Telegram Web Link
مطبوعات قدیمی
مردم عراق ۲۳ مهر ۱۳۸۱/ ۱۵ اکتبر ۲۰۰۲ در همه پرسی سراسری شرکت و ‎#صدام با صد در صد آرای شرکت کننده ها در انتخاباتی که تنها یک نامزد داشت برای يک دوره ۷ ساله ديگر به رياست جمهوری برگزيده شد ولی این دوره شش ماه بیشتر دوام نیاورد و صدام با حمله امریکا ساقط شد!…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گزارش شبکه تلویزیونی ابوظبی از انتخابات اکتبر ۲۰۰۲ عراق، در این انتخابات #صدام با رای صد در صدی شرکت کنندگان برای هفت سال دیگر رئیس جمهور عراق شد، انتخاباتی که به صورت صوری همواره با یک نامزد برگزار و صدام هم پیروز می شد!

یک سال پیش از برگزاری انتخابات در عراق، هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران با شرکت ده نامزد در ایران برگزار و #خاتمی برای بار دوم پیروز انتخابات شده بود.

حدود شش ماه پس از برگزاری انتخابات اکتبر ۲۰۰۲ در عراق امریکا به این کشور حمله و صدام ساقط شد ولی در این حمله اثری از حضور آن صد در صد مردم برای دفاع از کشور نبود!

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گزارش AP از انتخابات اکتبر 2002 در #عراق که #صدام طی آن با صد در صد آرا شش ماه پیش از تهاجم امریکا برای هفت سال دیگر به ریاست جمهوری عراق انتخاب شد!

در این #رفراندوم 11 میلیون و 445 هزار و 638 نفر یعنی صد درصد افرادی که برای رای دادن ثبت نام کرده بودند مشارکت و همه نیز برای تمدید دوره صدام به مدت هفت سال رای مثبت دادند!

قرار بود صدام با نتیجه این انتخابات تا سال 2009 رئیس جمهور عراق بماند ولی پس از اشغال عراق توسط امریکایی ها دستگیر و 30 دسامبر 2006 اعدام شد!

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
عکسی از ‎#صدام ، ۱۷ اکتبر ۲۰۰۲ بعد از سوگند به عنوان رئیس جمهور عراق!
صدام در این عکس شمشیری را که به او هدیه داده شده بود، نشان می دهد. او در این روز از عراقی ها خواست که در صورت حمله آمریکا سخت بجنگند و هشدار داد که هرگونه تهاجم به ریخته شدن خون آمریکایی ها منجر می شود.

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
مردم عراق ۲۳ مهر ۱۳۸۱/ ۱۵ اکتبر ۲۰۰۲ در همه پرسی سراسری شرکت و ‎#صدام با صد در صد آرای شرکت کننده ها در انتخاباتی که تنها یک نامزد داشت برای يک دوره ۷ ساله ديگر به رياست جمهوری برگزيده شد ولی این دوره شش ماه بیشتر دوام نیاورد و صدام با حمله امریکا ساقط شد!…
سه عکس از همه پرسی ۱۵ اکتبر ۲۰۰۲ عراق که یک سوال داشت: آیا با ریاست جمهوری صدام موافق هستید؟
شرکت کنندگان در این همه پرسی با خون به ادامه ریاست صدام رای داده بودند، صد در صد آرا، همان ها که پس از سقوط صدام به خیابان ها ریخته و شادی کردند!

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۱۵ اکتبر ۱۹۹۵ - ۲۳ مهر ۱۳۷۴- اولین انتخابات مستقیم ریاست جمهوری در دوره حکومت #صدام برگزار و در این انتخابات تک نامزده که شرکت کنندگان مجاز بودند تنها به یک سوال پاسخ دهند صدام توانست ۹۹/۹۶ درصد آرا را از آن خود کند. سوال این بود: آیا با ریاست جمهوری صدام حسین موافق هستید؟

بر اساس آمار اعلام شده، ۳۰۵۲ نفر با ریاست جمهوری صدام مخالفت کرده بودند که ۴۵ نفر از آنها در بغداد بودند. میزان مشارکت در انتخابات نیز ۹۹٫۴۷ درصد بود.

هفت سال بعد و در آستانه حمله امریکا به عراق در اکتبر ۲۰۰۲ همه پرسی برای تداوم ریاست جمهوری صدام مجددا برگزار و این بار صدام صد در صد آرا را از آن خود کرد یعنی محبوبیت او در مدت این هفت سال افزایش یافته بود!

فیلم پیوست مراسم سوگند صدام پس از همه پرسی اکتبر ۱۹۹۵ را نشان می دهد که از آرشیو AP استخراج شده است.

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۵ شهریور ۱۳۵۷ و پس از استعفای #جمشید_آموزگار دولت دوم جعفر #شریف_امامی تشکیل شد.

این دولت تنها حدود دو ماه دوام آورد و در ۱۴ آبان همین سال دولت نظامی ارتشبد #غلامرضا_ازهاری جانشین دولت به اصطلاح #أشتی_ملی شریف امامی شد، دولتی که فاجعه کشتار میدان ژاله (میدان شهدای کنونی) در پرونده او ثبت گشت و تدوام اعتراضات مردم باعث سرنگونی او شد!

فیلم پیوست معرفی اعضای دولت دوم شریف امامی به شاه را نشان می دهد. دولت اول شریف امامی در اردیبهشت ۱۳۴۰ و به دنبال سرکوبی اعتراضات معلمین و کشته شدن یک معلم به نام دکتر خانعلی در دوازده اردیبهشت این سال سقوط کرده و #علی_امینی جایگزین او شده بود.

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
تصویری از #حسین_نصر که تا کمر مقابل #فرح_دیبا خم شده است، این تصویر از نصر که فیلسوف بزرگی است و آثار زیادی نوشته و شاگردان بسیاری را پرورش داده است نشان می دهد ساحت های گوناگون افراد را باید از هم جدا کرد، فیلسوف بزرگ بودن به معنای الگوی دیگران بودن نیست

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 فیلمی از جشن تولد #صدام رئیس جمهور وقت عراق به تاریخ ۲۳ آوریل ۱۹۹۴ که با شکوه هر چه تمام در سراسر این کشور برگزار و مردم به خیابان ها آمده و سالروز تولد او را جشن گرفتند!

این جشن ها در حالی بود که تحریم‌های دهه ۱۹۹۰ آثار هولناکی بر تمام زندگی عراقی‌ها داشت؛ از بحران دارو و فروپاشی زیرساخت‌های درمانی گرفته تا ناکارآمدی‌های عمده در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و... میانگین تورم عراق در سال‌های تحریم تا مرز ۲۴ هزار درصد» پیش رفت؛ آن هم درحالی‌که به‌دلیل عدم‌دسترسی به قطعات و مواداولیه، بسیاری از کارخانه‌های عراق تعطیل شده و عملا یک سوم نیروی کار این کشور بیکار شده بود.

مجموعه این عوامل، رشد چشمگیر بزهکاری، خشونت اجتماعی و بی‌سوادی را در عراق به‌دنبال داشت. شبکه الجزیره در یکی از گزارش‌های مشهور خود در اواخر دهه ۱۹۹۰ با اشاره به این واقعیت‌ها می‌نویسد: جامعه عراق که تا پیش از محاصره اقتصادی یکی از جوامع پیشرفته جهان عرب به شمار می‌آمد حالا به کشوری عقب‌مانده تبدیل شده است. یکی از نتایج این فرایند، مهاجرت انبوه عراقی‌ها به خارج از این کشور بود، تا جایی که براساس آمارهای موجود، در سال ۲۰۰۳ و همزمان با سقوط نظام صدام بیش از دو و نیم میلیون عراقی در نقاط مختلف جهان زندگی می‌کردند.

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 جولیان مانیون، خبرنگار آی‌تی‌وی/ تیمز تی‌وی بریتانیا در تهران که ارتباط ویژه و بی نظیری با #بنی_صدر رئیس جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح ایران در سال ۱۳۵۹ داشت ژانویه ۱۹۸۱ / دی ماه ۱۳۵۹ با او تا خط مقدم جنگ ایران و عراق می رود تا برنامه مستندی را از جنگ رئیس جمهور با رقبای سیاسیش در تهران تهیه کند!

این مستند که از برنامه "چشم تلویزیون" شبکه Thames Television پخش می شود صحنه های جالبی از نماز خواندن بنی صدر، سرکشی او به خط مقدم و گزارش نظامیان به او را در بر دارد.

در واقع جنگ اصلی بنی صدر نه در خوزستان که در تهران با مجلس و قوه قضائیه و دیگر نهادهای جمهوری نوپای اسلامی بود و اگر به خط مقدم هم می رفت برای استفاده از توپخانه تبلیغاتی در تهران بود، بعدها زمانی که بنی صدر توسط حکم رهبر انقلاب از فرماندهی کل نیروهای مسلح برکنار شد او مشغول بررسی طرحی نظامی برای مصالحه موقت با صدام و کشاندن نیروها به تهران و سرکوب مخالفین بود که از ترس واکنش سپاه و جنگ داخلی و مهم تر خلف وعده #صدام به طراحان پاسخ منفی داد.

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
📽 فیلمی از جشن تولد #صدام رئیس جمهور وقت عراق به تاریخ ۲۳ آوریل ۱۹۹۴ که با شکوه هر چه تمام در سراسر این کشور برگزار و مردم به خیابان ها آمده و سالروز تولد او را جشن گرفتند! این جشن ها در حالی بود که تحریم‌های دهه ۱۹۹۰ آثار هولناکی بر تمام زندگی عراقی‌ها داشت؛…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 همان ها که در آوریل 1994 برای صدام در اقصی نقاط عراق جشن تولد گرفته بودند این بار بعد از حمله امریکا به این کشور و ساقط کردن دیکتاتور دست کوبان ناظر کشیدن پرچم امریکا بر صورت مجسمه صدام و پس از آن ساقط کردن این مجسمه هستند!

صحنه اهانت کودکان عراقی به مجسمه صدام را اگر بعد از مرور انتخابات سال 1995 و 2002 عراق ببینیم از خود می پرسیم آن صد درصد مردمی که به صدام رای داده و او را هفت سال هفت سال رئیس جمهور کشور نفت خیز ساختند هنگام هجوم بیگانگان به کشورشان کجا بودند؟ آیا به ناگاه در عراق ورق برگشت و صدام منفور شد؟!

صدام از وقتی که رئیس جمهور عراق شد یا با ایران جنگید و یا با همسایگان عربش و دست آخر نیز جنگ را نه به امریکا که به مردمش باخت مردمی که سال ها گرفتار حب قدرت و جاه طلبی دیکتاتور برای چپاول همسایگانش بودند!

انتشار با #ذکر_منبع

@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/ادعای-تقلب-بعد-از-پیروزی-در-انتخابات/

✳️ با «آرشیو ایران» به دیدار شما آمدیم!

سایت #آرشیو_ایران از امروز فعالیت خود را آغاز کرد. در این سایت تلاش می کنیم روزشمار رخدادهای ایران در طول دوره های مهم تاریخی از جمله دهه های چهل الی شصت به صورت روزانه مرور کنیم.

این روزشمار از طریق آرشیو مطبوعات قدیمی ایران تدوین  و تاکنون 17 جلد #ایران_پس_از_انقلاب_اسلامی منتشر شده است.

امید می رود در ماه های آینده 16 جلد روزشمار سال های 1340 تا پایان 1346 از طریق انتشارات #موسسه_مطالعات_تاریخ_معاصر_ایران روانه بازار نشر شود.

ما را در سایت #آرشیو_ایران همراهی کنید.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/فهرستی-از-کارهای-روزانه-هویدا-در-سیزده/

مجله طنز توفیق در شماره مخصوص سیزده بدر سال 1350 می نویسد: «نخست‌وزیری به زحمتش نمی‌ارزد! نخست‌وزیر باید ـ حتما به مدارس دخترانه و کاخ جوانان سرکشی کند و وقتش را بیخودی صرف نماید و سرش را درد بیاورد! ـ دائم در میهمانی‌های جور واجور، رسمی و غیر رسمی شرکت کند و خسته شود! ـ مرتب برای افتتاح ساختمان‌ها و تأسیسات به اینور و آنور و این شهر و آن شهر مسافرت کند. ـ هر سال چند مرتبه زحمت سیر و سفر در چهار گوشه جهان را بر خود هموار کند! ـ بعضی وقت‌ها تا صبح بیدار بماند و در جشن‌هایی که به افتخارش ترتیب داده‌اند شرکت کند! ـ در مجامع با دختران و زنان خوش‌وبش و تعارف و احوالپرسی کرده، موجبات خستگی خود را فراهم کند… آیا با وجود این همه زحمت و گرفتاری (!) به نظر شما نخست‌وزیر بودن به زحمتش می‌ارزد؟»

منبع: توفیق، سال 1350 ، شماره مخصوص سیزده بدر، ص 5.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/وزیر-نیرو-نیروگاه-اتمی-بوشهر-به-مجتمع/


✳️ وزیر نیرو : نیروگاه اتمی بوشهر به مجتمع آموزشی و تولیدی تبدیل می شود

رخدادهای 11 بهمن 1359

با متوقف شدن طرح ایجاد و بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر به زودی از امکانات این مرکز به عنوان مجتمع آموزشی و تولیدی برای صنایع مختلف کشور استفاده خواهد شد. دکتر عباس پور وزیر نیرو در پایان بازدید از تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر در مصاحبه ای ضمن اعلام این مطلب گفت : پروژه های ایجاد نیروگاه اتمی در وضعیت فعلی به خاطر مسائل مختلف از جمله وابستگی و جنبه های فنی ادامه پیدا نخواهد کرد و تولید برق مورد نیاز کشور از طرق معمول صورت خواهد گرفت.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سخنان ‎#منوچهر_یزدی عضو حزب ‎#پان_ایرانیست و نماینده اردکان در جلسه عصر چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۵۷
در این جلسه بحث در برنامه های دولت ‎#شریف_امامی ادامه یافت.

متن سخنان منوچهر یزدی در کانال مطبوعات قدیمی منتشر می شود.

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
سخنان ‎#منوچهر_یزدی عضو حزب ‎#پان_ایرانیست و نماینده اردکان در جلسه عصر چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۵۷ در این جلسه بحث در برنامه های دولت ‎#شریف_امامی ادامه یافت. متن سخنان منوچهر یزدی در کانال مطبوعات قدیمی منتشر می شود. @oldnewspaper‎
✳️ سخنان ‎#منوچهر_یزدی عضو حزب ‎#پان_ایرانیست و نماینده اردکان در جلسه عصر چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۵۷

نه تنها، مبانی مذهبی ما را تقویت نکردند بلکه علیه آن قیام هم کردند

مسئله مذهب و دین اسلام و به خصوص تشیع در سرزمین ما چیزی نیست که بتوان از آن به عنوان یک شعار استفاده کرد. من این را بارها گفته‌ام و به شهادت شما دوستان در برنامه جناب آموزگار روی این مسئله انگشت گذاشتم که جناب آموزگار: اگر شما می‌خواهید با نابسامانی‌ها، فحشا و فساد مبارزه کنید باید مبانی مذهبی ما را تقویت کنید اما ... افزایش قمارخانه‌ها چه بود، افزایش مشروب‌فروشی‌ها چه بود که مثل قارچ در سرزمین‌ ما می‌روییدند و درآمدهای هنگفت و سرشار داشتند و به این ترتیب نه تنها، مبانی مذهبی ما را تقویت نکردند بلکه علیه آن قیام هم کردند و تمام دستگاه‌های ارتباط جمعی را علیه مذهب ما برانگیختند.

چطور عروسک‌ها و دلقک‌ها را میدان دادند

برنامه‌های رادیو و تلویزیون این مملکت را دیدید که چطور عروسک‌ها و دلقک‌ها را میدان دادند و دیدید که هر جا برنامه‌ای از عفت و حفظ مبانی خانوادگی بود روی آن خط بطلان کشیدند و دیدید که با نیمی از مردم جامعه ما یعنی زنان چه کردند.

به آقای قطبی گفتم از زن و از مادر به عنوان عنصر تبلیغاتی برای صابون نخل زیتون استفاده نکنید!

من یک روز به آقای قطبی گفتم از زن، از مادر، از این عنصر فداکار، که شما سال زن برایش گرفتید به عنوان عناصر تبلیغاتی برای صابون نخل زیتون استفاده نکنید و او را لخت و عریان به روی پرده سینما و تلویزیون نکشانید (صحیح است) گفتم جناب قطبی این زن باید فرزندان فردای ما را تربیت کند آیا اینها لطمه‌ای بر پیکر مذهب و فرهنگ و سنت‌های ملی ما نبود (یک نفر از نمایندگان ـ بود)

کتاب های شریعتی را ممنوع کردند و چه کتاب هایی را برای نسل جوان ما به ارمغان آوردند؟!

بله دوستان در این راه مثلاً کتاب‌های دکتر #شریعتی را ممنوع کردند ولی ببینید در این سال‌های اخیر چه کتاب‌هایی را برای نسل جوان ما به ارمغان آوردند و این مصیبت بزرگی است که در مملکت ما گناه جوان ما این بود که به خاطر داشتن کتاب #صمد_بهرنگی به زندان رفت ولی فرخزادها آزاد بودند و در این میدان به اصطلاح هنری هر چه خواستند تاختند (احسنت)

در این مملکت رفتن به اروپا و امریکا و هر گوشه دنیا آزاد و رفتن به کربلا و مکه چه ضوابطی به وجود آمده است؟!

در این مملکت برای رفتن به اروپا و آمریکا و هر گوشه دنیا و بیرون بردن ارز به هر مقدار آزاد هستند ولی برای رفتن به مکه و کربلا ملاحظه کنید چه ضوابطی به وجود آورده‌اند آن وقت با این اعمالی که بر سر مبانی مذهبی ما آوردند انتظار داشتید و انتظار داشتند که علمای مذهبی ما بنشینند و تماشاگر این صحنه باشند پس انتقاد کردن از این مسائل و انگشت گذاشتن روی این مسائل شعار نیست تشیع در جامعه ما نقش سازنده و زیربنایی دارد و قوانین اساسی ما که امروز به عنوان یک مد روز همه از آن یاد می‌کنند الهام گرفته از تشیع (یک نفر از نمایندگان ـ اسلام بفرمایید) بله اسلام و به خصوص تشیع.

ادامه در پست بعد ...

https://www.tg-me.com/oldnewspaper/11894


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ سخنان ‎#منوچهر_یزدی عضو حزب ‎#پان_ایرانیست و نماینده اردکان در جلسه عصر چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۵۷ نه تنها، مبانی مذهبی ما را تقویت نکردند بلکه علیه آن قیام هم کردند مسئله مذهب و دین اسلام و به خصوص تشیع در سرزمین ما چیزی نیست که بتوان از آن به عنوان…
✳️ ادامه سخنان ‎#منوچهر_یزدی عضو حزب ‎#پان_ایرانیست و نماینده اردکان در جلسه عصر چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۵۷

از پست قبل بخوانید ...

https://www.tg-me.com/oldnewspaper/11893


و اما من که به شخصه معتقد بودم به همه این مسائل و حتی از این دیدگاه اسلام را شناختم و این درس را از پدرم یاد گرفتم که به من آموخت که فرزندم در راه حسین نباید اشک ریخت بلکه باید راه حسین را رفت (آفرین ـ احسنت) و به همین دلیل ما در راه آن کسی که در محراب مسجد کشته شد و چه در راه او که در صحرای کربلا شهید شد اشک نمی‌ریزیم و او را مظلوم نمی‌دانیم او را یک شهید شجاع جاوید می‌دانیم که برای هر ایرانی مسلمان و اهل تشیع لازم است که او را به عنوان الگوی زندگی خود قرار دهد پدرم به من گفت فرزندم، ما قرآن را نباید به عنوان یک وسیله از این خانه به آن خانه ببریم قرآن را از قبرستان‌ها بکشید بیرون و در خانه‌ها به فرزندان‌تان آموزش بدهید.


جنگ اعصابی که برای مردم درست کردند!

اما چرا ما در اینجا به عنوان مخالف ایراد سخن کردیم و می‌کنیم با این که این مطالب تکرار مکررات است ولی من دریغ می‌دانم اینها را تکرار نکنم در این مملکت جناب شریف‌امامی جنگ اعصاب برای مردم درست کردند از نکات کوچک و ریز ریز این ذره‌ها جمع شد و دریایی شد جنگ اعصاب درست شد چطور؟

یک خانواده می‌رفت گوشت بخرد یا گوشت نبود یا گوشت یخ‌زده بود می‌آمد سوار اتوبوس شود می‌بایست در صف‌های طولانی قرار بگیرد سوار تاکسی می‌خواست بشود تاکسی نبود می‌آمد اتومبیل پیکان بخرد نوبتی بود و اگر پارتی و دست و پایی داشت تازه با ده پانزده‌هزار تومان گران‌تر به پیکان می‌رسید و تازه اول مکافات بود مکافات ترافیک داشت مکافات تعمیرگاه داشت و وقتی می‌آمد زن و بچه‌اش را به گردش ببرد جاده نبود و امکانات تفریحی نبود آخر شما ببینید جنگ اعصاب چقدر زیرکانه برای این مردم به وجود آوردند و چطور اعصاب این مردم را خرد و خاکشیر کردند.

بحث ما با وزیر کشاورزی چه بود؟!


در اینجا راجع به قطب‌های کشاورزی زیاد صحبت شد ولی من هرگز فراموش نمی‌کنم که ما بحث‌مان با جناب روحانی بر سر این بود که جناب روحانی قنوات در سرزمین‌های خشک کویری، مثل یزد و کرمان و جنوب ایران حکم سرمایه‌های حیاتی این سرزمین را دارد ایشان مصرانه روی این مطلب ایستاده بود که باید قنات را نابود کرد و از آب چاه استفاده کرد گفتم جناب روحانی اگر امروز بخواهند این کانال‌های زیرزمینی را که در شهر من یزد که تا 24 فرسنگ طول آن است ایجاد کنند با چه وسیله‌ای می‌توان ایجاد کرد چرا نمی‌خواهید از این کانال‌ها استفاده کنید در حالی که آب خودش دارد می‌آید بالا بدون موتور پمپ و امثال آنها چه عیبی دارد می‌فرمودند بهره‌وری‌اش کم است گفتیم بسیار خوب پس لااقل اجازه بدهید چاه بزنند می‌دانید چه کردند؟

در شهرها اجازه دادند که چاه حفر شود که در خانه من و شما و آن شهرنشین دیگر گل‌ها و سبزی‌ها در باغچه روییده شود ولی تمام قنوات خشک شد و حداقل در حوزه انتخابیه من در 15 روستا مردم خانه‌های خودشان را رها کردند و امروز شما بهترین ساختمان‌ها را در این روستاها می‌بینید به این روستاها اجازه حفر چاه ندادند ولی در شهر اجازه حفر چاه بی‌حد و حصر دادند خوب روستاهای ما خالی شد بر شما مبارک باد جناب روحانی رسالت خودت را برای نابودی مملکت، خوب انجام دادی.

وظیفه ای که وزیر کشاورزی از جانب اجنبی داشت؟!


پزشک‌پور ـ خیانت خودش را نشان داد.

یزدی ـ بله، او وظیفه‌ای داشت از جانب اجنبی که انجام داد این حرف را با همه زشتی‌اش می‌زنم و مسئولیتش را هم به عهده می‌گیرم.

دکتر طبیب ـ وزیر کشاورزی آمریکا هم همین حرف را زد.

یزدی ـ آقا روستاهای ما را به سلول‌های مرده تبدیل کردند بیایید استان یزد و ببینید این سلول‌های مرده یعنی چه؟! بیایید ببینید چه بر سر روستاییان مملکت عامداً و عمداً آوردند در حالی که ما بر سر این کار بحث‌ها داشتیم در کمیسیون و گفتیم که هر یک از این روستاها یکی از پایگاه‌های حفظ سنت‌ها و آداب و رسوم ما است.

رئیس ـ آقای یزدی وقت این جلسه ما تمام شد بقیه بیانات خودتان را در جلسه فردا بفرمایید با اجازه همکاران محترم این جلسه را ختم می‌کنیم جلسه آینده ساعت 9 صبح فردا خواهد بود.

(جلسه ساعت بیست پایان یافت)

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ کمک ملک حسین پادشاه اردن به صدام در جنگ با ایران و واکنش هاشمی رفسنجانی!

بهمن ماه ۱۳۶۰ شاه اردن در یک سخنرانی غیرمنتظره رسما اعلام کرد برای جنگ با ایران یک ارتش ۳۵ هزار نفری به جبهه های جنگ عراق با ایران اعزام خواهد کرد!

هاشمی رفسنجانی پس از پایان جلسه شورای عالی دفاع در شب ۱۰ بهمن این سال در مورد کمک اردن به صدام گفت: ما می دانیم کشورهایی مثل عربستان و اردن هر چه توانسته اند به عراق کمک کرده اند بندر عقبه اردن و راه ها و امکانات این کشور در اختیار عراق بوده است و این مطلب تازه ای نیست ، این ها می خواهند با حرکات تبلیغاتی به سربازهای عراقی که در میدان های جنگ خود را باخته اند روحیه بدهند.

رئیس وقت مجلس افزود: ما از این که #اردن وارد جنگ بشود استقبال می کنیم زیرا #شاه_حسین از کسانی است که قبل از #صدام مستحق سقوط است و از لحاظ اعتبار هم او به قدری بی اعتبار است که با آمدن اسمش جبهه صدام بی اعتبارتر می شود.

عکس پیوست یکی از دیدارهای ملک حسین با صدام را نشان می دهد.

پس از پایان جنگ ایران و عراق، هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۷۶ از ملک حسین برای سفر به ایران و شرکت در هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی دعوت کرد. مهندس نعمت زاده وزیر وقت صنایع و معادن این دعوت نامه را تسلیم ملک حسین پادشاه اردن کرد.

پی نوشت:

فراز و فرود روابط دو کشور در شرایط جنگ و صلح و تفاوت رویکردها و سخنان در این دو دوره کاملا طبیعی است و این بازخوانی صرفا و تاکید میکنم صرفا بازخوانی این فرود و فرازهاست.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/تیمور-بختیار-می-روم-تا-نگوئید-نگذاشت-کا/

رخدادهای 13 بهمن 1340

« تهران مصور » نوشت: روز جمعه گذشته سپهبد بختیار ایران را برای مدت نامعلومی ترک کرد، بختیار در فرودگاه به خبرنگاران گفت که میروم تا نگویند نمی گذارند کار کنم! وی در مورد اصلاحات ارضی اظهار داشت : من با فلسفه و تز اصلاحات ارضی کاملا موافقم ولی نحوه اجرای آن جز ایجاد آشوب و خون ریزی نتیجه دیگری به بار نخواهد آورد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/09/21 21:24:58
Back to Top
HTML Embed Code: