Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‏در این مصاحبه ‎#صدام از کیفیت مواجهه با مرگ سخن می گوید و از آرزویش که خدا از او راضی باشد به هنگام مرگ!
روانشناسی دیکتاتور خونریزی که به قطع و یقین میلیون ها انسان قربانی سیاست های بلندپروازانه او در عراق، ایران، کویت و ... شدند عجیب و شگفت انگیز است

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یکی از مشکلات اساسی کشور ما باور کردن ‎#تملق متملقین از سوی مقامات هست، قطعا در دوره ‎#دولت_سازندگی زحمات زیادی کشیده شده بود، ولی قبل و بعد آن هم زحمت کشیده شده بود و هست، این که بگویند از هخامنشیان تا دولت سازندگی یک طرف و این دولت یک طرف جز تملق نبود

منبع کلیپ: صفحه ravi_ir در اینستاگرام

@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/بنی-صدرانتخاب-من-و-اشغال-سفارت-آمریک/

#روزشمار

۲۲ بهمن ۱۳۵۸

ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور در مصاحبه با لوموند: آنها هرگز نفهمیده اند که اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و انتخاب من دو روی یک سکه ای است که عبارتند از آزادی و استقلال ملت.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/مسعود-رجوی-کشته-شدن-خیابانی-بزرگترین-ض/

#روزشمار

۲۱ بهمن ۱۳۶۰

#مسعود_رجوی سرکرده #مجاهدین_خلق گفت: کشته شدن خیابانی بزرگترین ضربه بر پیکر ما بود.

وی که در فرانسه به سر می برد گفت: #موسی_خیابانی و دیگر مسئولان جنبش چپ گرای اسلامی ضربه بسیاری شدیدی برای سازمان مجاهدین خلق بود. رجوی قبلا خیابانی را به عنوان جانشین خود در ایران تعیین کرده و همه کارهای این گروهک را به عهده او سپرده بود.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✳️ آیت الله خمینی به برنامه "شصت دقیقه" مایک والاس چه گفت؟!

27 آبان 1358 و حدود دو هفته پس از تسخیر سفارت امریکا در ایران، امام خمینی با #مایک_والاس خبرنگار تلویزیون سی بی اس آمریکا بر سر سرنوشت گروگان ها و مسئله استرداد شاه مصاحبه کرد. مایک والاس در طول دوره فعالیت خبری خود بارها به ایران مسافرت و با مقامات ایرانی از جمله #محمدرضا_پهلوی آخرین شاه ایران، بنیانگذار جمهوری اسلامی و محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور اسبق ایران گفت و گو کرده بود.

گفت و گو ی والاس با امام خمینی در برنامه "شصت دقیقه" منتشر و در ابتدای مصاحبه برنامه فوق چنین معرفی شد: سی بی اس یکی از سه ‌‎[‌‏شبکۀ مهم‌‏]‌‏ تلویزیون امریکا‌‎ ‌‏برنامه ای دارند تحت عنوان «شصت دقیقه» که هر هفته روز یکشنبه پخش می شود. و این برنامه یکی از‌‎ ‌‏پر بیننده ترین برنامه ها و در عین حال یکی از مورد اعتمادترین برنامه ها از نظر امریکاییهاست. استدعا‌‎ ‌‏کردند از حضورتان سئوالاتی بکنند در مورد وقایع اخیری که در این جریانات از سفارت امریکا‌‎ ‌‏می گذرد.‌‏

امام خمینی در ابتدای این گفت و گو به بی اعتمادی خود به رسانه های امریکا اشاره کرده و می گوید: اما من از ایشان تقاضا می کنم که تحریف نکنند. بعضی از اشخاصی‌‎ ‌‏که آمدند اینجا و مصاحبه کردند، حرفهای ما را تحریف کردند. بعضی دروغها هم اضافه‌‎ ‌‏کردند. و این کار برخلاف آداب خبرنگاری است. و من از شما تقاضا دارم که حرفها،‌‎ ‌‏درست بدون کم و زیاد، بدون تحریف، بدون دخالت خودتان در مسائل پخش بشود.‏

رهبر انقلاب در پاسخ به ادعای سادات که خمینی آبروی اسلام را برده است گفت: اسلامی که پیش انورسادات هست غیر از اسلامی است که پیش مسلمین هست. اسلام انورسادات با مخالفت نصّ قرآن می‎سازد. قرآن کریم نصّش هست که با دشمنهای اسلام دوستی نکنید. و ایشان با کارتر و بگین دوستی کردند برخلاف مسلمین.

امام خمینی درباره این که #کارتر نمی خواهد شاه را به ایران تحویل دهد نیز گفت: معلوم می‎شود برای این است که اسرار او فاش نشود. اسرار رؤسای امریکا فاش نشود. ما با بودن شاه در اینجا اسرار شخص کارتر و اسرار اسلاف او را فاش خواهیم کرد و به ملت امریکا ارائه خواهیم کرد. و ملت امریکا می‎فهمند که گرفتار چه رؤسای جمهوری هستند که ملتشان را به تباهی کشیده است و آبروی ملتشان را در بین مسلمین از بین برده است.

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 جولیان مانیون، خبرنگار آی‌تی‌وی/ تیمز تی‌وی بریتانیا در تهران به طور انحصاری از #سفارت_امریکا در تهران، گزارش می دهد، جایی که #دانشجویان_مسلمان_پیرو_خط_امام 52 آمریکایی را به مدت 444 روز گروگان گرفتند. اگرچه جولیان نتوانست با گروگان ها ملاقات کند، اما توانست صدا و عکس های اختصاصی از برخی از آنان تهیه کند.

این برنامه اولین بار 6 دسامبر 1979 / 15 آذر 1358 از تیمز تی وی پخش شد.

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
16 ژانویه 1979/ 26 دی 1357 #محمدرضا_پهلوی پس از حدود یک سال تظاهرات مداوم و فزاینده مردم به مقصد تبعیدی دائمی ترک کرد و مرداد 1359 در مصر درگذشت و آن جا نیز به خاک سپرده شد.

«والتر کرونکیت» در اخبار شبانگاهی سی‌بی‌اس به خروج شاه از ایران و ارائه گزارشی از رخدادهای ایران در آن روزها پرداخته بود.

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
30 ژانویه 1980/ 10 بهمن 1358 #صادق_قطب زاده_وزیر امور خارجه در یک کنفرانس مطبوعاتی در تهران درباره فراری داده شدن 6 دیپلمات آمریکایی توسط سفارت کانادا در تهران با خبرنگاران گفت و گو کرد.

در این روز جوکلارک نخست وزیر کانادا رسما اعلام کرد که در پی تعطیل موقت سفارت کانادا در تهران 6 تن از دیپلمات های آمریکایی نیز همراه کارمندان سفارت از ایران خارج شده اند.

وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که 6 دیپلمات آمریکایی که از روز 4 نوامبر گذشته در سفارت خانه های دوست در تهران مخفی شده بودند توانسته اند با کمک شخص سفیر کانادا در ایران از آن کشور خارج شوند.

وزیر امورخارجه کانادا نیز اعلام کرد: سفارت کانادا در تهران بطور موقت تعطیل شده و قبل از آزاد شدن گروگان های آمریکایی باز نخواهد شد.

صادق قطب زاده در این زمینه گفت: تا دیروز دولت ایران از پناهنده شدن 6 عضو سفارت آمریکا به سفارت کانادا اطلاع نداشت.
قطب زاده ادامه داد : دیشب پیام مخصوصی از طرف کشور ثالثی که مایل نبود نامش افشا شود رسید که در آن کانادا از این عمل خود عذرخواهی و اعلام کرده است که این عمل بیشتر برای وضع داخلی صورت گرفته است چون احتمال دارد که نخست وزیر کانادا در انتخابات موفق نشود و با این عمل خواستیم که افکار عمومی را برای رای بسیج کنیم . امیدواریم که ایران این عمل را علیه خودش تلقی نکند.

«اقدام دولت کانادا جاسوسی است»

قطب زاده ادامه داد : مسلما جعل پاسپورت و مهر ایران یک جاسوسی است که توسط دولت کانادا صورت گرفته است، این عمل کانادا اثر منفی روی مسئله گروگانها خواهد داشت.

رک روزنامه «اطلاعات» ، 10بهمن 1358، ص 3

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 نطق انتخاباتی #احمد_مدنی در اولین انتخابات ریاست جمهوری!

احمد مدنی یکی از شخصیت‌هایی است که پس از تشکیل #دولت_موقت از سوی #مهندس_بازرگان نخست وزیر #دولت_موقت به عنوان اولین وزیر دفاع پس از انقلاب وارد کابینه شد و فرماندهی نیروی دریایی را نیز همزمان برعهده گرفت.

وی پس از حدود دو ماه از وزارت کناره‌گیری کرد و به خواست بازرگان، مدتی عهده‌دار استانداری خوزستان شد.

مدنی یکی از نامزدهای اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که امید زیادی به پیروزی داشت. او که گمان نمی‌کرد در اسناد سفارت امریکا از او نامی برده شده باشد در تبلیغات پیش دستی کرد و اظهار داشت هر کس سندی علیه من دارد رو کند! آن زمان هنوز اسناد ارتباط پیوسته #شاپور_بختیار و اعضای کابینه ازهاری با مدنی در پیش از انقلاب نیز مخفی مانده بود.

پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری #دانشجویان_مسلمان_پیرو_خط_امام اسنادی درباره وابستگی‌های احمد مدنی نامزد انتخابات ریاست جمهوری منتشر کردند.

در یکی از این اسناد با اشاره به دیدار « #مايكل_رينكف » دیپلمات سفارت آمریکا در روز 13 مهر سال 1358 با « #اسد_ثابت‌_پور » شهردار آبادان و دست‌نشانده مدنی در این شهر آمده است: «شهردار آبادان خواستار این ملاقات شده بود تا بداند که پشتیبانی آمریکا از ریاست جمهوری احمد مدنی چقدر است.»

بر اساس این گزارش ثابت‌پور در دیدار با مامور سفارت آمریکا مقصر حوادث خوزستان را شوروی معرفی کرده و گفته است: «مدنی خیلی ضد روحانیت و ضد فلسطین است، او یک ایرانی است که می‌تواند این را بفهمد که آینده ایران به غرب اتصال دارد.»

ثابت پور در ادامه به مامور سفارت آمریکا گفته است: «اگر چه می‌دانیم آمریکا قصدی برای مداخله در امور ایران ندارد ولی کاش اینگونه نبود چرا که روسها شدیدا در این زمینه فعالیت می‌کنند.»

با شکست مدنی در انتخابات ریاست جمهوری و رد اعتبارنامه وی توسط نمایندگان در مجلس اول مدنی به خارج از کشور فرار کرد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#وانیا_سارا_کیولی (8 نوامبر 1937 - 17 ژوئیه 2012) روزنامه نگار، مستندساز و پرستار انگلیسی-فرانسوی بود که برای فیلم مستندش «تبت» در سال 1988 که به وضعیت حقوق بشر در تبت تحت حاکمیت چین می پرداخت مورد توجه قرار گرفت.

او که در کلکته از مادری فرانسوی و پدری بریتانیایی به دنیا آمده بود، برای آموزش پرستاری به لندن نقل مکان کرد، اما علاقه چندانی به این حرفه نداشت و در سال 1965 به عنوان محقق در تلویزیون گرانادا شروع به کار کرد.

کیولی اولین ماموریت خارجی خود را در سال 1969 انجام داد. و همچنان برای انجام کار به خارج از کشور اعزام می شد و با شخصیت های بزرگ جهان آن دوره مصاحبه می کرد. او در سال 1972 به کار روی مجموعه «این هفته» ITV رفت و چندین مستند برای این برنامه ساخت.

در مستند پیوست "وانیا سارا کیولی" با حضور در ایران و مصاحبه با شخصیت های مختلف از جمله #ابراهیم_یزدی به بررسی تاثیرات انقلاب اسلامی در جهان و بخصوصی جهانی شدن اسلام می پردازد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 نطق انتخاباتی #داریوش_فروهر در اولین انتخابات ریاست جمهوری!

چند ماه پس از کناره‌گیری دولت #بازرگان انتخابات اولین دوره ریاست‌جمهوری برگزار و ابوالحسن #بنی‌_صدر توانست با رایی بالا به عنوان اولین رئیس جمهور تاریخ ایران انتخاب شود.

داریوش فروهر نیز یکی از نامزدهای اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود ولی رای قابل توجهی به دست نیاورد و ششم بهمن ماه 1358 پیش از آنکه نتیجه قطعی آرا مشخص شود پیام تبریکی به بنی‌صدر فرستاد و آرزو کرد که او بتواند در استوار داشتن اساس عدالت و آزادی موفق شود.

داریوش فروهر 26 دی ماه 1357برای اولین بار از ایران خارج و به پاریس رفت و 18 روز، بعد همراه با امام خمینی به ایران بازگشت. در همین هجده روز امام خمینی نامه‌ای خطاب به ارتش نوشته و آن را به فروهر داد تا با سران ارتش تماس بگیرد. فروهر به دلایلی از جمله بسته شدن فرودگاه ها نمی تواند به ایران بازگردد و این بازگشت تا روز 12 بهمن و به همراه رهبر انقلاب به تاخیر می افتد و نامه فوق نیز به دلایلی چند که او یکی از آن ها را سنگ تراشی برخی مرتبطین با ژنرال هایزر می خواند به سران ارتش نمی رسد و نامه به امام بازگردانده می شود!

به پیوست نطق انتخاباتی #داریوش_فروهر در #اولین_انتخابات_ریاست_جمهوری تقدیم علاقمندان می شود.

#مطالب_مرتبط

نطق انتخاباتی احمد مدنی

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ دولتی که تنها 55 روز دوام آورد!

در پی اتفاقات 13 آبان 1357 و کشتار دانش‌‌آموزان، #شریف‌‌_امامی که به دولت او به دولت #آشتی_ملی شناخته شده بود، از نخست‌وزیری برکنار و #محمدرضا_پهلوی در 15 آبان 1357 یک کابینه نظامی به ریاست ارتشبد غلامرضا ازهاری روی کار آورد.

کارکنان رادیو و تلویزیون و مطبوعات پس از روی کار آمدن دولت نظامی و رویکرد ارتشبد ازهاری به #سانسور و محدود کردن اخبار از رادیو و تلویزیون و مطبوعات دست به اعتصاب زدند. درواقع، از همان روز اول تشکیل دولت نظامی، ازهاری نمایندگان نظامی خود را به رادیو و تلویزیون و دفاتر روزنامه‌‌ها اعزام کرد. آنها موفق شدند بر رادیو و تلویزیون مسلط شوند و پس از سانسور، اجازه انتشار اخبار و برنامه‌‌ها را بدهند، ولی روزنامه‌‌ها از همان روز 15 آبان 1357 تا 15 دی‌ماه 1357، به مدت 61 روز به اعتصاب دست زدند.

تشدید فشارها، اعتراض‌ها، راه‌پیمایی‌‌ها و اعتصابات سرانجام نه‌تنها کابینه نظامی ارتشبد ازهاری را در سراشیبی سقوط قرار داد، بلکه وی را دچار سکته قلبی کرد و در بستر بیماری قرار داد. این گونه بود که دفتر عمر کوتاه کابینه نظامی، که نخست‌‌وزیر آن رئیس ستاد بزرگ‌ارتشتاران و از امرای بلندپایه‌ ارتش بود، پس از 55 روز بسته شد.

برای مطالعه بیشتر رک چرایی سقوط دولت 55روزه

ازهاری پس از روی کار آمدن در مصاحبه های متعددی تصریح کرد که #خمینی مانند بقیه ایرانیان است و بازگشت او به ایران همانند بقیه ایرانیان مانعی ندارد ولی با او همانند بقیه رفتار خواهد شد، او در مصاحبه ای دیگر گفته بود اصرار آیت الله خمینی برای تشکیل دولتی ملی مقدور نیست و منتهی به کودتا خواهد شد!

#مطلب_مرتبط

ازهاری: مخالفین تنها 200 هزار نفر هستند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 15 دسامبر 1978/ 24 آذر 1357 #علی_امینی نخست وزیر اسبق، در مورد چگونگی مقابله شاه با انقلابیون مصاحبه می کند. امینی تأیید می کند که حال شاه خوب است و خانواده، همسر و فرزندانش هنوز در کاخ با او هستند.

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 26 نوامبر 1980 / 5 آذر 1359 #هاشمی_رفسنجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی، در جریان سفر به لبنان با شفیق وزان نخست وزیر وقت این کشور دیدار کرد.

هاشمی همچنین درباره گروگان‌های آمریکایی که در تهران نگهداری می شدند به زبان عربی مصاحبه کرد!

انتشار با #ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 صدام در بازجويي‌ها و همچنين در مراحل بازپرسي: شيخ جابر الاحمد الصباح امير وقت #کويت در جلسات خصوصي با #طارق_عزيز -وزير امور خارجه وقت عراق- گفته بود کاري ميکنم که زنان عراقی به فاحشه‌های خياباني 10 ديناری تبديل شوند .

صدام مدعي بود يکي از علل حمله غير مترقبه و ناگهاني او به #کويت نيز همين اهانت شيخ جابر و ساير کويتي ها بوده است.

البته سربازان عراقي نيز هنگام تصرف کويت از تعدي به نواميس آنان دريغ نکردند و طبق آمارهاي رسمي هزاران مورد تجاوز به عنف به دختران کويتي در طي اشغال اين کشور رخ داد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ خلاصه ای از کمک های کویت به صدام در جنگ با ایران! - 1

#کویت یکی از چند کشور اصلی تأمین‌کننده مخارج جنگ #عراق با ایران بوده است. کمک‌های مالی کویت به عراق به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم (بیشتر از راه فروش نفت از منطقه‌ای که پیشتر به‌نام منطقه بی‌طرف بود) بوده است.کمک‌های مالی مستقیم کویت به عراق که به‌ ظاهر به‌صورت وام و با شرایط آسان و ساده پرداخت شده است. کویت به موجب چند وام که به ترتیب در آوریل 1981 و در دسامبر 1981 به تصویب پارلمان آن کشور رسید، در مجموع 6 میلیارد دلار (هر وام 2 میلیارد دلار) به عراق پرداخت کرده بود.

این وام‌ها بدون بهره و حق کمیسیون و بازپرداخت آن‌ها ده ساله بود. از سال 1983، اعطای کمک‌های مالی کویت به عراق دوباره از سر گرفته شد. حتی برخی منابع تأکید می‌کنند که بر مقدار این کمک‌‌ها به‌شکل قابل ملاحظه‌ای افزوده شده بود. بنابر محاسبه‌ای که ای آی یو انجام داده است، میزان کمک‌های کشورهای خلیج‌فارس از سال 1983 به بعد سالانه به 10 تا 15 میلیارد دلار رسیده بود.

در این میان سهم کویت از این مبلغ مشخص نشده است. افزایش این کمک‌ها بعد از اینکه آمریکا اعلام کرد که متوقف‌کردن کمک‌های مالی به عراق در این مرحله غیرعقلانی است، صورت گرفته بود. این کمک‌ها موجب شد تا عراق بتواند در اوایل جنگ برنامه‌های توسعه خود را همچنان ادامه دهد. با وجود تمام مشکلات ناشی از جنگ، دولت عراق بدون توجه به اینکه جنگ چه مدت طول می‌کشد در مورد امکانات اقتصادی و ادامه برنامه‌های عمرانی «بدون مشکلات یا موانع» سخن می گفت.

البته در سال 1988 از میزان اعطای کمک‌های ملی کویت و سایر کشورهای خلیج‌فارس به عراق کاسته شد. به همین جهت، صدام در یک مصاحبه مطبوعاتی از اینکه برخی از کشورهای عربی پس از بازپس‌گیری فاو کمک‌های خود را به عراق قطع کردند و یا کاهش داده‌اند شکایت کرد.

دومین روش اعطای کمک‌های مالی توسط کویت به عراق، فروش نفت از منطقه بی‌طرف به حساب دولت عراق بود. درآمد ناشی از فروش 340 هزار بشکه نفت در روز از این منطقه به حساب عراق واریز می‌شد که ارزش سالانه آن بالغ بر 3 میلیارد دلار آمریکا بود. قبل از شروع جنگ دولت‌های کویت و عربستان درآمد ناشی از فروش نفت این منطقه را به تساوی بین خود تقسیم می‌کردند.

فروش نفت از این منطقه به حساب عراق، با هدف جبران کاهش درآمدهای نفتی عراق، پس از قطع صادرات نفت آن کشور از راه خلیج‌فارس صورت گرفت. از سوی دیگر، کویت به همراه عربستان از راه کاهش بهای نفت و افزایش میزان تولید به عراق در جنگ با ایران کمک می‌کردند؛ زیرا این مسئله موجب کاهش درآمدهای نفتی ایران می‌شد و درنهایت به توان دفاعی ایران لطمه می‌زد.

افزون بر آنچه گفته شد، دولت کویت کمک‌های مالی زیادی از مردم کویت جمع‌آوری و برای دولت عراق ارسال می‌کرد. برای نمونه، در فوریه 1986 در کویت اعلام شد که یک نفر کویتی 645 هزار دلار برای تأمین قسمتی از هزینه‌های جنگ با عراق کمک کرده است. همچنین وقتی در سال 1986 به علت کاهش بهای نفت، وضع مالی عراق آشفته شد؛ دولت کویت از راه دیگری به عراق کمک مالی کرد. در همین زمان، طرح گاز رسانی عراق به کویت به‌سرعت به اتمام رسید. عراق از این راه نیز سالانه 500 ملیون دلار از کویت دریافت می‌کرد.

بغداد در زمان جنگ از نظر لجستیکی کاملاً به کویت متکی بود. حمایت‌های لجستیکی کویت از عراق در جریان جنگ برای این کشور بسیار حیاتی بوده است. دولت عراق در جریان جنگ تحمیلی با توجه به طول اندک سواحل خود در خلیج‌فارس آزادی عمل و قدرت مانور نداشت. به همین علت به کویت فشار می‌آورد که مسئولیت بیشتری در قبال نیازمندی‌های اقتصادی و امنیتی عراق، به‌ویژه در زمان بحران، برعهده گیرد. دولت کویت نیز بندرها، جزایر، سرزمین، فضای هوایی، خطوط راه آهن، راه‌های زمینی و ناوگان کشتیرانی خود را در اختیار عراق گذاشته بود.

با شروع تجاوز عراق به ایران، اروندرود بسته شد و بندر بصره از کار افتاد. در نتیجه، عراق از همان آغاز جنگ به استفاده از بندرهای کویتی شیوخ و شعیبه اقدام کرد. به این ترتیب، بندرهای کویت درعمل در جریان جنگ تحمیلی جایگزین بندر بصره، مهم‌ترین بندر عراق شدند.

در بندرهای کویت، کلیه کالاهای وارداتی عراق تخلیه و سپس به آن کشور ارسال می‌شد. در این میان بیشترین محموله‌های نظامی برای دولت عراق شبانه از راه بندرهای کویت ترخیص می‌شد. ارسال اسلحه شبانه از این بندرها به عراق برای عراق اهمیت حیاتی‌تری داشت تا ارسال آن از راه بندر عقبه در کنار دریای سرخ؛ زیرا فاصله بندر عقبه از عراق بسیار دور بود و امکان مداخله اسراییل را نیز در بر داشت.

ادامه در پست بعد ...

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ خلاصه ای از کمک های کویت به صدام در جنگ با ایران! - 2


جزایر کویت نیز یکی از مراکز اصلی مورد استفاده دولت عراق در جریان جنگ عراق علیه ایران بوده است. در جریان عملیات والفجر 8، در فوریه 1986 که منجر به تصرف بندر فاو شد؛ نیروهای نظامی در جزیره بوبیان به‌شکل مؤثرتری مورد استفاده دولت عراق قرار گرفت و نیروهای عراقی از این جزیره به نیروهای ایران در فاو حمله کردند.

بعد از اینکه جنگ به داخل خاک عراق کشانده شد و نیروهای عراقی در تمام طول جبهه تحت فشار شدید نیروهای ایران قرار گرفتند؛ کویت برای رهایی عراق و کاستن از فشار ایران، دامنه جنگ را از مرزهای زمینی به آب‌های خلیج‌فارس گسترش داد. مقدمات این کار با حمله عراق به نفت‌کش‌های کشتی‌های بازرگانی و ترمینال‌های نفتی ایران در خارک آغاز شد. دولت ایران هم در مقابل اعلام کرد که یا امنیت برای تمام کشورهای منطقه وجود دارد و یا برای هیچ کشوری وجود نخواهد داشت. کویت که سیاست‌های خود را با عراق در این مورد هماهنگ کرده بود؛ بلافاصله از آمریکا و اتحاد شوروی تقاضای کمک و حمایت کرد.

هدف دولت کویت از این مسئله رو در رو قراردادن آمریکا با ایران و جلوگیری از افزایش فشار نظامی ایران و عراق بوده است. کویت با درگیرکردن نیروهای نظامی آمریکا با ایران نه تنها به هدف خود رسید؛ بلکه ایران را ناگریز ساخت که در عمل نیروهای خود را در دو جبهه متمرکز کند تا از فشار بر عراق کاسته شود. در واقع بسیاری از نیروهای ایران در طول 800 کیلومتر سواحل خلیج‌فارس از فاو تا تنگه هرمز برای مقابله با تجاوزات احتمالی آمریکا متمرکز شدند. همین موضوع از فشار ایران در جبهه‌های غرب و جنوب کاست و زمینه را برای تجاوزات بعدی عراق به ایران فراهم آورد.

منبع: مناقشات مرزی عراق با همسایگان خود با تکیه بر جنگ دوم خلیج فارس؛ کمک‌های مالی و لجستیکی کویت به عراق در جنگ علیه ایران

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ دیدار به شیوه صدام!

23 سپتامبر 1989 #امیر_کویت “ از بغداد دیدار کرد. این دیدار کاملاً دوستانه بود. صدام از این فرصت استفاده کرد تا به منظور تقدیر از موضعی که #کویت در طول جنگ با ایران اتخاذ کرد، بالاترین نشان عراق را به دست خودش به امیر کویت اعطا کند.

امیر کویت هم از موقعیت حضورش در بغداد استفاده کرد تا به بررسی موضوع مرزها و بدهی عراق به آن کشور بپردازد. وقتی این موضوعات مطرح شد، صدام به شیوه‌های مختلف طفره رفت و قضیه فلسطین را پیش کشید و گفت: «ما خون دادیم تا شما بر سر قدرت باقی بمانید، ایران در این جنگ شما را مورد هدف قرار داده بود!»

امیر کویت به خاطر آرام کردن اوضاع سعی می‌کند لطیفه‌هایی تعریف کند، صدام هم در مقابل این لطیفه‌ها خنده‌های معناداری سر می‌دهد. سرانجام زمان خداحافظی فرا می‌رسد. در میان راه تا فرودگاه، صدام همراه با امیر کویت در یک اتومبیل می‌نشیند. در همین اثنا صدام به امیر کویت می‌گوید: «ما می‌خواهیم یک خط لولۀ نفتی از طریق خاک شما به عربستان بکشیم، در صورتی که شما موافقت کنید، در طول مسیر این خط لوله در خاک شما مدرسه، خانه، بیمارستان و تفریح گاه بسازیم.» امیر کویت این خواسته را نمی‌پذیرد و می‌گوید: «من با این پیشنهاد موافق نیستم، زیرا این کار مانند اشغال سرزمین دیگران است، قبول دارید یا نه؟» صدام سکوت می‌کند و مدتی این وضعیت ادامه می‌یابد. بعد با چشمانی از حدقه بیرون آمده هر چند لحظه نگاه غضب‌آلودی به مهمانش می‌اندازد. این حالت او از چشم‌ها و رنگ گلگون چهره‌اش پیدا بود.

هنگامی که اتومبیل به فرودگاه رسید، هر دو نفر از آن پیاده شدند. امیر کویت به صدام گفت: «دیدار شما با خانواده از کویت، باعث سرور ما خواهد شد. مردم کویت مشتاق دیدار شما هستند.» صدام به او جوابی داد که این جواب تا زمانی که تانک‌های عراقی به قصر امیر کویت رسیدند، مبهم باقی ماند! در آن هنگام بود که این معما برای امیر حل شد و ابهام از بین رفت. او گفت: «حالا فهمیدم که منظور آن ملعون از شیوۀ خاص چه بوده است!» صدام در جواب امیر کویت گفته بود: «سلام مرا به مردم کویت برسان. به زودی به دیدار آن‌ها خواهم آمد، اما به شیوۀ خاص خودم!»”

اشغال و مدال، سرهنگ صبار اللامی و سروان ستار سعد، سوره مهر، صص44-45

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 دیدار شیخ جابر الصباح امیر کویت از عراق در روزهای پایانی سپتامبر 1989

شیخ جابر الصباح در این سفر پیگیر بدهی های عراق به کویت شد و با پاسخ صدام مواجه گردید که ما برای بقای شما در قدرت جنگیدیم!

کمتر از یک سال بعد اوت 1990 / 11 مرداد 1369 عراق در حمله ای برق آسا کویت را اشغال کرد تا مزد کمک های این امیر نشین در طول جنگ با ایران را یک جا پرداخت کند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه کویتی #القبس ، 23 سپتامبر 1989

"فی اول زیاره لسموه الی العراق منذ 10 سنوات
امیرالبلاد یبدا الیوم زیاره رسمیه لبغداد
المباحثات بین الزعیمین جابر و صدام تعقد الیوم و تتناول العلاقات بین البلدین و الاوضاع فی المنطقه"

القبس در شماره این روز خود به اولین سفر امیر کویت در ده سال گذشته به عراق و مذاکرات بین سران دو کشور پرداخته است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/10/02 00:20:43
Back to Top
HTML Embed Code: