Telegram Web Link
💕💕


💞مهارت‌های دهگانه ضروری برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی موفق💞

۱- مهارت خودآگاهی

۲- مهارت همدلی

۳- مهارت روابط بین فردی

۴- مهارت ارتباط موثر

۵- مهارت مقابله با استرس

۶- مهارت مدیریت هیجان

۷- مهارت حل مسئله

۸- مهارتت تصمیم گیری

۹- مهارت تفکر خلاق

۱۰- مهارت تفکر نقادانه

✔️مهارت خودآگاهی:
توانایی شناخت نقاط ضعف و قوت و یافتن تصویری واقع‌بینانه از خود. شناخت نیازها و تمایلات فردی برای آشنایی با حقوق و مسئولیت های فردی و اجتماعی

✔️مهارت همدلی:
درک کردن دیگران و مشکلاتشان در هر شرایطی. این مهارت به دوست داشتن و دوست داشته شدن و در نتیجه روابط اجتماعی بهترِ افراد با یکدیگر می‌انجامد.

✔️مهارت روابط بین فردی:
مشارکت و همکاری با دیگران، همراه با اعتماد واقع بینانه، که در کنار تقویت دوستی‌ها، دوستی‌های ناسالم را خاتمه می‌دهد تا کسی از چنین روابطی آسیب نبیند.

✔️مهارت ارتباط موثر:
درک بهتر نیازها و احساسات دیگران، به شیوه‌ای که فرد بتواند نیازها و احساسات خودش را نیز در میان بگذارد. تا ارتباطی رضایت بخش شکل گیرد.

✔️مهارت مقابله با فشار عصبی:
با آموختن این مهارت افراد هیجان‌های مثبت و منفی را در خود و دیگران می‌شناسند و سعی می‌کنند واکنشی نشان دهند که این عوامل مشکلی برای آنها ایجاد نکنند.

✔️مهارت مدیریت هیجان:
هر انسانی که در زندگی خود با هیجانات گوناگونی از جمله غم، خشم، ترس، خوشحالی، لذت و موارد دیگر مواجه است که همه این هیجانات بر زندگی او تاثیر می‌گذارد. شناخت و مهار این هیجانات، همان مدیریت هیجان است. برای کسب این مهارت فرد به طور کامل باید بتواند احساسات و هیجانات دیگران را نیز درک و به نوعی این هیجانات را مهار کند.

✔️مهارت حل مسئله:
زندگی سرشار از مسائل ساده و پیچیده است. با کسب این مهارت بهتر می‌توانیم مشکلات و مسائلی را که هر روز در زندگی برایمان رخ می‌دهند، از سر راه زندگی‌مان برداریم.

✔️مهارت تصمیم‌گیری:
برای برداشتن هر قدمی در زندگی باید تصمیم‌گیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیم‌گیری‌های او مشخص می‌کند. با آموختن این مهارت اهداف خود را واقع بینانه تعیین و از میان راه‌حل‌های موجود بهترین را انتخاب می‌کنیم و مسئولیت عواقب آن را نیز به عهده می‌گیریم.

✔️مهارت تفکر خلاق:
تفکر یکی از مهمترین مهارت‌های زندگی است. مهارت تفکر خلاق، همان قدرت کشف، نوآوری و خلق ایده‌ای جدید است تا در موارد گوناگون بتوانیم راهی جدید و موثر بیابیم. با آموختن تفکر خلاق، هنگام مواجهه با مشکلات و دشواری‌ها احساسات منفی را به احساسات مثبت تبدیل می‌کنیم. هنگامی که تفکر خلاق را می‌آموزیم دیگر مشکلات زندگی مزاحم ما نیستند، بلکه هر کدام فرصتی هستند تا راه‌حل‌های جدید بیابیم و مشکلات را به گونه‌ای حل کنیم که کسی تاکنون این کار را نکرده باشد.

✔️مهارت تفکر نقادانه:
این مهارت موجب می‌شود هر چیزی را به سادگی قبول یا رد نکنیم و پیش از آن، موضوع مورد نظر را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن، در مورد رد یا پذیرش آن تصمیم گیری کنیم. با آموختن تفکر نقادانه فریب دیگران را نمی‌خوریم و به عاقبت امور به خوبی فکر می‌کنیم و دقیق و درست تصمیم می‌گیریم و ارتباطات درستی برقرار می‌کنید💞💞


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
در دنیای امروز دیگر ماهی‌های بزرگ نیستند که ماهی‌های کوچک را می‌خورند، بلکه این ماهی‌های سریع هستند که ماهی‌های کند را می‌خورند...


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
● انواع روابط انسانی

مارتین بوبرmartin buber) )فیلسوف اتریشی به سه نوع رابطه با استفاده از تعابیر شاعرانه اشاره می‌کنند.
رابطه من و آن I- IT Communication1 )
رابطه من و شما I- You Communication2 )
رابطه من و تو I- Thou Communication3 )

H.Shokri
🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
1⃣ارتباط من و آن
🌎در رابطه من و آن، انسانها با یکدیگر برخورد های کاملا غیر مشخصی دارند و تقریبا با آنها همچون اشیاء برخورد می‌کنند. در رابطه من و آن، به طرف مقابل زیاد اعتماد نمی‌کنیم. حتی اصلا اهمیتی نمی‌دهیم که چنین آدمی وجود دارد(رابطه با فروشندگان، کارکنان رستورانها، و کارمندان ادرات و... )
در خانواده‌های سازمان نایافته، پدر و مادر فرزندان خود را نادیده می‌گیرند و با فرزندان خود همچون اشیاء برخورد می‌کنند و آنها را انسانهای بی‌همتا و بی‌نظیر در نظر نمی‌گیرند

H.shokri
🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
2⃣ارتباط من و شما
🌎دومین سطح رابطه از نظر بوبر، ارتباط من و شما است که اکثر تعاملات انسان در زمره این ارتباطات می گنجد. ارتباط من و شما حد وسط ارتباطات غیر فردی و میان فردی است. در این نوع ارتباطات، طرفین با یکدیگر مثل اشیاء برخورد نمی‌کنند. اما فردیت یکدیگر را به طور کامل به رسمیت نمی‌شناسند. (گفتگو با فروشنده کتاب، گفتگوی شما یا همکاری‌ها در این گونه تعاملات)، شما دیگران را به واسطه نقشی که دارند به رسمیت می‌شناسید و به فردیت آنها بها نمی‌دهید. در محیط کار نیز اکثر روابط از نوع روابط من و شماست.
ارتباط ما با دیگران در عرصه‌های اجتماعی در مقایسه با ارتباط با عزیزانمان عمق کمتری دارد.به این ترتیب ارتباط ما با دوستان اتفاقی، همکاران، بستگان دورمان از نوع ارتباط من و شماست.
H.Shokri
🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
3⃣ ارتباط من و تو
🌎نادرترین نوع ارتباط، ارتباط من و تو است. به نظر بوبر، این نوع ارتباط، عالی‌ترین شکل گفتگوی انسانی است. چون طرفین رابطه، یکدیگر را موجوداتی ارزشمند و ارجمند و بی‌همتا می‌بینند. وقتی در سطح من و تو ارتباط برقرار می کنیم به تمامیت و فردیت دیگران توجه می‌دهیم. دیگر با آنها متناسب با نقش‌های اجتماعی آنها برخورد نمی‌کنیم. و آنها را انسانهای بی‌همتا می‌بینیم که کلیت وجود آنها را قبول داریم. در ضمن در ارتباطات من و تو، خودمان را نمی‌پوشانیم و بر چهره خود نقاب نمی زنیم بلکه تمام مکنونات قلبی خود را فاش می‌کنیم. و مزیت‌ها، عیب‌ها ، و امیدها ترسها و نقاط قوت و ضعف خود را با آنها در میان می‌گذاریم.
به نظر بوبر در روابط من و تو به طور تمام و کمال انسان می‌شویم و در تعاملات خالصانه رفتار می‌کنیم.
به نظر بوبر، اکثر ارتباط انسانها در واقع «ظاهر سازی» هستند. یعنی طرفین سخت مراقب چهره و تصویر خود هستند و مدام در بند این هستند که خودشان را چطور جلوه دهند و به نمایش بگذارند. اما در روابط من و تو، انسانها همانهایی هستند که «هستند» و ماهیت و احساس واقعی خود را فاش می‌سازند از نظر بوبر ارتباط من و تو کاملا میان فردی است. زیرا در این نوع برخوردها. انسانها یکدیگر را اشخاصی کامل و زنده می‌بینند.
روابط من و تو زیاد رایج نیستند. زیرا نمی‌توانیم مکنونات قلبی خود را با هر کسی در میان بگذاریم. انسانها دوست ندارند برای هر کسی در دل و با هر کسی رابطه خصوصی برقرار کنند به همین دلیل روابط و ارتباطات من و تو بسیار کمیاب و مظهر روابط میان فردی کامل است. (جولیاتی. ۱۳۷۹، ص ۴۵-

H.Shokri
🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
🔮نکات چگونه دست دادن :

1⃣ برای تفهیم پیام همدلی باید دقت کنید که دست طرف مقابل خود را به اندازاه ای که او دست شما را فشارد میدهد فشار دهید. و هرچه دست طرف مقابل را محکم تر بفشارید همان اندازه بیشتر میتوانید بر او تسلط پیدا کنید و به این وسیله میتوانید عشق و محبت خود را به او ارسال کنید . ضمنا از دید روانشناسان این نوع دست دادن نشانه اعتماد به نفس عالی شماست .

2⃣ سعی کنید مدت زمان دست دادن شما از 5 ثانیه کمتر نباشد زیرا اگر مدت دست دادن شما کوتاه باشد دست شما نمی تواند اشتیاق و محبت شما را به قلب مخاطب مخابره کند.

3⃣ در اولین برخورد نباید دست دادن شما طولانی باشد و بیش از 5 ثانیه طول بکشد زیرا طرف مقابل احساس میکند در دام شما افتاده .

4⃣ هرگز به صورت بیحال و سست دست ندهید.که این وضعیت فورا پیام بی تفاوتی را به قلب مخاطب مخابره میکند.

5⃣ اگر میخواهید پیام ارسالی تان به خوبی بیانگر این باشد که مشتاق هستید تا ارتباط خود را با طرف مقابل محکم تر کنید دو دستی دست دهید .


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
چرخه حیاط رابطه

فراگرد « مردم بودن » یعنی انسانها فقط با هم گفتگو نمی کنند ، بلکه آنها با هم زندگی می کنند.
چرخه حیاتی یک رابطه شامل سه حالت است :
حالت اول : در این حالت دو نفر کاملا از یکدیگر دور هستند و رابطه ای آن دو را به هم پیوند نمی دهد
حالت دوم : آغاز رابطه با تماس پیرامونی شکل می گیرد
حالت سوم : الف و ب کاملا با یکدیگر می آمیزند و وجه اشتراک نسبتا زیادی پیدا می کنند


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
بخش اول...
🌎مرحله رابطه از آغاز تا جدایی طبق نظریه مارک نپ عبارت است از :
مرحله پیوند شامل :
1- مرحله آغاز : در برگیرنده اولین تلاش برای ایجاد رابطه و گفتگو با شخص تازه ای است که برای اولین بار با او روبرو شده‌ایم

2- مرحله آزمودن : مرحله ای است که در آن سعی می شود از طریق موضوع های مشخص مکالمه ای یا اطلاعاتی در مورد نحوه تفکر و نگرش طرف مقابل به دست آورد
در این مرحله طرفین رابطه ، یکدیگر را می آزمایند و یا به عبارت دیگر سبک و سنگین می کنند

3- مرحله چفت و بند یا سفت کردن : با پدیدار شدن دگرگونی های فراوان ، بین طرفین این رابطه شکل می گیرد.
تاکنون با یکدیگر نزدیک شده و مرحله قبل را گذرانده اند.

4- مرحله کامل کردن یا ادغام : زمانی محقق می شود که دو انسان به یکدیگر به عنوان زوج یا جفت می نگرند.
در ان مرحله هریک از طرفین رابطه سعی در پرورش و نشان دادن خواسته ها ، علایق و نگرش های خویش در جهت توافق طرف مقابل دارد.

5- مرحله پیمان بستن : مرحله ای است که بیشتر رسمی و مبتنی بر مراسم و آئین های مرسوم است ، مثل نامزدی


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
بخش دوم
🌎مرحله جدایی شامل :
1- مرحله افتراق : زمانی به وقوع می پیوندد که دو نفر طرف رابطه یا یکی از آنها احساس کند که رابطه او با دیگری او را کاملا محدود و در چارچوب معینی محبوس کرده و از این رو تصمیم می گیرند که خود را از این قید برهانند

2- مرحله محدود کردن : اشاره به مرحله ای دارد که در آن زوج ها یا طرفین رابطه شروع به کاهش دفعات ارتباط و نیز تقلیل صمیمیت ٱن می کنند

3- مرحله توقف و بی روح شدن : بیانگر افزایش تخریب و تباهی رابطه است که طرفین آن تلاش در حفظ و گاه پیوند مجدد آن دارند
در این مرحله پیام های کلامی یا غیرکلامی بیشتر به گونه ای هستند که عموما میان اشخاص بیگانه رد و بدل می شوند و هیچ رنگی از محبت و جاذبه و گذشت در آنها نیست

4- مرحله پرهیز از یکدیگر : مرحله ای است که در آن می کوشند با ابزار گریز از بار غم و درد رابطه ای که باعث ناراحتی می شود را بکاهند.

5- مرحله جدایی : مرحله آخرین در هر رابطه میان اشخاص یا حداقل میان دو نفر است.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
مجاورت و نزدیکی در ارتباط

🌎نزدیکی : یکی از واضح ترین و مهم ترین عوامل جذب ، یا فاصله جغرافیایی نزدیک است.
هر اندازه که فاصله جغرافیایی کسی به ما نزدیک تر است با او احساس دوستی بیشتری می کنیم و آن که دورتر ، کمتر او را به خاطر می آوریم.
« نزدیکی » موجب افزایش دوست داشتن می شود ، چرا که فرصت های ارتباطی بر اثر آن افزایش می یابد.
« تابز » و « ماس » بر این اعتقادند که هر اندازه نزدیکی فیزیکی افراد بیشتر باشد به همان میزان آنان اوقات فراغت را با یکدیگر بیشتر خواهند گذراند و به یکدیگر اعتماد بیشتری خواهند داشت و به هنگام دشواری ها ، بیشتر مددکار یکدیگر خواهند بود.
« زاجونک » دریافته است که هر اندازه یک نمونه ، عکس هایی را از چهره بیشتر ببیند ، بیشتر او را دوست خواهد داشت.
تفکرات قالبی ما در مورد مردمان فرهنگ های دیگر محصول تجربه مستقیم ما با آنان می باشد.
تماس مداوم و بیشتر و نزدیکی با افراد موجب تغییر نگرش ها شده و می تواند قالب های فکری از پیش تعیین شده را که مبتنی بر « تفکرات قالبی » و « پیش داوری ها » است دگرگون کرده و آنان را اصلاح کرده و در جهتی عقلایی تر به حرکت در آورد.
زمانی که افراد « نزدیکی » یکدیگر بوده و از نظر « پایگاه اجتماعی » در تراز مساوی باشند و هیچ گونه نگرش منفی نسبت به یکدیگر نداشته باشند نمی توانیم به سهولت پیش بینی کنیم کدام یک به دیگری جذب شده است و با یکدیگر دوست می شوند.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
روانشناسی ارتباطی

🌎 1⃣خودگشودگی یا خود افشاگری :
1- شامل آن دسته از اظهاراتی است که فرد به گونه ای آگاهانه و تعمدی و اختیاری با دیگران در مورد خود در میان می گذارد.
2- برای اظهاراتی به کار می رود که در مورد فردی باشد که خود آن را می داند و دیگران احتمالا بدان دسترسی پیدا نکرده یا آن را نمی تواند کشف کنند.
با توجه به منظور و مقصد ما، « خود گشودگی » یا « خود افشاگری »شامل آن دسته از اظهاراتی در مورد یک نفر می شود که ارادی است و اشخاص دیگر را به راحتی به آنها دسترسی نیست.

اهمیت خود گشودگی یا خود افشاگری به دلایل عدیده بسیار مهم است از جمله :
1- وقتی که ما در مورد خود ، در مورد احساسات و ادراکات سخن می گوئیم به شناخت بهتری از خویشتن می رسیم و آگاهی بیشتری از خویش و تمایلات خویشتن پیدا می کنیم.
2- « خودگشودگی » یا « خود افشاگری » به « خود بالندگی » منتج می شود.
3- چنانچه اشخاص دیگر بازخوری از رفتار ما به ما برگردانند، ما به برخی از مشکلات و مسائلی که با آن روبه رو هستیم اطلاع حاصل کرده و اشتباهات خود را در می یابیم.
4- « خودگشودگی » یا « خود افشاگری » موجب شکل دهی نگرش مثبت بیشتر در مقابل خود و دیگران می شود.
ناتوانی در « خودگشودگی » یا « خود افشاگری » ، منجر به تضعیف و یا در شدیدترین حالت ، منجر به مرگ رابطه بین انسانها می شود.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
🌎2⃣مواجهه با خود گشودگی :
اشخاص از گشودن خویش از آن رو نگرانند و از انجام آن ابا دارند که نگرشی منفی نسبت به خود و در بیشتر موارد نگرش منفی تر نسبت به دیگران دارند.
خطر خودگشودگی :
آنان از این در هراس هستند که طرف مقابل از گشودگی رفتاری آنان سوء استفاده کرده و آنان را چون حربه ای بر علیه ایشان به کار گیرد.
هر اندازه به سن کودکی نزدیکتر باشیم ، امکان « خود گشودگی » بیشتری در ما وجود دارد و هر قدر پا به سن می گذاریم و به اصطلاح تجربه می اندوزیم فرا می گیریم که نمی باید خود را بگشائیم و باید بسیاری از چیزها را که احساس می کنیم در خود نگهداریم و آنها را کمتر با دیگران در میان بگذاریم ، چرا که این خود گشودگی موجب آسیب پذیری بیشتر ما می شود و دست دیگران را بر ما گشوده است.
راهنمایی برای خود گشودگی :
« خودگشودگی » یا « خود افشاگری » زمانی به وقوع می پیوندد که ما به گونه ای داوطلبانه چیز یا چیزهایی را در مورد خود به دیگری یا دیگران بگوئیم.
عمل « خود گشودگی » عملی سازنده و فعال است نه منفی و بازدارنده.
« خودگشودگی »نمی تواند یک طرفه باشد و روابط موفق بین اشخاص را شکل دهد.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
🌎3⃣خود گشودگی معمولا به کندی شکل می گیرد و به تدریج که تلاش های مربوط به رابطه ثابت و دائمی می شوند ، افزوده می شوند.
خود گشودگی در برابر کسانی انجام می شود که ما آنان را می شناسیم و رابطه با آنها برای ما ارزشمند است.
اگر خود گشودگی صمیمانه در زمان نامناسب و بی موقع انجام پذیرد در بیشتر مواقع طرف مقابل ، فرد خودگشا را آدمی بی دقت و بی توجه به مسائل آداب و معاشرت اجتماعی می دانند.
( بلاو ) بر این اعتقاد است که جاذبه یک انسان نسبت به دیگری بستگی به پیش بینی یا باوری است که از این رابطه چه چیزی به دست می آورد.
« خودگشودگی » باید در برابر کسانی باشد که در زندگی انسان دارای نقش و اعتباری هستند.
عموما به جز در برابر بیگانگان که انتظار نداریم دوباره آنان را ببینیم ، « خودگشودگی » ما در برابر کسانی است که احساس می کنیم آنان به ما نزدیک هستند و یا از نظر عاطفی تا حدود زیادی به ما مرتبط می باشند.
« جرارد » و « لاساکو » اعتقاد دارند که ، هر قدر عمق رابطه بیشتر باشد « خودگشودگی » بیشتر و با سهولت بیشتر اجام می پذیرد.
اشخاص متاهل بیشتر « خودگشودگی » را در برابر همسران خود انجام داده اند و این بالاترین میزان است.
رفتارهای کلامی و غیر کلامی فرد مقابل یا مخاطب در میزان اشتیاق یا عدم اشتیاق فرد در « خودگشودگی » تاثیر به سزایی دارند.
پژوهشگران چنین دریافته اند که : اشخاص بیشتر تمایل به خود گشودگی در برابر کسانی دارند که مشتاق شنیدن آنان بوده و با دیگران و آنها دارای رفتاری گرم ، صمیمانه ، خالص و بی غل و غش با شند.
اگر بخواهیم در « خودگشودگی » موفق باشیم ، ابتدا می باید روابط صمیمانه ای با برخی از افراد پیدا کرده و آنگاه به گشودن جنبه های منفی شخصیت خود اقدام کنیم.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
🌎هوشمندی استراتژیک یعنی کاری که نیازنیست انجام بدی روانجام ندی حتی اگرفرصتش رو داری

انضباط استراتژیک يعنى كارى كه نيازه انجام بشه رو انجام بدى حتى اگه حالشو ندارى

🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
کاهش اشتباهات در سخنرانی حرفه‌ای


راه اول: ازهرچیزی سخن نگویید.
راه دوم: صحبت های خود را روان ، جذاب و ساده بیان کنید.
راه سوم: شما به عنوان سخنران بر روی صحنه هستید ، پس مدیریت این جلسه با شما است.
راه چهارم: یک دفترمخصوص سخنرانی تهیه کنید.
راه پنجم: در بین سخنرانی وقفه ای کوتاه بین صحبت خود ایجاد کنید
راه ششم: در حین سخنرانی خود از مستندات صحبت کنید.
راه هفتم: با مخاطبان ارتباط برقرارکنید. این ارتباط میتواند چشمی هم باشد.
راه هشتم: مدیریت زمان در سخنرانی یک اصل مهم است.
راه نهم: ازهمان ابتدا یک رابطه خوب، جذاب و دوستانه ایجاد کنید.
راه دهم: ازعکس های خوب و مرتبط با موضوع سخنرانی خود درپاورپوینت استفاده کنید.
راه یازدهم: مخاطبان را تشویق کنید تا در بحث شرکت کنند.
راه دوازدهم: درلابلای سخنرانی خود داستان کوتاه یا حکایت یا ضرب المثل استفاده کنید.
راه سیزدهم: نترسید!!
راه چهاردهم: زبان بدن یکی ازابزارمهم سخنرانی است.
راه پانزدهم: قبل از سخنرانی، متن سخنرانی و طرز اجرای خود را تمرین کنید.
راه شانزدهم: در مورد انتخاب مطالب سخنرانی مطالب بزرگان مرتبط بیاورید.
راه هفدهم: نواقص احتمالی را پیش بینی کنید.
راه هجدهم: سخنران باید در صورت امکان تحرک داشته باشد و یک جا نایستد
راه نوزدهم: متون سخنرانی های خود را با استفاده از تحقیق تنظیم کنید.
راه بیستم: وقتی می خواهید درجمع یا سمیناری صحبت کنید، با اقتدار بلند شوید.
راه بیست و یکم: قبل از سخنرانی خوب استراحت کنید.
راه بیست و دوم: سخنرانی زیادی ببینید و بشنوید.



🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
پنج راه شیفته کردن دیگران در مسیر ارتباطات
1. پذیرش؛ یعنی پذیرش بی‌قید و شرط طرف گفت‌وگو، همان‌گونه که هست.
بایدها
هرچه به او مربوط است، به دیده‌ی شگفتی ببینید. لبخند بزنید. احساس ارزشمند و مهم بودن در او پدید آورید.
نبایدها
ایراد نگیرید. نقد نکنید.

2.؛قدر دانی: یعنی قدردانی از کارهای کوچک و بزرگ طرف گفت‌وگو
بایدها
ارزش خودانگار و احترام او را نسبت به خودش بالا ببرید.
لبخند بزنید و از او تشکر کنید.
دربرابر هر کاری و هر کسی – چه روابط خصوصی، چه روابط اجتماعی و برای هر دلیل کوچک یا بزرگ بگویید: «سپاس‌گزارم.»

3- تأیید؛ برای بالا بردن خودانگار دیگران، آنان را ستایش کنید.
انسان هرچه‌قدر هم که بیش‌تر تأیید شود، باز هم به تأیید دوباره نیاز دارد.
همه‌ی انسان‌ها به تأیید نیاز عمیق دارند.
تأیید آن چیزی‌ست که کودکان برایش گریه می‌کنند و مردان برایش می‌میرند
بایدها
درپی فرصتی باشید که دیگران را تأیید و ستایش کنید.

4. تحسین؛ همه‌ی انسان‌ها به تأیید نیاز دارند. تحسین سبب می‌شود انسان حس تأییدشدگی، شناخته‌شدن و ارزشمند بودن پیدا کند.
اگر طرف گفت‌وگو را تحسین کنید:
نخست خودش را بیش‌تر دوست دارد  آن‌گاه شما را بیش‌تر دوست می‌دارد.
نمونه‌های تحسین:
1-4. تحسین ویژگی‌های شخصی؛ مانند: وقت‌شناسی، پشتکار داشتن،
2-4. تحسین ویژگی‌های اجتماعی؛ مانند: موفقیت شغلی یا تحصیلی.
بایدها
چیزهای کوچک را نیز همانند چیزهای بزرگ تحسین کنید

. 5-توجه؛ مهم‌ترین و قوی‌ترین رفتار برای افزایش خودانگاری‌ست.
توجه، کلید طلایی برای شیفته کردن فوریِ دیگران است.
بایدها
به هرکدام از دوستان یا همکاران‌تان که می‌رسید، به‌گونه‌یی برخورد کنید گویی بعد سال‌ها او را دیده‌اید. خوش‌حالیِ توصیف‌ناشدنیِ خود را به زبان بدن و کلام بیان کنید.
نکته: مهم نیست طرف گفت‌وگوی شما چه کسی‌ست. مهم این است که شما او را شیفته‌ی خود کنید.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
@iprhome
🆘تعارض

تعارض جزیی ازهررابطه یی صمیمی است
تعارض زمانی بروز می یابدکه دونفرافکاریا احساس متفاوتی درباره یک موضوع داشته باشند.

پنج پاسخ رایج دربرخوردباتعارض

🌎پرخاشگری کلامی:عموما زمانی اتفاق می افتدکه زوجین مایوس وناامیدازرسیدن به توافق اندوبه میزان زیادی ناموثراست شامل توهین،ناسزا،خطاب کردن همسربااسامی زشت..

🌎پرخاشگری جسمانی:رفتارمقابله ای ناموثر که موجب اسیب به قربانی یارابطه میشود
مانند سیلی زدن،هل دادن،تنه زدن،پرتاب اشیا.

🌎غرق شدگی هیجانی:شخص درهیجانات غرق میشود ونمیتواند شفاف فکرکندیاموثرحرف بزند هماننوموتورماشین که به خاطر ورودزیادبنزین خفه شده وروشن نمیشود.
مانند ترس،ناامیدی،خشم،اضطراب....

🌎اجتناب وکنارکشیدن:ازصحبت درباره مشکلات اجتناب میکند یاازطریق ترک محل یاتغیرموضوع ازتعارض دوری میکندکه دردراز مدت ناکارامداست

🌎استدلال کلامی:زوجین ازمهارتهای ارتباطی گفتن وشنیدن موثربرای حل تعارض استفاده میکنندهردوهمسرعقایدخودرابیان میکنند،قادربه مصالحه هستند،معمولا به یک راه حل توافقی دوجانبه میرسند.

🌎رهنمودهای برای حل تعارض:
مودبانه رفتارکنید
کنترل هیجانی داشته باشید
درخواست کنیدنه مطالبه, خواسته هایتان راصادقانه بیان کنید
ازگوش دادن استفاده کنید
برحال تمرکزکنید
همدلی کنید
صادقانه وروشن صحبت کنید
دنبال راه حل های متعادل باشید تانیازهای هردوطرف براورده شود


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
پنجره جوهری:
یکی از کاربردی ترین نظریه های مدیریت ارتباطی..


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
ارتباط موثر و پنجره جوهــــــــــری
پنجره جوهری دارای 4 خانه است :
1- منطقه گشوده : نشان دهنده گشودگی عمومی فرد نسبت به جهان است و نمایانگر اشتیاق او برای شناخته شدن توسط دیگران می باشد.

2- منطقه کور : آن دسته از ویژگیهایی از خود است که دیگران آن را مشاهده می کنند و به راحتی آن را در می یابند ولی برای خود فرد قابل دسترس نیست.

3- منطقه پنهان :شما کسی هستید که احتیاط لازم را معمول می دارید. این خانه از چیزهایی پدید آمده است که شما ترجیح می دهید آنها را نزد خود نگاه دارید و به دیگران منتقل نکنید.

4- منطقه ناشناخته :این منطقه شامل آن دسته از خصوصیات شما است که هرگز کشف نشده است ، نه برای شما و نه برای دیگران.
این منطقه شامل آن خصوصیاتی است که در ضمیر ناخودآگاه فرد نقش بسته اند و یا عبارتند از توانایی های ناشناخته فرد.


🌎روانشناسی ارتباطی..
@PRPlan
2024/10/05 07:24:59
Back to Top
HTML Embed Code: