Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
معماری اسلامی به عنوان یک پروژه‌ی منحصربه‌فرد انسانیِ بی‌نظیر!

در معماری اسلامی، فقط بناء نمی‌شود، بلکه با آن چندین روابط انسانی، اخلاقی و معنوی لحاظ می‌شود!

@tamadone_islami
#نسخه_های_خطی

صفحه ای از قرآن #ابن_البواب از سوره نجم آیه 53 و سوره قمر آیات 1 تا 11.

سال 1000-1001 میلادی (عراق، بغداد)، جوهر و رنگدانه طلا روی کاغذ

ابعاد کاغذ 18.3 در 14.5 سانتی متر

مکان: (کتابخانه چستر بیتی، دوبلین، شماره 1431، نسخه 243) .

✍️بررسی آنلاین نسخه کامل قرآن ابن البواب:

https://viewer.cbl.ie/viewer/image/Is_1431/482/

@tamadone_islami
چکیده ای از کتاب مهم

RECONCEIVING RELIGIOUS CONFLICT

این کتاب خشونت مذهبی را که مشخصه دوران باستان متاخر بوده و نابودی ادیان باستانی به دست #یهودیان و #مسیحیت نوظهور را مورد بحث قرار می دهد .

...ببینید مسیحیت امپراتوری روم بر مصر و اراضی مستعمرات آنها چگونه تحمیل شد


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Reconceiving_religious_conflict_new_views_from_the_De_Wet_Chris_.pdf
3.2 MB
📚#معرفی_کتاب

RECONCEIVING RELIGIOUS CONFLICT

NEW VIEWS FROM THE FORMATIVE
CENTURIES OF CHRISTIANITY
EDITED BY WENDY MAYER AND CHRIS L. DE WET ROUTLEDGE

@tamadone_islami
اکتشافات جدید به طور قاطع رد می کند که خط عربی از شهر باستانی #حیره در بین النهرین یا عراق امروزی آغاز شده است،..

نظریه ای متعارف که مورخان عصر عباسی به آن اشاره میکردند!!


@tamadone_arab
@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اکتشافات جدید به طور قاطع رد می کند که خط عربی از شهر باستانی #حیره در بین النهرین یا عراق امروزی آغاز شده است،.. نظریه ای متعارف که مورخان عصر عباسی به آن اشاره میکردند!! @tamadone_arab @tamadone_islami
اکتشافات جدید به طور قاطع رد می کند که خط عربی از شهر باستانی #حیره در بین النهرین یا عراق امروزی آغاز شده است، نظریه ای متعارف که مورخان عصر عباسی به آن اشاره میکردند!!

نظریه الکلبی

قبل از اکتشافات اخیر از دوران جاهلیت، تفکر متعارف در مورد خاستگاه خط عربی در حجاز برای حدود 12 قرن غالب بود. این نظریه توسط مورخ عباسی و نسب شناس عرب هشام بن الکلبی (737-819م) ارائه شد. او مدعی شد که خط حجازی از منذریان عرب پیش از اسلام در الحیره به اعراب مکه منتقل شده است و آنها آن را در بقیه شبه جزیره عربستان گسترش دادند.

در صورتی که در چند سال اخیر با کشف سنگ نگاره ها و کتیبه های جدید این نظریه به کل رد شده است.

برای مدت بسیار طولانی، نظریه الکلبی بدون مناقشه بود و به عنوان حقیقت مطلق منشأ سیستم نوشتاری عربی تلقی می شد.

اما زمانی که محققان میراث عرب سعی کردند نظریه های الکلبی را در کاوش های باستان شناسی خود در الحیره تأیید کنند، دست خالی به این موضوع رسیدند. در این کاوش‌ها هیچ کتیبه یا نوشته‌ای به خط حجازی اولیه که نظریه‌های الکلبی و نظریه‌های مشابه را تأیید کند، وجود نداشت.

شام و نظریه شرق شناسی

خاورشناسان اروپایی در مقابله با نظریه تثبیت شده الکلبی، در اواخر قرن نوزدهم شروع به تدوین نظریه ای کردند مبنی بر اینکه خط عربی حجازی در اوایل قرن ششم در شام پدیدار شد. این نظریه مبتنی بر سه کتیبه تاریخی بود که در مناطقی از سوریه کشف شد.

اولی یک کتیبه #عربی_یونانی بود که توسط کاشف معروف فرانسوی ویلیام هنری وادینگتون (1826-1894م) در روستای حران اللجاه در جنوب سوریه کشف شد. این کتیبه متعلق به یکی از بزرگان عرب به نام شراحیل بن سالم است که زیارتگاهی را برای گرامیداشت یک قدیس مسیحی و جاودانه ساختن پیروزی او بر یهودیان در منطقه غربی شبه جزیره برپا کرد.

متن کتیبه:

من شراحیل بن سالم هستم و این ضریح شهادت را در سال 463 (در گاهشماری خود منطبق با 568 میلادی) یک سال پس از ویرانی خیبر برپا کردم»

پس از آن، کتیبه های مشابه دیگری در سراسر شامات (سوریه و فلسطین) کشف شد.

قدیمی‌ترین آنها تعدادی از شخصیت‌های مسیحی عرب مانند الشرح بن مناف، هانی بن عمروالقیس، و الشرح بن سعد را در میان دیگران ذکر می‌کند که کلیسایی را در منطقه خربت زباد، در جنوب حلب بنا کردند. سال 511 پس از میلاد، و آن تاریخ را به یونانی، سریانی و عربی نوشته است. از دهه 1930، اعتقاد رایج این بود که این قدیمی ترین کتیبه به خط عربی حجازی است!!


در دهه 1970، کتیبه دیگری در کوه سایس در شرق آسویدا در سوریه یافت شد که در آن از ابراهیم بن مغیره الاوسی یاد شده بود که توسط پادشاه غسانی الحارث بن جباله برای یک مأموریت اکتشافی نظامی در صحرا اعزام شده بود. قدمت این کتیبه به سال 529 میلادی باز می گردد.

چند کتیبه دیگر به خط حجازی بعداً کشف شد، اما هیچ کدام از آنها دارای قدمت نبودند، که باعث می شود در جستجوی منشأ خط عربی ارزش تاریخی کمی داشته باشند. یکی از آنها دومین کتیبه ام الجمال است که در شمال شرقی صحرای اردن کشف شده است.

در حال بازنویسی تاریخ

نظریه ای که شام را زادگاه خط عربی می دانست، نظریه رایج در محافل دانشگاهی شد. اما کتیبه های تاریخی کشف شده در چند سال اخیر در سراسر عربستان سعودی، تاریخچه خط عربی مدرن را روشن می کند و نشان می دهد که قدمت آن به قرن پنجم میلادی باز می گردد.

از نظر علمی صرف، کتیبه صعبان بن ملک کشف شده در نجران و قدمت آن به سال 470 میلادی، قدیمی ترین کتیبه کشف شده به خط عربی حجازی است. برخی از محققان معتقدند که این کتیبه از نظر زبانی با تأثیرات نبطی، مانند استفاده از کلمه عربی نبطی برای ماه، «یاره» دارای نقص است.

نظر می‌رسد صعبان یک مسیحی عرب بوده است، زیرا بالای کتیبه او علامت صلیب مانند سایر کتیبه‌ها وجود دارد، اگرچه تاریخ همه آنها وجود ندارد. با کشف کتیبه صعبان، مشخص شد که خط عربی حجازی در غرب عربستان سعودی به جای شام توسعه یافته است.

علیرغم اینکه خط های نبطی و عربی نزدیک به هم هستند، دوره گذار بین این دو زبان تا حد زیادی برای محققان یک رمز و راز باقی ماند

نمونه بارز آن کتیبه ای است که توسط راقوش بنت عبد منات در منطقه مدائن صالح در شمال غربی عربستان کشف شد که قدمت آن به سال 267 پس از میلاد باز می گردد. این کتیبه به وضوح شامل عناصری از زبان عربی است اما به خط استاندارد دوره نبطی بعدی نوشته شده است. بر این اساس، متخصصان آن را به‌عنوان نمایانگر انتقال زبانی از نبطی به عربی می‌دانستند، نه کتاب مقدس.

@tamadone_arab
@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اکتشافات جدید به طور قاطع رد می کند که خط عربی از شهر باستانی #حیره در بین النهرین یا عراق امروزی آغاز شده است، نظریه ای متعارف که مورخان عصر عباسی به آن اشاره میکردند!! نظریه الکلبی قبل از اکتشافات اخیر از دوران جاهلیت، تفکر متعارف در مورد خاستگاه خط عربی…
کتیبه ی الحقون

The Al-Haqqun inscription

برخلاف کتیبه های مشابه به خط عربی حجازی که توسط اعراب مسیحی نوشته شده بود، این کتیبه نشان می دهد کعب بن عمرو یک بت پرست عرب بوده است. این کتیبه شامل هفت کلمه و تاریخی است که با مقادیر عددی که نبطیان عرب از فنیقی ها گرفته بودند، تطبیق دارد.


در مورد کتیبه معروف النماره عمروالقیس، که در صحرای سوریه پیدا شده است، می توان چنین گفت. در این کتیبه که مربوط به سال 328 میلادی است، از زبان عربی نیز استفاده شده است که با حروف استاندارد نبطی نوشته شده است.

دهه 1970، مطالعات نشان داد که مرحله انتقال از الفبای نبطی به خط عربی حجازی در جنوب شام، به‌ویژه در منطقه عقبه در اردن امروز رخ داده است.

این ادعاها بر اساس کتیبه های شاهان غسانی، به ویژه عدی بن ثعلبه معروف بود. با این حال، هیچ یک از کتیبه‌های عقبه دارای تاریخ نیستند، که باعث می‌شود در جستجوی منشأ خط عربی ارزش کمی داشته باشند.

کتیبه حیرت انگیز المبیات

یافته پیشگامانه برای این تحقیق، کتیبه ای بود که قدمت آن به سال 280 پس از میلاد در المبیات، در نزدیکی العلا در شمال غربی عربستان برمی گردد.

این شکاف های تحقیقاتی در دوره انتقالی را پر کرد و تأیید کرد که این منطقه در قلب تکامل خط عربی قرار داشت. در این کتیبه آمده است:

"... درود بر مقبره همسرش رمنه بنت یوسف بن عرار که از قریه نازل می شود. او در 26 سال 175 درگذشت" (طبق تقویم بصره)

درست مانند کشف کتیبه صعبان بن ملک که جرقه ای را در نظریات ایجاد کرد، این کشف در المبیات نیز محققان را به بازنگری در تاریخ خط و کتیبه عربی سوق داد، زیرا به وضوح نشان دهنده دوره انتقالی بین حروف متأخر نبطی و حجازی عربی است.

قدمت کشف المبیات به قرن سوم پس از میلاد برمی گردد و از این رو قدیمی ترین مدرکی است که تاکنون در مورد تکامل خط عربی وجود دارد.

https://en.majalla.com/node/294381/culture-social-affairs/saudi-discoveries-are-rewriting-history-arabic-script

@tamadone_arab
@tamadone_islami
شبهه اسلام ستیز:

تنها دینی که پیامبرش با قتل و کشتار دینش را توسعه داد!!

✍️پاسخ: 👇


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
شبهه اسلام ستیز: تنها دینی که پیامبرش با قتل و کشتار دینش را توسعه داد!! ✍️پاسخ: 👇 @tamadone_islami
شبهه اسلام ستیز:

تنها دینی که پیامبرش با قتل و کشتار دینش را توسعه داد!!

✍️پاسخ:

جناب اسلام ستیز آیا میدانی در طول ۲۳ سال دعوت پیامبر فقط یک نفر به دست شخص خود پیامبر در جنگ کشته شد؟! آری فقط یک مرد و پیامبر صلی الله علیه و آله نیز نخواست او را بکشد، بلکه او بود که بر پیامبر صلی الله علیه و آله حمله کرد و پیامبر مجبور شد اورا بکشد!! ابی بن خلف مشرک بلند شد و با بلندترین صدا گفت و سلاح خود را به اهتزاز درآورد و گفت: محمد کجاست؟ من تا وقتی زنده ام او را باید بکشم!! وقتی نزدیک  پیامبر شد، رسول خدا صلی الله علیه و آله با دست شریفش خنجر به او زد که باعث مرگش شد.

آیا میدانی مجموع تلفات جانی و کشته شده ها در طول ده سال غزوات و جنگهای پیامبر اسلام حداکثر هزار و پانصد (1500نفر ) رزمنده از هر سه طرف درگیری (مسلمانان و مشرکین و یهودیان) بوده است؟!

و در مقایسه با عصر ما که مملو از سازمان های بین المللی خواهان اخلاق جنگ و حقوق بشری است، حقوق غیرنظامیان و سازمان‌های بی‌طرف و حقوق بشر، متوجه می‌شویم که همه کشته‌شدگان در عصر پیامبر با کشته‌های یک هفته‌ای امروزی ما برابری نمی‌کنند،غیرنظامیان و همچنین جنگجویان کشته می‌شوند مرگ و میر با یکی از آن بمب هایی که چندین تن وزن دارند که در فلسطین یا جاهای دیگر ریخته می شود برابری نمی کند.

پس چرا به پیامبر ما تهمت میزنی که او با شمشیر و کشتار دینش را به مغلوبان تحمیل کرد؟!

مگر مسلمین از دست آزار مشرکین مکه به مدینه فرار نکردند؟! چرا مشرکین دوباره از مکه به سمت مدینه لشکر کشیدند ؟! و به جنگ پیامبر آمدند؟! چرا یهودیان با اینکه با پیامبر عهد بسته بودند که به مشرکین مکه همکاری نکنند خلف وعده کردند؟!

مگر همین پیامبر نبود که وقتی در اخرین جنگ مکه را فتح کرد فرمود خانه ی اباسفیان امن است ، مسجد الحرام امن است، و به هیچ کس  تعدی و ظلم نمیشود؟! مگر همه ی دشمنانش را آزاد نکرد ؟!

برای من جنگی بیاورید که به این مهربانی و گذشت ختم شود! چه زیباست بخشش وقتی که آدم قادر و توانایی هستی! چه بزرگ هستند روح هایی که از کینه و انتقام به بخشش و گذشت می روند! به جای اینکه بدى را با بدى برگردانى،  ولى عفو مى كنى و مى بخشى و از چه كسى مى گذرى ای محمد؟ درباره قومی که مدتها تو و یارانت را شکنجه می کردند و بارها قصد کشتن تورا داشتند ؟ و تو و یارانت را تحریم اقتصادی کردند؟! و اموال یارانت را دزدیدند و به تاراج بردند؟! زمین های یارانت را تصرف کردند؟! و تو و یارانت را از کاشانه و خانواده و اموالشان بیرون کردند و پس از هجرت از جنگ با تو و هیچ توطئه علیه تو دست برنداشتند!؟!

آری تو ای پیامبر بخشیدی! چون برای اخلاق نیک مبعوث شدی ، نه برای زشتی ها و پلیدی ها و حقد و کینه و ظلم.

اگر تاریخ را بخوانی میفهمی که همه ی این شبهات توخالی حاصل دشمنی با کسی است که تاریخ به صداقت و عدالت و آزادمردی او گواهی میدهد!!

✍️مروان پاشا

@tamadone_islami
نوشته ی عربی در معبد گارنی ارمنستان


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
نوشته ی عربی در معبد گارنی ارمنستان @tamadone_islami
نوشته ی عربی در معبد گارنی ارمنستان

عرب های مسلمان به ترتیب در سالهای 630 و 640 میلادی به ارمنستان ساسانی و بیزانسی حمله کردند و آن را فتح کردند. در معبد گارنی ، گرافیتی عربی در امتداد دیوارها وجود دارد که مربوط به قرن‌های 9 تا 10 میلادی است.

این معبد در روستای گارنی ، در مرکز ارمنستان، در حدود 30 کیلومتری شرق ایروان واقع شده است. شناخته شده ترین سازه با معماری یونانی پیش از مسیحیت در ارمنستان است

معبد گارنی در سال  77 بعد از میلاد در زمان سلطنت تیرداد اول𐭕𐭉𐭓𐭉𐭃𐭕 (Tiridates l)
ارمنستان بازسازی شد.نرون امپراتور روم  مبلغ هنگفتی به تیرداد اول  داد و صنعتگران رومی را به او داد. پس از بازگشت به ارمنستان، تیرداد اول پروژه بزرگ بازسازی را آغاز کرد که شامل بازسازی قلعه گارنی هم بود.در این دوره است که تصور می شود معبد (یا مقبره) ساخته شده است

دیوارهای معبد دارای شش کتیبه عربی به سبک کوفی و یک کتیبه به خط نسخ است که همگی از نظر دیرینه نگاری به قرن نهم تا دهم می رسد.

همچنین یک کتیبه ارمنی بزرگ در ورودی آن وجود دارد . این اثر توسط شاهزاده خوشاک گارنی، نوه ایوان زاکاریان (فرمانده نیروهای گرجستانی-ارمنی در اوایل قرن سیزدهم) و پسر خوشاک، امیر زاکاره، در سال 1291 میلادی به جا مانده است

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صحبت های قابل تامل در مورد مسلمانان

ترجمه اختصاصی کانال تاریخ و تمدن طلایی اسلام: Esparo


@tamadone_islami
آتش زدن کتابخانه ی طرابلس توسط صلیبیان مسیحی

این کتابخانه را شاهزادگان بنو عمار در اواخر قرن پنجم هجری تأسیس کردند.

این کتابخانه را همان طور که ابن فرات مورخ ( ۸۰۷ ق / ۱۴۰۴ م) ثبت کرد، فرانک ها در جنگ صلیبی اول (۵۰۳ ق / ۱۱۰۹ م) نابود کردند.

ابن فرات از شیخ یحیی نقل میکند که در این کتابخانه سه میلیون کتاب در تمام علوم از جمله ،الهیات، حديث وادبیات وجود داشت؛ از جمله پنجاه هزار قرآن و هشتاد هزار تفسیر و ۱۸۰ نسخه بردار شب و روز در آن کار میکردند. فرانک ها تعداد کمی از کتاب ها را ربودند و کتابخانه را به طور کامل سوزاندند .

@tamadone_islami
2024/11/19 22:29:44
Back to Top
HTML Embed Code: