Telegram Web Link
🔺سوری که زود تلخ شد!

امروز در حالیکه اردوغان در مجلس ملی ترکیه " فتح سوریه " را جشن گرفته بود، چندین شهر سوریه صحنەی درگیری های فرقەای گردید.
اقلیت علوی احتمالا با تحریک و سازمان دهی خارجی به خیابان ریختند و دولت جولانی را به چالش کشیدند.
همچنین در حالیکه اردوغان کردها را به دفن کردن تهدید کرد، آنها در غرب فرات به پیش روی علیه متحدان ترکیه ادامه داده و به چند کیلومتری منبج رسیدند.
این تحولات با درخواست جولانی برای خلع سلاح همگانی و تهدید ضمنی کردها مصادف شد.
به نظر می رسد ماه عسل سقوط دیکتاتور رو بە پایان  و چالش های تازه در حال ظهور است.
ایران و روسیه احتمالا در پی اجرای سیاست زمین سوختەاند، اسرائیل در مقام ابرقدرت منطقه به نقش اول ترکیه در شام رضایت نمی دهد.
سیاست کردی هم که به گرفتن ماهی از آب گل آلود عادت کرده، فرصتی جدید یافته؛
ایفای نقش مدافع اقلیت ها در برابر افراط گرایی مذهبی که علوی ها و مسیحیان و دروزی ها را به خطر می افکند!
تیم ترامپ هم به خاطر یکجانبه گرایی اردوغان به دردسر می افتد: تحمل فشار مضاعف برای مدیریت تعارض منافع شبکەی متحدان آمریکا:
کردها، ترک ها و اسرائیل!
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1
ورشکستگی اخلاقی غرب
جان مِرشایمِر (استاد ممتاز روابط بین الملل در دانشگاه شیکاگو) ترجمه‌ی یاسر میردامادی

در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۲۴، دیدبان حقوق بشر گزارشی ۱۷۹ صفحه‌‌ای در تشریح جزئیات نسل‌کشی از سوی اسرائیل در غزه منتشر کرد. در تاریخ ۵ دسامبر ۲۰۲۴، عفو بین‌الملل گزارشی ۲۹۶ صفحه‌ای در تشریح جزئیات نسل‌کشی از سوی اسرائیل در غزه منتشر کرد. در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، دیوان بین‌المللی دادگستری حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل را به اتهام جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی صادر کرد. در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴، دیوان بین‌المللی دادگستری به این نتیجه‌ی قضایی رسید که می‌توان استدلال قابل قبولی ارائه کرد ‌که اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی در غزه است.

نظر به تعهد ادعایی غرب به حقوق بشر و به ویژه تعهد ادعایی غرب به جلوگیری از نسل‌کشی، انتظار می‌رفت که کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا و آلمان جلوی ارتکاب نسل‌کشی از سوی اسرائیل را بگیرند. اما در عوض، دولت‌های این سه کشور، به ویژه ایالات متحده، از اقدامات تصورناپذیر اسرائیل در غزه قدم‌به‌قدم حمایت کرده‌اند. در واقع، این سه کشور همدست این نسل‌کشی هستند.

وانگهی، تقریباً تمام مدافعان حقوق بشر در این کشورها و به طور کلی در غرب، در مقابل ارتکاب جاری نسل‌کشی از سوی اسرائیل سکوت کرده‌اند. رسانه‌های اصلی تقریباً هیچ تلاشی برای افشاگری و به چالش کشیدن اقدامات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها نکرده‌‌اند. واقعیت امر آن است که برخی رسانه‌های اصلی از اقدامات اسرائیل تمام‌قامت پشتیبانی کرده‌اند.

آدمی به فکر فرومی‌رود که مردم غرب، که یا از نسل‌کشی اسرائیل پشتیبانی کرده‌اند یا در مقابل آن سکوت روا داشته‌اند، چگونه رفتار خود را توجیه می‌کنند و شب سر بر بالین می‌نهند. تاریخ با آن‌ها مهربان نخواهد بود.

[منتشر شده به تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴ در وب‌سایت شخصی نویسنده]

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93‌
Forwarded from اتچ بات
🪴 #هەژار
چۆن سووڕەتی فاتیحە وەردەگێڕێت ..

@rasepardeh
ما در ترکیه چیزی بنام سنت اخوان المسلمین نداریم. پدران اسلامگرایی ترکیه یعنی نورالدین توپچو و نجیب فاضل روحشان هم از آثار اخوان خبر نداشت. حتی نورسی هم اخوانی نبود. توپچو و فاضل اصلا منتقد امت گرایی قطبی بودند. اینها معتقد بودند خط مقدم اسلام یعنی ترکیه و ترک و عثمانی. فرهنگ و خاک ترکیه برایشان مقدس بود.
نکته دیگر اینکه حسن البنا متاثر از رشید رضا بود. اینها اگرچه بر مرگ عثمانی مویه میکردند اما همزمان ضد عثمانی بودند. رشید رضا در ابتدا به سمت عثمانی گرایش داشت و مطالبی هم در مدح عبدالحمید دوم نگاشت. اما بعدا که جنبش وهابیت در سعودی قدرت گرفت، شیخ رشید رضا به اپوزسیون عثمانی ها بدل شد و برای نابودیشان کف زد. طبعا آقای د. زیدآبادی اشراف و تخصصی در این ریزه کاریها و ظرایف ندارد چون حوزه مطالعاتی ایشان نبوده. خاستگاه اخوان سلفیت نوگرایانه رشید رضاست. خاستگاه اسلام تورکی تصوف خانگاهی آناتولیایی است. در مدارس دینی تورکیه تفکر سلفیت و وهابیت و نقد توسل و... تابو است و مذموم. از قدیم همین بوده.
البته بعد از قدرت گرفتن آک پارتی، اخوان جهانی به دولت ترکیه نزدیک شد. یک رابطه برد - برد. دولت پراگماتیست و زرنگ ترکیه با پشتیبانی از اخوان، صدها هزار و میلیونها نفر سرباز مجازی و غیرمجازی در خارج از ترکیه برای مشروعیت و قدرت نرم خود خرید و برد کرد و از آن سو جریان اخوان هم یک حامی قدرتمند دولتی در سطح اوراسیا و خاورمیانه برای خود یافت که ارتباطات مالی و رسانه ای و تشکیلاتی آن را تسهیل و تسریع می بخشید. هر دو جریان سیاسی زرنگی کردند و بصیرت سیاسی به خرج دادند و وارد این رابطه برد برد شدند.

د. ع. ف

@rasepardeh
خامۆش بوونی شەڕ
1
کیسەڵێک بە بۆقێکدا نامەیەکی بۆ ناردم:
- کەی شەڕ وەستا زرێپۆشەکەی پشتم فڕێ دەدەمە دەریاوە
2
ماسییەک قڕژاڵێکی ڕاسپاردبوو هات و گوتی؛
ماسی دەڵێ کەی شەڕ خامۆش بوو ماڵەکەم دەگوازمەوە وشکانیی
3
پەپوولەیەک بە زاری دارکونکەرەوە تێلی بۆ کردم:
-گەر شەر وەستا واز لە کونکردی دار دێنم و لەسەر لقی درەختێ بە تەنیشت لانەی چۆلەکەوە هێلانەیەک چێدەکەم
4
گەڵایەک وتی من نوێنەری ڕەشەبام وگوتی:
-کەی شەر بێ دەنگ بوو، ئیدی هەڵناکەم و خۆم وردوخاش دەکەم تا ببم بە پۆلێک شنەی میهرەبان
5
تفەنگ قەوانێکی بۆ هەناردم و گوتی تفەنگ دەڵێ
کەی شەڕ کڵپەکانی کوژاندەوە خۆم هەڵدەوەشێنم
بە پارچە دارەکانم دەخەمە ناو ئاگردان و پەنجەی مناڵێکی پێ گەرم دەکەمەوە
لوولەکەشم دەدەم بە شمشاڵژەنێ تا بیکات بە بلوێر
6
کەی شەڕ وەستا ئیتر من شیعر بۆ چاوەکانی تۆ دەنووسم نەک بۆ سینگ و مەمکی نیشتمان



قوبادی جەلیزادە


@Ghobad_jalizadeh
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی


دکتر آرش نراقی

رابطه انسان و خدا در اینه دعا

Bonyad Towhid

Novemver 22 2024



@rasepardeh
🔺چرا شوروی فروپاشید؟

امروز 33 سال تمام از فروپاشی یکی از بزرگ ترین و قدرتمندترین امپراتوری های تاریخ گذشت.
شوروی احتمالا تنها امپراتوری تاریخ 500 سال اخیر بود که جذبە و قدرت نرم آن در مواردی حتی بر توان نظامی و اقتصادی آن می چربید.

چه در تمام هفتاد سال حیات آن در نگاه کثیری از مردم گیتی به عنوان بدیل اخلاقی و جایگزین محتوم نظام های سیاسی موجود مطرح بود.
تجربەی شوروی و رتوریک شورانگیز آن استعدادی شگرف در تسخیر تخیل سیاسی و اندیشەی اجتماعی روشنفکران و کوشندگان سیاسی داشت.

دامنەی تحقیق و پژوهش دربارەی پیدایش و فرسایش این پدیدار سیاسی استثنایی به قدری گسترده است که چه بسا نمی توان از همەی آن نام برد،
چه برسد به بررسی و وارسی تمام عوامل موثر در فروپاشی آن در یک یادداشت تلگرامی کوتاه.

آنچه مطمح نظر این وجیزه است تنها اشارەای کوتاه به یکی از تضادهای عمدەای است که در نهایت انفجار درونی آن را ناگزیر نمود.
شوروی محصول یک رویای قرن نوزدهمی بود. قرن نوزدهم از این لحاظ بر قرن پس از خود فضل تقدم دارد که انبوهی از آزمایشگاه های فکری را در خود گرد آورده بود که فراورده هایشان بعدا در کارگاه های سیاسی سدەی بیست بە تولید انبوه رسید.

کارل اشمیت فیلسوف سیاسی دست راستی آلمانی با طعنه به شوروی می گفت؛ این برادر افراطی که قرن نوزدەی اروپا را تمام و کمال باور و تعبیر کرده است!
اشمیت نه تنها در این داوری درست تنها نبود، بلکه سالها قبل از او یک مهندس نابغەی روس به فراست آن را دریافته بود.
پبتر پالچسنکی در سال 1925 در نامەای بە نخست وزیر شوروی می نویسد:
این قرن، قرن کمونیسم بین المللی نیست، قرن فناوری بین المللی است. ما باید نه کمینترن، بلکه تکینترن را به رسمیت بشناسیم.
کمینترن یک اتحادیەی کمونیستی به رهبری مسکو بود که وظیفەی صدور انقلاب را بر دوش داشت.
تکینترن که پالچنسکی با هوشمندی آن را بکار می برد مخفف Technolgy International بود.
پالچنسکی که سرانجام شجاعانه جانش را بر سر عقیدەاش نهاد، فن سالاری توسعه خواه بود که باور داشت؛ روسیەی دهقانی و عقب افتاده محتاج انفلاب صنعتی است، نه انقلاب سیاسی و اشتراکی کردن اجباری صنعت و کشاورزی.

باری مهندس نترس روس سر به نیست شد و بروکراسی حزبی بر تکنوکراسی پیروز!
چند دهه بعد ساخاروف فیزیکدان پرآوازەی ناراضی دربارەی مخاطرات تبدیل شوروی به یک قدرت درجە دوم کوته نظر هشدار داد که باز هم ناشنیده ماند.
نظام که دهه ها فن سالاران، دانشمندان و منتقدان را از خود رانده بود، در پایان به مرضی غریب و علاج ناپذیر گرفتار آمد:
رویارویی عرصەی سیاسی و بروکراتیک در حال انجماد با ساحت اجتماعی شاداب و سرزندەی در حال انفجار!
در پایان در حالی که شوروی نیمی از آلمان را در اشغال خود داشت و شمشیر داموکلس هزاران موشک قارە پیمای اتمی را بر سر انگلیس و فرانسه گرفته بود، اقتصادش عملا به سختی به یک دهم آنها می رسید!

دهه ها پس از اشمیت یک آلمانی تاریخ اندیش به فراست دریافت که اسلام سیاسی معادل کمونیسم قرن بیستم است.
ارنست نولته مانند اشمیت بر این باور بود که کمونیسم آرمانی قرن نوزدهمی است واسلام سیاسی پدیدار سدەی بیستم آن.
صد البته دنیای قرن 21 که عرصەی جهانی شدن اقتصاد و ادغام مالی و پولی کشورهاست، برای برساختن یک امت گرایی مدرن و بین الملل اسلامی زیادی زمان پریشانه است.

زادگاه اسلام و قلب اسلام محافظه کار سنی و حاشیەهای ثروتمند آن در دوبی و دوحه و ابوظبی، شتابان در حال دور شدن از رویاهای امت گرایی و پیوستن به نوعی اکینترن* فرضی هستند.
انقلاب اسلامی، انقلاب صنعتی دهەهای چهل و پنجاه ایران را ناکام گذاشت. اصلاحات اقتصادی دهەی هفتاد به مقصود بازگشت به مسیر صنعتی شدن نیز مغلوب هلال شیعی و گسترش نفوذ منطقه ای گردید.
هنوز دیر نیست، کافیست اقتصاد بر سیاست و پیشرفت بر هویت ارج نهاده شود.
* اکینترن; بین الملل اقتصادی Economy International
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1
معنی_صلوات_بر_پیامبر_استاد_ناصر_سبحانی
<unknown>
🍀معنی صلوات بر پیامبر علیه الصلوات والبرکات.

استاد:ناصرسبحانی.

https://www.tg-me.com/ba_quran_official
Forwarded from اتچ بات
🪴
موزایەدە خەسڵەتی پیاوە بچووکەکانە..

کوردایەتی
دینداری

ئیسلامی نەتەوەیی
یەکگرتوو
نەتەوەییەکان
سەلاحەدین موحەمەد بەهادین
@rasepardeh
💠رجب طیب اردوغان: شاگرد قرآن یا شاگرد اسرائیل؟

📝محسن نیکخواه

۱. اگر انسانی اندک فهمی از کلام خدا داشته باشد، کلامِ خدا معیارهایی در اختیار او می‌گذارد که با آن‌ها می‌تواند درست و غلط و حق و باطل را تشخیص دهد، تا نه خود گول بخورد و نه دیگران را گول بزند.
به عنوان نمونه، اندک تأملی در کلامِ خدا به ما می‌فهماند که معیارِ مسلمانی، بودن و داشتن است نه نماد و نمایش. نه کثرت مساجد و نه صدای اذان و نه فراوانی نماز و نه استناد به آیات قرآن و اقوال پیامبر (ص) و نه حمله به مخالفان اسلام و نه بی‌بال و پر پرواز کردن و نه پیاده روی آب راه رفتن و نه با گوشه نگاهی خاک را به زر تبدیل کردن و نه هزار و یک نمایش و نماد دیگر، پشیزی نمی‌ارزند مادامی‌که شخص با توجه به جایگاه و پایگاهش و بر اساس معیارهای دقیقی که کتاب خدا برای ارزیابی انسان‌ها در اختیار ما گذاشته است، حق مردم را رعایت نکرده و در زندگی بر اساس معیارهای خدا حرکت نکرده باشد.
یک‌ مثال خیلی ساده: مرد مسلمانی اگر تمام اوقات شبانه روزش را در عبادت و ذکر و روزه سپری کند اما سهم ارث خواهرانش را از ماترک پدری ندهد، شخص ستمگری است و آن همه نماز و روزه و ذکر و عبادت، در قیامت سرسوزنی او را شفاعت نخواهند کرد و لا تغنی عنه شیئا.

۲. برای بنده مطلقاً مهم نیست که رجب طیب اردوغان یا هر حاکم دیگری نام مسلمان را یدک می‌کشد؛ و چقدر به شعائر دینی پایبند است؛ و چقدر قرآن را از حفظ می‌خواند و چقدر از سخنان پیامبر (ص) را حفظ است و چقدر درباره‌ی اسلام در مجامع عمومی، گلو پاره می‌کند و در کشورش چقدر مسجد و مدرسه‌ی علوم دینی تأسیس می‌کند و چقدر قرآن چاپ می‌کند.
من او را براساس معیارهای فرمانروایی می‌سنجم و آن اقدامات پیش گفته زمانی با ارزش می‌شوند که او به مثابه‌ی یک فرمانروای مدعی مسلمانی، از آزمون محک‌ها موفق و سربلند بیرون بیاید و گرنه آن اعمال و اقدامات در قیامت نه تنها به دادش نمی‌رسند بلکه بیشتر از کسانی که مدعی مسلمانی نبوده‌اند، وبال گردنش می‌شوند و او را به سمت دوزخ می‌کشند.
حاکمی که مدعی مسلمانی است باید به این پرسش‌ها پاسخ درخور بدهد:

●آیا در محدوده‌ی فرمانروایی‌اش مرتکب استبداد می‌شود یا خیر؟ یعنی آیا اقداماتی می‌کند که قدرت را از دست مردم خارج کرده و در خودش منحصر کند؟ آیا اقداماتی می‌کند که شایستگانی را که مخالف یا منتقد او هستند به دلیل انحصار قدرت در دست خویش به حاشیه براند؟

●آیا به خاطر حفظ و توسعه‌ی قدرت خویش مرتکب ظلم‌ می‌شود؟ یعنی آیا حاضر است به هر دلیل و علت بی‌گناهی را بکشد یا بی‌گناهی را زندانی کند یا از کار بی‌کار کند یا حتی یک سیلی به صورت بی‌گناهی بزند؟

●آیا شیفتگی به قدرت او را به جایگاهی می‌رساند که اقداماتی هرچند کوچک و ناچیز بکند که آشکارا مخالف معیارهای قرآنی باشند؟ به عنوان مثال آیا حاضر است دروغ بگوید؟ یا حاضر است پیمان شکنی کند؟ آیا حاضر است ضعیف‌کشی کند؟ قصاص قبل از جنایت کند؟ زهر چشم بگیرد؟ با ظالمان علیه مظلومان همدست شود؟ با دشمنان حربی هم‌پیمان شود؟

●آیا حاضر است او و خانواده و نزدیکان و هم‌حزبی‌هایش و لو در حدی ناچیز از مردم عادی برخوردارتر و مُرفّه‌تر باشند؟

●آیا در محدوده‌ی فرمانروایی او همه، بی‌استثنا، بی‌ذره‌ای خوف و واهمه از عواقب سخنانشان می‌تواند صدر تا ذیل دستگاه حاکمه را به باد انتقاد هرچند نادرست و ناروا بگیرند؟ یا برعکس کشور تحت فرمانروایی او عالمها مُلجَم و جاهلُها مُکرّم است و منتقدان یا ساکت می‌شوند یا زندانی یا اعدام؟

●آیا اولویتش استقرار و نهادینه کردن آزادی و عدالت است یا روز به روز عرصه بر این‌ها تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌شود و عرصه برای نمادها بازتر و بازتر؟ آیا به این قاعده‌ی به غایت مهم و سترگ و بنیادین متفطن است که نمادهای اصلی یک نظام اسلامی رفاه، آزادی بیان، آزادی‌های عمومی، عدالت، نبودن تبعیض و عدم استبداد و دفع ظلم است یا گمان باطل می‌کند که معیار اسلامی بودن، ساختن مسجد و چاپ قرآن است؟

●آیا در دستگاه حکومتی او، رویکردهای جاهلانه‌ی خاک و زبان و ملیت و مذهب سبب می‌شوند که خاک و زبان و ملیت و مذهب دیگران نادیده گرفته شوند و این آغازگاه‌ها باعث شوند که او به حق‌های خدادادی دیگران در زمینه‌ی خاک و زبان و ملیت و مذهب دست درازی کرده و آن حقوق را از ایشان سلب کند؟ (اگر زبان و خاک و دین و مذهب و ملیت سبب شوند که کسی به دیگران ظلم کند آن مقوله‌ها جهالت‌اند و ضد دین و ضد قرآن خدا)

●آیا او که مدعی مسلمانی است قرآن را به عنوان معلم خود برگزیده است یا خیر در سیاست همان جباران و ستمگرانی را الگوی خود قرار داده است که شب و روز به ایشان حمله می‌کند و در تخطئه‌شان گلو پاره می‌کند؟
حال می‌خواهیم ببینیم نظام سیاسی جناب رجب طیب اردوغان تا چه میزان از این پرسش‌های بنیادین، سربلند بیرون می‌آید و از استبداد و ظلم و انحصار طلبی و ضعیف کشی و ظالم‌گرایی و دشمن‌دوستی ، تبرئه می‌شود.


۳. رجب طیب اردوغان به جاهلیت مبتلا است. در کشور تو کردها با ترک‌ها برابر نیستند. اگر جناب اردوغان مدعی مسلمانی است نباید در کشورش به هیچ علتی بخشی از شهروندان از چیزهایی محروم باشند که بخش دیگری از شهروندان از آن برخوردارند. کردهای ترکیه به اندازه‌ی جمعیت و وزنشان از کشور سهم ندارند. اگر حتی یک شهروند کرد صرفاً به دلیل فعالیت سیاسی در راستای احقاق حقوق ملی خویش در کشور شما زندانی باشد، آن اقدام اقدامی ظالمانه و جاهلانه است. در همان قرآنی که حضرتعالی سنگش را به سینه می‌زنی اختلاف در نژاد و ملیت و زبان مطلقا موجب اختلاف در حقوق نمی‌شود.
تو باید موسی‌آسا عامل نجات کردها از ظلم و تبعیض بودی نه اینکه با تندروترین ناسیونالیست‌های ترک برای ستم همدست می‌شدی.
من می‌دانم که تمام کردهای ترکیه از دست تو نمی‌نالند و برای آبادانی کل کشور کارهای بزرگی انجام داده‌ای اما در حکومت تو حتی نباید یک نفر به شکل برنامه‌ریزی شده و سیستماتیک مورد ظلم و تبعیض قرار می‌گرفت.

۴. توسعه‌طلبی ترکی امری ضد اسلامی است.
من خوب می‌دانم که کشور تو مانند اکثر کشورهای منطقه مورد فتنه و توطئه‌ی اطرافیان و قدرت‌ها است. اما آیا جواب توطئه و فتنه‌، کشتن بی‌گناه است؟ آیا توسعه طلبی است؟ آیا جواب توطئه، توطئه است؟ آیا حق است که کسان دیگری در استانبول و آنکارا عملیات انجام دهند و تو در نقطه‌ی دیگری زن و بچه‌ی بی‌گناه را بکشی و تمام امکانات زندگی‌شان را با خاک یکسان کنی؟
کاش می‌دانستم حمله به کشورهای اطراف و در سر پروراندن احیای امپراطوری عثمانی در کجای تفکرات قرآنی می‌گنجد؟ و دست گذاشتن در دست ستمگران جهان برای توسعه‌ی آرمان‌های ضد عدالت و آزادی در کجا؟

۵. هم پیمانی با اسرائیل ضد اسلامی است.
اسرائیل هم نژادپرست است، هم اشغالگر است، هم اسلام‌ستیز است، هم مسلمان کش است هم ضعیف کش است و تو در مسأله‌ی ارتباط با اسرائیل هم مرتکب دوستی با کسی شده‌ای که با مسلمانان قتال می‌کند هم پیمان شکن است هم آغازگر و هم ستمگر هم مرتکب دروغ شده‌ای هم مرتکب نفاق. مرتکب دروغ شده‌ای چون خلاف حرف‌هایت عمل می‌کنی، مرتکب نفاق شده‌ای در ارتباطت با اسرائیل بیشتر و بهتر شده است. و از همه گناه‌کارتری چون تواناییت از همه برای کمک به اهل فلسطین از همه بیشتر است.
اگر تو واقعا مسلمان باشی حتی اگر اسراییل مسلمان بود و اهل فلسطین یهودی باز هم باید به کمک مظلوم می‌شتافتی و درنگ نمی‌کردی.

۶. محدود کردن آزادی بیان ضد اسلامی است.
در کشوری که حاکمش مدعی مسلمانی است باید در محدوده‌ی فرمانروایی او همه، بی‌استثنا، بی‌ذره‌ای خوف و واهمه از عواقب سخنانشان، صدر تا ذیل دستگاه حاکمه را به باد انتقاد هرچند نادرست و ناروا بگیرند. اما وضع آزادی بیان در حکومت شما روز به روز بدتر می‌شود و رتبه‌ی بسیار ناهمخوانی با ادعاهایتان در آزادی روزنامه نگاران و منتقدان دارد.
یک عرب بی‌سواد بیابانگرد در مجلس امیر مؤمنان عمر (رض) برمی‌خیزد و خطاب به او می‌گوید: اگر کجرفتاری کنی با این کج (شمیرش) تو را راست می‌کنم. و امیر مؤمنان به جای ضرب و شتم خدا را به خاطر حق‌‌گرایی مردمش شکرگزاری می‌کند.

۷. یکدست کردن حاکمیت و تغییر قانون برای گسترش اختیارات و بیشتر ماندن در قدرت امری استبدادی است.
حذف دگراندایشان به بهانه تلاش برای کودتا، زندانی کردن رهبران کرد و تغییر قانون برای تداوم قدرت امری استبدادی و درنتیجه ضد قرآنی است. در یک نظام مدعی مسلمانی باید فرصت برابر برای همه و بر اساس توان و تخصصشان و با معیار رای مردم فراهم باشد. و به اندازه‌ی فاصله از این معیار، نظام به استبداد نزدیک می‌شود.
من می‌دانم که نه نام حکومت ترکیه اسلامی است و نه تو ادعا کردی که حکومتت اسلامی است اما به خاطر سنگ‌هایی که به نام اسلام به سینه می‌زنی متاسفانه غالب مردم عملکرد شما را نه تنها به نام اسلام بلکه به نام اخوان المسلمین که روزی از روزها هرگز اخوانی نبوده‌ای می‌نویسند. در ظاهر سنگ اسلام را به سینه زدن اما در خفا خالصانه‌ترین دوستی‌ها با اسراییل و دیکتاتورهای منطقه بیزاری مردم از سیاست‌هایت را دوچندان کرده است.

۸. وجود جاهلیت تغلیب ترک بر کرد، توسعه‌طلبی ملی‌گرایانه، دوستی بسیار صمیمی با اسرائیل، محدودیت آزادی بیان، تلاش برای یکدست کردن حاکمیت و استبداد قدرت معیارهایی اصیل و قرآنی‌اند که نشان می‌دهد حضرتعالی شاگرد اسراییلی نه شاگرد قرآن.
جناب اردوغان اگر در طول تمام دوران فرمانروایی‌ات به رضایت و اطلاع و دستور تو حتی یک کودک کرد به ناحق شهید شده باشد؛ اگر با فولاد ترکیه مهماتی در اسراییل ساخته شده باشد که با آن یک بی‌گناه فلسطینی شهید شده باشد؛ اگر روزنامه نگاری به رضایت تو و به خاطر حق‌گویی در زندان باشد؛ اگر متخصصی به خاطر بدآمدن تو از خدمت به مردم‌ بازمانده باشد؛ اگر به خاطر عملکرد و افکار تو، ترک‌ها متعصب‌تر شده باشند و کردها را در تنگای بیشتر قرار داده باشند؛ اگر تمام دنیا را پر از مسجد و قرآن کنی و تمام زندگی‌ات در نماز و روزه صرف شود، کارت در قیامت زار است و قیامت تاریکی خواهی داشت همچنان که پیامبر (ص) می‌فرماید : الظلم‌ ظلمات یوم القیامه.
از خداوند برای خود، و شما و همه دلنرمی در برابر حق و آزادی‌خواهی و آزادگی را تمنا دارم.

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93
Forwarded from اتچ بات
🪴
ئیسلام
کوردایەتی

یەکگرتووی ئیسلامی

دوکتۆر موسەننا ئەمین

@raseardeh
🔴سەلاحەدین محەممەد بەهائەدین بۆ جاری هەشتەم به‌ ئەمینداری گشتی یەكگرتووی ئیسلامیی كوردستان هه‌ڵبژێردرایه‌وه‌
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
راهکارهای زندگی موفق در جزء اول قرآن کریم

@rasepardeh
راهکارهای زندگی موفق در جزء دوم قرآن کریم

@rasepardeh
Forwarded from کیژی هەتاو
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سفر از خودپرستی به حق پرستی.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر اول : از خود پرستی به حق پرستی

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان
@rasepardeh
راهکارهای زندگی موفق در جزء سوم قرآن کریم

@rasepardeh
2025/02/25 09:44:56
Back to Top
HTML Embed Code: