Telegram Web Link
آثار فرهنگی عربی_اسلامی در سیسیل ایتالیا

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
آثار فرهنگی عربی اسلامی در سیسیل ایتالیا

محله ای به نام عربی در سیسیل ایتالیا

Piazza Saraceni

سیسیل قرون وسطی مرکز زندگی اعراب در مدیترانه بود. در بسیاری از زمینه ها، سیسیل به محل نمایش اروپا تبدیل شد. پالرمو که اعراب آن را پایتخت خود کرده بودند، به شهر بسیار تجملی و مرکز تمدن اسلامی تبدیل شد.

در قرن نهم میلادی، سیسیل بخشی از خلافت عباسی شد که توسط سلسله اعراب اغلابیان اداره می شد، قبل از اینکه دست به خلافت فاطمی رقیب داد، سپس توسط یک طایفه دیگر عرب بنی کلب اداره می شد.

امارت اسلامی سیسیل تحت کنترل سلسله اغلابیان (212 هجری) بود که خلافت عباسی را به رسمیت شناختند و بعداً به فاطمیان مصر روی آوردند. حتی پس از سقوط جزیره به دست نورمن ها، حضور اعراب و مسلمانان، فرهنگ و دانش به شکوفایی ادامه داد.

پیازا ساراسنی در محله تاریخی عرب نشین Sambuca di Sicilia. اشاره ای به گذشته عربی سیسیل، بیش از 1200 سال پیش دارد. ساراسین به معنای "عرب شرقی " که به اعراب اطلاق می شود، می آید. 

امروزه می توان در خیابان های باستانی سیسیل قدم زد و هوای عربی_اسلامی را تنفس کرد. در گذشته به این روستا Sambuca Zabut می گفتند.

بر اساس سنت عامیانه سیسیلی، سامبوکا در سیسیل به یاد امیر ضابط العرب، که قلعه ای را در آن مکان، در دامنه کوه جنواردو(Genuardo)، بین رودخانه های بلیس و سوسیوس(Sosius)، بنا کرد، زابوت نامیده شد.


سیسیل، بزرگترین جزیره ایتالیا، شاهد دوران پربار تساهل عرب و نورمن است که منجر به ایجاد سبکی درهم تنیده در بسیاری از ساختارهای مذهبی و همچنین مدنی شده است. بازارهای عربی (بازارهای روباز) سیسیل از ادویه جات و محصولات غذایی اشباع شده بود.

برای تماشاگران، بازارهایی مانند کاپو و بالارو تاریخی شباهت زیادی به بازارهای طرابلس (لبنان)، قاهره یا دمشق دارند. اعراب همچنین بیشترین تأثیر را در آشپزی سیسیل بر جای گذاشتند.

در سال‌های گذشته، در ایتالیا تابلوهایی با نام‌های عربی خیابان‌ها نصب می‌شد که به گذشته قرون وسطایی آنها احترام می‌گذاشت.

گیاهان جدید بیشماری توسط اعراب معرفی شدند که سیسیل را به جزیره باغ در جنوب اروپا تغییر دادند . اعراب مستعمرات خود در جنوب اروپا را با سیستم های کشاورزی جدید با استفاده از کشت تراس و قنات های سیفونی برای آبیاری بازسازی کردند.

اعراب روشهای جدیدی را برای نگهداری غذا و خشک کردن میوه ها و سبزیجات معرفی کردند

برای قرن ها، سیسیل جواهر عرب دریای مدیترانه بود. اعراب در تپه‌های سرسبز جزیره میوه‌های فراوانی می‌کاریدند. آنها با خود مواد زیادی آوردند که هنوز در غذاهای شیرین، دسرها و کیک ها استفاده می شود.

حاکمان و بازرگانان عرب نیشکر آوردند و اولین پالایشگاه شکر ابتدایی را در تراپتو نصب کردند. با شکر عربی یک سری کاملاً جدید از دسرها مانند Paste di Mandorle، cassata، cannoli، cubbaita و torrone ( نوقا ) آمد . آنها همچنین هنر ساخت بستنی و شربت را به سیسیل آوردند.

اعراب همچنین ایتالیا را با گندم دوروم آشنا کردند که برای #پاستا، برنج, برای ریزوتو و نیشکر برای دولچی استفاده می شود . برخی از محققان معتقدند که پاستا حضور خود در ایتالیا را مدیون اعراب است.اینها، همراه با آگرودولس‌ها و آرانچینی‌ها یشان و تکنیک‌های آشپزی بازسازی‌شده، چیزی را به این سرزمین هدیه دادند که گاهی اوقات به عنوان Cucina Arabo-Siculo شناخته می‌شود .

بادمجان اولین بار توسط پادشاهان عرب سیسیل وارد اروپا شد. یکی از غذاهای معروف بادمجان، کاپوناتاست . این غذا با ترکیب شیرینی و اسیدی خود، نشانه ای از لمس عربی است.

✍️در انتها یادداشت جالبی از یک گردشگر سیسیلی می آورم که خواندنی است:

...در حالی که یادداشت های بدم را روی یک دستمال کاغذی نازک می نویسم، به ذهنم می رسد که اعراب برای اولین بار کاغذسازی را به این قسمت از جهان آوردند. قدیمی‌ترین سند کاغذی اروپایی با تاریخ در سال 1102 در سیسیل امضا شد و من تقریباً یک هزار سال بعد زندگی‌ام را با نوشتن افکاری مانند این می‌سازم: آیا حتی کاغذی بدون سیسیلی‌های عرب داریم؟ آیا چیزی هست که ما ندانسته مدیون آنها نباشیم؟ آیا همه ما عرب سیسیلی هستیم بدون اینکه متوجه باشیم؟!

منابع:

https://italysegreta.com/sicilys-arab-identity/

https://www.vice.com/en/article/nzkk3g/the-edible-legacy-that-arabs-left-in-southern-italy

https://www.arabamerica.com/sicilys-unique-contribution-italys-cuisine/#:~:text=Today%2C%20such%20Sicilian%20foods%20as%20C%CF%8Dscusa%20%28Semolina%20and,with%20Sardines%29%20are%20reminders%20of%20the%20Arab%20past.

https://www.saveur.com/sicily-italy-arab-cuisine-where-to-eat-restaurants/

https://whc.unesco.org/en/list/1487

@tamadone_islami
خدایان اساطیری عرب در قبل از اسلام


@tamadone_islami
@tamadone_arab
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
خدایان اساطیری عرب در قبل از اسلام @tamadone_islami @tamadone_arab
خدایان اساطیری عرب باستان

اساطیر عربی مربوط به گروه های مذهبی گوناگونی است که در دوران پیش از اسلام در شبه جزیره عرب وجود داشته اند.شرک عربی مبتنی بر تکریم خدایان و ارواح مختلف بود.

قبل از  اسلام، ادیان شرکی بودند و نام بسیاری از خدایان شناخته شده بود. همچنین سطوح مختلفی از پادشاهی ها وجود داشت و قبایل و خانواده های مختلف گروه های مذهبی خود را داشتند.

بادیه نشینان کوچ نشین عقاید و اعمال مذهبی متفاوتی از قبایل مستقر داشتند. اعتقاد بر این است که این باورها شامل طیف گسترده ای از باورها مانند فتیشیسم و بزرگداشت مردگان است. در حالی که مکه ها خدایان خود را در معابد خود می پرستیدند، اعراب شهری به پانتئون پیچیده تری اعتقاد داشتند.

یکی از گواهی‌های اولیه شرک خدایان عربی در سالنامه‌های پادشاه آشوری #اسرحدون و #آشوربانیپال بود که از #عثترسمین ، نُهَى ، رُضَو (rḍw)  نام برد

همچنین هرودوت به خدای اوروتالت Orotalt اشاره میکند که عرب ها میپرستیدند و با خدای یونانی یونانی دیونوسوس Dionysus یکی بوده .

همچنین خدایان مشهوری چون اینزاک و مسکیلاک (اله های دیلمون) و بعل ، خدایی محبوب در بین النهرین و سوریه ، و خدایان بین النهرینی نبو و شماش و خدایان یونانی پوزئیدون و آرتمیس و خدایان عربی غربی کهل و منات هم پرستش میشد در شبه جزیره عربستان.

تمدن های عربستان جنوبی به عنوان پیشرفته ترین پانتئون در شبه جزیره عرب در نظر گرفته می شوند.در عربستان جنوبی، رایج‌ترین خدای #عثتر بود ، و خدای حامی ( کمرو ) اهمیت بسیار بیشتری نسبت به عثتر داشت، همچنین خدای اصلی پادشاهی #سبا (۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سال پیش) ألمقه یا إيل مقه (خط مسند :𐩱𐩡𐩣𐩤𐩠) بود و در پادشاهی #معین اله ی وَدّ (خط مسند: 𐩥𐩵 ) و در پادشاهی #قتبان اله ی عمّ (خط مسند: 𐩲𐩣)  و اله ی مونث هَوْبَس ( 𐩠𐩥𐩨𐩪)  و ذات بَعدان ( 𐩹𐩩 𐩨𐩲𐩵𐩬) و ذات حَمْيَم (𐩹𐩩 𐩢𐩣𐩺𐩣) و تألب اله قمری ( 𐩩𐩱𐩡𐩨) پرستش میشدند و اله ی ذوالخلصه توسط قبایل خثعم، بجیله و ازد و هوازن و بنی‌توبال پرستش میشد.

همچنین #انبای خدای قمری از خدایان پادشاهی قتابان در یمن که نام او به معنای «پیش‌بین، گوینده، تصمیم‌گیرنده» است و به موازات خدای بابلی نابو پرستش میشد و در کنارش اله ی حَوْكَم ( 𐩢𐩥𐩫𐩣) که متعلق به شهر  مَرْيَمَة بود عبادت میشدند

در منطقه مزدلفه نزدیک مکه، خدای «قُزح» که خدای باران و طوفان است پرستش می شد.، خدایان مختلف دیگری نیز در این منطقه توسط قبایل خاصی مورد احترام قرار می گرفتند، مانند خدای #سواع که توسط قبیله بنی هذیل عبادت میشد که در قرآن کریم هم به این خدایان اشاره شده:

﴿وَقَالُوا لَا تَذَرُنَّ آلِهَتَكُمْ وَلَا تَذَرُنَّ وَدًّا وَلَا 👈سُوَاعًا وَلَا يَغُوثَ وَيَعُوقَ وَنَسْرًا ٢٣﴾ [نوح:23]

همچنین نبطیان و دیگر قبایل بازرگان عرب ، عبادت خدای #الکتبی را از پترا در اردن به مصر آوردند ،(الكتبي) خدای عرب شمالی  این نام به معنای "کاتب" نویسنده است.

نبطی ها عمدتاً خدایان عرب شمالی را می پرستیدند، خدای اصلی نبطیان #ذوالشری است . در پترا، تنها الهه اصلی #العزی است .در خارج از پترا، خدایان دیگری پرستش می شدند. مثلاً هبل و منات در حجاز و اللات در حوران و صحرای سوریه استناد شده است،
همچنبن اله ی #القوم خدای جنگ و نگهبان کاروانیان در عرب های نبطی پرستش میشد ، نبطی ها خدایان مختلف یونانی-رومی مانند نایک (Nike) و توخه (Tyche) را می پرستیدند

اعتقادات مذهبی اعراب خارج از عربستان

پالمیرا یک جامعه ترکیبی بود و جمعیت آن ترکیبی از آرامی ها و اعراب بود. اعراب پالمیرا خدایان #لات ، #رحیم و #شمش را می پرستیدند . معبد لات توسط قبیله بن مزین تأسیس شد.عشایر روستاها مجموعه ای از خدایان را می پرستیدند که دارای نام ها و صفات عربی بودند، برجسته ترین آنها #آبگال (ابغال) بود، #معن، خدای عرب، در کنار آبگال در معبدی که در سال 195 پس از میلاد در خربت سمرین در منطقه پالمیرا وقف شده بود پرستش می‌شد

خدای #عشر در کنار خدای دیگر #سعد بر روی یک ستون در دورا-اوروپوس نمایش داده شد. اولی سوار بر اسبی با لباس عربی نشان داده شد و دیگری ایستاده روی زمین نشان داده شد

در ادسا ، خدای خورشید ،خدای اصلی در زمان امپراتور روم #جولیان بود و  او توسط عرب ها در آنجا پرستش شده است.

📚منایع:

https://www.britannica.com/topic/Arabian-religion/Pre-Islamic-deities

@tamadone_islami
@tamadone_arab
لیستی از بهترین کانال های اسلامی
اشتراک کانال در لیست 👇
@Tabadolat2024bot_bot
2024/06/29 02:08:52
Back to Top
HTML Embed Code: