Telegram Web Link
مرا ببینید!

   هر چه از نفس صادر شود، فاقد خیر است. فاقد صمیمیت است. فاقد هرگونه کیفیت مطلوب است. یک کار سوداگرانه است. یک کار نمایشی است. فریادی‌ست با این نیت پنهانی که «من هم هستم. من هم کالائی دارم. نظری هم به کالای من بیفکنید. ببینید شعر خوبی‌ست؟ نوشتهٔ خوبی‌ست؟ نقاشی خوبی‌ست؟ ادعای اخلاقی مقبولی‌ست؟»

برگرفته از کتاب «رابطه» - تالیف محمدجعفر مصفا

#تزکیه_نفس
#نفس

@sserfan
مراقبه ‌:تماشای ذهن بدون هر قضاوتی :

تا آنجا که ممکن است ساکت باش. تا می توانی در سکوت بنشین،
نه فقط در سکوت بدن،
بلکه مهم آن است که ذهن ساکت شود و دست از پچ پچ کردن دایم بردارد.
این کار شدنی است اما هرگز در این راه نکوشیده ایم.
فقط باید چند گام کوچک برداری: در درونت بنشین و تماشا کن.
بگذار ذهن، تمام ترفندهای
قدیمی اش را بکار گیرد اما تو فقط تماشا کن.
بدون هیچ قضاوتی،
بدون گفتن خوب یا بد،
بدون انتخاب کردن یا از خود راندن-
کاملا خونسرد و بی تفاوت.
پس بر علیه ذهن مباش.
با آن ستیز مکن.
در تله های ذهن گرفتار نشو.
فقط کناره گیر بمان.
بسیاری اوقات درگیر ذهن خواهی شد.
در این مواقع به محض اطلاع،
بی درنگ خودت را بیرون بکش. خودت را جمع و جور کن و دوباره شروع به تماشا کن.
فکری برخواهد ﺧﻮاست- به آن فکر بنگر.
آن فکر در برابرت رژه خواهد رفت- به آن بنگر تا اینکه بگذرد وبرود. بدون اینکه هیچ قضاوتی در مورد خوب یا بد بودن بکنی، بدون هیچ باید و نبایدی، بدون هیچ نگرش اخلاقی، ‌مشاهده محض و بی طرفانه، آنرا تماشا کن.
روزی ناگهان دیگر ذهنی وجود نخواهد داشت و آن روزچنان حکم فرما خواهد شد که نظیرش را هرگز ندیده ای.
پس از آن سکوت دیگر تو را ترک نخواهد کرد.
با تو خواهد ماند و به روح تو تبدیل خواهد شد.
این حالت بسی رهایی بخش است.

#مراقبه
#سکوت
#ذهن

@sserfan
راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل هفدهم :تزکیه نفس
(قسمت نهم )
ادامه...
شرح منازل هفتگانه نفس
منزل پنجم :نفس مطمئنّه
در مرحله ى چهارم كه شرح آن گذشت ، با وجود تكامل یافتن قوّه ى تعقّل و اراده ى عقلى ، باز زندگى انسان خواه فردى یا اجتماعى ، به كلّى از خطا و گناه محفوظ نخواهد ماند ، چرا كه قواى نفسانى و حیوانى به كلّى ریشه كن نشده و به عبارت درست تر تبدیل به قواى روحانى نگشته و هنوز خام و نرسیده اند .

از این رو در بیشتر اوقات ، همان قواى حیوانى بروز كرده و اظهار حیات و توان و قدرت خواهند نمود .

این حال در مسیر زندگىِ سالك بارها پیش مى آید ، و گاهى او را گرفتار وحشت و حیرت و نومیدى مى سازد . ولى عارفان بینادلى كه این مراحل را پشت سر گذاشته اند ، از پیدایش این احوال ما را آگاهى و دلدارى داده اند . پس در این حال و در این حال برگشتها و تنزّلهاى ناگهانى ، نباید دل از دست داد ، و نومید و مضطرب گردید ; بلكه باید به مراقبت افزود و با جان و دل آن حوادث ناگوار و حالهاى پر اضطرار را پذیرفت و به رفع آنها كوشید . چرا كه شرط سلوك و مقتضیّات تزكیه ى نفس همین است .

ولى در این مرحله ى پنجم كه نفس عنوان صفت مطمئنّه به خود مى گیرد ، طورى در مقام خویش استوار و برقرار خواهد بود كه دیگر ترس لغزیدن ، سقوط ، مغلوب هوس ها ، فریب هاى نفس حیوانى و گرفتار وسوسه هاى شیطانى شدن باقى نخواهد ماند .

آیینه ى غیب نماى دل عارف و آسمان زندگى اش از ابرهاى سیاهِ دریاى هوى و هوس ها پاك شده و ماهِ دلرباىِ روحِ ملكوتى و با شكوه خود را در آن آسمان پاك تجلّى خواهد داد و نمونه هاى جلوه هاى روح سبحانى خواهد شد .

در این مقام است كه جنگ با نفس ، با پیروزى كامل عقل خاتمه مى یابد ، و نفس حیوانى رام و فرمانبر سالك مى شود و عارف از زنجیر هوس ها و تحریك ها و هیجان هاى شدید نفسانى آزاد مى شود ، و حتى بدن هم پیرو اراده ى الهى او شده و یك راهوار باربردارى مى گردد .
#تزکیه_نفس
#نفس_مطمئنه

@sserfan
خروج از ظلمت نفس ،شرط سفر الی الله :

«اول شرط تحقق سیر الی الله، خروج از بیت تاریک  نفس و خودی و خود خواهی است. چنانچه در سفر زمینی  تا انسان به منزل و جایگاه خویش است، هر چه گمان مسافرت کند بگوید من مسافرم، مسافرت تحقق پیدا نکند، مگر به خروج از منزل و حرکت به سوی مقصد ، همین طور این سفر عرفانی الی الله و مهاجرت شهودی، تحقق پیدا نکند مگر به خروج از بیت تاریک  نفس و از بین بردن  آثار آن. تا گناهان وغفلت در کار است، انسان مسافر نیست،و فقط گمان مسافرت دارد  و دعوی سیر و سلوک دارد . 
چهل حدیث ص 625
#تزکیه_نفس
#سلوک

@sserfan
مراقبه راه رهایی از فکر و ذهن :

فکر مانند حافظه برای زندگی روزمره لازم و ضروری است.
فکر وسیله ای است که ما برای برقراری ارتباط با دیگران و امور مربوط به شغل خود در اختیار داریم. در نتیجه فکر در جایگاه خود لازم و ضروری است.
اما زمانی که  فکر به قلمرو شخصیتی  ، روانی و هویتی وارد می شود ، به گذشته و آینده فضولی می کند و  باعث تشکیل هویت فکری و خیالی در درون  می گردد که نتیجه آن  پدیدار شدن انواع ترس ها و هم چنین لذت ها ی  کاذب می شود.
یکی از عملکردهای فکر اشتغال دایم خود با چیزی است.
اکثر ما می خواهیم ذهنمان را دایما مشغول نگه داریم تا خود را آنگونه که هستیم نبینیم  و از طریق ذهن احساس هویت و هستی نماییم.
ما از ذهن خالی خود می ترسیم.
و از نگاه کردن به ترس هایمان هم  دچار وحشت می شویم.
مراقبه این امکان را فراهم می کند که به این فعل و انفعالات فکری پوچ آگاه شویم و زمینه توقف و وانهادن این جریان فکری و ذهنی فراهم  شود‌.
#مراقبه
#سکوت
#ذهن

@sserfan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جهنم واقعی‌ آتش چوب ،هیزم و نفت نیست . جهنم واقعی آتش درون است،آتش حسادت ،کبر ،نفاق و... است.
دکتر غلامحسین دینایی
#جهنم

@sserfan
بیداری سحر و بین الطلوعین :

پایه و اساس پیشرفت علمی و عملی و سلوک الی الله بیداری سحر و بین الطلوعین است. و اگر سالکی از این فیض عظیم غفلت بورزد پیشرفت چندانی نخواهد داشت , استاد بزرگوار صمدی آملی در جمع طلاب می فرمودند که تا بیداری سحر و بین الطلوعین را درست نکنید به جایی نمی رسید !

http://tohidesamadi.blog.ir/
#سحرخیزی

@sserfan
راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل هفدهم :تزکیه نفس
(قسمت دهم )

شرح منازل هفتگانه نفس
منزل پنجم :نفس مطمئنه
ادامه‌.‌..

پس از تهذیب و تصفیه و تربیت کامل، هنگامی که نفس انسان در زمینه اصول عقاید و معارف، از وادی شک بیرون آمد، به مرحله ای می رسد که غرایز سرکش در برابر او رام شده و دیگر توانایی پیکار با عقل و ایمان را از دست می دهند و انسان به یقین و اطمینان می رسد، به حدی که گویا پرده ها از جلوی چشم او کنار رفته و به مرحله شهود و علم الیقین و حق الیقین رسیده است؛ این همان مرحله آرامش است که انسان بر اقیانوس های بزرگ حکومت می کند؛ اقیانوس هایی که حتی در برابر سخت ترین طوفان ها، چین بر چهره اش نمایان نمی شود؛ این مقام اولیا و پیروان راستین آنهاست؛ آنهایی که درس ایمان و تقوا آموخته و سال ها به تهذیب پرداختند و جهاد اکبر را به مرحله نهایی رساندند.

آنان به این مرحله یعنی نفس مطمئنه می رسند؛ در قرآن کریم چنین آمده است:
تو ای نفس آرام یافته! به سوی پروردگارت باز گرد در حالی که هم تو از او خشنودی و هم او از تو خشنود است و در زمره بندگانم داخل و در بهشتم وارد شو!سوره فجر آیه ۲۶

#تزکیه_نفس
#نفس_مطمئنه

@sserfan
تزکیه نفس و مراقبه راه رسیدن به فیض و رحمت واسعه ی امام‌ زمان (ع ) :

بر عاشقان جمال الهی و مشتاقان لقای حضرت او -جل و علا- لازم است که با قدم های متین و استوار در راه سلوک و عرفان حضرتش بکوشند و با تهذیب و تزکیه و مراقبه شدید و اهتمام در وظایف الهی و تکالیف رحمانیه ، خود را به سر منزل مقصود نزدیک کنند ؛ که خواهی نخواهی در این صورت از طلعت منیر امام زمان (علیه السلام) و قطب دایره امکان که وسیله فیض و واسطه رحمت است بهره مند و کامیاب می گردد و از هر گونه راه های استفاده برای تکمیل نفوس خود متمتع می شوند ، و از جمیع قابیلیت های خدا دادی خود برای به فعلیت در اوردن انها برای سر منزل کمال بهره می گیرند  .
و وقفنا الله تعالی بمحمد و اله ؛ و صل علی محمد و اله .
انا راجی عفو ربه
السید محمد الحسین الحسینی الطهرانی - قدس الله نفس زکیه -

#تزکیه_نفس
#مراقبه
#امام_زمان_ع

@sserfan
مراقبه راهی برای خلاص شدن از وساوس شیطانی :

یکی از مشکلات اساسی انسان در سلوک الی الله ،وساوس شیطان است که دائما در صدد خارج کردن انسان از طریق حق و سوق دادن او به سمت باطل است.و انسان تا از شر این شیطان خبیث خلاص نشود ،به طریق حق واصل نخواهد شد.واین راهی ندارد جز مراقبه.

حضرت آیت الله حق شناس ره می فرمودند: در مجلسی که مرحوم علامه طباطبایی ره حاضر بودند از ایشان دستور العملی برای سیر و سلوک درخواست شد و ایشان فرمودند :
اول مراقبه ،دوم مراقبه و آخر هم مراقبه.
مراقبه کلمه‌ای عربی است که از ماده رقبه به معنی گردن گرفته شده است و بدان جهت که «انسان به هنگام نظارت و مواظبت از چیزی گردن می‌کشد، و اوضاع را زیر نظر می‌گیرد، این واژه به معنی نظارت و مواظبت و تحقیق و زیر نظر گرفتن چیزی، اطلاق شده است.»

مراقبه یا درون‌پویی در اخلاق و عرفان اسلامی بخش مهمی از سیر و سلوک است که پس از توبه و مشارطه و پیش از محاسبه است.
شیخ محمد بهاری درباره لفظ مراقبه می‌گوید:
«مراقبه یعنی کشیک نفس را کشیدن که مبادا اعضا و جوارح را به خلاف وا دارد و عمر عزیز را که هر آنی از آن بیش از تمام دنیا و ما فیها قیمت دارد، ضایع بگرداند.»

حضرت آیت الله حق‌شناس نیز در باب اهمیت مراقبه می‌فرمودند:
    شیطان کاملاً به وضعیت شما مطلع است که چه کسی احکام شرع را یک دستی گرفته و چه کسی خودش را در حضور پروردگار می‌داند و چه کسی نمی داند؛ چه کسی مراقب است و چه کسی مراقب نیست پس بنابر این حضرت [امام صادق ع ] فرمودند:کسی از شر این خبیث (شیطان) محفوظ است که دایم در مقام مراقبه باشد و خودش را در حضور و محضر پروردگار بداند و در ادامه فرمودند:آن کسی که شب و روزش را بی تفاوت می‌گذراند، دایم صید شیطان است. «واماالمهمل لاوقاته فهو صید الشیطان»
گاهی التماس می کردند مراقبه کنید ...
منبع :
http://www.rajanews.com/

#مراقبه
#تزکیه_نفس
#دستورالعمل

@sserfan
چشم توحیدی :

گر عارف حق بینی چشم از همه بر هم زن
چون دل به یکی دادی، آتش به دو عالم زن

هم نکتهٔ وحدت را با شاهد یکتاگو
هم بانگ اناالحق را بر دار معظم زن

هم چشم تماشا را بر روی نکو بگشا
هم دست تمنا را بر گیسوی پر خم زن

چون ساقی رندانی ، می با لب خندان خور
چون مطرب مستانی نی با دل خرم زن

گر دردی از او بردی صد خنده به درمان کن
ور زخمی از او خوردی صد طعنه به مرهم زن

#شعر_فروغی_بسطامی

@sserfan
2024/09/28 11:17:48
Back to Top
HTML Embed Code: