Telegram Web Link
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
📚کتاب آثارالباقیه ابوریحان بیرونی

@tamadone_islami
بلاخره وین فتح شد!! 😁

سالها امپراتوری عثمانی و اتریش جنگهای مستمر داشتند ، و حتی دوبار محاصره ی وین پایتخت اتریش توسط امپراتوری عثمانی صورت گرفت که منجر به فتح نشد ..

عکس پایین: در بازی جام ملتهای اروپا ترکیه ،اتریش را شکست داد و به مرحله ی بعد صعود کرد!

وقتی امروز را نگاه میکنیم خیلی از حوادث و اتفاقات ریشه های عمیق تاریخی دارند.

@tamadone_islami
اسلام ستیزان: عربهای مسلمان فقط آتش میزدند و خرابی به بار می آوردند!!

یکی از بهترین پاسخ ها برای رد این شبهه ی مضحکانه شهر کوردوبای اسپانیا (قرطبه آندلس) است , که بدست عرب های اموی فتح شد و بعد از چند سال تبدیل به بزرگترین و بهترین شهر اروپا شد !!

آیا میدانید کوردوبا در آندلس، در حال حاضر با چهار اعلامیه یونسکو، شهری است که بیشترین جوایز میراث جهانی را در جهان دارد؟!

قرطبه واقع در شبه جزیره ایبری، یکی از مراکز برجسته آموزش و فرهنگ در جهان تمدن اسلام بود. در حالی که بقیه اروپا دوران تاریک خود را سپری می کردند، این شهر مرفه ترین و پیچیده ترین کلان شهر در قاره اروپا بود. این شهر پایتخت اسپانیای مسلمان بوده و منطقه‌ای را که امروزه اسپانیا و پرتغال نامیده می‌شود، در طی سال‌های 756 تا 1031 بعد از میلاد در بر می‌گیرد و این دوره باشکوه‌ترین دوره آن بوده است.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اسلام ستیزان: عربهای مسلمان فقط آتش میزدند و خرابی به بار می آوردند!! یکی از بهترین پاسخ ها برای رد این شبهه ی مضحکانه شهر کوردوبای اسپانیا (قرطبه آندلس) است , که بدست عرب های اموی فتح شد و بعد از چند سال تبدیل به بزرگترین و بهترین شهر اروپا شد !! آیا میدانید…
اسلام ستیزان: عربهای مسلمان فقط آتش میزدند و خرابی به بار می آوردند!!

رابرت هیلنبراند در مقاله خود با عنوان «زیور جهان قرطبه» به عنوان یک مرکز فرهنگی" می نویسد:

شهر با استانداردهای قرون وسطایی به طرز چشمگیری تمیز بود. ابن سعید، مورخ مسلمان که قرطبه را به خوبی می‌شناخت، خاطرنشان می‌کند که «مسلمانان آندلس از نظر شخصیت، لباس، تخت‌خواب و فضای داخلی خانه‌هایشان پاک‌ترین مردم روی زمین هستند». خیابان ها به خوبی ساخته و نورپردازی شده بودند، چراغ ها به درهای بیرونی و گوشه خانه ها - که همانطور که مقدسی اشاره می کند، سقف های کاشی کاری داشتند - وصل شده بود.قرطبه آب روان فراوانی داشت که عبدالرحمن اول خلیفه ی اموی برای تأمین آن قناتی ساخته بود. شهر بزرگی بود که به خودی خود قابل توجه است…

مسجد جامع در مرکز شهر، جلال و شکوه قرطبه بود. این مسجد نفیس ترین و بزرگترین مسجد در بزرگترین شهر جنوب اروپا بود.عبدالرحمن اول و فرزندانش دو قرن طول کشید تا آن را تکمیل کنند، مسجد [بزرگ] به عنوان مرکز آموزش عالی در حد قاهره و بغداد مشهور بود و اولین دانشگاه قرون وسطایی در اروپا بود . در سال 1236 میلادی، بلافاصله پس از سقوط قرطبه، این مسجد باشکوه به کلیسای کاتولیک تبدیل شد.

در قرن‌های 9 و 10 میلادی، این شهر هیجان‌انگیزترین شهر اروپا بود که هوای متمدن خیره‌کننده و جامعه چند فرهنگی داشت ، مسلمانان، یهودیان و مسیحیان در همه سطوح با هم زندگی می‌کردند. به مسیحیان و یهودیان اجازه داده شد تا کلیساها و کنیسه ها را حفظ کنند و آزادانه از ادیان خود پیروی کنند. آنها همچنین اجازه داشتند در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی شرکت کنند.

ماریا رزا مینوکال در کتاب خود به نام « زیور جهان» استدلال می‌کند که یهودیان ساکن در اسپانیای مسلمان به مراتب بهتر از یهودیانی بودند که در دیگر بخش‌های اروپا تحت حکومت مسیحیان زندگی می‌کردند.

کوردوبا مهد تفکر و دانش اروپا

خلفای عرب به جمع آوری کتب علمی علاقه شدیدی داشتند که این شهر را به مرکز آموزش تبدیل کرد. از این رو، کتابخانه ها و مدارس نقش مهمی در تداوم شهرت فکری قرطبه ایفا کردند. #زنان نیز نقش تعیین کننده ای داشتند.

👈همانطور که هیلنبراند توضیح می دهد:

#الحکم_دوم که خود یک دانشمند محترم بود، اساتیدی را از شرق جهان اسلام برای تدریس در مسجد جامع قرطبه دعوت کرد و موقوفاتی را برای حقوق آنها فراهم کرد. او همچنین بیست و هفت مدرسه رایگان ساخت و در آلکازار کتابخانه‌ای با 400000 جلد داشت که فهرست آن به 44 دفتر 50 برگ در هر بخش می‌رسید...کتابخانه (تا حدودی شبیه مسجد بزرگ) دائماً از محل اقامت خود بیشتر می‌شد، به‌طوری که محوطه آن مجبور بود کمتر از پنج بار جابه جا شود...

برای فهم گستردگی و عظمت این جایگاه خوب است به خاطر بسپاریم که صومعه معاصر سنت گال در سوئیس یکی از کتابخانه های اعیانی اروپای شمالی شاید 600 کتاب فقط داشت... !!

یک عامل مهم به همان اندازه در گسترش سواد عامه ، مثل مدارس اسلامی بود که تعداد زیادی #نسخه_نویس_زن را استخدام می کرد... ابن حزم آندلسی می نویسد:

«زنان به من قرآن می آموختند، برای من شعر فراوان می خواندند، به من خوشنویسی می آموختند...» زنان دیگری که تحصیلات عالی تری داشتند به عنوان منشی کار می کردند. به عنوان معلم و کتابدار؛ برخی دیگر مانند شاهزاده خانم والده بنت المستکفی و عایشه به طبابت و وکالت می پرداختند.

👈مهد دانش و تأثیر معماری اسلامی در اروپای قرون وسطی

دانش پزشکی، ریاضیات، نجوم و گیاه شناسی با تماس مداوم با بغداد و شرق به طور مرتب به روز می شد. در نتیجه، کوردوبا در هر چیزی بسیار پیشرفته تر از بقیه اروپا بود. دانشمندان به اکتشافات جدیدی در ریاضیات، نجوم، پزشکی، جراحی، جغرافیا و غیره دست یافتند.

این دانش ریاضی و پیشرفت معماری مسلمانان بود که اجازه ساخت کلیساهای بزرگ سبک گوتیک در قرون وسطی را داد.

از آنجایی که این شهر از نظر پزشکی بسیار پیشرفته تر بود، مردم از سراسر اروپا در جستجوی درمان به کوردوبا آمدند. زمانی که اکثر اروپاییان دیگر بیماران خود را به قبر قدیسین مرده می بردند، پزشکان مسلمان بیمارستان هایی برای قرنطینه و درمان بیماران ساخته بودند. این بیمارستان ها دارای بخش های مجزا برای بیمارانی بود که از انواع بیماری ها رنج می بردند. حتی بیماری روانی نیز درمان می شد در حالی که همین بیماری در اروپا با زنده سوزاندن منجر به مرگ می شد.

مسلمان قرطبه در واقع جامعه ای بسیار متمدن، چندفرهنگی و شهر نور بود.

https://www.researchgate.net/publication/320889109_Islamic_Civilization_in_Spain_-_a_Magnificient_Example_of_Interaction_and_Unity_of_Religion_and_Science

@tamadone_islami
#پاسخ_به_چرند_و_پرند_مجازی

اعراب برای تحقیر ما ایرانیان به ما یاد دادند به سر و صدا کردن سگ #پارس کردن بگوییم!!!

پاسخ:

مگر این دانشمندان یادشون رفته که هی میگن عرب ها «پ چ ژ گ» را تلفظ نمیکند و در الفبای آنان نیست و ما ایرانیان گ را وارد الفبا کردیم!؟

حالا تصور کنید در متن مذکور ادعا شده که اعراب برای تحقیر ایرانیان به ما آموختند به صدای سگ، #پارس کردن بگوییم؟

سؤالی که اینجا پیش می‌آید این است که در همان مکتبی که این علوم به ایرانیان بی‌سواد و حرف گوش کن تدریس می‌شد، آموزگار عرب چگونه «پ» را تلفظ می‌کرده؟!😁

در ضمن عرب به پارس ها #فارس و اهل #الفرس میگفتند!!! نه اهل الپرس و الپارسی!!!

تازه اسمش را میگذارد فکت تاریخی؟! کدام منبع؟! کدام تاریخ؟! کدام مورخ؟! کدام کتاب؟! چه زمانی اینگونه شده؟! هییییییچ 😁

@tamadone_islami
@tamadone_arab
#مروان_ابن_حکم در بالا این محدوده ی کوچک باقی مانده ی خلافت امویان را پس از نزاع های طولانی گرفت

سپس #ولید_ابن_عبدالملک به وسیع ترین حد آن از چین تا آندلس رساند

سپس در آخر #مروان_ابن_محمد آخرین خلیفه ی اموی هیچ چیزی از آن امپراتوری عظیم برجای نگذاشت!!!

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برخی کشورهای امروزی و دوران طلایی آنان در تاریخ

چین : سلسله تانگ
مغولستان: امپراتوری مغول
عربستان: خلافت عباسی
ایران: امپراتوری هخامنشیان
ترکیه: امپراتوری عثمانی
یونان: دوران اسکند مقدونی
هندوستان: گوپتا
روسیه: روسیه ی تزاری




@tamadone_islami
داستان پادشاه فرانسه که سپس بدست مسلمانان ایوبیان و ممالیک مصر اسیر شد !!!


لوئی نهم ( ۱۲۱۴– ۱۲۷۰)، معروف به سن لوئی یا لوئی مقدس، از سال ۱۲۲۶ تا ۱۲۷۰ پادشاه فرانسه بود.

لوئی نهم با احترام به نذری که هنگام دعا برای بهبودی در هنگام یک بیماری جدی داده بود، جنگهای صلیبی هفتم و هشتم را علیه ایوبیان، ممالیک و پادشاهی حفصیان آغاز کرد.

در سال ۱۲۴۴ میلادی مملوک‌ها بیت المقدس را تصرف کردند . لوئی نهم در سال ۱۲۴۸ میلادی پاریس را به قصد جنگ صلیبی در ارض مقدس ترک کرد.

در ۸ فوریه ۱۲۵۰ لوئی، سواره‌نظام ارتش خود را در نبرد #المنصوره و در چنگ با بیبرس از دست داد و خود نیز بعد از شکست در نبرد سفاریسکور توسط مسلمانانی اسیر شد.😁

المعظم توران‌شاه حاکم ایوبی شرایط زیر را برای آزادی لوئی نهم تعیین کرد:

در ازای آزادی لوئی، وی باید مبلغ ۵۰۰ هزار لیور تورناوی (معادل ۱ میلیون بیزنته) به ایوبیان بپردازد؛
اکثر اسرای مسلمان در اختیار صلیبیون آزاد شوند؛
بازپس دادن دمیاط به سلطان ایوبی؛

آزادی وی سرانجام در ازای پرداخت دیه چهارصد هزار لیور تورناوی و تسلیم شهر دمیاط انجام شد.

@tamadone_islami
#دانشمندان_تمدن_اسلامی

شمس الدین الخلیلی (1365 میلادی)منجم مسجد جامع اموی دمشق

سوریه در قرن چهاردهم میلادی صحنه پیچیده ترین تحولات نجوم در هر نقطه از جهان بود. شمس الدین خلیلی منجم مسجد دمشق ، او یکی از همکاران معروف‌تر #ابن_الشاطر بود که مدل‌های سیاره‌ای جدید او 150 سال بعد توسط ﷼کوپرنیک پذیرفته شد و پیچیده‌ترین ساعت آفتابی را ساخت.

او همچنین یکی از معاصران اواخر #ابن_السراج از حلب بود که پیچیده ترین اسطرلاب را که تا به حال تصور شده بود یعنی خدمت به تمام عرض های جغرافیایی زمین، به پنج روش مختلف ساخت.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
شمس الدین الخلیلی (1365 میلادی)منجم مسجد جامع اموی دمشق بود که در قرن چهاردهم میلادی در دمشق مستقر بود.

از دستاوردهای قابل توجه او می توان به ایجاد دو مجموعه جداول نجومی اشاره کرد.که شامل توابع ریاضی است که با مسائل مختلف در نجوم کروی سروکار دارند، که شاخه‌ای از نجوم است که برای تعیین اجرام آسمانی در تاریخ و مکان معین روی زمین استفاده می‌شود. در نتیجه توابع ذکر شده در این جداول، الخلیلی توانست معادله قبله را خود استفاده می کرد، طراحی کند.

منجمان مسلمان از قرن هشتم به بعد در تولید جداول مثلثاتی، جداول برای زمان سنجی نجومی و انواع ابزار برای تسهیل تعیین زمان از پیکربندی های آسمانی سرآمد بودند. به ویژه، آنها جداول و ابزارهایی را تولید کردند که جهانی بودند، یعنی در تمام عرض های جغرافیایی خدمت می کردند.

تعیین #قبله یا جهت محلی مکه از مشکلات جغرافیای زمینی است. با این حال، منجمان مسلمان گاهی اوقات این را راحت می یافتند که قبله را به عنوان یک مشکل نجوم کروی در نظر بگیرند:

مشکل در آن زمان تعیین جهت از نقطه اوج یک محل به اوج مکه بود. آنها توانستند این را با استفاده از #هندسه یا #مثلثات یا حتی #نقشه های خاص حل کنند. باز هم، قابل توجه ترین راه حل ها برای مشکل قبله، که قدمت آن از قرن نهم به بعد است، جداول جهانی هستند که قبله را بر حسب درجه و دقیقه برای هر درجه طول جغرافیایی و هر درجه عرض جغرافیایی نشان می دهند. اخترشناسان مسلمان در قرون 10 و 11 حتی نقشه‌های جهان با محوریت مکه را با شبکه‌های نقشه‌نگاری بسیار پیچیده که جهت و فاصله به سمت مکه را حفظ می‌کرد، تصور کردند.

کار اصلی #خلیلی که نشان‌دهنده اوج دستاورد اسلامی قرون وسطی در حل ریاضی مسائل نجوم کروی است، مجموعه‌ای از جداول برای زمان‌سنجی نجومی بود، مجموعه پنجم از جداول خلیلی برای حل تمام مسائل استاندارد نجوم کروی طراحی شده است، و به ویژه برای آن دسته از مسائلی که در اصطلاح مدرن، شامل استفاده از قانون کسینوس برای مثلث های کروی است، مفید هستند. خلیلی سه کارکرد را جدول‌بندی کرد و دستورالعمل‌های دقیقی برای کاربرد آنها ارائه کرد

f ϕ = sin θ / cos ϕ و g ϕ = sin θ tan ϕ
K ( x,y ) = arc cos { x /cos y }

ورودی های این جداول، که تعداد آنها بیش از 13000 است، به دو رقم کوچک محاسبه شده است و همیشه دقیق هستند. نمونه ای از استفاده از این توابع، قاعده خلیلی برای یافتن زاویه ساعت t برای ارتفاع خورشیدی یا ستاره ای معین h ، انحراف δ، و عرض جغرافیایی زمینی φ است. این به صورت زیر نمایش داده شود:

t ( h ، δ ، ϕ ) = K {[ f ϕ ( h ) - gϕ (δ)],δ}

این معادلات کمکی برای چندین قرن در دمشق، قاهره و استانبول، سه مرکز اصلی زمان‌سنجی نجومی در جهان اسلام مورد استفاده قرار می‌گرفتند. آنها برای اولین بار در سال 1973 توصیف شدند

👈جدول های نجومی الخلیلی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

📌جداول محاسبه زمان توسط خورشید، برای عرض جغرافیایی دمشق.

📌جداول تنظیم اوقات نماز مسلمانان، برای عرض جغرافیایی دمشق.

📌جداول توابع ریاضی کمکی برای اندازه گیری زمان توسط خورشید برای تمام عرض های جغرافیایی؛

📌جداول توابع کمکی برای یافتن آزیموت خورشیدی از ارتفاع خورشیدی برای هر عرض جغرافیایی؛

📌جداول توابع کمکی برای حل مسائل نجوم کروی برای تمام عرض های جغرافیایی؛

📌جدولی که قبله، یعنی جهت مکه را به عنوان تابعی از طول و عرض جغرافیایی زمین برای هر درجه از هر دو استدلال نشان می دهد.

📌جداول تبدیل مختصات کروی ماه به مختصات استوایی

📚منابع:

King, David A. (1973). “Al‐Khalīlī's Auxiliary Tables for Solving Problems of Spherical Astronomy.” Journal for the History of Astronomy 4: 99–110. (Reprinted in King, Islamic Mathematical Astronomy, XI. London: Variorum Reprints, 1986; 2nd rev. ed., Aldershot: Variorum, 1993

1975). “Al‐Khalīlī's Qibla Table.” Journal of Near Eastern Studies 34: 81–122. (Reprinted in King, Islamic Mathematical Astronomy, XIII. London: Variorum Reprints, 1986; 2nd rev. ed., Aldershot: Variorum, 1993.)

@tamadone_islami
#تاریخ_در_تصویر

دیدار #ابن_بطوطه با #تارماشیرین حاکم جغتای

قلمرو تحت سلطه چنگیز، ترکستان شرقی و غربی به جغتای ، پسر او، رسید. تترک (براق ) خان ، از اخلاف جغتای در حدود 669 به اسلام گروید و #ترماشیرین / #تارماشیرین (722ـ730) اسلام را به عنوان دین رسمی دولت جغتایی اعلان کرد

#تارماچیرین (1334 میلادی Tarmashirin) یکی از فرمانروایان برجسته خانات جغتای بود که به اسلام گروید . وی پس از اسلام آوردن نام #علاءالدین را به خود گرفت. گرویدن او به اسلام برای اشراف مغولش که اکثراً #تنگری و #بودایی بودند ، خوشایند نبود

او نامه های دوستانه ای به دربار سلسله یوان چین فرستاد . از آنجا که تارمرشیرین ترجیح می داد در شهرهای ماوراءالنهر اقامت کند متهم به کنار گذاشتن آیین رفتار سنتی مغولستان، شد و از جلسه سالانه ی مغولان کورولتای حذف شد او بعداً توسط شاهزادگان جغتای شرقی در سفری نزدیک سمرقند کشته شد .

ابن بطوطه میگوید:

این شاهزاده دوستدار اسلام و مسلمین است و زیر دست او سربازان بزرگی هستند، من هیچ انسانی را در تمام کشورهای جهان با شخصیت و بالاتر از او ندیده ام

📚منبع:

https://shamela.ws/book/11769/662#p4

@tamadone_islami
نقاشی از سرستون معماری اسلامی توسط

DIEGO SÁNCHEZ SARABIA

در غرناطه آندلس دوران اسلامی (گرانادا) که در سال 1704م نقاشی کرده!

در بالا جمله ی :

لا اله الا الله محمد رسول الله

در پایین:
(وَ ما بِکُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ)

آنچه از نعمتها دارید همه از ناحیه خداست»

@tamadone_islami
حضور عرب ها در جنگ باستانی قَرقَر در 2877 سال پیش و اولین جنگ ائتلافی در تاریخ باستان


@tamadone_arab
@tamadone_islami
2024/10/02 04:27:50
Back to Top
HTML Embed Code: