Telegram Web Link
◀️ مغز چگونه بیدارمان می کند

♦️پژوهشگران ساز و کاری را در مغز کشف کرده اند که مسئول بیداری سریع از خواب و بیهوشی است. نتایج پژوهش های آنان روش های جدیدی را برای درمان اختلالات خواب و بازیابی هشیاری در حالت های هشیاری نباتی ارائه می دهد.

♦️دانشمندان در برن، مکانیسمی را کشف کرده اند که مسئول بیداری سریع از خواب و بیهوشی در مغز است. نتایج پژوهش هایشان روشهای جدیدی را برای درمان پزشکی بیماری های خواب و بازیابی هوشیاری از حالت های هشیاری نباتی ارائه می دهد. اختلالات مزمن خواب ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعیت سوئیس را مبتلا کرده است و تقریبا همه حداقل یکبار در طول عمرشان مشکلات خواب را تجربه می کنند. در کنار کمیت خواب که اغلب به دلیل بی خوابی تحت تاثیر قرار می گیرد، پژوهش های بالینی و تجربی به همان اندازه بر کیفیت خواب برای یک خواب خوب شبانه و بهبود سریع عملکردهای ذهن و جسم تاکید دارند (به طور مثال عمق خواب).

♦️پروفسور آنتونی آدامانتیدیس از گروه پژوهش های بالینی در دانشگاه برن و گروه اعصاب در بیمارستان دانشگاه برن می گوید: « عواقب آشفتگی خواب بر روی کیفیت زندگی فراتر از خواب آلودگی و تغییر خلق و خو در طول روز است. اختلالات شناختی، عدم تعادل هورمونی و آسیب پذیری زیاد در برابر بیماری های قلبی و سوخت ساز در میان برخی از اثرات منفی ای هستند که اغلب با مشکلات مزمن خواب در ارتباط هستند. کمیَت و کیفیت خواب هم اکنون به عنوان نشانگر اولیه بسیاری از بیماری های اعصاب از جمله بیماری آلزایمر، پارکینسون و اسکیزوفرنی به حساب می آیند. متاسفانه، روش های دارویی در ترکیب با بهداشت در زندگی اثرات محدودی دارند. روش های “دارویی اختصاصی” برای درمان کیفیت یا کمیت کم خوابی از قلم افتاده اند.»....

📝 مترجم: حسین طریقی


پژوهش و روانشناسی:
👇👇👇👇👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
فردی که بسته اموزشی دکتری رشته مشاوره عمومی مدرسان شریف داره با قیمت مناسب خریداریم
برای اطلاع بیشتر به ایدی زیر مراجعه کنید
با تشکر

@Rahmati18
🔰علت پیچیدگی مغز انسان چیست؟

🔸این استدلالی است که کیهان شناس مشهور و نویسنده “شان کارول” مطرح کرده است؛ به اعتقاد وی، ما باید هر مدل کیهان شناسی از جهان را که از موجودیت های فرضی عجیب و غریب تحت عنوان شبکه بولتزمن پیروی می کنند، اجتناب ورزیده و آنها را کنار بگذاریم. بنظر می رسد که بتوان این ایده را به احتمال زیاد در علوم مبتذل یا مجلات تخیلی دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی پیدا کرد؛ شکل گیری آنی مغزهای هوشیار در نتیجهٔ چیدمان تصادفی ذرات!

🔹البته نوعی استدلال هم پشت این ایده نابخردانه وجود دارد. فیزیکدان قرن نوزدهم “لودویگ بولتزمن” این ایده را به پیش کشید که جهانی که ما می بینیم، بعید و غیر محتمل است زیرا قوانین ترمودینامیک بیان می کند که آنتروپى در طول زمان افزایش می یابد؛ این عامل باعث هرج و مرج می شود تا اینکه فضای سازمان یافته ای شکل گیرد. پس اکنون این سؤال جالب مطرح می شود: اگر قوانین می گویند که جهان ما باید وارد فضای هرج و مرج و نابسامانی شود، پس چرا چیزهای ساماندهی شده ای نظیر مغز انسان پدید آمده اند؟ یکی از پاسخ های ارائه شده برای این پرسش “اصل آنتروپى” نام دارد؛ قوانین فیزیک امکان ایجاد چنین مغزهایی را بدست میدهد، بطوریکه نحوه شکل گیری چنین چیزی موجب تحیر می گردد.

🔸ایده بولتزمن قدری متفاوت بود. او پیشنهاد نمود که مغزهای ما انسان ها به جای آنکه محصولی منظم در دنیایی که هر لحظه بر نابسامانی اش افزوده می شود باشد، نتیجهٔ تصادفی بودن و لحظات نا متناهی می باشد. در صورتی که زمان کافی باشد، ناظر می تواند به سادگی به وجود آید که بیشتر شبیه بخش متحرک ماشین تحریر که در نهایت آثار شکسپیر را بصورت کاملا شانسی و تصادفی ایجاد کرده باشد.

🔹کارول اکنون پیشنهاد ساده ای را مطرح کرده که نشان میدهد چرا باید هر مدلی از کیهان را که به ناظرانی مرموز منجر می شود، کنار بگذاریم. فرض کنید یک شبکه بولتزمن هستید. انسان ها برای به وجود آمدن احتمالا به بیش از ۱۳٫۸۲ میلیارد سال زمان احتیاج داشتند. بر طبق این احتمال، بعید است که به مشاهدات خودمان در خصوص نحوه کارکرد جهان اعتماد کنیم. کارول در گفتگو با آنیل آناتاسومى از New Scientist گفت: ما هیچ دلیلی برای باور کردن این موضوع نداریم که خاطرات ما از گذشته صحیح باشند... .

پژوهش و روانشناسی:
👇👇👇👇👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
👦🐵 عملکرد مشابه مغز انسان و میمون در فهم زبان

💠 گروهی از محققان به رهبری دکتر بن ویلسون و پروفسور کریس پتکوو از دانشگاه نیوکاسل در انگلستان از یک تکنیک تصویربرداری برای کشف فعالیت مغز در انسان و میمون‌ها استفاده کردند.

پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که شناخت ساختار اصلی زبان، تنها منحصر به مغز انسان نیست و اینکه برخی از مناطق مغز ما با پستانداران، از جمله میمون‌ها مشترک است.

✔️ محققان منشا فرگشتی عملکردهای شناختی در #مغز را شناسایی کردند که زیر‌بنای #زبان است و به ما اجازه می‌دهد تا به ارزیابی نظم در توالی اصوات بپردازیم.

کودکان قواعد زبان را طی روند رشد و حتی قبل از آن که قادر به صحبت کردن باشند، یاد می‌گیرند.

💭 استاد پتکوو گفت: ما برای اولین بار به منظور بررسی نوزادان به توسعه یک زبان ساختگی پرداختیم که نتایج آزمایشگاهی ما نشان می‌دهد میمون‌ها نیز می‌توانند آن را یاد بگیرند.

⬅️ این گروه اول به انسان‌ها و سپس میمون‌ها اجازه دادند تا به این زبان ساختگی گوش دهند تا ترتیب صحیح توالی این صداها را تشخیص دهند.

آنها سپس فعالیت مغز انسان‌ها و میمون‌ها را همان طور که به توالی‌های جدید گوش می‌دادند، اسکن کردند.

این یافته‌ها نشان داد که در هر دو گروه، یک منطقه خاص از مغز که قشر فرونتال قدامی و opercular نام دارد، با نظمی که از یادگیری هر دو گونه انتظار می‌رفت، واکنش نشان داد.


🔷 این نتایج نشان می‌دهد که عملکرد این ناحیه که یکی از مناطق مرتبط در پردازش نظم کلمات در یک جمله از زبان #انسان است، هم در انسان و هم در #میمون ها مشترک بوده که این امر نشان‌دهنده ریشه‌های فرگشتی آن است.

🔶 به نظر می‌رسد که این منطقه از مغز، بر نظم و ترتیب و سازمان‌دهی هر آنچه که شنیده می‌شود، نظارت دارد. این یک عملکرد مهم شناختی است که پایه و اساس توانایی‌های زبانی پیچیده‌تر انسان را فراهم می‌کند.

☑️ نتایج به دست آمده برای اولین بار نشان‌دهنده این است که برخی از عملکرد‌های این منطقه از مغز که شامل فهم زبان در انسان است، با حیوانات مشترک است.

نویسندگان این مقاله اظهار کردند: این پژوهش به ما کمک می‌کند تا به سوالات خود در مورد اینکه چگونه زبان را یاد می‌گیریم و اینکه چه اتفاقی می‌افتد که پس از آسیب مغزی، سکته یا آلزایمر نتوانیم صحبت کنیم، کمک می‌کند.

🌐 نتایج این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.


پژوهش و روانشناسی:
👇👇👇👇👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
ششمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
www.psconf.ir
مهلت ارسال 22 دی
چاپ رایگان مقالات

🎓 @p_reaserch
💠💠💠💠💠💠

#آموزشی

📝 نکاتی در خصوص جلسه دفاع از پایان نامه

1- در جلسه دفاع شما 20 دقیقه زمان دارید تا خلاصه ای از پایان نامه تون رو ارائه بدید، بنابراین روی سرعت بیان و همچنین اسلاید های پاورتون کار کنید.

2- در اسلایدها تون مطالب رو به صورت تیتروار بیان کنید، توضیحات رو به صورت شفاعی ارائه بدید.

3- در جلسات دیگر دفاع ها حتما شرکت کنید. این کار علاوه بر داشتن نمره، شما رو با شیوه ارائه، داورها و نحوه پرسیدن سوالات از دانشجو و همچنین ایده پردازی، آشنا خواهد کرد.

4- زمانی که داورها از دانشجو سوال میپرسند، بایستی دانشجو با کمال احترام پاسخ بده . دیده شده نمره دانشجو با به کار بردن جملاتی مثل " عنوان من در تخصص شما نیست" و یا " اطلاعات شما در این زمینه محدوده " و... کمتر شده و یا اینکه پایان نامه شون ریجکت شده است.

5- استرس زیادی هم نداشته باشید، چون این مرحله رو هم با موفقیت پشت سر خواهید گذاشت. به قول حافظ : " هیچ راهی نیست کان را نیست پایان غم مخور "

@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🖐 سوال: 👈🏻 به عنوان یک پژوهشگر، چطور #جستجویی هدفمند، پربازده و حرفه‌ای انجام دهیم!؟🤔🙄


جواب؛ 👈🏻 انتخاب کلیدواژه‌های‌ مناسب به هنگام جستجو، تاثیری مستقیم بر نتایج بازیابی دارد. بنابراین برای انتخاب کلیدواژه نکات زیر را در نظر داشته باشید؛

1️⃣ از کلیدواژه‌های کوتاه و تک کلمه‌ای استفاده کنید(مثلا 👈🏻 Divorce)

2️⃣ در انتخاب کلیدواژه تنها به کلیدواژه‌های عنوان اکتفا نکرده و به ساختار کار نیز اشاره کنید(مثلا 👈🏻 کارآزمایی بالینی)

3️⃣ از کلید واژه‌های مختلف استفاده نموده و تنها به یک کلید واژه اکتفاء نکنید(مثلا 👈🏻 health, healthy)

4️⃣ به هنگام جستجو از مترادف‌ها، هم‌خانواده‌ها، هم ریشه‌ها، علائم اختصاری به عنوان کلیدواژه توجه شود (مثلا 👈🏻 expectancy, hope)

5️⃣ کل عنوان مقاله یا پایان‌نامه برای جستجو مناسب نیست، مگر زمانی که می‌خواهید تکراری بودن موضوعات را بسنجید.
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

ضمن مشاجره به خواب نروید

تا زمانی که مشاجره ادامه دارد، هرگز به رختخواب نروید. با توجه به یک مطالعه جدید، ما باید از این توصیه قدیمی پند بگیریم. زیرا محققان دریافته‌اند که رفتن به خواب در حالی که هنوز افکار منفی در ذهن است، باعث ساخته شدن خاطرات ناخوش می‌شود که به‌سختی متوقف می‌شوند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

خصوصیات عنوان تحقیق✍️

1.از کلمات کوتاه، رسا ودر حد امکان از يک زبان استفاده شود
2.عبارت گويا باشد و گيج کننده نباشد.ازاختصارات که ممکن است مخفف عبارات مختلفی باشند پرهيز شود.
3.در تحقيقات توصيفی بيان مکان و زمان تحقيق در عنوان ضرورت دارد.
4.در عنوان دقيقا" آنچه محقق بدنبال تعيين آن است بيان شود.
5.سعی شود دامنه تحقيق محدود در نظر گرفته شود.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🔶انواع مقاله

🔹مقاله علمی پژوهشی
این نوع مقاله، نتیجه پژوهشی جدید است که خود مولف انجام داده است. این نوع مقالات معمولات سه نوع ساختار دارند: یا طرحی کاملا نو و جدید دارند یا به مسئله‌ای قدیمی با نگاهی نو پرداخته‌اند یا بخشی از تحقیقات پیشیان را نقد علمی کرده‌اند.
رعایت اخلاق در این نوع مقالات احترام با تحقیقات و محققان پیشین و احترام به پژوهش آنها است.

🔹مقاله علمی ترویجی
این نوع مقالات در حالی که کاملا علمی هستند، از نظر ساختار و لحن مقاله با مقالات علمی و پژوهشی متفاوت‌اند. چون در این نوع مقالات، مخاطبین همتراز مولف نیستند و می‌توانند دانشجویان و دانش‌پژوهانی باشند که می‌خواهند تحقیق در این موضوع را شروع کنند یا علاقه‌مندانی باشند که فقط علاقه به مباحث دارند؛ لذا باید لحن نوشته به صورتی باشد که همه افراد بتوانند از آن استفاده کنند.
لحن ساده و روان و پرهیز از محاسبات آماری پیچیده از ویژگی‌های این نوع مقالات است.

🔹مقاله علمی مروری
در این نوع مقالات، نویسنده به مرور و تحلیل کلان و انتقادی نوشته‌هایی می‌پردازد که قبلا در آن زمینه منتشر شده‌اند. مؤلف مقاله مروری از طریق مقوله بندی، یکپارچه سازی، و ارزشیابی آثار پیشین، سیر پیشرفت پژوهش های جاری را در جهت روشن کردن مسئله ای مشخص دنبال می کند.
در واقع مناسب ترین فرد برای نگارش چنین مقاله ای، متخصص اهل تتبّع و مطالعه است که از نظر اطلاعات حوزۀ موضوعی خود نیز بهنگام باشد. چنین فردی را معمولاً به عنوان متخصص متون موضوعی(Subject Literature Specialist) می شناسند که با متخصص موضوعی(Subject Specialist) متفاوت است(حرّی ، ۱۳۸۸، ص ۱۸۲-۱۸۳).

🔹مقالۀ دایره المعارفی
دایره المعارف ها منطقاً ارائه دهنده اطلاعات پایه در زمینه های مختلف موضوعی هستند نه نویافته هایی که حاصل پژوهش اصیل باشد. به همین دلیل ، مقالۀدایره المعارفی مبتنی بر اسناد و مدارک و منابعی است که پیشاپیش موجود بوده و مورد جست و جو و بازیابی قرار گرفته است. مستند بودن در مقالۀ دایره المعارفی حائز اهمیت فراوان است. زیرا هر پارۀ اطلاعاتی که در مقاله دایره المعارفی درج می گردد توسط سند و مدرکی از پیش موجود حمایت می شود.
محتوای مقالۀ دایره المعارفی علی القاعده می بایست فارغ از ارزشگذاری و جانبداری له یا علیه اندیشه ای خاص باشد و بتواند تصویری از اطلاعات موجود در یک زمینه را عرضه کند؛ و هرگاه گرایش به جهت ویژه ای دارد، در واقع، تجلّی این گرایش می بایست از سرجمع اسناد و مدارک حاصل آمده باشد نه از تمایلات ذهنی نویسنده.
منابع مقالۀ دایره المعارفی نیز می بایست از جامعیت برخوردار باشد تا از یک سونگری مباحث مقاله پرهیز شود. منابع گردآمده باید حاوی نظرگاه های متفاوت و حتی متعارض باشد. از لحاظ کیفی نیز اعتبار مؤلفان منابع، اصالت منابع، انصاف و بی طرفی نویسندگان در برخورد با حقایق دارای اهمیت است(حرّی، ۱۳۸۸، ص ۱۸۶-۱۸۸).

🔹مقالۀ کنفرانسی
مقاله ای که برای ارائه در همایش های علمی تدوین می شود از لحاظ ساختار و محتوا مشابه مقاله ژورنالی است، یعنی همه اصول دربارۀ آن صادق است، خصوصاً بر نوآورانه بودن آن تأکید می شود. امّا آنچه آن را از مقاله مجله متفاوت می کند دو وجهی بودن آن است.
وجهی از آن روایتی است که قرار است در همایشنامه(Proceedings) به چاپ برسد و وجه دیگر آن روایتی است که باید در حضور جمع ارائه شود. تفاوت این دو از لحاظ حجم و نوع پردازش است.
روایت چاپی ممکن است از حجم بیشتری برخوردار باشد، چون مطالعۀ آن در فراغت بیشتری توسط علاقه مندان صورت می گیرد. امّا در روایتی که برای ارائه آماده می شود، ناگزیر باید نکاتی را رعایت کرد که از اهمیت بسزایی برخوردارند. از جمله سازگار کردن متن با مدت پیش بینی شده و استفاده از تدابیر تصویری مناسب همچون پاورپوینت.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

💢موقع خشم يا خوشحالى زياد؛ تصميم نگيريم!

✍️ نتیجه یک تحقیق روان شناسی نشان داده که وقتی انسان هیجان‌ زده می‌شود، عقل و خِرد او به یک‌ سوم، افت پیدا می‌کند (چه مثبت و چه منفی، چه عاشق و چه عصبانی، پر از خشم و نفرت و يا محبت افراطی و..)

🔻اگر فرد دارای IQ (ضریب هوشی) ١٨٠ هم باشد و جزو نوابغ هم محسوب شود، وقتی هیجان‌زده شود، ضریب هوشی‌ به ٦٠ می‌رسد (نُرمالِ ضریب هوشی، ١٠٠ است)،
🔻یعنی مثل یک آدم عقب‌مانده تصمیم می‌گیرد.

خونسردی، آرامش و متانت و تصميم نگرفتن در لحظه های خشم و عصبانيت و يا عشق زياد، راهِ درست زندگی کردن و موفق و خوشبخت شدن است...

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

✍️ چند اصل در ارتباط با «چکیده نویسی»

✔️⚠️چکيده هر اثر تنها پس از پايان نگارش آن نوشته شود .
✔️⚠️چناچه به هردليلي مجبور شديد که چکيده را قبل از پايان اثر بنويسيد در چکيده به هدف اصلي توجه کنيد و پس از پايان اثر چکيده اوليه را بر اساس نسخه نهايي باز نويسي کنيد .
✔️⚠️قبل از شروع چکيده اهداف اصلي اثر را فهرست و آنها را اولويت بندي کنيد . مطالب مهمتر را در ابتداي چکيده با عنوان جملات راهنما و موارد بعدي را با عنوان جملات حمايت کننده فهرست کنيد .

✔️⚠️زبان به کار گرفته شده در چکيده را طوري انتخاب کنيد که افراد غير متخصص در حوزه موضوعي مورد نظر بتوانند آنرا درک کنند. چرا که شما هرگز نمي دانيد چه کسي چکيده را خواهد خواند.
✔️⚠️از به کار بردن واژه هاي تخصصي و کوته نوشتها دقت کنيد و در حد امکان انها را به اختصار توضيح دهيد . اما با به کار بردن واژه هاي تخصصي امکان بازيابي آنها را افزايش دهيم .
✔️⚠️يک چکيده خوب بايد خواننده را به خواندن مدرک اصلي ترغيب کند.

✔️⚠️از تکرار عنوان اثر در چکيده خودداري گردد .
✔️⚠️انسجام منطقي و يکدستي در ارائه مطالب را رعايت کنيد .
✔️⚠️چند روز پس از نگارش چکيده دوباره آن را بخوانيد. اين بار شما نه به عنوان نويسنده بلکه به عنوان خواننده به چکيده نگاه مي کنيد.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/25 09:19:33
Back to Top
HTML Embed Code: