Telegram Web Link
محافظه کاری(Conservatism)

▫️محافظه‌کاری یک واژهٔ کلی برای جهان‌بینی‌های سیاسی، اجتماعی و مذهبی است که هدف اصلی آن نگهداری جامعه و ارزشهای موجود است.
▫️محافظه کاران خود را اهل تمیز و هوادار عقل سلیم و واقع بین می‌دانند. با هر گونه طرح و اندیشهٔ خیالی و انتزاعی برای ایجاد دگرگونی‌های عمیق در جامعه و سیاست مخالف اند؛ و اجرای چنین طرح‌هایی را ناممکن می‌پندارند.
▫️ آنان هر گونه کوشش برای تحقق آرمان شهر را مصیبت بار می‌شمارند. محافظه کاران به ویژه آراء و استدلال‌های خود را بر تجارب ملموس تاریخی استوار می‌سازند.
▫️ محافظه کاری بر قداست سنت‌ها، مالکیت، خانواده، مذهب، دولت و دیگر نهادهای قدیمی تأکید می‌گذارد.
▫️محافظه کاری با همهٔ گرایش‌های فکری عمده در تجدد، از دموکراسی و لیبرالیسم گرفته تا آنارشیسم و سوسیالیسم در تضاد بوده است.
▫️از ادموند برک به عنوان پدر محافظه کاری مدرن نام برده می شود. برک می‌گفت: «سنت هزار مرتبه بهتر از گزینش و تصمیم گیری است.»

▪️▪️اصول محافظه کاری
ایدئولوژی محافظه کاری از حیث نظری که دربارهٔ نقش و بازار آزاد و مالکیت داشته است به انواعی تقسیم می‌شود، اما اصول آن از اندیشه‌های برک متأثر بوده است. اینک آن‌ها را به اختصار بررسی می‌کنیم:

۱. بدبینی به عقل انسان
۲. داشتن پیوند تنگاتنگ با امر قدسی
۳. اعتقاد به تفاوت انسان ها از حیث استعداد و توانایی
۴. طبیعی دانستن نهاد مالکیت
۵. نگرش پدرسالارانه به جامعه
۶. اعتقاد به یکسان نبودن خردمندی آحاد مردم(نخبه سالاری)

▪️▪️انواع و مراحل ایدئولوژی محافظه کاری

▫️ایدئولوژی محافظه کاری با حفظ اصول و نگرش‌های کلی خود، درگذر زمان متحول شده و جلوه‌هایی گوناگون پیدا کرده است.
▫️ به طور کلی این ایدئولوژی سه مرحلهٔ تاریخی یاسه شکل اصلی داشته است:
اول، محافظه کاری لیبرال که در دوران رواج لیبرالیسم رفته رفته از تأکیدش بر مالکیت ارضی و پدر سالاری اجتماعی و سیاسی کاست و اصول اقتصادی لیبرالیسم را پذیرفت
دوم، محافظه کاری پدر سالارانه که با پیدایش دولت‌های مداخله گر و بحران در اقتصاد بازاری باردیگر به اصول پدر سالاری اجتماعی پیشین بازگشت و از دولت فراگیر حمایت کرد
سوم، محافظه کاری نوکه دوباره به اصول اقتصاد آزاد بازگشته و در ترکیب با نئولیبرالیسم آمیزه‌ای جدید به نام راست نو پدید آورده است.

▪️▪️محافظه کاران، نخستین مخالفان جامعهٔ بورژوایی

▫️کارل مانهایم، شارح برجستهٔ محافظه کاری، این ایدئولوژی را واکنشی سنت گرایانه به تحولات سریع می‌داند.
▫️ محافظه کاری، به منزلهٔ پدیده‌ای تاریخی، شکل آگاهانهٔ آن نوع از سنت گرایی است که در واکنش به فرو پاشی نظم قدیم اروپا، به ویژه به علت انقلاب فرانسه، پدید آمد.
▫️به نظر مانهایم فهم محتوای محافظه کاری و اصول آن را باید در تحولات اجتماعی و سرنوشت طبقاتی که حامل آن بوده‌اند جست.
▫️با پیدایش نظام جدید بورژوایی، سرمایه داری، عقل گرایی، کمی شدن زندگی، سکولارلیسم و غیره. ایدئولوژی محافظه کاری همچون واکنشی فکری و سیاسی به فرایند تخریب نظم قدیم پدیدار شد.
▫️ حاملان ایدئولوژی محافظه کاری گروه‌هایی چون دهقانان، خرده بورژواها، و اشراف زمین‌دار بودند که خارج از فرایندهای عقلانیت سرمایه داری باقی ماندند و در نتیجه به مخالفت با آن برخاستند.
▫️محافظه کاران در احیای ارزش‌های جامعهٔ کهن حتی موضعی انقلابی اتخاذ کردند؛ و بدین سان به نظر مانهایم، نخستین مخالفان جامعهٔ بورژوایی محافظه کاران بودند نه سوسیالیست‌ها.

#محافظه_کاری
#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾️ @po_science
لیبرترینیسم (Libertarianism)

لیبرترینیسم یا لیبرتاریانیسم، از ریشه  واژه Libertas به معنای آزادی یا لیبرتاریسم از ریشه فرانسوی واژه Libertair به معنای آزادیخواه و یا اختیارگرایی فلسفه‌ای سیاسی است که آزادی در مرکزیت و محوریت آن قرار دارد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#لیبرترینیسم

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
لیبرترینیسم (Libertarianism)

▫️لیبرترینیسم یا لیبرتاریانیسم، از ریشه  واژه Libertas به معنای آزادی یا لیبرتاریسم از ریشه فرانسوی واژه Libertair به معنای آزادیخواه و یا اختیارگرایی فلسفه‌ای سیاسی است که آزادی در مرکزیت و محوریت آن قرار دارد.

▫️لیبرترین‌ها خواهان حداکثر آزادی‌های فردی، خودمختاری ، آزادی سیاسی، انجمن و انتخاب هستند و بر اولویت تشخیص و داوری فردی تأکید می‌کنند.

▫️این اندیشه اغلب در کنار خطوطی قرار داده می‌شود که معتقدند مردم تا زمانی که علیه دیگران زور نگویند یا تقلب نکنند، حق دارند چنان‌که انتخاب می‌کنند زندگی کنند،

▫️لیبرترین‌ها بطور کلی نظر مثبتی به انواع اقتدار ندارند ، نظرشان در خصوص میزان ضدیت شان با نظام‌های موجود اقتصادی و سیاسی متفاوت است. 

▫️برخی لیبرترین‌ها از سرمایه‌داری لسه فر و حقوق مالکیت خصوصی مثلاً در خصوص زمین، زیرساخت‌ها و منابع طبیعی حمایت می‌کنند. دیگران، مشخصاً سوسیال لیبرترینها، خواهان برکندن سرمایه‌داری و مالکیت خصوصی ابزار تولید به نفع مالکیت و مدیریت اشتراکی یا تعاونی هستند.

▪️▪️نظر لیبرترین ها در مورد دولت
▫️لیبرترینیسم مکاتب فکری بسیاری دارد که با هم همپوشانی دارند، همه آنها بر دولت کوچکتر و مسئولیت بیشتر فردی متمرکزند.

▫️ برخی مکاتب فکری لیبرترین حامی حذف کلی دولتند گرچه برخی دیگر حامی دولتی کوچکترند که زور به کار نبرد.

▫️ برخی خواهان مالکیت خصوصی همه اموال و منابع طبیعی اند و برخی دیگر حامی مالکیت مشترک همه منابع طبیعی و درجات متغیری از مالکیت خصوصیند.

▪️▪️برجسته ترین فلاسفه لیبرترینیسم
امیل آرمان 
میخائیل باکونین 
فردریک باستیا
موری بوکچین
میلتون فریدمن
ویلیام گادوین
فون هایک 
هانس هرمان هپه 
رابرت نازیک 
پیر ژوزف پرودون 
این رند 
موری راتبارد 
مکس استرنر 
هنری دیوید تورو 
بنجامین تاکر 
جوسیا وارن

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#لیبرترینیسم

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
راه سوم(Third Way)

▫️راه سوم عبارت است از اندیشه جایگزینی سرمایه داری و نیز سوسیالیسم و توجه را به موضع ایدئولوژیکی جلب می کند که متفکران سیاسی سنت ها و عقاید گوناگون از جمله فاشیسم، سوسیال دموکراسی و به تازگی پساسوسیالیسم به آن روی آورده اند.

▫️راه سوم در شکل جدیدش جایگزین سوسیال دموکراسی سبک قدیم و لیبرالیسم نو است.

▫️سوسیال دموکراسی بدان سبب پذیرفته نمی شود که، با ساختارهای دولت گرا چنان پیوندی دارد که برای اقتصاد مدرن مبتنی بر دانش و بازار-محور نامناسب است.
▫️ لیبرالیسم نو هم به این علت رد می شود که آزادی هایی را در اختیار همه قرار می دهد که بنیادهای اخلاقی جامعه را ویران می سازد.

▪️▪️ ارزش های اصلی راه سوم
ارزش های اصلی راه سوم عبارت اند از فرصت، مسئولیت و اجتماع.
اگر چه راه سوم را گاهی سوسیال دموکراسی نو یا مدرن شده توصیف کرده اند، مخالفان می گویند که راه سوم به سبب پذیرفتن عملکرد بازار و بخش خصوصی، به کل بیرون از حوزه عقیده سوسیالیستی قرار می گیرد.

#آموزش_سیاسی
#راه_سوم
#علوم_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
دکترین ترومن (Truman doctrine)

دکترینی بود که در سال ۱۹۴۷ توسط رئیس جمهور آمریکا، هری اس.ترومن، مطرح و در سال ۱۹۴۸ بسط داده شد. وی در یک سخنرانی بر چهار اصل دراین زمینه تأکید کرد: حمایت از جامعه ملل، حمایت از برنامه تجدید حیات اروپا، کمکهای دفاعی و نظامی و بالاخره اجرای برنامه‌ای برای رشد علمی، صنعتی و پیشرفت کشورهای توسعه نیافته.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#دکترین_ترومن

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
دکترین ترومن (Truman doctrine)

▫️دکترینی بود که در سال ۱۹۴۷ توسط رئیس جمهور آمریکا، هری اس.ترومن، مطرح و در سال ۱۹۴۸ بسط داده شد.
▫️وی در یک سخنرانی بر چهار اصل دراین زمینه تأکید کرد: حمایت از جامعه ملل، حمایت از برنامه تجدید حیات اروپا، کمکهای دفاعی و نظامی و بالاخره اجرای برنامه‌ای برای رشد علمی، صنعتی و پیشرفت کشورهای توسعه نیافته.
▫️این دکترین بر این پایه بود که دنیا اکنون به دو بخش تقسیم شده است. کشورهای آزاد و دمکراتیک و کشورهای غیرآزاد و غیردموکراتیک کمونیست و اکنون آمریکا باید به همهٔ مخالفین کمونیسم برای آزادی کمک کند. ترومن، بر پایهٔ این دکترین، به همهٔ کسانی که علیه کمونیسم می‌جنگیدند کمک مالی و نظامی می‌کرد.

▪️▪️هدف اصلی طرح دکترین ترومن

▫️پس از جنگ جهانی دوم و تسلط شوروی بر اروپای شرقی، خطر کمونیسم در برخی کشورهای اروپای غربی از قبیل فرانسه، ایتالیا، پرتغال و حتی انگلستان وجود داشت.
▫️همچنین کمونیسم در آسیا نیز نفوذ پیدا کرده و علاوه بر کشورهای آسیای شرقی و جنوبی از قبیل ویتنام، کامبوج، لائوس و نپال، در برخی کشورهای آسیای غربی و جنوبی از قبیل افغانستان، هندوستان و ایران نیز نفوذ پیدا کرد و این مسئله باعث ترس و واهمه کشورهای سرمایه‌داری و در رأس آنها ایالات متحده آمریکا گردید.
▫️بنابراین آمریکا به دنبال اجرای طرحهایی برای مقابله با کمونیسم در نقاط مختلف جهان افتاد .

▫️هدف اصلی و عمده این کمکها جلوگیری و پیشگیری از گسترش نفوذ کمونیسم و قدرت شوروی در سایر کشورها بود.
▫️در این زمان هری ترومن معتقد بود که کمونیسم در شرایط فقر اقتصادی امکان رشد و گسترش دارد، بنابراین در دکترین خود به دنبال ارائه کمکهای اقتصادی به کشورهای توسعه‌نیافته و حتی کشورهای غربی افتاد و برای انجام این کار نیز حمایت کنگره آمریکا را به‌دست آورد.
▫️ با وجود این مسئله، دولتمردان آمریکایی تلاش می‌کردند تا اهداف این طرح را در قالبهایی بشردوستانه نمایان ساخته و اهداف سیاسی و اقتصادی خود را در پشت تبلیغات انسان‌دوستانه مخفی کنند.
▫️ مثلاً ترومن درباره اصل چهار دکترین خود این‌گونه گفته است:«ما با یک برنامه شجاعانه برای اینکه پیشرفتهای علمی و صنعتی خود را در اختیار مناطق عقب‌مانده جهان قرار بدهیم، این دوره را آغاز می کنیم تا مناطق مزبور به سهم خود به پیشرفت نایل گردند. به عقیده من، ما می‌توانیم ملتهای صلح‌دوست را از علوم و فنون خود برخوردار سازیم».

▪️▪️ ایران و دکترین ترومن

▫️شرایط ایران سبب شد که در این طرح جایگاه مهمی پیدا کند.
▫️ایران به عنوان یکی از اولین کشورهایی انتخاب شد که اصل چهار ترومن درباره آن اجرا گردید. در واقع در این دوران و با افزایش نفوذ و قدرت حزب توده و تمایلات این حزب در طرفداری از شوروی، بر ترس و واهمه امریکا افزوده شده و باعث شد تا ایران نیز تحت برنامه اصل چهار ترومن قرار گیرد.
▫️ به عبارتی دیگر به‌رغم اینکه در ابتدا قرار بود این طرح در مورد ترکیه و یونان اجرا شود، اما خطر گسترش کمونیسم در ایران و همسایگی این کشور با اتحاد شوروی باعث شد تا ایران نیز در لیست کشورهای کمک‌گیرنده از طریق اصل چهار قرار گیرد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#دکترین_ترومن

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
اصول چهارده‌گانه ویلسون

توماس وودرو ویلسون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در ۸ ژانویه ۱۹۱۸ میلادی پیشنهادهای خود را برای دنیای پس از جنگ جهانی اول اعلام کرد. این پیشنهادها که به اعلامیه چهارده ماده‌ای ویلسون مشهور است، هم از جهت پایان دادن به جنگ و هم از جهت تعیین‌کننده بودن برای دنیای بعد از جنگ، دارای اهمیت بسیار بود

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#اصول_چهارده_گانه
#ویلسون

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
اصول چهارده‌گانه ویلسون

▫️توماس وودرو ویلسون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در ۸ ژانویه ۱۹۱۸ میلادی پیشنهادهای خود را برای دنیای پس از جنگ جهانی اول اعلام کرد.
▫️این پیشنهادها که به اعلامیه چهارده ماده‌ای ویلسون مشهور است، هم از جهت پایان دادن به جنگ و هم از جهت تعیین‌کننده بودن برای دنیای بعد از جنگ، دارای اهمیت بسیار بود.
▫️یکی از انگیزه‌های پذیرش آتش‌بس و متارکه جنگ، مفاد اعلامیه ویلسون بود که در آن به حق تعیین سرنوشت به وسیله ملت‌ها اشاره داشت.

▪️▪️محور پیشنهادات ویلسون

🔺پیشنهادهای ویلسون شامل سه محور عمده بود: ▫️اولین موضوع، جلوگیری از جنگ‌های آینده به وسیله کاهش اقدام‌هایی نظیر محدودیت‌های تجاری، ایجاد اختلال در آزادی دریاها، دیپلماسی پشت پرده، تنش‌های استعماری و مسابقه تسلیحاتی بود.
▫️ محور دوم، مجموعه‌ای از پیشنهادها با هدف به توافق رسیدن بر سر نکات مورد اختلاف در اروپا در زمینه تمامیت ارضی، مرزهای ملی و ناسیونالیسم قومی بود.
▫️ محور سوم نیز دربرگیرنده مجمعی از کشورها بود که برای حفظ صلح فعالیت می‌کرد.

▪️▪️اصول چهارده‌گانه
۱.دیپلماسی باز و گفتگو میان دولت‌ها و منع هرگونه قرارداد محرمانه یا درک شخصی از امور بین‌المللی
۲.آزادی کشتیرانی در دریاها؛ چه در هنگام صلح و چه به هنگام جنگ، به استثنای آب‌های ساحلی
۳.برداشتن موانع گمرکی و مقرر داشتن مساوات و آزادی در تجارت
۴.تقلیل تسلیحات به پایین‌ترین میزان لازم برای حفظ امنیت داخلی خود
۵.حل عادلانه و گشاده‌دستانه دعاوی مستعمراتی
۶.تخلیه خاک روسیه کمک به روسیه برای انتخاب توسعه سیاسی و سیاست ملی خود
۷.استقلال مجدد بلژیک
۸.تخلیه فرانسه و بازگرداندن آلزاس و لورن به این کشور (فرانسه در سده نوزدهم) و اصلاح رفتار پروس
۹.ایتالیا باید مرزهای ملی خود را بازمی‌یافت
۱۰.اجازه حق تعیین سرنوشت به ملت‌های ساکن در اتریش – مجارستان.
۱۱.تخلیه خاک صربستان و مونته‌نگرو و رومانی و حل عادلانه اختلافات بالکان
۱۲.استقلال داخلی ملل تابع عثمانی (کُردها، ارمنیان، آشوریان) و بین‌المللی کردن تنگه داردانل
۱۳.تأسیس مجدد دولت لهستان با دسترسی به دریا و تضمین استقلال سیاسی و تمامیت سرزمینی آن.
۱۴.تأسیس جامعه ملل برای تضمین امنیت جمعی، استقلال سیاسی و تمامیت سرزمینی تمامی دولت‌های کوچک و بزرگ

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#اصول_چهارده_گانه
#ویلسون
#جنگ_جهانی_اول

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾 @po_science
اصول چهارده‌گانه ویلسون تنها راه رسیدن آلمان به صلح/ اثری از کارتونیست سیاسی آمریکایی 1918میلادی

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#اصول_چهارده_گانه
#ویلسون
#جنگ_جهانی_اول

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇 👇

🅾️ @po_science
شب دشنه‌های بلند

«شب دشنه های بلند» یا عملیات «هامینگ برد»، به پاکسازی دوران نازی و قتل ارنست روهم رئیس اس آ اشاره دارد. این عملیات از ۳۰ ژوئن آغاز شده تا دوم ژوئیه ۱۹۳۴ ادامه پیدا کرد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#هیتلر
#شب_دشنه‌های_بلند

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
شب دشنه‌های بلند

▫️«شب دشنه های بلند» یا عملیات «هامینگ برد»، به پاکسازی دوران نازی و قتل ارنست روهم رئیس اس آ اشاره دارد. این عملیات از ۳۰ ژوئن آغاز شده تا دوم ژوئیه ۱۹۳۴ ادامه پیدا کرد.
▫️ بسیاری از کشته شدگان از اعضای حزب اس آ یا «استرمتلونگ» پارلمان بودند.
▫️ این گروه که به عنوان «پیراهن قهوه ای ها» از آنها یاد می شد جزو شبه نظامیان طرفدار آلمان بودند که در دهه های ۲۰ و ۳۰ در به قدرت رساندن هیتلر نقش اساسی داشتند.
▫️ با این وجود هیتلر دستور به قتل رهبران این گروه داد که در آن زمان وارد پارلمان شده بودند.
▫️ جریان پاک سازی‌ای که از سوی آدولف هیتلر و هرمان گورینگ از مدتها پیش برنامه‌ریزی شده بود، توسط کوماندوهای اس اس و با همکاری گشتاپو و ارتش آلمان نازی به اجرا درآمد. زمینه این خونریزی، اختلافهای داخلی ایدئولوژیک و جنگ قدرت بین نیروهای اس آ و اس اس بود.
▫️دست کم ۸۵ نفر در این تسویه سیاسی به قتل رسیدند، گر چه در برآورد نهایی تعداد کشته‌ها بیش از صدها نفر تخمین زده می‌شود و نیز هزاران نفر دستگیر شدند.

▪️▪️زمینه‌ها و دلایل
▫️هیتلر متوجه بود که استقلال اس آ و تمایل اعضای آن برای خشونت‌های خیابانی تهدیدی مستقیم برای قدرت او است وی می‌خواست با این پاکسازی، منتقدان رژیم خود را مورد تهاجم قرار داده و در نهایت حذف نماید، به ویژه کسانی که به نایب صدر اعظم فرانز فن پاپن وفادار بودند.
▫️ وی با این کار با دشمنان قدیمی تسویه حساب کرد.
▫️ او همچنین می‌خواست فرماندهان ارتش را که نسبت به اس آ، احساس ترس و نفرت توامان داشتند، ساکت کند.
▫️این حس در فرماندهان ارتش به خاطر جاه طلبی ارنست روهم که می‌خواست ارتش را در اس آ، که تحت فرماندهی خود بود جذب کند، به وجود آمده بود.

▪️▪️پیامدها
▫️این تسویه باعث تقویت و تشدید حمایت ارتش از آدولف هیتلر شد.
▫️این حادثه هم چنین موجب فراهم شدن یک بستر قانونی برای رژیم نازی گردید که در آن دادگاه‌های آلمان و کابینه به سرعت قوانینی که قرن‌ها علیه ممنوعیت قتل‌های بدون محاکمه در آلمان وجود داشت را برای نشان دادن وفاداری خود به رژیم کنار بگذارند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#هیتلر
#شب_دشنه‌های_بلند

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
محافظه‌کاری ملی(National conservatism)

محافظه‌کاری ملی به گونه‌ای از محافظه‌کاری اطلاق می‌شود که بیش از محافظه‌کاری متداول به منافع ملی و نیز تقویت هویت فرهنگی و بومی توجه می‌کند. محافظه‌کاران ملی در اروپا و آسیا رایج است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#محافظه_کاری_ملی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
محافظه‌کاری ملی(National conservatism)

▫️محافظه‌کاری ملی به گونه‌ای از محافظه‌کاری اطلاق می‌شود که بیش از محافظه‌کاری متداول به منافع ملی و نیز تقویت هویت فرهنگی و بومی توجه می‌کند.
▫️محافظه‌کاران ملی در اروپا و آسیا رایج است.بیشتر احزاب محافظه‌کار کشورهای اروپای مرکزی و جنوب شرقیِ پساکمونیستی از سال ۱۹۸۹ محافظه‌کار ملی قلمداد شده‌اند.
▫️محافظه‌کاری ملی همچنین با محافظه‌کاری سنت‌گرا مرتبط است.

▪️▪️سیاست های اجتماعی
▫️احزاب محافظه‌کار ملی از نظر اجتماعی، سنتی، یعنی حامی خانوادهٔ سنتی و ثبات اجتماعی هستند.
▫️بر اساس دیدگاه سیگلندِ روزنبرگ، دانشمند اتریشی علوم سیاسی، «محافظه‌کاری ملی خانواده را به مثابه کانون و مرکز هویت، همبستگی و عاطفه می‌ستاید.»
▫️از این رو بسیاری از محافظه‌کاران ملی، محافظه‌کاران اجتماعی و طرفدار محدود کردن مهاجرت و وضع سیاست‌های نظم و قانون هستند.

▪️▪️سیاست های اقتصادی
▫️احزاب محافظه‌کار ملی در کشورهای مختلف الزاماً نگرش واحدی نسبت به سیاست اقتصادی ندارند و گستردهٔ دیدگاه-های آنها شامل حمایت از اقتصاد دستوری، اقتصاد مختلط میانه‌رو یا رویکرد لسه‌فر (اقتصاد آزاد) می‌شود.
▫️در مورد اول که رایج‌تر نیز هست، محافظه‌کاران ملی را باید از محافظه‌کاران اقتصادی/مالی که اولویت‌های اصلی‌شان سیاست‌های اقتصادی بازار آزاد، مقررات زدایی و محافظه‌کاری مالی است، متمایز کرد.
▫️برخی تحلیل‌گران شکاف رو به افزایشی بین محافظه‌کاری ملی و اقتصادی شناسایی کرده‌اند به این نحو که «عمدهٔ احزاب راست‌گرای امروزی توسط محافظه‌کاران اقتصادی اداره می‌شوند که به مراتب گوناگون محافظه‌کاران اجتماعی، فرهنگی و ملی را کنار گذاشته‌اند.»

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#محافظه_کاری_ملی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
ناحیه گرایی سیاسی

▫️ ناحیه گرایی در سیاست به ایدئولوژی گفته می شود که بر روی توسعه یک نظام سیاسی یا اجتماعی بر پایه یک یا چند ناحیه تمرکز دارد و همچنین بر منافع یک منطقه خاص یا چند منطقه، اعم از بومی یا رسمی (دولتی) اطلاق می‌شود.

▪️▪️ هدف ناحیه گرایی
▫️هدف های ناحیه‌گرایان ممکن است متفاوت باشد ، افزایش نفوذ و قدرت سیاسی در ناحیه خود از طریق کسب استقلال نسبی یا در درجه‌ای بالاتر به چنگ آوردن حاکمیت و استقلال کامل از راه تجزیه‌طلبی و جدایی از تمامیت یک کشور می تواند از جمله اهداف ناحیه گرایان باشد.

▪️▪️ مفاهیم مرتبط
▫️ناحیه گرایی با خودمختاری ، جدایی طلبی و ناسیونالیسم پیوستگی دارد ، با این وجود در موارد و شرایطی دارای معانی متفاوت و گاه متضاد می باشد.
▫️به عنوان مثال ، در اسپانیا "ناحیه گرایی" با "ناسیونالیسم" و ، غالبا "جدایی طلبی " در یک معنا در نظر گرفته می شود ، در حالی که در ایتالیا ، به طور کلی به عنوان مترادف " فدرالیسم " و نقطه مقابل "ناسیونالیسم" در نظر گرفته می شود.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#ناحیه_گرایی_سیاسی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
بلوچستان انگلیس

بلوچستان انگلیس نام بخش شرقی بلوچستان بود که در میانه دوره قاجار انگلیسی‌ها آن را از خاک ایران جدا کردند و از آن پس به این نام شناخته شد. با تأسیس کشور پاکستان انگلیسیها این بخش از سرزمین بلوچستان را به کشور تازه تأسیس پاکستان الحاق نمودند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#بلوچستان_انگلیس

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
بلوچستان انگلیس

▫️بلوچستان انگلیس نام بخش شرقی بلوچستان بود که در میانه دوره قاجار انگلیسی‌ها آن را از خاک ایران جدا کردند و از آن پس به این نام شناخته شد.
▫️با تأسیس کشور پاکستان انگلیسیها این بخش از سرزمین بلوچستان را به کشور تازه تأسیس پاکستان الحاق نمودند.
▫️این منطقه هم‌اکنون با نام ایالت بلوچستان شناخته می‌شود. بلوچستان انگلیس از دو بخش جنوبی (مکوران) تحت حاکمیت حکام بلوچ بود ولی بخش‌های شمالی آن تحت استعمار دولت انگلیس بود.

▪️▪️ قرارداد گلداسمیت
▫️قرارداد گلداسمیت یا قرارداد گلدسمیت موجب جدایی بخش بزرگی از بلوچستان از ایران شد، این قرارداد در دورهٔ قاجاریان منعقد شده و به موجب آن، بخش بزرگی از بلوچستان ایران به انگلستان واگذار شده و مدت‌ها تحت عنوان بلوچستان انگلیس شناخته می‌شده‌است.

▪️▪️ دلیل جداسازی بلوچستان از ایران
▫️انگلیسی‌ها پس از شکست ناپلئون بناپارت در مقابل روسیه که به احتمال حملهٔ فرانسه به هند پایان می‌داد، درصدد برآمدند تا با جداکردن بخش‌هایی از شرق ایران و ایجاد منطقهٔ حایل، از حملهٔ احتمالی روسیه به هند نیز در امان باشند.
▫️انگلیس پس از جداسازی افغانستان از ایران، طبق معاهدهٔ پاریس که در سال ۱۸۵۷ به امضای طرفین رسید، فردریک جان گلدسمید را مأمور تعیین مرزهای بلوچستان کرد. گلدسمید نیز در ۱۸۷۱ مرزهای ایران و پاکستان را از خلیج گواتر تا کوهک معین کرده و برای تصویب نهایی به ناصرالدین‌شاه قاجار تسلیم داشت.
▫️ در سال ۱۸۷۲ نیز منطقهٔ سیستان به دو قسمت اصلی و خارجی تقسیم شد. سیستان اصلی که مناطق غربی هیرمند از نیزار تا ملک سیاه کوه را شامل می‌شد به ایران و سیستان خارجی که مناطق شرقی هیرمند را تشکیل می‌داد به افغانستان واگذار شد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#بلوچستان_انگلیس

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
رسته اجتماعی
رَسته‌های اِجتِماعی یک نوع سلسله مراتب اجتماعی را شامل می شد که در قرون وسطی رایج بوده اند، اما در بسیاری از تمدن‌های قدیمی دیگر نیز وجود داشتند. رسته‌های فئودالی شامل اقشاری با تعهدات و حقوق متفاوت بودند، که بعضی از این تفاوت‌ها به وسیله قانون برقرار گردیده بود.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#رسته_اجتماعی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
رسته اجتماعی

▫️رَسته‌های اِجتِماعی یک نوع سلسله مراتب اجتماعی را شامل می شد که در قرون وسطی رایج بودند، اما در بسیاری از تمدن‌های قدیمی دیگر نیز وجود داشتند.
▫️رسته‌های فئودالی شامل اقشاری با تعهدات و حقوق متفاوت بودند، که بعضی از این تفاوت‌ها به وسیله قانون برقرار گردیده بود.
▫️در اروپا، بالاترین رسته از اشراف و نجبای طبقه بالا تشکیل می‌شد. روحانیون رسته دیگری را تشکیل می‌دادند. عوام، سرف‌ها، دهقانان آزاد، بازرگانان و صنعتگران در رسته سوم قرار می‌گرفتند.
▫️عوام ممکن بود لقب و عناوین مختلفی به دست بیاورند یا حتی شوالیه شوند.

▪️▪️تحرک اجتماعی
▫️به طور کلی تحرک اجتماعی و جابجایی بین رسته ها معمول نبوده و امکانپذیری آن نیز بسیار دشوار بوده است و حتی ازدواج نیز در میان یک رسته صورت می گرفته است.

▪️▪️رسته در برخی از کشورها
▫️در فرانسه یک سیستم سه رسته ای بود که تا زمان انقلاب فرانسه مورد استفاده قرار می گرفت.
▫️این سیستم از روحانیت (رسته اول) ، اشراف ( رسته دوم) ، دهقانان و بورژوازی (رسته سوم) تشکیل شده بود.
▫️ در انگلستان ، یک سیستم دو رسته ای وجود داشت که اشراف و روحانیت را در یک رسته قرار می داد و عوام را در رسته دیگر.
▫️این سیستم بعدا موجب ایجاد مجلس عوام و مجلس اعیان شد. نظام رسته‌بندی هنوز در بریتانیا وجود دارد و القاب سلطنتی در آن کشور هنوز به رسمیت شناخته می‌شوند.
▫️درانگلستان، رهبران اقتصادی، مقامات اداری و کارگزاران می‌توانند القاب اشرافی دریافت کنند.رسته‌ها در گذشته هر جا که اشرافیت قدیمی وجود داشت، توسعه یافته‌اند.
▫️در امپراتوری‌های قدیمی مانند چین، ایران، یونان و ژاپن؛ رسته‌ها بیش‌تر بر اساس ملی سازمان یافته بودند که گاهی از لحاظ مذهبی نیز توجیه می شدند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#رسته_اجتماعی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
نبرد من/ کتاب مقدس نازی ها

نود و پنج سال پیش در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ برای نخستین بار جلد اول کتاب "نبرد من" آدولف هیتلر منتشر شد.در سال ۱۹۲۴ که هیتلر به اتهام خیانت به کشور در زندان لندزبرگ زندانی بود متن کتاب را به منشی خود رودلف هس که با او هم‌زندان بود دیکته کرد.جلد نخست آن، با عنوان "تسویه حساب "در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ به چاپ رسید.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نبردمن

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
نبرد من/ کتاب مقدس نازی ها

▫️نود و پنج سال پیش در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ برای نخستین بار جلد اول کتاب "نبرد من" آدولف هیتلر منتشر شد.
▫️در سال ۱۹۲۴ که هیتلر به اتهام خیانت به کشور در زندان لندزبرگ زندانی بود متن کتاب را به منشی خود رودلف هس که با او هم‌زندان بود دیکته کرد.
▫️ جلد نخست آن، با عنوان "تسویه حساب "در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ به چاپ رسید؛ جلد دوم آن با عنوان "جنبش ناسیونال سوسیالیسم" پایان همان سال پس از آزادی زودهنگام او از زندان نوشته شد و در بهار ۱۹۲۶ به چاپ رسید.
▫️ هیتلر در این کتاب علاوه بر زندگی خود، خط مشی فکری و عقاید سیاسی‌اش و درواقع آنچه آرزو داشت از جهان بسازد را به تصویر کشیده ‌است. ا.

▪️▪️ کتابی که مقدس شد
▫️پس از به قدرت رسیدن حزب ناسیونال سوسیالیسم در آلمان و تشکیل «رایش سوم» این متن به کتاب مقدس حکومت نازی تبدیل شد..
▫️از اواسط دهه ۱۹۳۰ کتاب هیتلر به هزینه دولت به زوج‌های تازه ازدواج کرده هدیه می‌شد، فروش نسخه‌های دست دوم کتاب ممنوع بود و تدریس آن در مدرسه‌ها به عنوان جزئی از برنامهٔ تبلیغاتی حزب ناسیونال سوسیالیست از همین دوران آغاز شد.
▫️ از این کتاب تا پایان جنگ دوم جهانی نزدیک به یازده میلیون نسخه انتشار یافت.

▪️▪️ پایان جنگ جهانی دوم و سرنوشت نبرد من
▫️از آن‌جایی که محل سکونت رسمی آدولف هیتلر شهر مونیخ بود، پس از خودکشی تمام درآمدها و اموال او از جمله حقوق معنوی کتاب نبرد من در آلمان، به دولت ایالتی بایرن تعلق گرفت.
▫️طبق قوانین ایالتی و با تأیید دولت فدرال آلمان، باز نشر این کتاب به مدت ۷۰ سال ممنوع اعلام شد. این مهلت در سال ۲۰۱۵ به پایان رسید.
▫️رسانه‌های جمعی در ماه ژانویه سال ۲۰۱۴ گزارش دادند که متن کتاب هیتلر در میان کتاب‌های الکتریکی «آمازون» در مقوله «کتاب‌ها و متون سیاسی» بالاترین مقام فروش را داشته‌است.
▫️این کتاب پس از مرگ وی برای نخستین بار از روز ۱ ژانویهٔ ۲۰۱۶ در کتابفروشی‌های آلمان در دسترس عموم قرار گرفت.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نبردمن

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
2024/09/24 10:30:13
Back to Top
HTML Embed Code: