Telegram Web Link
نقاشی شش پادشاه شکست خورده در قصر اموی اردن

نقاشی دیواری تزیین کننده کاخ عمره اموی واقع در اردن نشان دهنده شش پادشاه بزرگ زمین است که در معرض امپراتوری اموی قرار گرفته اند.

سزار روم (امپراتوری بیزانس)
پادشاه ساسانی
پادشاه ویزیگوت (اسپانیا)
امپراتور سلسله تانگ چین
خاقان از ترکان
نجاشی اتیوبی (پادشاهی اکسوم)

@tamadone_islami
اسلام یهودیان را نجات داد!!

آیا میدانید عصر طلایی یهودیان در دوران اسلامی بود؟!


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اسلام یهودیان را نجات داد!! آیا میدانید عصر طلایی یهودیان در دوران اسلامی بود؟! @tamadone_islami
اسلام یهودیان را نجات داد!!

آیا میدانید عصر طلایی یهودیان در دوران اسلامی بود؟!

اسلام یهودیان را نجات داد. این شاید یک ادعای ناپسند و تعجب آور در دنیای مدرن باشد. اما این یک حقیقت تاریخی است.در قرن چهارم میلادی ، مسیحیت به دین غالب در امپراتوری روم تبدیل شد. یکی از جنبه های این رسمی شدن مسیحیت ، مخالفت با مذاهب رقیب، از جمله یهودیت، همراه با گرویدن گسترده اعضای این مذاهب، گاهی به زور، به مسیحیت بود. بسیاری از شهادت ما در مورد وجود یهودیان در امپراتوری روم از این زمان به بعد شامل گزارش هایی از تغییر دین اجباری است.

کاهش عظیم و دائمی در تعداد آنان از طریق تغییر دین، بین قرن چهارم و هفتم میلادی، با خود باعث از بین رفتن تدریجی اما بی امان موقعیت، حقوق، موجودیت اجتماعی و اقتصادی و زندگی مذهبی و فرهنگی یهودیان در سراسر امپراتوری روم شد.

مجموعه ای طولانی از قوانین رومی، که یهودیان را از حقوق شهروندی خود محروم کرد، آنها را از انجام وظایف دینی خود باز داشت، و آنها را از جامعه همنوعان خود حذف کرد

این امر همراه با چندین قرن مبارزه و جنگهای نظامی و سیاسی #روم با #ایران بود. یهودیان به عنوان یک عنصر کوچک در جهان مسیحیت نباید تحت تأثیر این موضوع گسترده و سیاسی قرار می گرفتند. با این حال، آن‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار داد، زیرا امپراتوری ایران در آن زمان شامل بابل, «عراق کنونی», بود که در آن زمان بیشترین تجمع یهودیان در جهان بود.

اینجا نیز بزرگترین مراکز زندگی فکری یهودیان بود. مهمترین اثر خلاقیت فرهنگی یهودیان در بیش از 3000 سال گذشته، جدا از خود کتاب مقدس - تلمود - در #بابل به وجود آمد. مبارزه بین ایران و بیزانس در دوره ما به طور فزاینده ای منجر به جدایی یهودیان تحت حکومت بیزانس، مسیحی و یهودیان تحت حاکمیت پارس شد.

فراتر از همه اینها، به نظر می‌رسید یهودیانی که تحت حکومت مسیحی روم زندگی می‌کردند، دانش زبان‌های فرهنگی خاص خود عبری و آرامی را از دست داده‌اند و از زبان‌های لاتین یا یونانی یا دیگر زبان‌های غیریهودی، محلی استفاده کرده‌اند. این به نوبه خود باید به این معنی باشد که آنها همچنین دسترسی به آثار ادبی اصلی فرهنگ یهودی، تورات، موشنا، شعر، میدراش، و حتی عبادت را از دست دادند.

اگر اسلام نیامده بود، درگیری با ایران ادامه می یافت. جدایی بین یهودیت غربی، مسیحیت، و یهودیت بابلی بین النهرین، تشدید می شد. یهودیان در غرب در بسیاری از مناطق ناپدید می شدند. و یهودیت در شرق فقط یک فرقه شرقی کوچک می شد.

اما همه اینها با ظهور اسلام جلوگیری شد.فتوحات اسلامی در قرن هفتم جهان را متحول کرد و تأثیرات شگرف، گسترده و دائمی برای یهودیان داشت.

در عرض یک قرن پس از مرگ محمد پیامبر اسلام ، در سال 632، ارتش مسلمانان تقریباً تمام جهان یهودیان را از اسپانیا به سمت شرق در سراسر شمال آفریقا و خاورمیانه تا مرزهای شرقی ایران و فراتر از آن فتح کردند. تقریباً همه یهودیان جهان اکنون تحت حکومت اسلام بودند. این وضعیت جدید وجود یهودی را دگرگون کرد. ثروت آنها از نظر حقوقی، جمعیتی، اجتماعی، مذهبی، سیاسی، جغرافیایی، اقتصادی، زبانی و فرهنگی تغییر کرد، همه اینها برای بهتر شدن.

اول، اوضاع از نظر سیاسی بهتر شد. تقریباً در همه جای مسیحیت که یهودیان در آن زندگی می کردند، اکنون بخشی از همان فضای سیاسی بابل را تشکیل می دهند، قرطبه اسپانیا و بصره عراق در یک دنیای سیاسی قرار داشتند. مرز قدیمی بین مرکز حیاتی بابل و یهودیان حوزه مدیترانه برای همیشه از بین رفت.

تغییرات سیاسی با تغییر در وضعیت حقوقی جمعیت یهودی همراه شد: اگرچه همیشه مشخص نیست که در طول فتوحات مسلمانان چه اتفاقی افتاده است، یک چیز مسلم است:نتیجه این فتوحات، به طور کلی، تبدیل یهودیان به شهروندان ذمی تحت حمایت مسلمانان شد.

این را نباید اشتباه فهمید: شهروند درجه دوم (اهل ذمه) بودن بسیار بهتر از شهروند نبودن بود. برای اکثر این یهودیان، شهروندی درجه دوم یک پیشرفت بزرگ بود. به عنوان مثال، در اسپانیا ویزیگوتیک، اندکی قبل از فتح مسلمانان در سال 711م، یهودیان فرزندان خود را دیده بودند که از آنها جدا شده و به زور به مسیحیت گرویده بودند و خود به بردگی گرفته شده بودند.

جوامع اسلامی در حال توسعه دوره های کلاسیک و قرون وسطی، یهودی بودن به معنای تعلق به طبقه ای بود که در قانون اسلامی تعریف شده بود، از حقوق و حمایت های معینی در کنار تکالیف مختلف برخوردار بود. این حقوق و حمایت‌ها به وسعت یا سخاوت قانون مسلمانان بود، و تعهدات به آنان بیشتر بود، اما فراموش نکنید در چند قرن اول، خود مسلمانان در اقلیت بودند و تفاوت‌های عملی آنچنان با غیر مسلمانان زیاد نبود.

در کنار برابری تقریباً قانونی، برابری اجتماعی و اقتصادی به وجود آمد. یهودیان چه به معنای واقعی کلمه و چه از نظر فعالیت اقتصادی محدود نبودند.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اسلام یهودیان را نجات داد!! آیا میدانید عصر طلایی یهودیان در دوران اسلامی بود؟! اسلام یهودیان را نجات داد. این شاید یک ادعای ناپسند و تعجب آور در دنیای مدرن باشد. اما این یک حقیقت تاریخی است.در قرن چهارم میلادی ، مسیحیت به دین غالب در امپراتوری روم تبدیل…
جوامع اسلامي در واقع جوامع باز بودند. از نظر مذهبی نیز، یهودیان عملاً از آزادی کامل برخوردار بودند. آنها ممکن است کنیسه های جدید زیادی نسازند, از نظر تئوری و ممکن است اظهارات دینی خود را خیلی علنی نکنند، اما هیچ محدودیت واقعاً قابل توجهی در انجام دین آنها وجود نداشت. همراه با استقلال قانونی داخلی، آنها همچنین از نمایندگی رسمی، از طریق رهبران خود، در برابر مقامات دولتی اسلامی برخوردار بودند.

وحدت سیاسی که توسط امپراتوری جهانی نوین اسلامی به ارمغان آورد، دوام نیاورد، اما تمدن وسیع جهانی اسلام را ایجاد کرد، شبیه به تمدن مسیحی قدیمی که جایگزین آن شد. در این منطقه عظیم، یهودیان زندگی می کردند و در همه جا از موقعیت و حقوقی مشابه برخوردار بودند. آنها می توانستند در اطراف جهان اسلام حرکت کنند، ارتباط برقرار کنند و هویت خود را به عنوان یهودی توسعه دهند. گسترش بزرگ تجارت جدید از قرن نهم به بعد، یهودیان اسپانیا را مانند مسلمانان - با یهودیان و مسلمانان حتی هندوستان در تماس قرار داد.

همه اینها توسط یک توسعه انتقادی بیشتر تشویق شد. تعداد زیادی از مردم در دنیای جدید اسلام زبان اعراب مسلمان را پذیرفتند. عربی به تدریج به زبان اصلی این منطقه وسیع تبدیل شد، تقریباً همه را در سایه قرار داد

یونانی و سریانی، آرامی و قبطی و لاتین همه به عنوان زبان اداری و دولتی از بین رفتند و عربی جایگزین شدند. فارسی باستانی نیز به عقب‌نشینی طولانی رفت تا بعداً تحت تأثیر عربی دوباره به شکل جدید ظاهر شد.

یهودیان خیلی سریع به سمت زبان عربی رفتند. در اوایل قرن دهم، تنها 300 سال پس از فتوحات، سعدیا گاون کتاب مقدس را به عربی ترجمه می کرد. ترجمه کتاب مقدس یک کار عظیم است، انجام نمی شود مگر اینکه نیازی به آن وجود داشته باشد. در حدود سال 900م، یهودیان تا حد زیادی خود زبان های دیگر را کنار گذاشتند و زبان عربی را به عنوان زبان علمی و انتقال دانش پذیرفتند.

تغییر زبان به نوبه خود یهودیان را در تماس مستقیم با تحولات فرهنگی گسترده تر قرار داد و مثبت بود. نتیجه قرن 10 میلادی به بعد جفتی چشمگیر از دو فرهنگ بود. یهودیان جهان اسلام فرهنگ کاملاً جدیدی را توسعه دادند که از نظر زبان، اشکال فرهنگی، تأثیرات و کاربردها با فرهنگ یهودی قبل از اسلام تفاوت داشت. فرهنگ جدید یهودی جهان اسلام، مانند فرهنگ همسایگانش، به جای اینکه اساساً به دین توجه داشته باشد، مذهبی و سکولار را تا حد زیادی با هم آمیخته است. تضاد، هم با گذشته و هم با اروپای مسیحی قرون وسطی، بسیار زیاد بود.

این یهودیان نیز مانند همسایگان خود تا حدی به زبان عربی و به شکلی یهودی از آن زبان می نوشتند. استفاده از زبان عربی آنها را به اعراب نزدیک کرد. اما استفاده از یک فرم خاص یهودی از آن زبان، موانع بین یهودی و مسلمان را حفظ کرد. موضوعاتی که یهودیان درباره آنها می نوشتند، و اشکال ادبی که در مورد آنها می نوشتند، عمدتاً موضوعات جدیدی بود که از مسلمانان به عاریت گرفته شده بود و همگام با تحولات اسلام عربی توسعه یافت.

همچنین در این زمان، عبری به‌عنوان زبان ادبی عالی در جامعه ی یهودی احیا شد، به موازات استفاده مسلمانان از شکل عالی عربی برای اهداف مشابه. همراه با استفاده از آن برای شعر و نثر هنری،فلسفه ، پزشکی ، نوشتار غیرمذهبی از همه اشکال به زبان عبری و (یهودی-) عربی به وجود آمد که برخی از آنها کیفیت بالایی داشتند.

بسیاری از بزرگترین شعرهای عبری که از زمان کتاب مقدس سروده شده است، مربوط به این دوره است. سعدیا گاون، سلیمان بن جبیرول، ابن عزرا (موسی و ابراهیم)، میمونید، یهودا حلوی، یهوده الحاریزی، ساموئل هانجید، و بسیاری دیگر همه این نام ها که امروزه معروف هستند در تاریخ علمی یهودی، در رتبه اول قرار دارند در زمان دوران اسلامی پدیدار گشتند

این یهودیان از کجا این همه کتاب و اندیشه تولید کردند؟ چه زمانی آنها و همسایگانشان به این همزیستی، این شیوه زندگی مشترک دست یافتند؟ یهودیان این کار را در تعدادی از مراکز عالی انجام دادند. برجسته ترین آنها اسپانیای اسلامی (آندلس) بود، جایی که یک عصر طلایی یهودی واقعی، همراه با موجی از دستاوردهای فرهنگی در میان جمعیت مسلمان وجود داشت. مورد اسپانیایی نیز الگوی کلی تری را نشان می دهد.

آنچه در اسپانیای اسلامی اتفاق افتاد - امواج شکوفایی فرهنگی یهودیان به موازات امواج شکوفایی فرهنگی در میان مسلمانان - الگوی بزرگ‌تری را در اسلام عرب نشان می‌دهد. در بغداد، بین قرن نهم و دوازدهم; در قیروان (در شمال آفریقا)، بین قرن نهم و یازدهم. در قاهره، بین قرن های 10 و 12، و در جاهای دیگر، ظهور و سقوط مراکز فرهنگی اسلام تمایل به ظهور و افول فعالیت فرهنگی یهودیان در همان مکان ها داشت.

ادامه...

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
جوامع اسلامي در واقع جوامع باز بودند. از نظر مذهبی نیز، یهودیان عملاً از آزادی کامل برخوردار بودند. آنها ممکن است کنیسه های جدید زیادی نسازند, از نظر تئوری و ممکن است اظهارات دینی خود را خیلی علنی نکنند، اما هیچ محدودیت واقعاً قابل توجهی در انجام دین آنها…
این امر تصادفی نبود، و همچنین محصول حمایت روشنفکرانه توسط حاکمان مسلمان بود. این مولود تعدادی از ویژگی‌های عمیق‌تر این جوامع، اجتماعی و فرهنگی، حقوقی و اقتصادی، زبانی و سیاسی بود که در کنار هم یهودیان جهان اسلام را قادر ساخت و در واقع آنها را تشویق کرد تا خرده‌فرهنگی بدیع در تمدن عالی خلق کنند.

البته این عصر طلایی برای همیشه دوام نیاورد. دوره همزیستی موفقیت آمیز فرهنگی بین یهودی و مسلمان عرب در قرون وسطی در حدود سال 1300 میلادی به پایان رسید. در واقع، با کاهش نسبی قدرت مسلمین در اروپا زودتر به این نقطه رسیده بود. ارتباط با فرهنگ های اروپای غربی و در رابطه با سایر اشکال فرهنگی درون خود اسلام؛

شکوفایی فرهنگی یهودیان در قرون وسطی تا حد زیادی به عنوان تابعی از شکوفایی فرهنگی مسلمانان و عربی (و تا حدی سیاسی) عمل کرد: زمانی که فرهنگ و تمدن مسلمانان رشد کرد، فرهنگ یهودیان نیز رشد کرد. زمانی که فرهنگ عربی مسلمانان رو به افول گذاشت، فرهنگ یهودیان نیز رو به افول گذاشت.

با این حال، در مورد یهودیان، سرمایه فرهنگی ایجاد شده به این ترتیب به عنوان بستر رشد بیشتر در جاهای دیگر - در اسپانیای مسیحی و به طور کلی در جهان مسیحی - عمل کرد.

جهان اسلام تنها منبع الهام برای احیای فرهنگی یهودیان نبود که بعداً در اروپای مسیحی رخ داد، اما قطعاً سهم عمده‌ای در این توسعه داشت. اهمیت آن را نمی توان چشم پوشی کرد

📚منبع:

David J Wasserstein is the Eugene Greener Jr Professor of Jewish Studies at Vanderbilt University. This article is adapted from last week’s Jordan Lectures in Comparative Religion at the School of Oriental and African Studies.

@tamadone_islami
#خوشنویسی_اسلامی

سطح: خیلی سخت

چند نفر از شما میتوانید این متن را به خوانید ؟!

خرد بهتر از هر چه ایزد بداد
ستایش خرد را به از راه راد
خرد رهنمای و خرد دلگشاي
خرد دست گیرد به هر دو سراي
ازو شادماني وزويت غميست
وزويت فزوني و زويت غميست

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#هنر_اسلامی
#کتیبه_های_اسلامی

کتیبه ی عجیب بازار قیصریه ی اصفهان به خط کوفی مضمون به شعر شیخ سعدی شیرین سخن

▪️شعری از سعدی:

▪️به خط کوفی بنایی
▪️بر سردر بازار قیصریه
▪️اصفهان
▪️دیرینگی صفویه

غرض نقشی است کز ما باز ماند
که هستی را نمی‌بینم بقایی
مگر صاحب‌دلی روزی به رحمت
کند در حق مسکینان دعایی


شبیه بارکدخوان های امروزی است😁

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آموزش نحوه ی #گره_چینی در مسجد جامع قرطبه آندلس (کوردوبای اسپانیا)

جالب تر از همه اینه که گره هایی که نمایش میدهیم از بناهای تاریخی اومدن و واقعا هویت تاریخی و حقیقی دارند.

این گره از مسجد زیبای جامع قرطبه در اسپانیا هست که بدست عرب های مسلمان در دوران خلافت بنی امیه ساخته شده.

هندسه نقش اصلی در معماری اسلامی را تشکیل میدهد , این گره چینی در دیوارهای مسجد جامع قرطبه به وفور کار شده است

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تاثیر لباس عربی اسلامی آندلسی در غرب به مرور زمان

منبع:

Source : Du Mortier, Bianca M.
IN SEARCH OF THE ORIGINS OF THE HUIK

@tamadone_islami
چهار معمار و مهندس عرب شهر بغداد خلافت عباسی

عبدالله بن محرز
شهاب بن کثیر
عمران بن الوضاح
الحجاج بن یوسف

منصور خلیفه ی عباسی زمین های بغداد را به چهار قسمت تقسیم کرد و برای هر ربع یک مهندس و معمار تعیین کرد و پس از آن که او به دو تن از افراد خود پیوست تا بر کار نظارت کنند، او شخصاً در انتخاب، برنامه ریزی و طراحی پایتخت جدید خلافت دخالت کرده است.


📚منبع:مهندسان برجسته در اسلام ، احمد تیمور پاشا، جمهوری عربی مصر - قاهره، 2011، ص 12.

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیان حقیقت پیرامون تاریخ علم و تمدن پیش از اسلام، موسوم به ایران باستان از زبان رضا رخشان سلطنت طلب و باستانگرای سابق

آیا دوران پیش از اسلام، دارای افتخارات شگرف بوده و برتریت خاصیِ نسبت به سایر تمدن ها داشته است ؟
ما در ایران باستان تمدنی نداشتیم از لحاظ علم ،فرهنگ هنر ،معماری،چیزی به دانش جهان اضافه نکردیم.......


@tamadone_islami
#کتیبه_های_اسلامی (۱۵)

سنگ نوشته ی منحصر به فرد دست اول تاریخ اسلامی در مکان #جبل_السلع در سال ۵ هجری که نام پیامبر و صحابه قید شده است .

انگار به دستور یا به خط خود پیامبر نام مبارک ایشان نوشته شده است

انا #محمد_بن_عبدالله

و اسامی صحابه ای که در کنار ایشان حین جنگ #خندق بودند ذکر شده است ، ابوبکر ، عمر ، علی ابن ابی طالب و ...

نقش به تاريخ 626م / 5 هجري (c.5 AH or c. 626 CE)، و قرائت عربی آن:

“حكيم و يومن بال عمر ابن ال بكر انا عمارة ابن حزم انا ميمون..انا #محمد_بن_عبدالله, انا م…بن عوسجة انا خلف انا سليمان(الأحمر؟) انا..انا سهل ابن..انا معقل الجهيني يا الله انا..انا سعد بن معذ….ابنء….انا….انا #علي_بن_ابوطلب مـ محمد يقبل الله #عمر الله يفعل عمر بالمغفرة المومنونالحقى بالصلحين يجعل الله عمر من اهل الجنة و #ابوبكر بعمل المومنين”.

📚منبع:

George. C. Miles, “Early Islamic Inscriptions NearTa’if In The Hijaz”, Journal Of Near Eastern Studies, 1948, Volume VII, p. 240

https://www.jstor.org/stable/542216?seq=1#page_scan_tab_contents

@tamadone_islami
2024/11/05 18:37:28
Back to Top
HTML Embed Code: