Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🔰مغز برای پیشگیری از افکار ناخواسته، از اسید استفاده می‌کند
.
🔸مغز برای به عقب راندن افکار ناخواسته از پیام‌رسانی شیمیایی به نام GABA استفاده می کند. مغز ما افکار و خاطراتی به ارزش طول عمر را ذخیره می‌کند. و اگر سازمان‌دهی و ثبت آن میلیون‌ها لحظات وظیفه‌ی خودمان بود، مغز ما احتمالا بسیار شبیه به کشویی بنجل و اوراق به نظر می‌رسید و عمل می‌کرد.
.
🔹هرگز نمی توانستیم فکر مورد نیاز خود را در زمان مناسب پیدا کنیم. در عوض، وقتی در آن کشو جستجو می‌کردیم، احتمالا در آن موقعیت فکری کاملا اشتباه را پیدا می‌کردیم. مغز شما افکار ناخواسته– مانند بوی زننده و ناخوشایند در آسانسور دیروز یا فلفل تند آتشین که در تمام شب معده شما را شما سوزانده است – را دور نگه می دارد. مغز، گذشته را دور می‌زند و وضوحی که در آن لحظه نیاز دارید را فراهم می‌ کند. اما مغز هم مانند هر کسی که در کارش واقعا خوب است، بسیاری از اسرار تجاری خود را آشکار نمی‌کند. حداقل تاکنون این گونه بوده است.
.
🔸محققان در مطالعه‌ ای، ابزاری کلیدی را شناسایی کردند که مغز برای تمیز و درخشان کردن چیزها استفاده می‌کند: اسید. به ویژه GABA یا گاما آمینوبوتیریک اسید. برای این مطالعه، محققان دانشگاه کمبریج بررسی کردند که در مغز ۲۴ فرد جوانِ سالم، افکار چگونه سرکوب می‌شوند. بیشتر این اقدامات در هیپوکامپوس رخ داد. هیپوکامپوس ناحیه‌ای است که خاطرات بلند مدت و کوتاه مدت را طبقه‌بندی می‌کند. محققان خاطر نشان کردند که وقتی مغز باید فکری را به عقب براند، GABA به سمت هیپوکامپوس می‌ رود. هر چه میزان GABA در هیپوکامپوس فرد بیشتر باشد، افکارِ ناخواسته به طور مؤثرتری سرکوب می‌شوند...

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

💠💠💠💠💠💠

🔆 اضطراب اجتماعی مغز را مستعد افسردگی می‌کند

🔅 مطالعات جدید نشان می‌دهد اضطراب اجتماعی و استرس یک عامل تاثیرگذار بر خلق و خو و بروز افسردگی است هر چیزی که احساس با ارزش‌بودن را در فرد تهدید کند، نوعی اضطراب اجتماعی است.

💠 محققان مدرسه پزشک Icahn در نیویورک، برای بررسی تاثیر چنین فشارهایی بر خلق و خو، ۲۴ موش را به مدت ۱۰ روز و هر روز ۱۰ دقیقه در مقابل موش‌های بزرگتر و به اصطلاح قلدر قرار دادند. ۱۰ موش توانستند بر این شرایط غلبه کنند و ۱۴ موش از نظر اجتماعی بسیار منزوی شدند.

💠 سپس محققان نمونه خون، بافت و DNA در موش‌های بزرگتر، موش‌های منزوی و موش‌‌هایی که توانسته بودند بر شرایط غلبه کنند را بررسی کردند و دریافتند استرس و اضطراب اجتماعی در سه مرحله خلق و خو را تغییر می‌دهد.

💠 در مرحله اول استرس التهاب را وارد جریان خون می‌کند. این فرآیند سبب می‌شود سدخونی مغز ضعیف شود و به مواد دیگر مانند مولکول های التهابی و سلول‌های سفید خون اجازه دهد تا وارد مغز شوند. سد خونی به طور طبیعی از مغز محافظت می کند. ورود این مواد به مغز باعث می‌شود سیگنال‌دهی عصبی به بخشی از مغز که مسئول تهدید و پاداش است مختل شود.

💠 این مطالعه اولین بار است که تاثیر استرس و اضطراب اجتماعی بر خلق و خود را بررسی می‌کند و می‌تواند در درمان انواع اختلالات خلقی و افسردگی موثر باشد.

🔅 نتایج این مطالعه در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.

🌐 منبع: ایرنا

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

#اعتمادبنفس

🌺ﺗﻤﺮﻳﻦ ﻫﺎﻱ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ...
1ـ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺩﺭ ﺭﺩﻳﻒ ﻫﺎﻱ ﺟﻠﻮ ﺑﻨﺸﻴﻨﻴﺪ .
2ـ ﻧﮕﺎﻩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻪ ﭼﺸﻤﺎﻥ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﻤﺮﻳﻦ ﻛﻨﻴﺪ .
ﻋﺪﻡ ﻧﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ 2 ﻣﻌﻨﺎ ﺩﺍﺭﺩ :
ﺍﻟﻒ : ﺍﺣﺴﺎﺱ ﮔﻨﺎﻩ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻭ
ﺏ : ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺿﻌﻒ ﻭﻧﺎﺗﻮﺍﻧﻲ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻭ
3ـ ﺳﺮﻋﺖ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ %25ﺗﻨﺪﺗﺮ ﻛﻨﻴﺪ. ﺣﺮﻛﺎﺕ ﺑﺪﻥ
ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻭﺍﻛﻨﺶ ﺫﻫﻦ ﺍﺳﺖ . ﺁﺩﻣﻬﺎﻱ ﺑﺎ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ
ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻨﺸﺎﻥ ﻛﻤﻲ ﺷﺒﻴﻪ ﺑﻪ ﺩﻭﻳﺪﻥ ﺍﺳﺖ , ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ
ﻣﻬﻤﻲ ﻣﻲ ﺭﻭﻧﺪ ﻭ ﻳﺎ ﻛﺎﺭ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺍﺭﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﺗﻜﻨﻴﻚ ﺭﺍ
ﺑﻜﺎﺭ ﺑﺒﺮﻳﺪﺗﺎ ﻧﮕﺮﺵ ﻣﺤﻴﻂ ﺧﺎﺭﺟﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ
ﻛﻨﺪ.
4 ـ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﺟﺪﻱ ﺣﺮﻑ ﺑﺰﻧﻴﺪ .
5ـ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺟﺪﻱ ﺑﺎﺷﻴﺪ.
6ـ ﺩﺭ ﺟﻤﻊ ﻧﻈﺮ ﺑﺪﻫﻴﺪ.
7ـ ﺧﻨﺪﺍﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ . ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﻤﺒﻮﺩ
ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ﺍﺳﺖ .
🌺ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﺮ :
1ـ ﺳﻌﻲ ﻛﻨﻴﺪ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻟﺒﺎﺳﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﭙﻮﺷﻴﺪ.
2ـ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﻜﺎﻟﻤﻪ ﺗﻠﻔﻨﻲ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﻛﻨﻴﺪ.
3ـ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻫﺮ ﻛﺎﺭﻱ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ ﻟﻔﻆ
ﻣﺘﺸﻜﺮﻡ ﺭﺍ ﺑﻜﺎﺭ ﺑﺒﺮﻳﺪ.
4ـ ﻣﻘﺘﺪﺭﺍﻧﻪ , ﺍﻓﺮﺍﺷﺖﻩ ﻭ ﺑﺎ ﮔﺎﻣﻬﺎﻱ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﺗﻨﺪ ﺭﺍﻩ
ﺑﺮﻭﻳﺪ .
5ـ ﻫﻴﭽﮕﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻧﻜﻨﻴﺪ.
6ـ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﻣﺜﺒﺖ ﺑﺎ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻫﻢ ﺻﺤﺒﺖ ﺷﻮﻳﺪ ...

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کانال دوم ما👆👆👆
تفاوت میان نیمکرۀ­ راست و چپ مغز چیست؟

🔸شما چپ­ مغز هستید یا راست­ مغز؟این سوالی بسیار متداول است که در مرز علم عصب ­شناسی قرار می ­گیرد. نیمکره چپ مغز خلاق‌­تر و هنرمندتر بوده و نیمکرۀ راست منظم­‌تر و منطقی‌­تر می‌­باشد. البته می­ توان با جستجوی عبارات “غلبۀ نیمکره­ راست مغز” و “غلبه­ نیمکره­ چپ مغز” مطالب بسیاری را در این زمینه مطالعه کرد. همچنین می­‌توان با گذراندن تست­‌های اینترنتی به شخصیت خودتان پی­ ببرید. اما علم می‌­گوید که چیزی به نام غلبه نیمکره­ راست یا چپ مغز وجود ندارد.

🔹 در تحقیقاتی دو ساله که در مجله­ PLOS One در سال ۲۰۱۳ میلادی منتشر شد، محققان به بررسی مغز بیش از ۱۰۰۰ نفر پرداخته و متوجه شدند هیچ شواهدی مبنی بر وجود تفاوت در غلبه­ نیمکره­ راست یا چپ مغز در میان افراد وجود ندارد. آیا تفاوتی میان این دو نیمکره وجود دارد؟ البته. ممکن است شما نیمکره­ غالب نداشته باشید اما مغز شما به دو نیمکره­ راست و چپ تقسیم شده است. دو نیمکره مغز با یکدیگر یکسان نیستند. گرچه شباهت بسیاری میان این دو نیمکره وجود دارد. اغلب فرایندهایی که در نیمکره­ راست مغز اتفاق می­‌افتند را می­‌توان در نیمکره­ چپ نیز مشاهده نمود و برعکس... .

ترجمه: رضا کاظمی

goo.gl/KTQZwT

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠


🔰چهار موج روانشناسی


📍جريان روانشناسي مدرن در يكصد سال اخير شامل چهار « موج » بوده است .

📌« موج اوّل » روانشناسي ، نگرش « روانكاوانه» بود . اين جريان ، توسط « زيگموند فرويد » ، عصب شناس اتريشي ، پايه گذاري شد و با كارهاي بزرگان ديگري همچون آدلر ، يونگ ، هورناي ، فروم ، الكساندر و …گسترش پيدا كرد . اساس تئوري روانكاوي بر نقش « سائق ها» بر رفتار انسان بود . « ارگانيسم » تمايل به ارضاء « سائق ها » ( معادل ذهني غرائز ) دارد و «تمدن » ارضاء « سائق ها» را محدود مي‌كند . در كشمكش بين نياز « ارگانيسم » به ارضاء و نياز تمدن به اطفاء غرايز ، فرايند « سركوبي» و انواع « مكانيزم هاي دفاعي» شكل مي‌گيرند تا تعادلي بين «ارضاء» و « اطفاء » ايجاد كنند . هر چه اين فرآيند ، « ناآگاهانه تر » باشد ، الگوي زندگي فرد ، بيشتر با كشمكش دروني، اضطرابيا سبك زندگي تكراري ، كليشه اي و غيرقابل انعطاف همراه خواهد بود و هر چه اين فرآيند « آگاهانه تر » باشد ، رفتار فرد پخته تر و با انعطاف بيشتر همراه خواهد بود . بنابراين هدف روانكاوي به آگاهي آوردن ريشه‌هاي ناخودآگاه رفتار است.



📌« موج دوم » روانشناسي ، « رفتار گرايي است كه توسط دانشمنداني همچون پاولف ، واتسون ، و لپه و اسكينر پايه گذاري شد .
اساس اين تئوري ، اين است كه ذهن يك دستگاه « يادگيري» است و پاية رفتارها و احساسات ، مشاهدات ما و اطلاعاتي هستند كه در ذهن ما ثبت مي‌شوند . براين اساس ، ذهن ما توسط اطلاعاتي كه از محيط دريافت كرده‌ايم «برنامه ريزي » شده است و درمان ، مشتمل است بر ايجاد تجربيات جديدي براي مراجع كه منجر به «زدودن » برنامه هاي قبليو ثبت اطلاعات جديد گردد . بعدها ، جزء شناختي (تفسير ذهن از تجربيات ) توسط دانشمنداني چون اليس و بك بيشتر مورد توجه قرار گرفت و درمان رفتاري تبديل به درمان شناختي –رفتاري شد .



📌موج سوم روانشناسي ، موج « وجودي » است. در اين موج جنبة فلسفي روانشناسي بيشتر مدنظر قرار گرفت و موضوعاتي همچون جايگاه انسان در هستي ، معناي زندگي و جبر و انتخاب مورد توجه قرار گرفتند . بزرگاني همچون ژان پل سارتر ، ويكتور فرانكل و آبراهام مازلو در شكل‌گيري اين جريان نقش مهمي داشتند . گرچه به ظاهر ، اين موج ، ارائه كننده روش هاي درماني خاصي نبود ، انديشة « وجودي » باعث شكل‌گيري جريانات درماني قابل توجه در جوامع شد كه بهترين نمونة آن « گروههاي خودياري» هستند كه ميليون‌ها نفر در سطح جهان با عضويت و مشاركت در آنها فرآيند درمان را مي‌گذرانند.

📌روانشناسي فرافردي : موج چهارم
روانشناسي فرافردي را ، موج چهارم روانشناسي معرفي مي‌كنند . شايد « كارل گوستاو يونگ » ، روانكاو سوئيسي و پايه گذار روانشناسي تحليلي با وارد كردن مفهوم « ناخودآگاه جمع روانشناسي را كاشت .
مفهوم « فرافردي » در اين نام‌گذاري بر اين باور تاكيد دارد كه « آگاهي » يك « كيفيت فردي » نيست كه تنها براساس اطلاعاتي كه يك « فرد » از محيط مي‌گيرد شكل يابد، بلكه « آگاهي » يك « كيفيت جهاني » است كه تغيير آگاهي هر فرد ، خواه ناخواه، بر سطح و محتواي آگاهي كلية افراد تاثير گذار است . « انتخاب هاي ما » بر « شعور جهاني » مؤثرند و متقابلا" « شعور جهاني » نيز براي ما « فضاهاي انتخاب گسترده تري » فراهم مي‌كند كه منجر به « عميق‌تر شدن آگاهي ما » مي‌گردد .

📍بنابراين ، براي ايجاد يك تغيير در جهان و ساختن يك جهان نو ، تغيير يافتن «من» يك كليد موثر است . همانطور كه مهاتما گاندي مي‌گويد : « ما نيامده‌ايم كه جهان را تغيير دهيم ، ما آمده‌ايم كه « خود » آن تغييري باشيم كه فكر مي‌كنيم جهان به آن نياز دارد »

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠


👁👁جنون یا سایکوز را بهتر بشناسیم👁👁

🙇 جنون یا سایکوز (psychosis) در حقیقت فاصله گرفتن ذهن از دنیای واقعی است که اصلی ترین علائم آن توهم و هذیان است.

از هر 100 نفر 3 نفر در طول زندگی خود سایکوز را تجربه می کنند. سن بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی فرد را مستعد بروز سایکوز می کند ولی اپیزود سایکوز در هر سنی می تواند ایجاد شود.

👻 در گذشته علت سایکوز را به ارواح خبیثه و "جن" نسبت می دادند و بیماران سایکوتیک را مجنون (جن زده) می نامیدند ولی با پیشرفت علم ، "ژن" را عامل مهمی در بروز این علامت تشخیص دادند.

سایکوز به خودی خود یک علامت است مانند تب یا سرفه، که بیماری های مختلفی می توانند باعث ایجاد این علامت شوند مانند:

اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی، اختلال هذیانی، مصرف مواد به خصوص شیشه و محرکها، تومور مغزی، آلزایمر و دمانس، سکته مغزی، بعضی از انواع تشنج، عفونت دستگاه عصبی و ...

🏨 در درمان سایکوز تشخیص بیماری زمینه ای بسیار مهم است بنابراین اولین اپیزود سایکوز حتما باید در مراکز تخصصی بستری و بررسی شود.

💊 درمانهای دارویی برای کنترل علائم و درمانهای غیر دارویی و رواندرمانی برای حمایت و بهبود عملکرد و شناخت بیمار به کار برده می شود.

منبع:
http://www.nami.org/Learn-More/Mental-Health-Conditions/Related-Conditions/Psychosis👆

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

نابه هنجاری چیست؟

ملاک های نابه هنجاری:1-رنج و پریشانی
2-ناسازگاری:1-رفتارهایی که مانع بهزیستی می شوند.2-رفتارهایی که مانع بهزیستی جامعه می شوند.
3-نامعقول و غیر قابل درک بودن:غیر منطقی بودن رفتار فرد👈مثل اختلال فکر در اسکیزوفرنی
4-پیش بینی ناپذیری و فقدان کنترل👈ثبات رفتار در طول زمان
5-مشهود و نامتعارف بودن:1-نادر بودن یک عمل.2-ناخوشایند بودن یک عمل.
6-ناراحتی مشاهده گر:دردناک بودن رفتار برای دیگران
7-تخلف از معیارهای اخلاقی و آرمانی:1-غیرقابل بودن رفتار از لحاظ اجتماعی.2-غیرقابل بودن رفتار از لحاظ فرهنگی📚
ادامه دارد.........،

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

" سندروم نیاگارا "

زندگی مثل رودخانه ای است و بیشتر افراد بدون آنکه واقعاً مقصد و هدف خود را بدانند، درون آن می پرند. بنابراین، در یک دوره ی کوتاه به امور جاری می پردازند. در واقع، به حوادث جاری، ترس ها و چالش های موجود! هنگامی که در مسیر رودخانه به دو راهی می رسند، نمی توانند آگاهانه تصمیم بگیرند به کجا بروند یا تصمیم بگیرند کدام راه برایشان مناسب تر است. آنها صرفاً همراه جریان آب جلو می روند و به افرادی می پیوندند که محیط هدایت کننده ی آنهاست، نه ارزش های خودشان! در نتیجه، احساس می کنند، کنترلی ندارند. آنها در این نا آگاهی می مانند تا زمانی که صدای آب های خروشان آنها را بیدار کند.

در آن لحظه بیدار می شوند و می فهمند در قایقی بدون پارو به سر می برند و فاصله زیادی تا آبشار نیاگارا ندارند، ولی دیگر خیلی دیر شده است. آنها به آبشار رسیده اند. گاهی این آبشار، یک آبشار احساسی، فیزیکی یا مالی است. می توان گفت، شما با اتخاذ تصمیمات بهتر در بالای رودخانه، می توانید از چالش هایی که اکنون با آنها مواجه می شوید، اجتناب ورزید.

اگر هنگامی که در آب های خروشان هستیم به تلاش و کوشش بپردازیم، چگونه می توانیم اوضاع را تغییر دهیم؟ در این هنگام، یا باید پاروهاتان را در آب بیندازید و دیوانه وار در جهت دیگری دست و پا بزنید یا تصمیم بگیرید که با طرح و نقشه جلو روید. مقصدتان را مشخص نمایید و برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنید. سپس در طول مسیر می توانید در مورد کیفیت آن نیز تصمیمی بگیرید.

📚 رویای سرنوشت
اثر: آنتونی رابینز
ترجمه : مژده ودادی


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/23 17:17:21
Back to Top
HTML Embed Code: