Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#وانیا_سارا_کیولی (8 نوامبر 1937 - 17 ژوئیه 2012) روزنامه نگار، مستندساز و پرستار انگلیسی-فرانسوی بود که برای فیلم مستندش «تبت» در سال 1988 که به وضعیت حقوق بشر در تبت تحت حاکمیت چین می پرداخت مورد توجه قرار گرفت.

او که در کلکته از مادری فرانسوی و پدری بریتانیایی به دنیا آمده بود، برای آموزش پرستاری به لندن نقل مکان کرد، اما علاقه چندانی به این حرفه نداشت و در سال 1965 به عنوان محقق در تلویزیون گرانادا شروع به کار کرد.

کیولی اولین ماموریت خارجی خود را در سال 1969 انجام داد. و همچنان برای انجام کار به خارج از کشور اعزام می شد و با شخصیت های بزرگ جهان آن دوره مصاحبه می کرد. او در سال 1972 به کار روی مجموعه «این هفته» ITV رفت و چندین مستند برای این برنامه ساخت.

در مستند پیوست "وانیا سارا کیولی" با حضور در ایران و مصاحبه با شخصیت های مختلف از جمله #ابراهیم_یزدی به بررسی تاثیرات انقلاب اسلامی در جهان و بخصوصی جهانی شدن اسلام می پردازد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 نطق انتخاباتی #داریوش_فروهر در اولین انتخابات ریاست جمهوری!

چند ماه پس از کناره‌گیری دولت #بازرگان انتخابات اولین دوره ریاست‌جمهوری برگزار و ابوالحسن #بنی‌_صدر توانست با رایی بالا به عنوان اولین رئیس جمهور تاریخ ایران انتخاب شود.

داریوش فروهر نیز یکی از نامزدهای اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود ولی رای قابل توجهی به دست نیاورد و ششم بهمن ماه 1358 پیش از آنکه نتیجه قطعی آرا مشخص شود پیام تبریکی به بنی‌صدر فرستاد و آرزو کرد که او بتواند در استوار داشتن اساس عدالت و آزادی موفق شود.

داریوش فروهر 26 دی ماه 1357برای اولین بار از ایران خارج و به پاریس رفت و 18 روز، بعد همراه با امام خمینی به ایران بازگشت. در همین هجده روز امام خمینی نامه‌ای خطاب به ارتش نوشته و آن را به فروهر داد تا با سران ارتش تماس بگیرد. فروهر به دلایلی از جمله بسته شدن فرودگاه ها نمی تواند به ایران بازگردد و این بازگشت تا روز 12 بهمن و به همراه رهبر انقلاب به تاخیر می افتد و نامه فوق نیز به دلایلی چند که او یکی از آن ها را سنگ تراشی برخی مرتبطین با ژنرال هایزر می خواند به سران ارتش نمی رسد و نامه به امام بازگردانده می شود!

به پیوست نطق انتخاباتی #داریوش_فروهر در #اولین_انتخابات_ریاست_جمهوری تقدیم علاقمندان می شود.

#مطالب_مرتبط

نطق انتخاباتی احمد مدنی

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ دولتی که تنها 55 روز دوام آورد!

در پی اتفاقات 13 آبان 1357 و کشتار دانش‌‌آموزان، #شریف‌‌_امامی که به دولت او به دولت #آشتی_ملی شناخته شده بود، از نخست‌وزیری برکنار و #محمدرضا_پهلوی در 15 آبان 1357 یک کابینه نظامی به ریاست ارتشبد غلامرضا ازهاری روی کار آورد.

کارکنان رادیو و تلویزیون و مطبوعات پس از روی کار آمدن دولت نظامی و رویکرد ارتشبد ازهاری به #سانسور و محدود کردن اخبار از رادیو و تلویزیون و مطبوعات دست به اعتصاب زدند. درواقع، از همان روز اول تشکیل دولت نظامی، ازهاری نمایندگان نظامی خود را به رادیو و تلویزیون و دفاتر روزنامه‌‌ها اعزام کرد. آنها موفق شدند بر رادیو و تلویزیون مسلط شوند و پس از سانسور، اجازه انتشار اخبار و برنامه‌‌ها را بدهند، ولی روزنامه‌‌ها از همان روز 15 آبان 1357 تا 15 دی‌ماه 1357، به مدت 61 روز به اعتصاب دست زدند.

تشدید فشارها، اعتراض‌ها، راه‌پیمایی‌‌ها و اعتصابات سرانجام نه‌تنها کابینه نظامی ارتشبد ازهاری را در سراشیبی سقوط قرار داد، بلکه وی را دچار سکته قلبی کرد و در بستر بیماری قرار داد. این گونه بود که دفتر عمر کوتاه کابینه نظامی، که نخست‌‌وزیر آن رئیس ستاد بزرگ‌ارتشتاران و از امرای بلندپایه‌ ارتش بود، پس از 55 روز بسته شد.

برای مطالعه بیشتر رک چرایی سقوط دولت 55روزه

ازهاری پس از روی کار آمدن در مصاحبه های متعددی تصریح کرد که #خمینی مانند بقیه ایرانیان است و بازگشت او به ایران همانند بقیه ایرانیان مانعی ندارد ولی با او همانند بقیه رفتار خواهد شد، او در مصاحبه ای دیگر گفته بود اصرار آیت الله خمینی برای تشکیل دولتی ملی مقدور نیست و منتهی به کودتا خواهد شد!

#مطلب_مرتبط

ازهاری: مخالفین تنها 200 هزار نفر هستند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 15 دسامبر 1978/ 24 آذر 1357 #علی_امینی نخست وزیر اسبق، در مورد چگونگی مقابله شاه با انقلابیون مصاحبه می کند. امینی تأیید می کند که حال شاه خوب است و خانواده، همسر و فرزندانش هنوز در کاخ با او هستند.

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 26 نوامبر 1980 / 5 آذر 1359 #هاشمی_رفسنجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی، در جریان سفر به لبنان با شفیق وزان نخست وزیر وقت این کشور دیدار کرد.

هاشمی همچنین درباره گروگان‌های آمریکایی که در تهران نگهداری می شدند به زبان عربی مصاحبه کرد!

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 صدام در بازجويي‌ها و همچنين در مراحل بازپرسي: شيخ جابر الاحمد الصباح امير وقت #کويت در جلسات خصوصي با #طارق_عزيز -وزير امور خارجه وقت عراق- گفته بود کاري ميکنم که زنان عراقی به فاحشه‌های خياباني 10 ديناری تبديل شوند .

صدام مدعي بود يکي از علل حمله غير مترقبه و ناگهاني او به #کويت نيز همين اهانت شيخ جابر و ساير کويتي ها بوده است.

البته سربازان عراقي نيز هنگام تصرف کويت از تعدي به نواميس آنان دريغ نکردند و طبق آمارهاي رسمي هزاران مورد تجاوز به عنف به دختران کويتي در طي اشغال اين کشور رخ داد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ خلاصه ای از کمک های کویت به صدام در جنگ با ایران! - 1

#کویت یکی از چند کشور اصلی تأمین‌کننده مخارج جنگ #عراق با ایران بوده است. کمک‌های مالی کویت به عراق به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم (بیشتر از راه فروش نفت از منطقه‌ای که پیشتر به‌نام منطقه بی‌طرف بود) بوده است.کمک‌های مالی مستقیم کویت به عراق که به‌ ظاهر به‌صورت وام و با شرایط آسان و ساده پرداخت شده است. کویت به موجب چند وام که به ترتیب در آوریل 1981 و در دسامبر 1981 به تصویب پارلمان آن کشور رسید، در مجموع 6 میلیارد دلار (هر وام 2 میلیارد دلار) به عراق پرداخت کرده بود.

این وام‌ها بدون بهره و حق کمیسیون و بازپرداخت آن‌ها ده ساله بود. از سال 1983، اعطای کمک‌های مالی کویت به عراق دوباره از سر گرفته شد. حتی برخی منابع تأکید می‌کنند که بر مقدار این کمک‌‌ها به‌شکل قابل ملاحظه‌ای افزوده شده بود. بنابر محاسبه‌ای که ای آی یو انجام داده است، میزان کمک‌های کشورهای خلیج‌فارس از سال 1983 به بعد سالانه به 10 تا 15 میلیارد دلار رسیده بود.

در این میان سهم کویت از این مبلغ مشخص نشده است. افزایش این کمک‌ها بعد از اینکه آمریکا اعلام کرد که متوقف‌کردن کمک‌های مالی به عراق در این مرحله غیرعقلانی است، صورت گرفته بود. این کمک‌ها موجب شد تا عراق بتواند در اوایل جنگ برنامه‌های توسعه خود را همچنان ادامه دهد. با وجود تمام مشکلات ناشی از جنگ، دولت عراق بدون توجه به اینکه جنگ چه مدت طول می‌کشد در مورد امکانات اقتصادی و ادامه برنامه‌های عمرانی «بدون مشکلات یا موانع» سخن می گفت.

البته در سال 1988 از میزان اعطای کمک‌های ملی کویت و سایر کشورهای خلیج‌فارس به عراق کاسته شد. به همین جهت، صدام در یک مصاحبه مطبوعاتی از اینکه برخی از کشورهای عربی پس از بازپس‌گیری فاو کمک‌های خود را به عراق قطع کردند و یا کاهش داده‌اند شکایت کرد.

دومین روش اعطای کمک‌های مالی توسط کویت به عراق، فروش نفت از منطقه بی‌طرف به حساب دولت عراق بود. درآمد ناشی از فروش 340 هزار بشکه نفت در روز از این منطقه به حساب عراق واریز می‌شد که ارزش سالانه آن بالغ بر 3 میلیارد دلار آمریکا بود. قبل از شروع جنگ دولت‌های کویت و عربستان درآمد ناشی از فروش نفت این منطقه را به تساوی بین خود تقسیم می‌کردند.

فروش نفت از این منطقه به حساب عراق، با هدف جبران کاهش درآمدهای نفتی عراق، پس از قطع صادرات نفت آن کشور از راه خلیج‌فارس صورت گرفت. از سوی دیگر، کویت به همراه عربستان از راه کاهش بهای نفت و افزایش میزان تولید به عراق در جنگ با ایران کمک می‌کردند؛ زیرا این مسئله موجب کاهش درآمدهای نفتی ایران می‌شد و درنهایت به توان دفاعی ایران لطمه می‌زد.

افزون بر آنچه گفته شد، دولت کویت کمک‌های مالی زیادی از مردم کویت جمع‌آوری و برای دولت عراق ارسال می‌کرد. برای نمونه، در فوریه 1986 در کویت اعلام شد که یک نفر کویتی 645 هزار دلار برای تأمین قسمتی از هزینه‌های جنگ با عراق کمک کرده است. همچنین وقتی در سال 1986 به علت کاهش بهای نفت، وضع مالی عراق آشفته شد؛ دولت کویت از راه دیگری به عراق کمک مالی کرد. در همین زمان، طرح گاز رسانی عراق به کویت به‌سرعت به اتمام رسید. عراق از این راه نیز سالانه 500 ملیون دلار از کویت دریافت می‌کرد.

بغداد در زمان جنگ از نظر لجستیکی کاملاً به کویت متکی بود. حمایت‌های لجستیکی کویت از عراق در جریان جنگ برای این کشور بسیار حیاتی بوده است. دولت عراق در جریان جنگ تحمیلی با توجه به طول اندک سواحل خود در خلیج‌فارس آزادی عمل و قدرت مانور نداشت. به همین علت به کویت فشار می‌آورد که مسئولیت بیشتری در قبال نیازمندی‌های اقتصادی و امنیتی عراق، به‌ویژه در زمان بحران، برعهده گیرد. دولت کویت نیز بندرها، جزایر، سرزمین، فضای هوایی، خطوط راه آهن، راه‌های زمینی و ناوگان کشتیرانی خود را در اختیار عراق گذاشته بود.

با شروع تجاوز عراق به ایران، اروندرود بسته شد و بندر بصره از کار افتاد. در نتیجه، عراق از همان آغاز جنگ به استفاده از بندرهای کویتی شیوخ و شعیبه اقدام کرد. به این ترتیب، بندرهای کویت درعمل در جریان جنگ تحمیلی جایگزین بندر بصره، مهم‌ترین بندر عراق شدند.

در بندرهای کویت، کلیه کالاهای وارداتی عراق تخلیه و سپس به آن کشور ارسال می‌شد. در این میان بیشترین محموله‌های نظامی برای دولت عراق شبانه از راه بندرهای کویت ترخیص می‌شد. ارسال اسلحه شبانه از این بندرها به عراق برای عراق اهمیت حیاتی‌تری داشت تا ارسال آن از راه بندر عقبه در کنار دریای سرخ؛ زیرا فاصله بندر عقبه از عراق بسیار دور بود و امکان مداخله اسراییل را نیز در بر داشت.

ادامه در پست بعد ...

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ خلاصه ای از کمک های کویت به صدام در جنگ با ایران! - 2


جزایر کویت نیز یکی از مراکز اصلی مورد استفاده دولت عراق در جریان جنگ عراق علیه ایران بوده است. در جریان عملیات والفجر 8، در فوریه 1986 که منجر به تصرف بندر فاو شد؛ نیروهای نظامی در جزیره بوبیان به‌شکل مؤثرتری مورد استفاده دولت عراق قرار گرفت و نیروهای عراقی از این جزیره به نیروهای ایران در فاو حمله کردند.

بعد از اینکه جنگ به داخل خاک عراق کشانده شد و نیروهای عراقی در تمام طول جبهه تحت فشار شدید نیروهای ایران قرار گرفتند؛ کویت برای رهایی عراق و کاستن از فشار ایران، دامنه جنگ را از مرزهای زمینی به آب‌های خلیج‌فارس گسترش داد. مقدمات این کار با حمله عراق به نفت‌کش‌های کشتی‌های بازرگانی و ترمینال‌های نفتی ایران در خارک آغاز شد. دولت ایران هم در مقابل اعلام کرد که یا امنیت برای تمام کشورهای منطقه وجود دارد و یا برای هیچ کشوری وجود نخواهد داشت. کویت که سیاست‌های خود را با عراق در این مورد هماهنگ کرده بود؛ بلافاصله از آمریکا و اتحاد شوروی تقاضای کمک و حمایت کرد.

هدف دولت کویت از این مسئله رو در رو قراردادن آمریکا با ایران و جلوگیری از افزایش فشار نظامی ایران و عراق بوده است. کویت با درگیرکردن نیروهای نظامی آمریکا با ایران نه تنها به هدف خود رسید؛ بلکه ایران را ناگریز ساخت که در عمل نیروهای خود را در دو جبهه متمرکز کند تا از فشار بر عراق کاسته شود. در واقع بسیاری از نیروهای ایران در طول 800 کیلومتر سواحل خلیج‌فارس از فاو تا تنگه هرمز برای مقابله با تجاوزات احتمالی آمریکا متمرکز شدند. همین موضوع از فشار ایران در جبهه‌های غرب و جنوب کاست و زمینه را برای تجاوزات بعدی عراق به ایران فراهم آورد.

منبع: مناقشات مرزی عراق با همسایگان خود با تکیه بر جنگ دوم خلیج فارس؛ کمک‌های مالی و لجستیکی کویت به عراق در جنگ علیه ایران

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ دیدار به شیوه صدام!

23 سپتامبر 1989 #امیر_کویت “ از بغداد دیدار کرد. این دیدار کاملاً دوستانه بود. صدام از این فرصت استفاده کرد تا به منظور تقدیر از موضعی که #کویت در طول جنگ با ایران اتخاذ کرد، بالاترین نشان عراق را به دست خودش به امیر کویت اعطا کند.

امیر کویت هم از موقعیت حضورش در بغداد استفاده کرد تا به بررسی موضوع مرزها و بدهی عراق به آن کشور بپردازد. وقتی این موضوعات مطرح شد، صدام به شیوه‌های مختلف طفره رفت و قضیه فلسطین را پیش کشید و گفت: «ما خون دادیم تا شما بر سر قدرت باقی بمانید، ایران در این جنگ شما را مورد هدف قرار داده بود!»

امیر کویت به خاطر آرام کردن اوضاع سعی می‌کند لطیفه‌هایی تعریف کند، صدام هم در مقابل این لطیفه‌ها خنده‌های معناداری سر می‌دهد. سرانجام زمان خداحافظی فرا می‌رسد. در میان راه تا فرودگاه، صدام همراه با امیر کویت در یک اتومبیل می‌نشیند. در همین اثنا صدام به امیر کویت می‌گوید: «ما می‌خواهیم یک خط لولۀ نفتی از طریق خاک شما به عربستان بکشیم، در صورتی که شما موافقت کنید، در طول مسیر این خط لوله در خاک شما مدرسه، خانه، بیمارستان و تفریح گاه بسازیم.» امیر کویت این خواسته را نمی‌پذیرد و می‌گوید: «من با این پیشنهاد موافق نیستم، زیرا این کار مانند اشغال سرزمین دیگران است، قبول دارید یا نه؟» صدام سکوت می‌کند و مدتی این وضعیت ادامه می‌یابد. بعد با چشمانی از حدقه بیرون آمده هر چند لحظه نگاه غضب‌آلودی به مهمانش می‌اندازد. این حالت او از چشم‌ها و رنگ گلگون چهره‌اش پیدا بود.

هنگامی که اتومبیل به فرودگاه رسید، هر دو نفر از آن پیاده شدند. امیر کویت به صدام گفت: «دیدار شما با خانواده از کویت، باعث سرور ما خواهد شد. مردم کویت مشتاق دیدار شما هستند.» صدام به او جوابی داد که این جواب تا زمانی که تانک‌های عراقی به قصر امیر کویت رسیدند، مبهم باقی ماند! در آن هنگام بود که این معما برای امیر حل شد و ابهام از بین رفت. او گفت: «حالا فهمیدم که منظور آن ملعون از شیوۀ خاص چه بوده است!» صدام در جواب امیر کویت گفته بود: «سلام مرا به مردم کویت برسان. به زودی به دیدار آن‌ها خواهم آمد، اما به شیوۀ خاص خودم!»”

اشغال و مدال، سرهنگ صبار اللامی و سروان ستار سعد، سوره مهر، صص44-45

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 دیدار شیخ جابر الصباح امیر کویت از عراق در روزهای پایانی سپتامبر 1989

شیخ جابر الصباح در این سفر پیگیر بدهی های عراق به کویت شد و با پاسخ صدام مواجه گردید که ما برای بقای شما در قدرت جنگیدیم!

کمتر از یک سال بعد اوت 1990 / 11 مرداد 1369 عراق در حمله ای برق آسا کویت را اشغال کرد تا مزد کمک های این امیر نشین در طول جنگ با ایران را یک جا پرداخت کند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه کویتی #القبس ، 23 سپتامبر 1989

"فی اول زیاره لسموه الی العراق منذ 10 سنوات
امیرالبلاد یبدا الیوم زیاره رسمیه لبغداد
المباحثات بین الزعیمین جابر و صدام تعقد الیوم و تتناول العلاقات بین البلدین و الاوضاع فی المنطقه"

القبس در شماره این روز خود به اولین سفر امیر کویت در ده سال گذشته به عراق و مذاکرات بین سران دو کشور پرداخته است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه کویتی #القبس ، 24 سپتامبر 1989

"فی کلمتین متبادلتین ..صدام یشید بوقوف الکویت الی جانب بلاده
الامیر: موافقنا تجاه العراق نابعه من شعورنا القومی"

صدام در مذاکره با امیر کویت از حمایت های این کشور از عراق تشکر و تمجید کرده و امیر کویت نیز گفت: توافق ما با عراق ناشی از احساس ملی ما است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه کویتی #القبس ، 25 سپتامبر 1989

امیر کویت عراق را به مقصد فرانسه ترک می کند. القبس در شماره این روز به مذاکرات آخرین روز سفر رسمی امیر کویت به بغداد می پردازد. یک سال بعد صدام این دیدار رسمی را به شیوه خود جبران کرده و کویت اشغال و به یکی از استان های عراق تبدیل می شود!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه کویتی #الرای_العام ، ۲۳ سپتامبر ۱۹۸۹

"سموه یزور العراق بمستهل جوله تشمل باریس و ۳ دول افریقیه
بغداد: جابر الاحمد رئیس دوله عصریه و مجتمع متقدم"

اعلیحضرت در آغاز سفری که شامل پاریس و 3 کشور آفریقایی می شود، از عراق دیدن می کنند
بغداد: جابر احمد الصباح، رئیس یک دولت مدرن و یک جامعه پیشرفته

یک سال بعد از این سفر عراق در حمله ای برق آسا کویت را اشغال و به خود ملحق کرد، حمله ای که مداخله کشورهای غربی را در پی داشت و صدام را مجبور به عقب نشینی و آغاز روند افول و اضمحلال از درون ساخت!


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه کویتی #الرای_العام ، ۲۴ سپتامبر ۱۹۸۹

"اجتماع مغلق لمده ساعه بین الامیر و صدام
الرئیس العراقی اشاد بمواقف الکویت الشجاعه و رحب بسمو الامیر ضیفا یکن له شعب العراق کل موده و تقدیر"

"دیدار غیرعلنی یک ساعته امیر و صدام
رئیس جمهور #عراق از مواضع شجاعانه #کویت قدردانی و از حضرت امیر به عنوان میهمان استقبال کرد که مردم عراق نسبت به وی ابراز محبت و قدردانی می کنند."

درخواست های امیر کویت از صدام برای بازپرداخت بدهی های عراق که در طول جنگ هشت ساله با ایران با وام های کلان اعراب به بار آمده بود به مذاق صدام در این دیدارها خوش نیامده و عصبانیت او را موجب شده بود. این درخواست ها یک سال بعد به اشغال کویت توسط عراق و جنگ اول خلیج فارس منتهی شد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه مصری #الاهرام ، ۳ اوت ۱۹۹۰ / ۱۲ مرداد ۱۳۶۹

"القوات العراقیه تغز و الکویت و تسیطر علی العاصمه و تحتل قصر الامیر
عملیه الغزو بدات فجر امس بواسطه الدبابات و المصفحات و تحت غطاء جوی
مبارک یتصل بامیر الکویت و فهد و الاسد و حسین و صالح لبحث الموقف
الکویت تناشد الملوک و الروساء العرب التدخل و تدعو لقمه طارئه بالقاهره"


"نیروهای عراقی به کویت حمله، پایتخت را تحت کنترل درآورده و کاخ امیر را اشغال کردند.
عملیات صبح دیروز با تانک و خودروهای زرهی و تحت پوشش هوایی آغاز شد.
مبارک با امیر کویت، فهد، اسد، حسین و صالح تماس گرفت تا درباره اوضاع گفت و گو کنند.
کویت از پادشاهان و رؤسای جمهور عرب می خواهد که مداخله کنند و خواستار برگزاری نشست اضطراری در قاهره است."

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه مصری #الاهرام ، ۴ اوت ۱۹۹۰

"مصر تطالب بانسحاب القوات العراقیه فورا و دون ابطا
مطالبه العراق بالکف عن محاوله تغییر نظام الحکم فی الکویت بالقوه
العراق یطلب من السعودیه تسلیم امیر الکویت لمحاکمته
مقاومه کویتیه لقوات الغزو العراقیه التی اتجهت جنوبا لسیطره علی حقول بترول الاحمدی
اتصالات عاجله للرئیس مبارک و القاده العرب لمحاصره الازمه و حلها ضمن الاطار العربی
بوش یتصل بمبارک و فهد و حسین و یوکد ان امریکا ستقطی فرصه اخری للجهود العربیه"

"مصر خواستار خروج فوری و بدون تأخیر نیروهای عراقی است
درخواست از عراق برای توقف تلاش برای تغییر رژیم در کویت با زور
عراق از عربستان خواست تا امیر کویت را برای محاکمه مسترد کند
مقاومت کویت در برابر نیروهای متجاوز عراقی که برای کنترل میادین نفتی الاحمدی به سمت جنوب حرکت کردند.
ارتباطات فوری به رئیس جمهور مبارک و رهبران عرب برای مهار بحران و حل آن در چارچوب عربی.
بوش با مبارک، فهد و حسین تماس می گیرد و اطمینان می دهد که آمریکا به تلاش های اعراب فرصت دیگری خواهد داد."

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه اردنی #الدستور ، ۲ اوت ۱۹۹۰ (روز حمله عراق و اشغال کویت)

"محاولات امیرکیه لتصعید التوتر فی منطقه الخلیج
المحادثات العراقیه الکویتیه تستانف قریبا
مبارک:‌بغداد اکدت انها لن تستخدم القوه ضد الکویت"

روزنامه اردنی الدستور در این شماره تاکید دارد مذاکرات عراق و کویت به زودی از سر گرفته می شود و به نقل از حسنی مبارک رئیس جمهور مصر نیز می نویسد عراق تائید کرده است که نمی خواهد علیه کویت از زور استفاده کند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه اردنی #الدستور که در شماره ۲ اوت ۱۹۹۰ خود از آغاز قریب الوقوع مذاکرات عراق و کویت خبر داده و به نقل از مبارک نوشته بود عراق نمی خواهد علیه کویت از زور استفاده کند در شماره سه اوت نوشت:‌عراق کنترل اوضاع را در کویت به دست گرفت و سران عرب در جده نشست اضطراری تشکیل دادند.

الدستور نوشت: بغداد دولت موقت کویت (دولت دست نشانده عراق در کویت) را به رسمیت شناخت و ضمن اعلام بسیج عمومی نسبت به هر گونه مداخله خارجی هشدار داد!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه سعودی #عکاظ در صفحه یک شماره ۳ اوت ۱۹۹۰ در کنار اخبار مربوط به حمله عراق به کویت و مذاکرات میان سران عرب با محوریت ملک فهد پادشاه عربستان یک خبر جالب دیگر هم مرتبط با ایران دارد و آن این که #رضا_پهلوی که عکاظ او را پسر شاه ایران و «رضاشاه ثانی» می خواند به فیگارو گفته است که #هاشمی_رفسنجانی دو بار پس از فوت [امام] خمینی و انتخاب به عنوان رئیس جمهور مورد سوء قصد قرار گرفته است.

رضا پهلوی در گفت و گو با فیگارو این ادعا را مستند به منابع موثقی دانسته است که در اختیار او قرار گرفته است!

رضا پهلوی گفته بود به هاشمی رفسنجانی توصیه شد که سوار این هواپیما نشود و بیست دقیقه بعد این هواپیما در آسمان منفجر شد. او مدعی شده بود که ترور هاشمی بر اثر تعارض میان دو گروه میانه روها و تندروها رخ داده است!

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/09/21 11:47:41
Back to Top
HTML Embed Code: