Telegram Web Link
خطر ابتلا به فقر محیطی در کودکان را جدی تلقی کنید...
فقر محیطی به بیان ساده، زمانی است که کودک از محیط پیرامون خود تجربه های حسی-حرکتی و اطلاعات شناختی متناسب با سنش را کسب نمی کند.

والدینی که با کودکشان به طور مداوم صحبت نمی کنند.
والدینی که با کودکشان بازی نمی کنند.
والدینی که برای کودکشان شعر و کتاب نمی خوانند.
والدینی که کودکشان را به طبیعت و گردش نمی برند.
والدینی که اطلاعات شناختی لازم را به کودکشان نمی دهند.

ناخواسته و ندانسته کودک را دچار فقر محیطی می کنند که در نتیجه آن

قدرت درک و شناخت و فراگیری کودک، رفته رفته کاهش می یابد و در صورت تداوم ، مشکلات بسیاری را علی الخصوص در تحصیل و ارتباطات اجتماعی برای او به دنبال خواهد داشت.
@rasapsychoo
دو فروشنده کفش برای فروش کفش‌های فروشگاهشان به جزیره‌ای اعزام شدند. فروشنده اول پس از ورود به جزیره با حیرت فهمید که هیچ‌کس کفش نمی‌پوشد. فورا تلگرافی به دفتر فروشگاه در شیکاگو فرستاد و گفت: فردا برمی‌گردم. اینجا هیچ‌کس کفش نمی‌پوشد.
فروشنده دوم هم از دیدن همان واقعیت حیرت کرد. فورا این تلگراف را به دفتر فروشگاه خود فرستاد: لطفا 1000 جفت کفش بفرستید. اینجا همه کفش لازم دارند.
فرق بین مانع و فرصت چیست؟ نگرش ما نسبت به آن.

👤جان سی مکسول
@rasapsychoo
*
به باور روان‌شناسان حسادت ناشی از دلایل زیراست:

▫️احساس حقارت:
حسادت حاصل قیاس است، همین که کسی خودش را با دیگری مقایسه می کند و در این قیاس نمره ای کمتر به دست می آورد خود به خود زمینه حسادت را در خود فراهم کرده است.
این در حالی است که هرکس در زندگی ابعاد مختلفی از وجودش را رشد داده است، چه بسا توانایی هایی که فرد در خویش نادیده می گیرد و در عوض با پر و بال دادن به ضعف خود، آتش حسادت را در وجودش شعله ورتر می کند. حسادتی که قبل از هرکس صاحبش را آزار می دهد.

▫️توجه‌طلبی مفرط:
توجه‌طلبی به تنهایی می‌تواند یکی از شاخصه‌های اختلال شخصیت باشد و این یعنی تا زمانی که فرد این بیماری‌اش را درمان نکند، درگیر بودن با حسادت و عوارضش کاملا طبیعی است. کسی که دچار توجه طلبی باشد هر بار که کسی جز خودش را مرکز توجه ببیند اذیت می‌شود یعنی حس حسادتش برانگیخته می‌شود.

▫️تجربیات شخصی:
وقتی والدین مدام درباره بچه های مردم! و اخلاق و رفتار و ویژگی های مثبت آنها می گویند تا حس رقابت و برتری جویی را در فرزندشان تقویت کنند، نمی‌دانند در این میانه چیزی از جنس حسادت هم در وجود فرزندشان ریشه می‌دواند و سال به سال همراه با او بزرگ می‌شود. اگر در کودکی به عروسک و ماشین و نمره ٢٠ دیگری حسادت می‌کرده حالا به شغل و موفقیت های فردی و... حسادت خواهد کرد.
اگر سطح توقع خود را از کودک کم کنید،
درخواست هایتان را محترمانه و به صورت پیشنهاد ارائه دهید و بر آن ها اصرار نورزید، و خودتان الگوی خوبی برایش باشید،

کودک به مرور زمان منظم خواهد شد.
وابستگی

چرا بعضی ها رابطه تمام شده را رها نمی کنند؟

جدایی ها وحشتناک هستند بخصوص وقتی که یکی از زوج ها هنوز به طرف مقابل از نظر عاطفی وابسته باشد.
این نوع افراد یکباره زمین زیر پای شان انگار دهان باز می کند و سقوطی بی امان را تجربه می کنند. غم، ترس و بدبینی مفرط، گریبان شان را می گیرد. ولی واقعا چرا؟

*احساس خطر
طبیعی است که احساس از دست دادن یک عزیز، دلهره آور است. رفتن شریک زندگی که تکیه گاه زندگی است با خود #ناامیدی و وحشت، جایگزین می کند. خیلی ها تحمل این ترس را ندارند.

*از دست دادن بهترین عشق
بعضی ها فکر می کنند شانس بهترین عشق نصیب شان شده و به هیچ وجه نمی خواهند بپذیرند که دیگر تمام شده است. آنها مطمئن هستند یافتن عشق خوب، بسیار #کمیاب است.

*ضربه طلاق در کودکی
آنهایی که شوک ناشی از جدایی را در زندگی خانواده خودشان داشتند یا به شریک زندگی خود اعتماد نمی کنند یا دیوانه وار به آنها دل می بندند. تلفیق #ترس و وابستگی نتیجه خوبی نمی دهد. آنها فکر می کنند باید به رابطه شان تعهد کامل داشته باشند و به هر شکل ممکن آن را #حفظ کنند.

*ترس از تنهایی
افرادی هستند که از ترس پایان یافتن رابطه و تنهایی ناشی از آن، به هر توهین و تحقیری تن می دهند. دو نتیجه برای این نوع رابطه باقی می ماند. یا احترام و ارزش عشق از چشم شریک زندگی شان می افتد یا اینکه از ذلیلی و وابستگی شان #سواستفاده می شود.

*ارزش من از چشم معشوق
وقتی همه هویت و شخصیت یکی از زوج ها به خوشایند نفر دوم بستگی پیدا می کند پایان یافتن رابطه سخت می شود چون فردی که همه زندگی اش در گرو #تائید شریک زندگی اش می باشد می داند با رفتن معشوقش، همه هویت و شخصیتش را از دست خواهد داد. پس با تمام وجود پایان یافتن رابطه را انکار می کند.
وقتی به کودک مسئولیت نمیدیم،
تاییدش نمی‌کنیم و هر کاری که
میخواد بکنه جلوشو بگیریم،

بعدها در بزرگسالی این کودک دائم
میگه نمیتونم و در مسئولیت های
بزرگ مثل ازدواج کم میاره و احساس ناتوانی میکنه.
@rasapsychoo
هیچ توجیهی برای آزار و قلدری پذیرفتنی نیست❗️
مشکل آزار علیه فرزند خود را چگونه حل کنیم؟

۵کاری که والدین نباید انجام دهند:
1⃣ فرزندتان را سرزنش نکنید
2⃣ از هرگونه واکنش هنگام عصبانیت پرهیز کنید
3⃣به این موضوع بی توجهی نکنید
4⃣ سعی نکنید مشکل را بتنهایی حل کنید
5⃣این موضوع را به خودتان نگیرید و آنرا شخصی نکنید.

۵کاری که والدین باید انجام دهند:
1⃣به آنچه فرزندتان می‌گوید خوب گوش کنید
2⃣صادقانه و رک دراین‌باره صحبت کنید
3⃣باهم مشکل را حل کنید
4⃣ به او بیاموزید چگونه دربرابر کسی که او رامورد آزار و قلدری قرار داده است، رفتار کند
5⃣درباره ایستادگی در برابر آزار و قلدری اطلاعات کسب کنید.
.
چگونه با همسر شکاک خود رفتار کنیم؟!

اگر شکاکیت همسرتان یک مشکل جدی روانی و نیازمند مراجعه به روان‌شناس نباشد، شما می‌توانید با کمی احساس همدلی و سازگاری با خواسته‌هایش، اعتمادسازی کنید. اگر درست رفتار کنید او به مرور تغییر خواهد کرد و یاد می‌گیرد بدون نگرانی به شما اعتماد کند.
شک، در لغت به معنای احساس عدم قطعیت و یا فقدان عقیده محکم، تعریف می‌شود.
شک و تردید، شبیه به قدم زدن و گام برداشتن در تاریکی است، زمانی كه شما نمی‌توانید جلوی پای خود را ببینید، اطمینان ندارید که گام بعدی که برمي داريد.
برمی دارید درست است یا خیر؟ و در اينجاست که تردید‌ها شکل می‌گیرد.
نحوه برخود با مردان وابسته به مادر

به‌عنوان همسر مردی که وابستگی زیاد به مادرش دارد، توصیه می‌شود به موارد زیر توجه کنید:

هنگام دعوا و بحث‌هایتان، خودتان و مادر شوهرتان را در دو سوی مختلف قرار ندهید. زیرا شوهرتان را مجبور به انتخاب بین یکی از این دو جبهه می‌کنید.

از روش‌ها و سیاست‌های زنانه برای جدایی انداختن بین شوهرتان و مادرش خودداری کنید.

باید از رفتارهای منطقی بیشتر از هر زمان دیگری در رابطه بین خود و همسرتان استفاده کنید تا راه را برای مشورت گرفتن از مادر به‌تدریج قطع کند.
مهارت گفتگو کردن را در خود افزایش دهید.

سعی کنید بهترین دوست و همدم شوهرتان شوید.

نباید سعی کنید خود را جایگزین مادر برای همسرتان کنید.
زیرا در این حالت تنها صورت‌مسئله را پاک‌کرده‌اید.
📙گروه خرید وفروش کتابهای دست دوم
📗گروه درخواست پی دی اف

@booknoteland
@ravan_bookgroup
چگونه فرد مقابل خود را بشناسیم؟

ميزان ارتباطی که شما برای شناخت نیاز دارید، باید در دو حالت تعریف شود:
*عمق رابطه
* مدت زمان رابطه

شناخت اولیه، به چند جلسه صحبت نیاز دارد تا از کلیات شخصیت هم با خبر شوید. اما برای شناخت بیشتر، به زمان بیشتری نیاز دارید.
اما عمق رابطه در این دوران باید به شدت کنترل شود. این که از طرف مقابل خوشتان بیاید خیلی طبیعی و مطلوب است اما نباید در دوره شناخت عاشق او شوید.

عاشق شدن شما را طوری تغییر می دهد که چشمانتان روی خیلی از نکات مهم و هشداردهنده بسته می شود و از آن مهم تر، با شهامتی که عشق به شما می بخشد تصور خواهید کرد که می توانید بر مشکلات و تفاوت ها و اختلافاتتان هر قدر هم که اساسی باشد غلبه کنید. تصوری که از پایه و اساس اشتباه است.

@rasapsychoo
عضو شدید بردارم؟
*
بدترین جملاتی که ممکن است به همسر خود بگویید

« تو فقط مال منی»
این جمله را در اوایل آشنایی و شروع زندگی به همسر خود نگویید؛ زیرا حسی همچون وابستگی محض می‎‌دهید. باید بدانید که هر فردی برای خود نیاز به فضای شخصی دارد و جمله‌ی «تو فقط مال منی» به معنای به رسمیت نشناختن فضای شخصی و آزادی فردی همسرتان است.

«تو زندگی منو نجات دادی»
وقتی به همسر خود این جمله را می‌گویید به او غیر مستقیم القا می‌کنید که موجودی ناتوان و ضعیف هستید و بدون او، نمی‌توانستید به حیات خود ادامه دهید.

«من دنیا را بدون تو نمی‌خواهم»
این جمله به معنای زیر سوال‌ بردن کلیه دستاوردهای شخصی قبل از ازدواج است که نشان می‌دهد شما هنر و دستاوردی قبل از ازدواج با همسرتان نداشتید


«تو مرا کامل کردی»
هر جمله‌ای که بر دوش شریک زندگی‌تان بار اضافی بیندازد ممنوع است. این جمله احساس ناتمام و ناقص بودن شما را به همسرتان می‌رساند.
@rasapsychoo
سه نکته مهم درگفتگو با نوجوانان

به پرسش های درست نوجوان پاسخ های درست بدهیم ونه پاسخ های آمرانه!

پاسخ آمرانه :
نوجوان- چرا من باید این کار رو انجام بدم؟ چرا اینو از من می خواهی؟
والدین- چون که من اینو گفتم.

نتیجه :
پاسخ آمرانه منجر به بغض و کینه می شود و نتیجه آن این است که کم کم احساس می کنیم نوجوان به طور آشکاری از ما سرپیچی می کند. اگر خود را ملزم کنیم تا علت منطقی درخواستهایمان را به آنها بگوییم ، متوجه برخی خواسته های غیرمنطقی و خودخواهانه خودمان هم شده و در نتیجه از اصرار بیهوده به نوجوان صرف نظر می کنیم.

درمورد نوجوانمان از پافشاری بر مسائل فرعی و کم اهمیت صرف نظر کنیم.

بسیاری از کودکان پس از رسیدن به سن نوجوانی اصرار بر استقلال شخصی برای انتخاب نوع لباس، مدل مو و...دارند. نوع سلیقه آنها در بسیاری موارد متفاوت با آنچه عرف خانواده ماست، می باشد. در اینگونه موارد تاآنجا که به فرهنگ جامعه و آبروی خانواده خللی وارد نمی شود باید از جروبحث بی فایده اجتناب کرد و این تفاوت های سلیقه ای را به پای شور جوانی که البته موقتی هم هست گذاشت. سالم نگه داشتن رابطه والد فرزندی ابزار بسیار مهمی است که در مشکلات جدیتر نوجوانمان به کار خواهد آمد، پس مواظب باشیم با گیر دادن های زیاد آن را ازدست ندهیم.

یادمان نرود اقتضای نوجوانی خطا و اشتباه بسیار است.

اگر نوجوان شما اغلب اوقات درست رفتار می کند، ناخودآگاه ممکن است این توقع را در شما بوجودآورد که انتظار هیچ خطایی را از او نداشته باشید. اما او نوجوان است و احتمالا در مواردی خلاف تمایلات شما عمل خواهد کرد. نوع برخورد شما در اینگونه موارد نباید طوری باشد که احساس کند همه اعتماد و اعتبارش را در نزد شما از دست داده و باید از صفر شروع کند. طرز برخورد شما ممکن است حس کمال گرایی را در نوجوان بیدار و او را در دراز مدت دچار سردرگمی و اضطراب کند.

@rasapsychoo
ظرف درونتان را خالی کنید

جایگزین کردن باورهای صحیح نیازمند تهی بودن است،
زمانیکه وجودتان پر از نفرت، کینه و رنجش است جایی برای افکار مثبت باقی نمی ماند و ذهن مقاومت زیادی در برابر این افکار نشان میدهد،
زمانیکه به خاطرات بد می اندیشید یعنی دارید افکار منفی تان را تقویت می کنید و ظرف وجودتان همچنان جایی برای افکار مثبت نخواهد داشت.
بنابراین وجودتان را از چیزهای منفی خالی کنید.
رنجش ها و کینه ها را رها کنید.
به معنای واقعی توکل کنید.
خاطرات بد را تکرار نکنید.
خودتان را ببخشید.
ناسپاسی نکنید.
هرگز گله و شکایت نکنید.
دست از کنترل دیگران بردارید.
@rasapsychoo
📙گروه خرید وفروش کتابهای دست دوم
📗گروه درخواست پی دی اف

@booknoteland
@ravan_bookgroup
نحوه برخود با مردان وابسته به مادر

به‌عنوان همسر مردی که وابستگی زیاد به مادرش دارد، توصیه می‌شود به موارد زیر توجه کنید:

هنگام دعوا و بحث‌هایتان، خودتان و مادر شوهرتان را در دو سوی مختلف قرار ندهید. زیرا شوهرتان را مجبور به انتخاب بین یکی از این دو جبهه می‌کنید.

از روش‌ها و سیاست‌های زنانه برای جدایی انداختن بین شوهرتان و مادرش خودداری کنید.

باید از رفتارهای منطقی بیشتر از هر زمان دیگری در رابطه بین خود و همسرتان استفاده کنید تا راه را برای مشورت گرفتن از مادر به‌تدریج قطع کند.
مهارت گفتگو کردن را در خود افزایش دهید.

سعی کنید بهترین دوست و همدم شوهرتان شوید.

نباید سعی کنید خود را جایگزین مادر برای همسرتان کنید.
زیرا در این حالت تنها صورت‌مسئله را پاک‌کرده‌اید.
@rasapsychoo
2024/10/04 07:29:28
Back to Top
HTML Embed Code: