Telegram Web Link
نقشه ی جنگهای #خلافت_اسلامی_بیزانس در مدیترانه (قرن هفتم تا یازدهم میلادی)

درگیریهای دریایی خلافت اسلامی و بیزانس در مدیترانه از قرن هفتم تا یازدهم مجموعه ای از تقابل های دریایی میان امپراتوری بیزانس و خلافتهای مختلف اسلامی از جمله خلافتهای اموی، عباسی و فاطمی بود.

این نبردهای دریایی با تلاش برای تسلط بر مسیرهای کلیدی دریایی و مناطق ساحلی در منطقه مدیترانه هدایت شد. برخوردهای قابل توجهی شامل محاصره اعراب در قسطنطنیه، نبرد دکل ها (۶۵۵م) و تسخیر مجدد کرت بیزانس بود

کنترل این مسیرهای دریایی هم برای منافع نظامی و هم تجارت اقتصادی بسیار مهم بود که چشم انداز ژئوپلیتیک مدیترانه را در این دوره شکل می داد.

حوزه ی جنگهای دریایی از جنوب شرقی جزایر اسپانیا تا جنوب فرانسه بندر مارسی (فراکسینتوم) و قرطانجه (کارتاژ) تا جنوب ایتالیا سیسیل و پالرمو و ناپل و باری تا اسکندریه و دمیاط و مصر و رودس و قبرس و قسطنطنیه

@tamadone_islami
چند مورد از بدترین حوادث تاریخ اسلام


📌جنگهای صلیبی 1098 میلادی
📌حمله مغولان 1219 میلادی
📌طاعون سیاه 1347 میلادی
📌سقوط آندلس 1492 میلادی
📌دوره ی استعمار : قرن هجدهم


@tamadone_islami
آیا ابوریحان بیرونی یک ملحد و بی دین و اسلام ستیز بود؟

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
📚کتاب آثارالباقیه ابوریحان بیرونی

@tamadone_islami
بلاخره وین فتح شد!! 😁

سالها امپراتوری عثمانی و اتریش جنگهای مستمر داشتند ، و حتی دوبار محاصره ی وین پایتخت اتریش توسط امپراتوری عثمانی صورت گرفت که منجر به فتح نشد ..

عکس پایین: در بازی جام ملتهای اروپا ترکیه ،اتریش را شکست داد و به مرحله ی بعد صعود کرد!

وقتی امروز را نگاه میکنیم خیلی از حوادث و اتفاقات ریشه های عمیق تاریخی دارند.

@tamadone_islami
اسلام ستیزان: عربهای مسلمان فقط آتش میزدند و خرابی به بار می آوردند!!

یکی از بهترین پاسخ ها برای رد این شبهه ی مضحکانه شهر کوردوبای اسپانیا (قرطبه آندلس) است , که بدست عرب های اموی فتح شد و بعد از چند سال تبدیل به بزرگترین و بهترین شهر اروپا شد !!

آیا میدانید کوردوبا در آندلس، در حال حاضر با چهار اعلامیه یونسکو، شهری است که بیشترین جوایز میراث جهانی را در جهان دارد؟!

قرطبه واقع در شبه جزیره ایبری، یکی از مراکز برجسته آموزش و فرهنگ در جهان تمدن اسلام بود. در حالی که بقیه اروپا دوران تاریک خود را سپری می کردند، این شهر مرفه ترین و پیچیده ترین کلان شهر در قاره اروپا بود. این شهر پایتخت اسپانیای مسلمان بوده و منطقه‌ای را که امروزه اسپانیا و پرتغال نامیده می‌شود، در طی سال‌های 756 تا 1031 بعد از میلاد در بر می‌گیرد و این دوره باشکوه‌ترین دوره آن بوده است.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
اسلام ستیزان: عربهای مسلمان فقط آتش میزدند و خرابی به بار می آوردند!! یکی از بهترین پاسخ ها برای رد این شبهه ی مضحکانه شهر کوردوبای اسپانیا (قرطبه آندلس) است , که بدست عرب های اموی فتح شد و بعد از چند سال تبدیل به بزرگترین و بهترین شهر اروپا شد !! آیا میدانید…
اسلام ستیزان: عربهای مسلمان فقط آتش میزدند و خرابی به بار می آوردند!!

رابرت هیلنبراند در مقاله خود با عنوان «زیور جهان قرطبه» به عنوان یک مرکز فرهنگی" می نویسد:

شهر با استانداردهای قرون وسطایی به طرز چشمگیری تمیز بود. ابن سعید، مورخ مسلمان که قرطبه را به خوبی می‌شناخت، خاطرنشان می‌کند که «مسلمانان آندلس از نظر شخصیت، لباس، تخت‌خواب و فضای داخلی خانه‌هایشان پاک‌ترین مردم روی زمین هستند». خیابان ها به خوبی ساخته و نورپردازی شده بودند، چراغ ها به درهای بیرونی و گوشه خانه ها - که همانطور که مقدسی اشاره می کند، سقف های کاشی کاری داشتند - وصل شده بود.قرطبه آب روان فراوانی داشت که عبدالرحمن اول خلیفه ی اموی برای تأمین آن قناتی ساخته بود. شهر بزرگی بود که به خودی خود قابل توجه است…

مسجد جامع در مرکز شهر، جلال و شکوه قرطبه بود. این مسجد نفیس ترین و بزرگترین مسجد در بزرگترین شهر جنوب اروپا بود.عبدالرحمن اول و فرزندانش دو قرن طول کشید تا آن را تکمیل کنند، مسجد [بزرگ] به عنوان مرکز آموزش عالی در حد قاهره و بغداد مشهور بود و اولین دانشگاه قرون وسطایی در اروپا بود . در سال 1236 میلادی، بلافاصله پس از سقوط قرطبه، این مسجد باشکوه به کلیسای کاتولیک تبدیل شد.

در قرن‌های 9 و 10 میلادی، این شهر هیجان‌انگیزترین شهر اروپا بود که هوای متمدن خیره‌کننده و جامعه چند فرهنگی داشت ، مسلمانان، یهودیان و مسیحیان در همه سطوح با هم زندگی می‌کردند. به مسیحیان و یهودیان اجازه داده شد تا کلیساها و کنیسه ها را حفظ کنند و آزادانه از ادیان خود پیروی کنند. آنها همچنین اجازه داشتند در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی شرکت کنند.

ماریا رزا مینوکال در کتاب خود به نام « زیور جهان» استدلال می‌کند که یهودیان ساکن در اسپانیای مسلمان به مراتب بهتر از یهودیانی بودند که در دیگر بخش‌های اروپا تحت حکومت مسیحیان زندگی می‌کردند.

کوردوبا مهد تفکر و دانش اروپا

خلفای عرب به جمع آوری کتب علمی علاقه شدیدی داشتند که این شهر را به مرکز آموزش تبدیل کرد. از این رو، کتابخانه ها و مدارس نقش مهمی در تداوم شهرت فکری قرطبه ایفا کردند. #زنان نیز نقش تعیین کننده ای داشتند.

👈همانطور که هیلنبراند توضیح می دهد:

#الحکم_دوم که خود یک دانشمند محترم بود، اساتیدی را از شرق جهان اسلام برای تدریس در مسجد جامع قرطبه دعوت کرد و موقوفاتی را برای حقوق آنها فراهم کرد. او همچنین بیست و هفت مدرسه رایگان ساخت و در آلکازار کتابخانه‌ای با 400000 جلد داشت که فهرست آن به 44 دفتر 50 برگ در هر بخش می‌رسید...کتابخانه (تا حدودی شبیه مسجد بزرگ) دائماً از محل اقامت خود بیشتر می‌شد، به‌طوری که محوطه آن مجبور بود کمتر از پنج بار جابه جا شود...

برای فهم گستردگی و عظمت این جایگاه خوب است به خاطر بسپاریم که صومعه معاصر سنت گال در سوئیس یکی از کتابخانه های اعیانی اروپای شمالی شاید 600 کتاب فقط داشت... !!

یک عامل مهم به همان اندازه در گسترش سواد عامه ، مثل مدارس اسلامی بود که تعداد زیادی #نسخه_نویس_زن را استخدام می کرد... ابن حزم آندلسی می نویسد:

«زنان به من قرآن می آموختند، برای من شعر فراوان می خواندند، به من خوشنویسی می آموختند...» زنان دیگری که تحصیلات عالی تری داشتند به عنوان منشی کار می کردند. به عنوان معلم و کتابدار؛ برخی دیگر مانند شاهزاده خانم والده بنت المستکفی و عایشه به طبابت و وکالت می پرداختند.

👈مهد دانش و تأثیر معماری اسلامی در اروپای قرون وسطی

دانش پزشکی، ریاضیات، نجوم و گیاه شناسی با تماس مداوم با بغداد و شرق به طور مرتب به روز می شد. در نتیجه، کوردوبا در هر چیزی بسیار پیشرفته تر از بقیه اروپا بود. دانشمندان به اکتشافات جدیدی در ریاضیات، نجوم، پزشکی، جراحی، جغرافیا و غیره دست یافتند.

این دانش ریاضی و پیشرفت معماری مسلمانان بود که اجازه ساخت کلیساهای بزرگ سبک گوتیک در قرون وسطی را داد.

از آنجایی که این شهر از نظر پزشکی بسیار پیشرفته تر بود، مردم از سراسر اروپا در جستجوی درمان به کوردوبا آمدند. زمانی که اکثر اروپاییان دیگر بیماران خود را به قبر قدیسین مرده می بردند، پزشکان مسلمان بیمارستان هایی برای قرنطینه و درمان بیماران ساخته بودند. این بیمارستان ها دارای بخش های مجزا برای بیمارانی بود که از انواع بیماری ها رنج می بردند. حتی بیماری روانی نیز درمان می شد در حالی که همین بیماری در اروپا با زنده سوزاندن منجر به مرگ می شد.

مسلمان قرطبه در واقع جامعه ای بسیار متمدن، چندفرهنگی و شهر نور بود.

https://www.researchgate.net/publication/320889109_Islamic_Civilization_in_Spain_-_a_Magnificient_Example_of_Interaction_and_Unity_of_Religion_and_Science

@tamadone_islami
#پاسخ_به_چرند_و_پرند_مجازی

اعراب برای تحقیر ما ایرانیان به ما یاد دادند به سر و صدا کردن سگ #پارس کردن بگوییم!!!

پاسخ:

مگر این دانشمندان یادشون رفته که هی میگن عرب ها «پ چ ژ گ» را تلفظ نمیکند و در الفبای آنان نیست و ما ایرانیان گ را وارد الفبا کردیم!؟

حالا تصور کنید در متن مذکور ادعا شده که اعراب برای تحقیر ایرانیان به ما آموختند به صدای سگ، #پارس کردن بگوییم؟

سؤالی که اینجا پیش می‌آید این است که در همان مکتبی که این علوم به ایرانیان بی‌سواد و حرف گوش کن تدریس می‌شد، آموزگار عرب چگونه «پ» را تلفظ می‌کرده؟!😁

در ضمن عرب به پارس ها #فارس و اهل #الفرس میگفتند!!! نه اهل الپرس و الپارسی!!!

تازه اسمش را میگذارد فکت تاریخی؟! کدام منبع؟! کدام تاریخ؟! کدام مورخ؟! کدام کتاب؟! چه زمانی اینگونه شده؟! هییییییچ 😁

@tamadone_islami
@tamadone_arab
#مروان_ابن_حکم در بالا این محدوده ی کوچک باقی مانده ی خلافت امویان را پس از نزاع های طولانی گرفت

سپس #ولید_ابن_عبدالملک به وسیع ترین حد آن از چین تا آندلس رساند

سپس در آخر #مروان_ابن_محمد آخرین خلیفه ی اموی هیچ چیزی از آن امپراتوری عظیم برجای نگذاشت!!!

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برخی کشورهای امروزی و دوران طلایی آنان در تاریخ

چین : سلسله تانگ
مغولستان: امپراتوری مغول
عربستان: خلافت عباسی
ایران: امپراتوری هخامنشیان
ترکیه: امپراتوری عثمانی
یونان: دوران اسکند مقدونی
هندوستان: گوپتا
روسیه: روسیه ی تزاری




@tamadone_islami
داستان پادشاه فرانسه که سپس بدست مسلمانان ایوبیان و ممالیک مصر اسیر شد !!!


لوئی نهم ( ۱۲۱۴– ۱۲۷۰)، معروف به سن لوئی یا لوئی مقدس، از سال ۱۲۲۶ تا ۱۲۷۰ پادشاه فرانسه بود.

لوئی نهم با احترام به نذری که هنگام دعا برای بهبودی در هنگام یک بیماری جدی داده بود، جنگهای صلیبی هفتم و هشتم را علیه ایوبیان، ممالیک و پادشاهی حفصیان آغاز کرد.

در سال ۱۲۴۴ میلادی مملوک‌ها بیت المقدس را تصرف کردند . لوئی نهم در سال ۱۲۴۸ میلادی پاریس را به قصد جنگ صلیبی در ارض مقدس ترک کرد.

در ۸ فوریه ۱۲۵۰ لوئی، سواره‌نظام ارتش خود را در نبرد #المنصوره و در چنگ با بیبرس از دست داد و خود نیز بعد از شکست در نبرد سفاریسکور توسط مسلمانانی اسیر شد.😁

المعظم توران‌شاه حاکم ایوبی شرایط زیر را برای آزادی لوئی نهم تعیین کرد:

در ازای آزادی لوئی، وی باید مبلغ ۵۰۰ هزار لیور تورناوی (معادل ۱ میلیون بیزنته) به ایوبیان بپردازد؛
اکثر اسرای مسلمان در اختیار صلیبیون آزاد شوند؛
بازپس دادن دمیاط به سلطان ایوبی؛

آزادی وی سرانجام در ازای پرداخت دیه چهارصد هزار لیور تورناوی و تسلیم شهر دمیاط انجام شد.

@tamadone_islami
2024/10/01 09:23:39
Back to Top
HTML Embed Code: