Telegram Web Link
Forwarded from تحلیل زمانه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️موضع مسعود پزشکیان، نماینده مجلس در شبکه خبر: {در مورد مهسا امینی}

همه باید بیایند پاسخ بدهند! از نظر علمی نمی شود که کسی همین جوری بیفتد! این طور نباشد که هر کسی خواست حرف بزند بگویید اینها ضدنظام هستند! می گویید برخورد نامناسب با این خانم نکرده ایم؛ خب شفاف سازی کنید! یک تیم ارزیابی درست کنید.

#تحلیل_زمانه
🌏 @TahlilZamane
Forwarded from سهام نیوز
جنبش مهسا و تایید صلاحیت پزشکیان.

✍️رضا ولدبیگی
انتخابات بی رمق ۱۴۰۰ حاصل صحنه آرایی ماهرانه هسته سخت قدرت برای حذف کلیه رقبا دولتی را بر ایران حاکم نمود که حداکثر فشارهای اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی را به جامعه ایران تحمیل نمود . خالی کردن سفره مردم تحت عنوان جراحی اقتصادی در کنار اختلاسهای میلیارد دلاری به همراه فشارهای شدید احتماعی بر مردم بویژه جوانان و زنان چنان کرد که بغض فروخفته و احساس محرومیت اکثریت جامعه جنبش اعتراضی مهسا را بدنبال داشت. این جنبش با ترکیبی از خشم اکثریت ناراضی و حضور پرشور جوانان و زنان در کف خیابان ،چنان تغییری در فضای سیاسی و اجتماعی ایجاد نمود که حکومت را در داخل و عرصه بین الملل در تنگنای شدید قرار داد .

قهر مردم با حکومت با مشارکت ۷ درصدی و انتخاب نمایندگانی با کمتر از ۲ درصد ارا مشروعیت حکومت را بشدت کاهش داد . متاثر از چنین فضایی نا امیدی و انسداد در فضای کسب و کار ، بیکاری ، وضع مالیاتهای سنگین و فلاکت اقتصادی حکومت را ناتوان از ادامه وضع موجود نمود . از سوی دیگر نا کارآمدی، زیاده خواهی و بی عهدی یاران دولت و وابستگانش که کلیدی ترین مهره ان خود را روابط عمومی بیت رهبری اینده نامیده بود شرایط را به سمت نوعی پشیمانی از یکدست سازی و بازگشت معنا دار حکومت بسوی افزایش مشارکت و ترمیم سرمایه اجتماعی خود برد .

مهمترین نمود این بازگشت تاید صلاحیت فردی است که در سال ۱۴۰۰ بصورت ناعادلانه حذف شد و تمام یاران دولت فعلی را بطور کامل حذف نمود . اگر دولت کاردان روحانی که علیرغم کارشکنی های حکومت با کارنامه تورم زیر ده درصد و تنش زدایی با جهان و توافق سترگ برجام حاصل جنبش ۸۸ بود ، اغراق نخواهد بود اگر تایید دکتر پزشکیان را از جمله دستاوردهای جنبش مهسا بدانبم . انچه که جامعه ایرلن بدان نیازمند است نه انقلاب بلکه استفاده از پتانسل جنبشها در خلق دستاوردهای معین است و اگر امروز امیدوار به اینده هستیم حاصل حبس ها حصرها و جانهای عزیزی است که مظلومانه در اعتراضات مسالمت امیز فدا شدند .

امروز چوبی که حکومت در لای چرخ دولت‌های اصلاح و اعتدال می‌گذاشت ضعیف تر و شکننده تر شده ، پرده ها افتاده است و رفتار مردم جسورانه تر و پیگیر رای خود و مطالبه گر منتخب آتی می‌باشند. . نباید با بی عملی صحنه را برای غارتگران فریبکار خالی نماییم . باید با واقع بینی و بدور از انقلابی‌گری خام و مجازی دستاورد جنبش بزرگ مهسا را پاس داشته و وظیفه ملی و میهنی خود را ادا نماییم

@Sahamnewsorg
Forwarded from سهام نیوز
مردی برای ایران

پزشکیان می تواند همه را غافلگیر کند

@Sahamnewsorg
Forwarded from سهام نیوز
اولین توئیت پزشکیان بعد از اعلام اسامی با شعار «برای ایران»

@Sahamnewsorg
Forwarded from سهام نیوز
بنظرم پزشکیان می تواند پدیده این انتخابات باشد.

✍️ سلمان کدیور
خواهی یا نخواهی، عموم مردم از چهره های تکراری خسته و ملول اند. از جلیلی تا زاکانی و جهانگیری و قالیباف همگی در نظر مردم به نوعی در وضع موجود کشور شریکند. بسیاری از آنها یک چهره تازه می خواهند که کمتر او را مقصر وضع و حالشان بدانند.

پزشکیان بنظرم به این شرایط نزدیک است و می تواند حلقه متصله مردم و حاکمیت شود و حتی قابلیت این را دارد که میان طیف مذهبی حزب الهی و غیر آنان قدر مشترکی ایجاد کند.
او هم معتمد نظام است
هم فردی متدین و ساده زیست و
هم  از خانواده ای شهید داده
هم مخالف دخالت حاکمیت در سبک زندگی مردم
مخالف صیانت و فیلترینگ و تحریم و...
او می تواند طیفی از قهر کرده ها را هم پای کار بیاورد، اگر در مناظره ها و تبلیغات خود را مخالف وضع موجود معرفی کند.

حقیقت اینه که هرکی رئیس جمهور بشود، از نظر اقتصادی چندان امیدی به گشایش خاص نداریم
تفاوت این اشخاص بیش‌تر در دخالتشان در زندگی مردم و دامن زدن یا نزدن به شکاف های اجتماعیه و ممانعت از آفت یکدست بودن نظام که سه سال گذشته طعم تلخش را چشیدیم. و بنظرم پزشکیان واجد این شرایط است
@Sahamnewsorg
Forwarded from سهام نیوز
نظر یک جامعه‌شناس درباره پزشکیان

محمد فاضلی:من ⁧ مسعود پزشکیان⁩ را فقط یک بار در جلسه نقد و بررسی طرح تحول سلامت در مرکز بررسی‌های استراتژیک دیدم. تسلط او بر نقد طرح تحول، منطق استدلال کردن، تسلط بر جزئیات فنی بوروکراسی و شجاعت در بیان نقدهای تند علیه دولت در قدرت، ستودنی بود. همان رویکرد عقلانی را به‌کار بگیرد، موفق می‌شود.

@Sahamnewsorg
Forwarded from سهام نیوز
فاضل میبدی: قهر با صندوق رای سودی ندارد

دوستان هر گونه اختلافی را کنار گذارند و برای موفقیت اقای پزشکیان تلاش کنند.

قهر با صدوق رای سودی ندارد. امیدوارم از این فرصت بتوان استفاده کرد. اگر غافل شویم، پشیمانیهای بعدی قابل جبران نیست. مواظب کاسبان تحریم باشیم، تا به قدرت بازنگردند. حفظ منافع ملی از اوجب واجبات است

@Sahamnewsorg
Forwarded from سهام نیوز
روزنامه جوان: اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات پیروز شوند سراغ تغییر قانون اساسی و بقیه نهادها می‌روند!

روزنامه جوان وابسته به سپاه نوشت: اگر نامزد آن‌ها رأی آورد و پیروز شد، بازی بعدی آغاز می‌شود و نباید گمان برد که اصلاح‌طلبان با پیروزی احتمالی نامزد خود به همه‌چیز می‌رسند و از شورای نگهبان و نظام برای رسیدن به قدرت در این چارچوب تشکر و اعلام پیوستگی و همبستگی می‌کنند، بلکه بازی اصلی تازه شروع شده است، یعنی مطالبه تغییرات کلی در قانون اساسی و بقیه نهادهای قانونی

@Sahamnewsorg
📢 دکتر مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری، دوشنبه ۲۱خرداد از ساعت۲۲ به مدت ۴۵دقیقه مهمان گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر خواهند بود.

◀️ به دوستان خود اطلاع رسانی کنید

#یکی_برای_مردم
#برای_ایران
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
Forwarded from صبح ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بعد از اعلام نام مسعود پزشکیان در لیست تاییدصلاحیت‌شدگان انتخابات ریاست جمهوری، این نطق دیدنی ایشان در مجلس یازدهم در حمایت از مردم در فضای مجازی بازنشر شده است

#صبح_ما

🆔 @sobhema_ir
Forwarded from کانال لایحه
ا🔴۵+۱

🔺اعتماد ۲۱ خرداد ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘انتشار اسامی شش تن به عنوان نامزدهای تعیین شده از سوی شورای نگهبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری موجب تعجب شد. گر چه این احتمال وجود دارد که به عللی تغیرات کوچکی نیز طی امروز و فردا در این لیست رخ دهد، ولی در روال عادی همین نام‌ها تایید شده‌اند.

🔘در طول یک هفته گذشته که گمانه‌زنی‌ها در باره تأییدشدگان احتمالی وجود داشت، با قطعیت می‌توان گفت که هیچ کس چنین لیستی را پیش‌بینی نمی‌کرد، حتی به صورت شانسی هم کسی نگفته بود که این ۶ نفر افراد نهایی واجد صلاحیت باشند. یک مورد هم که گفتند بر اساس تحلیل نبوده بلکه بر اساس اطلاع خبری بوده و کسی هم به آن توجه چندانی نکرد.

🔘این پدیده نشان می‌دهد که جامعه، حتی بخش مهمی از اصول‌گرایان در نقطه مقابل درک شورای نگهبان هستند که اصولاً رفتارش قابل پیش‌بینی نیست. در پی این نیستم که اثبات کنم نظر این شورا نادرست است، چون اساساً چنین فرآیندی را نه مطابق با روح انقلاب و حاکمیت مردم می‌دانم و نه حتی مفید به حال وضعیت جناح حاکم.

🔘اینکه یک نفر را پیش‌تر رد صلاحیت کردند ولی این بار او را تأیید می‌کنند، در حالی که هیچ تغییر ملموس یا مهمی در او رخ نداده، جای تعجب دارد. پیام این رفتار روشن است. اینکه تصمیمات ضابطه‌مند نیست و نمی‌توانید روی برداشت‌های خود از روند امور کشور حساب کنید و ریسک سرمایه‌گذاری (هر نوع سرمایه‌گذاری) بالاست.

🔘سخنگوی شورای نگهبان گفته است که یکی از دلایل این پدیده، تغییر اعضای شورای نگهبان است. این عذر بدتر از گناه است. مگر هنگامی که قضات یا شعب قضایی تغییر می‌کند، باید احکام قضایی نیز تغییر کند؟ پذیرش این، یعنی بلاموضوع کردن عدالت و تقلیل آن به خواست و سلیقه و اراده قاضی. اگر ضوابط حقوقی درست تنظیم شود، همه دادگاه‌ها و قضات باید حکم واحدی دهند یا اگر اشتباه می‌کنند در مرحله تجدیدنظر اصلاح شود.

🔘اگر همین یک ایراد را در مورد سازوکار موجود در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که چرا انتخابات در این جامعه دچار فراز و فرود می‌شود و شده است. یک مورد مثل انتخابات اسفند ۱۴۰۲ است که حداقل‌ها را هم نداشت و مشارکت پایین آن در کشور و تهران رکورد زد، و در مقابل انتخابات ۱۳۹۶ است که در اوج مشارکت بود.

🔘گذشته از این مسأله مهم؛ نامزدهای موجود را اکنون می‌توان در قالب ۱+۵ تعریف کرد. ۵ نفر از نامزدهای اصول‌گرا که طبعاً از جناح‌های گوناگون آنان هستند و یک نفر نامزد مورد حمایت جبهه اصلاحات یعنی آقای دکتر پزشکیان است که زمینه را برای فعالیت انتخاباتی آنان و مشارکت عمومی مردم فراهم می‌کند، هر چند نامزدهای دیگر منسوب به این جبهه رد صلاحیت شدند ولی این حداقل را باید مغتنم شمرد.

🔘در اولین گام به آقای دکتر پزشکیان پیشنهاد می‌کنم که مجموعه نامزدهایی را که تأیید نشدند و با اصول و معیارهای ایشان و جریان اصلاحی قرابت دارند دعوت کرده و ستادی کامل و فراگیر را تشکیل دهند.

🔘واقعیت این است که تجربه سه سال گذشته بسیار تلخ بوده و مردم با پوست و گوشت و استخوان خود آن را حس کرده‌اند. رغبت مردم به مشارکت انتخاباتی، برخلاف انتخابات ۱۴۰۰ زیاد شده است، و در روزهای آینده باید افزایش پیدا کند و این ظرفیت نزد آقای پزشکیان وجود دارد ولی به فعلیت در آوردن آن طی دو هفته طبعاً کار سختی است، هر چند نشدنی نیست.

🔘تجربه ۳ سال گذشته نشان داد که پروژه یک دست‌سازی نه تنها شکست خورده است، بلکه خطرات فراوانی برای کشور و مردم دارد.
ویژگی مهم آقای پزشکیان صداقت و سلامت اوست. ولی این ویژگی را باید از طریق جلب مشارکت نخبگان با مخزنی از خردمندان تکمیل کند.

🔘آقای پزشکیان! بهتر است که خودتان باشید، نیازی به تغییر ندارید. اگر خودنان باشید، رأی مردم به سود صداقت خواهد بود، هیچ‌کدام از نامزدهای دیگر از این نظر قادر به رقابت با شما نیستند. اگر صداقت و راستگویی را کنار بگذارید تا رأی کسب کنید، که قطعاً نخواهید کرد، زیرا هیچ‌گونه برتری نسبت به دیگران پیدا نخواهید کرد و از هر منظر شکست خواهید خورد.

🔘الگوی خاتمی را در سال ۱۳۷۶ جدی بگیرید. وعده‌های بی‌پایه و نشدنی ندهید. سال ۱۴۰۰ را به یاد بیاورید، مبادا بگویید که تورم را نصف و تک‌رقمی می‌کنم. آنان که به شما رأی می‌دهند این حرف‌ها را توهین به خود خواهند دانست.

🔘من سعی می‌کنم ایده‌های خود را به نحوی منعکس کنم یا به اطلاع برسانم ولی می‌دانم که در یک موقعیت تاریخی خطیری هستید، مسئولیت شما تکرار نشدنی است. چون شما به نهج‌البلاغه خیلی علاقه دارید و به آن مسلط هستید این جمله را یادآوری می‌کنم که: ”فرصت‌ها را غنیمت شمارید که چون ابر می‌گذرند.“
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻حسین علایی با اشاره به ترکیب نامزدهای انتخابات ۱۴۰۳: مردم می‌توانند یک تغییر جدید را در جهت تحول در شیوه حکمرانی رقم بزنند/ برای ساخت آینده ایران، نباید این فرصت کوتاه را به سادگی از دست داد

حسین علایی استاد دانشگاه:

🔹ترکیب نامزدهای اعلام شده بیانگر آن است که می‌توان حداقل یک رقابت جدی را در مناظرات بین بعضی از گرایش‌های مختلف فکری، سیاسی، فرهنگی و جناحی در کشور شاهد بود.

🔹در چنین وضعیتی، مردم می‌توانند با حضور گسترده در انتخابات نقش‌آفرینی کنند و یک تغییر جدید را در جهت تحول در شیوه حکمرانی رقم بزنند.

🔹مردم می‌توانند با آرای خود، مسیر کشور را به سمت توسعه‌ای همه‌جانبه و بهبود وضع کشور و مناسب کردن شرایط زندگی سوق دهند.

🔹برای ساخت آینده ایران، نباید این فرصت کوتاه را به سادگی از دست داد. می‌توان سونامی آفرید./ جماران

#سیاسی

@EtemadOnline
Forwarded from خاطرات و روزنوشت ها (عيسي سحرخيز)
موقعیت رأی کاندیداهای نهایی

احمد زیدآبادی

شورای نگهبان از میان نزدیک به ۸۰ داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری، صلاحیت شش نفر از آنان را تأیید کرد بدون آنکه مشخص شود تأیید‌صلاحیت‌شدگان براساس کدام ضوابط مشخص، برتر و کارآمدتر از ردصلاحیت‌شدگان هستند.

طبعاً بسیاری از ردصلاحیت‌شدگان به تصمیم شورای نگهبان اعتراض خواهند کرد اما همه می‌دانند که به اعتراض‌ها ترتیب اثر داده نخواهد شد.
به هر حال، طی سه هفتۀ آینده، اعتراض به ردصلاحیت‌ها به تدریج به حاشیه می‌رود و گمانه‌زنی در مورد احتمال پیروزی و یا شکست هر یک از کاندیداها جای آن را می‌گیرد. با توجه به ترکیب شش‌گانۀ کاندیداها به نظر می‌رسد که این بار انتخابات دومرحله‌ای شود و نرخ مشارکت در آن به مرز ۵۰ درصد برسد، گو اینکه نوع رقابت کاندیداها می‌تواند آن را پایین‌تر یا بالاتر ببرد.

روشن است که شش کاندیدای تأییدصلاحیت‌شده موقعیت یکسانی در بین رأی‌دهندگان ندارند و از همین رو، بازار حدس و گمان در مورد موقعیت رأی آنها در روزهای آینده داغ و داغ‌تر خواهد شد.

اگر بخواهیم به صورت زودهنگام، گمانه‌زنی در مورد پایگاه رأی شش گزینۀ تأیید‌صلاحیت‌شده را کلید بزنیم به نظر می‌رسد که سه تن از آنها شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند.
به‌طور مشخص علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی فاقد پایگاه مؤثر اجتماعی هستند و به همین دلیل احتمال کناره‌گیری آنها به نفع یک کاندیدای دیگر دور از انتظار نیست. با این حال اگر آنان بازی را تا آخر ادامه دهند، هر کدام به سختی می‌توانند رأی خود را به یک میلیون برسانند.

در این میان، برخی محافل، بخت سعید جلیلی را برای دستیابی به کرسی ریاست‌جمهوری بلند می‌دانند، اما او هم فقط در میان قشر نازکی از نیروهای رادیکال پایگاه دارد.
سعید جلیلی در سطح جامعه به عنوان فردی متصلب و خواهانِ تشدید شرایط کشور در همۀ زمینه‌ها اشتهار دارد. بنابراین او نه‌فقط قدرت جذب قشرهای خاکستری و منتقد جامعه را ندارد بلکه آنان را به سمت رأی دادن به رقبایش ترغیب می‌کند.  
به واقع او «ضد رأی» است و در بهترین وضعیت، قدرت بسیج بیش از دو – سه میلیون نفر به نفع خود را ندارد. علی‌القاعده مصطفی پورمحمدی را بنا به برخی سوابقش باید در شمار ناکام‌های انتخابات به حساب آورد، اما فارغ از هر نوع ارزش‌داوری، او واجد توانایی‌هایی است که در سخنرانی‌ها و مناظرات انتخاباتی ظهور و بروز خواهد کرد. در شرایط حاضر آقای پورمحمدی رأی بالفعلِ قابل اعتنایی ندارد، اما به‌طور بالقوه می‌تواند با نوع هوشمندی و قدرت بیان خود، در جایگاه یک «میانه‌رو آشنا به پیچیدگی‌ها و دردسرهای روابط قدرت در ایران» توجه بخشی از جامعه را به خود جلب کند و آراء خود را بالا ببرد.

محمدباقر قالیباف حدود نیمی از پایگاه «نیروهای انقلابی» را با خود دارد که عدد بزرگی را شامل نمی‌شوند...

مسعود پزشکیان اما در بین اقوام مختلف ایرانی رأی قابل توجهی دارد. اضافه شدن رأی اصلاح‌طلبان به او نیز مزید بر علت است تا به دور دوم انتخابات راه یابد.

با این همه، نباید فراموش کرد که نشستن بر کرسی ریاست‌جمهوری بعضاً کار خیلی دشواری نیست اما موفقیت در این مقام، به مرز محال نزدیک شده است!

متن کامل
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17146
Forwarded from انصاف نیوز
برنامه تبلیغاتی امروز نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

🔹برنامه «با مردم» با حضور قاضی‌زاده هاشمی، ساعت ۱۸:۳۰ شبکه یک

🔹برنامه «صف اول» با حضور محمدباقر قالیباف، ساعت ۱۷:۳۰ شبکه خبر

🔹برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» با حضور مسعود پزشکیان، ساعت ۲۲ شبکه خبر

@ensafnews
چرا پزشکیان؟!!

کسانی که از دیرباز با رویکردم آشنا بوده اند، به خوبی آگاهند که از نیمه دوم دهه هفتاد هجری-خورشیدی بر این باور بوده ام که خوب می شد رئیس جمهور دستکم برای دو دوره از میان مردم آذربایجانی برگزیده می شد. چنین گزاره ای را صدها بار طی ۳۰ سال اخیر در گپ و گفت، سخنرانی و کوته نوشته ها طرح کرده ام. از جمله خیل مقاماتی(آن زمان دانشجو) که طی بهار سال ۱۳۷۶ در سفر علمی ۱۰ روزه به نواحی مرزی استان های شمال باختری همراهم بودند، بیاد دارند که در کشاکش مبارزات انتخاباتی و به رغم پیشتازی حجت‌الاسلام خاتمی در افکار همگانی آن دوره، چندین نوبت بر این تاکید داشتم. پس از آن نیز همواره بر این درخواست تاکید ورزیده و پیاپی آن را در نشست ها و نوشته ها و کتاب ها گوشزد کرده ام(مستقیم یا در پوشش). در روزهای پیش رو، برآنم که این گزاره را از منظر صرفا استراتژی ملی و نه جناح بندی های شبه حزبی، طی چند یادداشت در همین جا توضیح دهم. ولی نتیجه گفته، نوشته و آن چه خواهم نوشت، در گزاره زیر نهفته است:

چنان چه خواهان تداوم بقای ملی به ویژه یکپارچگی مردمی و یکپارچگی سرزمینی ایران هستیم، وجود رئیس جمهور ترک آذربایجانی برای ایران لازم نیست که حیاتی است.

لازم به یادآوری است که یدالله کریمی پور بهبهانی- خوزستانی است. معلم دانشگاه در رشته جغرافیای سیاسی(و ژئوپلیتیک)است و هرگز با پزشکیان دیدار و تماس نداشته و به اغلب احتمال نیز نخواهد داشت. دلایل این موضعگیری را کم کم خواهم نوشت. پیش از آن مرور کتاب مقدمه ای بر ایران و همسایگان(منابع تنش و تهدید) منتشره در ۱۳۷۹ پیشنهاد می شود. چون این کتاب در بازار نایاب است، فایل پر غلط(تایپی) آن در همین کانال موجود است. خواهشمندم دستکم به سه بخش پایانی آن نگاهی بیندازید تا دلیلم بر درستی گزینه پزشکیان، از منظر استراتژی ملی درک شود.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
Forwarded from اسکان نیوز
🔻واکنش علی مطهری درباره ردصلاحیت لاریجانی

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
پاسخ سعید حجاریان به جلیلی و حامیان افراطی وی

آدرس کانال 👇

@peyghameashna
2024/10/04 21:20:36
Back to Top
HTML Embed Code: