Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 فیلم | اطلاعات بیشتر در مورد "نخستین مجلس شورای ملی" را در این ویدئو ببینید 👆


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نخستین_مجلس_شورای_ملی
#مشروطه

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
تاملی پیرامون "واکسن" از منظر جامعه شناختی

▫️سخن گفتن در باب واکسن یک مقوله کاملاً تخصصی در حوزه علم پزشکی می باشد و من هیچگونه ورودی در این بحث ندارم بل دغدغه من از منظر جامعه شناختی است و می خواهم به چند نکته که بعد از سخنان آیت الله خامنه ای در جامعه مطرح شد بپردازم.
▫️پس از سخنان آیت الله خامنه ای حجم عظیمی از یادداشت ها و شکوائیه ها و بیانیه های سیاسی در فضای مجازی تولید شد و رسانه های فارسی زبان خارجی هم در این میدان حقاً کم نگذاشتند و تا توانستند بر این موضوع پافشاری کردند که به چه حقی رهبر ایران ملت را از حق سلامت محروم می کند و مسئله پزشکی را به "امر سیاسی" گره می زند؟
▫️این دغدغه ای است که بخشی از جامعه معترض ایران را درگیر خود کرده است و بسیاری تلاش می کنند صف بندی های سیاسی را این بار پیرامون واکسن کرونا صورتبندی کنند.
▪️اما اجازه دهید به چند نکته در باب واکسن فایزر و مدرنا در انگلستان و آمریکا اشاره کنم:
▫️اولین نکته این است که در این دو کشور هیچ "گفتگوی علمیِ عمومی" (Public Debate) درباره واکسن وجود ندارد و جالب است بدانید هر کسی تلاش کند در باب چرایی واکسن و مقولات پاندمی شک وارد کند سریعاً بایکوت خبری می شود و "ترور شخصیتی" علیه او سامان پیدا می کند.
▫️نکته دوم اینکه در عرصه عمومی به صورت سیستماتیک اجازه سخن منفی درباره واکسن نمی توان گفت و فضا چنان تعبیه شده است که نظر مخالف به شدت سرکوب می شود.
▫️نکته سوم اینکه هر دو دولت انگلیس و آمریکا به دو شرکت فایزر و مدرنا اطمینان داده اند که در صورت ایجاد مشکل هیچکس حق پیگرد قانونی علیه این دو شرکت را ندارد. پرسش اینجاست که چرا چنین اطمینانی به این شرکت ها داده شده است؟‌
▫️ نکته بعدی اینکه هر گونه پرسش در باب واکسن در حوزه عمومی بی پاسخ مانده است و در گفتگویی که با برخی از جامعه شناسان انگلیسی و آمریکایی داشتم آنها می گفتند که مسئولان دولتی به هیچ وجه به پرسش ها پاسخ نمی دهند و هر گونه کند و کاوی درباره این موضوع و پیامدهای واکسن مدرنا و فایزر و اینکه آیا تزریق این واکسن منجر به تغییر در ساختار سلولی بدن می شود یا این حرفها همه بافته های ذهنی اذهان اصحاب توطئه است و ...؟
▫️ نکته دیگر اینکه این تصور که در دیگر کشورهای جهان شفافیت در حوزه سیاستگذاریهای کرونا وجود دارد و فقط در ایران عدم شفافیت است با داده های جامعه شناختی و میدانی همخوانی ندارد. باید بین داده های برساخته رسانه ای و داده های جامعه شناختی تمایز قایل بشویم.

🔺اما نکته مهم برای من از منظر جامعه شناختی این است که ما در ایران چرا نباید بحث عمومی در باب واکسن فایزر و مدرنا داشته باشیم؟‌ افکار عمومی انگلستان و آمریکا در وضعیت کنونی وحشت زده است و دچار سردرگمی عظیم ولی سنخ و کیفیت و ماهیت سردرگمی در این دو کشور و نحوه مدیریت دولت های آنها با وضعیت ایران متفاوت است و ما نیاز داریم افکار عمومی ایران را مبتنی بر پارامترهای جامعه ایران بسنجیم و این سخن بدین معناست که در "تله دوگانه ها" و "شتاب در قضاوت" نیفتیم.
▫️نخست مسئله را از منظر جامعه شناختی صورتبندی کنیم و سپس در باب آن گفتگوهای کارشناسانه سامان دهیم و سرآخر به سوی سنجش و ارزیابی حرکت کنیم و نتیجه ارزیابی ها را به "سیاستگذاریهای ملی" در نسبت با امر بهداشتی تبدیل کنیم.
▫️اما آنچه در این دو روز بعد از سخنان آیت الله خامنه ای رخ داد بر خلاف این روند ها بود و نشان می دهد که جامعه تهی از "گفتگوی عمومیِ کارشناسانه" است و مسایل اجتماعی به سرعت تبدیل به "نقاط تقابل" می شوند و این خود مسئله ای جامعه شناختی است که با نگاه پزشکی و اپیدمولوژیک قابل تبیین نیست.


🔸سیدجوادمیری/ استاد جامعه شناسی


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#واکسن_کرونا

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
فسادناپذیر مطلق (به مناسبت شهادت امیرکبیر)

▫️ رابرت گرانت واتسون، می گوید : ‌«امیر نظام بکلی مافوق آن بود که کسی بتواند او را به رشوه بفریبد؛ مصمم گشت آن نظام رشوه خواری را که از شش جهت احاطه اش کرده بود، براندازد...در نظر ایرانیان فوق العاده ترین و حتی شگفت انگیز ترین جنبه اخلاقی امیر همان فسادناپذیری مطلق وی بوده است.»

▫️به گفته دکتر پلاك اتریشی «پولهایی که میخواستند به او به رشوه دهند و نمی گرفت، صرف کشتن او شده است. »
▫️عین این سخن را واتسون نیز می آورد: « پولی که امیر نظام حاضر نبود بگیرد در راه برانداختن او خرج گردید».
▫️وسواس او در درستی بحدی بود که از هدیه وارمغان هم بدش می آمد، و رسم مژدگانی و انعام دادن را هم منسوخ ساخت.
▫️در نامه ۲۴ ربیع الاول ۱۲۶۷ به میرزا محمدخان کارپرداز حاجی ترخان نوشت: «اینکه برای اینجانب ظرف آب پاشی فرستاده بود، این چیزها مایه خرسندی و خشنودی اینجانب نمی شود. زیادی خدمتگزاری آن عالیجانب باعث مزید میل و محبت اینجانب است، نه اینجانب و نه خدام اعتاب علیه پادشاهی هیچکدام به جز ظهور خدمتگزاری توقع دیگر نداريم».

© امیرکبیر و ایران/ آدميت، ص۳۲۰

#علوم_سیاسی

🅾 @po_science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روسای جمهور تک دوره ای آمریکا

۱. جان آدامز(۱۷۹۷-۱۸۰۱ میلادی) / حزب فدرالیست
۲. جان کوئینسی آدامز(۱۸۲۵-۱۸۲۹ میلادی) / حزب ویگ
۳. مارتین وان بورن(۱۸۳۷-۱۸۴۱ میلادی) / حزب دموکرات
۴. گروور کلیولند(۱۸۸۵-۱۸۸۹ میلادی) / حزب دموکرات
۵. بنجامین هریسون(۱۸۸۹-۱۸۹۳ میلادی) / حزب جمهوری خواه
۶. هاوارد تفت(۱۹۰۹-۱۹۱۳ میلادی) / حزب جمهوری خواه
۷. هربرت هوور(۱۹۲۹-۱۹۳۳ میلادی) / حزب جمهوری خواه
۸. جرالد فورد(۱۹۷۴-۱۹۷۷ میلادی) / حزب جمهوری خواه
۹. جیمی کارتر(۱۹۷۷-۱۹۸۱ میلادی) / حزب دموکرات
۱۰. جورج بوش‌ (۱۹۸۹-۱۹۹۳ میلادی) / حزب جمهوری خواه
۱۱. دونالد ترامپ(۲۰۱۷-۲۰۲۱ میلادی) / حزب جمهوری خواه

🔴 جمهوری خواه: ۶
🔵 دموکرات: ۳
⚫️ سایر: ۲

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#روسای_جمهور_تک_دوره_ای_آمریکا

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
نبرد کرنال

▫️پس از این که اشرف افغان در نبردهای متوالی از سپاهیان نادر شکست خورد به سمت کرمان فرار کرد و از آنجا نیز عازم هرات و قندهار شد نادرشاه به تعقیب افغانها پرداخت و پس از درگیری در قندهار، آن‌ها را شکست داده و شهر را به تصرف خویش درآورد.
▫️برخی از افغان های شکست خورده به سمت دهلی گریخته و به دربار محمد شاه گورکانی پناهنده شدند.
▫️نادر با اعزام فرستادگانی به دربار محمد شاه گورکانی خواستار استرداد فرماندهان و فراریان به دربار ایران شد.
▫️پس از رسیدن فرستادگان نادر به دهلی و اعلام درخواست بازگرداندن پناهندگان افغان به ایران، محمد شاه با مشورت امیران و وزیرانش رأی به عدم تحویل پناهندگان داد و فرستادهٔ نادر را به قتل رسانید و به این ترتیب زمینه و بهانه لازم را جهت لشکرکشی نادر به هندوستان فراهم نمود.
▫️هندی ها هرگز تصور نمی‌کردند که سربازان سپاه ایران بتوانند افغانستان را به صورت کامل فتح کرده و قصد حمله به دهلی داشته باشند.
▫️اما نادرشاه با حدودذ۱۰۰ هزار سرباز حمله خود را به هند آغاز کرد و سپاهیان ایران در جنگ کَرنال هندوستان را شکست داده و دهلی پایتخت آن را تصرف کردند.
▫️نادر به رغم تعداد کم سپاهیانش در مقابل لشکریان هندی توانست با به‌کارگیری تاکتیک‌های نوین جنگی لشکر انبوه هندوستان را شکست بدهد.
▫️نبرد کرنال قدرت رزمی ایرانیان را در آسیای مرکزی چندین برابر کرد بطوری که نادر براحتی فتوحات دیگر را انجام داد و شورشیان را برسرجای خود نشاند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نبرد_کرنال

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نبرد کرنال

▫️طی نبرد کرنال، در ۲۴ فوریه ۱۷۳۹ میلادی نادرشاه افشار هندوستان را فتح کرد، دلیل وقوع این جنگ، فرار افغان‌ها به هندوستان و عدم تسلیم ایشان توسط محمدشاه، پادشاه هند بود.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نبرد_کرنال

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
✍️ پاکدستی، مدرک آکادمیک نمی خواهد!/حیدر ولی زاده

در میان چهار گزینه ای که برای ریاست فدراسیون فوتبال نامزد شده بودند، به نظر نویسنده متن، مناسب ترین و فوتبالی ترین گزینه برای این منصب علی کریمی بود.

شاید مهم ترین ایراداتی که به علی کریمی از سوی منتقدین(چه دلسوز و چه مغرض ) وارد می شد این بود که وی سابقه مدیریتی، اجرایی و یا تحصیلات آکادمیک ندارد.

اما مسئله اینجاست که در سال های اخیر آن هایی که سابقه مدیریت و تحصیلات آکادمیک داشتند و در راس فدراسیون بودند چه گلی بر سر فوتبال این کشور با این همه استعداد زدند که کریمی نمی توانست ؟

در این سال ها فدراسیون چه اندازه درآمدزایی کرد و بر درآمد خود متکی بود؟ چه اندازه زیر ساخت ها را تقویت کرد و بر فوتبال پایه اهمیت داد و استعداد سازی کرد؟ یا سد راه تبعیض ها، دلالی ها و فساد در فوتبال شد و یا مانع خروج میلیاردها تومان پول این کشور و ملت بواسطه مربیان و بازیکنان خارجی شد که کریمی نمی توانست؟

هر چند کریمی، سابقه مدیریت و مدرک نداشت اما شجاع، متخصص فوتبال و پاکدست بود آن مواردی که(شجاعت-تخصص و پاکدستی) امروز نه تنها در فدراسیون فوتبال بلکه در تمام عرصه ها بدان نیازمندیم تا شاهد پیشرفت، توسعه و کاهش فساد در کشور باشیم.

البته انتظار هم نبود که کریمی به عنوان رئیس فدارسیون فوتبال ایران انتخاب شود، چرا که اگر تحول خواهان در این مجمع به بیشتر از ۹ نفر بود و به تعداد انگشتان دو دست و یا بیشتر از آن می رسد در این سال ها قطعا در بر همان پاشنه نمی چرخید و شاهد در جا زدن همراه با عقب گردی نبودیم.

حتی اگر علی کریمی آن ۹ رای را هم نمی آورد، باید به وی تبریک گفت که به عرصه آمد تا نشان دهد که چرا فوتبال ما در این سال ها در آسیا حرفی برای گفتن نداشته و حتی در تقابل با بحرین و عمان نیز تن و بدنمان به لرزه افتاده است و مغلوب همیشگی پرونده های بین المللی بوده ایم.

yun.ir/011jo3

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#یادداشت_روز

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
ناتو (NATO)

▫️سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو (NATO) در ۴ آوریل ۱۹۴۹ میلادی (۱۵ فروردین ۱۳۲۸) با هدف دفاع جمعی در واشینگتن دی.سی. پایه‌گذاری شد.

▫️هدف اصلی پایه ریزی ناتو مبارزه و مقابله با شوروی و بلوک شرق در جنگ سرد بود.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#ناتو

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
ناتو (NATO)

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو (NATO) در ۴ آوریل ۱۹۴۹ میلادی (۱۵ فروردین ۱۳۲۸) با هدف دفاع جمعی در واشینگتن دی.سی. پایه‌گذاری شد.

▪️▪️تأسیس
▫️پیمان واشینگتن که بعدها، پیمان آتلانتیک شمالی شناخته شد پس از مذاکراتی که از ژوئیه ۱۹۴۸ در واشینگتن آغاز شده بود در ۴ آوریل ۱۹۴۹ میان ایالات متحده آمریکا، اعضای پیمان بروکسل (بریتانیا، فرانسه، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ) و دیگر کشورهای بلوک سرمایه‌داری که به این پیمان دعوت شده بودند (کانادا، دانمارک، ایسلند، ایتالیا، نروژ و پرتغال) به امضا رسید.
▫️مقر ناتو ابتدا در فرانسه قرار داشت اما پس از آن که ژنرال دوگل سال ۱۹۶۶ در اعتراض به سیطره آمریکا بر این سازمان از فرماندهی نظامی ناتو خارج شد به بروکسل منتقل شد.

▪️▪️علت تشکیل ناتو
▫️بر اساس مادهٔ ۵ پیمان ناتو، کشورهای امضاکننده توافق کرده‌اند حمله نظامی علیه یک یا چند کشور عضو در اروپا یا آمریکای شمالی را به عنوان حمله به تمامی کشورهای عضو تلقی کنند و به مقابله آن برخیزند.
▫️ناتو در واقع برای مقابله با تهدیدات نظامی شوروی و بلوک شرق در دوران جنگ سرد طراحی شده بود، هاستینگز اسمای، نخستین دبیرکل ناتو در زمان تشکیل آن گفت: «ناتو برای آن شکل گرفت که اتحاد جماهیر شوروی را خارج و ایالات متحده را داخل کند و آلمان را پائین نگه دارد.»

▪️▪️گسترش اولیه
▫️به منظور جلوگیری از حمله نیروهای آلمان شرقی و شوروی به آلمان غربی، تقویت پیمان ناتو و سپردن امور آن به دست ایالات متحده آمریکا در دستور کار قرار گرفت.
▫️در دسامبر ۱۹۵۰ ژنرال آیزنهاور به فرماندهی نیروهای ناتو در اروپا منصوب شد و دو سال پس از آن فرماندهی ناتو به وجود آمد و در فوریه ۱۹۵۲ در نشست لیسبون که مهمترین گردهمایی اعضای ناتو پس از نشست واشینگتن بود ضرورت تقویت و الحاق آلمان به ناتو مطرح شد.
▫️همچنین قرار شد نیروهای ناتو طی دو سال از ۲۵ هنگ به ۹۶ هنگ افزایش یابد و اروپا به پنج ناحیه تقسیم شود.
▫️در همین سال ترکیه و یونان به ناتو پیوستند و طرحی برای الحاق آلمان پیشنهاد شد این طرح با مخالفت فرانسه در ۱۹۵۴ شکست خورد و آلمان در ۱۹۵۵ از طریق اتحادیه اروپای غربی وارد ناتو شد.

▪️▪️گسترش پس از جنگ سرد
▫️از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ میلادی، ۱۰ کشور کمونیستی سابق به عضویت ناتو درآمدند و شمار اعضای ناتو به ۲۶ کشور افزایش یافت.
▫️در سال ۲۰۰۸ تلاش‌هایی برای گسترش ناتو به حوزه بالتیک و پیشروی مرزهای ناتو به نزدیکی مرزهای روسیه انجام گرفت که در این بین با شروع مذاکرات برای عضویت سه کشور آلبانی، کرواسی و جمهوری مقدونیه در ناتو موافقت شد.

▪️▪️اعضا
▫️ این پیمان در حال حاضر بزرگترین پیمان نظامی در جهان است و ۳۰ عضو دارد.
▫️۱۲ امضا کننده اصلی پیمان آتلانتیک شمالی ایالات متحده آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، پرتغال، نروژ، دانمارک، ایسلند، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ بودند.
▫️یونان و ترکیه در سال ۱۹۵۲، آلمان غربی در سال ۱۹۵۵ و اسپانیا در سال ۱۹۸۲ به این پیمان پیوستند.
▫️پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی، جمهوری چک، مجارستان و لهستان در سال ۱۹۹۹ به عضویت این سازمان درآمدند.
▫️بلغارستان، استونی، لتونی، لیتوانی، رومانی، اسلواکی و اسلوونی در سال ۲۰۰۴، آلبانی و کرواسی در سال ۲۰۰۹ و منته‌نگرو در سال ۲۰۱۷، مقدونیه شمالی نیز در ۲۰۲۰ به این سازمان پیوستند.

🔺بودجه ناتو حدود ۷۰٪ از کل هزینه‌های نظامی جهان را شامل می‌شود و کشورهای عضو آن موظفند تا سال ۲۰۲۴ حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به آن اختصاص دهند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#ناتو

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
گیوتین و اعدام مهربانانه!

دکتر ژوزف-اینیاس گیوتَن ‏ (۱۰ اکتبر ۱۷۳۸ – ۲۶ مارس ۱۸۱۴) پزشک و سیاست‌مدار فرانسوی بود که از روش های اعدام وحشتناک و رنج آور زمانه خود ناراضی بود در 28 نوامبر سال 1789 میلادی، دستگاهی را که برای قطع کردن سر محکومین به مجازات مرگ اختراع کرده بود ، در مقابل نمایندگان مجلس انقلاب فرانسه به نمایش گذاشت.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#گیوتین

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
گیوتین، دستگاه اعدام مهربانانه!

▫️ در فرانسۀ سدۀ هجدهم محکومین به مرگ اگر جزء طبقۀ اشراف بودند با شمشیر سر از تنشان جدا می‌کردند و اگر به طبقات پایین اجتماع تعلق داشتند، به دار آویخته می‌شدند و حتی گاهی آن‌ها را زنده‌زنده در آتش می‌سوزاندند و برخی از اوقات دست و پای محکوم به اعدام را به‌ چهار اسب می‌بستند و با راندن اسب‌ها به سمت‌های مختلف بدن را چهار شقه می‌کردند.

▪️▪️دکتر گیوتین
▫️دکتر ژوزف-اینیاس گیوتَن ‏ (۱۰ اکتبر ۱۷۳۸ – ۲۶ مارس ۱۸۱۴) پزشک و سیاست‌مدار فرانسوی بود که از روش های اعدام وحشتناک و رنج آور زمانه خود ناراضی بود در 28 نوامبر سال 1789 میلادی، دستگاهی را که برای قطع کردن سر محکومین به مجازات مرگ اختراع کرده بود ، در مقابل نمایندگان مجلس انقلاب فرانسه به نمایش گذاشت و مردم فرانسه با وسیله ای مرگبار که بعدها به نام خود مخترع آن گیوتین نام گرفت ، آشنا شدند.

▫️گیوتین در مقام سیاست‌مدار، بیشتر فعالیت خود را بر اصلاحات پزشکی متمرکز کرد. وی از مخالفان مجازات مرگ بود. شاید چون دریافته بود که امحای یک‌بارۀ این نوع مجازات نامحتمل است، نیروی خود را برای انسانی‌ترکردن و عادلانه‌ترکردن آن صرف کرد.

▫️دستگاه ژوزف گیوتین از سوی آنتوان لویی ، جراح و دبیر مادام العمر آکادمی جراحی رسما تایید شده بود.دکتر گیوتین هنگام نمایش اختراع خود به نمایندگان در مورد کارایی این دستگاه به آنها اطمینان داد.

▪️ ▪️برابری همگان و کاهش رنج اعدام
▫️خود او که نماینده پاریس در مجلس انقلاب بود ، عقیده داشت برابری هنگام مجازات مرگ باید در مورد همه شهروندان در نظر گرفته شود.

▫️دکتر گیوتین در این باره می‌گوید: «روش جدید برای مجازات اعدام، بدون درد بوده و برای همه طبقات جامعه، اعم از فقیر و غنی یکسان است و این گامی موقت، برای دستیابی به ممنوعیت اعدام خواهد بود».

▫️وی همچنین برای اختراع این وسیله مجازات مرگ استدلال کرد سر محکوم فورا قطع شده و او در هنگام مرگ برخلاف اعدام ، گردن زدن با تبر یا شمشیر یا شقه شدن زجر نمی کشد.

▪️▪️تصویب و استفاده
▫️در روز 30 ژوئن سال 1791 میلادی ، مجلس تصویب کرد کلیه محکومان به مرگ سرشان با این وسیله قطع شود.

▫️این وسیله دارای یک تیغه برنده بود که میان یک چارچوب از جنس چوب می لغزید.هنگام فرود تیغه سنگین برنده بلافاصله سر محکوم که در زیر آن قرار گرفته بود قطع می شد.

▫️این دستگاه ابتدا لوئیزت نام داشت اما روزنامه نگاران پارلمانی که دل خوشی از دکتر ژوزف گیوتین نداشتند ، آن را گیوتین نامیدند.

▫️ابتدا برای آزمایش دستگاه گیوتین از گوسفندها و اجساد اموات استفاده شد تا این که در روز 25 آوریل سال 1792 میلادی نیکلاس ژاک پلوتیه، یک راهزن بیرحم برای نخستین بار با گیوتین مجازات شد و نامش در تاریخ ثبت گردید.

▪️▪️اعدام ۲۰ هزار نفر در دوره ترور بزرگ
▫️در جریان دوره ترور بزرگ بین سال های 1793 میلادی و 1794 میلادی بیش از 20 هزار نفر با دستگاه مرگبار گیوتین از نزدیک آشنا شدند ، بی آنکه دیگر فرصتی داشته باشند تا این تجربه مرگبار را برای دیگران حکایت کنند.

▫️آخرین باری که گیوتین برای مجازات یک محکوم به مرگ در فرانسه به کار گرفته شده روز 10 سپتامبر سال 1977 میلادی بود.


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#گیوتین

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
✍️ سوگوار هند نباشیم!/ حیدر ولی زاده

▪️مرگ و میر، درد و رنج، بیماری و مصائب دیگر در هر کشوری بدون توجه به قومیت، ملیت و مذهب دل هر انسان آزاده ای را به درد می آورد ، در شرایطی که در تمامی رسانه های جهان وضعیت آخرالزمانی هند در حال انعکاس است شدت اندوه و غم جهانیان فزاینده می شود.

▪️اما کمی اگر از احساسات دور شویم متوجه اوضاع نامساعد کشور خودمان نیز می شویم در حال حاضر هندوستان جمعیتی در حدود ۱ میلیارد و ۳۶۵ میلیون نفر دارد و جمعیت ایران نیز چیزی در حدود ۸۵ میلیون نفر است، یعنی جمعیت این کشور در حدود ۱۶ برابر کشور ما است.

▪️در شرایطی که هر دو کشور ایران و هند درگیر موج جدیدی از کرونا هستند، طبق آخرین آمار اعلامی؛ مبتلایان روزانه به کرونا درهند ۳۴۹ هزار نفر و تعداد فوتی ها نیز ۲۷۶۷ نفر بوده است در ایران نیز تعداد مبتلایان روزانه طبق آخرین آمار اعلامی ۱۹۱۶۵ نفر و تعداد فوتی ها نیز ۴۵۴ نفر بوده است.

▪️در یک محاسبه متوجه خواهیم شد که درصد مبتلایان روزانه در هند نسبت به جمعبت این کشور ۰/۰۲۵ است و در ایران نیز نسبت به جمعیت اش ۰/۰۲۲ است که در مقایسه با ایران با اختلاف بسیار اندکی مبتلایان هندی بیشتر است اما درصد فوتی های روزانه در ایران نسبت به مبتلایان روزانه ۲.۳۷ درصد و در هند ۰/۷۹۳ درصد است که در مقایسه با هند تقریبا ۳ برابر است.

▪️لذا در این شرایط مسوولان ما که در نامه نویسی به هند از کمک های فنی، کارشناسی و تجهیزاتی صحبت می کنند بهتر است که تمامی موارد را صرف کشور کنند و تدابیری برای جلوگیری از افزایش جان های از دست رفته اندیشیده شود چرا که تنها شانسی که ما آورده ایم این است که جمعیت مان به اندازه هند نبوده است!!

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#یادداشت_روز
#کرونا #هند

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
آپولیتیسم/ سیاست‌گریزی(Apolitism)

▫️این واژه از ریشه « پولوتیک» به معنای سیاست و پیشوند «آ» با مفهوم نفی ترکیب شده است و به معنای بی اعتنایی به سیاست و مسائل اجتماعی و میهنی و خودداری از مشارکت در جریانات سیاسی و جلوگیری از اتخاذ مشی سیاسی شفاف است.


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#سیاست_گریزی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
آپولیتیسم/ سیاست‌گریزی(Apolitism)

▫️این واژه از ریشه « پولوتیک» به معنای سیاست و پیشوند «آ» با مفهوم نفی ترکیب شده است و به معنای بی اعتنایی به سیاست و مسائل اجتماعی و میهنی، و خودداری از مشارکت در جریانات سیاسی و جلوگیری از اتخاذ مشی سیاسی شفاف است.

▫️در عصر حاضر، بسیاری، مسئله بیطرفی و عدم ورود در امور سیاسی را ناشی از عدم آموزش و آگاهی سیاسی می‌دانند و این مفهوم را بالذات اصیل نمی‌دانند.

▫️گفته می شود، بیطرفی در سیاست، در واقع برخلاف میهن دوستی و ایدئولوژی مذهبی است. زیرا، لازمه این دو، هدف و جهت داشتن در مسائل جامعه است که از دخالت فعال در عرصه سیاست جدا نیست.

▫️در برخی از مفاهیم آپولیتیسم به معنای سرخوردگی برخی اقشار از سیاست دول و احزاب و وعده های توخالی آن ها بکار برده می شود.

▫️چپ ها نیز معتقدند، عدم شرکت در امور سیاسی و عدم توجه به حیات اجتماعی وسیاسی ناشی از آن است که زمامداران کشورهای سرمایه داری سعی می کنند با همه وسائل توده ها را در عقب ماندگی ایدئولوژیک نگاهدارند و توجه آن ها را از مسائل میهن و اجتماع خود به مطالب به کلی فرعی و زندگی روزمره و مسائل شخصی منحرف سازند.

▪️▪️تاریخچه

▫️در دوران باستان ، اپیکوریان جدا شدن از زندگی دولت شهر را به عنوان یك موضع در نظریه پردازی خود ارائه می کردند.
▫️آنها به دنبال لذت در غیاب رنج بودند و فیلسوف را کسی می دانستند که بداند چگونه می تواند خود را در معرض مشکلات غیر ضرور قرار ندهد .
▫️اپیکور بنیانگذار این مکتب از مشارکت در سیاست کناره جست؛ زیرا از نظر وی این کار منجر به آشفتگی و جستجوی موقعیت‌ها می‌شد به جای آن، او خواهان توجه افراد به درونیات خودشان بود.

🔺با اینکه مکتب اپیکوری دوری از سیاست و به طور کلی کنارجویی از مسایل عالم را می آموخت اما وجوهی از اندیشه اپیکوری در حوزه اندیشه سیاسی جایگاه تاریخی در خور توجهی دارد. از جمله این وجوه آموزه ی اصالت فایده و اصالت قرارداد است که در دوره مهمی از تکامل اندیشه سیاسی تأثیر بسیاری اعمال کرده است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#سیاست_گریزی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
طبقه اجتماعی

▫️طبقه اجتماعی (کلاس اجتماعی) از جمله مفاهیم پرکاربرد در علوم اجتماعی و نظریه های سیاسی است، بر این اساس مردم در جامعه به صورت سلسله مراتب در طبقه های گوناگون قرار می گیرند.
▫️عضویت در یک طبقه اجتماعی می تواند به تحصیلات، ثروت، شغل، درآمد و تعلق به یک خرده فرهنگ یا گروه اجتماعی خاص وابسته باشد.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#طبقه_اجتماعی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
طبقه اجتماعی

▫️طبقه اجتماعی (کلاس اجتماعی) از جمله مفاهیم پرکاربرد در علوم اجتماعی و نظریه های سیاسی است، بر این اساس مردم در جامعه به صورت سلسله مراتب در طبقه های گوناگون قرار می گیرند.
▫️عضویت در یک طبقه اجتماعی می تواند به تحصیلات، ثروت، شغل، درآمد و تعلق به یک خرده فرهنگ یا گروه اجتماعی خاص وابسته باشد. با این حال ، در مورد تعریف "طبقه" اتفاق نظر وجود ندارد و این اصطلاح دارای طیف گسترده ای از معانی گاه متعارض است.

▪️▪️تعریف رایج

▫️ در اصطلاح رایج ، اصطلاح "طبقه اجتماعی" معمولاً مترادف با " طبقه اقتصادی-اجتماعی " است و به "افرادی که از یک موقعیت اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی یا آموزشی یکسان برخوردار هستند" اشاره می شود، به عنوان مثال می توان از " طبقه کارگر " نام برد.
▫️ برخی از افراد استدلال می کنند که به دلیل تحرک اجتماعی ، مرزهای طبقاتی وجود ندارد و حتی هیچ‌گونه محدودیت‌های رسمی درباره ازدواج میان گروهی بین افراد متعلق به طبقات مختلف وجود ندارد.

▪️▪️مارکس و طبقه اجتماعی

▫️طبقه اجتماعی جز جدا نشدنی اندیشه کارل مارکس است، مارکس "طبقه" را به صورت رابطه فرد با ابزار تولید تعریف می کند.
▫️از نظر مارکس در جامعه سرمایه داری همواره دو طبقه وجود دارد یکی طبقه پرولتاریا که مالکیتی در ابزار تولید(خود) ندارد و دیگری بورژوازی است که ابزار تولید را در اختیار دارد و طبقه‌ پرولتاریا را همواره استثمار می کند.

▪️▪️ماکس وبر و طبقه اجتماعی

▫️ماکس وبر سه بعد مهم را در قشربندى اجتماعی تشخيص مى‌دهد: موقعيت اقتصادي، منزلت اجتماعى و قدرت.
▫️ وبر در مورد طبقات، فکر مارکسيستى را اساس قرار داده وضعيت اقتصادى را اساس تعريف طبقه مى‌داند و هر دوى آنها مالکيت اموال را ملاک اساسى براى تعريف طبقه مى‌دانند و هر دوى آنها به اين واقعيت که نوع اموال مورد مالکيت از يک نظام اقتصادى به نظام اقتصادى ديگر متفاوت است آگاهى دارند.
▫️اما منظور مارکس از طبقات يک نظريه اقتصادى نيست. بلکه يک وضعيت کلى توليد و مالکيت است که هم اقتصادى و هم اجتماعى است.
.
▪️▪️انواع طبقات اجتماعی در دسته بندی متداول :

▫️طبقه ی ممتاز : این طبقه ی بخش ِ کوچکی از جمعیت را تشکیل می دهد .( حدود ِ ۱۰ درصد ) و چندنان مورد ِ توجه ِ جامعه شناسان نبوده است . این طبقه شامل ِ اشراف ِ زمین دار و کسانی است که از راه مالکیت بر زمین، تجارت، مستغلات و امثال ِ آن امرار معاش می کنند و مارکسیست ها، آنها را بورژوازی می نامند . مستخدمان ِ عالی رتبه ی دولت، روسای نیروهای نظامی و اعضای حکومت را نیز می توان در همین ردیف جای داد .
▫️طبقه ی متوسط ( میانی ) : این طبقه را کارگران ِ متخصص و کارمندان تشکیل می دهند . مثلاً ً معلمان، پزشکان، استادان ِ دانشگاه، روحانیون، مدیران ِ کارخانه ها، کارکنان ِ دفتری، مستخدمان ِ دولت و غیره .
▫️طبقه کارگر : این طبقه از کارکنان ِ خدمات و کارگران ِ یدی مثلاً ً پیشخدمت، آشپز، مکانیک ِ اتومبیل، بنا، رفتگر، کارگران ِ کارخانه ها و غیره تشکیل می شود که مارکس ایشان را پرولتاریا نامید .

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#طبقه_اجتماعی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
نمایندگی تناسبی

▫️نمایندگی تناسبی نوعی از نظام‌های انتخاباتی در کشورهای چندحزبی است که بر طبق آن هر حزب به نسبت تعداد آرایی که کسب می‌کند در پارلمان صاحب کرسی می‌شود.
▫️در نظام‌های تناسبی، برخلاف نظام‌های اکثریتی که به موجب آن حائزین نصف به علاوه یک، همه کرسی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند، هر حزب یا گروهی به تناسب آرای خود می‌تواند صاحب کرسی نمایندگی باشد.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#نمایندگی_تناسبی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
نمایندگی تناسبی

▫️نمایندگی تناسبی نوعی از نظام‌های انتخاباتی در کشورهای چندحزبی است که بر طبق آن هر حزب به نسبت تعداد آرایی که کسب می‌کند در پارلمان صاحب کرسی می‌شود.
▫️در نظام‌های تناسبی، برخلاف نظام‌های اکثریتی که به موجب آن حائزین نصف به علاوه یک، همه کرسی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند، هر حزب یا گروهی به تناسب آرای خود می‌تواند صاحب کرسی نمایندگی باشد.
▫️به این ترتیب نظام تناسبی، بر ارائه فهرست از طرف احزاب مبتنی است و انتخابات تنها در یک مرحله انجام می‌شود.
▫️در چنین نظامی، حوزه‌های انتخاباتی باید به اندازه کافی وسیع و پرجمعیت باشد تا در هر حوزه لااقل ۴ تا ۵ نفر برای انتخاب شدن لازم باشد.
▫️با توجه به مشکلات نظام‌های اکثریتی، بسیاری از کشورها به انتخابات به شیوه‌های تناسبی روی آوردند. در این نظام‌ها برخلاف نظام‌های اکثریتی، هر حزب یا جناحی می‌تواند در عین مغلوب شدن در صحنه انتخابات، صاحب کرسی نمایندگی شود.

▪️▪️تقسیم کرسی ها
▫️در این نظام‌ها باید کرسی‌ها را بین نامزدها تقسیم کرد. تقسیم کرسی‌ها میان احزاب، گاه به شیوه‌های بسیار پیچیده‌ای صورت می‌پذیرد.
▫️تقسیم کرسی‌ها در دو سطح مختلف انجام می‌شود،از یک سو باید تعداد کرسی‌های هر فهرست را تعیین کرد و از سوی دیگر به تقسیم کرسی‌های هر فهرست پرداخت.
▫️۲۱ کشور از ۲۸ کشور اروپای غربی از این روش استفاده می‌کنند.

▪️▪️تاریخچه
▫️نمایندگی تناسبی ابتدا در اروپای قرن ۱۹ به منظور برطرف نمودن معایب نظام‌های اکثریتی رشد و نمو یافت.اولین جرقه‌ها برای گذار به نمایندگی تناسبی در بلژیک و سوئیس زده شد. جمعیت این دو کشور متشکل از گروه‌های مختلف قومی و مذهبی است و شهروندان خواستار روشی بودند که متضمن تسهیم عادلانهٔ کرسی‌های پارلمان باشد.
▫️ آنان نیک دریافته بودند که روش‌های اکثریتی از عهدهٔ این وظیفهٔ خطیر بر نخواهند آمد. بلژیک در سال ۱۸۹۹ با اتخاذ نمایندگی تناسبی اولین چراغ را روشن کرد. فنلاند در ۱۹۰۶ و سوئد در ۱۹۰۷ به این روند پیوستند. از این پس گذار به نمایندگی تناسبی سرعت و جدیت گرفت به نحوی که تا سال ۱۹۲۰ اکثر کشورهای اروپای قاره‌ای این روش را برگزیده بودند.
▫️ در سرتاسر قرن بیستم روند گذار از نظام‌های اکثریتی به تناسبی ادامه یافت. در دههٔ ۱۹۹۰ تقریباً دو سوم دموکراسی‌های نوظهور اروپای شرقی و جمهوری‌های متشکله پس از فروپاشی شوروی به نمایندگی تناسبی یا نیمه‌تناسبی روی آوردند. از میان کشورهای انگلیسی‌زبان نیز اخیراً نیوزیلند، اسکاتلند، و ولز به این جرگه پیوسته‌اند.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#نمایندگی_تناسبی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
نظام انتخاباتی اکثریتی

▫️نظام انتخاباتی اکثریتی نظامی است که برای برنده شدن باید اکثریت آرا را کسب کرد.
▫️ نظام‌های انتخاباتی اکثریتی خود به دو دستهٔ اکثریت نسبی و اکثریت مطلق تقسیم می‌شوند. نظام‌های انتخاباتی اکثریتی در برابر نمایندگی تناسبی قرار دارند. در روش تناسبی تسهیم کرسی‌ها متناسب با آراست ولی در روش‌های اکثریتی چنین نیست.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نظام_انتحاباتی_اکثریتی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
نظام انتخاباتی اکثریتی

▫️نظام انتخاباتی اکثریتی نظامی است که برای برنده شدن باید اکثریت آرا را کسب کرد.
▫️ نظام‌های انتخاباتی اکثریتی خود به دو دستهٔ اکثریت نسبی و اکثریت مطلق تقسیم می‌شوند.
▫️نظام‌های انتخاباتی اکثریتی در برابر نمایندگی تناسبی قرار دارند. در روش تناسبی تسهیم کرسی‌ها متناسب با آراست ولی در روش‌های اکثریتی چنین نیست.

📎 انواع نظام انتخاباتی اکثریتی

▪️▪️نخست‌گزینی
نوعی روش رأی‌گیری است که نامزد حائز آرای بیشتر، حتی اگر اکثریت مطلق آرا را کسب نکرده باشد، برندهٔ انتخابات خواهد شد.این روش در نزدیک به یک چهارم جهان متداول است.

▪️▪️نظام انتخاباتی دومرحله‌ای
نوعی نظام انتخاباتی برای گزینش یک فرد از میان چند نامزد است. اگر هیچ‌کدام از نامزدها در دور اول انتخابات نتوانند حائز مقدار مشخصی از آرا (که معمولاً اکثریتی بین ۴۰٪ تا ۴۵٪ با اختلاف ۵٪ تا ۱۵٪ است) شوند، آن دسته از نامزدهایی که آرای کمتری نسبت به حد مشخصی از آرا را به دست آورده‌اند یا همه‌ی نامزدها به جز دو نامزدی که بیشترین رأی را آورده‌اند حذف شده و افراد باقی‌مانده به دور بعدی رقابت می‌روند.

▪️▪️رأی‌گیری تأییدی
رأی‌دهندگان می‌توانند به هر تعداد دلخواه از نامزدان رأی موافق بدهند. در نهایت هر نامزد که رأی‌های موافق بیشتری کسب کرد، پیروز انتخابات است.

▪️▪️رأی بدیل
رأی‌دهنده نامزدان را بر مبنای صلاحیت در برگهٔ رأی رتبه‌بندی می‌کند. نامزدی که اکثریت مطلق رتبه‌های اول برگه‌های رأی را کسب کند، برنده خواهد بود. اگر نامزدی با این شرایط موجود نبود، نامزدی که کمترین رتبه‌های اول را دریافت کرده حذف می‌شود و رأی‌های انتخاب‌کنندگانش بر حسب ترجیحات برگه‌های رأی بین نامزدان باقی‌مانده توزیع می‌شود. این مراحل آنقدر تکرار می‌شود تا بالاخره یکی از نامزدان حائز اکثریت مطلق آرا شود. در این روش وضعیت شمارش آرا به‌گونه‌ای است که گویی دورهای حذفی متعدد برگزار می‌شود ولی همگی فقط با یک نوبت رأی‌دهی. از این رو نام دیگر این نظام انتخاباتی دور حذفی سریع است.

▪️▪️رأی‌گیری امتیازی
در آن رأی‌دهندگان به هر نامزد امتیاز می‌دهند. امتیازها جمع شده یا میانگینشان گرفته می‌شود و هر نامزدی که بالاترین امتیاز را کسب کرد برنده خواهد شد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نظام_انتحاباتی_اکثریتی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
2024/09/23 00:24:45
Back to Top
HTML Embed Code: