Telegram Web Link
شرح انواع نظام انتخاباتی اکثریتی بر اساس تصاویر

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نظام_انتحاباتی_اکثریتی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
میرزای تجزیه طلب یا میهن دوست؟

▫️درباره شخصیت میرزا کوچک ‌خان جنگلی و ماهیت و اهداف قیام جنگل در بین مورخان اتفاق‌نظر وجود ندارد. عده‌ای کوچک ‌خان را قهرمان ملی و قیام جنگل را «نهضت آزادی‌خواهانه» می‌دانند و عده‌ای دیگر او را یاغی، تجزیه‌طلب و وابسته به روس‌ها توصیف می‌کنند.

▫️با این‌حال نگاهی به اسناد و مدارک و درک درست داشتن از شرایط سیاسی‌ آن روزهای ایران می‌تواند ما را به حقیقت میرزا کوچک خان و اهداف پشت صحنه جنبش جنگل نزدیک کند.

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
میرزای تجزیه طلب یا میهن دوست؟

▫️درباره شخصیت میرزا کوچک ‌خان جنگلی و ماهیت و اهداف قیام جنگل در بین مورخان اتفاق‌نظر وجود ندارد. عده‌ای کوچک ‌خان را قهرمان ملی و قیام جنگل را «نهضت آزادی‌خواهانه» می‌دانند و عده‌ای دیگر او را یاغی، تجزیه‌طلب و وابسته به روس‌ها توصیف می‌کنند

▫️در سال‌های اخیر نیز از سوی برخی از گروه ها برای توجیه سربریدن میرزا کوچک‌خان و سرکوب نهضت جنگل به‌دست رضاشاه، در تلا‌ش‌اند از وی یک شخصیت ضد میهنی بسازند و از او با عنوان یاغی و شورشی یاد کنند.

▫️در گذشته نیز برخی تاریخ‌نگاران مانند ناظم‌الاسلام کرمانی نویسنده «تاریخ بیداری ایرانیان» جنگلی‌ها را در ردیف اشرار و غارتگران دانسته اند و بهار (ملک‌الشعرا) در «تاریخ احزاب سیاسی» خود میرزا کوچک‌ خان و کلنل محمدتقی‌خان پسیان را متهم می‌کند به اینکه قصدشان تصرف ایران و ایجاد یک حکومت مرکزی صالح نبوده و به‌‌ همان ولایاتی که در کف داشته قانع بوده‌اند. (ج۱،ص۱۵۹)

▫️«سپهبد امان‌الله جهانبانی» سناتور و وزیر سابق جنگ زیر عنوان «خاطراتی از اوضاع قبل از کودتای ۱۲۹۹» مقاله‌ای در سالنامه دنیا نوشته‌اند که در آن سطور ذیل دیده می‌شود: «در شمال ایران میرزا کوچک‌خان علم طغیان و یاغی‌گری برافراشته و دعوی استقلال می‌نمود.» (ص۲۶۳)

▫️با این‌حال نگاهی به اسناد و مدارک و درک درست داشتن از شرایط سیاسی‌ آن روزهای ایران می‌تواند ما را به حقیقت میرزا کوچک خان و اهداف پشت صحنه جنبش جنگل نزدیک کند.

▫️ میرزا کوچک خان فعالیت سیاسی را در زمان استبداد صغیر و قیام مشروطه‌خواهان آغاز کرد و در فتح قزوین شرکت داشت. وی در اواخر سال 1915م با کمک میرزا علی‌خان دیوسالار که در مازندران مستقر بود، هیئت اتحاد اسلام را تشکیل داد.

▫️با انعقاد قرارداد 1919 توسط وثوق‌الدوله، میرزا به‌تشکیل حزب جنگل مبادرت کرده و روزنامه جنگل را منتشر کردند.

▫️با توسعه کار جنگلی‌ها در شمال ایران، دولت مرکزی اراده چندانی بر این مناطق نداشت و عملا در ایران شاهد بی‌دولتی بودیم و علی‌رغم بر سر کار بودن احمدشاه قاجار، نواحی مرکزی و بخصوص جنوب ایران در تصوف قوای متفقین بود و قحطی بزرگِ ناشی از غارت انبار آذوقه‌ها توسط انگلیس‌ها و روس‌ها موجب شد تا یک چهارم جمعیت ایران قتل‌عام شود. در چنین شرایطی، خطه شمال به دلیل سرسبزی و حاصلخیزی و همچنین تسلط جنگلی‌ها، تنها مامنی بود که برخی با پای پیاده خود را به آنجا می‌رساندند تا در امان باشند.

▫️دکتر محمدقلی مجد بخشی از کتاب "قحطی بزرگ" را به قحطی در گیلان اختصاص داده و در آن به نقش میرزا کوچک خان در مقابله با قحطی در گیلان و حتی کمک به قحطی‌زدگان تهران و همدان و سایر شهرهای ایران برای جلوگیری از قحطی پرده برداشته است.

▫️سازوکار موجود در حکومت جمهوری اعتراضی به سازوکار دولت مرکزی بود که اهداف انقلاب مشروطه را گم کرده بود.برای مثال، شعار روزنامه جنگل که از شماره اول روی تمام شماره‌های این روزنامه در سرلوحه آن درج شده بود، این عبارت بود که «این روزنامه فقط نگاهبان حقوق ایرانیان و منور افکار اسلامیان است.» و به‌جای تاکید بر گیلان یا مازندران یا شمال ایران، تاکید میرزا و جنگلی‌های اصیل بر حفظ نام ایران بود.

▫️حتی در دورانی که نهضت جنگل به صورت رسمی حاکمیت مرکزی ایران را دیگر به رسمیت نشناخت و نظام جمهوری را تشکیل داد، شعار روزنامه جنگل هم تغییر کرد و این عبارت در بالای آن درج شده بود: «این روزنامه ناشر افکار کمیته انقلاب سرخ و ارگان حکومت جمهوری شوروی ایران است» و باز در این شعار هم هیچ رنگ و بویی از تجزیه طلبی در آن وجود ندارد .

▫️در دورانی که نهضت جنگل به صورت رسمی حاکمیت مرکزی ایران را دیگر به رسمیت نشناخت و نظام جمهوری را در گیلان تشکیل داد، قرار بود این جمهوری به تهران کوچ کند و در پایتخت قرار بگیرد و حاکمیت مرکزی ایران را کنار بزند و در اسناد نهضت، نامی از جمهوری گیلان نیست. در اعلامیه «فریاد ملت مظلوم ایران از حلقوم فداییان جنگل گیلان» که اولین بیانیه حکومت جمهوری تازه تاسیس میرزا کوچک است که جمهوری را در ایران اعلام کرد و بازتاب های شدیدی در ایران داشت. در این بیانیه آمده که «وقت و موقع استفاده ظلم دیده های ایرانی و قوای ملی جنگل که ذخیره همه احرار ایران است فرا رسیده. حالیه این قوه ملی با کمک و معاونت عموم نوع پروران دنیا … خود را به اسم جمعیت انقلاب سرخ ایران موسوم کرد.»

▫️عبدالله مستوفی نویسنده «تاریخ اجتماعی و اداری دوره قاجاریه» معتقد است که میرزا در تمام مدت نهضت جنگل یک قدم برخلاف دیانت و حب وطن برنداشته است. (ج۳، ص۱۱۹)

▫️در کتاب «ایران در جنگ بزرگ» اثر مورخ‌الدوله سپهر میرزا میرزا یک مرد روشنفکر مذهبی نامیده شده و می‌نویسد که یک میهن پرست واقعی بود.(ص۳۸۴)

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
کشتـار و تجـاوز نانجینـگ

▫️کشتار نانجینگ یا تجاوز نانجینگ به دورهٔ شش هفته‌ای پس از 13 دسامبر 1937 و اشغال شهر نانجینگ، پایتخت پیشین جمهوری چین، توسط ژاپنی‌ها گفته می‌شود. در این دوره سربازان ارتش سلطنتی ژاپن صدها هزار نفر از اهالی شهر را کشته و بیست تا هشتاد هزار زن را مورد تجاوز جنسی قرار دادند.

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
کشتار یا تجاوز نانجینگ

▫️ تجاوز به نانجینگ به تصرف شهر نانجینگ چین در سال ۱۹۳۷ میلادی به دست سربازان سلطنتی ژاپن بازمی‌گردد.

▪️▪️پیش زمینه

▫️ ژاپن در آن روزگار در حال صنعتی شدن بود اما منابع و معادن لازم را برای تحول صنعت خود نداشت.
▫️ژاپنی ها همزمان در زمینه نظامی نیز قدرت بسیار زیادی پیدا کردند و گرایش ناسیونالیستی و نژادپرستانه نیز در بین سیاستمداران و ارتشی های این کشور زیاد شد.
▫️در واقع همه چیز از سال ۱۹۳۱ میلادی آغاز شد. هنگامی که با موافقت هیروهیتو ، امپراتور ژاپن یک گروه از ژنرال های ملی گرای افراطی در توکیو به قدرت رسیدند.

▫️آنها از جنگ داخلی چین سود جسته و ابتدا منطقه منچوری را تصرف کرده و آن را به عنوان یک کشور تحت قیمومت ژاپن به نام منچوکوئو درآورند.

▫️ تصرف آسان منچوری و شکست روس ها و عدم واکنش غرب به آنها جرات داد که به سایر کشورها هم حمله کنند.

▫️چین افسانه ای که روزگاری بزرگترین امپراتوری آسیای شرقی بود در آن زمان حال و روز خوبی نداشت. بحران سیاسی کشور را دربرگرفته بود و حاکمان در حال جنگ داخلی با مخالفانشان بودند.

▫️ثروت چین، ژاپنی ها را اغوا کرد که به این کشور حمله کنند و رقیب قدرتمند خود را به زانو درآورند. ژاپنی ها به سرعت به شهر نانجینگ که در آن زمان مهم ترین شهر چین بود رسیدند. بعد از ورود به شهر بود که فاجعه اصلی رقم خورد.

▪️▪️آغاز فاجعه

▫️در روز ۱۳ دسامبر سال ۱۹۳۷ میلادی سربازان ارتش ژاپن پس از ۳ روز بمباران بی وقفه شهر نانجینگ یا نانکینگ (نانکن آن روزگار) در مرکز چین وارد این شهر می شوند.

▫️ژاپنی ها بعد از ورود به نانجینگ به صورت افسارگسیخته ای شروع به کشتار مردم کردند.

▫️ در این دوره سربازان ارتش سلطنتی ژاپن صدها هزار نفر از اهالی شهر را کشته و ۲۰ تا ۸۰ هزار زن را مورد تجاوز جنسی قرار دادند.

▫️طبق تخمین مورخان، بین دسامبر ۱۹۳۷ تا ژانویه ۱۹۳۸ دست کم ۳۰۰ هزار نفر در این شهر قتل عام شدند، ۲۰ هزار زن مورد تجاوز قرار گرفتند و بسیاری از آنها بعد از تجاوز کشته شدند.

▫️ تاریخ‌دانان ژاپنی تعداد تلفات را پائین‌تر آورده و معمولاً آن را حداکثر ۲۰۰ هزار نفر می‌دانند، در حالی‌که برخی دیگر فقط به ۴۰٬۰۰۰–۲۰٬۰۰۰ کشته اشاره می‌کنند یا حتی وقوع یک کشتار گسترده و ساماندهی شده را انکار کرده و ادعا می‌کنند که تمامی قتل‌ها بر اثر اقدامات نظامی مجاز، به‌طور تصادفی یا به دلیل خشونت‌های موردی نیروهای خودسر صورت گرفته‌است.

▪️▪️روایت شاهدان

▫️جنایات جنگی متعددی طی ۶ هفته در نانجینگ صورت گرفت که خارجی های حاضر در شهر شاهدش بودند و آن را در خاطراتشان نگاشتند.

▫️در ۱۹ دسامبر ۱۹۳۷ میلادی، کشیشی به نام جیمز ماکالوم در خاطرات خود می نویسد: «نمی دانم این چه زمانی به پایان خواهد رسید، در طول زندگی ام مثل این وحشی گری را ندیده ام، تجاوز! تجاوز! تجاوز! هر روز نزدیک به هزار مورد تجاوز اتفاق می افتد، نپذیرفتن و سرباز زدن از این کار مساوی با گلوله و نیزه است.»

▫️در یکی از روایت های ذکر شده در کتاب آیریس چانگ آمده که دو افسر ارتش ژاپن به نام های "توچیاکی موکای" و "تسویوچی نودا" با یکدیگر مسابقه گذاشتند تا ببینند که چه کسی می تواند صدنفر را با سرنیزه و شمشیر در مدت زمان کوتاهی بکشد. افسر توچیاکی ۸۹ نفر را کشت و تسویوچی نودا ۷۸ نفر را.

▫️ "سم" کالایی رایج در نانجینگ بود چرا که زنان خودکشی را به افتادن به دست نیروهای ژاپنی ترجیح می دادند.

▫️قربانیان بلافاصله پس از تجاوز کشته می‌شدند و اغلب به طرز وحشیانه‌ای دست، پا یا آلت تناسلی آنها بریده می‌شد. این حادثه آنقدر عجیب بود که حتی حکومت آلمان نازی هم از این عمل شوکه شده و خواستار توقف آن شد.

▫️این وضع تا شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ میلادی و خروج ژاپنی ها از خاک چین ادامه داشت.

▪️▪️فراموشی در تاریخ

▫️با این حال، این حادثه در طول تاریخ زیاد مورد توجه قرار نگرفت.
▫️ آیریس معتقد است این هولوکاستی بوده که دنیا به آن اعتنایی نکرده است.
▫️نویسنده کتاب مشهور تجاوز به نانجینگ در این رابطه می نویسد: دست هایی در کار بوده که نخواسته یا نگذاشته است که هالوکاست چینی ها به گوش جهانیان برسد.

#علوم_سیاسی
#کشتار_نانجینگ
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
نخستین مدرسه علوم سیاسی در ایران(روز علوم سیاسی)

▫️مدرسه علوم سیاسی به فرمان مظفرالدین شاه قاجار در نیمه شعبان ۱۳۱۷ قمری برابر با ۲۸ آذر ۱۲۷۸ خورشیدی در تهران افتتاح شد. بر همین اساس ۲۸آذرماه، سالروز تأسیس نخستین مدرسه علوم سیاسی ایران به عنوان روز علوم سیاسی شناخته می شود و هر ساله در دانشگاه‌ها این روز گرامی داشته می‌شود. این روز بصورت رسمی در تقویم ثبت نشده‌است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
نخستین مدرسه علوم سیاسی در ایران(روز علوم سیاسی)

▫️۲۸ آذرماه، سالروز تأسیس مدرسه علوم سیاسی ایران به عنوان روز علوم سیاسی شناخته شده و هر ساله در دانشگاه‌ها این روز گرامی داشته می‌شود. این روز بصورت رسمی در تقویم ثبت نشده‌است.

▪️▪️مقدمه

▫️در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه، میرزانصرالله نائینى که لقب مشیرالملک داشت و سمتش وزیر لشکرى بود از شاه تقاضا نمود که اجازه دهد وى سه پسر خود به نامهاى حسن، حسین و على را براى ادامه تحصیل به اروپا اعزام نماید.

▫️ شاه با این تقاضا موافقت کرد و میرزا نصرالله خان نائینى، فرزند ارشد خود را به امپراتورى روسیه فرستاد و حسین و على را به فرانسه و انگلستان اعزام نمود.

▫️حسن در روسیه دوره حقوق و علوم سیاسى را در پترزبورگ به اتمام رسانید. على کوچکترین فرزند میرزا نصرالله خان پس از دو سال اقامت در فرانسه به بیمارى سل درگذشت و فرزند دیگرى به نام حسین (موتمن‏الملک) چندى در فرانسه و زمانى در انگلستان مشغول تحصیل شد.

▫️در اوایل سال 1317 هجرى قمرى مقام وزارت امور خارجه و لقب مشیرالدوله به میرزا نصرالله خان نائینى تعلق گرفت و او نیز بلافاصله هر دو فرزند خود را به تهران احضار کرد و هر دو را در وزارت امور خارجه مشغول کار کرد.

▫️در ابتدا این دو جوان فکر پدر خود را معطوف به تشکیل یک مدرسه علوم سیاسى نمودند که در آن علوم پلتیکى (سیاسى) و زبان خارجى تدریس شود و این مدرسه یکى از ادارات تابع وزارت امور خارجه باشد و فارغ‏التحصیلان آن بلافاصله به استخدام وزارت امور خارجه درآیند.

▪️▪️تاسیس مدرسه

▫️مقدمات کار از هر جهت فراهم شد. امین‏السلطان صدراعظم راه را به روى مشیرالدوله باز کرد و با تلاش او مدرسه علوم سیاسی به فرمان مظفرالدین شاه قاجار در نیمه شعبان ۱۳۱۷ قمری برابر با ۲۸ آذر ۱۲۷۸ خورشیدی در تهران افتتاح شد.

▪️▪️هدف از تاسیس

▫️این مدرسه به منظور تربیت دیپلمات و مأمورین وارد به امور سیاسی برای وزارت امور خارجه تأسیس شد.
▫️فارغ‌التحصیلان آن با پیشنهاد وزیر خارجه و تصویب شاه به سمت وابسته، به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در خارج می‌رفتند یا در وزارت امور خارجه مشغول خدمت می‌شدند، بسیاری از فارغ‌التحصیلان این مدرسه بعد‌ها شاغل مقام‌های مهم سیاسی شدند.

▪️▪️درباره مدرسه

▫️نخستین مدیر مدرسه میرزا حسن خان مشیرالملک (بعدها ملقب به مشیرالدوله و پیرنیا) بود.

▫️در سال اول مجموعا 14 دانشجو جذب این مدرسه جدید شدند. براى این مدرسه کنکور کتبى و شفاهى هر دو در نظر گرفته شده بود و هیئتى مرکب از چند استاد برجسته از داوطلبان امتحان مى‏کردند.

▫️ابتدا دوره این مدرسه چهار سال تعیین شده بود ولى به زودى تغییر کرد و یک سال بر آن افزودند و به دوره تقسیم شد. براى دوره مقدماتى سه سال و براى دوره عالى دو سال در نظر گرفتند.

▫️ شرط سنی ورود به دوره مقدماتی این مدرسه حداقل چهارده و حداکثر شانزده سال بود. متقاضیان ورود به این مدرسه می‌بایستی تصدیق‌نامه شش ساله ابتدایی می‌داشتند و در امتحان ورودی شرکت کنند.

▫️مدرسه سیاسی ابتدا در بنای اجاره ای دایر بود تا اینکه در ۲۷ اردیبهشت ۱۲۹۰ خورشیدی لایحه وزارت معارف (در زمان وزارت علاء السلطنه) در مجلس به تصویب رسید که ۱۵ هزار تومان از عایدات اداره نمک را به تأسیس مدرسه حقوق و سیاسی تخصیص داد.

▫️ بنابراین مصوبه، سیزده هزار و هفتصد و هفتاد ذرع زمین از اراضی بایر موازی با باغ نگارستان برای ساخت بنای این مدرسه و همچنین یک باب موزه و یک کتابخانه در نظر گرفته شد.

▫️این مدرسه در اول اسفند ۱۳۰۵ از وزارت خارجه جدا و به وزارت معارف ملحق شد. در اواخر سال تحصیلی ۱۳۰۶–۱۳۰۷ بخش مقدماتی (متوسطه) مدرسه سیاسی از آن جدا و به مدرسه دارالفنون منتقل شد. از آن پس مدرسه سیاسی تنها دارای دوره عالی بود.

▪️▪️تبدیل به مدرسهٔ حقوق و سیاسی و اقتصاد

▫️در ۱۳۰۶ دو مدرسهٔ سیاسی و حقوق در هم ادغام شدند و مدرسهٔ حقوق و سیاسی را تشکیل دادند. مدرسه تجارت نیز در ۱۳۰۹ در مدرسهٔ حقوق و سیاسی ادغام شد و مدرسهٔ حقوق و سیاسی و اقتصاد شکل گرفت که ریاست آن را نیز علی‌اکبر دهخدا بر عهده داشت.

▪️▪️تبدیل به دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی

▫️با تشکیل دانشگاه تهران در ۱۳۱۳ این مدرسه با نام دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی زیر مجموعهٔ دانشگاه تهران شد. با جدا شدن دانشکدهٔ اقتصاد از آن در ۱۳۴۶ این دانشکده به نام دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی به کار خود ادامه داد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
✍️ در باب زوال مملکت و قدرت و اصول تاریخی/ حیدر ولی زاده
.
▫️سلطان سنجر(سلطان سلجوقی)  را در آن وقت كه به دست غزان گرفتار شده بود، پرسيدند: علت چه بود كه ملكی بدين وسعت و آراستگی كه تو را بود چنين مختل شد؟

▫️گفت: كارهای بزرگ به مردم خرد فرمودم و كارهای خرد به مردم بزرگ، كه مردم خرد كارهای بزرگ را نتوانستند كرد و مردم بزرگ از كارهای خرد عار داشتند و در پی نرفتند. هر دو كار تباه شد و نقصان به ملك رسيد و كار لشگری و كشوری روی به فساد آورد.
محمود حكيمی، هزار و يك حكايت تاريخی (جلد دوم)، صفحه ۱۲۶
.
▫️در روایتی دیگر، مي گويند اسکندر پس از حمله به ايران در اداره کشور درمانده و مستأصل بود. او، از خود و مشاورانش مي‌پرسيد که چگونه بايد بر مردمي که از مردم من بيشتر مي‌فهمند حکومت کنم؟

▫️يکي از مشاوران مي‌گويد: «كتاب‌هايشان را بسوزان. بزرگان و خردمندانشان را بکش و دستور بده به زنان و کودکانشان تجاوز کنند.»

▫️اما ظاهراً يکي ديگر از مشاوران(به قول برخي، ارسطو) پاسخ مي‌دهد: «نيازي به چنين کاري نيست. از ميان مردم آن سرزمين، آن‌ها را که نمي‌فهمند و کم سوادند، به کارهاي بزرگ بگمار. آن‌ها که مي‌فهمند و باسوادند، به کارهاي کوچک و پست بگمار. بي سوادها و نفهم ها هميشه شکرگزار تو خواهند بود و هيچ‌گاه توانايي طغيان نخواهند داشت. فهميده ها و با سوادها هم يا به سرزمين‌هاي ديگر کوچ مي‌کنند يا خسته و سرخورده، عمر خود را تا لحظه مرگ، در گوشه اي از آن سرزمين در انزوا سپري خواهند کرد.»

▫️اما بشنوید، از امام علی علیه السلام که می فرمایند :
يستَدَلَّ عَلَي ادبارِ الدُّوَلِ بِاَربَعٍ: تَضييعِ الاُصولِ وَ التَّمَسُّکِ بِالفُرُوعِ وَ َتقديمِ الاَراذِلِ وَ تَاخيرِ الاَفاضِلِ.

▫️چهار چيز باعث شکست دولت ها مي شود: (۱) ضايع کردن اصول (مسائل مهم) (۲) سرگرم شدن به فروع (امور کم اهميت) (۳) به کار گماردن آدم هاي پست (۴) کنار گذاردن انسان هاي فاضل.

🔹ساده تر این که جهان بر اساس نظم و اصولی بنا شده است(کشف آن از تاریخ ممکن است) آن کشورها و دولت هایی که بر بنیان نظم و اصول حرکت کنند، در مسیر پیشرفت و توسعه قرار خواهند گرفت، فرقی هم ندارد که ایدئولوژی و دین آن ها چه باشد، این را گذشته و حال می گوید نه ما!

غرر الحکم، ص ۳۴۲

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
انگیزاسیون (تفتیش عقاید)

▫️انگیزاسیون یا تفتیش عقاید(Inquisition) به معنی سرکوب، آزار رساندن و جلوگیری از آزادی بیان افراد به دلیل باورهای آن هاست است.
▫️بر این اساس افراد، سازمان ها و یا گروه های صاحب‌قدرت، برخی یا بسیاری از مردم را به دلیل باورهایی که دارند و متضاد با باورهای آنان است، مورد آزار و سرکوب قرار می دهد. مشهورترین نمونه تاریخی برای انگیزاسیون، تفتیش عقاید در اروپای مسیحی است.

#انگیزاسیون
#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
انگیزاسیون (تفتیش عقاید)

▫️انگیزاسیون یا تفتیش عقاید(Inquisition) به معنی سرکوب، آزار رساندن و جلوگیری از آزادی بیان افراد به دلیل باورهای آن هاست است.
▫️بر این اساس افراد، سازمان ها و یا گروه های صاحب‌قدرت، برخی یا بسیاری از مردم را به دلیل باورهایی که دارند و متضاد با باورهای آنان است، مورد آزار و سرکوب قرار می دهند. مشهورترین نمونه تاریخی برای انگیزاسیون، تفتیش عقاید در اروپای مسیحی است.

▫️▫️یادگار قرون وسطی

▫️انگیزاسیون از دوران قرون وسطی به یادگار مانده‌است و در برابر آزادی بیان و آزادی اندیشه یا آزادی عقیده است.
▫️تفتیش عقاید در قرون وسطی، به بیان دقیق‌تر عبارت بود از هیئت‌های داوری بسیار مجهز، که کلیسای کاتولیک می‌کوشید از طریق آن‌ها به یکپارچگی دینی موردنظر خود نائل شود و آن را مبارزه با فرقه‌گرایی دینی می‌نامید.
▫️تفتیش عقاید برای نخستین بار در پادشاهی فرانسه با هدف مبارزه با انحرافات مذهبی (مثلاً ارتداد یا بدعت)، به ویژه در میان کاتارها و والدنزی ها در قرن دوازدهم آغاز شد.
▫️ دادگاه های تفتیش عقاید از این زمان تا اواسط قرن ۱۵ به عنوان تفتیش عقاید قرون وسطی شناخته می شوند.
▫️این افراد ابتدا برای اعتراف‌گیری شکنجه می‌شدند. در صورت عدم اعتراف سرنوشت معلومی برای آن‌ها متصوَّر نبود، اگرچه اکثر مردم تاب شکنجه‌ها را نداشتند و اعتراف به اَعمالِ کرده و ناکردهٔ خود می‌کردند. سپس دستگاه تفتیش عقاید آن‌ها را محکوم به مجازات‌های گوناگون و در بسیاری از مواقع به صورت‌های غیرانسانی اعدام می‌کرد.
▫️در اواخر قرون وسطی و اوایل رنسانس ، دامنه تفتیش عقاید در واکنش به اصلاحات پروتستانی و ضد اصلاحات کاتولیک به طور قابل توجهی افزایش یافت .
▫️ در این دوره، تفتیش عقاید انجام شده توسط سریر مقدس(عالی‌ترین اسقف‌نشین کلیسای کاتولیک) به عنوان تفتیش عقاید رومی شناخته شد .
▫️تفتیش عقاید به دیگر کشورهای اروپایی نیز گسترش یافت، که منجر به تفتیش عقاید اسپانیا و تفتیش عقاید پرتغال شد.

▪️▪️زوال تفتیش عقاید در اروپا

▫️زوال این دستگاه در اروپا، به صورت ناگهانی پایان نیافت و حدود یک قرن زمان برد.
▫️چشمگیرترین دستگاه تفتیش عقاید، در فرانسهٔ سال ۱۷۸۹ به اجرا درآمد که مقارن با اندیشه‌های آزادی خواهانهٔ ملت فرانسه بود.
▫️ در پی پیروزی انقلاب فرانسه، دستگاه تفتیش عقاید مورد حملهٔ مردم قرار می‌گرفت و یکی پس از دیگری نابود می‌شد.
▫️سربازان فرانسوی در زمان ناپلئون وقتی که به اسپانیا رسیدند، همین کار را با دستگاه تفتیش عقاید آن کشور انجام دادند. اما وقتی که سپاه ناپلئون پس از چند سال درنوردیده شد و قدرت‌های قدیمی در اسپانیا به کار خود بازگشتند، سیستم تفتیش عقاید نیز به جای خود بازگشت.
▫️ در ایتالیا نیز وقایع شبیه اسپانیا اتفاق افتاد، اما شکل انجام آن‌ها صورت محدود تری داشت.
▫️پرتغال هم تا نیمهٔ قرن نوزدهم به کار تفتیش عقاید و آنچه نابودی بدعت گزاران می‌نامید ادامه داد. در پرتغال، در پی انقلاب ۱۸۲۰، دادگاه های عمومی فوق العاده و مؤسس ملت پرتغال، تفتیش عقاید را در سال ۱۸۲۱ لغو کردند.
▫️در رم که پایگاه دستگاه پاپ بود با تفتیش عقاید گره خرده بود و تا اواسط قرن نوزده تفتیش عقاید انجام می‌شد.
▫️اوضاع در آمریکای لاتین هم تا جدایی از اسپانیا در اوایل قرن نوزده صورت خوبی نداشت که این جدایی باعث نابودی این دستگاه در آن مناطق شد.

▪️▪️قربانیان سرشناس تفتیش عقاید

▫️از معروف‌ترین قربانیان تفتیش عقاید در دوران قرون وسطی می‌توان از گالیله نام برد که البته به علت بازگشت وی از عقیده‌اش مبتنی بر زمین مرکزی اعدام نشد.
▫️دیگر قربانی معروف تفتیش عقاید که اعدام شد جردانو برونو بود. وی بخاطر عقایدش که مخالف تعلیمات کلیسای کاتولیک بود به حکم دادگاه تفتیش عقاید و با موافقت پاپ کلمنت هشتم در شهر رم سوزانده شد.

#انگیزاسیون
#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
اوکراین در گرداب ابرقدرت ها

▫️پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین حدود یک سوم زرادخانه هسته ای شوروی و سومین زرادخانه بزرگ در جهان را در اختیار داشت. در سال ۱۹۹۴ اوکراین موافقت کرد که با خلع سلاح هسته ای به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای بپیوندد و تضمین امنیتی از روسیه، آمریکا و انگلیس دریافت کند.

#اوکراین
#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
اوکراین در گرداب قدرت ها

▫️پیش از سال ۱۹۹۱ میلادی، اوکراین بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود و سلاح های هسته ای شوروی را در قلمرو خود داشت.
▫️در ۱ دسامبر ۱۹۹۱ اوکراین، دومین جمهوری قدرتمند اتحاد جماهیر شوروی، با اکثریت قاطع رای به استقلال داد. بیش از ۹۰درصد از رای دهندگان حمایت خود را از استقلال اوکراین اعلام کردند.
▫️رهبران بلاروس، روسیه و اوکراین در آن مقطع در نشستی انحلال اتحاد جماهیر شوروی را به طور رسمی اعلام کرده و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع را تشکیل دادند.

▪️▪️سومین زرادخانه هسته ای جهان

▫️پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین حدود یک سوم زرادخانه هسته ای شوروی و سومین زرادخانه بزرگ در جهان در آن زمان و همچنین ابزارهای قابل توجه برای طراحی و تولید را در اختیار داشت.
▫️۱۳۰ موشک بالستیک قاره پیمای UR-100N (ICBM) هر کدام با شش کلاهک، ۴۶ موشک RT-23 Molodets ICBM با ده کلاهک و همچنین ۳۳ بمب افکن سنگین ، مجموعاً حدود ۱۷۰۰ کلاهک در خاک اوکراین باقی مانده بود.
▫️اوکراین کنترل فیزیکی اما نه عملیاتی، کلاهک های هسته ای را در اختیار داشت. به طور رسمی، این سلاح ها توسط کشورهای مشترک المنافع کنترل می شد.

▪️▪️موافقت برای خلع سلاح با چراغ سبز قدرت ها

▫️در سال ۱۹۹۴ اوکراین موافقت کرد که با خلع سلاح هسته ای به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای بپیوندد.
▫️بر همین اساس توافقنامه ای میان سه کشور بلاروس، قزاقستان و اوکراین و سه کشور روسیه، انگلیس و آمریکا امضا شد که به توافقنامه بوداپست مشهور است.
▫️طی آن بلاروس، قزاقستان و اوکراین از سلاح های هسته ای خود دست کشیدند و به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای پیوستند.
▫️در مقابل از سه کشور مذکور تضمین های امنیتی در برابر تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دریافت کردند که شامل مفاد ذیل است:
۱. به استقلال و حاکمیت بلاروس، قزاقستان و اوکراین در مرزهای موجود احترام گذاشته شود.
۲. از تهدید یا استفاده از زور علیه بلاروس، قزاقستان و اوکراین خودداری شود.
۳. از اعمال فشار اقتصادی بر بلاروس، قزاقستان و اوکراین برای تأثیرگذاری بر سیاست آنها خودداری شود.
۴. در صورتی که این سه کشور از سوی کشوری دیگر تحت اقدام، حمله و تجاوز هسته ای قرار گیرند در اقدامی فوری شورای امنیت به یاری آن ها بشتابد.
۵. در استفاده از سلاح هسته ای علیه بلاروس، قزاقستان و اوکراین خودداری شود.
۶. اگر در مورد تعهدات ابهامی وجود داشته باشد سه کشور روسیه، انگلیس و آمریکا مشورت خواهند کرد.

▫️فرانسه و چین نیز به اوکراین تضمین هایی داند، اما تفاوت هایی داشت؛ به عنوان مثال، تعهد فرانسه شامل تعهدات ذکر شده در پاراگراف‌های ۴ و ۶ نبود و تعهد چین نیز شکل متفاوتی داشت.

▪️▪️پیش بینی جان مرشایمر
▫️در سال ۱۹۹۳ و پیش از خلع سلاح هسته ای اوکراین، جان مرشایمر ، نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه شیکاگو مقاله‌ای منتشر کرد که شامل پیش‌بینی او مبنی بر این بود که اوکراین بدون هیچ گونه بازدارنده هسته‌ای احتمالاً مورد تجاوز روسیه قرار می‌گیرد، اما این دیدگاه در آن زمان کم تر مورد توجه بود.

▪️▪️نقض توافقنامه بوداپست

▫️تحریم های بلاروس توسط آمریکا در ۲۰۱۳: به دنبال تحریم های آمریکا در این سال، دولت بلاروس شکایت کرد که تحریم‌های آمریکا علیه این کشور نقض ماده ۳ تفاهم نامه است.
▫️ دولت ایالات متحده ادعا کرد که که هدف تحریم های این کشور مبارزه با نقض حقوق بشر و سایر فعالیت های غیرقانونی دولت بلاروس است و برای مردم بلاروس نیست.

▫️الحاق کریمه به روسیه در ۲۰۱۴: در فوریه ۲۰۱۴، نیروهای روسی فرودگاه های مختلف و سایر مکان های استراتژیک را در سراسر کریمه تصرف و به ناوگان دریای سیاه روسیه مستقر در کریمه متصل شدند.
▫️ این اقدام، روسیه را در مظان اتهام نقض تفاهم نامه بوداپست قرار داد. وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که آنها در چارچوب توافقات مختلف بین دو کشور عمل می کنند.
▫️روسیه همچنین ادعا کرد که با هدف حمایت از همه پرسی در مورد پیوستن کریمه به خاکش که داوطلبانه برگزار می شود به کریمه لشکرکشی کرده است.

#اوکراین
#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
نـه شـوروی نـه انگلیـس!(سیاست موازنه منفی مصدق)

▫️ماجرای موازنه منفی، در ایران با سیاست‌های مصدق گره خورده است و دوران اتخاذ چنین سیاستی مقارن با آغاز دولت او، از اردیبهشت ۱۳۳۰ تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ می‌باشد.
▫️ این سیاست وقتی از طرف مصدق عنوان شد که در سال ۱۳۲۳، شورویها امتیاز نفت شمال را تقاضا کردند و حزب توده و برخی نمایندگان به طرفداری از آنها خواستار برقراری «موازنه مثبت» شدند.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#موازنه‌_منفی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
نـه شـوروی نـه انگلیـس!(سیاست موازنه منفی مصدق)

▫️ماجرای موازنه منفی، در ایران با سیاست‌های مصدق گره خورده است و دوران اتخاذ چنین خط‌ مشی سیاسی مقارن با آغاز دولت او، از اردیبهشت ۱۳۳۰ تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، به مدت ۲۷ ماه می‌باشد.
▫️مصدق در گزارش خود به مجلس شورای ملی (مورخ ۱۷ شهریور ۱۳۳۰) سیاست موازنه منفی را چنین توضیح می دهد: «در این مملکت سه عقیده است:

1⃣ اول عقیده هواخواهان سیاست انگلیس؛ پیروان این عقیده می‌گویند تا دولت انگلیس منافعی از این مملکت نبرد، هرگز راضی نمی‌شود که از استقلال این مملکت دفاع کند...؛

2⃣ عقیده دوم مربوط به اشخاصی است که تمایل به مرام چپ دارند...؛

3⃣ و عقیده سوم، عقیده وطن پرستان است، آنها که می‌خواهند مملکت ایران عظمت تاریخی خود را حفظ کند. پیروان این عقیده می‌گویند: دولت ایران هر چه دارد، باید در دست خودش باشد. نفت هم یکی از آن چیزهایی است که کسی از آن عایدات سوء استفاده نکند، کسی به ناحق قسمتی از عایدات را به خود تخصیص ندهد».

▪️▪️پیش زمینه اجرای سیاست موازنه منفی

▫️سیاست موازنه منفی در ایران، برای نخستین بار از سوی دکتر محمد مصدق در جریان درخواست امتیاز نفت شمال از سوی شوروی ارائه شد.
▫️در سال ۱۳۲۳، شورویها امتیاز نفت شمال را تقاضا کردند و حزب توده و برخی نمایندگان به طرفداری از آنها خواستار برقراری «موازنه مثبت» شدند، یعنی چون نفت جنوب در اختیار انگلیس است، نفت شمال هم در اختیار شوروی باشد.
▫️مصدق نفع کشور را در برقراری موازنه منفی اعلام کرد؛ یعنی نه تنها به شوروی امتیاز نمی‌دهیم بلکه حقوق ایران را نسبت به نفت جنوب نیز که در اختیار انگلیس است، استیفا می‌کنیم.

▪️▪️دستاوردها

▫️موافقین دکترین موازنه منفی، آن را بی‌شک الهام بخش پدیده نهضت عدم تعهد می‌دانند و سیاست او را به خاطر ملی کردن نفت، مخالفت با پیشنهاد روس‌ها مبنی بر تجدید قرارداد شیلات (انحصار خرید و نظارت بر تولید خاویار ۱۰ سال)، و نپذیرفتن شرط مقررات پیمان امنیت متقابل در روابط ایران و آمریکا (که در برابر کمک، ایران به دفاع از منافع غرب متعهد می‌شد) و... موفق می‌دانند.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#موازنه‌_منفی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
پوتین به دنبال صلح داغ به جای جنگ سرد/ اسلاوی ژیژک

▫️در طول جنگ سرد، قوانین رفتار ابرقدرت ها به وضوح توسط دکترین تخریب متقابل تضمین شده (MAD) مشخص شد. هر ابرقدرت می‌تواند مطمئن باشد که اگر تصمیم به حمله هسته‌ای بگیرد، طرف مقابل نیز به این تصمیم پاسخ خواهد داد. در نتیجه هیچ یک از طرفین شروع به جنگ با دیگری نکردند.

▫️در مقابل، وقتی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در مورد وارد کردن ضربه ای ویرانگر به ایالات متحده صحبت می کند، از او متعجب نمی شویم. او طوری صحبت می کند که انگار خبر ندارد که با این کار خود و کشورش ویران خواهد شد. گویی او در حال انجام یک بازی کاملاً متفاوت است که به موجب آن می توان قابلیت های هسته ای دشمن را قبل از حمله متقابل از بین برد.

▫️در طول چند دهه گذشته، حتی ایالات متحده نیز بین «تخریب متقابل تضمین شده» و «به کار گیری تسلیحات هسته ای» در نوسان بوده است. اگرچه به گونه‌ای عمل می‌کند که گویی همچنان به منطق «تخریب متقابل تضمین شده» در روابط خود با روسیه و چین اعتقاد دارد، اما گهگاه وسوسه شده است که استراتژی «به کار گیری تسلیحات هسته ای» را در قبال ایران و کره شمالی دنبال کند. پوتین با اشاره های خود در مورد احتمال انجام یک حمله هسته ای تاکتیکی، همین استدلال را دنبال می کند. خود این واقعیت که دو استراتژی متناقض به طور همزمان توسط یک ابرقدرت بررسی می شوند، تخیلی بودن آن را تأیید می کند

▫️ابرقدرت‌ها به‌طور فزاینده‌ای یکدیگر را آزمایش می‌کنند و با استفاده از نیروهای نیابتی در تلاش برای تحمیل نسخه خودشان از قوانین جهانی هستند. پوتین در 5 مارس تحریم های اعمال شده علیه روسیه را «معادل اعلان جنگ» خواند. اما او از آن زمان تاکنون بارها اعلام کرده است که مبادلات اقتصادی با غرب باید ادامه یابد و تاکید کرد که روسیه به تعهدات مالی خود پایبند بوده و به تحویل هیدروکربن ها به اروپای غربی ادامه می دهد.

▫️به عبارت دیگر پوتین در تلاش است تا مدل جدیدی از روابط بین الملل را تحمیل کند. به جای جنگ سرد، باید صلح داغ وجود داشته باشد: یک حالت جنگ ترکیبی دائمی که در آن مداخلات نظامی تحت عنوان ماموریت های حفظ صلح و بشردوستانه اعلام می شود.

▫️از این رو، در 15 فوریه، دومای روسیه (پارلمان) اعلامیه ای صادر کرد که در آن "حمایت صریح و یکپارچه خود را از ساکنان مناطق خاصی از مناطق دونتسک و لوهانسک اوکراین که ابراز تمایل کرده اند به زبان روسی صحبت کنید و بنویسید، خواستار آزادی مذهب هستند و از اقدامات مقامات اوکراینی که حقوق و آزادی های آنها را نقض می کند، نارضی هستند" حمایت کرد.

▫️هرچند یکبار در گذشته استدلال های مشابهی برای مداخلات تحت رهبری ایالات متحده در آمریکای لاتین یا خاورمیانه و شمال آفریقا شنیده ایم؟ در حالی که روسیه شهرها را گلوله باران می کند و بخش های زایمان بیمارستان ها در اوکراین را مورد هدف قرار می دهد، تجارت بین المللی باید ادامه یابد. در خارج از اوکراین، زندگی عادی باید ادامه داشته باشد. داشتن یک صلح جهانی دائمی که با مداخلات بی پایان حفظ صلح در بخش‌های منزوی جهان حفظ می‌شود، همین است.

▫️آیا کسی می تواند در چنین مخمصه ای آزاد باشد؟ به تبعیت از هگل، باید بین آزادی انتزاعی و انضمامی که با مفاهیم آزادی ما مطابقت دارد، تمایز قائل شویم. آزادی انتزاعی، توانایی فرد برای انجام آن چیزی است که سوای قوانین و آداب و رسوم اجتماعی است. آزادی انضمامی، آزادی است که توسط قوانین و آداب و رسوم اعطا و حفظ می شود. تنها زمانی می‌توانم آزادانه در یک خیابان شلوغ قدم بردارم که به طور منطقی مطمئن باشم که دیگران در خیابان با من رفتار متمدنانه‌ای خواهند داشت، رانندگان قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت می‌کنند و عابران پیاده از من سرقت نمی‌کنند.

▫️اما لحظات بحرانی وجود دارد که آزادی انتزاعی باید مداخله کند. در دسامبر 1944، ژان پل سارتر نوشت: «هیچ وقت ما آزادتر از زمان اشغال آلمان نبودیم. ما تمام حقوق خود را از دست داده بودیم؛ اول از همه حق خود برای صحبت کردن را. رو در رو به ما توهین کردند. و به همین دلیل است که مقاومت یک دموکراسی واقعی بود.»

▫️امروز در اوکراین، کسانی که با تهاجم روسیه می‌جنگند، آزاده اند و برای آزادی می‌جنگند. اما این سؤال ایجاد می شود که این تمایز چقدر می تواند ادامه یابد. چه اتفاقی می‌افتد اگر میلیون‌ها نفر دیگر تصمیم بگیرند که باید آزادانه قوانین را زیر پا بگذارند تا از آزادی خود محافظت کنند؟ آیا این چیزی نیست که اوباش ترامپی را به حمله به ساختمان کنگره ایالات متحده در 6 ژانویه 2021 سوق داد؟

©پراجکت سیندیکیت

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#پوتین

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
ورود زنان ممنوع! / حیدر ولی زاده

▫️در حال حاضر خنده دار است و یا تاسف آور نمی دانم، ولی می دانم که روزی به این روزمان خواهیم خندید، روزهایی که از یک موضوع پیش پا افتاده، مسئله و بحران ساختیم و با همه ادعاهایی که در نبوغ و بهتر بودن داشتیم در بدیهی ترین موارد به مشکل برخوردیم ، ورود زنان به ورزشگاه!

▫️در کشوری که زنان می توانند رانندگی کنند، در انتخابات شرکت کنند، به سینما بروند، در محیط های مختلف اداری و کارخانه ها در کنار مردان کار کنند، در اجتماعات گوناگون حاضر شوند و بیشترین جمعیت دانشجویان را تشکیل دهند، چند سال است که خودمان را منگ کرده ایم و انگشت نمای عالم شده ایم که زن ها به ورزشگاه نروند و اگر بروند تحت شرایطی بروند!

▫️از موضوع ورزشگاه که بگذریم، کاش به جای ورود به ورزشگاه ها، ورود به جاهای خاص برای زنان (حتی مردان) ممنوع می شد، مثلا ورود به سطل های آشغال!
.
▫️کاش از این دست موارد خون مسوولان، رسانه ها و مردم ما به اندازه ای جوش می آمد و به اصطلاح غیرتی می شدند که برای رفع این معضلات و امثالهم به جان همدیگر می افتادند و مدت ها ذهن خود را درگير آن می کردند و می گفتند برای حل این مسئله چه کاری باید کرد؟

▫️و کاش همان اسپری فلفل را نه به سمت زنان جلوی ورزشگاه بلکه به سمت مسوولانی می گرفتند که این صحنه ها را می بینند و خونشان به جوش نمی آید و در عوض یک موضوع پیش پا افتاده را به بحران تبدیل می کنند و یا این که خود مسبب اصلی این وضعیت(زباله گردی) هستند و برای حضور زنان در ورزشگاه وا اسلاما سر می دهند، که این نوع مجازات در حکومت اسلامی، عادلانه تر است تا آن یکی!

▫️و کاش مسوولان ما، هر اقدامی که انجام می دهند آن را به نام اسلام گره نزنند و با دین و دیانت توجیه نکنند، که هیچ کدام از این عملکردها توجیه دینی ندارد! وگرنه موارد علنی تر و مهم تر است که روزانه رخ می دهد و در تضاد با اسلام است و کسی هم حرفی و سخنی به میان نمی آورد!

▫️باید بپذیریم که زنان عضو اصلی و نه فرعی و نه جنس دوم جامعه هستند، مقاومت های بی مورد روزی شکسته خواهد شد و رفتارها و گفتارهای افراطی مرد سالاری و زن سالاری در هر جامعه ای که باشد شکست خواهد خورد و این را تاریخ می گوید! بهتر است با اندکی تعقل خود را انگشت نمای جهان و در نهایت تاریخ نکنیم و چاره ای برای مسائل و بحران ها بیاندیشم نه این که از هیچ، بحران بسازیم!

shorturl.at/ajDZ9

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#یادداشت


☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
جنگ تریاک

▫️جنگ تریاک، شامل دو جنگ نخست و دوم با فاصله ۱۶ سال است که بین بریتانیا و چین رخ داد. این دو نبرد از جنگ های مشهور تجاری در تاریخ محسوب می شود. انگلیسی ها در این جنگ ها بر آن بودند تا به اجبار تریاک را به کشور چین وارد کنند و از این روش، درآمد کلان بدست بیاورند.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#جنگ_تریاک

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
جنگ تریاک

▫️جنگ تریاک، شامل دو جنگ نخست و دوم است که بین بریتانیا و چین رخ داد. این نبردها از جنگ های مشهور تجاری در تاریخ محسوب می شود. انگلیسی ها در این جنگ ها بر آن بودند تا به اجبار تریاک را به کشور چین وارد کنند و از این روش، درآمد کلان بدست بیاورند.

▪️▪️مقدمه جنگ تریاک اول

▫️داستان جنگ تریاک از آنجا شروع شد که صادرات چای از چین به انگلستان در اوایل قرن نوزده رونق یافت.
▫️از آنجاکه کالایی در انگلیس وجود نداشت که به چین صادر شود، در نتیجه انگلیس مجبور بود از ذخایر نقره خود به چین بدهد.در نتیجه انگلستان با کاهش ذخیره نقره خود روبرو شد اما این وضعیت مطلوب انگلستان ابرقدرت آن زمان نبود و بریتانیایی‌های حاکم در هند صدور نقره را متوقف کردند.
▫️تاجران بریتانیایی هند که صادرات این کشور در دست آنان بود نوع جدیدی از تجارت را گسترش دادند. بریتانیا که کشت خشخاش را در هند گسترش داده بود از اینرو تاجران انگلیسی تصمیم گرفتند تا در مقابل دریافت چای، تریاک و کتان صادراتی هند را در اختیار چین بگذارند.
▫️مصرف تریاک توسط مردم چین، اعتیاد آنان به این ماده مخدر را در پی داشت و از همین‌رو میزان مصرف آن روز به روز افزایش یافت.
▫️امپراتوری چین در آغاز توجهی به این مساله نداشت اما با افزایش میزان مصرف تریاک در میان مردم و در نتیجه افزایش واردات تریاک و تغییر تراز تجاری، امپراتوری چین تجارت تریاک را ممنوع اعلام کرد. تجار انگلیسی که هیچ محدودیتی برای خود قائل نبودند، از تمامی ترفندها برای دور زدن قوانین چین استفاده می‌کردند.
▫️یکی از مهم‌ترین آنها دادن رشوه به ماموران دولتی چین بود. کمپانی هندشرقی تمام توان خود را برای فروش غیرقانونی تریاک در چین و رواج اعتیاد در این کشور به‌کار گرفته بود. فروش غیرقانونی تریاک در چین که در سال ۱۸۰۰ میلادی فقط ۱۰۰ تن بود، در سال ۱۸۳۸ میلادی به میزان ۲۶۰۰ تن رسیده بود.
▫️چین در ۱۸۳۹ میلادی، یکی از افراد کارآمد خود به نام «لین زشو» را مامور مقابله با این تجارت کرد. این فرد با جدیت فراوان به مقابله با قاچاق تریاک در چین پرداخت. اعمال محدودیت بر همه گونه کالای وارداتی در بندر کانتون، تجار انگلیسی را ناخشنود ساخت.

▪️▪️شروع جنگ نخست تریاک

▫️این کار خسارت اقتصادی بزرگی به تجار انگلیسی وارد کرد. در ماه ژوئن ۱۸۴۰،امپراتوری انگلستان و مجلس آن این اتفاق را برنتابیدند، نیروی دریایی انگلیس با لشکرکشی به دهانه رود کانتون، نخستین جنگ تریاک را آغاز کرد.
▫️با رسیدن ناوگان انگلیسی به یانگ‌تسه کیانگ، سقوط شانگهای و سپس رسیدن به نانجینگ، چین تسلیم و مجبور به امضای پیمان نانجینگ با بریتانیا شد که طبق آن:

1⃣ هنگ کنگ به پادشاهی بریتانیا واگذار شد.
2⃣ پنج بندرگاه چین که انگلیسیها در آن حق اقامت و تجارت داشتند، به مدت صد سال تولید تریاک در هند و فروش به چین توسط ۲ نفر از تاجران انگلیسی به روی بریتانیا گشوده شد.
3⃣ شهروندان بریتانیا که در چین به ارتکاب جرم می‌پرداختند، باید در دادگاه‌های انگلیسی محاکمه می‌شدند.
4⃣ نرخ عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی می‌بایست منصفانه باشد.

▪️▪️جنگ دوم تریاک
▫️این جنگ را امپراطوری بریتانیا و فرانسه علیه دودمان چینگ آغاز کردند. این جنگ از سال ۱۸۵۶ آغاز شد و ۴ سال بعد در ۱۸۶۰ به پایان رسید. دلایل آغاز جنگ دوم تریاک هم مشابه جنگ اول بود .
▫️پس از جنگ اول تریاک، علیرغم این كه بریتانیایی‏ ها، امتیازات فراوانی از چینی ‏ها گرفته بودند، به دنبال راهی برای دریافت امتیازات بیشتر بودند. از این رو به بهانه توقیف یک كشتی بریتانیایی از طرف چینی‏ ها، روابط دو طرف باز هم تیره شد.
▫️در این زمان، نخست‏ وزیر بریتانیا خواستار عذرخواهی رسمی دولت چین شد. وی بر این عقیده بود كه منافع استعمار بریتانیا در هر نقطه از عالم، باید به هر قیمتی حفظ شود. او این امر را نشانه ‏ای از قدرت و اعتبار بریتانیا تلقی می‏ كرد.
▫️در این حال علیرغم رفع توقیف كشتی بریتانیایی، چون چینی‏ ها حاضر به عذرخواهی نشدند، این بار نیروهای بریتانیایی به بهانه این امر، با كمک فرانسه جنگی را در سال ۱۸۵۶ آغاز كردند كه به جنگ دوم تریاك شهرت یافت. در نهایت پس از چهار سال، هنگامی كه قوای مهاجم در سال ۱۸۶۰ به پكن، پایتخت چین نزدیک شدند، چینی ها تسلیم شدند و پس از انعقاد قرارداد صلح و دریافت امتیازات دیگر، تجارت تریاک بار دیگر آغاز شد.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#جنگ_تریاک

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
  فیلم| قحطی مرگباری که استالین در اوکراین به راه انداخت + زیرنویس فارسی

▫️قحطی بزرگ اوکراین، در سالهای ۱۹۳۲ و ۱۹۳۳ با سیاست‌های دولت اتحاد جماهیر شوروی در دوران ژوزف استالین ایجاد شد و منجر به مرگ بین ۲٫۲ تا ۱۰ میلیون شهروند اوکراینی شد. گفته می‌شود که استالین این قحطی را برای از بین بردن جمعیت دهقان اوکراین ایجاد کرد تا بدین ترتیب جلوی جنبش میهن‌پرستی اوکراین را بگیرد و آن را سرکوب کند.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#استالین

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
به خطرناک‌ترین نقطه تاریخ بشر نزدیک می‌شویم/ نوام چامسکی

▫️به دلیل بحران آب و هوایی و تهدید جنگ هسته‌ای به خطرناک‌ترین نقطه تاریخ بشر نزدیک می‌شویم.ما اکنون با چشم‌انداز نابودی سازمان یافته زندگی انسانی روی زمین مواجه هستیم.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#چامسکی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Scien
2024/09/22 22:36:36
Back to Top
HTML Embed Code: