Telegram Web Link
ابعاد وجودی انسان.pdf
86.2 KB
رئیس جمهور عقلگرا

عقل و عقلانیت بعنوان منشا تحولات غرب پسارنسانس که تبلور چشمگیری در اندیشه های فلسفی اندیشمندان غربی داشته و دارد. و یا حتی بعنوان مفهومی تاریخی از دوره فلاسفه یونان باستان همچون ارسطو و افلاطون، و یا حتی بعنوان مفهومی بسیار پراهمیت در دین اسلام، همواره کانیِ بی بدیل ساحت انسانی بوده و هست که فقدان آن در شکل فردی و جمعی خسارتیست غیر قابل جبران!

خط سیر پدیدآیی عقل این جهانی بعنوان عنصری بسیار پر اهمیت در معرفت شناسی انسانی را، اگر بخواهیم مورد پرداخت قرار دهیم،لاجرم می بایست از مسیر:(مشاهده _ تجربه _ تکرار) و در ادامه (علم_دانش) و در نهایت از مسیر (معرفت _ حکمت) عبور نماییم.

📌تمام وجه امیدواری جامعه به ریاست جمهور جدید غلبه بعد عقلانی در وجود ایشان و تبلور نوعی کاربست عقلانیت علمی و دینی با محوریت مانیفست حکمرانی شیعه یعنی نهج البلاغه و البته تجربیات و تحصیلات ایشان می باشد.

📌ما راه نجاتی جز بازگشت به عقلانیت جمعی و ملی نداریم.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
شایسته سالاری به روایت مصداق

♦️ ساره امیری، زن بلوچ و ایرانی‌تبار پس از کسب موفقیت های مطلوب در آژانس فضایی امارات اکنون وزیر آموزش و پرورش این کشور شد.

این روزها سرعت رشد و تغییرات امارات شگفت انگیز شده است:

⭕️ امارات در بازه ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ با سرمایه گذاری در حدود ۵۹.۴ میلیارد دلار مبدل شده به سومین بازیگر اصلی در آفریقا بطوریکه فقط در آنگولا نه تنها بنادر و شبکه ریلی را تصاحب کرده بلکه در حال آماده شدن برای بهره‌برداری از معادن استراتژیک کبالت، لیتیوم و... است.
(بلومبرگ فارسی)

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴ذبحی عظیمتر!

این عطش خاموش نشدنی تصرف خیابان با تمایلات جلوه گری های بزرگ که در ذیل کلان نگاه هیجانی عاطفی فهم می شود، و این روزها بعد لذانی آن(کباب ترکی)نیز پررنگ شده، خدا می داند ذبحی ست بزرگتر از ذبح عظیم!

در مقام تولی گری تصرفات خیابانی توفیری میان بیوت نامتحول و یا مذهبی های متمول و یا دولتیان جاهل وجود ندارد.

آیا حسین علیه السلام ما را بخاطر این تنزل طلبی خواهد بخشید.

تقلیل امری آنچنان تاملی، تدبری و تعقلی به چنین حالاتی هیجانی،تخدیری و اکنون لذانی ذبحی عظیم است.

خط تولید فستیوال سازی خیابانی از مناسک با روند ثابت مواکب و بلندگوها و کباب ترکی همچنان قصد توقف ندارد.

آنقدر که ما می دانیم این از جاکندگی امور ارزشمند و این مصرف‌گرایی بی امان و ساخت شتابان جامعه مصرفی با پی رنگ مبانی ارزشی آخر و عاقبتش معنازدایی از «معناست».

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴شیعیان آمریکایی

در ماجرای عزاداری خیابانی شیعیان در لس آنجلس جدای از بحث مهم تکثرپذیری و احترام به «دیگری» در آن کشور که دوستان مختلفی بدان اشاره کردند، پرسش مهم اهالی علوم اجتماعی از جامعه سیاستگذاران ناآگاه کشور این است که:

📌چطور می شود عده ای مسلمان شیعه توانسته اند در مهد آزادی مصطلح در جهان با بسترهای آماده برای هر نوع عملی همچنان نظام ارزش های خویش را حفظ نمایند؟

پاسخ به این پرسش مهم نیازمند فهم منطقی و میان رشته ای از مفهوم «فرهنگ» «انسان» و «جامعه» در سه علم جامعه شناسی،روان شناسی و تاریخ و فلسفه است.

آری مشکل تهدید انگاری «امرفرهنگی» و هرگونه «تغییر فرهنگی» در ایران ریشه در جهل مرکب دارد.
دوستان نمی دانند که نمی دانند!
نه در مورد غرب و نه در مورد کشور خودمان ایران و با ندانسته های ایدئولوژیک خودشان دست به سیاستگذاری فرهنگی می زنند.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
لیکن از آن لذت نخواهید برد!

(آزادسازی واردات خودرو)

🔸حضرت علی(ع) در خطبه 73 نهج البلاغه به چند نکته درباره یک دودمان اشاره مى كند؛که مضمون کلی یکی از آن نکات اینگونه است:

«بدانيد شما حكومت كوتاهى خواهید داشت؛ اما لذتی از آن نخواهید برد!»

📌نه...
آزادسازی واردات خودرو کارکرده در این لحظه آخری دیگر آورده ای نخواهد داشت!

شما دوستان فوق تخصص های فرصت سوزی هستید!
فی المثل جهل ایدئولوژیک آنچنان حجاب بر چهره می کشد که با ناکارآمدی و البته خوراندن خون دل و خون جگر به آحاد ملت گرفتار، #بورس را اکنون با یک سوم ارزش دلاری و حتی ارزش ذاتی باید تحویل دولت بعد بدهید تا او ارزش بازار را بجای خویش بازگرداند.

کسب رضایتمندی عموم از طرق اصولی نه تنها اشکالی ندارد که عین صواب و ثواب است.

احیای برجام و سقوط آزاد قیمت دلار دیگر فرصت بی نظیر در پیش رو بود که باز امان از جهل ایدئولوژیک و البته غلبه منافع اقلیت بر اکثریت!

آشتی با ملت از پی ختم خیابانی اعتراضات ۱۴۰۱ که با استمرار گشت ارشاد و سخنرانی های ائمه جمعه و فرمانده نیروی انتظامی هیچگاه کامل خاموش نشد چطور؟

فیلترینگ و مسائل دیگر هم بماند...


📌آری متاسفانه شما حكومت كوتاهى داشتید و از آن لذتی نبردید.

براستی ای کاش اینگونه نمی شد تا مردم رنج کمتری می دیدند.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
Forwarded from فلاخن||سلمان کدیور (سلمان کدیور)
✳️ موافقت با آزادی موقت و تجویز اعاده دادرسی و بررسی مجدد پرونده‌ها فارغ از مصوبات شوراها و نهادهای خارج از عدلیه؛ گامی بسمت حل مسئله!

🔹نامه دوم عدالتخواهان به رئیس دستگاه‌قضایی، پیرامون خبرنگاران زندانی


🔹حجت‌الاسلام و والمسلمین، جناب آقای اژه‌ای؛ رئیس محترم قوه قضاییه

با سلام و اهدای احترام؛
🔹پیرو نامه‌ی پیشین اینجانبان به حضرتعالی حول سه تن از خبرنگاران زندانی و انتشار جوابیه‌ای در خبرگزاری دستگاه قضایی، لازم دانستیم این گفتگو را با هدف حل مسئله، در قالب نامه‌ی دوم و با ذکر نکات ذیل ادامه دهیم:

🔹 پیرامون موضوع خانم آذرپیک نه قصد جدال بر سر واژگان «سقط جنین» یا «از دست رفتن سیکل IVF» و... را داریم و نه حریم خصوصی و خانوادگی ایشان اجازه می‌دهد که بیش از این مسئله را در عرصه‌ی عمومی به بحث بگذاریم؛ فقط باتوجه به شرایط خاص نامبرده بنا بر اظهارات همسر ایشان، این سوال را مطرح می‌کنیم که آیا امکان اینکه اجرای حکم یا هرگونه تصمیم‌گیری درمورد وی به چند هفته بعد موکول می‌شد تا تکلیف وضعیت جسمی و موضوع فرزندآوری ایشان معلوم شود، نبود؟ در جوابیه‌ی خبرگزاری میزان آمده است که «دستگاه قضایی در قبال محکومین فوق‌الذکر، کلیه تدابیر ناصحانه و مشفقانه را در پیش گرفت»؛ آیا یک فرصت چند روزه، مصداق تدبیر مشفقانه نبود؟

🔹لطفاً خودتان را جای افکارعمومی بگذارید و ببینید این اصرار و عجله در اجرای احکام خبرنگاران مدنظر که همگی مربوط به سال‌های قبل بوده و ماه‌ها از زمان امکان قطعی‌شدن و اجرای احکام آنها گذشته بود، در روزهای منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری چه معنایی را به ذهن متبادر می‌کند؟

🔹مثلاً فاصله‌ی ۲۴ساعته از زمان صدور و ابلاغ رأی به آقای وحید اشتری و صدور حکم جلب و مراجعه برای بازداشت وی و نهایتاً بازداشت شبانه جلوی چشم همسر و فرزندانش را چگونه می‌توان تفسیر کرد؟ آیا با عملیات بازداشت یک تروریست مواجه بوده‌ایم یا فاصله‌ی محدود یک هفته‌ای تا انتخابات موجب این عجله‌های نامتعارف شده است؟

🔹آیا منطبق شدن تقویم دستگاه قضایی بر تقویم انتخابات ریاست‌جمهوری، جایگاه رفیع عدلیه را در نگاه مردم به ابزاری برای تحقق اهداف کوتاه‌مدت سیاسی دیگران تنزل نمی‌دهد؟

🔹در جوابیه‌ی خبرگزاری میزان به «مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور ناظر بر ضرورت برخورد با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه» اشاره شده بود. این دقیقاً همان محل نگرانی و سوال ماست. آیا ملاحظات و مصلحت‌هایی خارج از اتاق قاضی و دستگاه قضایی، تعیین‌کننده‌ی حکم و به محبس فرستادن شهروندان و کنشگران اجتماعی است؟!

🔹در جوابیه خبرگزاری میزان، در انتقاد به «افشاگری»های خبرنگاران مدنظر، بصورت مکرر به «اعمال مجرمانه و متخلفانه»، «انتشار مطالب بدون راستی‌آزمایی» و... اشاره شده است. حداقل در مورد آقای وحید اشتری و با توجه به جزئیات محکومیت وی، میدانیم که چنین نسبت‌هایی، ناصواب و ناروا هستند.

🔹بر اساس دادنامه شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر، محکومیت ۱۴ ماه حبس فعلی وی به دلیل دو فقره نشر اکاذیب صورت پذیرفته است: ۱) انتشار خبر صدور کیفرخواست بدلیل انتشار خبر سیلی‌خوردن سرباز بابلی ۲) ادعای عضویت آقای طائب و برخی متهمان پرونده‌های مالی در یک خیریه.

🔹در فقره‌ی اول، قرار نهایی دادسرا (جلب به دادرسی) در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ صادر و سامانه ثنا به وحید اشتری ابلاغ شده که در آن به توییت‌های وی درمورد سرباز بابلی اشاره می‌شود. در فقره‌ی دوم نیز با جستجوی ساده عنوان «بنیاد خیریه انصار ولایت» در سامانه روزنامه رسمی کشور، نام آقای «حسن طائب» و افرادی نظیر «مسعود مهردادی» (محکوم پرونده موسوم به هلدینگ یاس) را می‌توانید مشاهده کنید.

🔹سوال اینجاست که کدام بخش از این مطالب افشاگری بدون راستی‌آزمایی و اعمال مجرمانه و متخلفانه است؟ اساساً کدامیک مصداق «افشاگری» است؟! اینها بیشتر مصداق امر به معروف و نهی از منکر حول موضوعاتی نسبتاً علنی و عمومی است.

🔹در مورد محکومیت آقای وحید اشتری، بنا بر نظر بسیاری از حقوقدانان و همانطور که پیشتر دیوانعالی کشور تشخیص داده بود و همچنین با توجه به فقدان شاکی خصوصی، در یک روال عادی و بدون ملاحظات جانبی، امکان نقض رأی و تبرئه نامبرده کاملاً در دسترس و محتمل است و با یک «تدبیر مشفقانه» می‌توان این کشنگر دغدغه‌مند و باورمند به آرمان‌های انقلاب اسلامی را از همزیستی در کنار مفسدین اقتصادی و مجرمین دانه‌درشت در زندان تهران بزرگ، به آغوش جامعه و خانواده بازگرداند.

🔹در پایان، همانطور که در صدر نامه عرض شد، تأکید می‌کنیم که هدف از این مکاتبه و گفتگو یافتن راهی برای حل مسئله است، نه بگو مگویی بی‌حاصل و پیچیده‌ و سخت‌تر کردن وضعیت.
Forwarded from فلاخن||سلمان کدیور (سلمان کدیور)
دستور حضرتعالی مبنی بر آزادی موقت خبرنگاران (مطابق روال مرسوم و ممکن قانونی) و تجویز اعاده دادرسی (مشروط به درخواست خود افراد) و تأکید و نظارت شخص شما بر روند بررسی مجدد پرونده‌ها، بمنظور پیشگیری از هرگونه اعمال نفوذ و فشار بیرونی بر قضات و روند رسیدگی، می‌تواند گام‌هایی رو به جلو بمنظور رفع چالش و بازگشت این افراد به جامعه و نزد خانواده‌شان باشد.

🔹امید است که سرانجام کار، نزدیکترین حالت به حق و عدالت باشد.

با احترام

امیر تفرشی/ میلاد دخانچی/ سید محمد رضا اصنافی/ مرتضی کیا/ سید هاشم فیروزی/ غلامحسین اسلامی صدر/ مهدی نیکخواه/ میلاد گودرزی/ علیرضا ملوندی/ سلمان کدیور/ یاسر عرب
سید هاشم فیروزی
شایسته سالاری به روایت مصداق ♦️ ساره امیری، زن بلوچ و ایرانی‌تبار پس از کسب موفقیت های مطلوب در آژانس فضایی امارات اکنون وزیر آموزش و پرورش این کشور شد. این روزها سرعت رشد و تغییرات امارات شگفت انگیز شده است: ⭕️ امارات در بازه ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ با سرمایه…
🔴رفیقان می روند کشور به کشور!

عمان میانجی بین ایران و آمریکا
قطر میانجی بین حماس و اسرائیل
و حال امارات میانجی بین روسیه و اوکراین

«خبرگزاری «بلومبرگ» به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که روسیه و اکراین، چهارشنبه 27 تیر، با میانجی‌گری امارات متحده عربی، اقدام به تبادل 190 اسیر جنگی می‌کنند.»

براستی که چه سیاست خسارت باری بود، این سیاست خارجه چند دهه گذشته ما!

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
تا همین جای کار

تا همین جای کار اتفاقی عجیب و غیرقابل مرسوم در ساختار سیاسی ایران افتاده است.

ما پاسخگویی در این سطح(انتخاب وزرا)که اتفاقا مهمترین سطح در نظام سیاسی ایران است را تاکنون نداشته ایم.

اتخاذ رویکرد شایسته گزین و فرآیند محور بجای تصمیم‌گیری رفاقتی در پشت دربهای بسته آیا چند گام به جلو نیست؟

حال سوال اساسی این است این طرح تا چه میزان بطور صحیح اجرا خواهد شد؟

شما بگویید در حداقلی ترین حالت ممکن ۳۰درصد!

بعنوان یک تسهیلگر اجتماعی دارای تجربیات در امر «شایسته یابی،شایسته گزینی،شایسته پروری و شایسته داری» که تجربیات خویش را بصورت مدون و در قالب یک طرح در اختیار دوستان گذاشته ام می گویم همین ۳۰ درصد هم دستاورد قابل توجهیست.

البته که امیدوارم نتایج و بازدهی فرآیند بالای ۶۰درصد باشد.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
به پیشواز عزاداری دختران نسل زد برویم


جناب سردار حمید هداوند
فرمانده محترم انتظامی استان البرز
سلام بر شما

پیرو دستور شما مبنی بر احضار دختران عزادار کرج که بدون روسری، در دسته عزاداری شرکت کردند و زنجیر زدند، این سوالات برای من و دانشجویانم پیش آمده است؛ به آنها قول داده‌ام از شما بپرسم:

فرموده اید به علت «هنجار شکنی و خدشه‌دار شدن احساسات عزاداران حسینی» دستور احضار آن دختران داده شده است؛ لطفا بفرمایید معیار هنجارشکنی چیست؟ قانون ملاک است یا قضاوت افکار عمومی؟

اگر قانون ملاک است؛ آیا عنوان مجرمانه‌ای در قوانین جزایی تحت عنوان «هنجارشکنی» یا «خدشه‌دار شدن احساسات عزاداران حسینی» وجود دارد؟ اگر آری، احضار این دختران بر اساس دستور کدام مرجع قضایی بوده است؟

اگر افکار عمومی ملاک است، منظور افکار عمومی کدام یک از بخش‌ها یا قشرهای جامعه است؟ مثلا اگر از نتایج انتخابات اخیر کمک بگیریم، اکنون جامعه دارای سه گروه جمعیتی بزرگ است (۵۱ درصدی‌، ۲۷ درصدی‌، و ۲۲ درصدی) که این‌ها قضاوتشان نسبت به یک چنین پدیده‌ای متفاوت است، معیار شما برای تبعیت از افکار عمومی، کدام بخش‌های جامعه است؟

اگر خدشه‌دار شدن احساسات عزاداران، ملاک است، اولا بفرمایید این خدشه‌دار شدن چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟ و آیا در پدیده‌ها و ناهنجاری‌های دیگر هم خدشه‌دار شدن احساسات مومنان و عزاداران ملاک است؟

مثلا وقتی در برخی هیئت‌های عزاداری مردان تا کمر لخت می‌شوند و در حضور زنان سینه می‌زنند یا فیلم‌های‌شان را در فضای مجازی بازپخش می‌کنند و احساسات بسیاری از مومنان و عزاداران از این وضعیت خدشه‌دار می‌شود، شما اقدام به احضار می‌کنید؟

یا وقتی در برخی هیئت‌ها به جای عزاداری، خود را سگان حسین می‌نامند و عوعو می‌کنند و فیلم آن را نیز پخش‌ می‌کنند و این عمل احساسات بسیاری از مومنان را مخدوش می‌کند (چرا که ایمان نیز نمی‌تواند ما را از مقام انسانی خلع کند)، آیا نیروی انتظامی احضار می‌کند؟

در برخی عزاداریهای شبانه در کل ایام محرم و صفَر، برخی مداحان، حتی در ساعات نیمه شب، با فریادهای ناهنجار خود پشت بلندگو، تا چند صد متر آسایش شبانه را از شهروندان می‌گیرند و موجب شرمندگی مومنان و عزاداران ساکن محل می‌شوند، به نظر شما این مورد هم هنجارشکنی است و لازم است برخورد شود؟

به نظر شما قمه‌زدن و انتشار تصاویر خون آلود قمه‌زنان در فضای مجازی هنجارشکنی هست یا نه؟ آیا لازم است قمه زنان احضار شوند و با انتشار دهندگان آن فیلم‌ها برخورد شود؟

آیا اگر امام جمعه‌ای روی منبر دروغ گفت و فسادی را انکار کرد و بعدا اسناد دروغ او آشکار شد و میلیون‌ها نفر از مومنان این کشور از این رفتار شرمنده و سرافکنده شدند و احساساتشان جریحه‌دار شد، او را هم احضار می‌کنید؟

آیا وقتی عده‌ای با هر نیتی،‌ خیابان را می‌بندند تا چای و شربت و آش نذری توزیع کنند، و وقت و برنامه هزاران شهروند را ضایع می‌کنند، این هم ناهنجاری محسوب می شود یا نه؟

و البته خوب است نیروی محترم انتظامی یک‌بار برای همیشه و با شفافیت اعلام کند که برای عزیزان آن نیرو هنگام انجام وظیفه، قانون ملاک است یا هنجار یا افکار عمومی یا میل مجری قانون؟

و البته یادمان نرود که هنجار یعنی یک الگوی رفتاری جمعی، یعنی چیزی که خودِ جامعه مراقبت می‌کند که مراعات شود و نیازی به مداخله نیروهای دیگر ندارد. اگر نیاز به مداخله‌ای از بیرون بود، پس هنجار نیست.

و خوب است نیروی محترم انتظامی بیش از آن که نگران رعایت هنجارها باشد نگران حفظ حریم و حرمت خویش باشد. در سال ۱۳۸۷ در رسانه‌های کانادایی خواندم که پلیس کانادا با حضور در مجلس آن کشور، با لایحه دولت برای ممنوع کردن صحبت با تلفن‌همراه هنگام رانندگی، مخالفت کرد. استدلال پلیس این بود: این کاری نیست که پلیس اکنون بتواند انجام دهد، با چنین قانونی، هم قانون را بی‌حرمت می‌کنید و هم پلیس را.

سردار هداوند عزیز
من از دیدن دین‌ورزی آزادانه نسل زد بسیار خوشحالم. آنان با دین مشکلی ندارند،‌ آنان با فسیل شدگی ما به‌نام دین مشکل دارند. و بسیار از شما متشکرم که با خبررسانی در این مورد، فضای این گفت‌وگو را فراهم آوردید.

امید که نیروی محترم انتظامی در همه حوزه‌ها بویژه هنجارگریزی در رعایت استانداردهای تولید خودرو و نیز هنجار‌شکنی و قانون‌گریزی در رانندگی که زندگی روزمره کل ملت ایران را ناامن کرده است (و فقط در سال گذشته بیست‌هزار کشته و حدود چهارصد هزار مصدوم برجای گذاشته است)، وظایف خود را به صورت کارآمد و شایسته انجام دهد.

مطمئن باشیم اگر نیروی محترم انتظامی رویه‌ها وقواعد ثابت و شفافی را در برخورد با همه انواع هنجارشکنی و قانون‌گریزی داشته باشد، مردم ایران به‌طور قاطع از فعالیت آن نیرو حمایت خواهند کرد.

با احترام – محسن رنانی
استاد دانشگاه اصفهان
۲۸ تیر ۱۴۰۳

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴روس ها و دوستی بنام ترامپ

مینی سریال «کمپانی» که مبتنی بر بازنمایی و بازتاب های تاریخی انتهای جنگ جهانی دوم و جنگ سرد ساخته شده است به مخاطب وسعت دید و فرصت تأمل جذابی می دهد.

«ساشا» جاسوس شوروی در بالاترین رده سازمان جاسوسی آمریکا Cia بود.
ساشا داستان جنگ و ترور در کوبا را بنفع شوروی برگرداند.
ساشا عمق نفوذ استراتژیک شوروی در قلب آمریکا بود.

بایدن بارها ترامپ را نیروی روسیه خوانده و او را عامل تضعیف قدرت آمریکا می داند.

در عالم واقع در طول چهار سال ریاست جمهوری ترامپ، روسیه همواره از حاشیه امن نسبی برخوردار بود که برای دیگر دوستان او همچون چین و ایران اینگونه نبوده است.

قرارگیری در حاشیه امن و معطوف کردن دشمنی ها به دو دوست دیگر، ضمن ایجاد تحلیل در قوای دشمن یعنی همان آمریکا، نزدیکی، وابستگی و اتحاد بیشتر دو دوست در ابعاد مختلف با روسیه را در پی دارد.

مثلث ارتباطی آمریکا چین شوروی و مرور تقابل ها فی مابین بویژه میان شوروی و چین از گذشته تا امروز در کتاب (یک بستر و دو رویا_آندره دوفونتن) نکات قابل تأملی در باورپذیر کردن پاراگراف قبل دارد.

علی ای حال قانون طبیعت اینگونه است.
مثال مهر مادری میمون و حمام داغ و قراردهی بچه میمون در زیر پا برای فرار از سوختن، مثالیست راهگشا در عرصه دیپلماسی خارجی دوستان در مواجه با دشمنان.
دوست بزرگتر اگر بتواند برای نجات خویش به هنگامه خطر حتما دوست کوچکتر را در زیر پا خواهد گذاشت.

تاریخ، هزینه دشمنی با آمریکا برای دو دوست را تماما بپای شوروی سابق نوشته است.اما در دوره ترامپ صورتحساب دشمنی عمدتا برای چینی ها و ایران ارسال گردید و روسیه بیشتر نظاره گر بود!!

(جنگ تعرفه و بازگرداندن شرکتها و کرونا و تحریم ضربات سختی بود بر پیکر چین و ایران)

اسرائیل بعنوان دیگر کشور برنده از فعل و انفعالات کنونی جهان از آنجایی که بزرگترین چالش و تهدید و خطر پیش روی خود را ایران می داند، می تواند در پشت پرده انتفاع خویش را در ایجاد تمرکز کانونی نبرد آمریکا با ایران و چه بسا چین ببیند و نه روسیه ای که خیلی کاری با او ندارد.
فلذا می توان متصور بود او نیز ذی نفع در آمدن ترامپ است.

📌در نهایت ناظر به اتفاقات حادث شده در اوکراین و غزه روی کار آمدن ترامپ با تمرکز دوباره بر چین و ایران و البته اروپا می تواند مفری برای عبور کم‌هرینه روسیه از اوکراین و البته پایان جنگ غزه فراهم نماید.

📌الجزیره:
کرملین می‎گوید گفتگو با واشنگتن در دوران ریاست جمهوری #ترامپ مثبت بود.

📌زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین می‌گوید پیروزی دونالد #ترامپ برای اوکراین سخت خواهد بود اما برای آن آماده‌ایم.
▪️الجزیره

@seyyedhashemfirouzi
🔴تشدید تنش یا تحدید تنش

همچنان باید چشم انتظار تغییر در وضعیت آماده انفجار منطقه ماند!
آیا روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در ایران بعنوان یکی از طرفهای اصلی می تواند به بازگشت ثبات و صلح به منطقه کمک نماید؟
و یا همچنان عقول نظامی حاکم در دو سر منطقه راهکار را در ادامه مسیر فعلی می بینند!

اوضاع در لبنان و اسرائیل هرروز در حال تشدید است.
وضعیت آتش بس در غزه نیز در انسداد کامل بسر می برد.

📌علی ای حال تشدید در وضعیت منطقه در همین ابتدای کار دولت مسعود پزشکیان شوکی بزرگ به او وارد خواهد کرد که پیامدهایش قطعا بزرگ خواهد بود.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
turn off

هرگونه ارائه پاسخ مستدل و منطقی و علمی و دینی به اباطیل کاسبکاران ضدمنافع ملی و دینی دیگر رسما یاسین در گوش خواندن است!

اینها به آنچه می کنند کاملا آگاه و واقف هستند.اساسا پای جهل در میان نیست که عده ای بخواهند با مرور قول و سیره علی علیه السلام جایگاه اقلیتها را در حکومت علی توضیح دهند!

مسئله بر سر منافع و کوتاه شدن دستها و جیبها و یحتمل تریبون‌ها در آینده ای نه چندان دور از بیت المال مسلمین است.

🔒تجربیات اخیر نشان داده دکمه خاموش سازی این دوستان همچون آن آقای دارای موسسه شفاف سازی در حسابهای بانکی و گردش مالی و دارایی های آنهاست!

📌خدا می داند هر پاسخ و مسیر دیگری جز این خطاست!

دستگاه های امنیتی با محوریت وزارت اطلاعات اگر به ابعاد کلان و بغرنج کشور از منظر داخلی و خارجی در حوزه های مختلف آگاه نیستند که هیچ،اما اگر هستند بنظر باید فکری عاجل برای این آقایان بردارند.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
دولت زنان

🔹در نامه‌ای به دبیر محترم شورای نگهبان به منظور بهره‌مندی از ظرفیت زنان متخصص در مراکز تصمیم‌گیر، پیگیر حضور بانوان نخبه و حقوقدان در پژوهشکده شورای نگهبان شدم. از ریاست محترم قوه قضائیه نیز حضور زنان حقوقدان، در جمع شش نفره حقوق‌دانان شورای نگهبان را تقاضا کردم.

#وکیل_مردم

🔗ویراستی
🔗ایکس

🔗پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
سید هاشم فیروزی
🔴تشدید تنش یا تحدید تنش همچنان باید چشم انتظار تغییر در وضعیت آماده انفجار منطقه ماند! آیا روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در ایران بعنوان یکی از طرفهای اصلی می تواند به بازگشت ثبات و صلح به منطقه کمک نماید؟ و یا همچنان عقول نظامی حاکم در دو سر منطقه راهکار…
🔴تشدید تنش ها

متاسفانه ناظر به سبقه تحولات جهان بنظر باید با شروع المپیک ۲۰۲۴ در پاریس منتظر دور تازه ای از تشدید تنش ها در منطقه بود.
نشانگان هم اکنون پدیدار شده است.
اما من همچنان به رویکرد جدید سیاست خارجه ایران امیدوارم.
براستی کشور بیش از این توان استمرار در وضعیت جنگی در دو بعد منطقه و تحریمها را ندارد!

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴ضربه آخر

آخرین ضربه دوستان دولت فعلی به بازار بورس کشور بعنوان تابلوی اقتصاد ایران بازی رسانه ای بدون پشتوانه آزادسازی واردات خودرو بود.

در فقدان ساز و کارهای قانونی محاکمه عاملان، پناه بر خدا از حجم حق الناس و آه و نفرین پشت سر این دوستان.
ای کاش با این حجم ضربات وارد آمده به مال و سرمایه مردم بصورت مستقیم(سهامدارن خرد) و غیرمستقیم در ساحت ملی(افت ارزش فاحش شرکتهای خصولتی همچون شستا و ایران خودرو) لاقل چنین سحری ناجوانمردانه و رذیلانه برروی شاخص کل بورس انجام نمی شد!

خدا می داند این شاخص بیانگر حجم درد و رنج و شکنجه وارد شده بر ملت ایران نبوده و نیست.

تا سالیان سال درد این اقدام فراموش نخواهد شد.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
.
.
نقدی بر یادداشت «به ‏پیشواز عزاداری دختران نسل زد برویم»

من چون روح توسعه را «افزایش ظرفیت گفت‌‌وگو در جامعه» می‌دانم و در یک کلام معتقدم «گفت‌وگو یعنی توسعه»، هرگاه با نقدی عقلانی و اخلاقی، حتی درباره نوشته‌های خودم، روبه‌رو می‌شوم، از «عطر نقد» مست می‌شوم. درواقع برای من «عطر نقد، عطر نقد است». چون برای رسیدن به حقیقت، راهی جز اندیشیدن نداریم و برای «اندیشیدن حقیقی»، راهی جز نقد نداریم. اندیشه‌هایی که از دالان نقد نمی‌گذرند مانند خمیر خامی هستند که در تنور پخته نمی‌شوند،‌ پس قابل خوردن نیستند و اگر بخوریم هم، دل‌پیچه می‌گیریم.

علت آن‌که از دانشگاههای ما «حل مسئله» بیرون ‌نمی‌آید آن است که دانشگاه ما محل تولید خمیر خام فکری است، اما آن‌جا نان اندیشه پخته نمی‌شود؛ بنابراین محصولاتش قابل خوردن نیست.

یکی از نوشته‌هایی که این روزها عطرش مرا مست کرد،‌ نوشته‌ای است که پژوهشگر ارجمند جامعه شناسی، سیامک مهاجری، در نقد یادداشت من با عنوان "به ‏پیشواز عزاداری دختران نسل زد برویم» نوشته است. او در این نقد، همزمان، هم آن یادداشت را، هم شیوه کنشگری روشنفکرانه رنانی را و هم رویکرد طیف بزرگی از روشنفکران امروز ایران را به زبانی دقیق و لطیف و روشن نقد کرده است.

نقد ایشان را، هم کسانی که یادداشت مرا دوست داشتند و بازپخش کردند، بخوانند و بازپخش کنند؛ هم کسانی که آن یادداشت را با شتابزدگی و با عینکی سیاسی یا ایدئولوژیک نقد کردند بخوانند؛ و هم همه کسانی که درباره کنش‌های نسل زد می‌اندیشند و می‌نویسند.

امید که همواره ناقد اخلاقی و عقلانی خویش را آن روی سکه وجودی خویش بدانیم و با او همدلی کنیم، حتی اگر هم‌نظر نباشیم.

محسن رنانی / ۳۰ تیر ۱۴۰۳

--------------

نقد سیامک مهاجری را در پیوند زیر بخوانید:

https://www.tg-me.com/boof60/661


یادداشت «به ‏پیشواز عزاداری دختران نسل زد برویم» را نیز در پیوند زیر بخوانید:

https://renani.net/texts/notes/mourning-z-girls/
.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دفینه های سخنگو

شرح دقیق مسیر اجتماعی طی شده تا رسیدن به رئیس جمهور جدید بعنوان آخرین شانس اصلاح سیاسی و چرخش کم هزینه در ایران در زیر این دیوار نوشته های مخدوش شده فعلا مدفون است.دفینه هایی که در صورت منفعت طلبی جریان واپسگرا و یا ناهوشمندی دولت جدید در ایجاد چرخش نخبگانی دوباره سخنها خواهند گفت.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
2024/10/03 02:45:57
Back to Top
HTML Embed Code: