Telegram Web Link
در اشتیاق صمیمیت سوختن، کناره‌ گرفتن از دیگران، برآورده‌سازی نیازها به شکل خودشکن، حصار کشیدن به دور قلب؛ همگی این وضعیت‌های بسیار انسانی را تجربه می‌کنیم. برای کاوش در این سواحل طوفانی خویشتن، نمی‌توانیم قایقی امیدبخش‌تر از آگاهی بدنی بهوشیار برای خودکاوی بیابیم. امتیاز بزرگ ما به عنوان روان‌درمانگر این است که فرصت هدایت درمانجویان خود در این سفر را داریم.
https://www.psychotherapynetworker.org/blog/details/1593/introducing-mindfulness-to-clients?s=09
#بهوشیاری
#خبرگی_در_رواندرمانی
#شفقت_به_خود
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
Forwarded from طرحی‌نو
💠اولین گام برای متوقف کردن مبارزه و درگیری ناموثر با درد چیست؟

🖊نویسنده: دکتر استیون هیز
📝ترجمه: دکترعلی‌فیضی ( دانش آموخته دکتر استیون هیز و راس هریس )


🔻سلام دوستان
این درس دوم از هفت درس دربارۀ درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) است.

🔻امروز بیایید با یک سوال شروع کنیم.
آیا بعضی وقت‌ها اینطور حس نمی‌کنید که دارید با درد خود کشتی می‌گیرید؟
بعضی‌اوقات شاید این گونه حس کنید که دارید با هیولایی بزرگ و زشت در حال مسابقۀ طناب‌کشی هستید (این هیولای زشت می‌تواند افسردگی، اضطراب، درد جسمانی، خاطرات غمناگ یا دیگر چیزهای منفی باشد).
این طور به نظر می‌رسد که نمی‌توانید برنده بشوید.


🔻هرچقدر که طناب را محکم‌تر می‌کشید هیولا هم محکم‌تر طناب را به سوی خودش می‌کشد. عضی اوقات حتی به نظر می‌آید که چاه عمیقی بین شما و هیولا قرار دارد و اگر ببازید، داخل چاه می‌افتید و نابود می‌شوید.
دنبال شیوه‌های مختلف، بهتر و قوی‌تر کشیدن طناب می‌گردید و امیدوارید در این کشمکش پیروز بشوید.
با این حال به این نکته فکر کنید که شاید چارۀ کار انجام کاری کاملاً متفاوت باشد.
شاید کار شما برنده شدن در این مسابقۀ طناب‌کشی نباشد. شاید کار شما پیدا کردن راهی برای رها کردن طناب باشد.



🔻این قاعده که «اگر چیزی را دوست نداری از دستش خلاص شو یا دورش بنداز» در دنیای بیرون از پوست ما خیلی موثر است؛ اما وقتی بر اساس همین قاعده در دنیای درونمان استفاده می‌کنیم چندان مفید نیست.
ممکن است که مدت زمان زیادی برای خلاصی از درد روانی خود (اضطراب، افسردگی، نگرانی) تلاش کرده باشید اما نکته این است که درگیری و مبارزه با این چیزها باعث می‌شود که آنها محکم‌تر سرجای خودشان بمانند و حتی زیادتر بشوند.

🔻مهلت ثبت نام با ۴۰۰/۰۰۰ تومان شهریه کمتر در دوره جامع تربیت درمانگر ACT تا: ۱۳ شهریور ۹۹

🍃 طرحی‌نو، برگزار کننده دوره های معتبر رواندرمانی و روانکاوی در کشور
@TarhinowChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در این ویدیوی کوتاه شش روش ساده و کاربردی برای تمرین کردن شفقت به خود در زندگی روزمره پیشنهاد می‌شود

ترجمه#مسعود_اسدی

https://www.tg-me.com/learncompassion
Forwarded from طرحی‌نو
💠چرا ما از احساسات و افکار خودمان اجتناب می‌کنیم گویی که آنها دشمن ما هستند؟


🔻آموختن چنین اجتنابی بسیار زود آغاز می‌شود، بسیار فراگیر بوده و جزئی از طبیعت زبان و شناخت انسان است. در جوامع غربی پاسخ مورد قبول و عمومی به احساسات و افکار نامطلوب اغلب تغییر یا خلاصی از آنها است. این فرهنگ ما (والدین، مدارس، رسانه‌ها) است که به ما می‌آموزد برخی احساسات و افکار (شادی، غرور داشتن) خوبند و اینکه دیگر احساسات و افکار (اضطراب،ناراحتی) بدند و باید حذف شوند و یا حداقل کاهش یابند. از بچگی به ما می‌آموزند که ما می‌توانیم و باید آنچه را که احساس و فکر می‌کنیم کنترل کنیم. مخصوصا احساسات و افکار منفی. به عنوان مثال، به پسر کوچکی که در زمین بازی گریه می‌کند گفته می‌شود”خودت را جمع و جور کن،بچه نباش”. حتما به یاد می‌آورید که بارها از والدین و معلمان خود چیزهایی را شبیه ”نگران نباش، دلیلی برای ترس وجود ندارد” یا “گریه نکن مگرنه یک دلیل خوب برای گریه کردن به تو می‌دهم” شنیده‌اید. به همین دلیل، کودکی که گریه می‌کند می‌آموزد که همیشه ساکت باشد و درد هیجانی خود را پنهان کند. حاصل، کودکی است ساکت که از درون رنج می‌کشد. از طریق چنین تجربیاتی، بچه ها و بزرگ‌تر‌ها فوراً می‌آموزند تا تجربه و حالات هیجانی خود را در مقابل دیگران تنظیم کنند.


حال چه باید کرد:

🔻اجتناب هیجانی نتیجه طبیعی این فرایند است و عاملی است که افراد برای کنترل احساسات و افکار خود از آن‌ استفاده می‌کنند. این همان فرایندی است که ACT به دنبال از بین بردن آن است. در واقع راهبردهای اجتناب از افکار و احساسات منفی، مشکل اصلی ما هستند نه خود افکار و احساسات منفی. این راهبرد‌ها ممکن است شامل مصرف دارو و درمان های روانی-اجتماعی( که توسط درمان رفتاری_شناختی CBT) تجویز می‌شوند برای کمک به درمانجو به منظور از بین بردن ترس و اضطراب نیز بشوند. چنین درمان‌های کنترل محوری هستند که از دیدگاه ACT نمی‌توانند به عنوان راه‌کارهای بلندمدت قلمداد شوند(استیون هیز وهمکاران،۱۹۹۶). به خاطر داشته باشید که نحوه برخورد ما با ترس و اضطراب است، که مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند.


📚منبع: ACT برای اختلالات اضطرابی
🖊نویسنده: ایفرت-فورثایث
📝ترجمه: #دکتر_علی_فیضی (دانش آموخته دکتر استیون هیز و دکتر راس هریس)-میلاد خواجه پور- سجاد بهرامی

🔻مهلت ثبت نام با ۲۰۰/۰۰۰ تومان تخفیف در دوره جامع تربیت درمانگر ACT تا: ۳ مهر ۹۹
🔻شروع دوره: ۲۴مهر ۹۹

🍃 طرحی‌نو، برگزار کننده دوره های معتبر رواندرمانی و روانکاوی در کشور
@TarhinowChannel
«ویژگی اساسی رفتار بین‌فردی روان‌درمانگر موثر در اتاق درمان این است که تلاش می‌کند پیوسته در موضع کنجکاوی باقی بماند: منتظرم با آموختن دربارۀ ذهن دیگری، ذهن من تاثیر بپذیرد، شگفت‌زده شود، تغییر کند و روشنایی یابد.»
برداشتی از آموزه‌های آنتونی بیتمن
#mentalization
#درون‌خوانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شفقت برای صداها؛ داستانی از امید و شجاعت

در این انیمیشن کوتاه نحوه تاثیرگذاری سه حلقه هیجانی اصلی ما یعنی سیستم تسکین، تهدید و رانه‌ای را بر روی رفتارهای خود و همچنین نقش شفقت‌ورزی در تعامل و همکاری این حلقه‌ها برای رسیدن به خواسته‌های حقیقی خود را مشاهده خواهیم کرد.

📃🖋ترجمه: #مسعود_اسدی

https://www.tg-me.com/learningcompassion
🌳سلام و احترام🌳


ما جمعی از پژوهشگران روانشناسی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد تهران مرکز👨🏻‍🎓🧑🏼‍🎓، اقدام به انجام پژوهشی پیرامون پدیده نشخوار فکری ساکنین شهر تهران کرده‌ایم.

از شما شهروند گرامی تقاضا داریم 🙏🏻 در صورت تمایل، با پر کردن این پرسشنامه ما را در انجام‌این کار یاری کنید و همچنین از میزان نشخوار فکری خودتون آگاه شوید تا بتوانید و بتوانیم تصمیمات درستی رادر مورد این پدیده علی الخصوص در این شرایط کرونایی بگیریم.

صفحه ورود به پرسشنامه
👇🏻👇🏻👇🏻
https://survey.porsline.ir/s/FlGljwy

⛔️لازم به ذکر است اطلاعات ثبت‌شده کاملا‌ناشناس (سن، جنسیت و میزان‌تحصیلات) کاملا محرمانه نزد پژوهشگرخواهد ماند

📧 می‌توانید با وارد کردن ایمیل یا شماره همراه خود از نتیجه پژوهش و تحلیل شخصی برخوردار شوید.

باسپاس از همراهی و همیاری شما
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🦠☺️ شفقت به خود در دوران کرونا

🔻در این ویدیو دکتر دانا راس به همراه دکتر سوشما پرسود به ارایه پیشنهادهایی مبتنی بر آموزه‌های شفقت به خود مانند ارتباط با حس‌های پنج‌گانه و... در دوران پر اضطراب کرونا می‌پردازند

♦️ترجمه #مسعود_اسدی
www.tg-me.com/learningcompassion
Forwarded from The School of Happiness
Doing what matters_Farsi.pdf
9.2 MB
این یک کتاب خودآموز و مُصوَر (همراه با تصویر) مبتنی بر ACT است که تحت عنوان "انجام اقدامات مهم در فشارهای زندگی" ترجمه شده است. #سازمان_بهداشت_جهانی (WHO ) اخیراً آن را منتشر کرده است، با این امید که برای کمک به مردم در مقابله با "بحران #کرونا" مورد استفاده قرار گیرد، اگرچه راهکارهایی که در کتاب آمده در کُلیت زندگی و برای هر نوع و شکلی از استرس می تواند سودمند باشد.

ترجمه فارسی کتاب به زودی در وب‌گاه سازمان بهداشت جهانی هم بارگذاری خواهد شد.اما اینجا فایل پی‌دی‌اف آن را قرار می‌دهیم. بنابراین هر کسی در هر کجا می تواند از آن استفاده کند و آن را به اشتراک بگذارد. لطفاً اگر کتاب را مفید دیدید در اختیار دیگران هم بگذارید.

عنوان کتاب:
انجام اقدامات مهم در فشارهای زندگی: راهنمای مُصور

نویسنده: #دکتر_راس_هریس
مترجم: #سحر_محمدی
تهیه کننده نسخه اصلیِ کتاب:
WHO سازمان بهداشت جهانی
تهیه کننده نسخه فارسی کتاب:
The School of Happiness
تعداد صفحات: ۱۲۷

از صمیم قلب امیدوارم آن را مطالعه کنید، تمرین‌هایش را در عمل پیاده کنید، و اگر بازخورد و نظری داشتید با بنده به اشتراک بگذارید.
Channel: @school_of_happiness
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️مبدا شفقت واقعا کجاست؟


🗨 راوی #شارون_سالزبرگ
🗨ترجمه #مسعود_اسدی

در این ویدیوی کوتاه دکتر شارون سالزبرگ در قالب یک گفتگوی انیمیشنی به بررسی ارتباط بین توجه و شفقت می‌پردازد و به این سوال پاسخ می‌دهد که مبدا شفقت به طور حقیقی کجاست

https://www.tg-me.com/learningcompassion
تکنیکی برای تبدیل نیروی هیجانات ناخوشایند به اقدامی زندگی‌ساز
دکتر علی فیضی
برگرفته از کارگاه آموزشی دکتر استیون هیز
1️⃣ هیجان مشاهده‌ کنید: نحوۀ بروز هیجان در بدن خود را با کنجکاوی، بدون قضاوت و با مهربانی مشاهده کنید. هرجا که قوی‌تر احساسش می‌کنید دست خود را روی آن بگذارید.
2️⃣ هیجان را توصیف کنید: نام هیجان را چندبار آرام و مشفقانه برای خود تکرار کنید. مثلا : اضطراب، اضطراب، اضطراب
هیجان را مثل هوا تصور کرده و دم عمیقی بگیرید.
3️⃣ از خود بپرسید از چه ناراحتم؟ از چه چیزی دورم که برایم بسیار مهم است؟ این هیجان به دور شدن من از کدام مسیر ارزشمند زندگی‌ام اشاره می‌کند؟
4️⃣ از خود بپرسید اگر نیروی این هیجان را تبدیل به رفتاری بکنم که یک یا چند ویژگی مطلوب رفتار من را نشان بدهد یا عملا بیان‎گر حرکت من به سوی افراد و اهداف مهم و آگاهانه انتخاب‌شدۀ من باشد چه اقدامی انجام می‌دهم؟
5️⃣ حالا نیروی هیجان خود را تبدیل به رفتاری بکنید که نشان‌دهندۀ جلوه‌گر شدن ویژگی‌های مطلوب رفتاری یا قدم برداشتن در مسیرهای ارزشمند زندگی شماست. مسیری که آگاهانه می‌خواهید در آن قدم بردارید.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
گزین‌گویه‌هایی از کارگاه آموزشی دکتر استیون هِیز
«در میان انواع متنوع سیستم‌های استرس، مجموعه‌ای از آنها وجود دارد که بدن را به طور مصنوعی آمادۀ جنگ یا فرار می‌کند چون {در فرد این تصور به وجود می‌آید} که بدن قرار است با محیطی خشن روبه‌رو شود. می‌دانیم که هشت هفته تمرین بهوشیاری (mindfulness) هفت درصد ژن‌های شما را خاموش می‌کند و بخش زیادی از ژن‌هایی که از این طریق خاموش می‌شوند همانهایی‌اند که شما را به طور مصنوعی برای روبه‌رو شدن با محیطی خشن آماده می‌کنند.»
منبع:
Dusek, J. A., Otu, H. H., Wohlhueter, A. L., Bhasin M., Zerbini L. F., Joseph, M. G., Benson, H., & Libermann, T. A. (2008). Genomic counterstress changes induced by the relaxation response. PLoS ONE, 3, 1–8.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻نحوه مواجهه با کرونا بر اساس آموزه‌های شفقت به خود

🔖ترجمه: مسعود_اسدی

در این ویدئو دکتر کریستوفر گرمر یکی از بنیانگذاران برنامه شفقت به خود بهوشیار (MSC) با استفاده از سه جزء اصلی شفقت _بهوشیاری، انسانیت مشترک و مهربانی با خود_ راهکارهایی تجربی‌ را برای مواجهه بهتر با اپیدمی کوید_۱۹ ارایه می‌کند.

تماشای این ویدئو برای افرادی که در دوران سخت کرونا اضطراب بالایی دارند و همچنین درمانگران پیشنهاد می‌شود
پذیرش در ACT به معنای تمرین رها کردن تجربه‌های درونی جهت تجربه کردن آنهاست؛ همانطوری که هستند. چنین اقدامی شامل تمایل برای احساس آنچه احساس می‌کنید و آنچه فکر می‌کنید و اجازه دادن به خود برای تصدیق این تجربه‌ها در آن هنگامی است که رخ می‌دهند.
از تمایل (willingness) اغلب برای کمک به فهم معنای پذیرش در ACT استفاده می‌شود. هدف در اینجا تاکید روی تمرین فعالانه و موضعی است که در فرایند پذیرش وجود دارد. این فرایندهای پذیرا و متمایل بودن در خدمت فرایند گشودگی به اکنون و اینجا، فعالانه آموخته شده و به کار گرفته می‌شود. این تصمیمی منفعلانه نیست و از «تحمل» یا «غوطه خوردن» در حضور تجربۀ دردناک متفاوت است. وقتی تمایل را انتخاب می‌کنیم، انتخاب می‌کنیم با تمامیت تجربه در بیامیزیم.
منبع:
Tirch, D., Silberstein-Tirch, L. R., Brock, M. J., & Wright, M. J. (2019). Experiencing ACT from the Inside Out: A Self-practice/self-reflection Workbook for Therapists. Guilford Publications.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
شاگرد معروف راجرز، چارلز بی. ترواکس در تحلیل ویدئوهای یکی از مراجعینی که راجرز با موفقیت با او کار کرده بود به نتیجۀ جالبی رسید: هرچند کارل راجرز در نظریه از توجه مثبت نامشروط سخن می‌گفت اما تحلیل عمل او در جلسات درمان نشان داد که او به صورت مشروط و انتخابی از توجه مثبت خویش استفاده می‌کرد. کوتاه سخن این که هرچند راجرز در نظر مخالف سرسخت اسکینر بود اما در اتاق درمان به صورت موفقی از تقویت طبیعی رفتارهای درمانجو سود می‌برد. به عنوان مثال وقتی رفتارهای درمانجو نشان از یادگیری افتراقی و بینش او داشت راجرز همدلی و پذیرش معناداری نشان می‌داد و وقتی درمانجو مبهم سخن می‌گفت به طور معناداری از ارائۀ همدلی و پذیرش ابا و برای هدایت او تلاش می‌کرد:
Truax, C. B. (1966). Reinforcement and nonreinforcement in Rogerian psychotherapy. Journal of abnormal psychology, 71(1), 1.
https://pdfs.semanticscholar.org/f7c5/d6802eb0676f7ebe8bfa4da14912692a27bf.pdf
به زودی منتشر خواهد شد
درمان متمرکز بر شفقت به زبان ساده
مترجم: علی فیضی
انتشارات ابن‌سینا
بافتار ارتباطی در برابر بافتار کارکردی: آموزه‌هایی از نظریۀ چارچب ارتباطی (RFT)
یک بینش کلیدی که در RFT اهمیت بالینی دارد این است که چارچوب‌بندی با دو ویژگی متفاوت تنظیم می‌شود: بافتار ارتباطی و بافتار کارکردی. بافتار ارتباطی تعیین می‌کند که رویدادها چطور و چه زمانی به هم پیوند می‌خورند و بافتار کارکردی تعیین می‌کند که کدام کارکردها بر مبنای شبکۀ ارتباطی منتقل/متحول خواهند شد. اگر بالینی‌تر سخن بگوییم: بافتار ارتباطی تعیین می‌کند که شما چطور فکر می‌کنید و بافتار کارکردی تعیین می‌کند که آنچه فکر می‌کنید چه تاثیر روانی خواهد داشت. چون بافتارهای ارتباطی آموخته شده و به طور قراردادی کاربردی‌‌اند کنترل بافتار ارتباطی به طور کامل نا ممکن است چون استنتاج و مشتق شدن ارتباط‌های {نمادین} نامفید را تداوم می‌بخشد. مثلاً سرنخ‌های قراردادی ممکن است منجر به این بشود که کودکان استنتاج کنند آنچنان که باید جذاب، دوست‌داشتنی، باهوش و ارزشمند نیستند. همین که یک کودک استنتاج کرد : «من دوست داشتنی نیستم»، این رفتار همیشه مقداری نیرومند خواهد بود. تا حدی به همین دلیل است که بازسازی کامل، کارآمد و همیشگی شبکه‌های شناختی و طرحواره‌ها دشوار است.
این بافتار کارکردی است که تاثیر پاسخدهی ارتباطی را تعیین می‌کند؛ مشاهده‌ای که استفاده خوبی از آن در ACT می‌شود. فردی در تصورش می‌تواند طعم پرتقال را بچشد یا به کلمه‌ای که حاوی «قال» است توجه کند. تاثیر اینها بسیار متفاوت خواهد بود. مداخلات بافتار ارتباطی می‌تواند مداخلات کارکردی نیز باشد و این دو به آسانی ممکن است با هم به تعارض بخورند. به عنوان مثال به چالش کشیدن عقلانی بودن یک فکر می‌تواند به آسانی فکر را مرکزی‌تر، قابل توجه‌تر یا مهم‌تر کند. RFT راهنمایی برای این که چطور این فرایندها را متعدل کنیم ارائه می‌دهد. به عنوان مقال آموختن فرد برای این که به قبل از یک خودارزیابی مثل «من بدم» این جمله را اضافه کند که: «من این فکر را دارم ...» در واقع برای این طراحی شده که شبکۀ شناختی فرد را وسعت ببخشد (این یک مداخلۀ ارتباطی است) اما به شیوه‌ای که کنترل شناختی خودکار و نامفید را تضعیف کند (این نیز طراحی شده تا یک مداخلۀ بافتاری مفید باشد).
منبع:
Hayes, S. C., Levin, M. E., Plumb-Vilardaga, J., Villatte, J. L., & Pistorello, J. (2013). Acceptance and commitment therapy and contextual behavioral science: Examining the progress of a distinctive model of behavioral and cognitive therapy. Behavior therapy, 44(2), 180-198.
https://www.tg-me.com/thirdwaveofBehaviorTherapy
⚠️🚨 تور خارجی تزریق واکسن؟! بله یا نه؟!
www.tg-me.com/nouritazeh/4522
🔴 احتمال داده شده بود که چنین اتفاقی بیفتد؛
اما احتمال زیادی دارد که این آگهی جعلی باشد
یعنی کسانی برای جلب توجه به این‌که چنین اتفاقی ممکن است بیفتد، آگهی را جعل کرده باشند تا هشدار داده باشند.

فرمت این آگهی متعلق به آژانس ... در شهر ... است؛ اما احتمال دارد کلمات «ویژه تزریق واکسن» به آن اضافه شده باشد.

در این صورت، کسانی که قصد داشته‌اند هشدار بدهند که چنین اتفاقی ممکن است بیفتد، نباید روی فرمت آگهی یک آژانس این کار را می‌کردند!

🚨🚨🚨در هر حال، چنین توری از نظر علمی اشکال دارد:
چون شخص در زمان رفت و برگشت و در زمان حضور در مقصد ریسک مبتلا شدن دارد!
و ممکن است عموم مطلع نباشند که آغاز تأثیر این واکسن حدود ۴ هفته پس از تزریق اول است! 🤠 و کارآیی‌اش صد در صد هم نیست!

ضمناً تزریق دوم باید سه هفته پس از تزریق اول انجام شود، پس در صورتی که چنین توری واقعاً وجود داشته باشد، یا باید متقاضیان تزریق سه هفته در مقصد اقامت داشته باشند😃 یا سه هفته بعد از تزریق اول دوباره به آن‌جا سفر کنند؛ البته اگر در این مدت سه هفته به کووید-۱۹ مبتلا نشده باشند.

نکتۀ دیگر این‌که در ترکیه علاوه بر عرضۀ ۵۰ میلیون دوز رایگان یک واکسن چینی (کورونووَک) از ۲۱ آذرماه برای ۲۵ میلیون نفر، قرار است واکسن‌هایی دیگر برای فروش در داروخانه‌ها در نظر گرفته شود، اما هنوز معلوم نیست از کِی و آیا برای فروش به تعداد کافی موجود خواهد بود یا نه و چنین کاری قابل انجام خواهد شد یا نه.

با تمام این احوال، احتمال این‌که بخش خصوصی یا دولتی کشور مقصد برای رونق دادن به صنعت توریسم سهمیه‌ای را برای این کار در نظر بگیرد وجود دارد!

اما با توجه به اشکالاتی که مطرح شد، این کار برای مردم کشور مبدأ مفید نیست.

به امید آن‌که در ایران بتوان «هرچه زودتر» «واکسن مناسب»، «به تعداد کافی» در اختیار داشت؛
و مهمتر از آن: به امید آن‌که اطلاع‌رسانی صحیح سبب شود تمام مردم نکات ایمنی را به‌خوبی رعایت کنند، چرا که حتی پس از آمدن واکسن و حتی پس از تزریق واکسن به اکثریت جامعه باز هم باید نکات زیادی به‌خوبی رعایت شود. ⚠️این را بخوانید لطفاً:
🆘 www.tg-me.com/nouritazeh/4478
2024/09/21 21:38:10
Back to Top
HTML Embed Code: