Telegram Web Link
بلوچستان انگلیس

▫️بلوچستان انگلیس نام بخش شرقی بلوچستان بود که در میانه دوره قاجار انگلیسی‌ها آن را از خاک ایران جدا کردند و از آن پس به این نام شناخته شد.
▫️با تأسیس کشور پاکستان انگلیسیها این بخش از سرزمین بلوچستان را به کشور تازه تأسیس پاکستان الحاق نمودند.
▫️این منطقه هم‌اکنون با نام ایالت بلوچستان شناخته می‌شود. بلوچستان انگلیس از دو بخش جنوبی (مکوران) تحت حاکمیت حکام بلوچ بود ولی بخش‌های شمالی آن تحت استعمار دولت انگلیس بود.

▪️▪️ قرارداد گلداسمیت
▫️قرارداد گلداسمیت یا قرارداد گلدسمیت موجب جدایی بخش بزرگی از بلوچستان از ایران شد، این قرارداد در دورهٔ قاجاریان منعقد شده و به موجب آن، بخش بزرگی از بلوچستان ایران به انگلستان واگذار شده و مدت‌ها تحت عنوان بلوچستان انگلیس شناخته می‌شده‌است.

▪️▪️ دلیل جداسازی بلوچستان از ایران
▫️انگلیسی‌ها پس از شکست ناپلئون بناپارت در مقابل روسیه که به احتمال حملهٔ فرانسه به هند پایان می‌داد، درصدد برآمدند تا با جداکردن بخش‌هایی از شرق ایران و ایجاد منطقهٔ حایل، از حملهٔ احتمالی روسیه به هند نیز در امان باشند.
▫️انگلیس پس از جداسازی افغانستان از ایران، طبق معاهدهٔ پاریس که در سال ۱۸۵۷ به امضای طرفین رسید، فردریک جان گلدسمید را مأمور تعیین مرزهای بلوچستان کرد. گلدسمید نیز در ۱۸۷۱ مرزهای ایران و پاکستان را از خلیج گواتر تا کوهک معین کرده و برای تصویب نهایی به ناصرالدین‌شاه قاجار تسلیم داشت.
▫️ در سال ۱۸۷۲ نیز منطقهٔ سیستان به دو قسمت اصلی و خارجی تقسیم شد. سیستان اصلی که مناطق غربی هیرمند از نیزار تا ملک سیاه کوه را شامل می‌شد به ایران و سیستان خارجی که مناطق شرقی هیرمند را تشکیل می‌داد به افغانستان واگذار شد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#بلوچستان_انگلیس

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
رسته اجتماعی
رَسته‌های اِجتِماعی یک نوع سلسله مراتب اجتماعی را شامل می شد که در قرون وسطی رایج بوده اند، اما در بسیاری از تمدن‌های قدیمی دیگر نیز وجود داشتند. رسته‌های فئودالی شامل اقشاری با تعهدات و حقوق متفاوت بودند، که بعضی از این تفاوت‌ها به وسیله قانون برقرار گردیده بود.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#رسته_اجتماعی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
رسته اجتماعی

▫️رَسته‌های اِجتِماعی یک نوع سلسله مراتب اجتماعی را شامل می شد که در قرون وسطی رایج بودند، اما در بسیاری از تمدن‌های قدیمی دیگر نیز وجود داشتند.
▫️رسته‌های فئودالی شامل اقشاری با تعهدات و حقوق متفاوت بودند، که بعضی از این تفاوت‌ها به وسیله قانون برقرار گردیده بود.
▫️در اروپا، بالاترین رسته از اشراف و نجبای طبقه بالا تشکیل می‌شد. روحانیون رسته دیگری را تشکیل می‌دادند. عوام، سرف‌ها، دهقانان آزاد، بازرگانان و صنعتگران در رسته سوم قرار می‌گرفتند.
▫️عوام ممکن بود لقب و عناوین مختلفی به دست بیاورند یا حتی شوالیه شوند.

▪️▪️تحرک اجتماعی
▫️به طور کلی تحرک اجتماعی و جابجایی بین رسته ها معمول نبوده و امکانپذیری آن نیز بسیار دشوار بوده است و حتی ازدواج نیز در میان یک رسته صورت می گرفته است.

▪️▪️رسته در برخی از کشورها
▫️در فرانسه یک سیستم سه رسته ای بود که تا زمان انقلاب فرانسه مورد استفاده قرار می گرفت.
▫️این سیستم از روحانیت (رسته اول) ، اشراف ( رسته دوم) ، دهقانان و بورژوازی (رسته سوم) تشکیل شده بود.
▫️ در انگلستان ، یک سیستم دو رسته ای وجود داشت که اشراف و روحانیت را در یک رسته قرار می داد و عوام را در رسته دیگر.
▫️این سیستم بعدا موجب ایجاد مجلس عوام و مجلس اعیان شد. نظام رسته‌بندی هنوز در بریتانیا وجود دارد و القاب سلطنتی در آن کشور هنوز به رسمیت شناخته می‌شوند.
▫️درانگلستان، رهبران اقتصادی، مقامات اداری و کارگزاران می‌توانند القاب اشرافی دریافت کنند.رسته‌ها در گذشته هر جا که اشرافیت قدیمی وجود داشت، توسعه یافته‌اند.
▫️در امپراتوری‌های قدیمی مانند چین، ایران، یونان و ژاپن؛ رسته‌ها بیش‌تر بر اساس ملی سازمان یافته بودند که گاهی از لحاظ مذهبی نیز توجیه می شدند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#رسته_اجتماعی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
نبرد من/ کتاب مقدس نازی ها

نود و پنج سال پیش در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ برای نخستین بار جلد اول کتاب "نبرد من" آدولف هیتلر منتشر شد.در سال ۱۹۲۴ که هیتلر به اتهام خیانت به کشور در زندان لندزبرگ زندانی بود متن کتاب را به منشی خود رودلف هس که با او هم‌زندان بود دیکته کرد.جلد نخست آن، با عنوان "تسویه حساب "در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ به چاپ رسید.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نبردمن

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
نبرد من/ کتاب مقدس نازی ها

▫️نود و پنج سال پیش در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ برای نخستین بار جلد اول کتاب "نبرد من" آدولف هیتلر منتشر شد.
▫️در سال ۱۹۲۴ که هیتلر به اتهام خیانت به کشور در زندان لندزبرگ زندانی بود متن کتاب را به منشی خود رودلف هس که با او هم‌زندان بود دیکته کرد.
▫️ جلد نخست آن، با عنوان "تسویه حساب "در ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۵ به چاپ رسید؛ جلد دوم آن با عنوان "جنبش ناسیونال سوسیالیسم" پایان همان سال پس از آزادی زودهنگام او از زندان نوشته شد و در بهار ۱۹۲۶ به چاپ رسید.
▫️ هیتلر در این کتاب علاوه بر زندگی خود، خط مشی فکری و عقاید سیاسی‌اش و درواقع آنچه آرزو داشت از جهان بسازد را به تصویر کشیده ‌است. ا.

▪️▪️ کتابی که مقدس شد
▫️پس از به قدرت رسیدن حزب ناسیونال سوسیالیسم در آلمان و تشکیل «رایش سوم» این متن به کتاب مقدس حکومت نازی تبدیل شد..
▫️از اواسط دهه ۱۹۳۰ کتاب هیتلر به هزینه دولت به زوج‌های تازه ازدواج کرده هدیه می‌شد، فروش نسخه‌های دست دوم کتاب ممنوع بود و تدریس آن در مدرسه‌ها به عنوان جزئی از برنامهٔ تبلیغاتی حزب ناسیونال سوسیالیست از همین دوران آغاز شد.
▫️ از این کتاب تا پایان جنگ دوم جهانی نزدیک به یازده میلیون نسخه انتشار یافت.

▪️▪️ پایان جنگ جهانی دوم و سرنوشت نبرد من
▫️از آن‌جایی که محل سکونت رسمی آدولف هیتلر شهر مونیخ بود، پس از خودکشی تمام درآمدها و اموال او از جمله حقوق معنوی کتاب نبرد من در آلمان، به دولت ایالتی بایرن تعلق گرفت.
▫️طبق قوانین ایالتی و با تأیید دولت فدرال آلمان، باز نشر این کتاب به مدت ۷۰ سال ممنوع اعلام شد. این مهلت در سال ۲۰۱۵ به پایان رسید.
▫️رسانه‌های جمعی در ماه ژانویه سال ۲۰۱۴ گزارش دادند که متن کتاب هیتلر در میان کتاب‌های الکتریکی «آمازون» در مقوله «کتاب‌ها و متون سیاسی» بالاترین مقام فروش را داشته‌است.
▫️این کتاب پس از مرگ وی برای نخستین بار از روز ۱ ژانویهٔ ۲۰۱۶ در کتابفروشی‌های آلمان در دسترس عموم قرار گرفت.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نبردمن

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
فراملی گرایی

فراملی‌گرایی یا اینترناسیونالیسم (Internationalism)، مفهومی کلی است که بر عقاید و سیاست‌های منجر به منافع مشترک اقوام و ملت‌ها، تکیه دارد و از همکاری سیاسی و اقتصادی بیشتر ملت ها حمایت می کند.
این عقیده، با ملی‌گرایی (ناسیونالیسم) در تضاد است. اینترناسیونالیست‌ها برآن‌اند که در صورت امکان‌نداشتن همکاری میان حکومت‌ها، این مساعدت بین ملت‌ها قاعدتاً امکان پذیر است.

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
فراملی گرایی

▫️فراملی‌گرایی یا اینترناسیونالیسم (Internationalism)، مفهومی کلی است که بر عقاید و سیاست‌های منجر به منافع مشترک اقوام و ملت‌ها، تکیه دارد و از همکاری سیاسی و اقتصادی بیشتر ملت ها حمایت می کند.
▫️این عقیده، با ملی‌گرایی (ناسیونالیسم) در تضاد است. اینترناسیونالیست‌ها برآن‌اند که در صورت امکان‌نداشتن همکاری میان حکومت‌ها، این مساعدت بین ملت‌ها قاعدتاً امکان پذیر است.
▫️این مکتب بر آن است که بشر را به این آگاهی برساند که هر فرد متعلق به یک جامعه جهانی است. در واقع آرمان بسیاری از انترناسیونالیست ها این است که با ایجاد یک دولت جهانی گامی به سمت جهانی سازی دموکراتیک بروند .

▪️▪️فراملی‌گرایی و سازمان های بین المللی
▫️این باور همچنین تمایل به واگذاری درجه‌ای از حاکمیت ملی – از کمترین تا بیشترین – به موسسات بین‌المللی است.
▫️هواداران کمترین میزان واگذاری حاکمیت، آن را تا جایی می‌دانند که لازمهٔ حفظ و تقویت امنیت بین‌المللی است و هواداران بیشترین میزان واگذاری، از نوعی حکومت جهانی پشتیبانی می‌کنند و بین این دو نیز طیف‌های گوناگونی وجود دارد.

▪️▪️تفاوت فراملی گرایی و جهان وطنی
▫️جهان وطنی به یکی شدن دولت ها و حکومت ها و وحدت بین دولت ها معتقد است و انترناسیونالیسم، به وحدت بین الملل اعتقاد دارد.
▫️بنابراین، هرچند این دو واژه ممکن است در تعریف متفاوت باشند، اما در عمل یکی هستند.زیرا، ملت ها باید از طریق دولت ها مذاکره نمایند و وحدت ملل، از طریق وحدت دول انجام پذیر است.

▪️▪️سوسیالیسم و فراملی گرایی
▫️فراملی گرایی یکی از مؤلفه های مهم سوسیالیسم است، بر اساس این اصل افراد طبقه کارگر همه کشورها باید در مرزهای ملی متحد شوند و برای سرنگونی نظام سرمایه داری به طور جدی با ناسیونالیسم مبارزه کنند.
▫️متفکران سوسیالیستی مانند کارل مارکس ، فردریش انگلس و ولادیمیر لنین استدلال می کنند که طبقه اقتصادی به جای ملیت ، نژاد یا فرهنگ مهم ترین عاملی است که جامعه را به صورت طبقات تقسیم بندی می کند و در واقع ایدئولوژی ناسیونالیستی ابزاری تبلیغی برای سرمایه داران یک جامعه می باشد و تر ویج ناسیونالیسم به نفع طبقه حاكم به منظور پنهان كردن تعارضات طبقاتی است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#فراملی_گرایی


☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
گروه های جماعتی

▫️یکی از انواع گروه ها در جامعه می باشند که اصلی ترین ویژگی آن ریشه داشتن در بافت جامعه است.
▫️عضویت در این نوع گروه ها بر اساس اصل و نسب است و از راه هایی مثل عضوگیری رسمی، عضویت صورت نمی پذیرد.

▪️▪️تفاوت با گروه های ذینفع
▫️گروه های جماعتی برخلاف گروه های ذینفع مرسوم که اعضا تعلق به آن ها را انتخاب می کنند و دارای ساختار و سازمان رسمی می باشند بر اساس میراث مشترک، وابستگی ها و وفاداری های سنتی تشکیل می شوند.
▫️نمونه این گروها عبارتنداز خانواده، قبیله، کاست و گروه قومی.

▪️▪️گروه های جماعتی و سیاست
▫️این گروه ها در سیاست دولت های در حال رشد نقش مهمی را ایفا می کنند.
▫️برای مثال در آفریقا بستگی های قبیله ای و خویشاوندی اغلب مهم ترین پایه تبیین منافع است
▫️همان گونه که بر خیزش ناسیونالیسم قومی و اهمیت گروه های کاتولیک در کشورهایی مانند ایتالیا و ایرلند نشان می دهد، گروه های جماعتی هنوز هم در دولت های صنعتی پیشرفته وجود دارند و تاثیر می گذارند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#گروه_جماعتی


☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
روش سقراطی (دیالکتیک)

روش سقراط که خودش آن را تلنخوس (بازجویی) می‌نامید، بر اساس سؤال و جواب متوالی و هدفمند بناشده بود؛ به طوری‌که سقراط با اختیار موضع طرف مقابل، ابتدا موافقت و همراهی او را جلب می‌کرد و سپس تناقضات استدلال‌های او آشکار شده و با استفاده از موضع خود شخص، مدعایش را رد می‌نمود.


#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#دیالکتیک
#سقراط

🅾️ @po_science
روش سقراطی (دیالکتیک)

▫️روش سقراط که خودش آن را تلنخوس (بازجویی) می‌نامید، بر اساس سؤال و جواب متوالی و هدفمند بناشده بود؛ به طوری‌که سقراط با اختیار موضع طرف مقابل، ابتدا موافقت و همراهی او را جلب می‌کرد و سپس تناقضات استدلال‌های او آشکار شده و با استفاده از موضع خود شخص، مدعایش را رد می‌نمود.
▫️ گرچه محققان تاکید می‌کنند که دیالکتیک از ابداعات سقراط نیست ولی اتفاق نظر دارند که سقراط این شیوه را پرورش داد. ارسطو می‌گوید : " دو پیشرفت در دانش بشری هست که به حق می توانیم به سقراط نسبت دهیم، یکی به کار گرفتن استدلالات استقرایی و دیگری تعاریف کلی.

▪️▪️ سقراط و سوفسطائیان
▫️ در آن دوران سوفسطائیان نفوذ زیادی بین جوانان آتنی داشتند و به آنها سفسطه و فن جدل آموزش می‌دادند وادعایشان این بود که حقیقتی وجود ندارد. آنها خود را دانشمندترین و عالمترین مردمان می‌خواندند. سقراط بنا بر نتیجه‌ای که در زندگی بدان رسیده بود، با آن‌ها که ادعای علم و دانش داشتند، به مقابله پرداخت.
▫️ روش عملی سقراط برای مبارزه با چنین اشخاصی این بود که با یکی از آنها وارد گفتگو می‌شد و می‌کوشید تا از او افکارش را دربارهٔ موضوعی خاص، مثلاً شجاعت بیرون بکشد. آن شخص در ابتدا فکر می‌کرد که حقیقت شجاعت را می‌شناسد و به آن آگاه است.

▪️▪️ حرکت از جز به کل
▫️ سقراط گفتگو را به شیوه پرسش و پاسخی شروع می‌کرد و در آغاز خود را با آنچه شخص مقابلش می‌گفت، همراه نشان می‌داد. ممکن بود این گفتگو به طول بینجامد، اما سر انجام بحث را به جایی می‌رساند که شخص مقابل به نادانی خود پی می‌برد؛ یعنی به این نتیجه می‌رسید که حقیقتاً هیچ چیزی را دربارهٔ شجاعت نمی‌داند و به این صورت، سقراط به او می‌فهماند که اعتراف به نادانی، بزرگ‌ترین دانش است.
▫️ دیالکتیک سقراطی از تعاریف کمتر کافی آغاز می‌شود و به تعاریف کافی‌تر می‌رسد، یا از ملاحظه و بررسی موارد جزئی به سمت یک تعریف کلی پیش می رود. تعلیم و تعلم برای سقراط به معنی تعلیم نظری محض نبود، بلکه مقصود او بیشتر هدایت آدمی به بصیرت واقعی است.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#دیالکتیک
#سقراط

🅾️ @po_science
صدور فرمان مشروطیت

▫️۱۱۴سال پیش (به دنبال گسترش تحصن مشروطه خواهان) در ۱۴ مرداد ۱۲۸۵، مظفرالدین شاه قاجار فرمان برقراری نخستین حکومت مشروطه در ایران را صادر کرد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#صدور_فرمان_مشروطه

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
  صدور فرمان مشروطیت

▫️۱۱۴سال پیش (به دنبال گسترش تحصن مشروطه خواهان) در ۱۴ مرداد ۱۲۸۵، مظفرالدین شاه قاجار فرمان برقراری نخستین حکومت مشروطه در ایران را صادر کرد. 
▫️ در این فرمان که خطاب به مشیرالدوله صدراعظم صادر شد، آمده است: «. . . در این موقع که رأی همایون ملوکانه ما بدان تعلق گرفت که برای رفاهیت و آسودگی قاطبه اهالی ایران و تشیید و تایید مبانی دولت، اصلاحات مقتضیه به مرور در دوایر دولتی و مملکتی به موقع اجرا گذارده شود، چنان مصمم شدیم که مجلسی از منتخبین شاهزادگان و علما و اعیان و اشراف و ملاکین و تجار و اصناف به انتخاب طبقات مرقومه در دارالخلافه تهران تشکیل و تنظیم شود. . . و در کمال امنیت و اطمینان عقاید خودشان را در خیر دولت و ملت و مصالح عامه و احتیاجات مهمه قاطبه اهالی مملکت به توسط شخص اول دولت به عرض برسانند که به صحه مبارکه موشح و به موقع اجرا گذارده شود. . . »

▪️▪️فرمان تشکیل مجلس شورای ملی
▫️دو روز پس از این فرمان، مظفرالدین شاه دستور تشکیل اولین مجلس شورای ملی را صادر کرد.
▫️در این دستور که مکمل فرمان مشروطیت بود آمده است: «جناب اشرف صدر اعظم، در تکمیل دستخط سابق خودمان مورخه ۱۴ جمادی‌الثانی ۱۳۲۴ که صریحاً امر در تاسیس مجلس منتخبین ملت نموده بودیم، مجدداً برای آنکه عموم مردم از توجهات ما واقف باشند مقرر می‌داریم که مجلس مزبور را صریحاً دائر نموده و بعد از انتخاب اجزای مجلس، فصول و شرایط نظام مجلس شورای ملی را براساس امضای منتخبین بطوری که شایسته مملکت باشد مرتب نمایند که به شرف عرض و با امضای همایون این مقصود مقدس صورت پذیرد. »

▪️▪️تدوین نظامنامه انتخابات
▫️ کار تدوین نظامنامه انتخابات توسط مجلسی مرکب از نمایندگان شاهزادگان، علمای قاجاریه، اعیان و اشراف، مالکین، تجار و اصناف آغاز شد.
▫️ این مجلس پس از ۳۳ روز موفق شد نظامنامه انتخابات را‌ آماده کند و آن را به امضای شاه برساند.▫️به موجب این نظامنامه که با ۵۱ اصل در ۱۷ شهریور ۱۲۸۵ تدوین و به تایید شاه رسید، تعداد ۱۵۶ نماینده انتخاب شدند که ۶۰ نفر از آنان نمایندگان تهران بودند.

▪️▪️اولین مجلس شورای ملی
▫️اولین جلسه مجلس شورای ملی در ۱۷ مهر این سال تشکیل شد. 
▫️هشتم دی ۱۲۸۵، اولین قانون اساسی ایران با عنوان «نظامنامه سیاسی» مشتمل بر ۵۱ اصل تدوین شد و به امضای شاه رسید.
▫️این قانون در حقیقت گزیده‌ای از قوانین اساسی کشورهای بلژیک، فرانسه و بلغارستان بود. این قانون با امضای شاه، صورت قانونی یافت.
▫️۱۰ روز پس از این رویداد مظفرالدین شاه در ۱۸ دی ۱۲۸۵ درگذشت.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#صدور_فرمان_مشروطه

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
نظریه ی بازدارندگی ( deterrence Theory)

نظریه بازدارندگی یک نظریه در امنیت بین‌الملل است که پس از بمباران اتمی ژاپن توسط ایالات متحده آمریکا و آغاز جنگ سرد مورد توجه قرار گرفت. نظریه بازدارندگی بیان می‌کند که جنگ‌افزارهای هسته‌ای، به علت قدرت تخریب‌گری بالا، می‌توانند از حمله نظامی یک کشور قدرتمندتر جلوگیری کنند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نظریه_بازدارندگی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
نظریه ی بازدارندگی ( deterrence Theory)

▫️نظریه بازدارندگی یک نظریه در امنیت بین‌الملل است که پس از بمباران اتمی ژاپن توسط ایالات متحده آمریکا و آغاز جنگ سرد مورد توجه قرار گرفت.
▫️ نظریه بازدارندگی بیان می‌کند که جنگ‌افزارهای هسته‌ای، به علت قدرت تخریب‌گری بالا، می‌توانند از حمله نظامی یک کشور قدرتمندتر جلوگیری کنند.
▫️ در تعريف بازدارندگي آمده است بازدارندگي عبارت است از «باز داشتن حريف از دست زدن به انجام يك رفتار، با تهديد به اين كه در صورت انجام آن دچار خسارت غير قابل قبولي خواهد شد».
▫️در واقع وضعيت بازدارندگي، وضعيتي است كه حريفي، حريف ديگر را بدون به كار گيري قوه ي قهريه و صرفا با تهديد به كارگيري آن به اجابت خواسته ي خود وا مي دارد.

▪️▪️دیدگاه‌های بازدارندگی

1⃣ برنارد برودی:
▫️برنارد برودی به‌عنوان اولین و مهم‌ترین نظریه‌پرداز بازدارندگی در دوران جنگ سرد است. به‌ نظر وی تهدید اعلام‌شده در بازدارندگی باید از تاثیری تعیین‌کننده برخوردار باشد، هیچ خللی در آن راه نیابد و حداقل ضمانت اجرای آن مبهم نباشد. به ‌نظر وی، تهدید بازدارنده موجب می‌شود تا هزینه‌های اقدام نخست بیش‌ از منافع آن جلوه کند‌، در نتیجه از هر گونه اقدام خطرناک خودداری خواهد شد. بنا‌بر اعتقاد برنارد برودی، یک کشور برای اطمینان از سیاست بازدارندگی باید از توان ضربه‌ی دوم برای تضمین بقای خود و شکست‌دادن طرف مقابل آسوده خاطر باشد.

2⃣هنری کیسینجر:
▫️وی درباره‌ی بازدارندگی می‌گوید: هر چند بازدارندگی سیاست مسلط نظامی است، اما بیشتر از هر چیز وابسته به ملاک‌های روانی می‌باشد.
▫️ در این سیاست، سعی می‌شود تا تصور خطر‌های تحمل‌ناپذیر، طرف مخالف را از ارتکاب به عمل باز دارد. پیروزی این سیاست بستگی به آگاهی کامل از محاسبات طرف مخالف نسبت ‌به حیله‌ای که جدی گرفته شود، دارد.

3⃣والتر میلیس:
▫️به ‌نظر وی درحالی‌که ترس از اقدامی غیر عقلانی می‌تواند بازدارندگی را تقویت کند، عقلانیت بیش از حد ممکن است به جنگ ناخواسته‌ای منجر شود، و آن هنگامی است که یکی از طرفین عاقل با اعتقاد راسخ به مجبور ‌بودن طرف مقابل به عقب‌نشینی، بحرانی را شروع کرده یا تصمیم بگیرد قاطعانه ایستادگی کند، حال آن‌که محاسبه‌ی طرف مقابل این است که می‌تواند به آخرین حرکت بی‌خطر دیگر دست بزند، چرا‌ که طرف اول را برای عقب‌نشینی به اندازه‌ی کافی عاقل می‌پندارد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#نظریه_بازدارندگی

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
دولت دایه (Nanny state)

▫️ دولت دایه یا دولت تیمارگر اصطلاحی است که منشأ بریتانیایی دارد این نوع دیدگاه بیانگر این است که یک دولت و سیاست‌های آن بیش از اندازه در نقش حفاظت کننده ظاهر می شوند و در انتخاب و اختیار شخصی افراد دخالت می کنند.
▫️این اصطلاح برای اولین بار توسط یکی از اعضای حزب محافظه کار بریتانیا در هفته نامه The Spectator مورد استفاد قرار گرفت.
▫️ تعریفی که از آن وجود دارد اشاره به دولتی اقتدارگرا است که بیش از اندازه مداخله جو می باشد.
▫️این دولت مردم را با کنترل کردن و تامین نیازهای مالی شان به مانند بچه تربیت می کند.
▫️برخی از امور مربوط به دولت از جمله تامین سیاست بهداشت عمومی و سیاست های ایمنی به عنوان نمادی از این دولت یاد می شوند.


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#دولت_دایه

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾️ @po_science
تسلیم ژاپن

تسلیم امپراتوری ژاپن، ۷۵ سال پیش توسط امپراتور هیروهیتو در ۱۵ آگوست اعلام شد و به‌طور رسمی در ۲ سپتامبر ۱۹۴۵ به امضا درآمد و جنگ جهانی دوم را به پایان رساند.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#تسلیم_ژاپن
#جنگ_جهانی_دوم

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
تسلیم ژاپن

▫️۷۵ سال پیش در چنین روزی ، تسلیم امپراتوری ژاپن توسط امپراتور هیروهیتو ، در ۱۵ آگوست اعلام شد و به‌طور رسمی در ۲ سپتامبر ۱۹۴۵ به امضا درآمد و جنگ جهانی دوم را به پایان رساند.
▫️در اواخر ژوئیه سال ۱۹۴۵، نیروی دریایی امپراتوری ژاپن در دفع حملات توفیقی نداشت و حمله متفقین به ژاپن قریب‌الوقوع بود.
▫️امپراتوری بریتانیا، چین و ایالات متحده خواستار تسلیم بی قید و شرط نیروهای مسلح ژاپن در اعلامیه پوتسدام در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۱۹۴۵ شدند و اظهار داشتند که در غیر این صورت «نابودی سریع و حتمی» خواهد بود.

▪️▪️بمباران اتمی ژاپن
▫️در ۶ آگوست سال ۱۹۴۵، ایالات متحده یک بمب اتمی را بر فراز شهر ژاپن هیروشیما منفجر کرد.
▫️شانزده ساعت بعد، رئیس‌جمهور آمریکا هری اس. ترومن دوباره خواستار تسلیم ژاپن شد و به آنها هشدار داد که "انتظار بارانی از ویرانی از آسمان را داشته باشید، چنان که گویی هیچ وقت روی زمین وجود نداشتید."
▫️اواخر عصر روز ۸ اوت ۱۹۴۵ مطابق توافق‌نامه یالتا، شوروی با نقض پیمان بی‌طرفی اتحاد جماهیر شوروی و ژاپن، به ژاپن اعلان جنگ داد، و اندکی پس از نیمه شب در ۹ آگوست ۱۹۴۵، به حکومت دست نشانده ژاپن در منچوری حمله کرد.
▫️ساعاتی بعد، ایالات متحده بمب اتمی دوم را، این بار در شهر ژاپن ناگازاکی استفاده نمود.

▪️▪️پذیرش اعلامیه پوتسدام
▫️در پی این وقایع، امپراتور هیروهیتو مداخله کرد و به شورای عالی تصمیم‌گیری جنگ دستور داد شرایطی را که متفقین در اعلامیه پوتسدام برای پایان دادن به جنگ تعیین کرده بودند را بپذیرد.
▫️در ۱۵ آگوست امپراتور هیروهیتو پس از چندین روز مذاکرات پشت پرده و کودتای ناکام ، در یک سخنرانی ضبط شده رادیویی به سراسر کشور اعلام کرد که امپراتوری برابر متفقین تسلیم شده‌است.

▪️▪️امضا قرارداد تسلیم
▫️در ۲۸ آگوست اشغال ژاپن توسط متفقین آغاز شد. مراسم تسلیم در تاریخ ۲ سپتامبر، بر روی کشتی جنگی نیروی دریایی ایالات متحده یو اس اس میسوری برگزار شد، که در آن مقامات دولت ژاپن قرارداد تسلیم ژاپن را امضا کردند و بدین ترتیب جنگ خاتمه یافت.
▫️با این وجود نقش بمب باران هسته ای ژاپن در تسلیم بی قید و شرط ژاپن و ابعاد اخلاقی این مسئله همچنان محل بحث است.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#تسلیم_ژاپن
#جنگ_جهانی_دوم

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
📷 وزیر امور خارجه ژاپن مامارو شیگمیتسو بر روی ناو یو اس اس میسوری حین امضای سند تسلیم ژاپن


#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#تسلیم_ژاپن
#جنگ_جهانی_دوم

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
وحشت سرخ(Red Scare)

وحشت سرخ، گسترش ترس در مورد اوج‌گیری احتمالی کمونیسم یا چپ گرایی رادیکال است که از سوی ضد-چپگرایان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اصطلاح برگرفته از پرچم های سرخ رنگ کمونیست ها می باشد.وحشت سرخ به دو دوره ی تاریخی در ایالات متحده آمریکا اشاره دارد.

#علوم_سیاسی
#آموزش_سیاسی
#وحشت_سرخ

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @po_science
2024/09/23 10:33:34
Back to Top
HTML Embed Code: