Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
JIOPS_Volume 1_Issue 2_Pages 1-20(2).pdf
504 KB
#مقاله علمی و پژوهشی در رشته روانشناسی با عنوان بررسی الگوی تحلیل مسیر ابعاد خشنودی شغلی و تعهد سازمانی

@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پژوهش و روانشناسی
💠💠💠💠💠 🔶 شخصیت مرزی : زندگی بر روی یک ترن هوایی چگونه است؟ متخصصان معمولا رابطه با افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی را با ترن هوایی مقایسه می‌کنند. اما نه از نوع سرگرم کننده‌. رابطه با چنین افرادی سخت، پر از هرج و مرج و درگیری است. افراد داراى شخصیت مرزی…
👆👆👆
ادامه👇👇👇

معمولا این افراد در مورد صداقت رفتار دیگران با خودشان آگاه نیستند و این روش برخورد با آن‌ها به آن‌ها کمک خواهد کرد که صداقت شما را باور کنند.

۳.نقش نجات دهنده را بازی نکنید.

او را تشویق کنید که مسئولیت انتخاب و اقدامات خود را بپذیرد. اگر او بیش از حد ولخرجی کرده و اکنون دیگر پول پرداخت یه آدامس را ندارد، به جای او پرداخت نکنید.

از آن‌جایی که افراد داراى شخصیت مرزی با هویت خود و خودآگاهی مشکل دارند، همچنین گاه احساس می‌کنند که نظرات ديگران به آن‌ها اشاره دارد در صورتی که اینطور نیست. ممکن است شما گل به خانه بیاورید و او تصور کند که دارید به او خیانت می‌کنید. و یا ممکن است به کاری که او انجام داده نظری بدهید و او فکر کنید که به کار او می‌خندید.

ممکن است تمامی این کارها و تلاش‌های شما گاهی به ثمر ننشیند و احساس شکست خوردگی کنید. اما سعی کنید در چنین مواقعی به روزهای خوبی که با هم گذرانده‌اید فکر کنید و صبر و تحمل خود را برای بهبود افزایش دهید.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

♋️ نحوه تنفس بر قدرت توجه تاثیر می‌گذارد 


🤓 پژوهشگران ایرلندی در بررسی جدید خود ادعا کردند قدرت شناخت و توجه، با چگونگی تنفس در ارتباط است.

🔍 پژوهشگران “کالج ترینیتی دوبلین”(Trinity College) در ایرلند، یک ارتباط نوروفیزیولوژیکی میان تنفس و شناخت یافته‌اند و ادعا می‌کنند ورای ارتباط میان تمرین‌های مدیتیشن مبنی بر تنفس و مزایای شناختی، یک توضیح توصیفی جالب وجود دارد.

🔶 برای قرن‌ها ادعا می‌شد روش‌های خاص تنفس که در این گونه تمرین‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند پیامدهای سودمندی از جمله احساسات مثبت و افزایش تمرکز شناختی داشته باشند اما اخیرا، پژوهشگران، توضیحات فیزیولوژیکی ورای این گزارش‌ها را آغاز کرده‌اند.

🔶 آخرین پژوهش کالج ترینیتی دوبلین، نخستین ارتباط نوروفیزیولوژیکی میان تنفس و سیستم‌های توجهی مغز را نشان داده است. این پژوهش، در ناحیه کوچکی از مغز موسوم به “لوکوس سیرولئوس”(locus coeruleus) انجام شد. این ناحیه، از هسته‌هایی در پل مغز تشکیل شده است که در ایجاد پاسخ‌های تنیدگی و هراس دخالت دارند. لوکوس سیرولئوس، تولید هورمون و پیام‌رسان عصبی موسوم به “نورآدرنالین” (NE) را بر عهده دارد.

🔶“مایکل ملنیچوک” (Michael Melnychuk)، نویسنده ارشد این پژوهش می‌گوید: نورآدرنالین، یک سیستم چندمنظوره در مغز است. این ماده هنگام داشتن استرس، بیش از حد تولید می‌شود و قدرت تمرکز را از بین می‌برد. وقتی احساس تنبلی داریم، میزان کمتری از نورآدرنالین ترشح می‌شود اما دوباره نمی‌توانیم تمرکز کنیم؛ بنابراین با بروز هر یک از احساسات ما، مقداری از این ماده ترشح می‌شود.

🔶 این پژوهش جدید نشان می‌دهد که در ناحیه لوکوس سیرولئوس، نورون‌ها نسبت به محیط شیمیایی حساس هستند و به سطوح کربن‌دی‌اکسید که براساس مراحل گوناگون تنفسی متفاوت هستند، واکنش نشان می‌دهند. فرضیه بعدی این است که رابطه‌ای میان عملکرد توجهی و تنفس وجود دارد که توسط ناحیه لوکوس سیرولئوس، تعدیل می‌شود.

🔶 ملنیچوک ادامه می‌دهد: این پژوهش نشان می‌دهد هنگام تنفس، فعالیت ناحیه لوکوس سیرولئوس، به آرامی افزایش و هنگام بازدم کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، توجه، تحت تاثیر تنفس قرار دارد و با چرخه تنفس، افت و خیز پیدا می‌کند. ممکن است با تمرکز بر تنفس و تنظیم آن، بتوان به بهینه‌سازی سطح توجه کمک کرد و تمرکز بر سطح توجه هم بتواند تنفس را هماهنگ سازد.

🔶 ارتباط نوروفیزیولوژیکی پیچیده میان تنفس و توجه، برخی احتمالات درمانی را مطرح و ادعا می‌کند شاید تنفس، راهی برای تعدیل مستقیم سطوح نورآدرنالین باشد. این پژوهش اشاره می‌کند که شاید بررسی‌های بیشتر، به درمان‌های غیردارویی بیماران گوناگونی منجر شوند که در شرایط خطرناک توجهی قرار دارند. همچنین ممکن است به کودکان مبتلا به ”اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی” (ADHD)
یا بزرگسالان مبتلا به زوال عقل کمک کند.
این پژوهش، در مجله Psychophysiology به چاپ رسیده است.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
JIOPS_Volume 3_Issue 1_Pages 57-70.pdf
409.9 KB
مقاله علمی و پژوهشی در رشته روانشناسی با عنوان روایی‌سنجی ارزیابی عملکرد سنتی و ارزیابی چندوجهی شایستگی‌ها از طریق کانون ارزیابی
🔻🔻🔻
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
طرحواره درمانی کتاب 93.pdf
612.9 KB
#پروتکل

قسمت هایی از کتاب و پروتکل طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت مرزی
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

مقاله داغ چیست؟

🔸 شاید تا به حال با خبرهایی مثل «انتخاب مقاله استاد دانشکده فلان به عنوان مقاله داغ» در وب‌سایت دانشگاه‌تان و یا در بوردهای خبری داخل راهروهای دانشکده برخورد کرده‌ باشید؛ اما آیا به این فکر کرده‌اید که معیار داغ بودن یک مقاله چیست؟

🔺«در سایت مؤسسه ISI، بخشی وجود دارد به نام Essential Science Indicator که پراستنادترین مقالات را معرفی می‌کند. در این بخش، مقالاتی که در طول دو سال گذشته، بیشترین ارجاعات را کسب کرده‌ باشند، معرفی می‌شوند و گاه تحت عنوان مقالات داغ شناخته می‌شوند. یکی از تبصره‌های آیین‌نامه جدید ارتقای هیات علمی، تصریح می‌کند که در صورتی که مقاله‌ای به عنوان مقاله پراستناد و مقاله داغ شناخته شود، امتیاز آن، تا یک و نیم برابر، قابل افزایش است. ترکیب منطقی به کار رفته در عبارت «مقالات پراستناد و مقالات داغ» که عیناً از آیین‌نامه مذکور نقل می‌شود، باعث پیدایش یک ابهام و به تبع آن، سوء‌تعبیر و در نهایت، سوء‌استفاده برخی شده است. در عبارت فوق به نظر می‌رسد که مفاهیم مقاله پراستناد و داغ با هم فرق دارند و در حالی که می‌دانیم چنین نیست و یا حداقل، نویسندگان آیین‌نامه ارتقا، چنین منظوری نداشته‌اند. به دلیل این ابهام، برخی استدلال می‌کنند که منظور از مقاله داغ، همان مقالات پردانلودی است که به صورت هفتگی یا ماهانه توسط مجلات اعلام می‌شود. می‌دانیم که اکثر مجلات دارای این سیستم هستند که می‌توانند مقالات را بر حسب تعداد دانلودهای هفتگی یا ماهانه مرتب کنند و چون دانلود و مشاهده یک مقاله می‌تواند بارها توسط نویسنده و یا نزدیکان وی انجام گیرد، بنابراین پردانلود بودن، ملاک ارزشی برای مقالات محسوب نمی‌شود.

🔺نقل قول از دکتر محمد شهریاری:
"در اینجا بهتر است یک آزمایش جالب را که بنده شخصاً مرتکب آن شده‌ام، برای انبساط خاطر دوستان نقل کنم. یک بار بنده توسط VPN به سایت مجله‌ای که مقاله‌ام در آن چاپ شده بود، وارد شدم و مقاله‌ام را دانلود کردم. سپس VPN را قطع کرده و این عمل را به تعداد زیاد تکرار کردم. با توجه به اینکه هنگام اتصال به اینترنت با VPN، هر بار یک آدرس آی‌پی جدید برای کاربر اختصاص می‌یابد، سیستم مجله هر بار دانلود مقاله بنده را در شمارش، معتبر دانسته و در عرض چند دقیقه، آن مقاله وارد لیست مقالات پردانلود شد! به وضوح، راه‌های دیگری نیز برای پردانلودیزه کردن مقالات وجود دارد و این نشان می‌دهد آنچه در آیین‌نامه ارتقا مورد تصریح قرار گرفته، غیر از تعداد دانلودهای یک مقاله است. با وجود این، بنده با چشم خود، دوستانی را دیده‌ام که اصرار داشته‌اند چون مقاله آن‌ها پردانلود است، پس داغ است و در نتیجه، باید آیین‌نامه اجرا شود. برای اینکه مطمئن شوید واقعاً از این طریق، سوء‌استفاده‌های فراوانی اتفاق می‌افتد، کافی است عبارت «مقاله داغ» را در گوگل جستجو کنید تا ببینید در سایت بسیاری از دانشگاه‌های کشور، از دولتی گرفته تا آزاد، خبری مشابه این وجود دارد: «انتخاب مقاله … تن از استادان دانشگاه … به عنوان مقاله داغ». امیدوارم دوستان اطلاع‌رسانی کنند تا همگان و به خصوص مسئولین امور پژوهشی دانشگاه‌ها توسط افراد سودجو و فرصت‌طلب، فریب داده نشوند.»"

♻️ نتیجه‌گیری
با توجه به توضیحات بالا، نتیجه می‌شود که پردانلود بودن یک مقاله، ملاک خوبی برای باارزش بودن آن نیست؛ چون به راحتی می‌توان با روش‌های مختلف تعداد دانلود آن را افزایش داد؛ بنابراین مقاله داغ، همان مقاله پراستناد است؛ یعنی مقاله‌ای که در یک بازه زمانی شش‌ماهه یا یک‌ساله نسبت به دیگر مقاله‌های موجود در مجله، بیشترین تعداد ارجاعات را به خود اختصاص داده باشد.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ارزیابی روان شناختی اعصاب.pdf
378 KB
مقاله علمی روانشناسی با عنوان گزارش و ارزیابی روان شناختی اعصاب
#رشته روانشناسی
#مقاله_لاتین

@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

🔴🔴 چرا هنگام خواب رويا مي بينيم؟


📌خواب و مغز

بشر از زمانهای دور همواره در پی درک یکی از پدیده های روزمرّه یعنی چرایی خواب دیدن بوده است. رویاهای خواب هنگام، بسیار پیچیده هستند و در بیشتر موارد بسیار پراکنده. رومی ها و یونانیان باستان، اعتقاد داشتند رویاها قدرت پیش بینی آینده را دارند و به واسطه دیدار ما با درگذشتگان ، خواب هنگام پدید می آیند.
روانشناس و نورولوژیست معروف، زیگموند فروید معتقد بود که رویاها بیانگر تمایلات سرکوب شده ما هستند.


پژوهشهای جدید عصب شناسی با استفاده از روشهای پیشرفته تصویر نگاری مغز مانند ام آر آی، دریچه ای کاملا نو را در درک علل خواب دیدن ، برای ما گشوده است. به نظر میرسد که مغز در زمان رویا چند هدف را به طور همزمان دنبال میکند. بعضی از این اهداف شناخته شده عبارتند از:

۱- از بین بردن اطلاعات غیر ضروری: به نظر میرسد که ما در حدود ۹۰ درصد رویاها را به خاطر نمی آوریم. در یک پژوهش در سال ۲۰۰۷ در دانشگاه ماکس پلانک آلمان بر روی موشها مشاهده شد که در زمان خواب، قشر مغز در ارتباط دائم با منطقه هیپوکامپ ( منطقه ای در مغز که در قسمت داخلی لوب گیجگاهی قرار دارد و مسئول ذخیره حافظه کوتات مدت است) است و اطلاعات این منطقه را تخلیه میکند تا هیپوکامپ برای حفظ مطالب جدید برای فردا، آماده شود. اطلاعات منتقل شده به قشر مغز اگر مفید باشند، در منطقه حافظه درازمدت قشر مغز ذخیره شده و اطلاعات غیر ضروری حذف میشوند. این اطلاعات غیر ضروری گاهی به طور درهم ریخته به صورت رویا دیده میشوند.
۲- مغز هنگام دیدن رویا، همچنین اطلاعات را طبقه بندی کرده و سعی در حل مسائل دارد. در پژوهشی در سال ۲۰۱۰ در یکی از دانشگاههای بوستون آمریکا، به ۹۹ فرد داوطلب، تست هوشی داده شد که برای حل آن باید از میان یک مسیر پر پیچ و خم عبور میکردند و مسیر را به خاطر میسپردند. هنگامیکه این افراد در تلاش برای حل مسئله بودند یک استراحت ۹۰ دقیقه ای به آنها داده شده، و از شماری از آنها خواسته شد که در زمان استراحت یک کتاب مطالعه کنند و بقیه گروه ۹۰ دقیقه بخوابند. بعد از زمان استراحت، افرادی که خوابیدند و رویایی در مورد مسئله داشتند، ۱۰ برابر از افرادی که مطالعه کردند، در حل مسئله موفقتر بودند. اصولا دانشجویانی که قبل از روز امتحان، به اندازه کافی میخوابند و رویا در مورد مطالب مطالعه شده دارند، در امتحانات موفق تر هستند.
۳- مغز هنگام خواب، با ایجاد رویاهای ترسناک، سعی در آمادگی ما برای وقایع غیر منتظره دارد. دکتر «روونسو» از دانشگاه اسکوده سوئد، اولین بار این تئوری را مطرح کرد. بسیاری از افراد، رویای ریختن دندانهایشان را تجربه کرده اند. در پژوهشهای دکتر روونسو، این رویا زمانی رخ میدهد که فرد دچار اضطراب از اظهار مطلبی است که در زمان نابجایی مطرح کرده است. این رویا به نحو عجیبی در تمام فرهنگها و حتی تمدنهای ابتدایی گزارش شده است. به عقیده دکتر «دیردره بارت» از دانشگاه هاروارد، نسلهای مختلف انسان، در برنامه ریزی ژنتیکی بسیار مشابه بوده و حتی انسان امروزی از حیوانات درنده با دندانهای بزرگ وحشت دارد و به همین دلیل مغز چنین رویایی را می پروراند. رویاهای دیگری که بیشتر در انسان امروزی بسیار شایع است، دیر حاضر شدن سر جلسه امتحان، علیرغم اینکه فرد سالهاست فارغ التحصیل شده و یا رویای ورود به یک مهمانی و متوجه شدن ناگهانی اینکه شلوار و یا دامن به تن ندارد. مثال دیگر رویایی است که در کودکان هم فراوان دیده میشود و آن رویای ترسناک از دست دادن عضوی از بدن است.
۴- یکی دیگر از دلائل رویا، همان تئوری زیگموند فروید، یعنی دسترسی به آرزوها و تمایلات سرکوب شده است. مثلا دیدن رویای یافتن یک اتاق جدید در خانه ای که زندگی میکنیم، در زمانی دیده میشود که آرزوی یک موقعیت جدید و یا منحصر به فرد را داریم.

خواب شبانه ما احتمالا بدون رویا، آرامتر و‌دلچسب تر میتوانست باشد ولی وجود رویا باعث توانمند کردن فکر و همچنین آمادگی ذهن میشود. رویاها ممکن است همانند فیلمهای سینمایی ترسناک و یا فیلمهایی با سناریوی عجیب و غریب باشند ولی مسلما فیلمهای خسته کننده ای نیستند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
4_391845268166803993.pdf
230 KB
مقاله علمی پژوهشی در رشته روانشناسی
🔰عنوان روابط ساختاري ابعاد شخصیتی نئو با نشانه هاي اختلال هاي اضطرابی و افسردگی
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شناسایی نیازهای زبانی اساتید.pdf
590.2 KB
مقاله روانشناسی

عنوان : شناسایی نیازهای زبانی اساتید و دانشجویان در رشته روانشناسی

#زبان_بدن
#روانشناسی
@p_reaserch
2024/09/22 21:27:40
Back to Top
HTML Embed Code: