Telegram Web Link
🔴مراقبه :

♦️علامه طباطبایی (ره) می فرمایند : مراقبه یعنی توجه باطنی انسان به خدا و روی نگرداندن از آن در همه احوال. مراقبه این است که انسان در اوقات بیداری از اول صبح تا هنگام خواب از یاد خدا غافل نباشد و تمام گفتار و کردارش برای خداوند متعال و جلب رضای او باشد او را همه جا حاضر و بر کارهای خود ناظر بداند و خویشتن را در محضر او بیابد

♦️ در روایت آمده است : اعْبُد اللهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ فَإِنْ كُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاكَ (بحار ج 25 ص 204) خدا را آنگونه عبادت کن که گویی او را می‌بینی و اگر تو او را نمی‌بینی او تو را می‌بیند.
📚( در محضر علامه طباطبایی ص331 )

#مراقبه


@sserfan
کسی که شب با خدا خلوتی ندارد و اُنس با او ندارد، این در دوستی اش دروغگوست.

این گناه که نمی گذارد با خدا خلوت کنیم و نماز شب بخوانیم چیست؟ برای بنده و جنابعالی که نباید قمار و دزدی باشد، نیّت خلاف نمی گذارد ما نماز شب بخوانیم، و هرکس باید مطابق مقام و موقعیت و تحصیل و غیره ببیند آن چیست که از او توفیق شب زنده داری و نماز شب خواندن را گرفته است؟

خواندن و تلاوت قرآن نیز همین طور است. روزی چقدر تلاوت قرآن داریم؟ اگر این توفیق را نداریم باید علت آن را بدست آوریم.
📚علامه حسن زاده آملی

#نماز_شب
@sserfan
🔴راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل بیست و ششم  : توجه به  " فقرِ"  ذاتی خود

ادامه...
(قسمت سوم )
مراتب فقر و طبقات فقرا :
از تعاریف فقر معلوم می‌شود که فقرا دارای مراتب مختلف و طوایف گوناگون هستند که عبارتنداز :                                        
♦️1-تهیدستی
کسانی که از دنیا و اسباب آن بی‌بهره‌اند که خود بر سه دسته تقسیم می‌شوند؛ آنان‌که تنها تهیدستند ولی نه تهی‌دل؛ آنان‌که هم تهیدستند و هم تهی‌دل و آنان‌که دست و دل هم ندارند.

2-داشتن و خود را مالک نپنداشتن:
کسانی از دنیا و اسباب آن برخوردارند و در آن تصرف می‌کنند ولی «دنیا و اسباب آن را ملک خود ندانند»،از این‌رو آن‌چه به دست آورند، ایثار کنند و به‌خاطر آن، توقع عوضی در دنیا و آخرت ندارند.

♦️ چون آن‌چه را دارند یا به دست آورند و ایثار کنند، از خود ندانند تا شایسته پاداش در دنیا یا آخرت باشند، بلکه آن را امانتی در دست خویش دانند که به اهلش رسانند.

♦️ شبلی گوید: فروترین درجه اندر فقر آن است که همه دنیا آنِ مردی باشد، به یک روز نفقه کند؛ اگر بر دل او درآید که اگر فردا را قوت باز گرفتمی بهتر بودی، اندر درویشی صادق نباشد.

3ـ هیچ کمالی را به خود نسبت دادن:

کسانی که علاوه بر آن‌چه گفته شد، صفات خود را نیز ملک خویش ندانند، به همین خاطر اعمال و طاعت را اگرچه از آنان صادر شود، از خود نبینند و ملک خود ندانند و چون چیزی را از ملک خود نپندارند، طاعات را نعمت خدای متعال می‌دانند که شکر و سپاس بر آن واجب است. نعمت، بر منت می افزاید نه بر استحقاق .

♦️ اینان همه‌چیز را نعمت او می دانند، بنابراین منت افزون شده است نه طلب و استحقاق عوض؛ استحقاق عوض بر مال و کار خویش و اینان مالی و کاری برای خود نمی‌شناسند، به همین خاطر چشم به عوض ندارند.

4ـ ذات خود را نیز از خود ندانستن (فقر عارفانه) : 
کسانی که علاوه بر آن‌چه یاد شد، «ذات و هستی خود را از آن خود نبینند، بلکه خودی خود را از آن خود نبینند. ایشان را نه ذات بود و نه صفت؛ نه حال نه مقام»؛ نه فعل نه اثر، از دو عالم هیچ ندارند وجود خود را و خودیت خود را و هرچه از آن به «من» یا «خود» تعبیر می‌شود، جلوه‌ای از او دانند و منتی از منن سابقه او ،بدون هرگونه استحقاقی و استعدادی، بلکه خود استحقاق و استعداد را نیز از او دانند.

♦️ با این نگاه، دیگر نه وصفی بر ایشان می‌ماند و نه فعلی. فعل و وصف از عوارض ذات است؛ ذات که فانی شد یا فنای آن آشکار گردید، خانه از پای‌بست ویران می‌شود و دیگر نقش و ایوانی نمی‌ماند تا به خانه نسبت داده شود.

♦️در این مقام است که گفته‌اند: «الفقیر لایحتاج الی الله»،چراکه احتیاج صفت محتاج است و قائم بر ذات او؛ اینجا نه ذات است و نه صفت.

♦️ به تعبیر اهل حکمت، وجود ممکن، عین فقر است نه شئ فقیر؛ فقر عین ذات اوست. به همین خاطر است که عین روسیاهی است که فرمودند: «الفقر سواد الوجه فی الدارین». بی‌عنایات او هیچیم هیچ.

♦️هیچْ چیزی نیست تا وصفی یا فعلی را بتوان بدو نسبت داد.حدیث شریف «الفقر فخری»، اشاره به همین معناست.

ادامه دارد...
#فقر_و_فنا

T.me/sserfan
🔴روح عبادت

♦️بعد از خواندن توحید نه خود را می بینی ونه دیگران را، غرق در ذات حق می شوی و به مقام شهود می رسی. وقتی به این جا رسیدی بی نیازی او را آشکار و فقر خود را آشکارتر می بینی، پس خم شو و بگو: "سُبحان ربّیَ العظیم و بحمده" وقتی سر را بالا می آوری می بینی هنوز آرام نشده ای، پس به خاک بیفت و بگو:"سُبحانَ ربّیَ الأعلی و بحمده" باید زاری کنی، باید به عبادت خود روح و جان بدهی، روح عبادت عبودیّت است، یعنی متن عبادت باید تضرع و زاری باشد.


💠وقتی با اسمای جمالیه به او نزدیک شدی و دوباره به سجده افتادی، جلال حق، تو را عقب می راند، زیرا دو اسم "عظیم" و "أعلی" که دال بر بزرگی حق امد، نمی گذارند هر کسی به او نزدیک شود و لذا تو را ناگهان به عقب پرتاب می کنند به طوری که باید از ابتدا شروع کنی؛ " بسم اللّه الرّحمن الرّحیم*الحمدُ للّه ربّ العالمین* الرّحمن الرّحیم..." ،هنر آن است که بعد از هر افتادن برخیزی. نماز می خواهد به ما بگوید: صدبار اگر توبه شکستی باز آی. صد بار اگر افتادی بار دیگر بلند شو و به راه بیفت، زیرا این راهی است بسیار سنگین و طولانی که از هر سو رهزن های بی شماری دارد.


📚منبع شرح دروس معرفت نفس

#فقر_و_فنا

@sserfan
🔴فقر و فنا :
آیت الله بهجت ؛ آیا خوب است به ذاتی که موت و حیات ، مرض و صحت و غنا و فقر به دست او است ، مراجعه کنیم و رابطه دوستی داشته باشیم یا کسی که خود محتاج و ناتوان و بیچاره است !؟
@sserfan
🌱تاك خويش از گريه هاى نيمه شب سيرآب دار
كز درون او شعاع آفتاب آيد برون


🌱ذرّه اى بى مايه اى ترسم كه ناپيدا شوى
پخته تر كن خويش را تا آفتاب آيد برون


🌱در گذر از خاك و خود را پيكر خاكى مگير
چاك اگر در سينه ريزى ، ماهتاب آيد برون


🌱گر به روى تو حريم خويش را در بسته اند
سر به سنگ آستان زن ، لعل ناب آيد برون

اقبال

#شعر_سحرخیزی

@sserfan
🔴راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل بیست و ششم  : توجه به  " فقرِ"  ذاتی خود

ادامه...
(قسمت چهارم )
فقرا بر  سه طبقه اند:
♦️1- برخی مالک چیزی نبوده و در ظاهر و باطن از کسی چیزی نخواهند و از کسی انتظار چیزی هم ندارند و چنانچه به آن ها اعطا شود نپذیرند.
عارفی در جواب سوال از حقیقت فقر گوید:«بر دنیا آستین بیفشانی و بگویی پروردگارم خداست.»

♦️2- برخی دیگر مالک چیزی نبوده و از کسی چیزی نخواهند ولی چون چیزی بدون درخواست به آنها عطا گردد، بپذیرند.
از جنید نقل شده است که:« علامت فقیر صادق این است که تقاضا نکند و احسان نخواهد ولی چون به او احسان شود آن را بپذیرد.»

♦️3- برخی دیگر از فقرا مالک چیزی نیستند و چون نیازمند شوند به بعضی از دوستان که با شادی ایشان شاد گردند روی آورند.
  جریری:«نداشته طلب نشود،مگر آنکه داشته ای از دست برود.»


♦️فقریکی از اوصاف پیامبر اسلام(ص)بود که به حسب روایاتی که به ما رسیده فرمودند:«الفقر فخری»(فقر من مایه افتخارمن است).داستانهای زیادی درباره فقرو بی چیزی اهل بیت و اعضای خانواده ایشان برسر زبانهاست.

♦️عارفان فقر ظاهری را یکی از مقامات لازم در شروع طریقت دانسته کوشش می کردند حتی المقدور هرچه بیشتر آن را حفظ کنند که غالبا در آخر عمر چنین می زیستند.دلیلی در دست نیست تا در اصالت داستانهای برجسته ای که پیرامون فقر و ناداری کامل بعضی عرفای بزرگ گفته می شود شک نماییم.

♦️فقری که به زبان معنوی تفسیر شده باشد به معنای فقدان میل و آرزوی تملک هرگونه ثروت و سرمایه ای است که از جمله فقدان میل به مالک شدن برکات اخروی را نیز شامل می شود.

♦️از جنبه -های گوناگون فقرحقیقی یکی هم این است فرد عارف نباید از هیچ کس چیزی درخواست کند خواجه عبدالله انصاری که به شدت نیز فقیربود هرگز از دوستان ثروتمند خویش حتی یک پتو هم درخواست نکرداگرچه می دانست که آنها به شدت علاقه مندند که چیزی به وی بدهند،چون که می گفت:«چرا ایشان خود ندانند که من هیچ ندارم و از هیچ کسی چیزی نخواهم»

♦️از این روی که درخواست کردن به معنی اعتماد کردن بر مخلوق بود و دریافت کردن چیزی نیز بار شکر سپاس را بر گردن سائل می گذاشت،باری که بسیار سنگین ودست وپاگیر تلقی می شد.

♦️اگر کسی دیگر هیچ آرزویی برای خوددر این دنیاو آن دنیا نداشته باشد در آن صورت است که میتوان او را یک فقیر واقعی نامید.

♦️مالک بودن برهرچیز به معنای تحت تملک آن چیز قرار داشتن است دنیا کسانی را که مالک پاره ای از متعلقات آن هستند اسیروبنده خود می سازد در حالی که فقیر حقیقی کسی است که چیزی را صاحب نیست ودرنتیجه چیزی هم اورادرتصاحب خویش ندارد. چنین شخصی تنها به خدا احتیاج دارد و بس.

#فقر_و_فنا

T.me/sserfan
🔴فقر و بلا :
در وادى محبت اولين قدمى كه برداشته مى ‏شود، در بيابان فقر و بلاست. اگر قلب سليم در محبت مى ‏خواهى، بايد سينه‏اى بلا كش داشته باشى.
♦️ او مى‏ خواهد كه تو را به خودش معتاد كند، لذا بلاهاى رنگارنگى را بر سرت نازل مى ‏كند، تا هيچ خيالى جز او نداشته باشى و تنها سراغ خانه او را بگيرى.

♦️ هيچ چيز هم مانند بلا، انسان را در برابر معشوق ذليل نمى ‏كند. معشوق ما كه مقام كبريايى دارد، كاسه دوستانش را از بلا پر مى ‏كند، تا از عشق زود گذر به مقام محبت حقيقى صعود كنند و يقين داشته باشند كه بلا از عسل براى جان شيرين‏تر است.

📚گلستان کشمیری


#فقر_و_فنا

@sserfan
🔴فقر ‌ ، سلطنت و غنای حقیقی :

🌱هنگام تنگدستى، در عيش كوش و مستى‏
كاين كيمياى هستى، قارون كند گدا را

♦️اى خواجه ! مبادا فقر و بى‏ چيزى و تنگدستى‏ ات سبب باز ماندن از عيش و عشرت با دوست گردد؛ زيرا اگر توجّه نمايى خواهى دانست كه فقر ظاهرى تو را به نادارى و فقر واقعى‏ ات توجّه مى دهد ؛ كه : «ألْفَقْرُ زينَةُ الإيمانِ.» فقر، زينت و آراستگى ايمان مى باشد.

♦️و به شهود گفتارِ الهى كه : «يا أَيُّهَا النَّاسُ! أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ، وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ» اى مردم! همه شما نيازمندان به خداييد، و تنها خداست كه بى‏ نياز ستوده مى باشد. نايل خواهى شد.

♦️اينجاست كه سلطنت و غناى حقيقى از آن تو خواهد بود و فرموده رسول اللَّه (صلّى اللَّه عليه وآله) كه :
«ألْفَقْرُ فَخْرى، وَبِهِ أفْتَخِرُ عَلى‏ سآئِرِ الأنْبِيآءِ وَالمُرْسَلينَ.» (فقر، [مايه‏] فخر و بالندگى من است و به آن بر تمام پيامبران و رسولان افتخار مى كنم.)

- كلام علىّ عليه السلام را كه : «كَمْ مِنْ فَقيرٍ غَنِىّ، وَغَنِىّ مُفْتَقِرٍ.»: (چه بسيار نادارى كه توانگر، و توانگرى كه نيازمند است.) را لمس خواهى نمود.

- درجايى مى گويد :

🌱با گدايان دَرِ ميكده اى سالكِ راه!
به ادب باش، گر از سرّ خدا آگاهى‏

🌱بر دَرِ ميكده، رندانِ قلندر باشند
كه ستانند و دهند افسرِ شاهنشاهى‏

🌱خشت زير سر و بر تارك هفت اختر پاى‏
دست قدرت نگر ومنصب صاحب جاهى‏

🌱اگرت سلطنت فقر ببخشنداى دل!
كمترين مُلك تو از ماه بود تا ماهى‏

📚منبع : جمال آفتاب ، ج‏1، ص 45

#فقر_و_فنا

@sserfan
الهی! به کبریایی ات سوگند که از ثیاب فقر فخر دارم و از لباس فاخر شرم، که در آن همرنگ بینوای دل شکسته ام و در این، بیم دل شکستن...

📕پندهای حکیمانه
#علامه_حسن زاده

@sserfan
🔴همه ما سوا فقیر الی الله هستند :

صلات همه ماسوا به معناي تسبيح فطري و سجود ذاتي هر موجود است كه از ظهور تجليات حق است بر آنها و همه ماسوا فقير الي الله اند و اظهار فقر ذاتشان صلات و تسبيح پروردگار خويش
است و رحمت حق برايشان مستدام.

📚منبع: اسرار الصلات استاد سمندری

#فقر_و_فنا

@sserfan
🔴شب زنده داری :

محيى الدين عربى در كتاب فتوحات مكيه درباره تاركين ماسوى الله چنين مى ‏نويسد: دايى ‏ام - ابومسلم خولايى - از اكابر ملامتيه بود و شب‏ها نمى ‏خوابيد و بيدار مى‏ ماند و به شب زنده ‏دارى مى ‏پرداخت، چون احساس سستى و خواب مى ‏كرد، پاهايش را چوب مى ‏زد و مى‏ گفت: اى پاهاى من شما به چوب خوردن از چهار پايان من سزاوارتريد.

♦️محيى الدين گويد: آن‏ها آن چه را شايسته دنياست براى دنيا مى ‏گذارند و آن چه را سزاوار آخرت است براى آخرت مى‏ گذارند.

♦️پيامبرصلى الله عليه وآله فرمود: مادر سليمان بن داوود به فرزندش گفت: اى پسرم! شبانگاهان زياد نخواب، زيرا خواب زياد بنده را روز قيامت فقير واگذارد.
منبع :
📚 تحفه معلم



#شب_زنده_داری

@sserfan

  ​
🔴 برنامه ئ عملی سیر و سلوک :
"هو المقصود "
🔸هدفِ راهرو در عرفان مراقبین ، عبور از کلیهٔ تعلقات مادی و معنوی و تعینات ،فانی‌شدن از صفات خویش ،متّصف گشتن به صفات الهی و ذوب شدن در ذات  ِ احدیت می‌باشد.
🔸به عبارت ساده تر ،سلوک : سفریست از خود به خدا، حرکت از پایین ترین مراتب خود تا عالیترین مراتب ِخود که خداست.
🔸و باز به بیان ساده تر: دل کندن از آنچه داری، برای رسیدن به آنچه نداری .
🌷هر چه در این ره نشانت دهند
گر نستانی ، به از آنت دهند
🔸ترک گناه و تزکیه نفس، اساسی ترین محور و مهم ترین عامل در سیر و سلوک و بنیان ِ همه ی ادیان و مکاتب عرفانی بوده و بدون آن هر حرکتی جز خود فریبی و دیگر فریبی چیز دیگری بیش نیست .
«قَد أَفلَح‌َ مَن‌ تَزَکّی‌‌-‌ ‌هر‌ ‌که‌ ‌خود‌ ‌را‌ پاک‌ کرد، رستگار شد."
📗در همین راستا برنامهٔ علمی _کاربردی زیر ارائه می‌گردد:
این برنامه بر اساس اصول عملی ِ مهمی ، که همگی مبنا و زیربنای سلوک هستند بنا گردیده که به شرح زیر می‌باشد :
1⃣:عزم و همت
2⃣: ترک گناه ‌
3⃣: استقامت
4⃣: خلوت
5⃣: تفکر
6⃣: محاسبه
7⃣: معاتبه
8⃣:مشارطه
🔸هر شب و هر سحر (حداقل در دو موقع از شبانه روز)، قبل یا بعد از انجام عبادات ،از نیم ساعت به بالا در خلوت بنشینید و خود را با آنچه در ذهن درحال جریان است روبرو کنید، افکار را نگاه و دنبال کنید و با حوصله ی تمام به تجزیه و تحلیل آنها بپردازید.
🔸 با افکار نجنگید و خودتان را با آنها درگیر نکنید ، بلکه برعکس از افکار و احساسات با روی باز استقبال کنید و تجزیه و تحلیل کنید که هر فکر و احساسی ریشه‌اش از کجاست.
🔸از این موضوع نگران و مأیوس نباشید که چرا اینقدر دل و جان شما را افکار و خیالات ِ دنیوی و خصوصا "دیگران" به خود مشغول کرده، از ذهن شلوغ و پر از سر و صدای خود مأیوس نباشید و از آن آگاه باشید.
🔸اگر در انجام این برنامه مداومت کردید، به شهود خواهید دانست که :
اولا شما جز فکر و خیال چیز دیگری نیستید.
🌷ای برادر تو همه اندیشه ای
مابقی خود استخوان و ریشه ای

ثانیا اگر خوب این خیالات و افکار را تجزیه و تحلیل کردید، خواهید دانست که ریشهٔ هر فکر و خیالی، در گناه یا گناهانی است که در طول روز و یا در گذشته انجام داده‌اید.
ثالثا منشاء همگی آنان هم برمی‌گردد به یکی از رذائل نفسانی، و یا حب و توجه به دنیا.
حُبُّ الدنیا راس کُلِّ خَطیئَهٍ
و رابعا کلِ وجود و هویت روانی و یا" من ِ"شما جز گناه نیست:
"وُجُودُکَ ذَنبٌ لا یُقاسُ بِهِ ذَنب» وجود تو گناهی است که هیچ گناهی با آن مقایسه نمی‌شود.
🔸اثر تخریبی هر گناه  جدا از هر نوع حلال و حرام ،عقاب و ثواب ، حساب و کتاب و میزان ،تولید فکر و خیال و یا تشکیل مرکزی بنام  " من و خود " در درون آدمی است ؛
به عنوان مثال
♦️در سطح مبتدی:
_یاس و ناامیدی
_ضعفِ اراده و تنبلی
_غیبت
_حسادت
_دروغ
_حرف لغو
_دلخوش شدن به هر گناه صغیره و کبیره
♦️و در سطح متوسطه :
_ریا
_شرک
_خودنمایی
_دلخوش و قانع شدن به اعمال نیک
♦️و در سطح عالیه :
_غفلت از یاد حق
_خواطر دنیوی و یا حتی افکار معرفتی
_دید غیر توحیدی و استقلالی به عالم و عالمیان
_دلخوش و قانع شدن به کشف و شهود و کرامات
🔸اینها در بیست و چهار ساعت از شبانه روز حتی در خواب و خصوصا در هنگام  سحر و مراقبه در قالب فکر و خیال بر شما ظهور می‌کند و روح و جان شما را به خود مشغول می‌کند:
🌷جان همه روزه لگد کوب خیال
وز زوال وز زیان و خوف مال
🌷نی صفا میماندش نی بال و پر
نی به سوی آسمان راه سفر
🔸 با توجه، تفکر و تجزیه و تحلیل ِ افکار خواهید دانست که چگونه فلان گناهِ شما:
اول شد فکر،
بعد شد هستی ذهنی و مجازی شما
بعد شد "منِ" شما
و این "من" شد حجاب بینِ شما و خدا (تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز).
در دعای ابوحمزه می خوانیم : " و تو از خلق خود پوشیده نیستى جز آن‌ که اعمال زشتشان آنان را از تو پوشیده‏ داشته است ."
🔸روزانه با به همراه داشتن یک دفترچه یادداشت ،هر خطا و یا گناهی که از شما سر می زند را یادداشت کنید و شب به مراقبه بپردازید.
🔸برای پاک شدن از اثرات گناهان ِگذشته نیز هر سحر و یا درخلوت به انجام ذکر توبه بپردازید و با  یادآوری گناهان گذشته به ازای هر گناه با توجه ِ کامل یک "استغفرالله " بگویید.
🔸یک لیست از مضرات و عوارض هر گناهی که از شما سر می زند را تهیه و دائما و خصوصا در خلوت و تنهایی، پس از یادآوری آن گناه ، آن (لیست)را مرور کنید تا نسبت به عدم انجام گناه از عمق جان آگاهی پیدا کنید و واکسینه شوید.
🔸لازم است کلیه ی حقوق اعم از حق الله و حق الناس که بر گردن شما است را به شرحی که به تفضیل درجای خود گفته شده ادا و جبران نمایید.
🔸 با انجام این برنامه به تدریج و در طول سالیانی بر خود شناخت و آگاهی  پیدا می‌کنید و از گناهان یکی پس از دیگری توبه می‌کنید و زمینه ی محو افکار فراهم می شود.


↕️ادامه در پست بعد:
@sserfan
✅️ الهام گرفتن از این حدیث بسیار پر نغز و زیبا از حضرت علی (ع) که :
"محو الموهوم"
یعنی هستی مجازی و  خیالی خود را محو کن.
🌷وصالِ این جایگاه رفع خیالست
چو غیر از پیش برخیزد وصالست

✅️و از قول عارفی که : "عرفت الله تعالی به ترک الافکار"( یعنی خداوند را با ترک کردن افکار شناختم.)
🔸در صورت موفقیت در مرحله ی اول ِمراقبه که "تجزیه و تحلیل افکار" بود به مرحله ی دوم ِمراقبه که "مشاهده ی افکار" است صعود می کنید و ادامه ی مسیر را با "نفی خواطر" طی می کنید:
🌷چون که از اندیشه ها بگذشته ام
فارغ از اندیشه پویان گشته ام

🔸 سپس با " انقطاع کامل الی الله " ،افکار و خیالات بطور کامل محو و جای آنها را مشهودات و الهامات غیبی و ملکوتی خواهند گرفت:
🌷از درون خویش این آوازها
ترک کن تا کشف گردد رازها

🌷عجائب نقش‌ها بینی، خلاف رومی و چینی
اگر با دوست بنشینی ز دنیا و آخرت غافل

🔸و بلاخره کار به جایی می‌رسد که نه تنها در هنگام سحر و در نماز، بلکه هنگامی هم که در جمع هستید در جای دیگر و در ملکوت سیر می‌کنید:
🌷هرگز وجود ِ غائب و حاضر شنیده‌ای؟!
من در میان ِ جمع و دلم جای دیگر است

🔸و در نهایت با " حفظ حضور دائمی " از کلیه ی مراتب و شئونات "خود " فانی و به دوست باقی و به مقام شامخ توحید می رسید .
🌷با "من" بودی تو را نمی دانستم
یا "من" بودی تو را نمی دانستم
🌷رفتم ز میان "من" و تو را دانستم
تا "من" بودی تو را نمی دانستم

فَأَيْنَمَا تُوَلُّواْ فَثَمَّ وَجْهُ اللّهِ (پس به هرسو روكنيد، آنجا روى خداست.)

@sserfan

🟥 شرح برنامه در کتاب :
"
#رهروان_تنها "
به قلم مدیر کانال :

https://www.tg-me.com/sserfanbook
سیر و سلوک و عرفان pinned «🔴 برنامه ئ عملی سیر و سلوک : "هو المقصود " 🔸هدفِ راهرو در عرفان مراقبین ، عبور از کلیهٔ تعلقات مادی و معنوی و تعینات ،فانی‌شدن از صفات خویش ،متّصف گشتن به صفات الهی و ذوب شدن در ذات  ِ احدیت می‌باشد. 🔸به عبارت ساده تر ،سلوک : سفریست از خود به خدا، حرکت…»
2024/09/21 05:22:24
Back to Top
HTML Embed Code: