Telegram Web Link
🅱 تایم باکسینگ؛ تعیین محدوده‌ی زمانی مشخص برای وظایف یا کارها

زمانی که همه‌ی کارهای مهم و ضروری خود را به تقویمی که با دیگران به اشتراک گذاشتید وارد می‌کنید، همکاران شما قادرند که آن‌ها را ببینند. بنابراین نه‌تنها شما برنامه‌ی کاری خود را به شیوه‌ای پیش می‌برید که با برنامه‌ی سایرین هماهنگی داشته باشد، بلکه دیگران نیز به‌راحتی بررسی می‌کنند که آیا کار شما، با وظایف آن‌ها سازگار است یا خیر.

در حال حاضر برخی از شرکت‌های بزرگ و مطرح جهان مانند مایکروسافت و گوگل، از تقویم‌های کاری مشترک(با گزینه‌های حفظ حریم خصوصی) استفاده می‌کنند.

#تایم_باکسینگ
#تقویم_مشترک

📍 @organizationb
🅱 باغبان یا ماشین چمن زنی

ما دو جور مدیر داریم، مدیران استعدادیاب وپرورش دهنده(باغبان) و مدیرانی که ماشین چمن زنی هستند. پرورش و توسعه کارکنان به این معنی است که شرایطی فراهم کنیم تا استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها شناسایی و کشف شود، پرورش و تربیت پیدا کند و به اوج برسد.

مدیر پرورش دهنده به کارکنانش بازخورد می‌دهد، آنها را برای موفقیت بیشتر حمایت و هدایت می‌کند و از رشد و توسعه آنها لذت می‌برد.

برعکس، ماشین‌های چمن زنی، افراد(کارکنان) را قد کوتاه می‌خواهند، از رشد و توسعه کارکنان نگران می‌شوند و گاهی حتی همه تلاش خود را بخرج می‌دهند که مانع این رشد شوند.

در تحقیق موسسه گالوپ و در تلاش برای کشف عوامل موثر بر انگیزه و اشتیاق کاری، ششمین کشف از این قرار است:

"کارکنان باید احساس کنند کسی در سازمان (ترجیحا مافوق مستقیم آنها) به فکر توسعه آنهاست و این پیشرفت و توسعه را تسهیل می‌کند."

#پیشرفت_کارکنان

📍 @organizationb
🅱 باید این تصور که تحصیلات فقط محدود به دوره‌ی جوانی است را کنار بگذاریم.
چطور می‌تواند این‌گونه باشد در حالی که در دنیایی زندگی می‌کند که نیمی از چیزهایی که انسان در ۲۰سالگی می‌داند، در ۴۰سالگی دیگر درست نیست و نیمی از چیزهایی که در ۴۰سالگی می‌داند، زمانی که ۲۰ساله بوده، هنوز کشف نشده بود؟!

👤 آرتور سی کلارک

#دانش
#علم

📍 @organizationb
🅱 کسی برای سرگرمی دندانپزشکی نمی‌کند.

برخی شغل‌ها مثل دندانپزشکی، دارای اعتبار حرفه‌ای هستند و کسی بدون مدرک آن را انجام نمی‌دهد. ولی همه شغل‌ها این‌گونه نیستند. بیشترشان را مردم فقط برای سرگرمی انجام می‌دهند. حتی کارهایی که جلوی آینه دستشویی انجام می‌دهند.(آرایش، گریم، استند‌آپ کمدی، ...)

اگر شما یک طراح لوگو، یک کمدین یا یک مدیر پروژه باشید، تعیین سطح شغل شما دشوار است. چون بیشتر مردم فکر می‌کنند خودشان هم می‌توانند از عهده کاری که شما انجام می‌دهید بر بیایند. دست کم فکر می‌کنند تا حدودی می‌توانند شغل شما را انجام دهند.

اگر مشغول یکی از همین شغل‌های غیر دندانپزشکی هستید، بهترین رویکرد آن است که به طور باورنکردنی در کارتان خوب باشید. چنان خوب که آماتورها جایی برای عرض اندام پیدا نکنند. شما مجبور به توجیه خودتان نیستید، بلکه این شغل شماست که موقعیت برحق تان را مشخص می کند.

البته راه جایگزین آنست که همیشه مشغول نق زدن و گله و شکایت از این باشید که همه فکر می‌کنند از عهده انجام دادن شغل شما بر می‌آیند. نکته اینجاست که شاید حرف شان درست باشد.

👤 ست گادین

#شغل
#سرگرمی

📍 @organizationb
🅱 پنج قاعده‌ی ساده برای خوشحالی

1⃣ ذهنت را از نگرانی‌ها آزاد کن.
2⃣ قلبت را از نفرت‌ها آزاد کن.
3⃣ کمتر انتظار داشته باش.
4⃣ ساده زندگی کن.
5⃣ بیشتر ببخش.

#خوشحالی

📍 @organizationb
🅱 روش های شکل گیری رفتار فردی

تقویت مثبت: هنگامی اتفاق می‌افتد که یک رویداد یا محرک مطلوب به‌عنوان نتیجه یک رفتار ارائه می‌شود و رفتار بهبود می‌یابد. تقویت‌کننده مثبت یک محرک است که فرد برای دستیابی به آن تلاش می‌کند. برای مثال یک شرکت برنامه پاداش را اعلام می‌کند که در آن کارمندان بسته به تعداد کالاهایی که فروخته‌اند جوایز کسب می‌کنند.

تقویت منفی: هنگامی اتفاق می‌افتد که یک اتفاق ناخوشایند یا محرک برداشته شود یا از وقوع آن جلوگیری شود و میزان یک رفتار بهبود یابد.

مجازات: ایجاد برخی شرایط ناخوشایند برای از بین بردن رفتار نامطلوب.به‌عنوان‌مثال یک نوجوان دیر به خانه می‌آید و والدین امتیاز استفاده از تلفن همراه را از او می‌گیرند.

بی‌تفاوتی: روند ریشه‌کن کردن هر نوع تقویت باعث ایجاد رفتار نامطلوب می‌شود.به‌عنوان‌مثال کودکی که برای پنهان کردن و جلب‌توجه زیر میز می‌خزد، به‌تدریج هنگام برداشت توجه اطرافیان به کار وی، از این کار دست می‌کشد.

#رفتار_فردی

📍 @organizationb
🅱 هرم موفقیت

بسیاری از افراد درباره موفقیت صحبت می‌کنند. آن‌ها معمولا می‌گویند که می‌خواهند در زندگی یا زمینه‌ای خاص موفق شوند اما زمانی که فرصت مناسب برای آن‌ها فراهم می‌شود، هیچ کار مفیدی را انجام نمی‌دهند. چرا که آن‌ها خصوصیاتی که افراد برای موفقیت در هر زمینه‌ای به آن نیاز دارند را در ذهن خود ایجاد نکرده‌اند.

#هرم_موفقیت
#موفقیت

📍 @organizationb
🅱 پیرسالاری یا الدروکراسی(Elderocracy)

در علوم انسانی برای انتقال معناها و پیام‌ها می‌توان به‌سادگی مفهوم‌سازی کرد. مفاهیم عمدتا برای رفتارها، کنش‌ها، انتخاب‌ها، علایق و رویه‌هایی که جدید هستند ولی مرتبا تکرار می‌گردند ساخته می‌شوند. شاید یکی از موضوعات مهم برای مفهوم‌سازی که قدمت زیادی هم دارد، حکومت‌ها و نظام‌های سیاسی باشد. از یونان باستان تا کنون برای اداره امور و حکمرانی با توجه به تجارب ملت‌های مختلف، مفاهیم گوناگونی ساخته شده است مانند: دموکراسی، تئوکراسی، تیرانی، آریستوکراسی، الیگارشی، اوتوکراسی، مونارکی و...

🔹 این روزها با دیدن اتفاقاتی که در گوشه کنار جهان رخ می‌دهد خصوصا جوان‌تر شدن نسل دولت‌مداران و مدیران ارشد در برخی کشورها و بالعکس پیر ماندن و حتی مسن‌تر شدن بدنه تصمیم‌گیران و زمام‌داران و دولت‌مردان برخی دیگر، به فکرم رسید که شاید بهتر است مفهوم دیگری نیز برای این نوع دومی ساخته شود، شکل حکمرانی که دایره تصمیم‌گیری و مدیریت کلان را روز به روز تنگ‌ و تنگ‌تر می‌کند و به‌سختی آن‌را محدود به ریش سفیدان و کهنسال‌ها می‌کند.

🔹 البته نه این‌ که جوانان اصلا مجالی پیدا نکنند، برخی از آن‌ها خصوصا ژن‌های خوب، نزدیکان و خویشاوندان گاهی چند نفری بر حسب شانس و تصادف می‌توانند خود را به دایره تنگ مدیریت کلان برسانند. اما در مجموع کم‌ترین اعتماد به نیروهای جوان می‌شود و صندلی‌ها به سختی توسط مسن‌های شیفته خدمت رها می‌شود. بی گمان استفاده از افراد مجرب خصوصا در مناصب مشاوره‌ای مطلوب است اما هیچ پیشرفتی بدون فکرهای تازه و جوان بدست نمی‌آید. پس مفهوم الدروکراسی باید در کنار دیگر مفاهیم برای معرفی برخی نظام‌های سیاسی، دولت‌ها و اداره امور کلان استفاده شود.

ویژگی‌های الدروکراسی

1⃣ تغییر را به‌سختی می‌پذیرد.
2⃣ سخت به محافظه‌‌کاری گرایش دارد.
3⃣ گردش نخبگان در آن رسما تعطیل است.
4⃣ عمدتا پس از بازنشستگی(اگر رخ دهد)، کماکان امکان تداوم پست‌های جدید برایش وجود دارد.
5⃣ انگیزه برای تلاش و پیشرفت در میان جوانان به طوری جدی کاهش می‌یابد.
6⃣ به جوان‌ها عمدتا نه به‌عنوان فرصت بلکه خطر نگاه می‌شود.

🔹 سخن آخر
در مجموع الدروکراسی اگر برای مدت طولانی تداوم یابد، رکود و سکون در جامعه حاکم خواهد شد و در عمل سیر قهقرایی در پیش خواهد گرفت. الدروکرات‌ها بهتر است برای بقای خودشان هم که شده از فرصت دادن به فکرها و نیروهای جوان و باانگیزه نهراسند، به جوانان اعتماد کنند و مثلا درِ کابینه‌شان را به‌روی آن‌ها باز کنند، البته منظورم کابینه دولت است نه آن کابینه دیگر...

#الدروکراسی
#پیرسالاری

📍 @organizationb
🅱 چرا کارکنان باهوش استعفا می‌دهند؟

خیلی از مدیران موفق نیز ممکن است یک اشتباه را مرتب تکرار کنند. یکی از اشتباهات آن‌ها این است که اجازه می‌دهند نیروهای با استعداد و موفق آن‌ها شرکت‌شان را ترک کنند.

🔹 در یک آزمایش، با تحقیق از کارمندان پاسخ‌های زیر دریافت شد:

بیش از ۵۰٪ از آنها ابراز کرده‌اند که ارزش‌های آن‌ها با کارفرمایشان متفاوت است.
بیش از ۶۰٪ از آن‌ها گفته‌اند احساس نمی‌کنند کارهای آن‌ها با برنامه‌ریزی کارفرما به نتیجه‌ای برسد.
بیش از ۷۰٪ از آن‌ها گفته‌اند استعدادهای آن‌ها توسط کارفرما درک نمی‌شود.

اما بد نیست بدانیم این نیروهای مستعد با ایده‌های عالی و سازنده چرا شرکت خود را ترک می‌کنند و دست کارفرما را در پوست گردو می‌گذارند.

1⃣ عدم موفقیت در دنبال کردن علاقه‌مندی‌های آن‌ها
2⃣ شکست در به چالش کشیدن هوش و خردمندی آن‌ها
3⃣ استفاده نکردن از خلاقیت آن‌ها
4⃣ پرورش ندادن مهارت‌های آن‌ها
5⃣ فرصت ندادن به آن‌ها برای صحبت
6⃣ نداشتن توجه کافی به آن‌ها
7⃣ داشتن ضعف مدیریتی
8⃣ نادیده گرفتن تلاش‌های آن‌ها
9⃣ افزایش ندادن مسوولیت‌های آن‌ها
🔟 سر قول خود نبودن

#استعفا_کارکنان
#شکست

📍 @organizationb
🅱 قانون کاهش بازگشت:

تأکید بیش‌ازحد بر رفتار سازمانی، ممکن است نتایج منفی حاصل کند. این‌یک عامل محدودکننده در رفتار سازمانی است به همان روشی که در اقتصاد عاملی محدودکننده محسوب می‌شود. در اقتصاد، قانون كاهش بازده به مقدار كاهش درآمدهاي اضافي اشاره دارد كه درصورتی‌که بيشتر از شرايط مطلوب به وضعيت اقتصادي اضافه شود، نتیجه عکس خواهد گذاشت.

طبق قانون کاهش بازده ، در بعضی مواقع افزایش یک عمل مطلوب باعث کاهش بازده می‌شود و درنهایت بازده صفر حاصل می‌شود و با افزایش بیشتر، بازده منفی نیز دنبال دارد. بیشتر چیزهای خوب لزوماً خوب نیستند. این مفهوم بدین معنی است که برای هر موقعیتی سطح مطلوب یک عمل مطلوب مانند شناخت یا مشارکت وجود دارد. هنگامی‌که از آن نقطه فراتر رود، کاهش بازدهی حاصل می‌شود. به‌بیان‌دیگر، این واقعیت که یک عمل مطلوب است، لزوماً دلالت بر این ندارد که بیشتر تمرین مدام آن، نتیجه مطلوب‌تری را حاصل می‌کند.

#قانون_کاهش_بازگشت

📍 @organizationb
🅱 سه «P» که باعث می‌شود افراد نتوانند پس از شکست خود را بازیابی کنند:

1⃣ شخصی سازی(personalization):
من مقصر این اتفاق هستم.

2⃣ فراگیر بودن(pervasiveness):
این اتفاق ناگوار تمامی ابعاد زندگی من را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

3⃣ تداوم(permanence):
تبعات این اتفاق برای همیشه در زندگی من باقی خواهد ماند.

هر یک از این سه عامل بالا می‌تواند زمان و انرژی زیادی از فرد گرفته و مقاومت او را در مقابل بازیابی و برگشت عملکرد به قبل از بحران بیشتر کند.

حتی بعد از تجربه یک اتفاق بد، می‌توان رشد کرد و به انعطاف، توان و درک معنایی عمیق‌تر نسبت به زندگی دست یافت.

#بازیابی
#شکست

📍 @organizationb
🅱 حکمت رنج

اگر دو برادر همسان را به مدت سه سال هر روز به بدترین شکل کتک بزنند و به اولی بگویید کتک خوردنش جزئی از یک تمرین ورزشی است و به دومی هیچ دلیلی برای کتک خوردنش ارائه ندهید، برادر اول بعد از سه سال به ورزشکاری قوی و با اعتماد به نفس بالا، و برادر دوم به انسانی حقیر و سرشار از عقده‌ها و کینه‌ها تبدیل می شود.

کتک خوردن و رنج برای هر دو یکسان است، اما تفاوت در حکمتی است که می تواند به رنج کشیدن‌ «معنا» بخشد. یکی به امید روزهای بهتر رنج می‌کشد و دیگری با هر ضربه خردتر و حقیرتر می‌شود.

اینکه چگونه با سختی‌ها و مشقت‌های زندگی کنار بیاییم و به آن‌ها واکنش نشان دهیم، نهایتا محصول یک «تصمیم شخصی» است.
می‌توانیم تصمیم بگیریم به سختی‌ها و مصائب اجتناب‌ناپذیر زندگی از منظر «معنا و حکمت» نگاه کنیم تا در پس هر ضربه روحی و هر لطمه جسمی تنومندتر، مقاوم‌تر و آگاه‌تر بیرون بیاییم یا اینکه تصمیم بگیریم در بهترین حالت یک «قربانی منفعل» با حیاتی پر از غم باشیم.

👤 ویکتور فرانکل

#حکمت
#رنج
#موفقیت

📍 @organizationb
🅱 چرا کارکنان باهوش استعفا می‌دهند؟

خیلی از مدیران موفق نیز ممکن است یک اشتباه را مرتب تکرار کنند. یکی از اشتباهات آن‌ها این است که اجازه می‌دهند نیروهای با استعداد و موفق آن‌ها شرکت‌شان را ترک کنند.

🔹 در یک آزمایش، با تحقیق از کارمندان پاسخ‌های زیر دریافت شد:

بیش از ۵۰٪ از آنها ابراز کرده‌اند که ارزش‌های آن‌ها با کارفرمایشان متفاوت است.
بیش از ۶۰٪ از آن‌ها گفته‌اند احساس نمی‌کنند کارهای آن‌ها با برنامه‌ریزی کارفرما به نتیجه‌ای برسد.
بیش از ۷۰٪ از آن‌ها گفته‌اند استعدادهای آن‌ها توسط کارفرما درک نمی‌شود.

اما بد نیست بدانیم این نیروهای مستعد با ایده‌های عالی و سازنده چرا شرکت خود را ترک می‌کنند و دست کارفرما را در پوست گردو می‌گذارند.

1⃣ عدم موفقیت در دنبال کردن علاقه‌مندی‌های آن‌ها
2⃣ شکست در به چالش کشیدن هوش و خردمندی آن‌ها
3⃣ استفاده نکردن از خلاقیت آن‌ها
4⃣ پرورش ندادن مهارت‌های آن‌ها
5⃣ فرصت ندادن به آن‌ها برای صحبت
6⃣ نداشتن توجه کافی به آن‌ها
7⃣ داشتن ضعف مدیریتی
8⃣ نادیده گرفتن تلاش‌های آن‌ها
9⃣ افزایش ندادن مسوولیت‌های آن‌ها
🔟 سر قول خود نبودن

#استعفا_کارکنان
#شکست

📍 @organizationb
🅱 پرورش شخصی مدیران

از جک ولش توصیه جالبی خطاب به مدیران سازمان‌ها نقل شده است به این مضمون که:

"قبل از آن که رهبری دیگران را به عهده بگیرید موثرترین عامل موفقیت شما این است که خودتان را پرورش دهید، اما بعد از رسیدن به مسوولیت رهبری دیگران، مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید این است که دیگران را پرورش دهید."

🔹 یکی از پیام‌های مهم این توصیه، تلاش مدیران برای توسعه شایستگی‌هایشان است. وقتی مدیر می‌شویم از دیگران کمتر بازخورد می‌گیریم، لذا فرصت دریافت اطلاعات در مورد قوت‌ها و ضعف‌هایمان را از دست می‌دهیم و دچار جهل و غرور می‌شویم که دو مانع اساسی یادگیری هستند.

🔹 اگر می‌خواهید رهبری اثرگذار باشید بازخورد گرفتن از دیگران را هر چه زودتر شروع کنید. به دیگران جسارت دهید که بیرحمانه اما منصفانه شما را نقد کنند و به شما در مورد روشتان تلنگر بزنند.

🔹 همه نقطه کور داریم و بخشی از وجودمان را نمی‌بینیم. نقاط کور مدیران به ویژه مدیران ارشد از بقیه افراد بیشتر است. نقد شدن را نقطه شروعی قرار دهید برای اجرای برنامه‌هایی که شما را از نظر شایستگی‌های مدیریتی شایسته‌تر می‌کند.

#انتقاد_پذیری
#پرورش

📍 @organizationb
🅱 با جنبه های مثبت شروع کنید

در مطالعه ای جدید، پنجاه و هشت درصد از کارمندها گزارش دادند که به ندرت به خاطر کار خوب از مدیرانشان کلمه ی متشکرم را شنیده اند. همین کارمندان این تشکر شفاهی را مهم ترین عامل تشویق کننده ی خود می دانستند. تشکر کتبی را عامل تشویق کننده ی دوم می دانستند و ۷۶ درصد از آنها به ندرت نامه ی تشکر دریافت می کردند. همین قدر ناشناسی مدیران، مهم ترین عامل ترک کار کارمندهاست.

🔷 از طرف دیگر تفویت منفی (تنبیه) ممکن است دفعات رفتار نامطلوب را کاهش دهد اما به خوبی نمی تواند باعث بروز رفتار مطلوب شود. کارمندها به جای آنکه انگیزه پیدا کنند تا کار خود را بهتر کننده به خاطر این انتقادهای مداوم سعی می کنند تا حد امکان از جلوی چشم مديرهایشان فرار کنند.

🔷 مدیرها معمولا علاقه دارند مچ کارمندها را موقع اشتباه بگیرند. اما سعی کنید موقعی که کارشان را درست انجام می دهند مچشان را بگیرید و به آنها بگویید که دارند کارشان را خوب انجام می دهند. بدین ترتیب هم رفتار مورد نظرتان را تقویت کرده اید، هم کار با خود را برای کارمند دلپذیر کرده اید.

#مثبت_نگری

📍 @organizationb
🅱 مدیریت خشم

از ديدگاه تئوری انتخاب، "خشم" يک بيماری نيست، يک اختلال در ساختار شخصيت نيز به شمار نمی‌رود، يک مشكل هورمونی يا چيزی كه فراسوی كنترل فرد پرخاشگر باشد هم تلقی نمی‌شود، بلكه رفتاری است كه فرد به هنگام مواجهه با مانع و ناكامی از خود بروز می‌دهد؛ اين رفتار معطوف به "هدفی" است و آن هدف "رفع ناكامی" است.

🔹 چون اين رفتار هدفمند است، پس فرد به طور كاملا آگاهانه آن را انتخاب می‌كند. ممكن است بپرسيد چرا افراد "خشم" را انتخاب می‌كنند؟

🔹 بر اساس تئوری انتخاب "خشم" و "ابراز پرخاشگری" برای فردی كه آن را انتخاب می‌كند، كنش‌های موثری دارد. خشم يعنی "كنترل خودت را از دست بده تا كنترل ديگران را به دست بگيری".

🔹 وقتی خشمگين می‌شويم و پرخاشگری می‌كنيم، در واقع شيوه‌ای را انتخاب می‌كنيم تا ديگران را وادار كنيم كاری را كه از آن‌ها می‌خواهيم انجام دهند. اين شيوه‌ای است كه ما در دنيای مبتنی بر كنترل بیرونی آموخته‌ایم.

#خشم
#مدیریت_خشم

📍 @organizationb
🅱 جوهر شخصیت شما سطح عزت نفس شماست. عزت نفس شما نشان می‌دهد که تا چه اندازه برای خود ارزش قائل می‌شوید، و خود را چه اندازه موفق ارزیابی می‌کنید.

عزت نفس منبع نیروی شخصیت شماست که میزان انرژی، اشتیاق، انگیزه و الهام شما را مشخص می‌سازد. هر چه خودتان را بیشتر دوست بدارید و به خود احترام بیشتری بگذارید، در هر کاری که انجام دهید موفق‌تر می‌شوید.

#برایان_تریسی
#عزت_نفس

📍 @organizationb
🅱گیلتی پلژر(guilty pleasure)

تصور کنید در حال رانندگی، به یک آهنگ شش و هشت فاقد ارزش هنری با صدای بلند گوش می دهید. با توقف پشت چراغ قرمز ناگهان متوجه می شوید در ماشین کناری، دوست و یا همکار شما نشسته است. بلافاصله صدای آهنگ را کم می کنید چون اگر همکارتان بفهمد طرفدار آن سبک موسیقی هستید، بسیار ضایع خواهید شد. این آهنگ، اصطلاحا "گیلتی پلژر" شماست.

🔹گیلتی پلژر هر چیزی است نظیر یک فیلم، برنامه تلویزیونی، یک آهنگ و هر رفتار دیگر که در شان شما نیست و از بیان آن خجالت می‌کشید، با این حال از انجام آن لذت می‌برید.

🔹گیلتی پلژر را می توان "لذت گناه آلود" یا "دلچسب ناپسند" ترجمه نمود.

🔹از مفهوم گیلتی پلژر در حوزه تبلیغات بسیار استفاده می شود. در جدیدترین پژوهشی که در این زمینه انجام شده و در ژورنال بسیار معتبر Journal of Business Research به چاپ رسیده این نتیجه حاصل شده است که تبلیغاتی که در آنها از مفهوم گیلتی پلژر استفاده می شود، تاثیر متفاوت بر مردان و زنان دارد. این تبلیغ ها احتمال خرید زنان را افزایش می دهند اما در مورد مردان تاثیر عکس دارند.

#گیلتی_پلژر
#ناپسند
📍 @organizationb
🅱 مزایای یادگیری رفتارسازمانی

هر مدیری باید یاد بگیرد :

🔹 چه افرادی را استخدام کند
🔹 چطور با افراد تیمش رفتار کند
🔹 چطور افراد را هدایت و کنترل کند

بر اساس همین داستان ها بوده که علمی به نام مدیریت رفتار سازمانی یکی از زیرشاخه های مشترک بین روان شناسی و مدیریت تشکیل شده است.

#رفتارسازمانی
#یادگیری_سازمانی

📍 @organizationb
🅱 چگونه بايد تصميم گرفت؟

1⃣ تعريف مساله. اگر بين وضع موجود و وضع مورد نظر اختلافي وجود داشته باشد. علت بسياري از تصميمات ضعيف آن است كه تصميم گيرنده متوجه واقعيت مساله نشده است.

2⃣ به شاخص ها وزن لازم بدهيد. به ندرت امكان دارد شاخص هاي انتخاب شده داراي اهميت يكساني باشند. تصميم گيرنده بايد براي تعيين اولويت مناسب به شاخص ها وزن يا بار مناسب بدهد.

3⃣ مشخص كردن شاخص هاي تصميم گيري. تصميم گيرنده بايدشاخص هايي راكه براي حل مساله مهم مي داند تعيين كند و مشخص كند چه چيزهايي ذي ربط است. در اين مرحله نوع علاقه،
ارزشها و سليقه هاي شخص تصميم گيرنده نقش اساسي دارند.

4⃣ ارائه كردن راههاي گوناگون. تصميم گيرنده راه حلها را ارائه مي نمايد.

5⃣ هر يك از راهها را به يك شاخص مرتبط سازيد. تصميم گيرنده هر يك از راهها را به صورت جدي تجزيه وتحليل وارزيابي مي كند. ضريب يا بار خاصي براي هر يك از راه حلها در نظرمي گيرد.

6⃣ انتخاب راهي كه از نظر ارزش داراي بالاترين بازدهي باشد. اين كار از طريق مقايسه راه حلها بر اساس ضريب يا وزني كه به شاخص ها داده شده است، انجام مي گيرد.

#فرایند_تصمیم_گیری

📍 @organizationb
2024/11/05 19:15:26
Back to Top
HTML Embed Code: