Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
داستان زره ی گمشده ی حضرت علی و عدالت در خلافت اسلامی

وقتی فرزندان حضرت علی (امام حسن و حسین) و خود حضرت علی رضی الله عنه در مقابل قانون اسلام و قاضی شرع قرار میگیرند ، سوای مقام بالای آنها حق را با اینکه با آنان بود به شخص یهودی دادند!!

در زمان خلافت علی علیه السلام در کوفه، زره آن حضرت گم شد. پس از چندی در نزدیک مرد یهودی پیدا شد. حضرت او را به محضر قاضی برد و اقامه دعوی کرد که: «این زره از آن من است، نه آن را فروخته ام و نه به کسی بخشیده ام و اکنون آن را در نزد این مرد یافته ام.»

قاضی به یهودی گفت: «خلیفه ادعای خود را اظهار کرد، تو چه می گویی؟» او گفت: «این زره مال خود من است، و در عین حال گفته مقام خلافت را تکذیب نمی کنم (ممکن است خلیفه اشتباه کرده باشد) .»

قاضی رو کرد به حسنین و گفت: «تو مدعی هستی و این شخص منکر است، علیهذا بر تو است که شاهد بر مدعای خود بیاوری.»

حضرت علی خندید و فرمود: «قاضی راست می گوید، اکنون می بایست که من شاهد بیاورم، ولی من شاهد ندارم.»

قاضی روی این اصل که مدعی شاهد ندارد، به نفع یهودی حکم کرد و او هم زره را برداشت و رفت

عدالت در قانون اسلام یعنی این

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تمدن علمی اسلامی یعنی این

نام دوسوم ستارگان عربی است
جبر را مسلمانان اختراع کردند
اعداد عربی است و..

@tamadone_islami
هدیه ی امپراتور بیزانس به خلیفه ی عباسی

زمانی که مروان دوم اموی بر تخت سلطنت نشست، شبکه‌ای مخفی علیه حکومت امویان مورد توجه عموم قرار گرفت.

#کنستانتین_پنجم، با بهره‌برداری از زوال امویان، به سرزمین‌های عرب (اسلامی) حمله کرد و مرعش ، زادگاه اصلی او را تصرف کرد.

اندکی پس از آن، امپراتور بیزانس جنگی را با خلافت اسلامی آغاز کرد که درگیر آشفتگی داخلی بود، زیرا امپراتوری اموی از هم پاشید و #عباسیان به قدرت رسیدند.

در سال 757 با #خلیفه_المنصور بر سر آتش بس و تبادل اسرا به توافق رسید.

#ابوریحان_بیرونی هدیه گرانبهایی را که کنستانتین پنجم برای خلیفه المنصور فرستاده است، توصیف می‌کند:

یک تابلوی بزرگ منبت کاری شده که با زمرد تزئین شده است و خلیفه این را به همراه یک بطری طلای فرعونی فرستاد تا در کعبه مکه بگذارند .

هر دو امپراتور در همان سال 775 مردند. کنستانتین در سپتامبر و المنصور در اکتبر درگذشت.

📚منبع: الجماهر فی الجواهر بیرونی ص ۱۴۱

@tamadone_islami
ما که غربی هستیم اکنون شرقی شدیم....

@tamadone_islami
لباس های نظامی قرون وسطایی صلیبی ها از قرن ۱۲ میلادی تا ۱۶ میلادی

@tamadone_islami
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
پاسخ به شبهه:

شبهه:

اساسا ما تمدن اسلامی نداریم و این صرفا یک مغلطه است!!!

پاسخ:

یک سوال؟! آیا ما مسلمانان برای خود این اصطلاح و مفهوم تمدن اسلامی را بکار بردیم؟! خیر!!

مفاهیم تمدن اسلامی ، معماری اسلامی ، هنر اسلامی و ... همگی اصطلاحاتی است که شرق شناسان و خاورشناسان و پژوهشگران غربی برای برهه ای از تاریخ اسلامی برای ما تعیین کردند ، پس ما خود بر حسب کسب اعتبار کذایی و یا پوشالی به خود این اصطلاحات را به خود ندادیم .

خب بعد بررسی ریشه ی غربی اصطلاحات بالا حالا بیاییم ببینیم اصلا میشه تمدن را بر اسلامی اطلاق کرد؟!

معنی تمدن :

تمدن مصدر عربي از باب تفعل و اسم مصدر فارسي است ، در زبان عربي، در كنار اصطلاح تمدن، مترادف هايي مانند: “حضارة ” ، “ ثقافة” و “مدينه” آمده است .

تمدن به معنی : “شهرنشين شدن، خوي شهري برگزيدن و با اخلاق مردم شهر آشنا شدن، همكاري مردم با يكديگر در امور زندگاني و فراهم ساختن اسباب ترقي و آسايش خود .”

کلمه تمدن در فرهنگ هاي انگليسي ، با واژه هاي با ادب ، با نزاكت ، قابل احترام و شهرنشين (civilization)آمده و در فرانسه به معناي پيشرفت ، ترقي و توسعه تحول و تطور گفته می شود .تمدن را می توان به شکل کلی ، عبارت از نظم اجتماعی دانست که در نتیجه وجود آن، خلاقیت فرهنگی امکان پذیر می شود و جریان پیدا می کند ، در مقوله تمدن به چهار رکن و عنصر اصلی بر می خوریم که عبارتند از

1- پیش بینی و احتیاط در امور اقتصادی
2- سازمان سیاسی
3- سنن اخلاقی
4- کوشش در راه معرفت و بسط هنر .

حال آیا تمدن را نمیشود بر تاریخ اسلامی منطبق کرد؟!

شهرنشینی : بزرگترین و پیشرفته ترین شهرهای تاریخ قرون وسطی از قبیل بغداد ، سامرا ، دمشق ، مکه ، ری ، نیشابور، بلخ ، سمرقند ، بخارا ، قاهره ، فاس ، قرطبه ، اصفهان ، غرناطه ، حلب و... بدست مسلمانان بنا و توسعه و آباد شد ، و جامعه ی اسلامی در راس امور شهرنشینی و شهرسازی را داشت ،که اولین شرط واژه ی تمدن است!!!

این مناطق با فرهنگ و دین مشترکی به هم وصل شده بود‌ند و ساکنان آن خود را عضو تمدن واحد و وسیعی می‌ دانستند که مرکز روحانی و مذهبی آن مکه مکرمه و مرکز فرهنگی و سیاسی ‌اش بغداد و دمشق یا شهرهای مختلف دیگر بود.

همچنین دارای نظام سیاسی و حکومت داری و نظام مالی و اداری مختص به خود بوده است ، که گاه بر اساس بیعت و رای و خلافت یا سلطنت یا پادشاهی یا ملوک الطوائفی اداره میشد ، و دارای دیوان های مختلف اداری و بخش های مختلف بود که نظام سیاسی اسلامی را تشکیل میداد .که خیلی از احکام آن بر اساس فقه و شریعت اسلامی توسط دیوان قضایی پیش میرفت ، تا جایی که خلیفه مسلمین در جلوی قاضی شرع مینشست و جواب پس میداد.

اخلاقیات در این جامعه مبتنی بر فرامین قرآن و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم مدون شد ، یعنی با آمدن اسلام قوانین تمدن اسلامی مبتنی بر باید ها و نباید های شریعت و فقه اسلامی است ، رفتار با والدین ، نیکی به همسایگان، صله ی رحم ، خوش رفتاری با حیوانات ، دادن صدقات به نیازمندان ، دادن زکات به فقرا ، بنیاد وقف و خیریه ، و همچنین قوانین مالیاتی ، ارث ، تجارت ، ازدواج ، مرگ ، دزدی ، افساد ، دروغ ، اختلاص ، ربا ، و همه بر اساس شریعت اسلام بود.

بسط علم و هنر : این تمدن اسلامی بیش از همه تمدن‌ها به علم و دانش اهمیت داده و کهن‌ترین کتابخانه ها و مدارس جهان را پدید آورده است و با تلفیق علوم گوناگون و افزودن بر آن‌ها میراث عظیم و تکامل یافته‌ای را تحویل بشریت داد. در علوم مختلف، مسلمانان با حمایت خلفای اسلامی و امرا و سلاطین علم دوست توانستند در ابتدای امر در کنار مساجد ، کتابخانه ها و مدارس را تاسیس کنند و کم کم با حمایت مالی و معنوی آنها بزرگترین دانشمندان در علوم مختلف را بوجود آوردند ، در اسلام نه تنها طبقه ی روحانیت و فقها مخالف علم نبودند بلکه خود قضات و فقهای مذاهب مختلف جامع العلوم بودند و علاوه بر قضاوت، پزشکی ، منجمی ، و حتی ریاضیدان و گیاه شناس و فیلسوف بودند . این پدیده فقط در اسلام بوجود آمد ، که همه ی طبقه های جامعه در تحصیل علم نه تنها آزادند بلکه حمایت هم میشوند. و هیچ مانع دینی ، شرعی ، قضایی نداشته باشند . چه بسا کتابخانه ی شخصی فقیهی در بغداد از کل کتابخانه های در فرانسه ی قرون وسطی بیشتر کتاب داشت.اهتمام به علم در صدر اسلام توسط پیامبر عظیم الشان مان پدید آمد ، وقتی اسیران مشرک را در ازای سوادآموزی به مسلمانان آزاد میکرد! و قسم به قلم در قرآن و دستور به تفکر و اندیشه در اسباب جهان از مبانی اسلام بود.

با این اوصاف می‌توان گفت منظور از تمدن اسلامی‌‌ مجموعه افکار، عقاید، علوم، هنرها و صنایع است که با الهام از آموزه‌های دینی توسط مسلمین پدید آمده است.

✍️مروان پاشا

👇اطلاعات بیشتر:

https://www.tg-me.com/tamadone_islami/517

@tamadone_islami
ذکر الاهه ها و خدایان قوم حضرت نوح در قرآن و اشاره در کتیبه های باستانی یمن

@tamadone_islami
@tamadone_arab
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
ذکر الاهه ها و خدایان قوم حضرت نوح در قرآن و اشاره در کتیبه های باستانی یمن

آیات قرآن کریم در ابتدای سوره نوح به ما نشان می دهد که حضرت نوح به سوی قوم خود مبعوث شده است.

(همانا ما نوح را به سوى قومش فرستاديم: که قوم خود را پيش از آنكه عذابى دردناك به سراغشان بيايد اندرز دهد) (1) سوره نوح.

آیات قرآن خدایان فرهنگی و عقیدتی قوم حضرت نوح را تأیید می کند و از جنبه فرهنگی و (تکثر و تنوع خدایان آنها) به ما اشاره می کند که قوم نوح بر اساس قبایل خود خدایان خود می پرستیدند.

آیات قرآن نام خدایان و بت هایی را که قوم نوح می پرستیدند را به ما می گوید (#ود، #سواع، #یعوق و #نسرا).«۲۳ سوره نوح»

نکته جالب و‌مهم تاریخی :

در کتیبه‌های باستانی به خط #مسند در یمن که در استان‌های همجوار و به هم پیوسته جغرافیایی یمن (صنعا، عمران، مأرب، شبوه و الجوف) یافت شد، نام خدایانی ذکر شده است که در گذشته توسط قبایل آنها پرستش می‌شده است.که بین آنها (ود، یغوث، یعوق، نسر) هک بودند.

✍️اله و بت #ود

چندی از کتیبه های مسند باستانی با ذکر خدای #ود در صنعا و الجوف یافت شد که از جمله آنها می توان به کتیبه های Na 11 - Na 15 اشاره کرد که در کوه قروان که در حدود 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر صنعا واقع شده است.

✍️اله و بت #یعوق

بت یعوق در انحصار پرستش قبیله ی یمنی همدان بود، طبق مورخین در شمال روستای باستان شناسی غیمان در ناحیه سنحان و بنی بهلول که متعلق به استان صنعا است، به قبیله همدان نیز اشاره می شود که مجسمه #یعوق را در آن ساخته بودند و این تمثال یعوق در خیوان در حوالی صنعا بود که #مالک_بن_نبط همدانی ملقب به ذوالمعشار بعدا عبادت یعوق را نکوهش کرد و خواستار عبادت الله شد.

✍️اله ی و بت #نسر

در کتیبه های مسندی از خدای نسر نام برده شده است که در آن ها نام اله یعنی ود ذکر شده است و همچنین نقش تصویر آن در کتیبه ها مشهوده. (CIH 189) (CIH 552) (CIH 585) (جام 419) (Glazer 1208) ذکر شده است.

@tamadone_islami
@tamadone_arab
بیت الحکمة، جامع ترین کتابخانه جهان اسلام


@tamadone_islami
2024/11/05 23:32:33
Back to Top
HTML Embed Code: