Telegram Web Link
📕دوره آموزشی «سازندگان امروزین جهان اسلام: بازخوانی کتاب ۵۰۰ مسلمان تاثیرگذار در جهان امروز»

👈 مسلمانان جهان امروز با حدود دو میلیارد و دویست میلیون جمعیت، تقریبا یک چهارم ساکنان کره زمین را تشکیل می‌دهند. در میان این افراد، شخصیت‌های دینی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی،‌ فرهنگی و علمی وجود دارند که تاثیر بیشتری نسبت به دیگران، بر عموم مسلمانان دارند. این افراد در زمینه‌های مذکور گاه بسیار مشهور و در مواردی کمتر در میان مسلمانان شناخته شده هستند. از چند سال قبل، شماری از مسلمانان اقدام به تهیه فهرستی از موثرترین مسلمانان جهان در زمینه‌های مختلف را فراهم کردند. در این دوره آموزشی تلاش می‌کنیم تا با بررسی این کتاب، درباره مهم‌ترین مسلمانان امروز در زمینه‌های مختلف اطلاعاتی به دست بیاوریم و از این طریق، با جهان اسلام، بوسیله نخبگان و شخصیت‌های پرتاثیرش آشنا شویم.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🥙🥗 جامعه مدنی ایران به پیش: معرفی صفحه «خانواده روستایی»

👈 در غیاب نهادهای حاکمیتی بزرگ، همچون انستیتو گوته (آلمان)، بنیاد میر (روسیه)، شورای هندی برای روابط فرهنگی (هند)،‌ بنیاد کره (کره جنوبی)، موسسه یونس امره (ترکیه) و امثال آن، برای معرفی فرهنگ‌ ملی و فرهنگ‌های محلی کشورمان، جامعه مدنی ایران، تلاش‌های ارزشمندی برای معرفی فرهنگ ایرانی به جهان آغاز کرده است. واضح است که با واقعیت‌های جهان امروز، این فعالیت‌ها تنها در صورتی می‌توانند تداوم یابند که ماحصل همکاری گروه‌های فرهنگی، رسانه‌ای و تجاری باشند و بتوانند با برقراری گردش مالی واقعی به حیات خود ادامه دهند.

👈 یکی از این پروژه‌های فعال در اینستاگرام که خوشبختانه مخاطبان بین‌المللی خوبی نیز یافته،‌ Rural Family نام دارد که ظاهرا با الهام‌گرفتن از نمونه‌های مشابه جهانی، توانسته غذاهای ایرانی را به جهان معرفی کند و مورد استقبال بسیاری نیز واقع شده است. تلاش‌هایی این چنین بیش و بیشتر باد!

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🌾🍚 حمایت‌ ایرانیان جهان از کودکان نیازمند ساکن ایران

👈 در هفته‌های گذشته، بنیاد گلستان، هماهنگ‌کننده اقدامات ایرانیان جهان برای کمک به کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست داخل ایران، حمایت از یکی دیگر از نهادهای متولی این امر در ایران (مرکز «لبخند شیرین» در بوشهر) را آغاز کرد. به راستی باید به همت مجریان و حامیان زنجیر خدماتی این چنین، از تلاش‌ها برای جمع‌آوری و انتقال، تا مصرف و ارایه این خدمات آفرین گفت.

نیز نگاه کنید به:
▫️ایرانیان در اندیشه تیرانیان
▫️پویش «آموزش برای همه فرزندان سرزمینم»: فرصتی برای خدمت به فرزندان ایران
▫️از دنیا به سنندج: نمونه‌ای از خیرخواهی و همدلی ایرانیان
▫️«کوله‌پشتی‌ مهربانی»: خدمتی دیگر از ایرانیان خارج کشور به دانش‌آموزان کم‌برخوردار ایرانی
▫️بنیاد گلستان: نمونه‌ای از فعالیت‌های خیریه ایرانیان ساکن آمریکا معطوف به ایران

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎓 مدرسه تابستانی «آرشیوهای اسلام در امپراتوری روسیه (قرن شانزدهم تا اوایل قرن بیستم)»، اتریش

👈 «کمیسیون مطالعه اسلام در اوراسیای مرکزی» در «آکادمی علوم اتریش» در تابستان سال آینده، مدرسه‌ای تابستانی برای بررسی منابع دست اول در مطالعه اسلام در روسیه در قرون گذشته برگزار خواهد کرد. این مدرسه تابستانی فاقد هزینه ثبت نام است و هزینه‌های سفر و اقامت شرکت‌کنندگان را نیز تقبل می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مدرسه تابستانی و احیانا اقدام، می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎓 کمک هزینه تحصیل دکترا در زمینه خاورمیانه و کشورهای اسلامی، دانشگاه لندن، انگلستان

👈 مرکز مطالعات اسلام و غرب آسیا در کالج رویال هالووی انگلستان، با همکاری یکی از بنیادهای اسلامی آن کشور، به دو دانشجوی بریتانیایی و دو دانشجوی بین‌المللی برای در زمینه #خاورمیانه_شناسی و کشورهای اسلامی کمک هزینه ارائه می‌کند. این کمک هزینه شامل تقبل هزینه دانشگاه به اضافه پرداخت حقوق ماهانه است. درباره شرایط تحصیل در این دوره چنین می‌خوانیم:
This includes, but is not limited to, research questions on the Middle East covering modern history, political and social changes, religious authority, Islamism, gender dynamics, democracy and elections, the experiences of Muslims in Europe, diasporas, and media influence. Applicants with experience working in or researching lower- or middle-income countries are particularly encouraged to apply.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر و احیانا اقدام می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
درباره قزلباشان افغانستان 🇦🇫

👈 «قزلباش ها کنفدراسیونی متشکل از 7 طایفه ترک (شاملو، روملو، استاجلو، تکلو، افشار، قاجار، ذوالقدر، بهارلو) بودند که پارچه های قرمز بر سر می پوشیدند و نام قزلباش به معنای «سر سرخ» را به خود اختصاص دادند. قزلباش های افغان به طوایف مختلف تعلق دارند: افشار، جوانشیر، مرادخان، و همچنین بیات، شاهسون، انصارلو، و شاه‌آقا. جوانشیرها اصالتاً شوشی هستند و بخش عمده ای از قزلباش های افغان را تشکیل می دهند. محله افشاری بالا در کابل روستاهای نهاقچی و تپه بین کابل و هرات، با افشارها پیوند دارند. روستاهای آبشار و آبشارا در اطراف هرات نیز با افشارها مرتبط است.قزلباش ها در محله چنداول کابل تعداد زیادی دارند که با هزاره‌ها زندگی می‌کنند. در منابع اواخر قرن نوزدهم ذکر شده است که قزلباش ها در کابل، هرات، قندهار و ترکستان افغانستان پراکنده اند» (ویکی‌پدیا)

👈 «تصویر، اثر نقاش انگلیسی؛ راتاری است که دو تن از قزلباشان را در کابل نشان می دهد و کلاه تاج گونه به رنگ سرخ که نماد قزلباشان بود در دستارهای شان دیده می شود.» (منبع)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
✍️ #ایده_پژوهشی میراث قزلباشان کابل

👈 یکی از مسایل کمتر پژوهش‌شده در زمینه شناخت ایران و جوامع پارسی‌مآب (Persiante)، گستره جغرافیایی حضور و تاثیرگذاری قزلباش‌ها، خصوصا حضور شرقی ایشان و مخصوصا در شهر کابل است که هنوز می‌توان آثار آن را در بخش‌های مختلف فرهنگ افغانستان مشاهده کرد. تاکنون پژوهشی میان‌رشته‌ای و چند جانبه در این زمینه صورت نگرفته و البته انجام آن در گرو تسلط به زبان فارسی، دانش تاریخی عمیق و آشنایی با روش‌ها و شیوه‌های بررسی موضوعات تاریخی است. بسیار از دانشجویان و پژوهشگران غیر فارس‌زبان مشتاق به انجام چنین پژوهشی هستند اما تسلط کافی به زبان فارسی و دسترسی محلی به اسناد و امکان مصاحبه را ندارند. این است که پژوهش جدی در این زمینه کمتر صورت می‌گیرد.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎤 #کارگاه «عاشورا:‌ زندگی و میراث امام حسین»، دانشگاه هاروارد،‌ آمریکا

👈 «پروژه تشیع و امور جهانی» با همکاری مدرسه الهیات دانشگاه هاروارد در آمریکا،‌ در روزهای آینده، سری جدید کارگاه‌های خود با موضوع عاشورا و فرهنگ حسینی را برگزار می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نشست‌های علمی می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
✍️ «روحیه ملل» و انگاره جهان برای ایرانیان در سال ۱۳۱۲

👈 منبع: مجله مهر، مهرماه ۱۳۱۲، صفحه ۴۰۰ ؛ قابل مشاهده در اینجا

👈 «مهر، عنوان مجله‌ای بود که از سال ۱۳۱۲ منتشر می‌شد، مدیر این مجله مجید موقر بود، ایرج افشار هم مدتی سردبیر آن بود. نویسنده و محققان صاحب‌نامی با این مجله همکاری می‌کردند، از جمله: سعید نفیسی، بدیع‌الزمان فروزانفر، ریچارد فرای، محمد معین ، عبدالحسین زرین‌کوب، رشید یاسمی، مجید موقر، ایرج افشار، منوچهر ستوده، علی دشتی و...» (ویکی‌پدیا)

#نشریه_خوانی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎉 ایران صفوی، جشن‌های نوروز و ولایت حضرت علی (ع)‌

👈 برخلاف عمده نیروهای فکری و سیاسی سنی‌مذهب در قرون میانه و ناسازگاری‌های اخیر میان شماری از تاثیرگذاران فرهنگی و مذهبی در دهه‌های اخیر، صورت فرهنگ عمومی در ایران برای قرن‌ها نتیجه نوعی درهم‌آمیزی آگاهانه از عناصر شیعی و اجزای کهن ایرانی بوده است و در این مسیر البته تاثیرگذاران دوره صفویه، از پادشاهان گرفته تا عالمان، موثر بوده‌اند.

👈 گزارش فضلی خوزانی از اول فروردین ۹۱۴ هجری خورشیدی (برابر با ۷ رمضان ۹۱۴ قمری و ۲۲ مارس ۱۵۳۵) بسیار جالب است.

👈 منبع: افضل التواریخ، فضلی خوزانی اصفهانی، تهران، موسسه پژوهشی میراث مکتوب، ۱۳۹۸، دفتر اول از جلد دوم، صفحه ۱۷۱

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🧩 از «یک کلاغ چهل کلاغ» و «افتضاح روسی» تا «تلفن عربی» و «پچ‌پچ چینی»

👈 سیر برخی مفاهیم و منظورها، مثلا در قالب بازی‌های یکسان، در فرهنگ‌های مختلف و نامیده شدن به نام‌های مختلف،‌ یک پدیده فرهنگی بسیار جالب است.

👈 به عنوان نمونه، آن بازی که در ایران «یک کلاغ چهل کلاغ» خوانده می‌شود،‌ در انگلیسی «پچ‌‌پچ چینی» (Chinese whispers) یا «افتضاح روسی» (Russian scandal)، در فرانسه «تلفن عربی» (Téléphone arabe) با دلالت آشکار استعماری، در ترکی «از گوش به گوش» (kulaktan kulağa)، در آلمانی «پست ساکت» (Stille Post)،‌ در عربی «تلفن بی‌سیم» (هَاتِف لَاسِلْكِيّ) و در لهستانی «پست کر» (głuchy telefon) نامیده می‌شود.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📕 علی الحمود و یادداشت‌های فرهنگی او

👈 علی الحمود، دانشجوی استرالیایی لبنانی‌تبار و مشغول به تحصیل در دوره دکترا در دانشگاه غرب سیدنی، در صفحه‌ای که اخیرا راه‌اندازی کرده، یادداشت‌هایی را درباره مسایل مختلف فرهنگی به انتشار می‌رساند.

👈 از جمله نگاشته‌های وی می‌توان به یادداشتی اشاره کرد که درباره سفر و اقامت سه سال قبلش به ایران نگاشته است.

👈 برای دنبال کردن یادداشت‌های وی می‌توانید به این پیوند و به این حساب در شبکه اجتماعی ایکس مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🕋 سفر حج، تبادلات مادی و گردش کالا از گذشته تا حال

👈 سفر حج از دیرباز تاکنون، یکی از مهم‌ترین موقعیت‌های تبادلات مادی و غیر مادی بوده است. اگرچه تبادلات غیرمادی در حج، از جمله انتقال دانش و گسترش شبکه‌های علمی، تاکنون قدری مورد بررسی قرار گرفته، تبادلات مادی و حتی آشنایی برخی مردمان دور دست با فراورده‌های مناطق دیگر دنیا بوسیله سفر حج، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.

👈 در دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰، آشنایی برخی از ایرانیان با کالاهایی با منشا دوردست، عمدتا از طریق سفر حج به وقوع می‌پیوست؛ کالاهایی که وابسته به مناطقی بودند که روابط سیاسی و اقتصادی ایران با آنها قطع شده بود. در این زمینه پژوهش جدی صورت نگرفته اما تویت پیوست شده، تا اندازه‌ای این واقعیت را بازنمایی می‌کند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎤خوانشی از کتاب «روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه» (بخش ۴): «اجمالی در احوال مولف (۲)»

👈 «روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه خاطرات محمد حسن صنیع‌الدوله ملقب به «اعتمادالسلطنه» است. این کتاب از منابع سودمند مطالعهٔ تاریخ سیاسی و اجتماعی دوره قاجاریه محسوب می‌شود. اعتمادالسلطنه که از رجال دربار ناصرالدین شاه بود، در روزنامه خاطرات خود، وقایع سیاسی و اتفاق‌های دربار را در ۱۵ سال آخر عمرش ثبت کرده است که شامل سال‌های ۱۲۹۸ تا ۱۳۱۳ قمری برابر با ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۵ میلادی می‌شود. وی چون به دربار شاه راه داشت، نکته‌های قابل توجهی از زندگی رجال، وضع اجتماعی، زدوبندهای سیاسی و مسائل پشت پرده به نگارش درآورده‌است. متن کامل این کتاب در سال ۱۳۴۵ به کوشش ایرج افشار براساس نسخهٔ آستان قدس منتشر شد» (ویکیپدیا)

👈 برای استفاده از محتوای این کتاب می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

بخش اول
بخش دوم
بخش سوم

#کتاب_صوتی_روزنامه_خاطرات_اعتمادالسلطنه

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
⌨️ اهمیت استفاده از سرویس meaning گوگل برای دانشجویان و پژوهشگران

👈 اگرچه ممکن است این مطلب برای شماری از دنبال‌کنندگان عزیز کم‌اهمیت و یا بدیهی به نظر برسد، اما باید دانست که هنوز برخی دانش‌پژوهان هستند که از سرویس meaning گوگل استفاده لازم را نمی‌کنند.

👈 یک دانش‌پژوه آگاه و کوشا، هر روز بارها کلمه‌ای انگلیسی را در گوگل تایپ و بعد از آن عبارت meaning را درج می‌کند. بعد از enter در صفحه اول و به سادگی هر چه تمام تر، معنای آن عبارت با ارجاع به لغت‌نامه‌های متقن انگلیسی، به خوبی درج می‌شود. در سمت راست صفحه نیز می‌توان تنظیم کرد که معنا به زبان فارسی بیاید اما نباید به آن اکتفا کرد و معنای انگلیسی به انگلیسی را باید اصل گرفت.

👈 در صورتی که علاقه‌مندی این گونه جستجو درباره همه عبارات جدید انگلیسی را بر خود لازم بداند، و معانی را به انگلیسی و درون جمله یادداشت کند، به تدریج تفاوت محسوسی در سطح زبان انگلیسی خود احساس خواهد کرد.

#تقویت_زبان_انگلیسی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
از خصومت تا همکاری 🇮🇶🇮🇷: راهی باریک‌تر از مو میان حکمرانان

👈 در روزهای گذشته، سرلشکر محمدحسین باقری، دیدارهای مهمی با دولت‌مردان عراقی داشت. از میان آنها می‌توان به دیدارهای نظامی با وزیر دفاع و فرمانده ارتش و بازدید از مقر فرماندی نیروی زمینی عراق اشاره کرد. در این دیدارها اغلب، سرلشگر عبدالامیر رشید یارالله، فرمانده ارتش عراق میزبان او بود. این دو فرمانده احتمالا سال‌هایی را در جنگ هشت‌ساله روبروی هم جنگیده بودند (باقری از فرماندهان عالی و یارالله از فرماندهان میانی) اما این روزها با یکدیگر «گل می‌گفتند و گل می‌شنیدند». امری که تاثیر و تفوق اصول حکمرانی بر روابط انسانی را نشان می‌دهد.

👈 سرلشگر باقری اصالتا از منطقه افشرد در شمال شرق ایران و سرلشگر یاراالله از قبیله مشهور بنی‌لام از قبایل شیعه عراق است. هر دو تقریبا هم‌ سن‌اند اما از آنجا که بنا بر یک سنت قدیم، موی سفید در ارتش عراق مذموم و ناپسند به شمار می‌رود، موی. خود را رنگ می‌کند.

👈 گزارش این دیدارهای دوستانه را می توانید در اینجا و اینجا ببینید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
2024/11/19 19:41:55
Back to Top
HTML Embed Code: