Telegram Web Link
#موجودات_افسانه_ای_و_اساطیری

#أبودریاه

موجودی شیطانی و مرموز به نام «شیخ آب ها» یا «سید البحار» که نیمه بالایی آن به شکل پیرمردی ترسناک با ریش سفید و نیمه دیگر ماهی با دمی بزرگ است که در اعماق دریا زندگی می کند.

"ابو دریا" شبانه به قایق های ماهیگیران می رود تا ملوانان را ربوده و به کشتی ها حمله می کند تا اینکه همه سرنشینان کشتی غرق می شوند

داستان های رایج در مردمان عرب خلیج فارس که ماجراجویی ملوانان و غواصان مروارید و شجاعت آنها را در رویارویی با این جن غول پیکر دریایی توصیف می کند.

@tamadone_islami
📌آیا مادر لئوناردو داوینچی یک کنیز عرب بود؟!



@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
📌آیا مادر لئوناردو داوینچی یک کنیز عرب بود؟! @tamadone_islami
آیا مادر لئوناردو داوینچی یک کنیز عرب از خاورمیانه بود؟!

لئوناردو داوینچی یکی از اعضای مهم رنسانس بود که به عنوان نقشه‌کش، مهندس، دانشمند، نظریه‌پرداز، مجسمه‌ساز و معمار فعال بود.

بر اساس تلگراف، لئوناردو داوینچی ممکن است از #مادر_عرب بوده باشد. مطالعه بر روی اثر انگشت شاخص این هنرمند الگوهای مشابهی را در خاورمیانه نشان داد.

کشف اثر انگشت پس از سه سال بررسی دقیق 52 نسخه خطی و نقاشی منتسب به این هنرمند صورت گرفت. پروفسور لوئیجی کاپاسو، یک انسان شناس که پژوهش تیمی را در دانشگاه چیتی رهبری می کرد، گفت که حدود 60 درصد از جمعیت خاورمیانه دارای ساختار مشابهی هستند. مادر لئوناردو، کاترینا برده ای و کنیزی بود که به توسکانی آمد. اسناد حاکی از آن است که مادرش شرقی، احتمالاً اهل منطقه عربی مدیترانه بود. ورود بردگان از جهان عرب به ایتالیا به دلیل رویارویی اروپایی و مملوکان ترک جای تعجب ندارد.

این نظریه به ظاهر دور از ذهن مبنی بر اینکه لئوناردو داوینچی اصالتی نیمه از عرب داشت، در مطالعه‌ای که منتشر شد، پشتوانه جدیدی دریافت کرده است که نشان می‌دهد مادرش یک #برده (کنیز) بوده است.

مشخص است که والدین داوینچی ازدواج نکرده بودند و پدرش طبق یک دفتر اسناد رسمی فلورانسی به نام سر پیرو بود. در یک پرونده مالیاتی مربوط به سال 1457م ، پنج سال پس از تولد این پلیماث ایتالیایی، مادرش با نام کاترینا توصیف شده است که در آن زمان با مردی از شهر وینچی توسکانی ازدواج کرده بود. فرض بر این بود که او یک زن محلی است.

اما، به گفته فرانچسکو سیانچی، نویسنده این مطالعه، "هیچ کاترینی در وینچی یا روستاهای مجاور وجود ندارد که بتوان با سر پیرو مرتبط کرد. به نظر می رسد تنها کاترینا در زندگی سن پیرو (پدر لئوناردو) یک کنیز باشد که در خانه او زندگی می کرد.

بانکدار فلورانسی در وصیت نامه خود کاترینا را به همسرش واگذار کرد. اما پس از مرگ او در سال 1451، خانه اش به دوست و مجریش سر پیرو رفت.

این واقعیت که بیوه بانکدار به زندگی خود در خانه ادامه داد و به زودی یک خدمتکار جدید استخدام کرد، مبنای این نظریه است که سر پیرو به او اجازه داده است در ازای آزادی کاترینا بماند. کنیز پس از آن از سوابق فلورانس ناپدید می شود.

در 15 آوریل 1452 میلادی داوینچی در وینچی متولد شد. چند ماه بعد، مادرش با یکی از Acchattabriga di Piero del Vaccha ازدواج کرد.

این مطالعه بردگی در ایتالیای دوره رنسانس را روشن می کند. الساندرو وزوسی، محقق داوینچی و بنیانگذار موزه ایده آل در وینچی، در آغاز این تحقیق گفت:

"بسیاری از خانواده های مرفه و سرشناس زنان را از اروپای شرقی و #خاورمیانه خریداری کردند. که دختران جوان در آن زمان بودند. متداول ترین نام ها ماریا، مارتا و کاترینا بودند.

سال گذشته، مطالعه‌ای که توسط یک دانشگاهی ایتالیایی در مورد اثر انگشت به جا مانده از داوینچی انجام شد، نشان داد که این اثر انگشت شامل پیکربندی‌هایی است که معمولاً فقط در میان اعراب یافت می‌شود.

لئوناردو در جوانی شاهد جنگ های ایتالیا و امپراتوری عثمانی، تهاجم فرانسه به ایتالیا و جنگ اتحادیه کامبری بود. ایتالیا در مواجهه با این مشکلات بزرگ، روابط خود را با ممالیک مصر که بر سرزمین های عرب حکومت می کردند، عمیق تر کرد.

📚منبع: دیلی تلگراف و مجله گاردین

https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1571851/Leonardo-Da-Vinci-may-have-been-an-Arab.html

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/artanddesign/2008/apr/12/art.italy

✍️مروان پاشا

@tamadone_islami
آیا میدانید مادر خلیفه ی اموی ‌#یزید_بن_ولید بن عبدالملک یک ایرانی و از نوادگان یزدگرد ساسانی بود؟!


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
آیا میدانید مادر خلیفه ی اموی ‌#یزید_بن_ولید بن عبدالملک یک ایرانی و از نوادگان یزدگرد ساسانی بود؟! ‌ @tamadone_islami
آیا میدانید مادر خلیفه ی اموی ‌یزید بن ولید بن عبدالملک یک ایرانی و از نوادگان یزدگرد ساسانی بود؟!

‌یزید بن ولید بن عبدالملک (متوفای ۱۲۶ق)، مکنی به ابوخالد و ملقب به الناقص، دوازدهمین خلیفه اموی بود و تنها حدود شش ماه خلافت کرد.در زمان خلافت او کار بنی‌امیه به شدت پریشان شده، فتنه‌ها علیه این دولت برانگیخته شد و شهرهایشان به آشوب کشیده شد و قیام‌های متعددی روی داد و اساس حکومت بنی‌امیه بیش از پیش متزلزل گردید.در برخی از منابع از یزید بعنوان مردی خوش‌رفتار و نیک‌روش و عادل یاد شده است.

او از کنیزی از تبار شاهان ساسانی به نام #شاه_آفرید یا #شاهفرید  دختر فیروز بن یزدگرد بن شهریار بن خسرو زاده شد.

شاه‌ آفرید در زمان فتح سمرقند، توسط قتیبه بن مسلم به اسارت گرفته شد؛ قتیبه او را به حجاج ابن یوسف آورده بود و حجاج نیز این کنیز را به  خلیفه ی قدرتمند #ولید_ابن_عبدالملک بخشیده بود.

و یکی از همسران قدرتمندترین خلیفه ی اموی ولید ابن عبدالملک بود که از چین تا آندلس قلمرو حکومتش بود یک ایرانی بود.

ولید ابن عبدالملک دو همسر به نام های ام‌البنین. بنت عبدالعزیز و شاهفريذ بنت كسرى داشت .

 یزید بن ولید همواره به نسب خویش مباهات ‌کرده در شعری بیان داشته بود که:

انا ابن کسری و ابی مروان و قیصر جدی و جدی خاقان
من پسر کسری و پدرم مروان است و جدّم قیصر و خاقان.» 

 در این شعر او قیصر و خاقان را نیز از نیکان خود دانسته است چرا که مادر فیروز، دختر خسرو بود و مادر او دختر قیصر، مادر خسرو نیز دختر خاقان پادشاه ترک بود.

گفته شده یزید بن ولید اولین خلیفه اموی بود که مادرش کنیز بود ، از نظر ظاهری او فردی زیبا رو بود، و رنگ صورتش متمایل به گندمگون بود

📚منابع:

📒بغدادی، ابن‌ حبیب، المحبر، تحقیق ایلزه لیختن شتیتر، بیروت، دارالآفاق الجدیدة، بی‌تا، ص۳۱.
📒بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، ج۹، ص۱۸۹
📒ابن‌ کثیر، اسماعیل بن عمر، البدایه و النهایه، بیروت، دارالفکر، ۱۹۸۶، ج۱۰، ص۱۶
📒طبری، محمد بن جریر، تاریخ الطبری، ج۵، ص۵۹۵
📒ابن ‌اثیر، علی بن ابی ‌الکرم، الکامل فی التاریخ، بیروت، دارصادر داربیروت، ۱۹۶۵، ج۳، ص۱۲۰
📒ابن‌ عبری، گریگوریوس، تاریخ مختصر الدول، تحقیق انطون صالحانی الیسوعی، بیروت، دارالشرق، چاپ سوم، ۱۹۹۲، ص
📒الدولة الأموية_ تألیف دکتر علی محمد صلابی.


@tamadone_islami
تصویری که #لئوناردو_داوینچی از انسان
#ويتروویوس رسم کرده است نسبتهای بدن انسان را خیلی قبل تر از او در رساله های #اخوان_الصفا در قرن چهارم هجری و ابوالوفا بوزجانی مورد بحث قرار گرفته اند نشان میدهد.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
تصویری که #لئوناردو_داوینچی از انسان #ويتروویوس رسم کرده است نسبتهای بدن انسان را خیلی قبل تر از او در رساله های #اخوان_الصفا در قرن چهارم هجری و ابوالوفا بوزجانی مورد بحث قرار گرفته اند نشان میدهد. @tamadone_islami
نسبت طلایی چشم نواز است و در طبیعت فراون یافت میشود؛ از صدف نرم تنان گرفته تا برگهای گیاهان، به زبان ساده تر، اگر عرض شیئی دو سوم طول آن یا در حدود ۱,۶۱۸ باشد، نسبت طلایی در آن برقرار است.

نسبت طلایی برش یا خط طلایی نیز نامیده میشود؛ یعنی تقسیم خط به گونه ای که نسبت بخش کوچکتر به بخش بزرگتر مانند نسبت خط بزرگتر به کل خط باشد. این سبب می شود که نسبت ۸:۱۳ به دست آید که در بسیاری از کارهای هنری و معماری مشاهده میشود.

هنرمندان علاوه بر علاقه ای که به پدیده های هندسی داشتند در جست و جوی مرکز نظامهای موسوم به «آشوب» هم بودند.بنابراین بر این نوع مفاهیم مرکزیت تمرکز داشتند.

قرآن کریم در مورد خلقت انسان به بهترین شکل اشاره میکند:

لَقَد خَلَقنَا الإِنسان‌َ فِی‌ أَحسَن‌ِ تَقوِیم‌ٍ‌

معنی‌ کلمه «احسن‌ تقویم‌» ‌یعنی‌ بهترین‌ و نیکوترین‌ تعادل‌ و تناسب‌ و قوامی‌ ‌که‌ ‌در‌ اندام‌ و حواس‌ ظاهری‌ و باطنی‌ ‌هر‌ انسان‌ بکار رفته‌ ‌است‌.«بهترین نسبت» که انسان هسته اصلی مخلوقات خداوند است; او هماهنگ ترین تناسب را دارد که منعکس کننده هارمونی الهی هستی است ( لینگز، 1976 ؛ گنون، 1994 )

#اخوان_الصفا گروهی از اندیشمندان بودند که در #خلافت_عباسی می زیستند و اندیشه های خود را در رساله هایی می نوشتند. آنان #قانون_ویتروويوس، معمار و نویسنده قرن اول پیش از میلاد حدود (۲۱۰۰ سال پیش) را که بدن انسان را به عنوان نظامی از نسبتها اندازه گیری کرد میشناختند. البته اخوان الصفا این فکر را ناقص یافتند؛ چون به جای استخوان خاجی، ناف را مرکز قرار داده بود.

یافته های #ویتروویوس بر اساس قانونی یونانی بود که در یکی از قوانین نسبت شناسی باستانی #مصری وجود داشت. این قانون بر ستون مهره های آزیریس خدای مصر باستان استوار بود ستون استوار بر مهرۀ خاجی نماینده پیش دودمانان ازیریس و نمادی از استواری دوام و نیکی بود.

#اخوان_الصفا پس از کوششهای فراوان به نتیجه دیگری رسیدند. آنان دریافتند که وقتی بدن انسان در حالت کشیده قرار دارد، نوک انگشتان دست و پا روی محیط دایره ای فرضی قرار می گیرند و اگر بدن متعلق به کودکی باشد که کمتر از هفت سال سن داشته باشد مرکز این دایره ناف است نه خاجی.

این نسبت کامل به مرکزیت ناف پس از هفت سالگی که سن به هم میخورد. هنگام تولد، ناف مرکز بدن است اما وقتی که فرد رشد میکند مرکز به پایین می آید و به خاجی میرسد.

تناسب نسبتها شکلی آرمانی برای نقاشیهای مذهبی پدید می آورد عرض هشت واحد طول ۱۰ واحد و مرکز ناف است. تقسیم این تصویر چنین است که بدن به اندازه هشت برابر سر طول دارد؛ هر پا از مچ پا به پایین به اندازه یک هشتم بدن صورت یک هشتم ،بدن پیشانی یک سوم صورت و صورت چهار برابر بینی یا گوش است.

این دایره با مرکزیت ناف که نماینده زمین و نگه دارنده حیات است کار آفریدگار را آشکار می سازد. این نسبتهای خدایی در کیهان شناسی ،موسیقی،خوش نویسی و همۀ هنرهای به جا مانده از قرن چهارم هجری منعکس اند.

کلید یافتن هماهنگی و به باور عارفان نزدیکی به خداوند در آنهاست. مثلاً هماهنگی طبیعی عدد هشت نزد دانشمندان مسلمان، از آن عددی پایهای ساخته که مبنای اندازه گیری در مقیاسهای موسیقایی شعری خوش نویسی و موضوع های هنری است. البته در جذب هندسه جبری #عمر_خیام و نظریه هندسی عدسی های #ابن_هیثم هم وجود دارند.

هندسه به طور عام و تناسب هندسی به طور خاص در فرآیند طراحی هنر اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است که در عناصر اولیه آن، هندسه، اشکال زیست‌مورفیک و خوشنویسی ارائه می‌شود، که همگی بر اساس قوانین هندسی (نسبت‌ها) زیربنایی هستند و بر آنها حاکم است.

تناسبات هندسی توسط طراحان مسلمان به عنوان با ارزش ترین ابزار فرآیند طراحی برای تولید الگوهای سفارشی که بر زیبایی زیبایی در فضاها، سطوح و اشیاء طراحی شده حاکم است، استفاده می شود. آنها "اصول طبیعت" را به زبان خود به ما ارائه می دهند. با اعمال میانگین طلایی و تناسبات ریشه، نقوش هندسی تولید می‌شود تا در زمینه‌های صنایع ساختمانی مانند کاشی، معرق ، گچ و چوب و همچنین در زمینه هنر کتاب به کار رود.

📚منبع: کتاب ۱۰۰۱ اختراعات مسلمانان در جهان ما ،سلیم الحسنی

@tamadone_islami
2024/07/01 06:57:17
Back to Top
HTML Embed Code: