Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فیلمی نادیده از سفر ‎#فرح_دیبا به شاهرود سمنان دهستان ‎#بیارجمند احتمالا در سال ۱۳۵۳ و تملق یک روحانی درباری

تاریخ این سفر ۱۸ آذر ۱۳۵۳ گفته شده که با مراجعه به منابع مطبوعاتی آن روزها فرح در تهران بوده و تاریخ دقیق برای بنده مشخص نیست و باید بررسی شود

چهار سال پیش از پیروزی انقلاب چنین تملق هایی از سوی برخی روحانیون باعث این توهم برای پهلوی شده بود که روحانیت بعد ۱۵ خرداد کنترل شده و تنها معترضین موجود گروه های چپ گرا و کمونیست هستند، نگاهی به #منشور_روحانیت امام خمینی نیز فشار این جریان اقلیت درون روحانیت به طیف عظیم انقلابیون مسلمان را نشان می دهد.

@oldnewspaper
#سه_دی_۱۳۵۸

روزنامه #جمهوری_اسلامی

▪️ بزرگترین تحول در تاریخ #بانکداری / بهره بانکی حذف شد
▪️ پیام مهم امام خمینی به مسیحیان جهان به مناسبت عید میلاد مسیح: ای ملت مسیح به پا خیزید و در مقابل ستمگران از شرافت عیسی مسیح دفاع کنید
▪️ توسط هیکل در ساندی تایمز: اخاذی روسای جمهور امریکا از شاه مخلوع فاش شد/ هیکل نوشت: سندی دیده است که شاه مخلوع به اسقف موزوروا نخست وزیر رودزیا، هر بار بیست هزار دلار می داده است/ هیکل: اسنادی وجود دارد که نشان می دهد چند رئیس جمهوری امریکا منجمله نیکسون از شاه مخلوع رشوه گرفته اند/ هدف این است که شاه مخلوع و شریکش امریکا محاکمه شوند
▪️ مک براید با اعضای شورای انقلاب ملاقات کرد
▪️ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای رئیس جمهور پاناما پیام فرستاد
▪️استاندار سیستان و بلوچستان: روزنامه بامداد نظریات مرا تحریف کرده است
▪️در دوران انقلاب: 1500 روستا صاحب برق شده اند
▪️سازمان جدیدی برای وزارت کشور تدوین می شود/ تصفیه وسیع در وزارت کشور آغاز شد/ معاون وزارت کشور: پرونده آن ها که به اتهام سوء استفاده کنار گذاشته شده اند، برای پیگیری به دادسرای انقلاب فرستاده می شود
تحقیقات همچنان ادامه دارد/ محافظ خانه حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری اعتراف کرد
▪️ اینجا یک اطاق در وزارت کشاورزی است یا حجره محقر طلبه ای سخت کوش؟
▪️ بجنوردی استاندار اصفهان اعلام کرد خواست های مستضعفین بر حق است/ هتل های اصفهان از افراد مشکوک پر شده است/ همه ارگان های استان اصفهان در خط امام هستند/ متحصنین باید در قم و تهران خواسته حقه خود را دنبال کنند
▪️ توسط گروه های چپ گرا؛ 6 نفر از مسلمانان کردستان اعدام شدند
▪️ و منطق گلوله: ضرورت تشکیل هسته های اطلاعاتی در محله ها
▪️ آمریکا می خواهد شاه مخلوع را ترور کند
▪️ جمشید ایرانپور جاسوس سیا شناسایی شد/ ایرانپور سرمایه دار در کمیته مرکزی اصفهان نفوذ کرده بود
▪️ حجت الاسلام امید وارد اصفهان شد
▪️ پیام حضرت آیت الله صدوقی به شورای انقلاب؛ پیش از این نشستن و شاهد توطئه بودن بر خلاف تعهدات انقلابی است
▪️ محمدجواد مغنیه درگذشت
▪️ مراسم بزرگداشت شهادت حجت الاسلام مفتح و پاسداران

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اظهار پشیمانی ‎#محمد_صدفی از نیروهای ‎#ساواک پس از پیروزی انقلاب در یک گفت و گو.

این نیروی ساواک می گوید هنوز محاکمه او شروع نشده است.

#روزنامه_اطلاعات ۲۳ خرداد ۵۸ از دستگیری صدفی با نام مستعار ‎#محمد_گوریل خبر داده بود. صدفی در سال ۴۶ قهرمان سنگین وزن وزنه برداری ایران بود و در همان سال به استخدام ساواک درآمده بود.

اطلاعات نوشت: محمد صدفی که مبارزان و زندانیان سیاسی به او لقب محمد گوریل  داده بودند، هنگامی دستگیر شده که با اطلاع از حضور پاسداران در اطراف خانه خود قصد داشت از طریق بام خانه همسایه بگریزد.

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به استدلال های ‎#انورسادات در این کلیپ دقت کنید یازده ماه پس از انقلاب در ایران، می گوید  ایران روزانه ۲۵۰ میلیون دلار درآمد دارد که می تواند برای هر ایرانی یک ویلا بسازد و اتومبیل بدهد، سادات نمی گوید چرا پهلوی هم که این درآمد را داشت آن کارها را نکرد؟

این استدلال های عوامانه که درآمد کشور را تقسیم بر تعداد شهروندان می کند و نتیجه می گیرد روی دیگر سکه هم دارد و آن این که اولا آیا کشور هزینه های دیگر هم ندارد؟ دوم این که اگر میشود و میشد چرا خود شاه آن کارها را نکرد تا ملت راضی باشند و انقلاب نشود؟

@oldnewspaper
✳️ اندر مصاف ملت با عمو سام نابکار!

مجله ‎#نامه_آهنگر سال اول شماره یک دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۵۸

"اندر مصاف ملت با عمو سام نابکار"
بازی شطرنج ملت با مهره های کارگر، مجاهد، فدایی، کشاورز و دانشجو در برابر امپریالیسم با مهره های مستشار، شکنجه گر، سیا، بنی صدر، قطب زاده و ابراهیم یزدی و ...

@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ گفت‌وگو با مؤلف مجموعه «ایران پس از انقلاب اسلامی»؛ روزشمار مانند فیلم برداری از یک رخداد از بالا و توسط پهپاد است/ دلیل وقوع و چرایی رخدادها را با مرور روزشمار دقیق و تفصیلی یک بازه زمانی می توان متوجه شد/ مجموعه روزشمار می تواند مورد استفاده پژوهشگران، فیلم و مستندسازان درباره وقایع تاریخ انقلاب قرار گیرد

#سیدروح_الله_امین_آبادی ، پژوهشگر تاریخ معاصر می‌گوید: مجموعه کتاب‌های «ایران پس از انقلاب اسلامی» می‌تواند در تدوین مجموعه‌های بی‌شماری پیرامون رخدادهای سیاسی، امنیتی، نظامی و... دهه شصت کمک حال پژوهشگران، فیلم‌سازان و یا تهیه‌کنندگان مستندهای مرتبط با تاریخ انقلاب باشد.

سرویس تاریخ و سیاست #خبرگزاری_کتاب_ایران ( #ایبنا ): نگاه به تاریخ انقلاب و رخدادهای گذشته و آگاهی از تنوع ترفندهای دشمنان، قطعاً هوشیاری بیشتر مردم، به ویژه نسل جوان که تاریخ گذشته انقلاب را به تمامی به چشم ندیده‌اند، را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب توصیه می‌فرمایند: «تاریخ انقلاب را بدانید. این انقلاب مثل خیلی از حرف‌های دیگری که در دنیا معمول است صرف ادعا نیست؛ یک دامنه وسیعی از تجربه و عمل در مقابل آن است. این حرف‌ها، حرف‌هایی است که در میدان عمل صدق خود را ثابت کرده است … این را شما باید در تاریخ انقلاب بدانید.»

مجموعه کتاب‌های « #ایران_پس_از_انقلاب_اسلامی » به کوشش سید روح‌الله امین‌آبادی تاریخ کشورمان را از روز نخست پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تا تابستان سال ۱۳۶۲ مرور کرده و مهم‌ترین تحولات این دوره حساس را به روایت منابع دست اول از جمله مطبوعات آن روزها و خاطرات رجال و شخصیت‌های اثرگذار بازخوانی می‌کند. این مجموعه با بهره‌گیری از انبوه اسناد و مدارک در صدد تبیین نحوه پیروزی انقلاب اسلامی و مجاهدت‌های امام خمینی و ملت ایران در راه غلبه بر موانع و سوانح داخلی است. سیر و روند پیروزی، استقرار و تحکیم نظام در این مجموعه به خوبی تبیین شده است. با سیدروح‌الله امین‌آبادی به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:

چند جلد از مجموعه کتاب‌های «ایران پس از انقلاب اسلامی» و با چه موضوعاتی از این مجموعه تاکنون منتشر شده است؟

این کار از سال ۱۳۹۰ با تدوین روزشمار بهمن و اسفند ۱۳۵۷ آغاز و طی چند سال به بهار ۱۳۶۲ رسید. حاصل این کار چند ساله تاکنون در ۱۷ جلد از سوی انتشارات خبرگزاری فارس منتشر شده است. من در تدوین روزشمار تمامی صفحات روزنامه‌های در اختیار را نگاه می‌کردم و تلاش داشتم که به موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، روابط خارجی ایران و… بپردازم. حجم وسیعی از تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی دهه شصت و به‌خصوص سال‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب در این مجموعه به صورت روزانه رصد و روزشمار آن رخدادها و وقایع تهیه شده است.

چه کمبودی در تاریخ‌نگاری مشاهده کردید که به سراغ نگارش به صورت مجموعه رفتید؟

پیش از اینکه کار تدوین روزشمار دهه شصت را آغاز کنم همیشه به این فکر می‌کردم که اگر کسی بخواهد در موضوعات مرتبط با تاریخ انقلاب تحقیق و پژوهش کند بایستی به ریز رخدادهای آن روزها و سال‌ها دسترسی داشته باشد، به عنوان نمونه اگر بخواهیم درباره زندگی ابوالحسن بنی صدر نخستین رئیس‌جمهور ایران پژوهشی جامع انجام بدهیم بایستی از روز پیروزی انقلاب تا خرداد ۱۳۶۰ مواضع و عملکرد این شخصیت مهم را رصد کنیم و این کار نیازمند دسترسی به روزشمار رخدادها و تحولات هست.

متاسفانه کار جامعی درباره روزشمار دهه شصت که در اختیار پژوهشگران باشد، انجام نشده است و کارهای در دسترس نیز چندین فصل و یا سال پس از انقلاب را پوشش می‌دهد و یا این‌که فردی به دلیل کار خاص خود یک موضوع را آن هم به صورت ناقص رصد کرده و در نتیجه پژوهش‌های انجام شده یا دارای نقص فراوان هستند و یا این‌که با استفاده از منابع نامعتبر تدوین شده‌اند.

این نقیصه باعث شد که برای تدوین روزشمار دهه شصت تصمیم بگیرم. بی شک حاصل این کار می‌تواند در تدوین مجموعه‌های بی‌شماری پیرامون رخدادهای سیاسی، امنیتی، نظامی و… دهه شصت کمک حال پژوهشگران، فیلم‌سازان و یا تهیه‌کنندگان مستندهای مرتبط با تاریخ انقلاب باشد.

لینک گفت و گو در خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)

ادامه گفت و گو در پست بعد ...

@oldnewspaper
✳️ گفت‌وگو با مؤلف مجموعه «ایران پس از انقلاب اسلامی»؛ روزشمار مانند فیلم برداری از یک رخداد از بالا و توسط پهپاد است/ دلیل وقوع و چرایی رخدادها را با مرور روزشمار دقیق و تفصیلی یک بازه زمانی می توان متوجه شد/ مجموعه روزشمار می تواند مورد استفاده پژوهشگران، فیلم و مستندسازان درباره وقایع تاریخ انقلاب قرار گیرد

از پست قبل بخوانید...

https://www.tg-me.com/oldnewspaper/11859

مجموعه «ایران پس از انقلاب اسلامی» چقدر می‌تواند به شناخت بیشتر تاریخ انقلاب اسلامی کمک کند؟

چنان‌چه در پاسخ به سوال اول عرض کردم برای تدوین یک کتاب و یا ساخت یک فیلم و مستند درباره رخدادهای دهه شصت بایستی به روزشمار تحولات آن روزها و سال‌ها دسترسی داشت و بی شک تدوین این مجموعه و تکمیل آن به پژوهشگران و علاقه‌مندان کمک می‌کند که بهتر بتوانند رویدادها را تحلیل و به چرایی تحولات پی ببرند.

همیشه گفته‌ام که تدوین کار روزشمار همانند فیلم‌برداری از یک رخداد از بالاست، تصور کنید فردی از خانه بیرون آمده و به محل کار می‌رود و فرد دیگری نیز همزمان با شخص اول از خانه خارج و با خودرو به سمت کاری که دارد راه می افتد این دو در یک نقطه به هم می‌رسند و تصادفی اتفاق می‌افتد و فردی زخمی و یا کشته می‌شود نگاه به رخداد در صحنه تصادف تصویر ناقصی را به ما ارائه می‌دهد ولی اگر از لحظه خروج این دو نفر از خانه تا رسیدن به هم فیلم‌برداری شود دلیل تصادف به خوبی در اختیار شخص ثالث که در پی دستیابی به علت رخداد است، قرار می‌گیرد. تدوین روزشمار نیز چنین حکمی دارد. تدوین روزشمار یک برهه تاریخی به محققان کمک می‌کند تا چرایی وقوع برخی رخدادها را به خوبی درک کنند و پژوهش جامعی را ارائه دهند.

در حال حاضر مشغول نگارش چه مجموعه کتاب‌هایی هستید و چه موضوعاتی را دربرمی‌گیرد؟

از سال ۱۳۹۵ تدوین روزشمار دوره پهلوی دوم را برای «پژوهشکده تاریخ معاصر» آغاز کرده‌ام. این مجموعه سه دوره مهم را شامل می‌شود. دوره اول از شهریور بیست تا کودتای ۲۸ مرداد، دوره دوم کودتای ۲۸ مرداد تا بهار ۱۳۴۰ و دوره سوم بهار ۱۳۴۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی.

در گام نخست به دلیل اهمیت سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی روزشمار سال‌های ۱۳۴۰ تا پایان ۱۳۴۶ تدوین شده است که قرار است به امید خدا در نمایشگاه کتاب سال بعد ۱۴ جلد این مجموعه که دائره‌المعارف جامعی از رخدادهای دوره پهلوی دوم است در اختیار علاقه‌مندان و پژوهشگران قرار بگیرد.

تصمیم بر این است که اگر عُمری باشد به امید خدا در طول دو سال آینده روزشمار بهار ۱۳۴۰ تا بهمن ۱۳۵۷ در قالب هر سال دو جلد در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته و در ادامه به دو دوره نخست پرداخته شود.

لینک گفت و گو در خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
@oldnewspaper
✳️ شجاعت،جسارت و هنر!

هفته نامه فرهنگی هنری اجتماعی #مهر در پیش شماره اول خود به تاریخ 25 دی 1375 گفت و گوی جالبی با #داود_میرباقری داشت، این گفت و گو توسط #بهروز_افخمی انجام و در «مهر» منتشر شده بود.

در بخشی از این گفت و گو می خوانیم: اصولا روز به روز از شجاعت و جسارت در سیاستگذاری فرهنگی، کاسته می شود. نمی دانم اگر شجاعت و جسارت را از هنر حذف کنی، چه چیزی برایش می ماند...این خطر بزرگی است که خیلی ما را آسیب پذیر کرده. اگر به همین منوال جلو برویم، اندک بضاعت فرهنگی که برایمان مانده، از دست خواهیم داد.

میرباقری در بخش دیگری از سخنانش به افخمی می گوید: امروز که نشسته ایم و صحبت می کنیم به قول ابوذر، چه داریم که بترسیم؟ من حق خودم می دانم که با توجه به باورهایم، این بحث ها را طرح کنم، تو چطور؟

@oldnewspaper
✳️ پیش گویی #صادق_زیباکلام از آینده مملکت تا سال84!

صادق زیباکلام در سال1382 و قبل از آن که ماجرای تحصن نمایندگان مجلس ششم در اعتراض به رد صلاحیت ها اتفاق بیفتد و در گفت و گویی که به تاریخ 10 خرداد 1382 در #کیهان منتشر شد به پیش بینی رخدادهای کشور تا سال 1384 پرداخت و درباره #خروج_از_حاکمیت گفت: استعفا بدهید آب از آب تکان نمی خورد!

زیباکلام در این گفت و گو اظهار داشته بود: شما تصور کنید مثلا 60 نفر از نمایندگان مجلس یا بیشتر استعفا بدهند طوری که مجلس از اکثریت بیفتد، همزمان تعدادی از وزرا یا اصلا همه وزرا و حتی خود رئیس جمهور استعفا بدهند، دیگر از این بالاتر که نیست؟ این می شود تبلور کامل خروج از حاکمیت خب چه اتفاقی خواهد افتاد؟ من معتقدم آب از آب تکان نخواهد خورد، چرا؟ برای این که قانون اساسی برای اداره کشور در چنین شرایطی چاره اندیشی کرده است.

زیباکلام در بخش دیگری از گفت و گوی خود با «کیهان» اظهار داشته بود: من یک چیزی بگویم راحتتان کنم، ما یعنی نخبگان سیاسی سر و ته یک کرباسیم. این طور نیست که یک عده از نخبگان سیاسی سینه چاک دموکراسی و شعار تحمل مخالف باشند و یک عده دیگر دیکتاتور و خودرای. همه کم و بیش سر و ته یک کرباسند.

@oldnewspaper
✳️ گزارش جالب کارگردان به وزیر درباره نمایش #گاو ؛ نظر جلال آل احمد، سیمین دانشور و رضا براهنی درباره فیلم مهرجویی چه بود؟!


گزارش جالب #داریوش_مهرجویی به #پهلبد وزیر وقت فرهنگ و هنر در اسفند 1347 درباره به نمایش درآمدن فیلم #گاو با حضور عده ای نویسنده،شاعر، کارمند اداره، دانشجو و مردم عادی ...

فیلم گاو در سال 1348 به کارگردانی مهرجویی و نویسندگی کارگردان فیلم و #غلامحسین_ساعدی پخش شد در گزارش مهرجویی برای پهلبد آمده بود:
فیلم به طور کلی برای طبقه انتلکتوئل قابل بحث و برای دیگران جالب و درخور ستایش بود...

درباره نظر #جلال_آل_احمد نیز در این گزارش آمده است: از نظر جلال آل احمد فیلم مهمی است و نباید آن را یک بار دید. ایشان پیشنهاد کردند یک بار دیگر فیلم دیده شود و ایشان و دیگران فیلم را مشاهده نموده یادداشت بردارند.

مهرجویی با بخشی از نظر جلال آل احمد مخالفت و کوشش او برای جبران نقائص فیلم را عبث می داند.

در نوشته مهرجویی برای پهلبد نظر #رضا_براهنی شاعر و منتقد ادبی درباره فیلم گاو "فوق العاده" و #سیمین_دانشور همسر جلال همراه با انتقاد گزارش می شود.

@oldnewspaper
مجله #دنیای_سخن شماره 39 ، خرداد و تیر 1369 تبلیغات پشت جلد این شماره به فیلم #جستجوگر به کارگردانی #محمد_متوسلانی با بازی هنرمندانی چون #امین_تارخ ، #داریوش_ارجمند ، #محمدعلی_کشاورز و ... اختصاص داشت.

با این که دنیای سخن در آرشیو موجود بود به دلیل کیفیت پائین نسخه منتشر شده در سایت این مجله و همچنین ضعف اسکن نسخه های دیگر به صورت مجدد اسکن این مجله در دستور کار قرار گرفت.

@oldnewspaper
شماره سوم ماهنامه #گل_آقا (سال اول، از 15 مهر ماه تا 15 آبان ماه 1370)

روزهایی که #نوبت_عاشقی به خبرنگار #کیهان نمی رسید!

@oldnewspape
واکسیناسیون جوانان در مقابل "فرهنگ مبتذل غرب" به شیوه #محمدعلی_نجفی وزیر آموزش و پرورش و #محمد_هاشمی رئیس صدا و سیما!

ماهنامه #گل_آقا ، شماره 4 ، سال اول (از 15 آبان تا 15 آذر 1370)

@oldnewspaper
حضور #محمدرضا_پهلوی و #فرح_دیبا در یک مراسم دانشجویی که در ردیف اول پشت سر شاه و فرح از چپ به راست به ترتیب جعفر #شریف_امامی رئیس مجلس سنا، امیرعباس #هویدا نخست وزیر و #عبدالله_ریاضی رئیس مجلس دیده می شوند

@oldnewspaper
صدام رئیس جمهور وقت عراق همزمان با جنگ علیه ایران و بعد کویت و بعدتر آمریکا و ... به فکر تبلیغات و چهره سازی از خود هم بود، تصاویر و فیلم های بی شماری از دیدار او با فقرا و کودکان و ... منتشر شده و وجود دارد

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
صدام رئیس جمهور وقت عراق همزمان با جنگ علیه ایران و بعد کویت و بعدتر آمریکا و ... به فکر تبلیغات و چهره سازی از خود هم بود، تصاویر و فیلم های بی شماری از دیدار او با فقرا و کودکان و ... منتشر شده و وجود دارد @oldnewspaper‎
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یکی از کلیپ هایی که در اوج جنگ و تحریم عراق و کشت و کشتار کردها در شمال عراق و شیعیان در جنوب این کشور و شکنجه های دهشتناک در زندان ها از تلویزیون عراق پخش و ‎#صدام را فرد رئوف و انسان دوستی نشان میداد

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیدار ‎#ولایتی و ‎#طارق_عزیز وزرای خارجه ایران و عراق در جریان مذاکرات بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ منتشر شده در صفحات حامی ‎#صدام ! ‎#حسن_روحانی هم در کنار ولایتی در این مذاکرات حضور داشت، سیگار کشیدن طارق عزیز حین مذاکره هم نکته جالب دیگر این کلیپ هست!

در تیم مذاکره کننده ایران با عراق پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ علاوه بر ولایتی، حسن روحانی، سیروس ناصری و محمدجواد ظریف حضور داشتند.

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مردم عراق ۲۳ مهر ۱۳۸۱/ ۱۵ اکتبر ۲۰۰۲ در همه پرسی سراسری شرکت و ‎#صدام با صد در صد آرای شرکت کننده ها در انتخاباتی که تنها یک نامزد داشت برای يک دوره ۷ ساله ديگر به رياست جمهوری برگزيده شد ولی این دوره شش ماه بیشتر دوام نیاورد و صدام با حمله امریکا ساقط شد!

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
2024/09/21 19:40:03
Back to Top
HTML Embed Code: