Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 روزهای پایانی حکومت پهلوی و سخنان تکان دهنده یک نماینده؛ در نخست وزیری به من گفتند انتقاد کنی دیگر وکیل نمی شوی/ گفتند دستگاه بی رحم است و برایت پرونده می سازند و زیر تریلی 24 چرخ می روی!


سخنان تند و تکان دهنده #علی_اصغر_مظهری نماینده کرمان در مجلس بیست و چهارم در جلسه 22 شهریور 1357

... اگر بگذارید در لایحه حکومت نظامی حرف‌های‌مان را می‌زنیم، اگر ۵۳ نماینده برای اولین بار در تاریخ مشروطیت زیر پیشنهاد را امضاء نمی‌کردند که نماینده حق سخن نداری، من آن روز اینجا می‌گفتم که چرا حکومت نظامی درد کارها نیست، گفتند حرف نزنید چرا حرف نزنیم؟ اگر اینجا حرف نزنیم برویم در کوچه و بازار حرف بزنیم؟ بدون نزاکت و بدون داشتن مسئولیت آنهایی که می‌گفتند حرف نزنید بیش از ۵۰ نفر زیر پیشنهاد را امضاء کردند پیشنهاد سکوت بود پیشنهاد خفقان بود پیشنهادی را امضاء کردند که یک نفر بیشتر حق حرف زدن ندارد مگر ما چه می‌خواستیم بگوییم؟

یک قسمت از صحبتم در خواندنی‌ها چاپ شد بخوانیم مگر چه می‌خواستیم بگوییم من می‌خواستم همه آن چیزهایی را بگویم که مهندس شریف امامی با شهامت توی برنامه‌اش نوشته است اینها که در برنامه دولت به عنوان نابسامانی عنوان شده نموداری است از خفقان، از نابسامانی، از نداشتن برنامه و چپاول و غارت مملکت.

حالا که سخن می‌گویم می‌ترسم، هم عاقلم و هم بالغ می‌دانم که سخن موافق گفتن خیلی خوب است و همه هم خوششان می‌آید، این سخن مخالف است که عوارض دارد و این عوارض را من یک سال تحمل کردم جناب فرهنگ
شما تشریف نداشتید من را بردند توی نخست‌وزیری و گفتند تو را می‌کنیم زیر تریلی ۲۴ چرخ مرا صدا کردند و گفتند که هر کسی از دولت سوال کند دیگر وکیل نمی‌شود! نمی‌خواهم بگویم که از قول کی گفتند که دستگاه بی‌رحم است و بیچاره‌ات می‌کند و پرونده برایت می‌سازد. وزیر مملکت در کاخ نخست‌وزیری این حرف‌ها را زد ولی من حرفی نزدم و ساکت ماندم.

سیدرضا حجتی نماینده شوش(اندیمشک) ـ من سه سال انتقاد کردم کسی چیزی به من نگفت.
منوچهر یزدی نماینده اردکان - شما دفاع کردید، سکوت کردید، چاپلوسی کردید.

مطلب مرتبط

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ نویسنده مجموعه هفده جلدی #ایران_پس_از_انقلاب_اسلامی و روزشمار پهلوی در گفت و گو با #سرو : مسئولین مراکز اسنادی وظایف خود را فراموش و به کارهای دیگری مشغولند/ صدا و سیما پیش از رسانه های خارجی باید از گنجینه موجود در سازمان برای روشنگری و ساخت مستندهای تاریخی استفاده کند/ ضرورت توجه به دیجیتال سازی آرشیو مطبوعات و اسناد مرتبط با تاریخ معاصر و استفاده از این اسناد جهت تدوین روزشمار دوره های مختلف از جمله پهلوی

#سیدروح_الله_امین_آبادی در گفت و گو با ماهنامه فرهنگی هنری #سرو درباره "بررسی عملکرد مستندهای تاریخی رسانه های خارجی" اظهار داشت: مسئولین برخی نهادها، موسسات، مراکز و کتابخانه ها و ... که مسئولیت مهمی بر دوش دارند رسالت اصلی خود را چیز دیگری می دانند، مثلا رئیس یک نهاد بسیار مهم اسنادی که می تواند در جهان به عنوان رقیب آرشیو کتابخانه کنگره آمریکا شناخته شود هر روز تیتر یک و دو خبرگزاری ها در حوزه های خارج از مسئولیت خود است. می گویند در یکی از مجالس نخست پس از مشروطه یکی از نمایندگان پشت تریبون رفت و شروع به خواندن کرد، شهید مدرس اعتراض و گفت: برای این کار محل دیگری تعبیه شده است و شما وظیفه تان در این مجلس کار دیگری است و اگر می خواهید آواز بخوانید به آن جا بروید.

در پُست های بعد محورهای این گفت و گو را می توانید مطالعه کنید؛

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ حاصل چند دهه بزک پهلوی در استقبال ناچیز از پروژه " من وکالت میدهم" دیده شد/ تصویر سازی رسانه ای برای پهلوی نتیجه چندانی نداشته است!

به نظر شما این رسانه ها در تصویرسازی خود از دوره پهلوی تا چه اندازه موفق بوده اند؟ شما علت و زمینه های پذیرش محتوای این نوع محتوای رسانه ای را در چه مواردی میبینید؟

میزان موفقیت و شکست یک طرح را با هدف آن می سنجند، هدف طرح «بزک پهلوی» از اوایل دهه هفتاد تا به امروز این بوده که ملت ایران به سمت پهلوی ها و به ویژه «رضا پهلوی» سوق پیدا کنند و او را به عنوان آلترناتیو نظام مستقر بپذیرند. اگر نگاهی به حوادث سال گذشته بیندازیم می بینیم در 24 دی 1401 کارزاری به نام «من وکالت می دهم» در اتاق خبر «من و تو» راه افتاد که هدف آن مطرح کردن رضا پهلوی به عنوان تنها گزینه پس از براندازی بود ولی پس از گذشت مدتی تعداد امضاهای کمپین من وکالت می دهم تنها به حدود 300 هزار نفر رسید که این عدد با توجه به دو نکته یعنی نحوه جمع آوری امضاها و امکان دست کاری در آمار و از سوی دیگر جمعیت بالای 80 میلیونی ایران نشان از یک شکست فاحش داشت.

رسانه های فارسی زبان خارج نشین در طول دهه هفتاد تاکنون تبلیغات گسترده ای در جهت معرفی و مطرح کردن «رضا پهلوی» به عنوان تنها گزینه پس از جمهوری اسلامی به راه انداخته بودند که نتیجه آن همان کمپین «من وکالت می دهم» بود که نتیجه نداد و در نتیجه می توان گفت که تصویرسازی رسانه ای برای پهلوی نتیجه چندانی نداشته است و اگر داشت «رضا پهلوی» سال گذشته برای کسب وجهه و آبرو به اسرائیل نمی رفت و با آن طرز فضاحت بار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار نمی کرد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ آیا خود صدا و سیما نمی تواند و نمی توانست پیش از رسانه های خارج نشین از آرشیو غنی خود بهره ببرد؟


به نظر شما سازمان های متولی کنونی در خصوص روایت تاریخ انقلاب تا چه اندازه پتانسیل جلوگیری از موج سازی رسانه ای با محوریت های مستندهای تاریخی را دارند؟

در کشور مراکز و رسانه های مختلفی وجود دارند که ظرفیت عظیمی برای پاسخگویی به این فضای رسانه ای ایجاد شده از سوی بزک کنندگان پهلوی دارند، پیش و بیش از این مراکز مسئولین اداره امور کشور به ویژه دولتمردان هستند که بایستی با رسیدگی به مشکلات مردم ابزار تبلیغات رسانه ای و دروغ پردازی درباره دوره پهلوی را از دست آنان بگیرند. هر اقدام رسانه ای در نبود عملکرد مطلوب از سوی مسئولین با موفقیت روبرو نخواهد شد.

از این نکته مهم اگر بگذریم «صدا و سیما» نخستین رسانه ای است که بایستی در خط مقدم مقابله با طرح «بزکِ پهلوی» باشد، بی شک در آرشیو صدا و سیما اسناد گرانبهای فراوانی وجود دارد، هزاران ساعت فیلم و صوت از رجال عصر پهلوی، گزارشات اجتماعی ضبط و پخش شده در رادیو و تلویزیون آن سال ها و حتی گزارشاتی که به دلایلی از جمله نظارت ساواک اجازه پخش نیافتند و ... می تواند سوژه ده ها مستند باشد. مستندهایی که پاسخگوی تبلیغات شبکه هایی مانند «من و تو»، «بی بی سی»، «ایران اینترنشنال» و ... است...

سوال این جاست که مستندهای من و تو با استفاده از کدام آرشیو ساخته شده است؟ جز آرشیو موجود در صدا و سیما که به خارج درز کرده است؟ آیا خود صدا و سیما نمی تواند و نمی توانست پیش از رسانه های خارج نشین از آرشیو غنی خود بهره ببرد؟

پس از صدا و سیما نوبت مراکز اسنادی از جمله «مرکز اسناد انقلاب اسلامی»، «مرکز بررسی اسناد تاریخی»، «موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی» و «پژوهشکده تاریخ معاصر» می رسد که از چند میلیون سند موجود در آرشیو خود پیرامون دوره پهلوی رونمایی کنند. «اسناد ساواک» بی شک می تواند بهترین پاسخگوی تبلیغات رسانه ای بزک کنندگان پهلوی باشد. در این مراکزی که گفته شد میلیون ها سند درباره دوره پهلوی اعم از اسناد ساواک، اسناد دربار، اسناد مرتبطین با پهلوی و ... وجود دارد و علاوه بر این ها صدها هزار عکس و ... نیز در آرشیوها وجود دارد که هر از گاهی بخشی از آن ها در مستندهای رسانه های برون مرزی منتشر و از آن ها در جهت تبلیغات علیه جمهوری اسلامی بهره گرفته می شود در حالی که اگر اتاق فکری در داخل بود و باشد می تواند از این اسناد به خوبی در جهت پاسخگویی به مغرضین و معارضین بهره ببرد.

نکته سومی که بایستی در پاسخ به این سوال بدان اشاره کنم نقش آرشیو مطبوعات دوره پهلوی است که می توان از این آرشیو در جهت تاباندن نور در تاریکخانه آن سال ها بهره برد، متاسفانه آرشیو جامعی از نشریات آن سال ها به صورت اسکن شده وجود ندارد، سال ها پیش و در دوره ریاست حجت الاسلام رسول جعفریان بر کتابخانه مجلس تلاش هایی در این راستا صورت گرفت و بخش مهمی از روزنامه های آن دوره اسکن و در دسترس قرار گرفت که در دوره های بعدی و بخصوص در دوره کنونی این دسترسی ها برای پژوهشگران یا وجود ندارد و یا با هزاران مصیبت و مشقت صورت می گیرد. من در حدود 15 سال گذشته آرشیو عظیمی از نشریات و روزنامه های دوره پهلوی را به صورت اسکن شده جمع آوری و از این آرشیو در جهت تدوین روزشمار دوره پهلوی استفاده می کنم که قرار هست 16 جلد این مجموعه که به سال های 1340 تا پایان 1346 می پردازد توسط «پژوهشکده تاریخ معاصر» در دسترس علاقمندان و پژوهشگران قرار بگیرد.

برای تدوین این روزشمار بی شک آرشیو مطبوعات نقش مهمی بازی می کند که متاسفانه مراکز اسنادی و کتابخانه ای کشور در جهت اسکن این روزنامه ها و مجلات اقدام نکرده و یا رسالت دیگری برای خود قائلند.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ شهید مدرس گفت برای آواز خواندن جای دیگری تعبیه شده است مجلس جای کار دیگری است!

چه باید کرد تا تاریخ انقلاب و روایتگری آن در نهادهای مسئول بیشتر مورد توجه واقع شود؟

برای پاسخ به این سوال باید یک مثال بزنم. برای این که بدانیم در برابر سیل و یا زلزله چه باید بکنیم باید خطر سیل و زلزله را احساس کنیم. اگر منتظر وقوع سیل و یا زلزله باشیم طبیعتا بعد از فاجعه کاری نمی شود انجام داد. متاسفانه رسانه ها و مراکز اسنادی در کشور ما زمانی به فکر می افتند که مستند و یا برنامه ای در خارج از کشور پخش شده و یا شبهه ای مطرح شده باشد در حالی که مراکز داخلی و پژوهشگران می توانند پیش از وقوع حادثه و یا پخش شبهات به آن ها پاسخ دهند. خلاصه این که کارهای ما واکنشی است به آن چه در خارج از مرزها رخ می دهد و بهترین دفاع را حمله نمی دانیم. پس نکته نخست این که نهادهای مسئول احساس مسئولیت کنند و خطر را درک و در راستای رفع آن خطر پیش از وقوع فاجعه حرکت کرده بیندیشند.
نکته دوم این که با نهایت تاسف مسئولین برخی نهادها، موسسات، مراکز و کتابخانه ها و ... که در این راستا مسئولیت مهمی بر دوش دارند رسالت اصلی خود را چیز دیگری می دانند، مثلا رئیس یک نهاد بسیار مهم اسنادی که می تواند در جهان به عنوان رقیب آرشیو کتابخانه کنگره آمریکا شناخته شود هر روز تیتر یک و دو خبرگزاری ها در حوزه های خارج از مسئولیت خود است. می گویند در یکی از مجالس نخست پس از مشروطه یکی از نمایندگان پشت تریبون رفت و شروع به خواندن کرد، شهید مدرس اعتراض و گفت: برای این کار محل دیگری تعبیه شده است و شما وظیفه تان در این مجلس کار دیگری است و اگر می خواهید آواز بخوانید به آن جا بروید.
حکایت امروز ما همین شده و مسئولین مراکز و نهادهای مهم و اثر گذار پژوهشی برای خود هر رسالتی قائلند جز رسیدن به وظیفه ای که بر دوششان گذاشته شده و برای آن حقوق می گیرند و باید پاسخگوی ملت و خدا باشند.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ سریال ها و فیلم های تاریخی به تاریخ وفادار نیستند!

با وجود تولید انبوهی از آثار تاریخی، به نظر میرسد این اثار فاقد اثرگذاری در جامعه ما هستند. شما علت را در چه مسائلی میبینید؟

اجازه می خواهم در پاسخ به این سوال صریح باشم. آثار تاریخی فراوانی در سال های گذشته تولید شده که به دلیل دسترسی نداشتن به اسناد و منابع مهم در حوزه مربوطه دارای اشتباهات فاحشی هستند مثلا در سریال تاریخی «معمای شاه» اشتباهات غیر قابل اغماض می بینیم که کوچک ترین آن ایفای نقش توسط افرادی در برهه ای است که اصلا این افراد در آن روزها زنده نبودند. مثلا در این سریال بازیگر نقش «حسین علاء» وزیر دربار شاه تا بهار 1344 و روی کار آمدن هویدا حضور دارد در حالی که او سال تابستان 1343 فوت کرده بود و طبیعتا در حوادث بعدی چون کاپیتولاسیون و ترور حسنعلی منصور و روی کار آمدن هویدا نبایستی حضور داشته باشد.

وقتی که کتاب ها، مستندها، فیلم ها و در یک کلام کارهای انجام شده متکی به مستندات موجود نباشد چنین خبط و خطاهای غیر قابل اغماضی رخ می دهد و طبیعتا چنین فیلم هایی نمی تواند پاسخگوی بزک کنندگان پهلوی باشد.

بنده دلیل اصلی فاقد اثر بودن کارهای انجام شده درباره دوره پهلوی را علاوه بر دلیل اصلی که عملکرد مسئولین است که بخشی از مردم را در موضع ناراحتی و لج بازی در برابر کارهای مثبت هم قرار داده، در دسترس نبودن اسناد و منابع برای بهره گیری از آن ها در تدوین کتاب ها و ساخت مستند ها می دانم.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ فیلم ها، کتاب ها و مستندها درباره دوره پهلوی باید ناظر بر حساسیت های مردم از جمله وضعیت اقتصادی در آن دوره و تغییر پس از سقوط پهلوی باشد نه مسائلی که اهمیت چندانی برای مردم ندارد!

راهکار شما برای برون رفت از این وضعیت چیست؟ اساسا دال محوری در خصوص روایت تاریخ معاصر باید چگونه باشد؟

راهکار در پاسخ به سوال های قبلی ارائه شد. نخست این که مسئولین نهادهای تاثیر گذار اسنادی و پژوهشی بایستی به وظیفه خود آگاه باشند و به قول «خواجه نظام الملک» در «سیاست نامه» «مردی و کاری» یعنی هر فرد یک مسئولیت را به عهده گرفته و آن را انجام دهد و کارهای دیگر را به دیگران واگذارد.
درباره دال محوری روایت تاریخ معاصر اگر مسئله پاسخ به روایت رسانه های خارج نشین باشد بایستی عملکرد اقتصادی پهلوی را دال محوری قرار داد، دیگر دوره آن گذشته که دنبال اسنادی پیرامون روابط نامشروع اخلاقی رجال عصر پهلوی باشیم، این مشکلات کم و بیش در هر دوره ای بوده و آن چه که برای مردم مهم هست نه روابط نامشروع شاه که عملکرد اقتصادی او و تاثیر تصمیمات کلان شاه در سفره مردم بوده است، به هر امری بایستی از این منظر توجه کرد. اگر سیاست خارجی شاه را می خواهیم نقد کنیم بایستی تاثیر آن را در اقتصاد کشور بکاویم و سنجش کنیم، مثلا اسناد فراوانی وجود دارد که روابط ایران و امریکا در دوره شاه و حضور مستشاران امریکایی در نهادهای تاثیر گذار اقتصادی باعث ورشکستگی این نهادها شده بود. احمد آرامش مدیر سازمان برنامه در دوره شریف امامی که پس از روی کار آمدن دولت تحمیلی علی امینی از سوی امریکا به شاه، برکنار و پس از مدتی زندانی شد در همان تابستان 1340 و پس از برکناری گفته بود سیاست غرب در ایران ورشکست کن، وام بده و حکومت کن هست. آرامش تاثیرات حضور امریکایی ها در نهادهای اقتصادی ایران را سنجیده و نقدهای تند و تیزی به این حضور وارد کرده بود، آرامش زندانی و بعدها در سال 1352 توسط ساواک به قتل رسید.
منظور این که اگر می خواهیم به دوره پهلوی بپردازیم بایستی نقاط حساسیت مردم را درک و درباره آن ها بنویسیم و مستند بسازیم نه در رابطه با اموری که اهمیتی برای مردم ندارد.

تصویری که این مستندهای تاریخی در حال ساخت آن هستند، بر چه محورهایی تمرکز دارد؟ دوره پهلوی در این رسانه ها با چه ویژگی هایی در حال معرفی است؟

رسانه های برون مرزی در تصویر سازی از دوره پهلوی به عملکرد اقتصادی شاه و دولت های تحت امر او می پردازند و با توجه به گذشت زمان دست به تحریف گسترده می زنند، مثلا گفته می شود که در دوره هویدا تورمی وجود نداشته، اقتصاد رو به سامان و رشد بوده، در ایران نه تنها بیکاری نبوده که از خارج کارگر وارد و به کار گرفته می شدند و الخ در حالی که نگاهی به روزنامه های دوره پهلوی و فیلم ها و مستندهای آن دوره به خوبی دروغین بودن این ادعاها را نشان می دهد ولی چون ما اسناد را نشان نمی دهیم آن ها تحریف می کنند.
ما گمان می کنیم چون خودمان خوابیده ایم دشمن هم خواب هست، حضرت علی(ع) می فرمایند «مَن نامَ لَم يُنَمْ عَنهُ»  هركه از دشمن خود غافل باشد، دشمن از او غافل نیست.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ در پاسخ به افرادی چون پرویز ثابتی به کلیات قناعت کرده اند!

در مستند پرویز ثابتی، علنا جنایت های ساواک سفیدشویی می شود و بخشی از جامعه را هم تحت تاثیر قرار میدهد. علت شکل گیری چنین اتفاقی چیست؟

در پاسخ به سوال های قبلی در این زمینه به تفصیل گفته شد، علت تحت تاثیر قرار گرفتن جامعه به عملکرد مسئولین در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی باز می گردد که بخشی از مردم را در موضع لجبازی حتی در برابر کارهای مثبت قرار داده است، از این مهم که بگذریم دلیل سفید شویی افرادی چون «پرویز ثابتی» که در ساواک جنایت های فراوانی را مرتکب شده بود بی عملی نهادهای ذیربط در ایران است، بی شک از پرویز ثابتی اسناد فراوانی در ساواک موجود هست که در اختیار مراکز اسنادی قرار دارد، در حالی که بسیاری از رجال دوره پهلوی و مبارزین آن دوره از منظر اسناد ساواک مورد بررسی قرار گرفته و اسناد آن ها منتشر شده است ولی تاکنون کتابی درباره پرویز ثابتی با وجود اسناد بی شمار در اختیار علاقمندان قرار نگرفته است، نکته دوم این که درباره شکنجه مبارزین دوره پهلوی توسط ساواک و دیگر نهادهای انتظامی پهلوی تاکنون برنامه های مستند به خاطرات شفاهی و کتبی به آن صورتی که بشود به مخاطب ارائه شود تولید نشده است. خاطرات بسیار زیادی از مبارزین دوره پهلوی تاکنون منتشر شده که برخی از این مبارزین این روزها رابطه خوبی با جمهوری اسلامی ندارند و به اصطلاح هم مخالف پهلوی بوده اند و هم معارض جمهوری اسلامی، بی شک امکان تبانی در این حجم از روایت های شفاهی و کتبی وجود ندارد، یعنی وقتی کیفیت و نحوه شکنجه در دوره پهلوی از سوی افراد مختلف روایت می شود نمی توان گفت که این تعداد از افراد دروغ می گویند و یا با هم تبانی کرده اند تا حرفی را بگویند.
در مقابل سفید شویی ساواک و شخصیتی چون پرویز ثابتی متاسفانه بازخوانی خاطرات شخصیت ها آن گونه که باید رخ نداده و به کلیاتی قناعت و اکتفا شده است که بی شک پاسخگوی این حجم از تحریف ها نیست.

متن کامل گفت و گو را با کلیک بر روی لینک بخوانید!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ آیت الله طالقانی: اسلام با سلطه فردی و گروهی مخالف است/ یک پاسبان باید در راس شهربانی باشد و ستوان یک در راس ستاد/ به همه مظلومان جدای از دین و مذهبشان کمک می کنیم!


#روزشمار ، 29 بهمن 1357

آیت الله طالقانی عصر امروز در یک مصاحبه مطبوعاتی با شرکت خبرنگاران مطبوعات داخلی و تعدادی از رسانه های خارجی از جمله روزنامه پراودا و هفته نامه الوطن العربی به سوالات خبرنگاران درباره خطوط کلی جمهوری اسلامی و مسائل اخیر پاسخ داد.

آیت الله طالقانی درپاسخ به این سوال که معیارهای اساسی نظام جمهوری اسلامی چیست گفت : در جمهوری اسلامی مثل همه نظام ها و جمهوری های دیگر معیارها و ضوابط کلی و عمومی در دست داریم و این ضوابط مربوط به مصالح همه مردم است ، همه مردم با همه ابعاد انسانی شان ، نه تنها اقتصادی یعنی انسان همانگونه که به رفاه مادی نیاز دارد آزادی هم می خواهد .

وی ادامه داد : انسان اگر همه وسائل زندگی و رفاه مادی و اقتصادی اش تامین شود اما آزادی او سلب گردد حاضر است برای بدست آوردن آزادی از آن رفاه اقتصادی صرف نظر کند.

آیت الله طالقانی با بیان اینکه اسلام مخالف هر نوع سلطه چه از سوی انسان و چه از جانب حزب و گروه می باشد ولی با رهبری مشکلی ندارد . وی ادامه داد : یک انسان ، گروه و یا حزب حق سلطه بر دیگران ندارد ولی حق رهبری دارد ، سلطه با رهبری متفاوت است.

وی تفاوت اساسی جمهوری اسلامی با سایر نظام ها را اینگونه توضیح داد : در نظام اسلامی یک حزب خاص لازم نیست که همه یا اکثریت ، اصول مدون آن را بپذیرند ، هر کس چه به عنوان رسمی و چه به صورت آزاد عضو اجتماع بوده و حقوقش هم محرز است.

آیت الله طالقانی ادامه داد : اسلام چه با دیکتاتوری و سلطنت فردی و چه با نظام سرمایه داری که گروهی سرمایه دار در آن سلطه پیدا می کنند و چه با نظام کمونیستی که یک حزب در آن سلطه دارد متفاوت است و این یک فرق اساسی است میان نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام ها.

«سرپرست فعلی رادیو و تلویزیون حسن نیت دارد»

وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای موسس رادیو و تلویزیون که اعتصابات را ترتیب داده بود حق ندارد سرپرست این سازمان را خود انتخاب کند گفت : همه گروه های اجتماعی حق دارند سرپرست خود را انتخاب کنند ولی باید به این نکته نیز توجه کرد که همه مسائل یکدفعه و در چند روز حل نمی شود ، بنایی را می توان با یک زلزله ، چند حرکت و یا کلنگ ویران کرد ولی بنا کردن و ساختن آن متخصص و مصالح می خواهد.

آیت الله طالقانی ادامه داد : رادیو و تلویزیون رو به تکامل می رود و البته نواقصی هم دارد . سرپرستی که برای حالا نصب شده [8]که شناخته شده است و حسن نیت هم دارد و مسائل رهبری را هم درک می کند و اگر اشتباهاتی هم داشته باشد باید با او مطرح کرد و فکر نمی کنم که اگر از کسی انتقاد درست بکنند حرف حساب را نپذیرد.

یک پاسبان باید در راس شهربانی باشد و یک ستوان یک در راس ستاد!

یکی از مسائلی که این روز ها بر آن تاکید می شود و تعدادی از گروه های اجتماعی طالب آن هستند انحلال کامل ارتش قبلی و ایجاد یک ارتش ملی است .

آیت الله طالقانی در این مصاحبه در پاسخ به سوالی در رابطه با ایجاد ارتش ملی گفت : اگر کسی در ارتش نصب می شود برای آن است که بتوانند سلاح هایی را که سرمایه اش با گرفتن لقمه از گلوی ملت تامین شده است حفظ کنند.

وی ادامه داد : حالا باید دو کار کرد ، همه آن هایی را که خیانت کرده اند باید محاکمه و مجازات کرد و آن ها را هم که در حواشی هستند باید بروند توی خانه هایشان.

آیت الله طالقانی گفت : اگر میل من باشد یک پاسبان را در راس شهربانی می گذارم و ستوان یک را در راس ستاد.

به همه مظلومان جدای از دین و مذهبشان کمک می کنیم

آیت الله طالقانی در پاسخ به نحوه روابط آینده ایران با فلسطین نیز گفت : طبق حدیثی که شیعه و سنی هر دو آن را نقل کرده اند هر کسی ورای آن که چه دینی دارد در هر کجای دنیا مورد ظلم قرار گیرد و از مسلمان ها کمک بخواهد اگر مسلمانی بشنود و امکاناتش را در اختیار آن مظلوم قرار ندهد در واقع مسلمان نیست .

وی ادامه داد : ما در برابر همه مظلومان مسئولین چه برسد به فلسطینی ها که از نظر فرهنگی و دینی با آنها مشترکیم .

شوروی با استعمار مخالف است

آیت الله طالقانی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید روابط ایران با شوروی چگونه خواهد بود ضمن گلایه از شوروی که از ملت ما در مقابل شاه حمایت نکرد گفت : ما میدانیم که شوروی یک کشور استعمارطلب نیست و با استعمار نیز مخالف است.

منبع: کیهان ، 30بهمن 1357، صفحه 4

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ #هاشمی_رفسنجانی : راهی غیر از این نیست که رزمندگان ما صدام را وادار به تسلیم کنند!

#روزشمار ، 18 اسفند 1360

جلسه مشترک اعضای شورای عالی دفاع و کمیته بررسی کننده جنگ تحمیلی فرستاده کنفرانس اسلامی پس از 5 ساعت بحث و مذاکرات به پایان رسید.

هاشمی رفسنجانی پس از پایان این جلسه در گفت و گویی پیرامون مسائل مطروحه در این جلسه اظهار داشت : ما از همان روز اول جنگ اعلام کردیم که کشورمان را باز گذاشته ایم به روی هر کسی که می خواهد بیاید ، حرف ما را بشنود ، این سیاست گذشته ما هم بوده هر هیئتی که برای مذاکره بخواهد به ایران بیاید ، ما حرفی نداریم برای این که حرف حقمان را بزنیم ، دنیا هم تسلیم این تبلیغات عوام فریبانه صدام نشود که او صلح طلب است و ما جنگ طلب . هر کس که به اینجا می آید قانع می شود که ما چیز زیادی نمی خواهیم.

وی ادامه داد: اما نظر من درباره این هیئت ها این که این ها حسن نیت داشتند این ها واقعا تلاش می کردند برای خاتمه جنگ ، منتهی اشتباه آن ها این است که از مظلوم می خواهند گذشت بکند ، باید بروند به طرف همان فشار بر ظالم ، اگر آن راه را انتخاب کنند موفق خواهند شد .

وی افزود: در مورد جنگ نظر من این است که ما حقمان را با قدرت می توانیم بگیریم همین مقدار هم که دنیا به راه افتاده به خاطر پیشرفت هایی است که ما در جبهه کردیم . فکر می کنم رزمندگان ما در جبهه و پشت جبهه بیش از هر چیز باید متکی به قدرت خودشان باشند . دنیا امروز طرفدار مظلوم نیست بلکه دنیا همراه قدرت حرکت می کند . البته بخشی از ملت ها طرفدار مظلومند . اما جریان کلی حرکت دولت ها این طور نیست.

هاشمی افزود : من همین جا اعلام می کنم که نیروهای رزمنده ما در جبهه باید با پیروزی هایشان #صدام را وادار به تسلیم کنند که تسلیم حق بشود و به نظر می رسد غیر از این راهی نیست .

منبع: کیهان ، 18 اسفند 1360 ، صفحه 2

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ آیت الله مهدوی کنی وزیر کشور: هرگونه راهپیمایی و تظاهرات غیرقانونی است!

#روزشمار ، 18 اسفند 1359

#آیت_الله_مهدوی_کنی وزیر کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد هرگونه راهپیمایی تظاهرات و اجتماعات غیرقانونی است.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است : لازم است عموم طبقات در این لحظات حساس گه هدف دشمن انحراف افکار عمومی و نیروهای انقلابی از مرزها به داخل کشور است هوشیاری و آگاهی انقلابی خود را حفظ کرده و از دست زدن به اقداماتی که خواست دشمن و باعث ایجاد تحریک و اغتشاش است جلوگیری نمایند.

در ادامه این اطلاعیه آمده است : بدیهی است همان گونه که مقامات قضایی مسائل را پیگیری می نمایند نیروهای انتظامی و نهادهای انقلابی با قاطعیت در مقابل کسانی که سعی دارند با اجتماعات و دست زدن به تظاهرات ملت ما را به انحطاط بکشانند وارد عمل شده و متخلفین را به دادگاه های صالحه معرفی خواهند کرد.

در پایان این اطلاعیه تصریح شده است هر گونه راهپیمایی و تظاهرات و اجتماعات را غیرقانونی اعلام کرده و عوامل محرک را دشمنان اسلام و امت اسلامی قلمداد می نماید.

#شرح_عکس

1358. آیت الله محمدرضا مهدوی کنی به اتفاق دکتر #یدالله_سحابی وابوالحسن #بنی_صدر پس از سفر به تبریز درپی جریانات #خلق_مسلمان

منبع: اطلاعات ، 18 اسفند 1359 ، صفحه 12

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ حمله به میتینک چریک های فدایی خلق/ انتقاد شدید سرپرست شهربانی به حمله کنندگان به میتینگ ها!

#روزشمار ، 18 اسفند 1358

میتینگ انتخاباتی #چریک_های_فدایی_خلق با درگیری میان این گروه و مخالفان به خشونت کشیده شد و دامنه درگیری ها از میدان آزادی تا میدان انقلاب گسترش پیدا کرد و علاوه بر تعطیلی میتینگ چریک های فدایی خلق گردهمایی حزب توده نیز لغو شد.

انتقاد شدید سرپرست شهربانی به حمله کنندگان به میتینگ ها

مهندس مصطفی #میرسلیم معاون سیاسی و اجتماعی وزارت کشور و سرپرست شهربانی کل درباره حفظ نظم و جلوگیری از حمله به میتینگ ها و تظاهرات اعلام کرد : ما اجازه نخواهیم داد عده ای با سوء استفاده از شعارهای مقدس موجبات بی نظمی را فراهم بیاورند و باعث شوند قانون اساسی زیرپا گذاشته شود و اصیل ترین قانون های اساسی لکه دار شود .

وی افزود : ما در مقابل اینگونه اخلالگران ایستادگی می کنیم و آنان را دستگیر خواهیم کرد.

منبع:

اطلاعات ، 18اسفند 1358، صفحه 2

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ #هادی_غفاری : نمایندگان مخالف خط امام را ترور می کنیم!

#روزشمار ، ۱۹ اسفند ۱۳۵۸

امروز گروههای دانشجویی و دانش آموزی با اجتماع در مقابل سفارت امریکا پشتیبانی خود را از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام اعلام کردند.

نیمه شب امروز حجت الاسلام هادی غفاری در مقابل سفارت امریکا حضور پیدا کرد و طی سخنانی اظهار داشت : گروگانها را از ابتدا دانشجویان به گروگان گرفته اند و تا آخر هم بایستی ادامه دهند و هیچ کس بهتر از آنها نمی تواند نگهداری گروگانها را بر عهده بگیرد.

وی در ادامه حل موضوع گروگانها را منوط به تشکیل مجلس شورای اسلامی خوانده و گفت: در مجلس اگر نماینده ای خلاف خط امام عمل کند او را ترور خواهیم کرد زیرا برادران ما جانبازی های زیادی کرده اند و گروه های زیادی جان خود را از دست داده و یا شکنجه شده اند تا این انقلاب صورت گرفت ، ما دنباله رو آنها خواهیم بود.

لینک

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ به توصیه های منسوبین من ترتیب اثر ندهید!

#روزشمار ، 19 اسفند 1357

امام خمینی در نامه ای به نخست وزیر از وزارتخانه ها و ادارات دولتی خواست به توصیه های منسوبین به ایشان ترتیب اثرندهند.

در نامه رهبر انقلاب به مهندس #بازرگان آمده است: جناب آقای نخست وزیر! لازم است به جمیع وزارتخانه ها و ادارات دولتی اخطار نمائید کسانی که از منسوبین و یا اقرباء اینجانب هستند و برای توصیه اشخاص و یا نصب و عزل اشخاص به مراکز مربوطه مراجعه می کنند به هیچ وجه ترتیب اثر بدان ندهند.

در پایان نامه آمده است: منسوبین و نزدیکان مطلقا حق دخالت در اینگونه امور را ندارند.

منبع: صحیفه امام ، جلد 6، صفحه 365

لینک

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ #قطب_زاده : گروه های زیادی را طی چهار لیست از رادیو و تلویزیون اخراج می کنم!

#روزشمار ، 19 اسفند 1357

صادق قطب زاده سرپرست رادیو و تلویزیون ملی ایران در جمع کارکنان صدا و سیما گفت: ما به کسانی اتهام نزدیم چون این را باید دادستان در محکمه بزند. ما باید پرونده ها را به دادگستری بدهیم یا دادگاه انقلاب، فعلا ما عذرشان را خواسته ایم و بقیه اسامی هم درخواهد آمد.

قطب زاده ادامه داد: گروه های زیادی طی چهار لیست از رادیو و تلویزیون کنار گذاشته خواهند شد.

لینک

منبع: اطلاعات ، 19اسفند 1357، صفحه 1


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ #معین_فر وزیر نفت : گاز را آتش می زنیم ولی رایگان به شوروی نمی دهیم!

#روزشمار ، 19 اسفند 1358

روز دوشنبه آینده هیئت نمایندگی #شوروی به ریاست معاون وزارت تجارت خارجی این کشور برای ادامه مذاکرات مربوط به افزایش قیمت گاز صادراتی به ایران سفر می کند.

علی اکبر معین فر وزیر نفت با اعلام این خبر اظهار داشت: این را به صراحت اعلام کرده و می کنیم که اگر قرار باشد گاز را به قیمت ارزان و به ثمن بخس بدهیم ترجیح میدهیم آن را بسوزانیم.

وی ادامه داد: تاکید من در گفت و گو با سفیر شوروی این بود که شما خودتان را یک کشور سوسیالیستی و ضد امپریالیستی می دانید، بنابر این ملت ما انتظار ندارد شما همان اعمالی را که امپریالیست ها انجام میدهند انجام دهید.

منبع: اطلاعات ، 19 اسفند 1358، صفحه 1

لینک

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه جمهوری اسلامی، 25 اسفند 1373

☑️ ابراز ناامیدی مطلق پزشکان از نجات جان حجت الاسلام سیداحمد خمینی
☑️ گزارشی از افزایش سرسام آور قیمت ها و ناتوانی مردم در خریدهای نوروزی
☑️ اولین جلسه محاکمه عاملان بمب گذاری در حرم حضرت معصومه و مرقد امام

@oldnewspaper
2024/06/29 00:24:14
Back to Top
HTML Embed Code: