Telegram Web Link
🔸

⭕️ عرفان چیست و عارف کیست؟
در #تذکرة_الاولیاء
#عطار_نیشابوری

_____

🔸و گفت: م
ومن آن است که ایستاده است با نفس خویش و عارف آن است که ایستاده است با خداوند خویش.
#ذکر_جعفرالصادق (ع)
_____

🔸و گفت: ع
ارف باش تا متحمل باشی.
#ذکر_ابوعلی_دقاق
_____

🔸و گفت: ع
ارف را اگر هیچ نعمتی نبُوَد ، او خود در همه نعمتی بُوَد.
#ذکر_معروف_کرخی
_____

🔸و گفت: ح
ق تعالی عارف را بر بستر ، خفته باشد که بر وی سرّ بگشاید ، و روشن کند آنچه هرگز نگشاید ایستاده را در نماز.
🔸و گفت: عارف را چون چشم دل گشاده شد ، چشم سرشان بسته شود ، جز او هیچ نبینند.
#ذکر_ابوسلیمان_دارایی
_____

🔸و گفت: ک
مترین درجهٔ عارف آن است که صفات حق در وی بُوَد.
🔸و گفت: کمالِ درجهٔ عارف ، سوزش او بُوَد در محبت.
🔸و گفت: کمالِ عارف ، سوختن او باشد در دوستیِ حق.
🔸و گفت: کمترین چیزی که عارف را واجب آمد آن است که از مال و ملک تبرّا کند ، و حق این است که اگر هر دو جهان در سرِ دوستی او کنی ، هنوز اندک باشد.
🔸و گفت: ثواب عارفان ، از حق ، حق باشد.
🔸و گفت: عارفان در عیان مکان جویند ، و در عین اثر نگویند ، و اگر از عرش تا ثری ، صدهزار آدم باشند با ذرایر بسیار و اتباع و نسل بی شمار ، و صدهزار فرشتهٔ مقرب چون جبرئیل و میکائیل قدم از عدم در زاویهٔ دل عارف نهند ، او در جَنب وجود و معرفت حق ایشان را موجود نپندارد ، و از در آمدن و بیرون شدنِ ایشان خبر ندارد ، و اگر به خلاف این بُوَد مدعی بُوَد ، نه عارف.
🔸و گفت: عارف معروف را بیند ، و عالِم با عالم نشیند. عالم گوید: من چه کنم؟ ، عارف گوید: او چه کند؟
🔸و گفت: عارف آن است که هیچ چیز مشربْ گاهِ او تیره نگرداند ، هر کدورت که بدو رسد صافی گردد.
🔸 و گفت: معرفت آن است که بشناسی که حرکات و سکنات خلق به خدای است.
🔸 و گفت: دل عارف چون چراغی است در قندیلی از آبگینهٔ پاک که شعاع او جملهٔ ملکوت را روشن دارد ، او را از تاریکی چه باک؟!
#ذکر_بایزید_بسطامی
_____

🔸و گفت: ع
ارف ، لازم ِ یک حال نبُوَد که از عالم غیب هر ساعتی حالتی دیگر بر او می آید ، تا لاجرم صاحب حالات بُوَد نه صاحب حالت.
🔸و گفت: عارف هر ساعتی خاشع تر بُوَد زیرا که به هر ساعتی ، نزدیک تر بُوَد.
🔸 پرسیدند از عمل عارف ، گفت: آنکه ناظر حق بُوَد در کل احوال.
🔸 پرسیدند از کمال معرفت نفس ، گفت: کمال معرفت نفس ، گمان بد بردن است بدو ، و هرگز گمان نیکو نابردن.
#ذکر_ذوالنون_مصری
_____

🔸و گفت: ا
گر خدای را خاصگانند ، عارفانند.
🔸و گفت: عارفان قومی اند که نشناسد مگر خدای ، و ایشان را گرامی ندارند مگر برای خدای.
#ذکر_بشر_حافی
_____

🔸و گفت: پ
یوسته عارفان فرو می روند در خندق رضا ، و غواصی می کنند در بحر صفا ، و بیرون می آرند جواهر وفا ، تا لاجرم به خدای می رسند در سرّ و خفا.
#ذکر_حارث_محاسبی
_____

🔸و گفت: ع
ارف آن است که هرگز طعم وی نگردد ، هر دم خوشبوی تر بُوَد.
🔸گفتند: از جمله خلایق با کدام قوم صحبت داریم؟ گفت: با عارفان ، از جهت آنکه ایشان هیچ چیز را بسیار نشمرند ، و هر فعلی که رود ، آن به نزدیک ایشان تاویلی بُوَد. لاجرم تو را در کل احوال معذور دارند.
#ذکر_عبدالله_التستری
_____

🔸و گفت: ع
ارف ، آفتابْ صفت است ، که بر همهٔ عالم بتابد ، و زمینْ شکل است که بار همهٔ موجودات بکشد ، و آبْ نهاد است که زندگانی دلهای همه بدو بُوَد ، و آتشْ رنگ است که عالَم بدو روشن گردد.
#ذکر_سری_سقطی
_____

🔸و گفت: ه
یچ چیز عارف را تیره نکند ، همهٔ تیرگی ها بدو روشن شود.
#ذکر_ابوتراب_نخشبی
_____

🔸و گفت: خ
دای تعالی از آن کریمتر است که عارفان را دعوت کند به طعام بهشت ، که ایشان را همتی است که جز به دیدار خدای سر فرو نیارد.
🔸گفتند: عارف که باشد؟ گفت: هستِ نیست بُوَد.
#ذکر_یحیی_معاذ_رازی
_____

🔸و گفت: ع
ارف آن است که حق تعالی او را منزلت دهد که از سرّ او سخن گوید ، و او خاموش باشد.
🔸و گفت: عارف را حالی از حالی باز ندارد ، و منزلتی از منزلتی باز ندارد.
🔸و گفت: عارف آن است که در درجات می گردد چنان که هیچ چیز او را حجاب نکند و باز ندارد.
#ذکر_جنید_بغدادی
_____

🔸و گفت: ع
ارف از انوار علم روشن گردد تا بدان ، عجایب غیب بیند.
#ذکر_بوعثمان_مغربی


@rasepardeh
Forwarded from کیژی هەتاو
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from عکس نگار
شهروندکشیِ ترکیه

کمتر روزیست کە در یکی از شهرهای کوردستان و در یکی از بخش‌های آن توپخانەهای سنگین، هواپیماهای جنگی یا پهبادهای ترکیه شهروندان مدنی کورد را هدف نگیرند. شهروندانی که علاوه بر اینکە در درگیرهای نظامی کشتە می‌شوند بصورت جداگانە نیز قربانی می‌شوند. کشتاری کە هیچ مرزی نمی‌شناسد و کوردها نه در شهر نه در روستا نه در کوهستان نە در خانه خود در امان نیستند. شهروندانی که گاه زن و کودک، گاه پیر و مسن و گاه کارگر و کشاورز هستند. شهروندان بی دفاع و بی‌گناهی که به خاک و خون کشیده می شوند و هست و نیست خود را از دست می دهند. حملاتی که در آن نه محیط زیست، نه بیمارستان‌‌ها، نه آمبولانس‌ها، نه مدارس، نه اماکن مذهبی، نه تاسیسات انرژی و نه منابع آب و... در امان نیستند. در کشتارهای خود هیچ خط قرمزی ندارند و از بمب‌‌های سنگین، سلاح شیمایی، بیولوژیک و... استفاده می‌کنند.
عکسی که مشاهده میکنید جعفر جلال نپاخی 58 ساله است که همراه با همسرش دیروز کشته شده اند. سازمان CPT اعلام کرد که این دو شهروند برای انجام کارهای کشاورزی و دامداری به همراه چند نفر دیگر به منطقه "شهی" رفته بودند که هدف حمله پهپادهای ارتش ترکیه قرار گرفتند. این شهروند کجایش به جنگجوی پ‌ک‌ک می‌خورد: سن و سالش، ظاهرش، همراهش و....
در سال 2011 هواپیمای جنگی ترکیه 34 کولبر کورد را در کوهستان اولودره[روبوسکی] شرناخ با نهایت بی‌رحمی و سنگدلی لت و پار کردند. در 7 تیر 1398 هواپیماهای ترکیه دو ماشین عضو یک خانواده را  هدف قرار دادند که 9 نفر در آن چزغاله شدند. تنها در یک ماه اخیر بیش از سی نفر از کوردهای سوریه در دفاع مدنی از سد تشرین کشته شده‌اند و دەها مورد دیگر که در آن تاکنون صدها شهروند مدنی کورد قربانی شده‌اند. کشتارهای افراد بی‌گناهی که هیچ بازخواست و محکومیتی به دنبال ندارد بلکه انجام دهندگان آن ترفیع درجه میگیرند و تنها کسانی که آن را منتشر میکنند یا آن را محکوم میکنند به جرم((حمایت از ترور)) بازداشت، محکوم و چندین سال زندانی می‌شوند.

کشتار مرتب شهروندان مدنی جهت فشار بر  کوردهاست و قصد ندارند آن را متوقف کنند. این اولین زخم کردها نیست و این صد سال است که کردها با این زحم‌ها خو گرفته‌اند و ارمغان مرگ مجالی است برای ظلم.

کامران مولودی، دکترای علوم سیاسی

لینک کانال:
https://www.tg-me.com/KurdishPolitic
.
و این نیز بگذرد...!

#خط_جعفری

@rasepardeh
له باسی میعراج دا، پێم وا نیە کەس توانیبێتی وەها شاعیرانە باسی بکات کە مەولەوی لە دوو بەیت دا، هەموو بەسەرهاتەکەی گێڕاوەتەوە و هەر وەکوو خودی ڕووداوەکە، بە خێرایی کۆتایی پێ دێنێت:

رێی چەن هەزار ساڵ، تەی چەن حیجابات
زاتی حەق، کەلام، سوئال، جەوابات

چوو، بوو، دی، بیستی، کریا و دریاوە
هاتەوە و حەڵقە هەر دەلەریاوە

#مەولەوی

لە میسراعی یەکەمی بەیتی دووەم دا، هەموو بەشە سەربەخۆکانی بەیتی یەکەم، بە لەفف و نەشری مورەتتەب تەواو دەکات و دەیکات بە ڕستەی سەربەخۆ:

ڕێی چەن هەزار ساڵ چوو.
تەی چەن حیجابات بوو.
زاتی حەقی دی.
کەلامی بیست.
سوئال کریا.
جەوابات دریاوە.
هاتەوە و حەڵقە هەر دەلەریاوە!



ع. رحمانی

@rasepardeh
Forwarded from اتچ بات
.
اجرای زنده و بسیار زیبای موسیقیِ متن جاودانه‌ی فیلم سینمایی الرساله (محمد رسول‌الله) ساخته‌ی آهنگساز فرانسوی #موریس_ژار

@rasepardeh
Forwarded from اتچ بات
#آرش_نراقی از تجربه شخصی خود از #دعا می گوید:

از تجربه #وحشت از جهان بی خدا و فغان وجود او از این جهان که دستاویزی ندارد جز #دستان_خدا

پ.ن:
#جواب_دادن_خدا یعنی چه؟

#پاسخ استاد محمد مجتهد شبستری
@rasepardeh
Forwarded from ئاونگ
اللهم ألف بين قلوبنا، وأصلح ذات بيننا، واهدنا سبل السلام، ونجنا من الظلمات إلى النور، وجنبنا الفواحش ما ظهر منها وما بطن، وبارك لنا في أسماعنا، وأبصارنا، وقلوبنا، وأزواجنا، وذرياتنا، وتب علينا إنك أنت التواب الرحيم، واجعلنا شاكرين لنعمك مثنين بها عليك قابلين لها وأتممها علينا.

خدایا، میان دل‌های ما الفت برقرار کن، و امور ما را اصلاح فرما و ما را به راه‌های سلامتی هدایت کن و ما را از تاریکی‌ها به سوی نور رهایی بخش و از زشتی‌ها چه آشکار و چه پنهان دور نگه دار. خدایا، در گوش‌هایمان، چشم‌هایمان، دل‌هایمان، همسرانمان و فرزندانمان برکت قرار ده و توبه ما را بپذیر که تو بسیار توبه‌پذیر و مهربانی و ما را از شکرگزاران نعمت‌هایت قرار ده، کسانی که به خاطر آن‌ها تو را ستایش می‌کنند و آن‌ها را می‌پذیرند و نعمت‌هایت را بر ما کامل گردان.

@aveng_53
مفاهیمی مانند اسلامگرا، اسلام سیاسی، دولت اسلامی، دولت سکولار و امثالهم، در ترازو و سنجه‌ی اندیشه‌ی سیاسی قُدَمایی، مفاهیمی کاملا نوپدید و نوآیین به شمار می‌روند؛ هرچند که خود این مفردات نزد معاصرین نیز انباشته از ابهام، غموض و چه‌بسا تناقضات بسیارند.
در اندیشه‌ی سیاسی مسلمانان قدیم ـ دستکم به روایت اهل سنت ـ حکومت‌ها من‌حیث ارتباط با دیانت اسلام فقط بر دو نوع بودند: دولت مسلمین، دولت کفار. هم‌چنین از نگاه قدمای علمای اهل سنت، هر کدام از این دو نوع خود بر دو قسم بود: حکومت جور و حکومت عدل.
نیز اگر واژه‌ی عربی "الإسلامي" و جمع آن "الإسلامیون" (معادل عربی واژه‌ی "اسلامگرا" یا Islamist) را بخواهیم در ترازوی قدما معنا کنیم، هر کسی که شهادتین را گفته باشد اسلامگرا (الإسلامي) محسوب می‌شود. و از همین روست که فی‌المثل متکلم و عالِم بزرگ قرن سوم ابوالحسن اشعری (324ق) ـ پیشوای مکتب کلامیِ اشاعره ـ کتاب مشهورش در حوزه‌ی ملل و نحل را مقالات الإسلامیین واختلاف المصلين نامیده است که به معنای "سخنان مسلمانان و اختلاف نمازگزاران" است.
ممكن و بلكه محتوم است كه در بستر تاریخ، مفاهیم و مقولات جدیدی از دل یک سنت تاریخی سر بر آورند. اما اینکه بتوان تمام این مفاهیم و مقولات را در امتداد سنت قدما دانست و یا با سنجه‌ی قدیم، به تبیین و گشودن سره از ناسره‌ی این جدید دست یازید، ادعایی مناقشه‌برانگیز و دشوار است.


@AdnanFallahi
فَإِذَا رَكِبُواْ فِي ٱلۡفُلۡكِ دَعَوُاْ ٱللَّهَ مُخۡلِصِينَ لَهُ ٱلدِّينَ فَلَمَّا نَجَّىٰهُمۡ إِلَى ٱلۡبَرِّ إِذَا هُمۡ يُشۡرِكُونَ<۶۵>لِيَكۡفُرُواْ بِمَآ ءَاتَيۡنَٰهُمۡ وَلِيَتَمَتَّعُواْۚ فَسَوۡفَ يَعۡلَمُونَ<۶۶>
هنگامى كه [مشركان] بر كشتى سوار مى‌شوند ،[از ترس غرق شدن] خدا را مى‌خوانند، در حالى كه عقيده را براى او خالص ميكنند، اما چون [خدا] آنان را به سوى خشكى نجات داد، به ناگاه ايشان شرك مى‌ورزند. تا [سرانجام] آنچه را كه به آنها داده ايم، ناسپاسى كنند و تا [مدتى از نعمت ها] بهره مند شوند، اما به زودى [عاقبت اين كار را] خواهند دانست. [العنکبوت/ ۶۵ و ۶۶]

این آیه به وضوح نشان می‌دهد اگر انسان حتی یک لحظه، خالصانه خدا را فرابخواند و به او پناه ببرد، خدا به فریاد او می‌رسد اگرچه قبل از دعا زندگی‌اش مشرکانه بوده باشد و بعد از دعا هم دوباره به زندگی مشرکانه برگردد.
در اینجا بحث از کسانی است که سراسر زندگی‌شان آلوده به شرک بوده است (که بزرگترین انحراف از راه خدا است) و تنها یک لحظه موحدانه و خالصانه، خدا را به کمک طلبیده‌اند. دیگر تکلیف دیگر گناهان مشخص است و اگر انسان به بدترین گناهان هم آلوده باشد، به شرطی که مخلصانه خدا را به کمک بطلبد خدا به دادش خواهد رسید.
غفلت از این نکته هم موجب ناامیدی مومنان گناهکار از دعا شده و به تبع آن، هم موجب جستجوی واسطه‌ها میان خود و خدا و شرک _به این حجت که خود را لایق و سزاوار بی‌واسطه پناه بردن به خدا نمی‌دانند_ شده است.
در حالی‌که دعا چقدر پناه خوبان و پاکان است همانقدر پناه بدان و گناهکاران است.

📝محسن نیکخواه

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93
Forwarded from تاریڪ و ڕوون
🖊ئەبولحەسەنی خەرەقانی:


-خوزیا ئەمن بمتوانیبا لەبریی هەموو خەڵکی دنیا بمردایەم،هەتا کەسێک ڕەنجی مردن نەجەڕبێنێ.


-قوتابی من کەسێک نییە ببێتە ڕێنوێنی خەڵک بەرەو بەهەشت.قوتابی من کەسێکە لە بەر دەروازەی جەهەندەما ڕابوەستێ و لە بینایی چاوان بلاڵێتەوە تا لەبریی هەموو تاوانباران هەر تەنیا ئەو سزا بدرێ و گوناکاران بڕۆنە نێو بەهەشتەوە.


-لە گشت دنیا ئەگەر چقلێک چەقێتە پای مرۆڤێکا ئەو چقڵە لە دڵی بولحەسەن چەقیوە.


-هەر کەس هاتە ناو ئەم ماڵە نانی بدەنێ و لە بیر و بڕوای مەپرسن.ئەوی بۆ گیانێ کەخوا پێداوە شیاوە،بۆ نانێکی ماڵی بولحەسەن شیاوە.



🖊وەرگێڕ: د.هادی مورادی.
@tutrk
🔸

خَیْرُ الْکَلَامِ مَاقَلَّ وَ دَلّ
بهترین سُخن‌ها آن است که مُفید باشد نه که بسیار...
بعضی را شاید که سخنِ اندک مُفیدتر باشد از بسیاری. چنان که تنوری را چون آتش به غایت باشد از او مَنفعت نتوانی گرفتن و نزدیکِ او نتوانی رفتن ، و از چراغی ضعیف فایده گیری ، پس مقصود فایده است.


#فیه_ما_فیه
#مولانا

@rasepardeh
🔸

در صحبتِ اهل صلاح، صلاحِ دل پدید آید، و در صحبتِ اهل فساد، فسادِ دل ظاهر شود.


#تذکرة_الأولیاء
#ذکر_شیخ_ممشاد_دینوری


@rasepardeh
🔸

باران رحمت بی‌حسابش همه را رسیده و خوان نعمت بی‌دریغش همه‌جا کشیده.
پرده‌ی ناموس بندگان به گناه فاحش ندرد و وظیفه‌ی روزی به خطای منکر نبُرّد.

ای کریمی که از خزانه غیب
گبر و ترسا وظیفه‌خور داری

دوستان را کجا کنی محروم؟
تو که با دشمن این نظر داری!


#سعدی

@rasepardeh
🔸

و نیکو گفته است شیخ المشایخ ، یحیی بن مُعاذ الرازی، رحمة اللّه علیه:
«إجتَنِبْ صُحْبةَ ثلاثةِ أصنافٍ من النّاسِ:
العُلماءِ الغافلينَ، و القُرّاء المداهِنينَ و المتصوّفةِالجاهلينَ».

[از صحبت با سه گروه از مردم اجتناب کن:
علمای غافل ، مداحان چرب زبان ، متصوفه جاهل]

اما علمای غافل آنان باشـند کـه دنیـا را قبلـۀ دل خـود گردانیـده باشـند ، و از شـرع آسـانی اختیـار کـرده و پرسـتش سلاطين بر دست گرفته و درگاه ایشان را طوافگاه خود گردانیده و جاه خلق را محراب خود کرده و به غرور زیرکی خود فریفته گشته و به دقت کلام خود مشغول دل شده و اندر ائمه و استادان زبان طعـن برگشـاده و بـه قهـر کـردن بزرگان دین به سخنی که بروی زیادت آوردن بود مشغول گشته ؛ آنگاه اگر کونين اندر پلۀ ترازوی وی نهند پدیـدار نیاید ؛ آنگاه حقد و حسد را مذهب گردانیده در جمله این همه علم نباشد ، و علـم صـفتی بـود کـه انـواع جهـل از موصوف آن بدان منفی باشد.

اما قُرّای مداهنين آنان باشند که چون فعل کسی بر موافقت هوای وی باشد ، اگرچـه باطـل بـود بـر آن فعـل وی را مدح گویند و چون بر مخالفت هوای ایشان کاری کنند ، اگرچه حق بود وی را بر آن ذم کنند واز خلق به معاملـت خود جاه بیوسند و بر باطل مر خلق را مداهنت کنند.

اما متصوّف جاهل آن بودکه صحبت پيری نکرده باشد ، و از بزرگی ادب نیافته ، و گوشـمال زمانـه نچشـیده ، و بـه نابینایی کبودی اندر پوشیده و خـود را در میـان ایشـان انداختـه و در بـی حرمتـی طریـق انبسـاطی مـی سپـرد انـدر صحبت ایشان و حمق وی ، وی را بر آن داشته که جمله را چون خود پندارد ؛ و آنگـاه طریـق حـق و باطـل بـر وی مشکل بود.

پس این سه گروه را که آن موفق یاد کرد و مرید را از صحبت ایشان اعراض فرمـود ، مـراد آن بـودکـه ایشـان انـدر دعاوی خود کاذب بودند و اندر روش ناتمام.


#کشف_المحجوب
علی بن عثمان هُجویری


@rasepardeh
Audio
Trio Joubran
پرداختن به سخن ،
دور شدن از معنی است...!

#موسیقی_بیکلام

@rasepardeh
▪️ پوستر ضدنازی چاپ‌شده در مجله الجزایری النصر (ژوئن ۱۹۴۳) که صلاح‌الدین [ایوبی] را در حال جنگ با/ کشتن یک صلیب شکسته «دشمن همه ادیان» نشان می‌دهد.

🔗

🆔 www.tg-me.com/rasepardeh
2025/02/24 03:59:18
Back to Top
HTML Embed Code: