Telegram Web Link
اره وضعیت کودکان خیابانی به خواننده داده شود. یا اینکه خبرنگاری در گزارش خود از گورستان سربازان انگلیسی در قلهک می نوشت: «در برابر گور این سربازان به احترام ایستادم و اشک در چشمانم جمع شد» یکی هم پیدا نمی شد به این خبرنگار محترم بگوید که اینها اشغالگران این مملکت بودند و جز قحطی و تیفوس برای این ملت چیزی نیاوردند و اینکه ای خبرنگار محترم آیا سر قبر سرباز عراقی هم به احترام می ایستی و اشک به چشمانت می آید؟
باز البته گلی به جمال همان خبرنگارها که حداقل می توانستند انشا بنویسند. اکنون دیگر کار به جایی کشیده که خبرنگار املا هم نمی تواند بنویسد.
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارشی درباره دژ حسن صباح در #الموت #قزوین
برخی معتقدند ریشه واژه انگلیسی assassination به معنای ترور به پیروان حسن صباح که به حشاشین معروف بودند، برمی‌گردد.

🔴 «صد راه» @sadraaah
در گفت‌وگو با روزآروز درباره عیسی کلانتری رییس جدید سازمان حفاظت محیط‌زیست صحبت کرده‌ام و اینکه انتخاب او برای ریاست سازمان خوب است یا بد و چه تاثیری دارد.
Forwarded from روزآروز
📻 ⁣انتصاب #عیسی_کلانتری به عنوان رئیس #سازمان_محیط_زیست به خاطر معاونتش در وزارت کشاورزی ⁣منتقدان بسیاری داشت. در #شبانه امشب به این مورد جنجال‌برانگیز می‌پردازیم. بشنوید! 🎧👇
@roozArooz_news
Forwarded from روزآروز
شبانه 336 - کلانتری و سازمان محیط زیست
روزآروز
⁣⁣⁣⁣⁣نظرتان را درباره #شبانه به @shabaneh_review بفرستید

با ما در soundcloud همراه شوید👇
https://soundcloud.com/shabanehpod
Forwarded from آزاد | Azad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#بدبختی_فرهنگی

مسئولان فرهنگی کشور در این سالها دقیقا چه #غلطی با بودجه های #میلیاردی می کردند که #ناخودآگاه_فرهنگی_کودکان اینطور نابود شده است؟

(پوزش از اندک مسئولان "مسئول")

🆔 @AzadFekriSchool
باز هم بحث شیرین هندوانه

در چندین گروه اینترنتی دیدم که نمودار صادرات هندوانه به اشتراک گذاشته است. ظاهرا صادرات هندوانه به چیزی حدود ۷۰۰ هزار تن در سال رسیده است. به تبع این نمودارها کامنت‌هایی مثل «با احتساب ٥٠٠ ليتر آب براى هر كيلو هندوانه ، يعنى صادرات ٣٥٠ ميليارد ليتر آب اين كشور بى آب» یا موارد مشابه آن هم زیاد دیده می‌شد. عجیب نیست که ببینیم در اثر تحریک احساسات ناگهان دستور‌‌العمل یا قانونی برای ممنوعیت صادرات هندوانه تصویب شود.

این ماجرا را می‌توانیم به عنوان مثالی آموزشی از خلط موضوعات درجه اول و ثانویه از طریق بزرگ‌نمایی اعداد استفاده کنیم. بلی درست است: صادرات ۷۰۰ هزار تن هندوانه چیزی رقم وحشتناک ۳۵۰ میلیارد لیتر یا رقم بزرگ ۳۵۰ میلیون مترمکعب یا رقم کوچک ۰.۳۵ کیلومترمکعب آب از کشور خارج می‌کند. اولین درس این است که با تغییر مقیاس بیان مساله از لیتر به مترمکعب یا کیلومتر مکعب چه طور می‌توان اندازه اهمیت آن در ذهن مخاطب را تغییر داد.

قدم بعدی این است که ببینیم این میزان آب صادراتی از چه اهمیت «نسبی» برخوردار است. به همان منطق اندازه مقیاس که در نوشته‌های قبلی استفاده کرده‌ایم برگردیم و بگوییم که میزان آب شیرین قابل استحصال کشور در سال چیزی در «حدود» ۱۰۰ میلیارد مترمکعب (یا حدود ۱۰۰ کیلومتر مکعب)* است. آب مصرفی کشاورزی هم چیزی از مقیاس ۵۰ کیلومتر مکعب است. با این حساب کل آب مجازی صادراتی از طریق هندوانه‌ها چیزی در مقیاس ۰.۳ درصد از کل آب شیرین سالیانه کشور یا حدود ۰.۶ درصد (۰.۰۰۶) آب مصرفی کشاورزی کشور است. می‌بینید که با این نرمال‌سازی ناگهان ابعاد بیان مساله از ۳۵۰ هزار میلیارد لیتر (که عدد شوک‌آوری است) به ۰.۰۰۶ (که به نظر یک عامل درجه اول نمی‌رسد) تغییر کرد، با این‌که هر دو یک واقعیت را بیان می‌کنند.

پس از زاویه دیگری می‌توان گفت که در مقایسه با هدررفت و تبخیر آب کشاورزی کشور و نیز مصرف آب محصولات بسیار آب‌بر دیگر، مساله صادرات هندوانه و آب مجازی آن واقعا اهمیت درجه دوم و سوم دارد. البته هندوانه یک جای نگرانی ویژه دارد: بخش مهمی از آب مجازی هندوانه از «آب آبی» سطحی و زیرسطحی در مناطق مرکزی و کویری آمده است که ارزش ویژه‌ای دارد و باید مراقبت شود.

* چون این مطالب گاه دست به دست می‌شود باید همیشه این توضیح را بنویسیم که منطق ما در این نقدها تمرکز روی مقیاس (Order of Magnitude) مسائل است و نه عدد دقیق. یک بار مطلبی نوشته بودم و به سرانه آب ۱۶۰۰ مترمکعب اشاره کرده‌ بودم. منتقدی همین را پیراهن عثمان کرده بود که سرانه آب ۱۵۰۰ مترمکعب است و نه ۱۶۰۰! وقتی صحبت از بهره‌مندی و سرانه آب می‌کنیم دقت کنیم که خطای تعاریف و اندازه‌گیری‌ها در این حوزه آن‌قدر بزرگ است که هر دو عدد ۱۵۰۰ و ۱۶۰۰ تقریبی هستند و تفاوت معنی‌داری بین آن‌ها وجود ندارد.

@hamed_ghoddusi تماس با نویسنده
@hamedghoddusi
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نسل جدید گردشگران خارجی در #ایران

در سال‌ها اخیر و پس از محبوبیت و معروفیت ایران در صنعت #گردشگری جهان، نسل جدیدی از گردشگران راهی کشورمان می‌شوند. گزارشی در این باره، ببینید؛

🔴 صد راه @sadraaah
Forwarded from روزآروز
قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در اجلاس روز مسجد: اينكه در جامعه مدام بگوييم او بی‌حجاب و این باحجاب است یا اصلاح‌طلب و اصولگراست،پس چه کسی می‌ماند؟ اين‌ها همه مردم ما هستند.
@roozArooz_news
زناني كه قرار بود وزير شوند

صدرا محقق: «خيلي دلم مي‌خواست حداقل سه وزير زن داشته باشيم و گزينه‌هاي آن نيز انتخاب شده بود اما نشد». اين بخشي از صحبت حسن روحاني در روز معرفي اعضاي کابينه دولت جديدش به مجلس بود. اين گزارش تلاشي براي پرس‌وجو از اهالي مطلع در دولت و نزديکان حسن روحاني براي يافتن پاسخ اين پرسش بود: سه گزينه‌‌اي که روحاني در نظر گرفته بود، چه کساني بودند و قرار بود آنها را براي کدام وزارتخانه‌ها معرفي کند؟

http://www.sharghdaily.ir/News/139113
Forwarded from روزآروز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬 #جنگ_چالدران میان ایران #صفوی و #عثمانی رویدادی با پیامدهای شگفت بود؛ جنگی که بیش از ۵۰۰ سال پیش در چنین روزهایی روی داد. اما چرا اینقدر مهم بود؟ ببینید! 🎧👆
@roozArooz_news
گفتگویی با مدیرکل محیط‌زیست استان مازندران درباره سد هراز که در کنار مرکز تخلیه زباله شهر آمل در حال ساخت است و در صورت آبگیری دریاچه آن روی این زباله‌ها قرار می‌گیرد، جایی که ۳۵ سال است در آن زباله تخلیه می‌شود و همین الان هم روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن زباله در آن خالی می‌شود. یک ماه پیش درباره این سد یک گزارش نوشتم و حالا مدیرکل محیط‌زیست از مخالفت قاطع با ساخت این سد خبر داده‌است. اما فرماندار آمل در واکنش گفته مگر مدیرکل محیط‌زیست استان قیمت مردم آمل است که می‌گوید سد نمی‌خواهیم.
بخش‌هایی از حرف‌های گفته شده در این مصاحبه:
- به قول سازندگان که این سد اصلا قبل از انقلاب مکان‌یابی شده بود و اولین اقدامات برای ساختنش آن زمان انجام شد، اما مسئله این است که قبل از انقلاب در این محل سایت زباله در این نقطه نبود. درحالی‌که الان بیشترین مشکل ما با این سد، این سایت زباله است. 
- درباره سد هراز ما می‌گوییم در حد آب شرب بحثی نداریم، مجوز محیط‌زیستی را هم که داده شد قبول داریم و برای ما هم محترم است، اما بحث اینجاست که طبق توافقات قرار بود دو سال پیش از آبگیری، مشکل زباله کاملا پاک‌سازی شود و امروز هیچ اتفاقی نیفتاده است. درصورتی‌که طبق اعلام خود مسئولان، این سد قرار است در سال ٩٨ یا ٩٩ افتتاح و آبگیری شود.
- ٣٥ سال است که روزانه ٢٠٠ تا ٢٥٠ تن زباله در این محل دفن می‌شود. اصلا آیا شدنی است که در شش ماه این حجم زباله را پاک‌سازی کرد؟ آن‌همه شیرابه نفوذکرده در زمین را آیا اساسا می‌شود پاک‌سازی کرد؟ حتی اگر بخواهند این کار را هم بکنند از همین امروز با چه روش و مکانیسمی قرار است این کار انجام شود؟
- اینکه آقای فرماندار می‌گوید فلانی قیم مردم آمل نیست. آیا کسانی که قرار است بر اثر آلودگی‌های ناشی از این سد بمیرند ایشان قیم آنهاست؟
- من فکر می‌کنم آقای فرماندار مقداری شتاب‌زده قضاوت کرد و لازم است در موارد تخصصی و فنی اینچنینی حتما بحث‌های تخصصی را گوش کنیم و سریع موضع‌گیری نکنیم. حیات مردم نباید قربانی کشمکش بی‌خود بین دستگاه‌ها شود. به خدا سرطان در حال کشتن مردم است، چرا نمی‌خواهیم این را باور کنیم. 
- اگر تذکرات راه به جایی نبرد و وضع به همین شکل ادامه پیدا کند و سد به سمت آبگیری برود، این مرکز زباله هم جا‌به‌جا نشود، ما شکایت می‌کنیم.
http://www.sharghdaily.ir/News/139518
Forwarded from شرق
🔺صدرا محقق: جایی مانند مرکز تخلیه زباله آمل که در بالادست محل احداث سد هراز واقع شده است، برای پاک‌سازی کامل حداقل به صد سال زمان نیاز دارد...
sharghdaily.ir/News/139827
@sharghdaily
Forwarded from مجله اینترنتی سالینه
📣یک اتفاق خوب در فضای روزنامه‌نگاری

🔅50+ ساله‌ها صاحب یک رسانه تخصصی شدند

🔅کانال «سالینه»، یک کانال‌ نوپا در حوزه سبک زندگی 50+ است که به شکل تخصصی ضمن ارائه اطلاعات مفید و کابردی، اخبار و اطلاعات داخلی و خارجی مهم و حیاتی برای این گروه را، اطلاع‌رسانی می کند.

🔆 تولید محتوای ارائه شده در این کانال نتیجه حضور افراد حرفه‌ای و متخصص در حوزه روزنامه‌نگاری تخصصی است که با شناخت کامل مخاطب، نوع محتوا مربوط به گروه مخاطبان خود را مشخص و در این کانال در قالب‌های متنوعی مثل پادکست، ویدیو، گیف، خبر، مصاحبه، ترجمه و ... ارائه می‌کنند.

🔆سالینه از معدود کانال‌های تخصصی حوزه بازنشستگی و سالمندی است که توسط روزنامه‌نگاران آشنا به دغدغه های جامعه هدف اداره می شود و به دنبال جلب مشارکت حداکثری مخاطبان در تولید محتواست.
@saaline
www.tg-me.com/saaline
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥«هامین» یا موسم برداشت محصول نخلستان‌های جنوب سیستان‌وبلوچستان آغاز شده‌است، خرمای خاص و کمتر شناخته شده این مناطق کم‌کم در حال معروف شدن است.
گزارش ویدیویی در این باره:

🔴 کانال صد راه @sadraaah
Forwarded from شرق
زنان غايب بهشت

🔹شهردار تهران برای ٩ مرد دیگر حکم صادر کرد

🔻صدرا محقق: ٢٠ روز از شهردارشدن محمدعلی نجفی در تهران می‌گذرد و او در این مدت برای پنج معاون، یک مدیرکل، شش شهردار منطقه و همچنین مدیرعامل و سردبیر مؤسسه مطبوعاتی همشهری حکم صادر کرد. وجه اشتراک همه ١٣نفری که در این مدت از شهردار جدید تهران حکم مسئولیت گرفته‌اند، مردبودن آنهاست و هیچ زنی تا این لحظه به حکم شهردار مسئولیتی در شهر نگرفته است. نجفی که پیش از این حکم چهار معاون خود را صادر کرده بود، صبح روز گذشته نیز در احکام جداگانه‌ای، معاون هماهنگی امور مناطق، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران و شهرداران مناطق ٤، ٩، ١٢، ١٣، ١٥ و ٢١ تهران را صادر کرد.
sharghdaily.ir/News/140896
@sharghdaily
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارشی از پای سومین کلیسای بلند جهان در شهر #کلن #آلمان، بنایی که ساختنش هفتصد سال طول کشید و در #جنگ‌جهانی دوم از بمباران بی‌امان متفقین جان به در برد.

🔴 گزارش‌های ویدیویی «صد راه» @sadraaah
Forwarded from پنشتا Panshtaa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارشی درباره باغ کتاب #تهران که به تعبیر وب‌سایت world economic forum بزرگترین کتابفروشی دنیاست، عنوانی که پیش از این در اختیار یک کتابفروشی در نیویورک بود.

🔴 کانال «صد راه» @sadraaah
🔴 سرداری با کفش‌های کتانی 🔴

تابستان سال گذشته وقتی در سینما "ایستاده در غبار" درباره احمد متوسلیان از فرمانده‌هان جنگ را دیدم، فارغ از خوش‌ساخت بودن فیلم، شخصیت و کارهای متوسلیان بود که من را هم مثل هزاران بیننده دیگر میخکوب کرد. فرمانده‌ای بی‌بدیل و نترس که در همان مدت اندک حضورش در جنگ، چه نقش مهم و تعیین کننده‌ای در جبهه‌های کردستان و خوزستان و آزادی خرمشهر داشت. نقشش در آزادی خرمشهر و جنگیدن متهورانه‌ خودش و نیروهایش در زیر آتش توپخانه لشکرهای ارتش صدام - اما رشک برانگیز بود. رشک برانگیز از این لحاظ که خود‌ِ ۳۶ ساله‌‌ات را با متوسلیان ۲۸ ساله مقایسه می‌کنی و احساس پوچی می‌کنی.
از خلال همین فیلم بود که به شکلی حاشیه‌ای سرداری دیگر از فرماندهان جنگ شناسانده شد، آنجا که متوسلیان جایی در عملیات "الی بیت المقدس" در جهنم‌ستان آتش‌بار دشمن، بی‌سیمش را صاف توی هوا می‌گیرد تا آن سوی خط صدای شلیک گلوله‌ها و خمپاره‌ها را بی‌واسطه بشنود و بداند متوسلیان از چه حرف می‌زند. آن سوی خط که سرسختانه از متوسلیان می‌خواست همچنان بماند و مقاومت کند همان کسی بود که این نوشته درباره‌اش است: غلامحسین افشردی یا به نام مستعار معروفش «حسن باقری»

✔️ خوشبختانه پیش از ایستاده در غبار، کارگردان خوش ذوق و جوان، مستندی ساخته بود درباره آن قهرمان دیگر. مستندی ۱۰ قسمتی با نام «آخرین روزهای زمستان» که از شانس خوبم، اردیبهشت ماه سال قبل از سر کنجکاوی دی‌وی‌دی آن را به قیمت ناچیز ۷ هزار تومان از غرفه‌ای در نمایشگاه کتاب تهران خریده بودم. بعد از «ایستاده در غبار» و قلقکی که ذهنم را داد، مشتاق نشستم به دیدن این مستند، پشت سر هم شبی سه چهار قسمتش را دیدم، از تولد تا شهادتِ نوزاد، کودک، نوجوان و جوانی بیمار، ضعیف، لاغر و به شدت معمولی که در ۲ سال انتهایی زندگی‌اش به قهرمانی بی‌بدیل بدل شده بود.
@sadra_mohaqeq

✔️ حسن باقری پیش از رفتن به جنگ در تهران خبرنگاری می‌کرد و جنگ که شروع شد همان سال ۵۹ راهی اهواز شد، ۲۵ ساله بود اما برخلاف رویه مرسوم آن روزهای جنگ که همه عشق تفنگ به دست گرفتن و رفتن به خط داشتند، او پشت خط ماند و «واحد اطلاعات و عمليات رزمی سپاه» را از هیچ مطلق ساخت، واحدی که در ادامه به گواه فرماندهان بزرگ جنگ « یکی از قوی‌ترین و کارآمدترین واحدهای نظامی در جنگ» شد و سرنوشت خیلی از نبردها را تغییر داد. طوری که سردار قاسم سلیمانی جایی درباره او گفته است: «حسن باقری پرورش دهنده همه ما بود.»
هیکل نزار و نحیف و قیافه استخوانی و ریش کم‌پشتش همه آنچه لازم بود تا کسی جدی‌اش نگیرد را داشت. استراتژی و شیوه فرماندهی او اما کاری کرد که همه بزرگان آن روزهای مملکت و جنگ مبهوت ابهتش شدند، در یکی از عملیات‌های جنگ - که در آخرین روزهای زمستان به شیوه‌ای مستند بر اساس واقعیت بازسازی شده، به یکی از فرماندهانش که در سنگر عملیات را فرماندهی می‌کرد و نیروهایش در آستانه محاصره شدن بودند اینطور نهیب زد: « اگر همین الان از سنگرت راه نیفتی و به سمت خط نروی و این گردان را نجات ندهی، با تو برخورد می‌کنم. من الان می‌آیم آنجا، تو نباید در سنگرت باشی؛ یا می‌روی در محاصره و به همراه گردان شهید می‌شوی، یا اینکه آنها را از محاصره نجات می‌دهی. گردان محاصره شده در آن طرف و فرمانده تیپ زنده و سالم در این طرف، برای من قابل پذیرش نیست.»

✔️ حسن باقری تنها دو سال بعد در ۹ بهمن ۶۱ و وقتی تنها ۲۷ سال داشت شهید شد، اما تاثیرش بر تغییر و ارتقای شیوه‌های جنگیدن با دشمن متجاوز آنقدر بود که از او با عنوان «چشم جبهه‌ها» یاد می‌کردند، کسی که در ماه سوم پس از شروع حمله دشمن و در روزهایی که اوج ناامیدی فرماندهان نظامی وقت کشور بود در یادداشت‌های خود اینطور نوشت «باید به خود جرأت داد که این نوع جنگیدن به درد نمی‌خورد و لازم است که استراتژی این جنگ عوض شود.» همین کار را هم کرد.

عنوان این یادداشت را از آن رو نوشتم که شهید باقری در لحظات نفس‌گیر و ترسناک یکی از عملیات‌ها برای اطلاع دقیق از وضعیت نبرد بدون پوتین نظامی و با کفش‌های کتانی راهی خط می‌شود تا از چند و چون موقعیت نیروهای خودی و دشمن مطلع شود.

@sadra_mohaqeq
سردار حسن باقری (۱۳۳۴ - ۱۳۶۱) از فرماندهان و استراتژیست‌های بزرگ ایران در زمان جنگ هشت ساله و دفاع از کشور در برابر رژیم صدام.
2024/09/30 18:21:55
Back to Top
HTML Embed Code: