Telegram Web Link
فَإِذَا رَكِبُواْ فِي ٱلۡفُلۡكِ دَعَوُاْ ٱللَّهَ مُخۡلِصِينَ لَهُ ٱلدِّينَ فَلَمَّا نَجَّىٰهُمۡ إِلَى ٱلۡبَرِّ إِذَا هُمۡ يُشۡرِكُونَ<۶۵>لِيَكۡفُرُواْ بِمَآ ءَاتَيۡنَٰهُمۡ وَلِيَتَمَتَّعُواْۚ فَسَوۡفَ يَعۡلَمُونَ<۶۶>
هنگامى كه [مشركان] بر كشتى سوار مى‌شوند ،[از ترس غرق شدن] خدا را مى‌خوانند، در حالى كه عقيده را براى او خالص ميكنند، اما چون [خدا] آنان را به سوى خشكى نجات داد، به ناگاه ايشان شرك مى‌ورزند. تا [سرانجام] آنچه را كه به آنها داده ايم، ناسپاسى كنند و تا [مدتى از نعمت ها] بهره مند شوند، اما به زودى [عاقبت اين كار را] خواهند دانست. [العنکبوت/ ۶۵ و ۶۶]

این آیه به وضوح نشان می‌دهد اگر انسان حتی یک لحظه، خالصانه خدا را فرابخواند و به او پناه ببرد، خدا به فریاد او می‌رسد اگرچه قبل از دعا زندگی‌اش مشرکانه بوده باشد و بعد از دعا هم دوباره به زندگی مشرکانه برگردد.
در اینجا بحث از کسانی است که سراسر زندگی‌شان آلوده به شرک بوده است (که بزرگترین انحراف از راه خدا است) و تنها یک لحظه موحدانه و خالصانه، خدا را به کمک طلبیده‌اند. دیگر تکلیف دیگر گناهان مشخص است و اگر انسان به بدترین گناهان هم آلوده باشد، به شرطی که مخلصانه خدا را به کمک بطلبد خدا به دادش خواهد رسید.
غفلت از این نکته هم موجب ناامیدی مومنان گناهکار از دعا شده و به تبع آن، هم موجب جستجوی واسطه‌ها میان خود و خدا و شرک _به این حجت که خود را لایق و سزاوار بی‌واسطه پناه بردن به خدا نمی‌دانند_ شده است.
در حالی‌که دعا چقدر پناه خوبان و پاکان است همانقدر پناه بدان و گناهکاران است.

📝محسن نیکخواه

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93
Forwarded from تاریڪ و ڕوون
🖊ئەبولحەسەنی خەرەقانی:


-خوزیا ئەمن بمتوانیبا لەبریی هەموو خەڵکی دنیا بمردایەم،هەتا کەسێک ڕەنجی مردن نەجەڕبێنێ.


-قوتابی من کەسێک نییە ببێتە ڕێنوێنی خەڵک بەرەو بەهەشت.قوتابی من کەسێکە لە بەر دەروازەی جەهەندەما ڕابوەستێ و لە بینایی چاوان بلاڵێتەوە تا لەبریی هەموو تاوانباران هەر تەنیا ئەو سزا بدرێ و گوناکاران بڕۆنە نێو بەهەشتەوە.


-لە گشت دنیا ئەگەر چقلێک چەقێتە پای مرۆڤێکا ئەو چقڵە لە دڵی بولحەسەن چەقیوە.


-هەر کەس هاتە ناو ئەم ماڵە نانی بدەنێ و لە بیر و بڕوای مەپرسن.ئەوی بۆ گیانێ کەخوا پێداوە شیاوە،بۆ نانێکی ماڵی بولحەسەن شیاوە.



🖊وەرگێڕ: د.هادی مورادی.
@tutrk
🔸

خَیْرُ الْکَلَامِ مَاقَلَّ وَ دَلّ
بهترین سُخن‌ها آن است که مُفید باشد نه که بسیار...
بعضی را شاید که سخنِ اندک مُفیدتر باشد از بسیاری. چنان که تنوری را چون آتش به غایت باشد از او مَنفعت نتوانی گرفتن و نزدیکِ او نتوانی رفتن ، و از چراغی ضعیف فایده گیری ، پس مقصود فایده است.


#فیه_ما_فیه
#مولانا

@rasepardeh
🔸

در صحبتِ اهل صلاح، صلاحِ دل پدید آید، و در صحبتِ اهل فساد، فسادِ دل ظاهر شود.


#تذکرة_الأولیاء
#ذکر_شیخ_ممشاد_دینوری


@rasepardeh
🔸

باران رحمت بی‌حسابش همه را رسیده و خوان نعمت بی‌دریغش همه‌جا کشیده.
پرده‌ی ناموس بندگان به گناه فاحش ندرد و وظیفه‌ی روزی به خطای منکر نبُرّد.

ای کریمی که از خزانه غیب
گبر و ترسا وظیفه‌خور داری

دوستان را کجا کنی محروم؟
تو که با دشمن این نظر داری!


#سعدی

@rasepardeh
🔸

و نیکو گفته است شیخ المشایخ ، یحیی بن مُعاذ الرازی، رحمة اللّه علیه:
«إجتَنِبْ صُحْبةَ ثلاثةِ أصنافٍ من النّاسِ:
العُلماءِ الغافلينَ، و القُرّاء المداهِنينَ و المتصوّفةِالجاهلينَ».

[از صحبت با سه گروه از مردم اجتناب کن:
علمای غافل ، مداحان چرب زبان ، متصوفه جاهل]

اما علمای غافل آنان باشـند کـه دنیـا را قبلـۀ دل خـود گردانیـده باشـند ، و از شـرع آسـانی اختیـار کـرده و پرسـتش سلاطين بر دست گرفته و درگاه ایشان را طوافگاه خود گردانیده و جاه خلق را محراب خود کرده و به غرور زیرکی خود فریفته گشته و به دقت کلام خود مشغول دل شده و اندر ائمه و استادان زبان طعـن برگشـاده و بـه قهـر کـردن بزرگان دین به سخنی که بروی زیادت آوردن بود مشغول گشته ؛ آنگاه اگر کونين اندر پلۀ ترازوی وی نهند پدیـدار نیاید ؛ آنگاه حقد و حسد را مذهب گردانیده در جمله این همه علم نباشد ، و علـم صـفتی بـود کـه انـواع جهـل از موصوف آن بدان منفی باشد.

اما قُرّای مداهنين آنان باشند که چون فعل کسی بر موافقت هوای وی باشد ، اگرچـه باطـل بـود بـر آن فعـل وی را مدح گویند و چون بر مخالفت هوای ایشان کاری کنند ، اگرچه حق بود وی را بر آن ذم کنند واز خلق به معاملـت خود جاه بیوسند و بر باطل مر خلق را مداهنت کنند.

اما متصوّف جاهل آن بودکه صحبت پيری نکرده باشد ، و از بزرگی ادب نیافته ، و گوشـمال زمانـه نچشـیده ، و بـه نابینایی کبودی اندر پوشیده و خـود را در میـان ایشـان انداختـه و در بـی حرمتـی طریـق انبسـاطی مـی سپـرد انـدر صحبت ایشان و حمق وی ، وی را بر آن داشته که جمله را چون خود پندارد ؛ و آنگـاه طریـق حـق و باطـل بـر وی مشکل بود.

پس این سه گروه را که آن موفق یاد کرد و مرید را از صحبت ایشان اعراض فرمـود ، مـراد آن بـودکـه ایشـان انـدر دعاوی خود کاذب بودند و اندر روش ناتمام.


#کشف_المحجوب
علی بن عثمان هُجویری


@rasepardeh
Audio
Trio Joubran
پرداختن به سخن ،
دور شدن از معنی است...!

#موسیقی_بیکلام

@rasepardeh
▪️ پوستر ضدنازی چاپ‌شده در مجله الجزایری النصر (ژوئن ۱۹۴۳) که صلاح‌الدین [ایوبی] را در حال جنگ با/ کشتن یک صلیب شکسته «دشمن همه ادیان» نشان می‌دهد.

🔗

🆔 www.tg-me.com/rasepardeh
🔸

⭕️ ۹سفارش از قرآن که اگر بە آن‌ها عمل کنیم خیلی از رفتارهایمان شاید شکل دیگری بخود می‌گیرد.

این سفارشات ۹گانه در سوره مبارکه حجرات آمده و برخی از رهنمودهای الهی در تعامل با سایر انسانها را به اختصار بیان فرموده است:


*🔸 فَتَبَيَّنُوا:*
اهل تحقیق و بررسی باشید، قبل از اینکه سخنی بگویید، خوب در باره آن تحقیق کنید.

*🔸 فَأَصْلِحوُا*
اگر بین دوستان و آشنایان شما  کدورتی هست، میان ایشان صلح و سازش برقرار کنید و خود نیز اهل صلح و سازش باشید.

*🔸 وَأَقْسِطُوا:*
عادل باشید و براساس حق قضاوت کنید و در اجرای حق، میان دوست و آشنا با غریبه فرقی نگذارید.

*🔸 لَا يَسْخَر:*
دیگران را مسخره نکنید، مردم‌ و‌ اقوام گوناگون را به سُخره نگیرید.

*🔸 وَلَا تَلْمِزُوا:*
به دیگران طعنه نزنید و از آنها عیب جویی نکنید.

*🔸 وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَاب:*
لقب‌های زشت و ناپسند بر یکدیگر مگذارید و از اینکه یکدیگر را با القاب زشت و ناپسند صدا بزنید، شدیداً اجتناب کنید.

*🔸 اِجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ:*
از بسیاری از گمانها دوری کنید، همچنین از گمان بد در مورد دیگران به شدت خودداری کنید.

*🔸 وَلَا تَجَسَّسُوا:*
اهل جاسوسی و پرده دری نباشید و در کار و زندگی دیگران سرک نکشید.

*🔸 وَلَا يَغْتَب:*
اهل غیبت پشت دیگران نباشید و جلساتی را که در آن غیبت کسی می شود، ترک کنید.


؟

@rasepardeh
Forwarded from Politic
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ناسیونالیسم مبتنی بر تئوری زبان خورشید

ناسیونالیسم تا زمانی که بر حقوق انسانی، ملی و هویتی غضب شده یک گروه انسانی تاکید میکند پدیده‌ای نیکو و اخلاقی است ولی هرگاه به دایره قومی خود راضی نباشد و خواهان حذف و انکار حقوق ملی دیگر گروه‌ها باشد یک پدیده غیرانسانی و غراخلاقی‌است. ناسیونالیسم ترک در طول تاریخ یک ملی‌گرایی تهاجمی، خشن و استثمارگر سایر گرو‌ه‌ها بوده است. بعد از فروپاشی امپراطوری عثمانی ستون اسلامیت این ملی‌گرایی حذف شد و تاکید خیلی سخت و شدید روی ترک‌گرایی نمود. از همان ابتدا اصولی در قانون اساسی کشور جدید گنجانده شد که همچنان بعد از صد سال پابرجاست و بر مبنای آن سیاست و برنامه‌ریزی می‌شود: ((تمامی تابعان به دولت ترکیه ، ترک محسوب می شوند.))((در مراکز آموزشی به اتباع ترک جز زبان ترکی، زبانی به عنوان زبان مادری آموزش داده نمی شود.)) (( سیاست یک ملت، یک دولت، یک پرچم)) و... از اصولی قانون اساسی ترکیه است که از آن نژادپرستی ترکی به وضوح دیده می شود.
در مدارس ابتدایی هر روز صبح باید همه دانش‌اموزان زیر مارش شعارهای نژاپرستانی اعلام کنند: (( من ترک هستم و چه خوشبخت است کسی که میگوید من ترکم.))
ادامه...
Forwarded from Politic
... میگوید من ترکم.)) از همان سنین ابتدایی به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود: ((ترک سه دشمن دارد: یونان، ارمن و کرد پس نباید به آنان هیچ فرصتی داد... دشمن‌ترین شما همسایگان شما هستند)).(( تئوری زبان خورشید)) هیچ تفاوتی با تئوری برتری نژادی هیلتر ندارد: ((تنها ترک در این سرزمین حقوق دارد و دیگران تنها یک حق دارند و اینکە خدمتگزار ترک باشند)).

صدها نویسنده، هنرمند، سیاسی و... ناسیونالیسم ترک را تبلیغ می کنند و اجازه قدعلم کردن مخالفین مخصوصا کردها را به هیچ وجه نمی دهند. آموزه های ناسیونالیسم ترک در مدارس،ادارات، موسسات، ورزش، میدیا، یادبودهای رسمی و ملی، مجلس، حکومت ... به جامعه تزریق می شود و توده هم پذیرای آن است.

  هر حزبی به قدرت برسد بخشی از فعالیت و شعارهایش را به ترویج و تهییج ملی‌گرایی اختصاص می دهد و همه بر ناسیونالیسم ترک متفق هستند و ملی گرایی در حد نژادپرستی در دل و ذهن اکثریت مطلق ترک هاست. تعصب ضد کوردی در ترکیه به حدی قوی است که حتی دشمنان دیرینه و ایدئولوژیک را به هم نزدیک می‌کند: چپ به راست و میانه به افراطی. احزاب CHP، MHP  و AKP برای گرفتن مصونیت پارلمانی نمایندگان کورد  متحد می‌شوند.
همین دیروز بود که باغچلی گفت: (( چه خوشبخت است کسی که می‌گوید ترک هستم)). اردوغان بارها شعار یک دولت، یک ملت و... را تکرار کرده است و گفته است هر کس این را نمی خواهد: (( گم شود برود شمال عراق)). در مرسین نشان بوزقورت [علامت گرگ‌های خاکستری: سازمان شبه نظامی وابسته به MHP و دشمن کرد، چپ و علوی] را که نماد فاشیسم ترکی است بلند کرد ولی لیلا زانا برای بار دوم در سوگند نمایندگی به جای ((ملت بزرگ ترک...)) گفت: (( ملت بزرگ ترکیه...)) از مجلس اخراج شد.
حکومت اعتراضات کوردی را با خشن‌ترین روش ممکن سرکوب میکند و در مواقع لازم و اضطراری از گروه‌های مخوف و جنایتکار نژادپرستی همچون ارگنکون، اسدالله و... برای سرکوب خشن و بیرحمانه کوردها استفاده می‌کند: (( اگر ترکی افتخار کن و اگر نیستی اطاعت کن))؛ (( آمده ایم و در نزدیکی شما هستیم)).

همه این‌ها سیاست‌های رسمی حکومت‌ است به همه شهروندان خود اجازه می دهند هرگونه توهین و تحقیری را به فرهنگ و هویت کرد روا دارند و حتی اگر با واکنش کردها هم مواجه شوند این کردها هستند که مقصر هستند و باید تاوان پس دهند.

حکومت خود بزرگترین و مروج ملی‌گرایی تهاجمی و نژادپرستی خشن است و بعلت تبلیغات گسترده بخش‌های زیادی از جامعه را همراه خود کرده‌اند: مردمان ترکیه بیشترین سرسختی را نسبت به رسمیت شناختن حقوق ملی کردها از خود نشان ‌می‌هند؛ بیشتر ملت‌های دیگر را دشمن بالقوه خود بحساب میآورند و از حاکمان خود میخواهاد کوچکترین نرمشی نشان ندهند؛ شما در یک ساختمان شخصی چند طبقه میتوانی ده‌ها پرچم ترکیه و عکس آتاترک را مشاهده کنی.
این نژادپرستی هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد : گاها به گروه‌های توریست کورد حملە می‌کنند و حتی افرادی را به قتل می‌رسانند، در اروپا به تجماعت کوردی حمله‌ور می‌شوند.حملە به اماکن کسب و کار کردها در شهرهای ترکیه. به مراسمات کوردی و نوروز و حمله می‌کنند. نژادپرستی بیماری خطرناکی است که حتی در ایام حج و دور خانه خدا حالت تهاجمی گرفته و به دشمن ذهنی خود حمله می کند. در مراسم حج 1397 عده ای از حجاج ترکیه به یک حاجی کرد که پرچم اقلیم کردستان در دست داشت حمله کردند و اورا ضرب و شتم نموده و پرچم ش را زیر پا لگدمال کردند.

جامعه ترک هم نسبت به ناسیونالیسم ترک بسیار پایبند هستند و هرگونه ضعف و خللی را در آن نمی پذیرند و هرگاه نسبت به آن احساس تهدید کرده اند شدیدا واکنش نشان داه اند . با گردش در ترکیه و هم صحبت شدن با ترک ها به آسانی این پایبندی سرسختانه به ناسیونالیسم ترک کاملا حس می شود . البته نقش حکومت در این میان هم بسیار مهم است و هرگاه حکومت از سر دوستی و تلاش برای حل قضیه کرد نشانه های مثبتی به جامعه فرستاده است کثیری از شهروندان ترک هم برای رسیدن به آرامش و جلوگیری از خون و کشتار بیستر به آن روی خوش نشان داده‌اند.

عوامل هویت مثل زبان ، نژاد که با بشر زاده می شوند نه باعث مباهات است و نه باعث ننگ اما در ترکیه اینچنین تبلیغ می شود که دیگر ملت‌ها دشمنان بالقوه شما هستند و هرچه نزدیکتر باشند بیشترین خطر را دارند و نباید به آنان کوچکترین مجالی را داد. این ناسیونالیسم شدید و دگم نه کرد را ترک کرده و نه ترک را خوشبخت کرده است.

کامران مولودی، دکترای علوم سیاسی

لینک کانال:
https://www.tg-me.com/KurdishPolitic
📙نام کتاب: حەوتەوانە
لێکدانەوەی حەوت دەستەواژەی بژاردەی سیاسی

نویسنده:
صلاح‌الدین خدیو
📖 تعداد صفحه:
٢٠٠
📓 نوع جلد:
نرم، رقعی
🖋 زبان: کوردی

🔖 درباره‌ی این کتاب:

ناسیۆنالیزمی کوردی، کۆنە کتیبێکی کراوەیە کە ئیستا بەشە کۆتاییەکانی نەنووسراوە. لە سەدەی نۆزدە و سەرەتاکانی سەدەی بیستەمدا لەسەر دەستی شێخ و مەلا و ڕێبەرانی تەریقەت کەوتە دارەدارە و لە کۆتاییەکانی سەدەدا ڕووناکبیرانی چەپڕەو بوونە پێشەنگ و جڵەوکێشی؛ ئیستاکەش خەریکی هەڵسوکەوتە دەگەڵ ئەو شەپۆلە جیهانییەی کە بە نەتەوەخوازیی پەڕگیری ڕاستاژۆ دەناسرێ.

با لەوەش بگەڕێین کە هەمووی ئەوانە لەسەر دارو پەردووی چەشنێک خۆناسینی کوردانەی لە مێژین داندراون.
داستانی ئەم کتیبە خۆی نەداوە لە گێڕانەوەی ئەو سەربردە فکرییە دوورودرێژە و خۆی لە شەن و کەوی پاراستووە، بەڵکوو سەرنجی داوەتە سەر پەراوێزەکانی ڕەوتەکە، واتە دەکرێ
بڵێین جۆرێک تیرامانە لە هەندێک کەلێن و کەلەبەری بە ڕواڵەت سادە، بەڵام لە ڕاستیدا گرینگ!

🎁 سفارش:

🔗
https://www.tg-me.com/igbook_shop
📱 09188092951

☎️ 08733156100
🌐
www.igbookshop.com

@igbookshopp
📚
کتاب‌فروشی امام غزالی سنندج
Forwarded from کردستان نامه
🔴تاملی تاریخی و فرهنگی بر پدیدە زن‌کُشی

اسماعیل شمس

توضیح کردستان‌نامه

🔺این یادداشت در یازده خرداد سال ۱۳۹۹ در پرونده ویژه روزنامه اعتماد با عنوانِ" چه کسی رومینا را کشت؟" منتشر شده است. این روزها قتل کانی عبداللهی دختر ۱۷ ساله پیرانشهری سبب شد که به یاد آن یادداشت بیفتم و احساس کردم شاید بازنشر آن برای مخاطبان مفید باشد. از آنجا که یادداشت حدود ۴ سال پیش نوشته شده است، ممکن است اکنون با برخی جملات آن چندان همدل نباشم. موضوع یادداشت نگاهی تاریخی به فرهنگ زن‌کشی و به نوعی نقد سنت و تاریخ و فرهنگ دینی ما در این حوزه است. مطلبی را که دوست دارم به مطالب پنج سال پیش اضافه کنم، این است که زن‌کشی به مثابه یک فرهنگ نادرست و خشن در کردستان و ترکمن صحرا و خوزستان هیچ تفاوتی با زن‌کشی در تهران و اصفهان و مشهد ندارد. نمی‌توان اولی را به فرهنگ عقب‌افتاده آن مناطق منسوب کرد و دومی را به اختلافات خانوادگی تقلیل داد و در بستر مدرن تحلیل نمود.

خلاصه یادداشت:

در اين يادداشت رومينا اشرفي و نام‌هاي ديگري كه در پيوند با او ذكر مي‌شوند تنها يك نام و يك نماد و يك نشانه براي تحليل اين فاجعه هستند و به جاي آنان نام هر دختر يا زن ديگري مي‌تواند قرار گيرد، بنابراين بحث صبغه‌اي عمومي دارد و نبايد به يك موضوع و شخص و خانواده و منطقه محدود گردد. مساله اصلي يادداشت پيش رو اين است كه چرا وقتي پديده‌اي يا واقعه‌اي رخ مي‌دهد، در تحليل عمومي تنها سكانس پاياني قصه و پرده آخر شاهنامه ديده مي‌شود و پيشينه تاريخي آن ناديده مي‌ماند؟ فرضيه اين يادداشت آن است كه اين نوع نگاه ثابت و استاتيك نه تنها به حل بلندمدت بحران كمك نمي‌كند كه آن را پيچيده‌تر و لاينحل‌تر مي‌كند. در ابتدا اشاره به اين نكته لازم است كه از منظر تاريخي، پرده آخر قصه هرگز جداي از سكانس اول آن نيست و تا اولش را نخواني آخرش را هرگز نفهمي و نداني، بنابراين آخر داستان تنها نوك قله كوه يخي است كه بخش بيشترش ناديدني است.
 در اين‌گونه تحليل‌هاي «آخر محور» معمولا سه خطاي شناختي وجود دارند كه عبارتند از: نخست عدم تفكيك علت از دليل؛ دوم تقليل مجموعه علل و دلايل به يك علت يا دليل و سوم فرافكني و تفكيك متن از فرامتن. 

بخشی از متن یادداشت
كدام فرهنگ و تفسير ديني و عرف و عادت است كه به مرد اجازه مي‌دهد هركاري دلش مي‌خواهد انجام دهد، ولي زن را از ابتدايي‌ترين حقوق خداداده‌اش يعني تصميم‌گيري براي زندگي شخصي و خصوصي خود محروم نمايد و او را نه انساني آزاد و خدا آفرين كه ملك و مال و ناموس مرد ديگري بداند؟ به راستي اين دو واژه ناموس و مالكيت از كجا وارد اين سرزمين شده‌اند و از كي و چگونه انديشه سياه پنهان در خود را در اين فرهنگ تزريق كرده‌اند؟ تحليل دليل محور همچنين به ما مي‌گويد كه اگر هزار بار قاتلان اين زنان قصاص هم بشوند، مادام كه آن گزاره‌هاي توجيه‌گر و مدلل‌كننده قتل در پستوهاي ذهن مردان مرد وجود دارند، چنين قتل‌هايي همچنان ادامه خواهند داشت. راه توقف آنها البته تنها حذف اين زمينه‌هاي توجيه‌گر و فراهم‌كننده‌اي است كه بايد توسط همه افراد و نهادها و دستگاه‌هاي تعليمي و تربيتي اين سرزمين انجام پذيرد.
موضوع ديگري كه پديده زن‌كشي و به ويژه دختركشي را براي وجدان‌هاي منصف، تلخ‌تر و زجرآورتر مي‌كند حاشيه امن عرف، سنت، فقه و حتي قانون براي پدران دختركش است. هر چند در برخي مذاهب مانند مالكي كه البته مبناي قانون جزايي هيچ كشور مسلماني نيست، پدر دختركش بايد قصاص شود ولي تاكنون علماي ديگر مذاهب و دستگاه‌هاي حقوقي و قضايي كشورهاي‌شان كه معمولا قوانين جاري آنها تابع فتواهاي مذاهب‌شان است در برابر اين پديده سكوت كرده‌اند. البته چنان‌كه گفته شد قصاص و تنبيه هم نه راهكار علاج دايمي اين بحران، بلكه تنها مسكني موقت براي زخم جانكاه بازماندگان مقتول است و بايد تدبيري ديگر انديشيد كه صدالبته فرهنگي و تاريخي است.

🔺نوعي ديگر از بدديدن سكانس آخر هم انداختن همه تقصير بر گردن مردان و فراموش كردن نقش زنان در خلق فاجعه است. اين در حالي است كه به موازات نگاه بيمارگونه و جنون‌آميز برخي مردان به زنان، گروهي از زنان هم نگاهي بيمارگونه و نادرست به مردان دارند؛ تا جايي كه در اين نگاه كارهاي مردان زورگو و مستبد با صفات مردانگي، جذبه و قاطعيت ستايش مي‌شوند و همراهي، اطاعت، مشورت‌پذيري و عشق بخشي و عشق‌خواهي بي‌دليل و يكطرفه مردان مهربان و صادق به نام زن ذليلي و ضعف و "عقده مادر نبوده" به استهزا و تمسخر گرفته مي‌شوند. در اين مقوله هم بي‌ترديد نقش اين گروه از زنان و اين بخش از فرهنگ زنانه در تقويت روحيه خشونت و استبداد در مردان و گسترش پديده زن‌كشي كمتر از مردان قاتل نيست.

🔺ادامە در لینک زیر:

https://B2n.ir/s24944


https://www.tg-me.com/kurdistanname
جیاوازی نێوان ئەخلاق و کاری باش
م.ناسری سوبحانی
Nasr_Subhani
جیاوازیی نێوان ئەخلاق و کاری باش
ئینسان بە کردنی هەندێ کاری باش نابێتە خاوەنی ئەخلاقی باش، ئەخلاق ئەوەیە ببێتە سیفەتی هەمیشەیی و دائیم لە ناخی مرۆڤدا، کە ئیتر لێی جیا نەبێتەوە، نەک بە کردنی کارێک جارێک و دوو جار.
ئەخلاق لە {خلق}ەوە هاتووە، واتە سیفەتێک کە ڕەنگت پێوە گرتبێ، وەک چۆن: چاوت قاوەییە، پێستت بۆرە، باڵات بەرزە، کە ئەمانە لێت جیا نابنەوە، ئەخلاقیش دەبێ وا بێ، ئینجا پێی دەوترێ ئەخلاق.
وەک کەسێکی خوێندەوار کە ئەگەر چەند ساڵێکیش سەیری کتێب نەکات هەر خوێندەوارە و، خوێندەواری بووە بە سیفەتی هەمیشەیی بۆی. کەسێکی نەخوێندەواریش سەد کتێبی پێ بخوێنەرەوە کە لە دواتەوە بیڵێتەوە، بەوە نابێتە خوێندەوار، هەر کتێبەکەت لابرد ئیتر ئوممیە (نەخوێندەوارە). ئەخلاقی حەسەنەیش ئاوایە، دەبێ سیفەتی هەمیشەیی ئیماندار بێت.
#ئەخلاق
#مامۆستا_ناسری_سوبحانی
#کاکە_ئەحمەدی_موفتیزادە
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پەرستشی خوا بە تەماعی دەسخستنی بەهەشت یا ترس لە چوون بۆ دۆزەخ
ئاکامی چی ئەبێ..؟

سوبحانی ئاوا وڵام ئەداتەوە..

@rasepardeh
Forwarded from کوردناسی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❇️لە "ژێ کاف"ەوە بۆ کۆماری کوردستان چیرۆکی ناسیۆنالیزمێکی ڕەسەن و هووشیار بە ئەرکەکانی


ئه‌بووبه‌کر کاروانی

#ڤیدیۆ

https://www.tg-me.com/KurdologyK
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
په یامی ئیخڵاس و پاک نیه تی
کاکه ئه حمدی موفتی زاده
@azad_jalalizadeh
🔸

⭕️ بهیمه، سَبُع، شیطان، فرشته، انسان

اگر آدمى می‌خورد و می‌خوابد و شهوت بكار می‌برد "بهيمه" است!

و اگر علاوه بر اين سه امر، ضرر و آسيب و آزار به خلق خدا دارد "سَبُع" است!

و اگر می‌خورد و می‌خوابد و شهوت بكار می‌برد و حيله و مكر و تزوير و خلاف و دروغ و از اين گونه امور با بندگان خدا دارد "شيطان" است!

و اگر می‌خورد و می‌خوابد و شهوت بكار می‌برد ولى صفات سَبُعى و شيطانى ندارد، يعنى مردم و خلق خدا از او آسوده ‏اند "مَلَک" است!

و اگر علاوه بر مقام مَلَکی به سوى معارف و ادراک حقايق عوالم وجود و سير در آنها و سير الى اللّه و فی اللّه گرايش دارد "انسان" است!


📕 #ممد_الهمم
"در شرح فصوص الحکم #ابن_عربی"
علامه حسن زاده آملی


@rasepardeh
2025/02/23 22:55:22
Back to Top
HTML Embed Code: