Telegram Web Link
Forwarded from #کارخیر
‏⁧ #مهم
‏دختری ۱۱ ساله‌ باید فوراً تحت عمل جراحی قلب valve in valve قرار گیرد که متاسفانه ۲۵۰ میلیون‌تومان هزینه داشته و خانواده از پس این عدد برنمی‌آیند(اساسا چند درصد برمی‌آیند؟)
‏بدیهی‌ست که این عمل برای دخترمان حیاتی‌ست…

‏⁧ #کارخیرفوری


6393461025410958

‏⁦ پرداخت مستقیم
Forwarded from فلاخن||سلمان کدیور (سلمان کدیور)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹وقتی نهج البلاغه را فقط نخوانده ای
کربلا به روایت یزید نام مجموعه‌ای پانزده قسمتی است که چند سال پیش با برادر عزیزمان جناب مجتبی احمدی پژوهشگر حوزه دین تولید کردیم.

در این مجموعه سعی کردیم نشان بدهیم چطور امام حسین برساختی جامعه‌ی ما به دشمن امام حسین واقعی تبدیل می‌شود؟

می‌خواهیم بفهمیم خاندان ابوسفیان و بنی امیه اساسا چه منطق فکری داشته و چگونه روش و منش خود را برای مسلمانان منطق پذیر می‌کرده‌اند؟
جمهوری جاهلی چگونه ایجاد شده بود؟
چگونه حاکم مقدس شد؟
چگونه جامعه مسلمان راضی شد نماز جمعه را در چهارشنبه بخواند؟
جامعه شناسی کوفه چگونه میسر است؟
دوگانه‌ی بیعت با خرما یا مبارزه با شمشیر چگونه رواج گرفت؟
یزید به چه ترتیبی آقا زاده شد؟
رزومه سازی برای یزید جوان با چه روش و روندی شکل گرفت؟
و بسیاری سوالات و پاسخ‌های دیگر...

کسانی که از ظاهر مناسک خسته و در هیت‌های مذهبی مطلب درخوری یافت نمی‌کنند حتما می‌توانند مخاطب خاص این تولید باشند.


برای استفاده از لینک برنامه‌ها در آپارات می‌بایست فیلترشکن خود را خاموش نمایید.👇

https://www.aparat.com/v/tCJ6T?playlist=577719
Forwarded from جمهوری شیراز (جمال الدین شیرازی)
🛑دولت مسعود؛ جمهوری رندان(۳). بود آیا که چنین مست شویم؟

جمال الدین شیرازی

حقیر که عادت به مدح و ثنا آن هم از جنس اصحاب سیاست و قدرت نداشته و ندارم با خود اندیشیدم که دگر از دولت مسعود به نیکی ننویسم مخصوصا آنکه هنوز نه به دار است و نه به بار اما نتوانستم جلوی به ذوق آمدنم از برخی حوالت های رندانه را بگیرم و چه اشکال دارد فعلا که هنوز در مقام عمل، دولت مسعود امتحان پس نداده است ما به قلم فرسایی خوش خیالانه خودمان مشعوف باشیم که همین شعفِ دم غنیمتی ما را بس است. بالاخره ما از همان ابتدا در شرح کانال نوشتیم آرزوهای سیاسی جمال الدین شیرازی و طبعا اگر آرزو برآورده شد که فبه المراد و اگر نشد هم که حالی است خوش که با همان حال خوشش مجدد حالمان را شاعرانه تر می کنیم.

آن چه در مسعود برای ما موجبات شعف را فراهم کرده است و ما سال ها آرزوی این حال خوش را در قامت یک سیاستمدار می کشیدیم و از تاکیدات موکد پیر مراد ما خواجه رندان بود چیزی نیست جز "مدعی نبودن" و اگر حقیر بگویم که عمده سیه روزی ها و مصائب اکنون ما از مدعی بودگی است حقیقتا به حقیقتی حقیقی اشاره کرده ام چرا که مدعی بودن به تعبیر پیر مراد ما چیزی جز خودپرستی نیست و خودپرستی، خودحق پنداری ها و خودبرتربینی ها را رقم زند و این خود حق پنداری ها چه دگرستیزی هایی را در پی داشت و چه مصیبت ها که بر سر خلق نیاورد و اساسا خودپرستی ضد عشق است و جایی که مجالی برای تجلی عشق نیست مگر مجالی برای زندگی خواهد بود و چه زیبا سرود خواجه رندان

با مدعی مگویید اسرار عشق و مستی
تا بی خبر بمیرد در درد خود پرستی

عاشق شو ورنه روزی کار جهان سرآید
ناخوانده نقش مقصود از کارگاه هستی

اساسا رند را با ادعا چه کار و رند هوشیارتر از آن است که در این خراب آباد دنیا که اساسش بر بی ثباتی و بی محلی است  مدعی باشد و چه زیبا خواجه رندان گفت

به چشم عقل در این رهگذار پرآشوب
جهان و کار جهان بی ثبات و بی محل است

و همین روی کارآمدن دولت مسعود خودش مصداقی از این بی ثباتی و بی محلی جهان است و چه ادعاها و چه مدعیانی که تا همین ماه گذشته فکرش را هم نمی کردند ناگزیر به ترک میدان قدرت شوند.

وقتی مدعی نباشی و خودت را حق نپنداری تازه گام در وادی فروتنی خواهی گذاشت و این مرام فروتنانه، مرام دگرخواهی و مردمداری و خلق نوازی است و مرام افتادگی برای دستگیری از خلق است. مرام شنیدن است و اُذُن خیر بودن، مرام عرصه دادن به جمهور است و محترم شمردن جمهور، مرام نقد پذیری و دعوت به نقد خود است. مرام شخصیت دادن به بندگان خدا است نه ترساندن و طرد و حذف خلق، مرام گفتگو و تفکر شورایی و خردورزی جمعی است و آن جامعه ای که حکمرانانش مدعی نباشند خلق به چه مقاماتی که نرسند و چه آسایش ها که حاصل شود و در یک سلوک جمعی همگان گام در وادی طریق توحید گذارند و وحدت و وفاقی همدلانه حاصل آید و انسانیت در ساحت مؤانست پدیدار شود

و این مدعی نبودن مرام حکمرانی مولا علی بود که گفت

فَلَا تَكُفُّوا عَنْ مَقَالَةٍ بِحَقٍّ أَوْ مَشُورَةٍ بِعَدْلٍ، فَإِنِّي لَسْتُ فِي نَفْسِي بِفَوْقِ أَنْ أُخْطِئَ

از گفتن سخن حق ، يا مشورت دادن عادلانه ، خوددارى نكنيد ؛ زيرا من خود را بالاتر از اين كه خطا كنم نمى دانم و از اشتباهكارى ايمن نيستم

مسعود حالش فعلا مدعی بودگی نیست و خدا کند در ظلمات ساحت قدرت و همنشینی با مدعیان قدرت طلب، حالش مکدر نشود

https://www.tg-me.com/jomhouri_shiraz
Forwarded from دغدغه ایران
بلوغ مطالبه و نظارت

محمد فاضلی

این روزها شاهد حساسیت سطوح مختلف جامعه به فرایند انتخاب وزرا و همکاران رئیس‌جمهور در هیئت دولت هستم. این بلوغ را در چند چیز می‌بینم:

یک. جامعه فقط رئیس‌جمهور انتخاب نکرده و همه چیز را به او بسپارد و پیگیری نکند. مردم پیگیرند که وزرا و همکاران رئیس‌جمهور چه کسانی هستند، چگونه انتخاب می‌شوند و چه کیفیتی دارند.

دو. ما نظام حزبی نداریم و مردم به درست عمل کردن نهادهای سیاسی رسمی در انتخاب شایستگان نیز اعتماد چندانی ندارند، و البته حق دارند. مردم می‌خواهند از درست عمل کردن کمیته‌هایی که برای شناسایی و پیشنهاد کردن وزرا به رئیس‌جمهور تشکیل شده‌اند، اطمینان داشته باشند.

سه. جدیتی قابل توجه در برخی فعالان سیاسی و اجتماعی می‌بینم که عملکرد کمیته‌های انتخاب نامزدهای وزارت را رصد و پیچیری می‌کنند، دنبال رفع تعارض منافع در آن‌ها هستند، و نسبت به بروز کردارهای نادرست در این کمیته‌ها هشدار می‌دهند.

مردم و گروه‌هایی از فعالان اجتماعی و سیاسی، در غیاب کارکرد درست نهادهای سیاسی رسمی، خودشان فعالانه وارد سیاست شده‌اند تا مانع از انتخاب آدم‌های ناشایست شوند.

انتخابات فقط مشارکت در قالب رأی دادن نبوده است. فرصتی فراهم شده است تا گروه‌هایی از مردم و فعالان اجتماعی و سیاسی، فراتر از برگ رأی، مدعی اثرگذاری بر فرایند و سرنوشت سیاسی شوند. شاهد شکل‌گیری و بروز سطحی از بلوغ در مطالبه‌گری و نظارت بر فرایندهای سیاسی هستیم.

امیدوارم جامعه ایرانی و کنشگرانش در سطوح مختلف، به این مشارکت فراانتخاباتی در سیاست ادامه دهند و لحظه‌ای سیاست را به حال خود وانگذارند.

امیدوارم نهادهای مدنی، تشکل‌های صنفی و تخصصی، سازمان‌های اجتماعی و اقتصادی، پیگیرانه خواستار اثرگذاری بر سیاست و سیاست‌گذاری شوند؛ و البته محدودیت‌ها و امکانات اثرگذاری بر/در نظم دسترسی محدود را در نظر بگیرند.

ایران ما در مسیر دشوار مطالبه کردن و اثرگذار ساختن نیروهای اجتماعی بر سیاست قرار دارد. این راه به سادگی طی نمی‌شود، اما مطالبه و نظارت پیگیرانه و متعهدانه، ضرورت پیمودن این راه است.
 
@fazeli_mohammad
Forwarded from #کارخیر
امشب که شب ⁧ #تاسوعا⁩ هم هست، به یاد دوستان تایملاین که بین ما نیستند برای ۵ خانواده‌ی بی‌بضاعت یخچال تهیه خواهد شد که برای این کار ۵۵ میلیون‌تومان نیاز است.
‏حالا اگر بیشتر هم شد، یک خانواده بیشتر و فرزندان یک خانواده‌ی دیگر هم خوشحال!
‏از رفتگان‌ یاد میکنیم شاید از ما هم یاد کنند…
‏⁧ #کارخیر

6393461025410958

‏⁦ پرداخت مستقیم
دین برای سیاست
یکی در ایران
یکی در آمریکا
@yaser_arab57
♦️ ساره امیری، زن بلوچ و ایرانی‌تبار وزیر آموزش و پرورش امارات شد

🔹 ساره امیری، بانوی ایرانی‌الاصل به عنوان وزیر آموزش و پرورش امارات متحده عربی منصوب شد. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی این خبر را در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد.

@Entekhab_ir
@yaser_arab57
🔻فاضل میبدی: اف بر این وجدان‌های مرده!

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم
: کنار گوش ترامپ تیری گذشت و بالای گوش خراش برداشت، خبر اول خبرگزاریهای دنیا بود و غالب سیاستمداران آن را محکوم کردند؛ اما ده ها فلسطینی از زن و کودک در این دو روز به فرمان نتانیاهو به خاک و‌خون افتادند، چندان مهم نبود.
چرا به اندازه خراش گوش ترامپ محکوم نکردند؟ اف بر این وجدانهای مرده!

@eskannews_com
Forwarded from دغدغه ایران
منتقدان امیدوار

محمد فاضلی

مسعود #پزشکیان تلاش کرده با به‌کارگیری کمیته‌های تخصصی انتخاب وزار و سایر همکارانش در هیئت دولت، به وعده تخصص‌گرایی و برگزیدن کارآمدترین‌ها عمل کند. چند گروه با این اقدام او مواجه شده و اقدام خود در برابر آن‌را تنظیم می‌کنند.

گروه اول. این‌ها #مجاهدین_شنبه هستند که قبلاً درباره آن‌ها توضیح داده‌ام. فرصت‌طلبانی که این روزها به در و دیوار می‌زنند که خود را در شمار نامزدهای کمیته‌ها قرار دهند و به مقامی برسند. مجاهدین شنبه زرنگ‌تر می‌گویند کمیته کیلویی چند، از در پشتی وارد می‌شویم.

گروه دوم. #شایستگان_بلندنظر که اگرچه شایسته‌اند اما مناعت طبع‌شان مانع از آن است که خود را جلو بیندازند و نامزد شوند.

گروه سوم. #منتظران_شکست که معتقدند پزشکیان هم ناکام می‌شود و شکست می‌خورد. برخی فقط انتظار شکست او را می‌کشند و کاری نمی‌کنند، و برخی هر کاری از دست‌شان برآید انجام می‌دهند تا او شکست بخورد و نظریه منتظران شکست درست از آب درآید. برخی هم فراتر از درستی نظریه‌شان، شکست پزشکیان را انتظار می‌کشند تا خود به جایی برسند.

گروه چهارم. #منتقدان_امیدوار_واقع‌بین کسانی هستند که به نظاره عملکرد کمیته‌ها نشسته‌اند، امیدوارند حاصل عملکرد کمیته‌ها به انتخاب متخصص‌ترین‌ها، باتجربه‌ترین‌ها و هیئت دولتی هماهنگ و منسجم ختم شود که با پاکدستی و سلامت، و عقل سیاست‌گذارای مناسب کار کند.

گروه چهارم، منتقد برخی رویه‌های عملکرد کمیته‌ها هم هست، به حضور برخی چهره‌ها در کمیته‌ها معترض است، و از کم بودن شفافیت در مواردی از فرایند انتخاب هم انتقاد می‌کند. حاصل کارش تا این‌جا، سطحی از پاسخ‌گو کردن چهره‌های اصلی کمیته‌ها و کمیته راهبری در برابر افکار عمومی بوده است.

#منتقدان_امیدوار_واقع‌بین هم‌زمان می‌دانند که در کشوری بدون #سامان_سیاسی حزبی، با تجربه‌ دهه‌ها ناشایست‌گزینی، و در اوج منازعه‌ای سیاسی که از سال ۱۳۸۸ به این سو ادامه داشته، و در کوران فعالیت مجاهدین شنبه، رسیدن به گزینه‌های کاملاً مطابق با معیارها دشوار است.

آن‌چه در حال وقوع است، تلاش اجتماعی و سیاسی برای رسیدن به سطح بالاتری از بلوغ است. حرکت تدریجی به سمت افزایش نظارت مدنی بر کردار سیاسیون است. طی شدن این روند بدون خطا نخواهد بود، اما منتقدان امیدوار واقع‌بین تلاش می‌کنند تا بهترین مسیر در کوتاه‌ترین زمان طی شود، هر چند به همه دشواری‌ها آگاهند. آن‌ها امیدوارانه، واقع‌بینانه و منتقدانه این راه را ادامه می‌دهند.

#منتقدان_امیدوار_واقع‌بین این حرکت مسعود پزشکیان را به فال نیک می‌گیرند، در کنارش می‌مانند تا مسیر را کم‌خطا طی کند، خطاها را هشدار می‌دهند، کژرفتاری‌ها را دقیق نظاره کرده و جار می‌زنند، اما هم‌زمان خویشتن و جامعه را به امیدواری منتقدانه فرامی‌خوانند. سرسخت و امیدوار.

#منتقدان_امیدوار_واقع‌بین انتظار می‌کشند تا شمار بیشتری از #شایستگان_بلندنظر، نامزدهای بیرون آمده از کمیته‌ها باشند. اما واقع‌بینانه می‌دانند که خروجی دهه‌ها بی‌سامانی سیاسی می‌تواند شماری از کمترشایستگان یا حتی ناشایستگان نیز باشد. فرصت ناامیدی نیست، اما می‌توان منتقدانه هوشیار بود، پزشکیان و شایستگان اطرافش را تنها نگذاشت، و در میان همه دشواری‌ها به بهبود شرایط ایران فکر و برایش عمل کرد.

@fazeli_mohammad
مدافعین منتقد جناب پزشکیان صریح اعلام می‌کنند که با حساسیت روندهای موجود را زیر نظر دارند.


@yaser_arab57
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نقل سوال ساده و عمیق یک روستایی از یدالله رؤیایی، مشهور به رؤیا (۱۷ اردی‌بهشت ۱۳۱۱ دامغان – ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ پاریس) به زبان خودش
او از مؤسسان شرکت انتشاراتی روزن بود.

پ.ن:
کاش جریان اندیشه‌ورز و منوالفکر در کشور ما ارتباط جدی‌تر و نشست قابل رسوب‌تری در زندگی روستائی داشت تا شاید با سوالاتی چنین حکیمانه بیشتر به چالش کشیده می‌شد!

@yaser_arab57
تصاویری مشاهده کردم از عزاداری برای امام حسین (ع) در لس آنجلس که هم علم کشی و طبل زنی و سینه زنی و زنجیر زنی در آن بود و هم جمعیت عظیم و بیرق عزاداری و خیابان در تصرف عزاداران درآمده و همچنین پرچم ج.ا در دست عزاداران.

این تجمعات موجب فخر شفیعیان شده است و سربلندی ایرانیان و انشالله عالم‌گیر شود اما..

اما اگر همین مناسک بخواهد در کشور خودمان و برای یک چهره‌ی مذهبی یهودی یا مسیحی برگزار شود و چنین خیابان بند بیاورد و تبلیغ نماید و ... موضع حاکمیت ما چیست؟

از ادیان دیگر بگذریم و در همین اسلام مذهب برادران اهل سنت ما مثلا خواسته باشند در کلان شهر‌ها و مثلا در تهران مسجدی داشته باشند برخورد حاکمیت ما و شیعیان بزرگوار چیست؟

به نظر حقیر اینکه کسانی می‌توانند در آمریکا پرچم ج.ا را به دست گرفته و اینطور آزادانه در خیابان مناسک راه انداخته و عزاداری کنند بیشتر فخر آن حاکمیت است!
فرض بفرمایید در کنار و گوشه‌ی خوابی و مناسکی و رویایی دو نفر پرچم آمریکا به دست با احترام درون همین خیابان انقلاب تهران خودمان حضور داشته باشند!
حالا فرض‌محال که محال نیست. چه اتفاقی برایشان رخ خواهد داد؟
خلاصه کاش یاد بگیریم!
@yaser_arab57
2024/10/02 14:23:54
Back to Top
HTML Embed Code: