب خدشه دار شدن یادگار پارسیان شده است. ترک و شکاف ها در جای جای سنگ نگاره «قیر» که از گذشته وجود داشته و ژرف تر شده، نمایان است و بایسته است تا هرچه زودتر و به گونه تخصصی از سوی مرمتگران کارآزموده میراث فرهنگی مورد مرمت جای گیرد، وگرنه در آینده ای نزدیک بیننده آسیب های بیشتر و ترک های ژرف تری خواهیم بود.


دنباله در بخش دیدگاه ها :

#mehrganaria
https://www.instagram.com/p/C1_gm-IsRaS/?igsh=NjZiM2M3MzIxNA==
Forwarded from پرسش و پاسخ
#روزه_داری_درباور_مزدیسنان

#موبد_کورش_نیکنام
          در فرهنگ‌ و آیین زرتشتی، روزه گرفتن کاری نکوهیده و ناپسند است. از دیدگاه دانش و باور همگانی،‌ بهتر است هر مرتُو(:انسان) در پرتو خردمندی و در گذر از زندگی‌خود، در راستای ترازینه(:متعادل) به خوردن و آشامیدن بپردازد؛ تا بدنی سالم و نیرومند، با روانی شاداب و شادی آفرین داشته باشد.

در بینش زرتشت و باور ایرانیان، تن جايگاه روان است بر پایه این باور بايد همواره نيازهای آن را برآورده ساخت تا روان نیز شاد و آرام باشد. تن و بدن بايستی قوی و نیرومند باشد تا توانایی كار و تلاش برای زندگی و سازندگی را داشته باشد.
در پیام اشوزرتشت چون مبنای سنجش هر رویداد و گزینشی، از روی خرد و دانش زمان است پس براین پایه باید آنچه که از دیدگاه علم و دانش روز،  به تن و روان، هوش و خردِ مرتو(:انسان) و سرانجام به کار و سازندگی، شادی و آرامش آسیب و زیان برساند، پرهیز کرد.

خوردنِ خوراک و آشامیدن نیز هنگامی پسندیده است که پشتوانه دانش مرتوگان(:بشر) را در زمان خود به همراه داشته باشد.
اشوزرتشت، راه درست زیستن از روی خردمندی و دانش زمان و از روی اختیار را به مردمان سفارش می‌کند. اشوزرتشت در نسک گات‌ها به چه چیزی خوردن و چه چیزی نوشیدنِ مرتوها، سخنی به میان نیاورده است و همه‌ی اینها را به دانش زمان و خرد نیک مَرتوگان(:بشر) واگذار کرده است.

در تراداد(:سنت) زرتشتيان تنها در هر ماه چهار روز ويژه دارند به نام‌های: - وهمن ـ ماه ـ گوش و  رام، كه از خوردن هرگونه خوارک گوشتی پرهيز می‌كنند.

گاهی شنیده می شود که روزه داشتن، بدن مرتو(:انسان) را پاکسازی خواهد کرد.
کارشناسان پزشکی اینگونه پاسخ خواهند داد.
هرگز؛ روزه نه تنها بدن کسی را پاکسازی نمی‌کند و به تن و بدن استراحت نمی‌دهد بلکه با فشار بیشتر بر روی کبد، باعث افزایش گردآمدن مواد سمی همچون اوره در خون می‌شود.
هنگامی که کسی با کمبود انرژی و ناتوانی روبرو می‌شود، بدن به دنبال فرآیندی به نام "کاتابولیسم" آغاز به شکستن ماهیچه‌ها و دیگر بافت‌های پروتئینی و دگرگونی آن به انرژی می‌کند.
کاتابولیسم‌؛ به گونه ای، خودخوری سلولی به‌ شمار می‌رود که با تولید اوره و اسیدهای آمینه و مواد زاید، انجام به افزایش اسیدیته خون می‌شود. نتیجه اسیدی شدن خون، سستی و ناتوانی، خستگی شدید، کژ خلقی، افسردگی و احساس کسالت است.

هنگامی که بدنی گرسنه می‌ماند نخست به سراغ پلی ساکاریدی به نام گلیکوژن در کبد می رود ولی میزان گلیکوژن در کبد به آن اندازه نیست که پاسخ چند ساعت گرسنگی را بدهد. پس بدن آغاز به بهره‌گیری از چربی‌ها می‌کند و چربی‌های انبارشده را به‌گونه‌‌ی "کتون" دگرگون می کند. بوی بدِ دهانِ روزه دار از همین کتون است. بیشتر سلول‌های بدن این کتون را همچون ماده‌ای که دارای ارزش خوراکی است به‌کار می‌برند، بجز بافت مغز، زیرا مغز تنها از گلوکز برای فراهم کردن انرژی در راستای تلاش و کوشندگی‌های خود بهره می‌برد.

روزه‌ داشتن‌ سبب از دست رفتنِ سریع آب، پتاسیم و سدیم نیز می‌شود. کاهش آب بدن منجر به کاهش حجم خون و در نتیجه کاهش فشار خون خواهد شد که به سرگیجه، احساس سستی و ناتوانی و یا غش می‌انجامد.
کاهشِ شدید پتاسیم، منجر به به‌ هم خوردن ریتمِ ضربان قلب می‌شود. این افت تپش قلب شاید در مواردی به مرگ بیانجامد.

کسانی‌که پیوسته روزه بگیرند‌ گاهی به کم‌ خونی، ناتوانی ایمنی بدن، آسیب‌های کلیوی و کبدی دچار می‌شوند. آسیب‌های معده و روده یا نارسایی‌های گوارشی می‌تواند تا چند هفته یا چند ماه در بدن آنان ادامه داشته باشد.

روزه گرفتن و گرسنگی زمان دار، شوند: پرخاشگری و زود خشمگینی، تندی و بد رفتاری، بدخلقی و بی‌حوصلگی و ناتوان شدن در کارهای روزمره زندگی نیز می‌شود.
این شیوه، تن و روان را سست می‌کند و شوند بیماری‌های گوناگون می‌شود و گاهی سبب بیماری هایی مانند: یبوست. - سر درد. - زخم معده. - سنگ کلیه. - سوزش سردل. - کاهش قند خون. - گرفتگی‌های ماهیچه‌ای. - افت فشار خون. - نارسایی گوارش و دیگر نارسایی هایی خواهد شد.

🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد کورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
♻️ طرحی از نقشه‌ی ایران بر قوطی چوب‌کبریتی قدیمی، ساخت چکسلواکی

♻️ یک کبریت در مجموعه ایلیات کاشانی یافت شده است که یک «کبریت سلطنتی بین‌المللی‌» است. این اثر تاریخی کم‌نظیر در این مجموعه کبریت‌ها که به پرچم زیبای ایران نیز مزین است، براساس تحقیقات کاشانی 120 سال پیش در کشور چکسلواکی سابق تولید شده و تنها 4 نمونه از آن در دنیا وجود دارد. روی کبریت، تصویر یک زن ایرانی با دامن سبز دیده می‌شود و اطراف وی نیز دریای مازندران و خلیج‌فارس به همراه 5 استان قرار گرفته است. گفته می‌شود این نقشه کوچک‌ترین نقشه کشف‌شده ایران است که دست‌ساز بوده با آب، طلا و رنگ ساخته شده است.

♻️ کبریت‌های مشابه کشورهای دیگر نیز که توسط کمپانی چکسلواکی تولید شده عکس پادشاهان و رهبران را دارد و تنها کبریت ایران است که به‌جای تصویر پادشاه، نقشه ایران بر آن طراحی شده است .

#رستاک_ایران 
❇️
Forwarded from سفرنگار
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#لرستان ، قلعه فلک افلاک خرم آباد
مربوط به دوره ساسانی

سفرنگار
@safarnegar
امروز؛
به روزِ پیروز و فرخ،
روز ؛ مانتره سپند» از ماه دی
به سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنی

شنبه: ۲۳دی
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی


برابر با ۱۳ژانویه ۲۰۲۴
13.01.2024



🌷🌹🌷


🔹مانترَه‌سپند:
- بیست و نهمین روز  هرماه، در گاهشمار ترادادی(سنتی) زرتشتیان، "مانتره‌سپند" نام‌دارد.

- واژه مانتره سپند از دو بخش پدید آمده است؛ نخست "مانتره" یا "مَنتره" به چَمار(معنی) سخن اندیشه برانگیز و بخش دیگر آن "سپَند" به چمار وَرجاوند و مقدس.

- این واژه در اوستا به ریخت «مانترَسپِنتَه» آمده است که درگویش پهلوی یا پارسی میانه «مَهرَسپنت» و در گویش پارسی امروزی به گونه «ماراسپند» و «مانترسپند» در آمده است.

🌞🌻🌞

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بر اساس ویدیوی منتشرشده، عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: «بزرگ‌ترین گرفتاری ما که می‌دانم همه دستگاه‌ها با آن مواجه هستند حریم آثار تاریخی است که باید برای آن تصمیم‌های انقلابی‌تری گرفت. من این مشکل را حل می‌کنم و زیر میز می‌زنم.»
او افزود: «شهر پاسارگاد به‌خاطر مقبره کوروش گرفتار شده و نمی‌توانند ساختمان بلند بسازند، کشاورزی کنند و دکل بزنند.»
درج مناسبت‌های جدید در تقویم کشور

🔸به گفته رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، سه مناسبت جدید در تقویم رسمی کشور به ثبت می‌رسد:

روز حماسه فلسطین - طوفان‌الاقصی ۱۵ مهر؛
روز نسل‌کشی کودکان و زنان فلسطینی ۲۵ مهر؛
روز علوم انسانی اسلامی - بزرگداشت علامه مصباح یزدی ۱۲ دی.

صدای دانشگاه
🔴 https://www.tg-me.com/joinchat-Qw3iZpDNpAQ2N2Y0
تخت جمشید
اثر Cornelius Bruyn
چاپ آمستردام
سال 1711
آرشیو دانشگاه SOAS

واردشو👇👇

@tarikh_irankohan
@ajayeb_bastan
چند شیء #موزه_هنرهای_تزئینی ایران در اصفهان به سرقت رفت

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان:

🔹 سارقی که صبح امروز قصد ورود به مخرن موزه هنرهای تزئینی ایران در #اصفهان را داشت، چند شیء معاصر دارای ارزش هنری این گنجینه را به سرقت بُرد.

🔹سحرگاه امروز سارقی با صعود از داربست‌ها قصد ورود به موزه هنرهای تزئینی ایران را داشت که پاسداران یگان حفاظت با او درگیر و مانع ورود و دسترسی او به مخزن اصلی شدند.

🔹با این حال، سارق هنگام فرار با شکستن شیشه‌های تالار جنوبی اقدام به سرقت چند قطعه از تزئینات هنرهای سُنتی دوران معاصر این گنحینه که واجد ارزش هنری است، کرد.

@Vmuseum    👈👈👈 موزه مجازی
Forwarded from World Zoroastrian NEWS
کیخسرو خسرویانی بنیان‌گذارنخستین چاپخانه زرتشتیان👇
Forwarded from World Zoroastrian NEWS
#بابک_سلامتی_امرداد
چاپخانه‌ی راستی
این چاپخانه یکی از ارزشمندترین نهادهای فرهنگی زرتشتیان ایران است که از سال 1328 خورشیدی با چاپ کتاب، سالنما و کتاب اوستا نقش شایسته‌ای در پیشرفت فرهنگی زرتشتیان بر دوش داشته است.
زندگی نامه روانشاد کیخسرو خسرویانی
كیخسرو خسرویانی در سال 1297 خورشیدی در رحمت‌آباد یزد چشم به جهان گشود. او علاقه فراوان به درس و آموزش دینی داشت و با راهنمایی میرزا سروش لهراسب توانست مدرك ششم ابتدایی را بگیرد.
در سن 14 سالگی برای دانش‌اندوزی و درآمد بیشتر به هندوستان رفت. سفر او 12 سال به درازا کشید و در سن 26 سالگی به ایران بازگشت. کیخسرو خسرویانی (راستی) پس از مدتی زندگی در رحمت آباد به تهران آمد و در خیابان منوچهری در مغازه‌ای به‌ نام راستی سرگرم به كار فروش نوشت‌افزار شد.
 
کیخسرو خسرویانی چاپخانه و اوستا
به هنگام کار در فروشگاه نوشت‌افزار  دریافت که چاپخانه‌ها آشنایی و آگاهی کمی از واژگان اوستایی و دیگر نوشته‌های زرتشتی دارند و از این رو کارهای چاپی زرتشتیان با لغزش‌ها و اشتباه‌های بسیاری چاپ می‌شود. با اینکه سررشته‌ای در چاپ و چاپخانه‌داری نداشت به یاری اورمزد، ماشین چاپ كوچكی با همه‌ی لوازم آن خریداری كرد و در فروشگاه نوشت‌افزار راستی آن را به کار انداخت. تا آن روزگار زرتشتی دیگری در ایران دست به این کار نزده بود. از چاپ و کارت و آگهی و جزوه‌های کوچک دینی آغاز کرد سپس در اندیشه‌ی چاپ کتاب اوستا فرو رفت. کیخسرو خسرویانی توانست با یاری روانشاد موبد رستم شهزادی و سازمان فروهر، حروف دین‌دبیره را از هندوستان وارد ایران کند و در سال 1345 خورشیدی نخستین آموزش‌نامه‌ی حروف دین‌دبیره را به چاپ رساند. پس از این كتاب اوستا با برگردان و قلم روانشاد موبد اردشیر آذرگشسب و موبد رشید شهمردان در چاپخانه راستی به چاپ رسید.
 
کیخسرو خسرویانی و سالنمای زرتشتی
تا سال 1328 خورشیدی زرتشتیان از داشتن سالنمای زرتشتی محروم بودند و هیچ گونه سالنمایی كه نام روزهای زرتشتی را داشته باشد در دسترس نبود. او در این سال سالنمای کوچک جیبی و دیواری با شکل ویژه‌ی سالنمای راستی را چاپ كرد و این کار پس از درگذشت آن روانشاد با پشتکار و سخت کوشی دخترش مهندس   پری رخ خسرویانی ادامه دارد. شوربختانه سالنماهای 4 سال نخست اینک در دسترس نیست و نخستین سالنمایی که نمونه‌ای از آن موجود است، سالنمای سال 1332 خورشیدی است.
مجله هوخت كه درآن زمان تنها نشریه زرتشتی بود و با سردبیری روانشاد اردشیر جهانیان اداره می‌شد نیز از کارهای چاپخانه‌ی راستی است. از آغاز تا پایان مجله‌ی هوخت در چاپخانه راستی به چاپ رسید. پس از آن چند سالی چاپ مجله فروهر نیز در چاپخانه راستی انجام می گرفت.
رفته‌رفته بر حجم و وسعت کار چاپخانه راستی افزوده شد. به همین دلیل پیش از سال 1352 به جای بزرگتری در خیابان انقلاب انتقال یافت و با 15 ماشین پیشرفته‌ی آلمانی در زمینه‌ی حروفچینی، لیتوگرافی و صحافی کار خود را توسعه داد تا جایی كه به غیر از آثار تخصصی مربوط به زرتشتیان، آثار ناشران دیگر را در زمینه‌های گوناگون نیز به چاپ رساند.
این چاپخانه از سال 1352 تا 62 خورشیدی با چاپ انواع «کتاب»، «سربرگ» و جزوه، یکی از سه چاپخانه‌ بزرگ ایران پس از چاپخانه «اقبال» و «روزنامه کیهان» بود اما پس از سال 1362 خورشیدی به دلیل بیماری کیخسرو راستی و بعد شریک و برادرش تعطیل و بسته شد.
 
کیخسرو خسرویانی و مهرش به زرتشتیان
کیخسرو خسرویانی فردی قدرشناس، نیکوکار و خوش‌حساب بود. در سال 1373 خورشیدی از سوی سازمان تامین اجتماعی به دریافت خوش حساب‌ترین كارفرما در تهران برگزیده شد، همچنین از پیشگامان در بنیاد اتحادیه‌ی چاپخانه‌داران تهران بود. او همیشه می‌گفت: دو چیز را در زندگانی دوست دارم، یكی گل و دیگری جامعه‌ی زرتشتیان را .گل را برای یك روز و جامعه‌ی زرتشتیان را برای همیشه.
روانشاد کیخسرو خسرویانی روز ورهرام‌ایزد و آذرماه 3736 زرتشتی برابر با 14 آذرماه 1377 خورشیدی در تهران در گذشت  و جاودانه شد. یادش گرامی و راهش پایدار باد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سرگذشت جزیره های خلیج پارس.

🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد کورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
Forwarded from سهام نیوز
بهشتی،عضو شورای عالی ⁧ میراث فرهنگی⁩ به رکنا:

غیب شدن ⁧ #تپه⁩ 7000ساله تخلف آشکار میراث فرهنگی است.
‏حدود 200هزارمحوطه تاریخی داریم اما 10هزار تا از آنها ثبت شده!
‏اتریش700محوطه تاریخی داردومثل چشمانش ازآنها محافظت میکند"

‏الان میراث فرهنگی بگوید این تپه را چه کسی صاف کرده،چه ازش برده!

@Sahamnewsorg
2024/09/26 23:20:02
Back to Top
HTML Embed Code: