Telegram Web Link
در جواب پست

https://www.tg-me.com/mghlte/3125

این پیام رو ارسال کردند.
#مغالطه ای می‌بینید؟!
یا بنظرتان پاسخ درستی ست ؟!

#تمرین #تفکرنقاد
#فن_جدل


در رد صحبت های شما و بیان این نکته که در امور دینی لطفا اگر مطالعات گسترده ندارید وارد نشوید و خودتان و دیگران را به گمراهی نکشانید ، به آیاتی در قرآن درباره معجزات پیامبر اشاره می کنم ، مقتضی است در صورت تمایل می توانید در گوگل سرچ نمایید و بسیاری از معجزات پیامبر اسلام را در زمان حیات بخوانید .
و من الله التوفیق


معجزه دو نیم کردن ماه

اقْتَرَبَتِ السَّاعَةُ وَ انْشَقَّ الْقَمَرُ* وَ إِنْ یرَوْا آیةً یعْرِضُوا وَ یقُولُوا سِحْرٌ مُسْتَمِرٌّ* وَ کذَّبُوا وَ اتَّبَعُوا أَهْواءَهُمْ وَ کلُّ أَمْرٍ مُسْتَقِرٌّ (ترجمه: نزدیک شد قیامت و از هم شکافت ماه. و هر گاه نشانه‌ای ببینند روی بگردانند و گویند: «سحری دایم است.» و به تکذیب دست زدند و هوس‌های خویش را دنبال کردند، و هر کاری را قراری است.)[ قمر–۱-۳]

معجزه معراج

(سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَی بِعَبْدِهِ لَیْلا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الأَقْصَی الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ البَصِیرُ)(اسراء: 1);
منزّه است آن [خدایی] که بنده اش را شبانگاهی از مسجدالحرام به سوی مسجدالاقصی که پیرامون آن را برکت داده ایم، سیر داد تا از نشانه های خود به او بنمایانیم که او همان شنوای بیناست.
(ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّی فَکَانَ قَابَ قَوْسَیْنِ أَوْ أَدْنَی فَأَوْحَی إِلَی عَبْدِهِ مَا أَوْحَی مَا کَذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَی أَفَتَُمارُونَهُ عَلَی مَا یَرَی وَلَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرَی عِندَ سِدْرَةِ الْمُنْتَهَی عِندَهَا جَنَّةُ الْمَأْوَی)(نجم: 8ـ15);
سپس نزدیک آمد و نزدیک تر شد تا [فاصله اش] به قدر [طول] دو [انتهای] کمان یا نزدیک تر گشت. آنگاه به بنده اش آنچه را باید وحی کند، وحی نمود. آنچه را دل دید انکار[ش] نکرد. آیا در آنچه دیده است، با او جدال می کنید؟ و قطعاً بار دیگری هم او را دیده است; نزدیک سدرة المنتهی، در همان جا که جنة الماوی است.

خداوند در جنگ بدر، که بین مسلمانان و مشرکان مکّه رخ داد،79 در ادراک مسلمانان و مشرکان تصرّف کرد، به گونه ای که جمعیّتی را کم و یا زیاد می دیدند و این امر موجب پیروزی مسلمانان شد. در دو آیه شریفه، به این موضوع اشاره شده است:
(قَدْ کَانَ لَکُمْ آیَةٌ فِی فِئَتَیْنِ الْتَقَتَا فِئَةٌ تُقَاتِلُ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَ أُخْرَی کَافِرَةٌ یَرَوْنَهُم مِثْلَیْهِمْ رَأْیَ الْعَیْنِ وَاللّهُ یُؤَیِّدُ بِنَصْرِهِ مَن یَشَاء إِنَّ فِی ذَلِکَ لَعِبْرَةً لَأُوْلِی الأَبْصَارِ)(آل عمران: 13);
قطعاً در آن دو گروه، که به هم رسیدند، برای شما نشانه ای [و درس عبرتی] بود: گروهی در راه خدا می جنگیدند و دیگر [گروه] کافر بودند که آنان [مؤمنان] را به چشم دو برابر خود می دیدند و خدا هر که را بخواهد به یاری خود تأیید می کند. یقیناً در این [ماجرا]، برای صاحبان بینش عبرتی است


(ثُمَّ أَنَزلَ اللّهُ سَکِینَتَهُ عَلَی رَسُولِهِ وَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ وَأَنزَلَ جُنُوداً لَمْ تَرَوْهَا وَ عذَّبَ الَّذِینَ کَفَرُواْ وَذَلِکَ جَزَاء الْکَافِرِینَ) (توبه: 26);
آنگاه خدا آرامش خود را بر فرستاده خود و بر مؤمنان فرود آورد و سپاهیانی فرو فرستاد که آنها را نمی دیدید و کسانی را که کفر ورزیدند عذاب کرد و سزای کافران همین بود.86


(وَ لَقَدْ نَصَرَکُمُ اللّهُ بِبَدْر وَأَنتُمْ أَذِلَّةٌ89 فَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِینَ أَلَن یَکْفِیکُمْ أَن یُمِدَّکُمْ رَبُّکُم بِثَلاَثَةِ آلاَف مِنَ الْمَلآئِکَةِ مُنزَلِینَ)(آل عمران: 123ـ124);
و یقیناً خدا شما را در [جنگ] بدر، با آنکه ناتوان بودید، یاری کرد. پس از خدا پروا کنید. باشد که سپاس گزاری نمایید. آنگاه که به مؤمنان می گفتی: آیا شما را بس نیست که پروردگارتان شما را با سه هزار فرشته فرودآمده، یاری کند؟

و داستان معروف در سوره معراج

سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ لِّلْكَافِرِ‌ينَ لَيْسَ لَهُ دَافِعٌ
پرسنده‌اى از عذاب واقع‌شونده‌اى پرسید كه اختصاص به كافران دارد [و] آن را بازدارنده‌‏اى نيست.
سوالی برای تفکر

جهان ( یعنی ابرقدرتها ) چه کند؟!
بجز
-گفتگو با طالبان ( ایرانی یا افغانی ) و درخواست از آنان برای رعایت حقوق بشر
-انواع تحریم ها
-جنگ

راه دیگری وجود دارد ؟!

وقتی مردم کشوری خود ، باندازه‌ی کافی به مسئله‌ی حقوق خود اهمیت نمی‌دهند و حتی خواص و تحصیلکردگان آن جامعه ، در مکاتب تمامیت خواه و استبدادی و قرون وسطایی دنبال سعادت هستند کدامیک موثر می‌فتد ؟!

#جامعه_باز_و_دشمنان_آن
#تمرین #تفکرنقاد
#حقوق_بشر
#فلسفه_حقوق
#اجنبی

@mghlte
♻️ویژگی‌های مسئله حق در اندیشه اسلامی

بر خلاف اندیشه غربی که مسئله حق در آن بر اساس #سکولاریسم است ، در #اسلام حق بر مبنایی‌ترین اصل اعتقادی یعنی توحید بنا شده‌است و خداوند در اسلام به عنوان منبع و منشأ تمامی حق‌ها در نظر گرفته شده‌است.‼️

به همین دلیل در اسلام تأکید می‌شود که اصل و ریشه تمامی حق‌های موجودات و از جمله انسان‌ها، حق بندگی خداوند و فرمانبرداری از اوست.‼️

از سوی دیگر حق با اخلاق در اندیشه اسلامی دارای ارتباط تنگاتنگ و محکم است.
اسلام به حق و اخلاق با هم توجه کرده‌است. در اسلام ارزش‌های اخلاقی به عنوان روح قوانین و رفتارها محسوب می‌شوند.

تاریخچه و مفهوم حق
سید محمود نبویان، صص 55-61، مؤسسه پژوهشی امام خمینی،1390ش

#فلسفه_حقوق
#قانون
#یک_کلمه
#تکلیف_مداری


https://www.tg-me.com/mghlte
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در دیدار با عمران خان، نخست وزیر پاکستان گفت: "سابقه ۲۰ سال حضور نیروهای آمریکایی و غربی در افغانستان هیچ نتیجه‌ای جز خرابی، آوارگی و کشتار بیش از ۳۵ هزار کودک و هزاران زن و مرد افغانستانی نداشت."

#تمرین #تفکرنقاد

#مغالطه را بیابید.
#پاسخ #تمرین

قبلا هم در پستی اشاره شد.

آنچه روحانیون مبلغ آن هستند یعنی معارف مذهبی ، ذاتا به تکالیف بشر مربوط‌ست.
با تعیین تکلیف برای بشر شاید بتوان #فلسفه_اخلاق و ... ساخت ، اما نمی‌توان نظام حقوقی بنا کرد ، نظام حقوقی برآمده از تعالیم روحانیون همین می‌شود که مردم فقط حق دارند بگویند : « ما حقوق خود را نمی‌خواهیم و به اولی الامر واگذار می‌کنیم. »

#بازدید_سرزده از زندان ها و دادگاهها هم برای عوامفریبی و تحمیق مردم‌ست . نه احقاق حقوق

چنانکه در این جا جمله ای بیان شده که طنز آمیزست : « اصل و ریشه‌ی تمام حق های موجود حق زندگی خداوند و فرمانبرداری ازوست » ‼️

این سخن مانند دیوار نوشته ای‌ست که در سالهای پیش مشاهده کردم :

« از حقوق مردم در نظام اسلامی این‌ست که عوارض شهرداری را به موقع پرداخت کنند. » 😄

#مثال_زنده
#مغالطه #تغییرتعاریف

#فلسفه_حقوق
#فلسفه_اسلامی
#تکلیف_مداری
#قرون_وسطای_اسلامی

https://www.tg-me.com/mghlte/3798

شرح مغالطه :
https://www.tg-me.com/moghaletat2/74
#پاسخ_تمرین
#مثال_زنده #مغالطه #تعاقب


اتفاقات خوب و بد زیادی در ۲۰ سال حضور آمریکا در افغانستان حادث شده ، آیا همه به آمریکا ربط دارد ؟!

این گونه استدلال مانند آنست که گفته شود : فایزر علت مرگ ۲۰ نفر ست ، چون در راه بازگشت از مرکز واکسیناسیون ، مینی بوس شان به دره سقوط کرد و همگی فوت شدند.
.
.

در مدت شدت گرفتن حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق ، تروریسم داعش در این کشور ها قدرت گرفت و میلیونها انسان آواره شدند . خسارت وارده به این کشورها ( خصوصا سوریه) نباید قابل مقایسه با خرابی های افغانستان باشد‌که طالبان با عملیات های بزدلانه مانند بمب های کنار جاده ای ایجاد کردند.

آیا این ویرانی ها لزوما به حضور #سپاه_قدس ربط دارد ؟!

روش #تغییرات_همگام در اثبات #علیت توضیح میدهد :

وقتی ما میتوانیم بین دو حادثه ی متعاقب مثل حضور امریکا تروریسم و ویرانی رابطه‌ی عِلی برقرار کنیم که لااقل یا با حضور آمریکا ویرانی شروع شده باشد یا تشدید شده باشد.
در این صورت فرضیه‌ی علی ، منطقی است و در صورتی قابل پذیرش ست که شواهد دیگری هم در تایید ، وجود داشته باشد و حداقل دلیلی بر رد این علیت وجود نداشته باشد.

ظاهرا آقای #رئیسی از جنگ داخلی ۵۰ ساله افغانستان خبر ندارد یا عامدا خود را به فراموشی زده.

ضمن این که آمریکا در اولین فرصت در افغانستان انتخابات آزاد برگزار کرد و دوام حضور نیروهای امریکایی برای آموزش نیروهای افغان و ... با تصویب لوییجرگه و امضای شخص رییس جمهور قانونی و منتخب این کشور بود.
اگر مشکلی بابت حضور آمریکا ایجاد شده باید گفت : کرم از خود درخت ست.

البته میدانیم که قانون و انتخاب مردم برای دوستان بنیادگرا و حامی تروریسم پشیزی ارزش ندارد.
چنانکه برای تروریست های طالبان ارزشی ندارد.

#تفکرنقاد

https://www.tg-me.com/mghlte/3820


توضیح این مغالطه :

https://www.tg-me.com/mghlte/1160
« میل ازدواج در کشور بشدت پایین آمده و سن ازدواج به شدت بالا رفته »

#تمرین #تفکرنقاد

مغالطه‌ی جملات بالا چیست ؟!

@mghlte | عصر روشنگری
‏دیشب بابام وقتی داشت نصیحتم میکرد و میگفت:
«پسرم قدر زمان رو بدون که هیچ وقت برنمیگرده»
که همون لحظه ساعت از ۱۱:۵۹ شد ۱۱
بلند شد کتکم زد.

#تمرین #تفکرنقاد

#مغالطه را بیابید .
@mghlte | عصر روشنگری
⭕️در باب نسبت فلسفه و استدلال

دکتر مهدی ساعتچی

امروزه زیاد می‌شنویم که یکی از مؤلفه‌های اساسی #فلسف_تحلیلی که آن را از #فلسفه_قاره‌ای متمایز می‌کند ، «توجیه» و «استدلال» است. و گاه گفته می‌شود که اساسا فلسفه همین است، زیرا فلسفه‌ورزی برابر است با استدلال‌آوری. بر این اساس برخی میان سنت فلسفۀ اسلامی ـ به ویژه فلسفۀ سینوی ـ با فلسفۀ تحلیلی قرابت بیشتری می‌یابند. اما آیا فلسفه حتی آنجا که تحلیلی خوانندش، برابر با استدلال‌آوری است؟

نخستین چالشی که پیش روی «ادعای تساوی فلسفه ورزی و استدلال‌آوری» است، آن است که ما همواره به سود «چیزی» که همان نتیجۀ استدلال است، استدلال می‌کنیم. آیا آنچه برایش استدلال می‌کنیم را نیز از راه استدلال به دست آورده‌ایم؟! آشکار است که نه؛ و اگر «آن چیز» همان نتیجۀ استدلال ما است، آیا همان نیست که به ما می‌گوید برای چه چیزی استدلال کنیم؟ مسئله این است که ما «آن» را از کجا بیاوریم؟ فیلسوف «آن» را دارد، اما از کجا؟


چالش دوم آنکه اگر فلسفه‌ورزی برابر با استدلال‌آوری است، چرا با وجود نقض استدلال‌هایی که به نفع یک مدعا اقامه شده است، آن مدعا از میان نمی‌رود؟ مثالی می‌زنم؛ «برهان وجودی» اصطلاحا استدلالی است که سودای آن را دارد تا از توجّه به مفهوم خدا، وجودش را اثبات کند. می‌دانیم که استدلال‌های متنوع و مختلفی در تاریخ فلسفه به سود این مدعا اقامه شده است و البته همۀ آن‌ها با انتقاداتی مواجه شده، اما با این همه، این «ایده» یعنی: «اثبات وجود خدا از طریق تأمل در مفهوم خدا» از بین نرفته، هنوز ممکن است این ایده در سرِ کسی افتد و در ایضاح و اثباتش بکوشد. فیلسوف کیست؟ کسی که این ایده‌ها را به جهان اندیشه می‌افکند یا کسی که برای پشتیبانی از این ایده‌ها، استدلال می‌کند؟

استدلال‌آوری یکی از ظهورات اندیشۀ فلسفی است، اما فلسفه با آن برابری نمی‌کند. فلسفه از چارچوب‌ها فرا می‌رود و «تعالی» می‌جوید.


@mghlte | عصر روشنگری
#تمرین #تفکرنقاد
#مغالطه ای می‌بینید ؟!

https://www.tg-me.com/mghlte/3871
#پاسخ_تمرین #مثال_زنده #مغالطه #حدس_منطقی

تصور غالب مردم این‌ست که تعداد ازدواج های جامعه مستقیما به ثبات اقتصادی مربوط ست.
همچنین بسیاری گمان می‌کنند که بخاطر بی ثباتی های شدید اقتصادی در دهه‌های اخیر و ... میانگین سن ازدواج به شدت بالا رفته و شاید گمان کنند حداقل ۱۰-۱۲ سال بیشتر شده.

اما آمار نشان میدهد در ۵ دهه‌ی اخیر تنها حدود ۳ سال به میانگین سن ازدواج پسران و دختران اضافه شده +که این هم می‌تواند صرفا در اثر تغییرات فرهنگی و اجتماعی باشد که خود متاثر از گسترش زندگی مدرن - (تا حدودی) همپای جهان در ایران‌ باشد :
.

در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۹۵ میانگین سن اولین ازدواج مردان ۲/۴ و میانگین سن اولین ازدواج زنان ۴/۶ سال افزایش داشته‌است. بر این اساس میانگین سن در اولین ازدواج زنان از ۱۸/۴ سال در سال ۱۳۴۵ به ۲۳/۴ سال در سال ۱۳۹۰ افزایش یافته و در سال ۱۳۹۵ با اندکی کاهش به مقدار ۲۳ سال رسیده‌است.

روند تحولات اجتماعی اقتصادی در ۵۰ سال گذشته همچون کاهش مرگ‌ومیر کودکان، افزایش مشارکت زنان در بازار کار، افزایش امید زندگی و شهرنشینی باعث افزایش میانگین سن ازدواج شده‌است.

مقایسه میانگین سن مناسب ازدواج از نظر مردم با میانگین سن ازدواجی که در کشور رخ می‌دهد ، نشان می‌دهد بین خواسته مردم و آنچه در عمل اتفاق می‌افتد حدود سه سال تفاوت وجود دارد به این معنا که برخی موانع و مشکلات باعث شده‌است تا جوانان سه سال دیرتر از موعدی که خود و خانواده مناسب ازدواج می‌دانند.


منابع
۱. دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت. سالنامه آماری. تهران: سازمان ثبت‌احوال کشور، ۱۳۹۷.
۲. مرکز آمار ایران. نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵. تهران: مرکز آمار ایران، ۱۳۹۵.
۳. تغییرات میانگین سن ازدواج در ایران. فتحی، الهام، و غیره. ۲، تهران: آمار، ۱۳۹۶، جلد

#پیشفرض_نادرست
#عینیت
#ازدواج
#سوگیریهای_شناختی

مطالب مربوط :

مغالطه حدس منطقی:

https://www.tg-me.com/moghaletat2/199

تاثیر وام ازدواج :

https://www.tg-me.com/mghlte/2658

تعداد زنان جامعه بیشترست یا مردان ؟:

https://www.tg-me.com/mghlte/820
https://www.tg-me.com/mghlte/1375
تا مردم به بلوغ لازم نرسیده اند ، #دموکراسی سودی ندارد. ( برقرار نمی‌شود )
باید آگاهی مردم گسترش یابد تا دموکراسی برقرار شود.
#تمرین #تفکرنقاد #مغالطه این متن و متن های مشابه چیست ؟!
Anonymous Quiz
10%
واژه‌های مبهم
40%
ابطال ناپذیری
30%
مغالطه دموکراتیک
20%
نکته انحرافی
♻️ذهن ، زبان و عالم خارج

بخش دوم

‍ آشنایی با چند اصطلاح منطقی

اگر مفهوم تنها دارای یک مصداق خارجی یا فرضی باشد ، آن مفهوم را #جزئی می نامند . مانند «تهران» که یک شهر خاص تنها مصداق آن است ، یا «رستم» که تنها یک مصداق خیالی و فرضی دارد.
اگر مفهوم بیش از یک مصداق خارجی یا فرضی داشته باشد آن را مفهوم #کلی می نامند ، کتاب که دارای مصادیق فراوانی است : شاهنامه ، روح القوانین و غیره
سیمرغ گرچه مصداقی در عالم خارج ندارد اما می‌توان برای آن مصادیق متعددی فرض کرد.

البته نباید جزئی و کلی را با جز و کل یکسان گرفت .
چیزی را که از قسمت ها و اجزای مختلف تشکیل شده باشد کل می‌نامیم مثلاً اتومبیل یک کل است و هر یک از قسمت‌های آن جزء اتومبیل می‌باشند.
« کلی» صفت مفاهیم و تصورات است و کل صفت‌ اشیا خارجی است .
مثلا هنگامی که می‌گویند« انسان کلی است» به مفهوم انسان نظر داریم ، اما وقتی می‌گوییم اتومبیل کل است ، به مصداق اتومبیل یا اتوموبیل خارجی اشاره می کنیم.
از این رو می توانیم کلی را بر اشیا و افراد جزیی حمل کرده ، مثلا بگوییم: سعید انسان است.
اما نمی‌توانیم کل را بر اعضا حمل کرده‌ و بگوییم : چرخ اتومبیل است.

این نکات نقش اساسی در جلوگیری از خطای اندیشه دارد از این رو در موضوع علم منطق که دانش خطاسنجی اهمیت دارد.

#تمرین
برای درک تفاوت احکام موجود در هر یک از این سه عالم جملات زیر را توجه نماید:
۱- انسان زیبایی ها را دوست دارد.
۲- انسان کلی است.
۳- انسان پنج حرف دارد.



#منطق
#فلسفه_زبان
#منطق_صوری

@mghlte | عصر روشنگری
#تمرین #تفکرنقاد

#مثال_زنده #مغالطه را بیابید:

-میزبان : چای یا قهوه ؟!
+میهمان: قهوه با شکر
.
.
.
+ چرا شکر نریختی ؟!
- آخه من همیشه بدون شکر میخورم .

@mghlte | عصر روشنگری

@moghaletat2 | آرشیو مغالطات
#پرسشی_برای_تفکر

ارزش معرفتی این مداحی ها و چاپلوسی ها چیست ؟!

« در حدود ۲۰۰ سال گذشته هر کدام از متفکران بزرگ، برای اینکه نشان دهند که صاحب سبک و مولد ایده‌اند، باید پیش از هر چیز تکلیفشان را با هگل روشن کنند، خب روشن است که اولین مواجهات هم برای هویت‌یابی سلبی است، گویی شما در سن بلوغ برای اینکه بگویید مستقل هستید، رودرروی پدرتان بایستید.»

دکتر #اردبیلی
@mghlte | عصر روشنگری


مغالطه ی متن داخل گیومه چیست ؟!

#تمرین #تفکرنقاد


راهنمایی : باین موارد فکر کنید :

#تفسیرغلط
#مصادره_به_مطلوب
#ابطال_ناپذیری
#حرف_مفت
- تو اصلا سواد داری ، درک حرفهای لکان رو داری که نقد می‌کنی ؟!

+چامسکی : لکان شارلاتان است ، در تمام سخنان او یک سخن با ارزش معرفتی پیدا نمی‌شود . ( نقل به مضمون )

- من نمیدونم چرا هرکی میخواد #لکان رو نقد کنه از #چامسکی نقل قول میاره .😂



#تمرین #تفکرنقاد #مغالطه این گفتگو

#چرندیات_پست_مدرن

@mghlte | عصر روشنگری

چامسکی و لکان :
https://www.tg-me.com/mghlte/1906

داوکینز و پست مدرنیسم :
https://www.tg-me.com/mghlte/1798

لکان و ریموند تالیس :
https://www.tg-me.com/mghlte/2243

لکان مبلغ نفهمی و شیادی :
https://www.tg-me.com/mghlte/2166
- دین ، بر خلاف مکاتب مدرن غربی که بر پایه‌ی آزمون و خطا بنا شده ، بر پایه‌ی تعالیم آسمانی خطاناپذیر برای تعالی انسان ها و حفظ کرامت و به سعادت رساندن آنها آمده

+چرا #اسلام #برده_داری را ممنوع نکرده ؟!

- چون مناسبات اقتصادی اعراب در آن زمان به بردگان ، وابستگی داشت و امکان تغییر ناگهانی آن قوانین نبود ... اسلام توصیه های زیادی به مهربانی با بردگان کرده ...

#تمرین #تفکرنقاد #مغالطه #تغییرموضع
#مثال_زنده

پس سیستم انقدر هم بی عیب و آسمانی نیست ، در وقت عمل ، همان مصالح اقتصادی و اجتماعی زمینی را باید رعایت کند که دیگران می‌کنند.

#عملگرایی

@mghlte | عصر روشنگری


#سکولاریسم_منافقانه:
https://www.tg-me.com/mghlte/4472

خطای انسانی در سیستم الهی :
https://www.tg-me.com/mghlte/2725

سکولاریسم منتقدان #ماکیاولی :
https://www.tg-me.com/mghlte/3636
2024/10/01 15:31:24
Back to Top
HTML Embed Code: