Telegram Web Link
ساختن ذهنی آزاد شده و مدرن.pdf
199.4 KB
ساختن ذهنی آزاد شده و مدرن:
شش مسیر از آسیب‌زایی به سرزندگی
نویسنده: دکتر استیون هیز
مترجم: دکتر علی فیضی
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
190804_1541
My Recording
💠شفقت به خود،چه چیز نیست؟

🔻بخشی از دوره جامع رواندرمانی مبتنی بر شفقت به خود و بهوشیاری


🖊مدرس: دکتر علی فیضی (دانش آموخته دکتر استیون هیز و دکتر راس هریس)

🔻شروع دوره جدید: ۱۷ دی ۹۹

🔻جهت مشاهده رزومه مدرس دوره به وب‌سایت طرحی‌نو مراجعه نمایید:
http://tarhinow.ir/drfeizi/


🍃 طرحی‌نو، برگزار کننده‌ دوره‌های معتبر رواندرمانی و روانکاوی در کشور
@TarhinowChannel
🔺پیج تخصصی شفقت را بیاموز
برگزار می‌کند 🔻

📣سلسله نشست‌های مجازی بررسی "شفقت به خود - Self compaaaion"

جلسه اول با موضوع:
🍀"شفقت به خود و تاثیر آن در بهزیستی و سلامت انسان"🍀

🔺با حضور:

دکتر علی فیضی
روانشناس و آموزگار موج سوم رفتار درمانی
(دانش‌آموخته دکتر استیون هیز و راس‌هریس)

🔺زمان
سه شنبه ۲۳ دی ماه
ساعت ۲۱

🔺لایو اینستاگرام

🆔پیج شفقت را بیاموز
🆔 پیج دکتر علی فیضی
Forwarded from عکس نگار
در سه دهۀ اخیر آنچه ‌ذات‌گرایی عصبی (Neuroessentialism) یا مرکزیت عصب (neurocentrism) خوانده می‌شود در جهان رایج شده و توانسته جانی دوباره به الگوی زیست‌پزشکی در روانپزشکی و آسیب‌شناسی روانی ببخشد. چنین رویکردی با نوعی فروکاهش‌گرایی که به مثله کردن وجود آدمی می‌ماند، مغز را ارگان اصلی بدن می‌شمارد و بر این باور است که راه قطعی برای تبیین تجربۀ روانی بشر رجوع به مغز و فعالیت‌های آن است. چنین نگاهی مشکلات روانی از قبیل افسردگی را در اساس اختلالات مغزی می‌شمارد. در نتیجۀ چنین پنداشتی اغلب دلائل و همبسته‌‌های اجتماعی، بین‌فردی و درون‌روانی مشکلات روانی نادیده گرفته می‌شود، ناراحتی‌ها و پریشانی‌های عادی و روزمره به اختلال ترجمه می‌شود و با گذری مضر از نگاهی جامع به رنج انسان، درمان، فناوری‌های زیستی (اغلب دارو و بعضی اوقات تاثیرگذاری ماشینی بر مغز نظیر نوروفیدبک و تی‌دی‌سی‌اس) معرفی می‌شود. نقصان‌ها، ناکامی‌ها و مضرات چنین رویکردی به خوبی مستند شده است (ویتاکر، 2005؛ دیکون، 2013؛ مونکریف، 2013؛ لیلینفلد و همکاران، 2015) اما در سپهر عمومی جامعۀ روانشناسی و روانپزشکی ایران هنوز در دوران پیشاانتقادی به روانپزشکی و آسیب‌شناسی رایج به سر می‌بریم و اندک کتاب‌ها و مقاله‌های نوشته شده در این باره و از سوی دیگر تسلط به تقریب عمومی نگاه زیستی-پزشکی و مغز محور -بلکه مغز زده- در آموزش دانشگاهی و بالینی گواهی بر این مدعاست. امیدوارم ترجمۀ مقاله‌ای که در چند بخش تقدیم شما خواهد شد موجب علاقه‌مندی بیشتر به زوایا و مضرات تاکنون پنهان ماندۀ پزشکی‌سازی رنج انسان و مغززدگی (به ویژه در ایران) بشود.
علی فیضی
منابع مقدمه:
🖊Deacon, B. J. (2013). The biomedical model of mental disorder: A critical analysis of its validity, utility, and effects on psychotherapy research. Clinical psychology review, 33(7), 846-861.
🖊Moncrieff, J. (2013). The bitterest pills: The troubling story of antipsychotic drugs. Springer.
Lilienfeld, S. O., Schwartz, S. J., Meca, A., Sauvigné, K. C., & Satel, S. (2015). 🖊Neurocentrism: Implications for psychotherapy practice and research. The Behavior Therapist.
🖊Whitaker, R., 2005. Anatomy of an epidemic: Psychiatric drugs and the astonishing rise of mental illness in America. Ethical Human Psychology and Psychiatry, 7(1), p.23.

هفت دلیل برای این که چرا بیشتر اوقات افسردگی عمده احتمالاً اختلال مغزی نیست
ادوارد هگن
ترجمه: علی فیضی
تقریباً همۀ پژوهشگران حوزۀ سلامت روان می‌پذیرند که افسردگی عمده اختلالی روانی مثلاً بدعملکردی مغزی است. استدلال خواهم کرد که این باور گسترده را بایستی به عنوان فرضیه‌ای آزمون نشده در نظر بگیریم و به علاوه این فرضیه احتمالاً نادرست است. در عوض، بیشتر اوقات افسردگی عمده در جمعیت عمومی، غمگینی یا سوگ احتمالاً شدید اما طبیعی است. اما این هفت دلیل چیست؟
1. اغلب اوقات دلیل افسردگی عمده، ناملایمات زندگی است.
دلیل غمگینی و سوگ معمولی اتفاقات ناخوشایند زندگی است. گمان می‌کنم دیدگاه عمومی دربارۀ افسردگی عمده این است که تفاوتی اساسی با حالت‌های ذکر شده دارد و بدون دلیل و ناگهانی حمله می‌کند. بسیاری از پژوهش‌ها دربارۀ افسردگی عمده حتی به خود زحمت ‌نداده‌اند اتفاقات منفی اخیر در زندگی را بسنجند. با وجود این، اتفاق نظر وجود دارد که افسردگی عمده هم تا حد زیادی به دلیل اتفاقات ناخوشایند زندگی رخ می‌دهد و هرچه این اتفاقات شدیدتر باشند احتمال ابتلا به افسردگی عمده هم بیشتر می‌شود. بسیاری از پژوهش‌های اولیه دریافتند که حدود هشتاد درصد موارد افسردگی عمده حداقل یک رویداد ناخوشایند را تجربه کرده‌اند (این را با نرخ بسیار پایین‌تر این اتفاقات در افراد غیرافسرده مقایسه کنید). تصویر اول را ببینید.(رویدادهای زندگی و شروع افسردگی عمده.) منبع منبع تصویر اول:
🖊Mazure, C. M. (1998). Life stressors as risk factors in depression. Clinical Psychology: Science and Practice, 5(3), 291-313.
در طول قرن گذشته، روان‌درمانگران نشان داده‌اند که بسیاری از کم و کاستی‌های مغز را می‌توان با کاربرد ماهرانۀ تکنیک‌ها در بافتار رابطه‌ای مراقبت‌آمیز تعدیل کرد؛ بنابراین تکامل در توانایی ما برای برقراری ارتباط با مغز یکدیگر، هماهنگی با مغز یکدیگر و تنظیم مغز یکدیگر، راهی برای شفا بخشیدن به همدیگر برای ما فراهم کرده است. به این دلیل که می‌دانیم روابط می‌توانند ساختارهای مغزی را بسازند و بازسازی کنند، رواندرمانی را می‌توان به عنوان مداخله‌ای عصب‌زیستی فهمید که تاریخچۀ فرهنگی عمیقی دارد. در روان‌درمانی، ما همان اصول و فرایندهای موجود در هر رابطه را به کار می‌گیریم که به ما اجازه می‌دهد با مغز همدیگر ارتباط گرفته و شفایش دهیم.
لوئیس کوزولینو
منبع:
Cozolino, L. (2017). The neuroscience of psychotherapy: Healing the social brain (3rd ed.). New York: Norton.
درمانجو و درمانگر متخصصین زندگی خویشتن‌اند اما هیچ‌کدام صاحب انحصاری حقیقت نیست.
منبع:
Germer, C., & Neff, K. (2019). Teaching the mindful self-compassion program: A guide for professionals. Guilford Publications.
کارل راجرز (1961) همدلی را چنین تعریف کرد: «فهمیدن دقیق دنیای مراجع چنان که از درون دیده می‌شود. طوری دنیای مراجع را درک کنید که انگار دنیای خودتان است» (ص.248). همدلی «داشتن پاسخ هیجانی مشابه با پاسخ هیجانی فردی دیگر است» (بوهارت و گرینبرگ، 1997،ص.23). همدلی فراتر از ارزیابی شناختی می‌رود تا شامل احساس حسی شود که فرد دیگر تجربه می‌کند (فشباخ، 1997؛ لازاروس، 1991). این رفتار به عنوان عامل مشترک رواندرمانی در نظر گرفته می‌شود که « پراکنش نتیجۀ درمان را به اندازۀ هر مداخلۀ خاص و احتمالاً بیشتر از آن تبیین می‌کند» (بوهارت، الیوت، گرینبرگ و واتسون، 2002، ص.96).
با هر هیجان انسانی -خرسندی، سوگ، اشتیاق، خستگی- می‌توانیم همدلی کنیم. شفقت، اما، نوع خاصی از همدلی است: همدلی با رنج بردن به همراه آرزوی تسکین دادن آن. رنج بردن پیش‌شرط شفقت است. از آنجا که هدف درمان تسکین دادن و سبک کردن رنج هیجانی است، به نظر می‌رسد که در تاریخ رواندرمانی، شفقت احتمالاً زیر چتر همدلی پنهان بوده است. تلاش‌های منظم و سامان‌مند برای کسب و پرورش همدلی همچنان در عرصۀ بالینی نادر است (شاپیرو و عیزت، 2007) اما با ادغام ‌شدن تمرین‌های شفقت بودیستی در رواندرمانی مدرن ممکن است این شرایط تغییر کند.
منبع:
Germer, C. K., & Siegel, R. D. (2012). Wisdom and compassion in psychotherapy: Deepening mindfulness in clinical practice. The Guilford Press.
حجم عظیمی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد از این حقیقت حمایت می‌کند که آدمی به اجتناب از تجربه‌های درونی آزارنده گرایش دارد؛ و چنین اجتنابی را از طریق راهبردهای شناختی و عاطفی نظیر سرکوبی افکار، سرکوبی هیجان‌ها، مقابلۀ اجتنابی، ارزیابی مجدد معنای تجربه‌های مذکور و خود فریبی انجام می‌دهد.
با این حال فرض ما در ACT این است که چنان تلاش‌هایی برای اجتناب یا فرار از این تجربه‌ها (اجتناب از تجربه) به دلیل کارکردهای واقع‌نما و ارزیابانۀ زبان انسانی، می‌تواند به صورت افراطی و گسترده انجام شود و مشکل بیافریند. به همین دلیل اجتناب از تجربه تبدیل به فرایندی آسیب‌زا می‌شود که در گسترش و ابقای انواع آسیب‌های روانی نقش دارد. ACT به دنبال تغییر دادن این رویکرد غریزی در رفتار انسان است و راهی نو برای سر و کار داشتن با تجربه‌های درونی فراهم می‌کند. ره پیمودن در این راه نو از طریق به کار بستن شش فرایند تغییر میسر می‌شود:
1. پذیرش (اجازه دادن به روی دادن تجربه‌های درونی)
2. گسلش (تجربه کردن رویدادهای درونی آنچنان که هستند و نه چنان که شناخت آدمی آنها را می‌نمایاند).
3. توجه منعطف (مهارت تنظیم توجه آنطور که موقعیت می‌طلبد)
4. خود به عنوان بافتار (دیدن خود به عنوان بافتاری که رویدادهای درونی در آن رخ می‌دهند و نه چیزی که توسط این رویدادها ساخته شده است).
5. وضوح ارزش‌ها (دانستن این که چه چیزی مهم است) و
6. تعهد رفتاری (مشغول شدن به اقداماتی که با ارزش‌های منتخب فرد سازگار و هماهنگ است)
منبع:
Twohig, M. P., Ong, C. W., Krafft, J., Barney, J. L., & Levin, M. E. (2019). Starting off on the right foot in acceptance and commitment therapy. Psychotherapy, 56(1), 16.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
سالی که گذشت، سالِ بلوا بود، سالِ ترس، سالِ رنج، سالِ از دست دادن‌ها، سالِ رفتن‌ها، و اینک در آستانه سالی دگر هستیم و انتظار می‌کشیم لحظه‌هایی را که به دور از رنج و درد بیماری باشد. وقتی دوباره بتوانیم به لبخندهای یکدیگر نظر کنیم و زندگی را نه در حصار خانه در میان مردمان دیگر به آزادی و ایمنی تجربه کنیم.
آنها که کووید-۱۹ از ما گرفت روانشان شاد و دریغ و صد افسوس که قربانی نادانی و ستم بدکاران شده و رفتند. شادمانم از تندرستی مردمی که علی‌رغم همه بی‌کفایتی‌های حکومت ماندند و در آستانه سال نو آرزو می‌کنم بلکه درخواست میکنم 1) واکسیناسیون عمومی با واکسن‌های ایمن و مورد تایید سازمان بهداشت جاانی را 2) نجات ایران زمین از چنگ نابخردان را 3) تقویت فرهنگ مردم‌سالاری و برداشتن گامهایی نو و محکم‌تر به سوی جامعه مدنی را و و در نهایت ۴) استفاده منعطف و خردمندانه از علم اقتصاد و مدیریت و روابط بین‌الملل برای کاهش فقر و افزایش رفاه مادی و بهزیستی ایرانیان را.
هویت آدمی خط‌نوشته‌ای حک شده بر سنگ خارا نیست. روشن‌سازی ارزش‌های فردی، تعهد به عملی‌سازی آنها در زندگی روزمره و منعطف‌ بودن در اولویت‌گزینی همواره امکان خلق هویت و ویرایش آن را برای ما زنده نگه می‌دارد.
#خرده‌عادت‌ها
#ارزش‌ها
#اقدام‌_متعهدانه
#انعطاف‌پذیری_روانی
Forwarded from طرحی‌نو
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠بخشی از دوره جامع تربیت درمانگر ACT( ۱۰۰ ساعت)

🖊مدرس: #دکترعلی‌فیضی (دانش آموخته دکتر #راس_هریس و #استیون_هیز )

🔻شروع دوره جدید: ۹ اردیبهشت
🔻ثبت نام با شهریه کمتر : ۲۶ فروردین


💠 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
@tarhinow11
📞 09901185711
☎️ 02188322630

🍃 دوره‌های جامع و کاربردی با طرحی‌نو
@TarhinowChannel
Forwarded from طرحی‌نو
🔻امروز ۲۶ فروردین آخرین مهلت ثبت نام با شهریه کمتر در دوره جامع تربیت درمانگر ACT
نکات عملی برای مدیریت کووید-۱۹ در خانه:
هنگامی که دسترسی به بیمارستان و خدمات درمانی برای‌تان فراهم نیست
یکی از ویژگی‌های ناخرسندکنندۀ مشهورترین سیستم‌ تشخیصی آسیب‌شناسی روانی در روزگار کنونی را در صفحات آغازین راهنمای آن (DSM-5) می‌توان پیدا کرد. در این صفحات، راهنمای مذکور هیچ قولی به شما نمی‌دهد که اگر از برچسب‌های تشخیصی آن استفاده کنید نتایج بالینی بهتری می‌گیرید؛ و حتی به شما نمی‌گوید که وقتی به یک تشخیص روانپزشکی در مورد یک فرد رسیدید از چه درمانی استفاده کنید.
#روانپزشکی_انتقادی
#بیماری_روانی_استعاره_است
#رهایی_از_گفتمان_اختلال_روانی
امشب ساعت ده در کلاب‌هاوس به همراه دوستان پیگیر روانشناسی و روانپزشکی انتقادی گفتگویی در نقد جدی روانشناسی موفقیت و خودیاری خواهیم داشت. لینک مربوط به آن را اینجا خواهم گذاشت.
2024/09/21 14:30:18
Back to Top
HTML Embed Code: