Telegram Web Link
عهدنامه فرهاد پاشا

۴۳۰ سال پیش در چنین روزی عهدنامه فرهاد پاشا پس از جنگی طولانی از ۱۵۷۸ تا ۱۵۹۰ میان امپراتوری صفوی و امپراتوری عثمانی در تاریخ ۲۱ می ۱۵۹۰ منعقد شد. این عهدنامه به عهدنامه استانبول یا عهدنامه فرهاد پاشا (نام یکی از سرداران حکومت عثمانی) معروف است.در این عهدنامه ایران مالکیت عثمانی را به مناطق اشغالی (گرجستان، ارمنستان و محل کنونی جمهوری آذربایجان و به‌علاوه بخش‌هایی از شمال غرب ایران نظیر تبریز) پذیرفت.

جنگی که در نهایت به عهدنامه فرهاد پاشا ختم شد در ابتدا با نبرد چلدر شروع شد و سپاه عثمانی موفق شد که سپاه ایران را در نزدیکی منطقه چلدر شکست دهد و به بیشتر مناطق قفقاز جنوبی دست یابد.پس از چندی، سپاه ایران شروع به پس‌گیری مناطق از دست داده‌اش کرد.در نتیجه سپاه عثمانی بار دیگر به سمت ایران حرکت کرد و در سال ۱۵۸۳ در نبردی به نام نبرد مشعل‌ها سپاه ایران از عثمانی شکست خورد و مناطق قفقاز جنوبی دوباره بدست عثمانی افتاد.در طی ۶ سال پس از این فتح، مهمترین اتفاق، فتح تبریز بدست عثمانی‌ها بود.با توجه به دیگر مشکلات ایران نظیر جنگ‌های داخلی و جنگ علیه ازبکان، شاه عباس یکم مجبور شد تا عهدنامه را امضا کند.

▪️▪️ سرانجام عهدنامه

این عهدنامه، موفقیت بزرگی برای امپراتوری عثمانی به حساب می‌آمد.اما این شرایط خیلی دوام نیاورد و شاه عباس پس از اینکه توانست ازبک‌ها را سرکوب کرده و مشکلات داخلی را حل کند، منتظر فرصتی مناسب می‌گشت تا زمین‌های از دست داده را باز پس بگیرد.این فرصت مناسب هنگامی بدست آمد که حکومت عثمانی مشکلاتی داخلی داشت و شاه عباس اقدام به حمله به سرزمین عثمانی کرد و در نتیجه آن،۲۲ سال پس از قرارداد فرهاد پاشا، عهدنامه نصوح پاشا را به عثمانی تحمیل نمود.

#علوم_سیاسی
#عهدنامه_فرهادپاشا
#صفویه

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
لمپن پرولتاریا

لمپن‌پرولتاریا «خرده‌طبقه‌ای» از جامعه است که برخلاف بورژوازی و پرولتاریا در تولید نقشی ندارد و در حاشیه اجتماع از راه‌های مشکوک مانند گدایی و واسطه‌گری و کلاهبرداری امرار معاش می‌کند. مارکس این گروه اجتماعی را وابسته و ریزه‌خوار بورژوازی و اشرافیت می‌بیند و به‌همین خاطر آنان را ضد انقلابی ارزیابی می‌کند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#لمپن_پرولتاریا

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
لمپن پرولتاریا

🔹اصطلاحی است که نخستین بار کارل مارکس و فردریش انگلس در دومین کتاب مشترک خود بنام ایدئولوژی آلمانی (۱۸۴۵) بکار بردند. آنان در این اثر و آثار بعدی خود لومپن‌پرولتاریا را «خرده‌طبقه‌ای» از جامعه دانستند که برخلاف بورژوازی و پرولتاریا در تولید نقشی ندارد و در حاشیه اجتماع از راه‌های مشکوک مانند گدایی و واسطه‌گری و کلاهبرداری امرار معاش می‌کند. مارکس این گروه اجتماعی را وابسته و ریزه‌خوار بورژوازی و اشرافیت می‌بیند و به‌همین خاطر آنان را ضد انقلابی ارزیابی می‌کند.

🔹 لمپن مانند مردم عادی که ثمره کار و رنجشان به جیب الیگارشی و مونارشی می‌رود، تن به کار و تولید نمی‌دهند و چون سر نترس و گردن کلفتی دارد، اغلب در چپاول مردم توسط الیگارشی و مونارشی شرکت کرده و سهم خود را هر چند ناچیز، می‌گیرد. مشاغلی که لمپن به آن روی می‌آورد به هیچ وجه جنبه تولیدی نداشته و گردنه گیر (حال این گردنه ممکن است میدان تره بار باشد و یا جای دیگر) و باج خور است.

▪️▪️علل پیدایش

در صورت از دست رفتن حس هویت اجتماعی، رشد هنجارهای اجتماعی، انسجام فرهنگی، قومیتی و خانوادگی و همین‌طور واگرایی فرهنگی، افزایش فاصله بین فرهنگ رسمی و غیررسمی، بی‌هویتی، افسردگی‌های اجتماعی، بیم از آینده افزایش مخاطرات شغلی و تحصیلی لمپنیسم رشد کرده و افزایش می‌یابد و این امر نقطه آغاز خطری برای جامعه محسوب می‌شود.

این گروه با مشخصات دیگر هم تعریف می‌شوند: «افرادی بدون شغل مشخص، ولگرد، مردمانی بی‌خانه و بی‌کاشانه که میزان فرهنگ‌شان بستگی دارد به اینکه از چه قوم و ملتی باشند و هرگز هم منکر این نیستند که آس و پاس و گدای سامره‌اند.»

انواع لمپن

1⃣ لمپن مونارشی: این گروه طرفدار مونارش می‌شود و سلطنت طلب است و در کودتاهای سلطنت طلبها استارت شورش را این گروه می‌زند و تاج بخش می‌شود.

2⃣ لمپن الیگارشی: این گروه طرفدار الیگارشی هستند که از همه مزدور ترند و در ظاهر همچون خود الیگارشی خود را باورمند به دین و آئین مرسوم مردم هم نشان می‌دهد، اما در نهایت نقش او حفاظت از منافع الیگارشی است .اگر قیام مردم جدی باشد «لُمپن الیگارش» دوش به دوش «لُمپن مونارش» بر ضد مردم وارد عمل می‌شود و با چاقو کشی و قمه کشی آب به آسیاب مونارش و الیگارشی می‌ریزد. اما اگر مردم از مرحله پرت باشند گاه لُمپنیسم مونارشی با لُمپنیسم الیگارشی در گیر می‌شود و دعوای این دو مظهر از دعاوی الیگارشی و مونارشی بر سر چپاول مردم است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#لمپن_پرولتاریا

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
کالوینیسم (Calvinism)

کالوینیسم نام فلسفه و مکتب سیاسی و مذهبی منسوب به ژان کالوین (1564-1509) فیلسوف و اندیشمند فرانسوی می­باشد. وی در سال 1541 برای انجام یک سری اصلاحات مذهبی به ژنو دعوت شد و در آنجا اصلاحاتی انجام داده، نظم و انضباط شدیدی در کلیسای ژنو برقرار کرد.

#کالوینیسم
#کالوین
#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
کالوینیسم (Calvinism)

▫️کالوینیسم نام فلسفه و مکتب سیاسی و مذهبی منسوب به ژان کالوین (1564-1509) فیلسوف و اندیشمند فرانسوی می­باشد. وی در سال 1541 برای انجام یک سری اصلاحات مذهبی به ژنو دعوت شد و در آنجا اصلاحاتی انجام داده، نظم و انضباط شدیدی در کلیسای ژنو برقرار کرد.

▫️ عقاید کالوین بعدها به هلند، اسکاتلند و آمریکا نیز رسید، با این تفاوت که در این کشورها شکل دیگری به خود گرفت که غالباً با نظر اصلی کالوین تفاوت داشت و همین تغییر شکل کالوینیسم، اهمیت سیاسی بیشتری یافته و باعث شهرت آن گردید.

▫️شکل اولیه و اصلی کالونیسم، مقاومت در برابر زمامداران سیاسی را مردود دانسته و فاقد هرگونه عنصر آزادی خواهی و مشروطه طلبی و اصول حکومت نمایندگی بود.

▫️هر کجا که کالوینیسم محیطی آزاد برای نمو داشت، یک حکومت تئوکراسی تشکیل داده می شد که در نتیجه اتحاد کشیشان با طبقه متوسط به وجود آمده بود؛ از خصوصیات این حکومت­ها عدم مشارکت توده مردم در بافت طبقه حاکم است و به طور کلی این نوع حکومت­ها، زورگو و غیر آزادی خواه و ارتجاعی هستند.

▫️کالوین نیز مانند لوتر معتقد به اطاعت کورکورانه همه مردم از دولت بود، ولی این قسمت از اعتقادات وی در کالوینیسم پس از وی تعقیب نشد.
کالوینیسم در اسکاتلند، اصول حکومت نمایندگی را به روش خاصی به مرحله اجرا درآورد که از لحاظ سیاسی قابل اعتنا بود.

▪️▪️ عقاید

🔹عدم مقاومت در برابر زمامداران سیاسی.
🔹عدم آزادی‌خواهی و مشروطه‌طلبی.
🔹اطاعت مطلق از دولت.
🔹اعتقاد به تقدیر.
🔹توانایی همه افراد در بخشش گناه

#کالوینیسم
#کالوین
#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
جهان وطنی

جهان وطنی (Cosmopolitanism) یا جهان میهنی، به لحاظ لغوی از دو واژه یونانی (cosmos) به معنی دنیا و (polites) به معنی شهروندی ساخته شده است و مفهومی است که باور به متعلق بودن به تمام جهان و مردم آن و عدم وابستگیهای قومی-ملی و در کل، باور به اینکه جهان، میهن مشترک تمامی مردم است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#جهان_وطنی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
جهان وطنی

▫️جهان وطنی (Cosmopolitanism) یا جهان میهنی، به لحاظ لغوی از دو واژه یونانی (cosmos) به معنی دنیا و (polites) به معنی شهروندی ساخته شده است و مفهومی است که باور به متعلق بودن به تمام جهان و مردم آن و عدم وابستگیهای قومی-ملی و در کل، باور به اینکه جهان، میهن مشترک تمامی مردم است.

▫️در این مفهوم، تعلقات مادی و معنوی ویژه‌ای به کشور خاصی (به ویژه خودی) وجود ندارد و فرد جهان میهن علایق فرهنگی، سنتی و سیاسی ویژه‌ای نسبت به سرزمین و کشور اصلی خود ندارد و بنا به اعتقاد به مشترک بودن جهان به عنوان سرزمین تمامی بشر، به حکومت جهانی می‌اندیشد؛ و با هرگونه مرز فرهنگی، سیاسی، و اجتماعی مغایرت دارد.

▪️▪️ مارکوس سیرون، از اولین طرفداران این نظریه، به سه اصل ذیل معتقد بود:

۱) عدالت طبیعی

۲) تابعیت جهانی

۳) دولت جهانی

وی بیان می‌داشت که «جهان، تحت یک حکومت واقعی است، و آن، حکومت خداست. رابطه خداوند با بندگانش، مانند رابطه پدر و اولاد است؛ بنابراین، غلام و مولی، زن و مرد، با هم یکسان هستند».

▪️▪️ادبیات و جهان وطنی

▫️از قرن بیستم این ایده وارد ادبیات شد و به عنوان یک مکتب ادبی توسط دو شاعر و نویسنده فرانسوی، «والری لاربو» و «پل موران» پایه ریزی شد.
▫️بنیانگذاران این مکتب ادبی علیه تفکرات و احساسات میهن پرستانه برخی نویسندگان نیمه دوم قرن هجدهم برخاسته بودند. در واقع شکل گیری این مکتب به زمینه ها و بسترهای افراطی ناسیونالیستی در بین نویسندگان و شاعران اروپایی برمی گردد.
▫️این میهن پرستان افراطی، هر نویسنده و شاعر را متعلق به میهن، ملت و ادبیات خودش می دانستند و از این طریق احساسات ملی مردم را برمی انگیختند.
▫️ در حالی که از نظر پیروان مکتب جهان وطنی، شاعر و نویسنده باید از محدوده فرهنگ و تمدن داخلی خارج شده، با ادبیات پیرامونی و خارجی آشنا شود و آن را حس و درک کند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#جهان_وطنی


☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇
🅾️ @Po_Science
انتقادات و پیشنهادات خود را می توانید به آیدی ذیل ارسال کنید 👇 👇

🆔 @valizadehh_ir

____________________________________________________________________________

🔺 آدرس پیج اینستاگرام "علوم سیاسی" 👇👇

☑️ Instagram.com/po_science
جنگ‌های صد ساله

طولانی‌ترین جنگ‌های تاریخ پس از جنگ‌های صلیبی، جنگ‌های موسوم به جنگ‌های صدساله بین فرانسه و انگلیس بود. هدف انگلیس از این جنگ‌ها تسلط بر فرانسه غربی بود و به همین دلیل عملیات جنگی از فلاندر در شمال غرب فرانسه آغاز گشت. آغاز این جنگ‌ها سال 1337 میلادی و پایان آن 1453 بود و اگرچه بالغ بر 116 سال طول کشید به نبردهای صدساله معروف شد.


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#جنگهای_صدساله

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
جنگ‌های صد ساله

طولانی‌ترین جنگ‌های تاریخ پس از جنگ‌های صلیبی، جنگ‌های موسوم به جنگ‌های صدساله بین فرانسه و انگلیس بود. هدف انگلیس از این جنگ‌ها تسلط بر فرانسه غربی بود و به همین دلیل عملیات جنگی از فلاندر در شمال غرب فرانسه آغاز گشت. آغاز این جنگ‌ها سال 1337 میلادی و پایان آن 1453 بود و اگرچه بالغ بر 116 سال طول کشید به نبردهای صدساله معروف شد.

▪️▪️ نبرد کرسی
نبردهای صدساله چند جنگ معروف دارد که اولین آن نبرد کرسی‌ست. در این نبرد فرانسوی‌ها با اتکا به سواره نظام خود به نیروهای انگلیس که در شمال فرانسه پیاده شده بودند حمله کردند و علی‌رغم برتری عددی، مغلوب تیراندازان انگلیسی شدند.

▪️▪️ نبرد پواتیه
ژان لوبون، پادشاه فرانسه، پس از چند سال ارتشی بزرگ فراهم کرد و در غرب فرانسه در ناحیه پواتیه به مقابله با ارتش انگلیس به فرماندهی ادوارد رفت. در این نبرد صدها شوالیه فرانسوی قبل از آن که به صف انگلیسی‌ها برسند با اصابت تیر کشته شدند.

▪️▪️ ضد حمله‌ی فرانسوی‌ها
مرگ ژان سبب روی کار آمدن شارل پنجم شد. وی توانست در 1369 پس از سامان دادن اوضاع داخلی فرانسه و اتحاد با اسپانیا نواحی متفرقه توسط بریتانیایی‎ها را از آن بازپس بگیرد.

▪️▪️ مرحله دوم نبردهای صدساله
در ۱۴۱۵ هانری پنجم، پادشاه انگلیس، نیروهای زیادی را در فرانسه پیاده کرد و پس از پیروزی در نبرد آزینکورت و فتح نرماندی، شارل ششم فرانسه عهدنامه‌ای را امضا کرد که پس از او هانری پنجم شاه فرانسه می‌شود. این معاهده را فرانسویان نپذیرفتند. انگلیسی‌ها پس از به تخت نشستن شارل هفتم، به سرعت پاریس را گرفته ودر 1422 به سوی اورلئان تاختند.

▪️▪️ نبرد اورلئان
جنبش‌های مردمی در فرانسه تصمیم به دفاع از اورلئان در برابر ارتش مجهز انگلیس گرفتند. در این موقع باقی‌مانده ارتش از هم پاشیده‌ی فرانسه نیز خود را به اورلئان رساند. محاصره‌ی اورلئان 200 روز به طول انجامید اما انگلیسی‌ها با مقاومت مردمی نتوانستند داخل این قلعه شوند.

▪️▪️ ظهور ژاندارک
دختری بنام ژاندارک در روستایی در مرکز فرانسه ظهور کرد. وی به سمت اورلئان حرکت کرد و در سر راه ده‌ها هزار نفر را برای فتح اورلئان با خود همراه کرد. سپاه ژاندارک انگلیسی‌ها را از شامپانی بیرون راند. اشراف فرانسه که از قدرت وی به وحشت افتاده و پس از آن او را در محاصره انگلیسی‌ها تنها گذاشتند. در 1431 انگلیسی‌ها ژاندارک را به جرم جادوگری سوزاندند.
پس از مرگ ژاندارک جنبش مردمی ضد انگلیسی او زنده ماند و انگلیسی‌ها را از نرماندی و پاریس بیرون کرد به طوری که در 1453 تنها کاله، بندری در شمال فرانسه، در دست انگلیس باقی ماند این جنگ در 1453 پس از 116 سال به پایان رسید.

▪️▪️ نتیجه‌‎ی نبرد صدساله
جنگ صدساله بی‌تردید از خونین‌ترین محاربات تاریخ بشر بود که سبب فقر و فلاکت 115 ساله در اروپای غربی شد این جنگ جغرافیای سیاسی غرب اروپا را تقریباً مشخص کرد و این جغرافیا هنوز پس از 6 قرن تغییر قابل توجهی نکرده است.


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#جنگهای_صدساله

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @Po_Science
آیا موافق هستید که کتاب های مرتبط با #علوم_سیاسی در صورت‌ رضایت ناشر و مولف جهت دانلود در کانال قرار داده شود؟
Anonymous Poll
97%
بله 👍
3%
خیر 👎
الحاق گرایی(Irredentism)

الحاق گرایی به هر نوع جنبش سیاسی یا اجتماعی گفته می‌شود که در آن گروهی خواستار بازستاندن یا اشغال دوبارهٔ سرزمین از دست‌رفتهٔ مادری خود می‌شوند.

به عبارتی دیگر الحاق گرایی جنبشی سیاسی قومی یا ملی در کشوری است که خواهان بازگرداندن سرزمینی با مشترکات زبانی و فرهنگی و قومی است که ضمیمهٔ خاک کشوری دیگر است.

بر این اساس الحاق گرایان تلاش می‌کنند دعاوی خود نسبت به این‌گونه سرزمین‌ها را بر پایهٔ وابستگی‌های تاریخی یا قومی (واقعی یا ساختگی) مستدل کنند.

این اقدامات الحاق گرایانه ممکن است از جانب دولت مستقر در سرزمین اصلی مورد حمایت قرار گیرد.

▪️▪️نمونه های تاریخی

▫️دولت ایتالیا در اواخر قرن نوزدهم سیاست فوق را در قبال الحاق ایالات ایتالیایی زبان تحت حاکمیت امپراتوری اتریش در پیش گرفت.

▫️در نیمه نخست قرن بیستم آلمان نازی سیاستهای الحاق گریانه ای در خصوص منطقه آلمان نشین چکسلواکی(سابق) به اجرا در آورد.

▫️همین ادعا را می توان در مورد ادعاهای ترکیه در مورد منطقه نفت خیز کرکوک در شمال عراق مطرح کرد.
#آموزش_سیاسی
#الحاق_گرایی
#علوم_سیاسی

☑️ کانال تلگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 من رویایی دارم

👤 سخنرانی مارتین لوترکینگ رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار

🔹 این سخنرانی در ۲۸ اوت ۱۹۶۳ در "راهپیمایی به سوی واشینگتن برای کار و آزادی " و در برابر بنای یادبود لینکلن در واشینگتن دی سی با حضور ۲۵۰۰۰۰ نفر ایراد شد.

🔹 رؤیایی دارم از مهم‌ترین و مشهورترین سخنرانی‌ها در تاریخ آمریکا به‌شمار می‌آید

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#مارتین_لوترکینگ

☑️ کانال تلگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
عهدنامه فینکنشتاین

عهدنامه فینکنشتاین ( Treaty of Finckenstein) قراردادی دفاعی‌ست که میان دولتهای وقت ایران و فرانسه امضا شد. این پیمان‌نامه در ۱۳ اردیبهشت ۱۱۸۶ ه‍.ش در کاخ فینکنشتاین در لهستان امروزی میان نمایندهٔ فتحعلی شاه (میرزا محمدرضا خان قزوینی ) قاجار و ناپلئون بناپارت منعقد شد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#عهدنامه_فینکنشتاین

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
عهدنامه فینکنشتاین

▫️عهدنامه فینکنشتاین ( Treaty of Finckenstein) قراردادی دفاعی‌ست که میان دولتهای وقت ایران و فرانسه امضا شد.

▫️ این پیمان‌نامه در ۱۳ اردیبهشت ۱۱۸۶ ه‍.ش در کاخ فینکنشتاین در لهستان امروزی میان نمایندهٔ فتحعلی شاه (میرزا محمدرضا خان قزوینی ) قاجار و ناپلئون بناپارت منعقد شد.

▫️عهدنامه فینکنشتاین در ۱۶ ماده به امضا رسید . عهدنامهٔ فینکنشتاین پس از امضا توسط فتحعلی شاه قاجار، توسط هیئتی دیپلماتیک به ریاست سرتیپ عسگرخان افشار ارومی به دربار ناپلئون بناپارت ارسال شد.

▪️▪️برخی از تعهدات عهدنامه

▫️بر اساس این قرارداد ناپلئون تعهد کرد که در برگرداندن سرزمین گرجستان به ایران و واداشتن روسیه به واگذاری آنجا تلاش نماید و برای اصلاح و تقویت ارتش ایران اسلحه، توپ، مهندس و معلم به ایران بفرستد و همچنین به منظور دفع تجاوز بیگانگان با ایران همکاری داشته باشد.

▫️از سوی دیگر فتحعلی‌شاه نیز متعهد می‌شود تا به انگلستان اعلام جنگ کند و تمام اتباع بریتانیا را از ایران بیرون کند. به علاوه ایران تعهد می‌کند که افغان‌های رعیت خود را به حمله به هند وادارد و در صورت ارادهٔ ناپلئون به لشکرکشی به هند از راه ایران به آنها اجازهٔ عبور بدهد و بنادر خلیج فارس را در اختیار نیروی دریایی فرانسه قرار دهد.

▪️▪️ سرانجام عهدنامه

▫️با این حال، فرانسه در جنگ دیپلماتیک در ایران شکست خورد و موفق به اجرای هیچ‌یک از مفاد عهدنامه نشد.

▫️ناپلئون، امپراتور فرانسه، در پی شکست در نبرد با روس‌ها عهدشکنی کرد. او با امضای قرارداد تیلسیت با الکساندر اول امپراتور روسیه به هیچ‌کدام از تعهدات قبلی خود در قبال ایران و عثمانی عمل نکرد.

▫️ انگلستان در ۱۲ مارس ۱۸۰۹، با امضای عهدنامه مجمل و پس از آن در ۱۴ مارس ۱۸۱۲ با امضای عهدنامه مفصل، ایران را وادار به اخراج فرانسوی‌ها از خاک خود کرد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#عهدنامه_فینکنشتاین
#تاریخ_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
پاکسازی بزرگ(Great Purge)

پاکسازی بزرگ یا تصفیه کبیر به عملیات سرکوب سیاسی بزرگ در اتحاد جماهیر شوروی از ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۸ گفته می‌شود. این سرکوب‌ها شامل تصفیه وسیع در حزب کمونیست و مقامات دولتی شوروی، کولاک‌ها و فرماندهی ارتش سرخ بود.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#تصفیه_بزرگ
#تاریخ_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾️ @po_science
پاکسازی بزرگ(Great Purge)

▫️پاکسازی بزرگ یا تصفیه کبیر به عملیات سرکوب سیاسی بزرگ در اتحاد جماهیر شوروی از ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۸ گفته می‌شود.

▫️این سرکوب‌ها شامل تصفیه وسیع در حزب کمونیست و مقامات دولتی شوروی، کولاک‌ها و فرماندهی ارتش سرخ بود.

▫️ شدیدترین دوران سرکوب ۱۹۳۷–۱۹۳۸ بود که در زبان روسی به یژُوشچینا یا دوران یژُو معروف است و اشاره‌ای است به نیکولای یژو، رئیس وقت پلیس مخفی شوروی یا کمیساریای خلق در امور داخلی که اNKVD نیز نامیده می‌شد.

▫️کتاب "وحشت بزرگ" رابرت کانکوئست هوادار سابق رژیم کمونیستی ، تصفیه بزرگ را در غرب به همگان شناساند.

▫️این دوره معمولاً با حضور سراسری پلیس، مظنونیت همگانی به «خرابکاران»، محاکمه‌های نمایشی، و زندان‌ها و اعدام‌های مخالفان شناخته می شود.

▪️▪️ استالین و پاکسازی بزرگ

▫️ژوزف استالین رهبر وقت شوروی را مسئول اصلی پاکسازی بزرگ می‌نامند.
▫️دلایل پاکسازی بزرگ را می توان تمایل استالین برای تحکیم اقتدار و کسب اطاعت مطلق دانست چرا که وی از کوچکترین مخالفت ها وحشت داشت.
▫️ پاکسازی بزرگ در ابتدا در ارتش سرخ آغاز شد و سپس به سایر عرصه ها گسترش یافت.
▫️طبق گزارش نیکلاس ورت،استالین فکر می‌کرد که هر چه «به سوسیالیم نزدیک‌تر می‌شود، مبارزات نیز بایستی سرسختانه‌تر و تلخ‌تر» به پیش برده شود.

▪️▪️ اتهامات قربانیان

▫️صدها هزار قربانی با اتهامات سیاسی مختلف (جاسوسی ، خرابکاری ، توطئه علیه شوروی ، نقشه برای زمینه سازی قیام و کودتا، حمایت از سرمایه داری و...) بازداشت و محاکمه می شدند.

▫️آنها به سرعت اعدام می شدند و یا به اردوگاه های کار اجباری فرستاده می شدند .

▫️بسیاری از این افراد در اردوگاه های کار اجباری به دلیل گرسنگی ، بیماری ، قرار گرفتن در معرض آلودگی و کار بیش از حد جان می سپردند.

▫️در برخی موارد نیز از متهمین در آزمایشگاه ها استفاده می شده است. تعداد کشته های پاکسازی بزرگ را در حدود 680000 تا 1200000 نفر تخمین می زنند با این وجود در مورد صحت این آمار بین تاریخ نگاران اختلاف نظر وجود دارد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#تصفیه_بزرگ
#تاریخ_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾️ @po_science
کدام یک از علل پیدایش "لمپن پرولتاریا" نمی باشد؟
Final Results
23%
بی هویتی
16%
واگرایی فرهنگی
28%
رشد هنجارها
33%
ترس از آینده
محافظه کاری(Conservatism)

محافظه‌کاری یک واژهٔ کلی برای جهان‌بینی‌های سیاسی، اجتماعی و مذهبی است که هدف اصلی آن نگهداری جامعه و ارزشهای موجود است.

محافظه کاران خود را اهل تمیز و هوادار عقل سلیم و واقع بین می‌دانند. با هر گونه طرح و اندیشهٔ خیالی و انتزاعی برای ایجاد دگرگونی‌های عمیق در جامعه و سیاست مخالف اند.

#محافظه_کاری
#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾️ @po_science
2024/09/24 08:26:08
Back to Top
HTML Embed Code: