Telegram Web Link
🔴شماره ۱۲۵ باغ نظر منتشر شد

در این شماره مقالاتی با عناوین زیر منتشر شده است:

–اصفهان شهر نظاره بازشناسی معماری نظرگاهی صفوی (غلامرضا کیانی ده کیانی)

-نقش پارامترهای مؤثر طارمه در بهبود تهویی طبیعی در خانه‌های حیاط مرکزی بافت تاریخی بوشهر(ندا قهرمان ایزدی، ملیحه تقی پور، حمید اسکندری، خسرو موحد)

-تبیین و ارزیابی مؤلفه‌های کیفی فضاهای عمومی به صورت کمّی با استفاده از روش چیدمان فضا (مطالعۀ موردی: باغ فردوس تهران) (بهار باقرنژاد)
–زیبایی‌شناسی هنر مدرن از منظر علوم اعصاب‌شناختی (کامران پاک نژاد راسخی)

-واکاوی علل بهره‌گیری از فضای کنترل‌نشده در پوستۀ حرارتی گرمخانۀ حمام‌های کاشان

و…. می خوانید

@nazarac
👆واکنش دکتر سیدامیر منصوری به محرمانه قلمداد کردن آمار تلفات زلزله احتمالی تهران:

🔸چه کسی این اختیار را به شما داده تا بزرگترین خطری که شهروندان را تهدید می‌کند، از آنها پنهان کنید؟ این نقش قیمومیت از کجا آمده؟ به جای آن که فریاد بکشید و خفتگان را از خطر آگاه کنید در کتمان واقعیت تلاش می‌کنید؟
⚠️این آمار خیلی پیش از اینها از سوی نهادهای متولی و علمی اعلام شده. نقطه مشترک آنها خطر برای ۳ میلیون تهرانی است.

@nazarac
🔰نشست  «نسبت توسعه با سرزمین» برگزار می شود

🔴در راستای سفر پژوهشی تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به کوهدشت لرستان نشست تخصصی «نسبت توسعه با سرزمین» با محوریت نقد الگوی یکسان توسعه در مناطق مختلف کشور برگزار خواهد شد.

👥اعضای پانل:

◀️دکتر سیدامیر منصوری، استاد دانشگاه تهران
◀️دکتر نعمت الله فاضلی، استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

🔻ارائه کنندگان پانل اول با موضوع «کاوش های نظری توسعه»:
👤دکتر مریم مجیدی
👤دکتر فرنوش مخلص

🔻ارائه کنندگان پانل دوم با عنوان آسیب های توسعه دستوری:
👤دکتر ریحانه خرم رویی
👤دکتر سپیده بابازاده

زمان: سه شنبه ۹ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷
مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳

@nazarac
◀️ویژگی های قالیچه مشاهیر محفوظ در کاخ نیاوران



🔺در طراحی این فرش پرسپکتیو کاملاً رعایت شده و طراحی اندام‌ها و فیگورها با مهارت تمام صورت گرفته است. درقسمت بالای فرش از ستون‌های دورۀ هخامنشی استفاده شده است؛

ترکیب‌بندی اثر دارای سه حاشیه است. اولین قسمت، حاشیۀ باریک بیرونی بوده که مزین به ختائی است. حاشیۀ دوم شامل تصاویری از رزم و حیوانات اسطوره‌ای، به تخت نشستن که همگی از نقش‌برجسته‌های ایران باستان بازنمایی شده است.حاشیۀ دیگر، حاشیه‌ای باریک است که دارای ۱۰۹ قاب با طرح شمسه ، در این قاب‌ها اسامی پادشاهان در خلاف جهت عقربه‌های ساعت (پادساعتگرد)، از کیومرث آغاز و به احمدشاه ختم می‌شود.

🔸قالیچه مشاهیر محفوظ در کاخ نیاوران، علاوه بر اضافه‌شدن پادشاهان ایرانی در اطراف زمینۀ اصلی، شامل اضافه‌شدن تصویر حضرت عیسی(ع) و حذف تصویر حضرت محمد(ص) در ردیف نخست است.

با توجه به شرایط حاکم در دوران قاجار و جایگاه مسیحیان در این دوره این جانشینی حضرت عیسی(ع)، به‌جای پیامبر اکرم (ص) در قالیچه مشاهیر می‌تواند دلایلی چند داشته باشد:

🔸با توجه به قالی‌های بی‌شماری که در این دوره به سفارش مسیحیان بافته شد، قالی می‌توانسته به سفارش مسیحیان بافته شده باشد یا آنکه هدیه‌ای برای مسیحیان باشد. زیرا در اثر تبلیغ مبلغان و سفرهایی که به کشورهای اروپایی شده مسیحیت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده بود.

🔻احتمال دیگر آن است که قالی می‌توانسته تحت تأثیر دیدگاه کسانی بافته شده باشد که مانند افرادی چون کرمانی و آخوندزاده دلایل عقب‌ماندگی و … را در اسلام می‌دیده و با توجه به لایه‌های پیشین و اهمیت باستان‌گرایی، تصویر پیامبر را نه‌تنها در زمینه بلکه نام وی را در حاشیه نیز حذف کرده‌اند.

🔻این احتمال را نیز می‌توان در نظر گرفت که در این قالی که با توجه به گفتمان رایج در آن دوره بافته شده و تحت تأثیر اندیشۀ باستان‌گرایی و کشفیات باستان‌شناسی قرار دارد، پیکرۀ پیامبر(ص) که بیانگر دین مبین اسلام و رهبر مسلمانان است حذف و به‌جای آن حضرت عیسی(ع) می‌نشیند.


🔸این مطلب برگرفته از مقاله «تحلیل قالیچۀ مشاهیر محفوظ در کاخ نیاوران با تأکید بر جایگاه حضرت محمد(ص)و حضرت عیسی(ع) بر اساس آراء جانت ولف» نوشته ساحل عرفان­منش، حامد امانی و زهرا امانی است که در شماره ۳۷ مجله علمی پژوهشی هنر و تمدن شرق منتشر شده است. برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا کلیک کنید.


@nazarac
🔰پیشنهاد سیدامیر منصوری درپی کشمکش دولت و مجلس بر سر کاربری اماکن واجد ارزش تاریخی در گفت و گو با فرهیختگان:

🔻در شهرهایمان با فضاهایی مواجه می‌شویم که در گذشته، برای کاربری‌هایی بودند که آن کاربری در زندگی امروز ما متداول نیست، مثلا حمام عمومی در گذشته بود اما امروز مردم از حمام عمومی استفاده نمی‌کنند. برای همین با تعداد زیادی بنا مواجه می‌شویم که از نظر تاریخی، کالبدی و ارزش مادی دارای ارزش هستند اما از منظر کاربردی، ارزش چندانی ندارد.
🔺میراث، قدرت خرید و حفاظت از تمام آثار ثبت‌ ملی‌شده را ندارد و بخش بزرگی از آن بناها را ثبت ملی می‌کند در نتیجه برای صاحبان‌شان دردسر به وجود می‌آید چراکه نمی‌توانند از دارایی‌شان استفاده کنند لذا کشمکشی زیرپوستی میان مالکان خصوصی این املاک و دولت به وجود می‌آید.

♦️صاحیان این املاک به سمت تخریب زیرپوستی می‌روند و می‌گویند این به زمین خالی تبدیل شده و به ما اجازه ساخت یک بنا را بدهید یا باید آن را به آن چیزی که در کشورمان سنت است تبدیل کنند، مانند کافه‌رستوران و کافی‌شاپ، برای همین تمام کاربری‌ها رایج و پول‌ساز نیست.

⚠️نباید این احساس تلقی شود، افرادی که خانه‌های تاریخی‌شان را حفظ می‌کنند، باخت اقتصادی داده‌اند.

🔸حل این معادله احتیاج دانش دارد، یعنی کار روتین و ساده‌ای نیست که افراد عادی بتوانند انجام دهند، همچنین تجربیات سایر کشورهای پیشرفته دنیا در این باره نیز وجود دارد

🔸اگر بخواهیم بنا حفظ شود، باید تغییر کاربری‌ها سازگار با شأن تاریخی بنا باشند. باید یک تغییر کاربری سازگار با بناهای تاریخی پیدا کنیم و بعد اگر دولت بخواهد نقشی ایفا کند به صاحبان املاک بیاموزد چگونه بنای تاریخی را حفظ کنند.

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید
@nazarac
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📻برنامه رادیویی شهر شاهنامه با اجرای علی نیکویی روی آنتن رادیو می رود

📚داستان‌های شاهنامه با عنوان شهر شاهنامه به برنامه‌ی رادیویی راه شب رسید


زمان پخش: هر دوشنبه ۰۰:۳۰ تا ۰۲:۳۰ [روی موج اف‌.ام ۹۰ - رادیو ایران]


@nazarac
🔰دیدگاه های اساتید دانشگاه درخصوص توسعه مکان محور در نشست نسبت توسعه با سرزمین ؛

👤منصوری: زندگی عشایری لرستانی ها در برنامه های توسعه نادیده گرفته شده است

👤فاضلی: اینکه ما به دنبال نگاه داشتن روستاییان در روستا باشیم موضوعی غلط است

در راستای سفر تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به لرستان، نشست نسبت توسعه با سرزمین برگزار شد.

برای مشاهده مشروح خبر، اینجا کلیک کنید


@nazarac
🔰نشست «حفاظت از باغ‌های تهران»

🔻نشست «حفاظت از باغ‌های تهران؛ چالش فلسفی یا سیاستی» سه شنبه ۱۶ آبان ماه سال جاری برگزار می شود

👥سخنرانان:

👤دکتر سیدامیر منصوری استاد دانشگاه تهران و رییس پژوهشکده نظر

👤دکتر علی اعطا، عضو هیات رییسه پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران

زمان: سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷

📭مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳


@nazarac
🔰عضو هیات علمی پژوهشکده نظر در گفت و گو با روزنامه صبح ساحل: خطای طرح اتصال فارس به دریا بی توجهی به مساله مکان است

👤دکتر مریم مجیدی:

🔻چند نکته در مصوبۀ اتصال فارس به دریا وجود دارد که به آنها توجه نشده است.
🔸نکتۀ اول عدم توجه به «سرزمینی بودن» این طرح است. سرزمین، موجودیتی توأمان جغرافیایی و تاریخی است.
🔸سرزمین در ذهن ساکنان آن است که دارای معنا و مفهوم است. درواقع ادراک ساکنان از قلمروی خاص، که با خاطرات آن‌ها از آن همراه است، سرزمین را می‌سازد. بنابراین سرزمین یک کل است، یک کل متشکل از ماده و معنا. از این حیث می‌بایست به‌عنوان یک مؤلفۀ اولیه و پیشینی در برنامه‌ریزی‌های مربوط به توسعه درنظر گرفته شود و نه ثانویه.

🔻سودای بندری شدن برخی شهرهای استان فارس تصوری غلط و نشان از عدم توجه به مکان‌محوری است.

🔸توسعۀ سواحل خلیج فارس و با مسمی شدن نام این آن با اتصال فارس به دریا و رونق اقتصاد محلی که یکی از نمایندگان مجلس به آن اشاره کرده است، از جنس همین عینی و مادی دیدن مسائل است.
🔸در جریان واگذاری سواحل چابهار به خارج از دولت محلی چه نتیجه‌ای حاصل شد؟ وقت آن رسیده که به مسائل کمی ریشه‌ای‌تر و به دور از تمتعات شخصی نگریسته شود.

🔻رویکرد منظرین با داشتن این نگاه کل‌نگر می‌تواند چارچوب مناسبی برای حل این مسئله تبیین کند.
🔸در همین راستا تهیۀ اسنادی همچون «اطلس منظر» نیز جهت شناخت هرچه بیشتر ویژگی‌های سرزمینی و به عنوان سندی برای ارزیابی و توصیف منظرها در چارچوب سرزمین، حتماً مؤثر و کمک‌کننده خواهد بود.

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید


@nazarac
🔰نمایشگاه طبیعت و خاطره؛ آثار دکتر شهره جوادی ۲۰ آبان برگزار می شود


🔻نمایشگاه نقاشی طبیعت و خاطره با نمایش آثار دکتر شهره جوادی از شنبه ۲۰ آبان سال ۱۴۰۲ لغایت چهارشنبه ۱ آذرماه همه روزه (به جز پنج شنبه و جمعه) از ساعت ۱۴ الی ۱۸ برگزار می شود.

افتتاحیه: شنبه بیستم آبان‌ماه، ساعت ۱۶ الی ۱۷

🔺مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳، گالری نظرگاه


@nazarac
نظرآنلاین؛ رسانه پژوهشکده نظر
🔰نشست  «نسبت توسعه با سرزمین» برگزار می شود 🔴در راستای سفر پژوهشی تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به کوهدشت لرستان نشست تخصصی «نسبت توسعه با سرزمین» با محوریت نقد الگوی یکسان توسعه در مناطق مختلف کشور برگزار خواهد شد. 👥اعضای پانل: ◀️دکتر سیدامیر منصوری، استاد…
🔰نشست  «نسبت توسعه با سرزمین» برگزار می شود

🔴در راستای سفر پژوهشی تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به کوهدشت لرستان دومین نشست تخصصی «نسبت توسعه با سرزمین» با چالش های توسعه مکان محور برگزار خواهد شد.

👥اعضای پانل:

◀️دکتر سیدامیر منصوری، استاد دانشگاه تهران
◀️دکتر محمدنبی ابراهیمی، پژوهشگر علوم سیاسی

🔻ارائه کنندگان پانل اول:
👤دکتر مهدی حسین زاده
👤دکتر آرش تقی پور

🔻ارائه کنندگان پانل دوم:
👤دکتر دلارام سبک رو
👤دکتر ضیا حسین زاده

زمان: یک شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷
مکان: تهران، خیابان قریب، شماره ۲۳

@nazarac
🔰علی اعطا: هیچ حقی برای ساخت و ساز در باغ ها وجود ندارد

👤دکتر علی اعطا عضو دوره پنجم شورای شهر تهران در «نشست حفاظت از باغ های تهران؛ چالش فلسفی یا سیاستی»:

🔸هیچوقت الزامی برای دولت ها و شهرداری ها وجود ندارد که باغ یا میراث فرهنگی را تملک کند. در همه ی دنیا کسی حق ندارد در میراث فرهنگی یا باغ ساخت وساز کند یعنی هیچ حقی در این زمینه وجود ندارد.

🔻ما از سال ۱۳۸۳ وجود یک حق را به رسمیت شناخته ایم که افراد می توانند ساخت و ساز کنند اما من معتقد هستم که کسی چنین حقی ندارد و ما در واقع یک امتیاز ویژه به مالکان داده ایم. سوال من این است که چرا ما مفهوم میراث فرهنگی را به میراث طبیعی تسری نمی دهیم؟

🔸بسیاری از باغ های شهر تهران در اختیار مالکان اولیه خود نیستند و چندین دست چرخیده اند. در همان زمانی که ما در شورا بودیم اسامی مالکان بیش از ۶۰ مورد از باغ ها منتشر و مشخص شد برخی ستادها و نهادها مالکان آن هستند.

🔸به نظر من برای رسیدن به راه حل عملیاتی دراین خصوص باید ابتدا در مجلس میراث فرهنگی به میراث طبیعی نیز تسری پیدا کند و در وهله بعدی به سراغ راه حل هایی مانند انتقال حق توسعه و ایجاد اقتصاد مبتنی بر سبک زندگی جدید مردم در باغ ها برویم.

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔴 منصوری، استاد معماری دانشگاه تهران: با یک زمین خواری سازماندهی شده در تهران مواجه ایم

🔴 هفتاد درصد از سطح باغ های شهر تهران از بین رفته است

🔴 قانون موجود مثل یک اسلحه بدون گلوله است!

🔴 پرونده یک باغ سه هزار متری گم شده و مالک توانسته پروانه ساخت بگیرد

🔻 رییس پژوهشکده نظر و استاد دانشگاه تهران در نشست «حفاظت از باغات تهران؛ چالش فلسفی یا سیاستی»: افزایش قیمت زمین، افزایش مهاجرت و ... در سال های اخیر باعث شده شیب تخریب باغات زاویه تندتری به خود بگیرد یعنی ما با یک زمین خواری سازمان دهی شده و آگاهانه مواجه ایم که معدود تلاش هایی مانند برج باغ و خانه باغ، موثر نیستند چون ضمانت اجرایی ندارند.

🔻 یکی از اعضای شورای شهر فعلی می گوید پرونده یکی از باغ های سه هزار متری گم شده و بر همین اساس توانسته پروانه ساخت بگیرد. همه این ها برای این است که قانون موجود مانند یک اسلحه بدون گلوله در دست ناظر است که کاربردی ندارد! این قوانین مانند اسب تروایی هستند که در آن خائنینی قرار گرفتند تا چنین وضعیتی پیش بیاید.


برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰عضو هیات علمی پژوهشکده نظر: المان های شهری می تواند یکی از راه‌های امن‌کردن شهر باشد

👤دکتر فرنوش مخلص در گفت و گو با روزنامه صبح ساحل:

🔻المان‌ ها ی شهری می‌توانند از مولفه‌های اصلی معرفی یک شهر در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و غیره باشند. ایجاد این نمادها به خصوص در سال‌های اخیر یکی از کارکردهای مدیریت شهری محسوب می‌شود به طوری که هر چند وقت یکبار شاهد رونمایی از یک المان در سطح شهر هستیم.

🔸برخی از المان‌های ایجاد شده اخیر نه تنها رضایت شهروندان را به دنبال نداشته که به نظر می‌رسد تفکر خاصی در پس ایجاد آن نیز نبوده است و صرفا به عنوان یک گزینه سطحی برای زیباسازی شهر ایجاد شده که شاید حتی پس از قرارگیری این هدف را هم نتوانسته محقق کند.

🔸المان‌های موجود عموماً در مسیر گذر و یا در مسیر خیابان‌ها و در دید سواره است. بنابراین نقش کارکردی- اجتماعی نداشته و تنها در یک دید بصری قابل ارزیابی هستند

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰سیدامیر منصوری در گفت و گو با شرق پاسخ داد: چرا شهرداری‌ها برای کسب درآمد به شهرفروشی روی می‌آورند؟

👤استاد معماری دانشگاه تهران:

🔻اقتصاد مدیریت شهری چند وجه دارد که یکی از آنها هزینه‌های جاری شهرداری است، بخش دیگر هم نوع درآمدزایی شهرداری است که اهمیت بسیار بالایی دارد به‌خصوص با توجه به اینکه در دهه ۶۰ شهرداری‌ها موظف شدند خودکفا شوند و هزینه‌هایشان را از درآمدشان تأمین کنند.
🔹این موضوع هم خوب و هم بد بود، خوب از این نظر که واقع‌گرا بود و بد از این نظر که نیمه‌کاره ماند و تکلیفی که قانون بیان کرده بود، هرگز عملی نشد و نهایتا به فسادی مبدل شد که عوارض آن روی گرانی کالایی مثل مسکن تأثیر گذاشته است.

🔹در ادامه قانونی که شهرداری‌ها را خودکفا کرد، آمده که طی چند ماه باید لایحه‌ای ارائه شود تا نحوه خودکفایی را به خوبی و شفاف توضیح دهد اما از دهه ۶۰ تا امروز هنوز لایحه مؤثری آورده نشده است.

🔹بخش اعظم درآمد شهرداری‌ها صرف بودجه جاری‌شان می‌شود و اصولا پولی برای عمران و نوسازی نمی‌ماند. آنچه می‌ماند نهایتا بتواند صرف خدمات جاری مثل جمع‌آوری زباله و آبیاری فضای سبز ‌شود. آنها تمام بودجه‌شان را صرف استخدام پرسنل می‌کنند.

🔹امروز بیش از ۸۰ درصد بودجه مثلا شهرداری تهران که عدد بسیار بزرگی است، صرف بودجه جاری می‌شود
🔹در شهرهایی که بودجه کمتری دارند، بودجه جاری از درآمد شهرداری هم بیشتر است و شهرداری دائم به پرسنل خود بدهکار است.
شهرداری‌ها برای هزینه‌هایشان دست به شهرفروشی می‌‌زنند اما در طرف دیگر چون محدودیت در هزینه‌های جاری ندارند، با تعارض منافع مواجه می‌شوند یعنی ترجیح می‌دهند دائم اقدامات بیشتری کنند تا از قبل آن افراد بیشتری را استخدام کنند.

🔺در طرح جامع تهران چیزی تحت عنوان پهنه‌های خدماتی و تجاری ابداع شد که تعیین کاربری و تراکم طبق آن مذاکره‌ای شد، این کار را قانون انجام داد و به شهرداری اجازه داد در یک بازه مشخص عمل کند اما تصمیم میزان دقیق آن با مدیریت شهری است. پس وقتی نیاز به پول داشته باشد، قانون برایش امکان شهرفروشی فراهم کرده و دادگاه هم کاری نمی‌تواند بکند

🔺شهرداری هرجا بخواهد وارد مذاکره می‌شود و از خلأهای قانونی که طرح جامع و تفصیلی در تهران ایجاد کرده، استفاده می‌کند. 


برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰سفر تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به شهرری


🔹این سفر به منظور بررسی منظر «تپه میل» و «بی بی شهربانو» به عنوان عناصر شاخص تعریف کننده «مکان» در ری با حضور دانشجویان و دان آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری به سرپرستی دکتر سیدامیر منصوری، استاد دانشگاه تهران و رییس پژوهشکده نظر صورت پذیرفت.
🔻نتایج پژوهشی این سفر متعاقبا منتشر خواهد شد.

@nazarac
🔴توسعه جامعه محور؛ موضوع سومین نشست سفر تحقیقاتی کوهدشت

◀️در راستای سفر پژوهشی تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به کوهدشت لرستان نشست تخصصی «نسبت توسعه با سرزمین» با محوریت «توسعه جامعه محور» برگزار می شود

👥سخنرانان:

🔻دکتر سیدامیر منصوری، استاد دانشگاه تهران و رییس پژوهشکده نظر
🔻دکتر مختار نوری، پژوهشگر علوم سیاسی

◀️اعضای پانل اول:
🔹آذین علیپور
🔹آیسان شریفیان
🔹رضا روحانیان
◀️اعضای پانل دوم:
🔸پدرام صدفی
🔸محمدرضا سرتیپی
🔸فاطمه قطب زاده
◀️اعضای پانل سوم:
🔹محمد جمشیدیان
🔹بابک عبدی
🔹نگین رجب بوجانی

مکان: تهران خیابان قریب، شماره ۲۳
زمان: یک شنبه ۵ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۷
@nazarac
🔴شماره ۱۲۶ نشریه باغ نظر منتشر شد

🔺جدید ترین شماره نشریه علمی، پژوهشی باغ نظر (وابسته به پژوهشکده هنر، معماری، شهرسازی نظر) با آثار زیر منتشر شد:

🔻تحلیل اثربخشی ظهور مصرف‌گرایی بر دگرگونی معماری داخلی مسکن معاصر ایرانی نوشته کیان دهقان، محمد منان رییسی

🔻تبیین رابطۀ پیکره‌بندی فضاهای بینابین و کیفیت انعطاف‌پذیری با تأکید بر تطبیق‌پذیری در مساجد جامع سلجوقی نوشته فاطمه هدایتی؛ جمال الدین سهیلی؛ کمال رهبری منش

🔻بازآفرینی مجموعۀ مسجد علی‏شاه تبریزی بر پایۀ کاوش‌های باستان‌شناختی و نگاره‏‌های سفرنامه‌‏های تاریخی نوشته
بهرام آجورلو؛ روژین مظهری

🔻کارکرد پدیدارشناسانۀ عناصر فرمی سینما (با تأکید بر پدیدارشناسی هوسرل) نوشته محمدرضا فقیه حبیبی؛ علی شیخ مهدی؛ مریم بختیاریان

🔻مطالعه‌ای بر رخداد و ناسینما در اندیشۀ لیوتار نوشته تورج ربانی؛ فاطمه شاهرودی؛ اسماعیل بنی اردلان

🔻معاصرسازی اقتصادمبنا و حفظ میراث معماری معاصر راهکارهایی برای اقدام در بناهای مسکونی دهۀ ۳۰ تا ۵۰ شمسی نوشته مهدی مشهدی ابوالقاسم شیرازی؛ داراب دیبا؛ محمدجواد مهدوی نژاد
و…

@nazarac
🔴غلتیدن رو به بالا در خیابان ولیعصر

🖋یادداشتی از سحر سلخی

🔹غلتیدن رو به پایین آسان‌تر از رفتن به بالای بلندی است، قانونی طبیعی که در خیابان ولیعصر می‌شود آن را تجربه کرد

🔹روزی از روزهای اوایل پاییز که تهران در وارونگی هوای آلوده اسیر نشده بود و گرما بار سفر بسته و رفته بود، از میدان تجریش، پیاده به سمت پایین (در خیابان ولیعصر) راه افتادم.

🔹به فکرم رسید چرا تا به آن روز پیش نیامده که این بلندترین خیابان ایران، ولیعصر را از جنوب به شمال پیاده بروم؟ چون پیاده رفتنِ سربالایی سخت بوده؟

🔹خوب فکر کردم و دیدم تا جایی که یادم مانده مسیر سربالایی را نه از روی تفنن و خوشی و قدم‌زنان، بلکه سوار بر اتوبوس یا تاکسی و با عجله و هراس از گیر افتادن در راه‌بندان و دیر رسیدن طی کرده‌ام!

شاید راز طیِ طریق در سربالاییِ طولانیِ ولیعصر، عدم تلاش برای زود رسیدن باشد. به قول «لوییزا والیزهِی»نویسنده‌ مکزیکی، پیاده بالا رفتن از شیب طولانیِ خیابان، نیاز به ارائه دلایلی محکمه‌پسند داشته باشد و مقصدی ذهنی. 
🔹والتر بنیامین» متفکری بود که در مواجهه با رشد شهرها و ظهور خیابانها و پاساژها و مغازه‌های رنگارنگ از واژه «فِلانور» به معنای «پرسه‌زنِ شهری» استفاده کرد.

🔹به نظر او «پرسه‌زن» در تودۀ جمعیتِ شهری، در میان خیابان‌ها مدام در حال پرسه‌زدن است و در نفسِ پرسه‌زنی‌اش هم انگیزه‌ای برای لذت بردن از دیدن مناظر(در تقابل با گشت‌وگذار توریستی) یا احیاناً خرید‌ کردن ندارد، بیشتر کاشف دوباره شهر است.

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
شماره ۱۴ نشریه گردشگری فرهنگ منتشر شد

🔻مقالات پژوهشی شماره جدید نشریه گردشگری فرهنگ(وابسته به پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر)

◀️گردشگری درمانی نوشته مهرنوش بسته نگار

◀️ادراک معانی و عوامل معناساز خانه‌های سنتی دورۀ قاجار یزد با رویکرد نشانه‌شناسی فرهنگی نوشته زینب دامیار؛ لیلا زارع؛ آویده طلایی؛ سید مصطفی مختاباد

◀️استراتژی، راهبردها، چالش‌ها و پیامدهای صنایع دستی مبتنی بر توسعۀ گردشگریبا استفاده از روش داده‌بنیاد نوشته

◀️عباس قنبری؛ فاطمه عزیزآبادی فراهانی؛ علی اکبر رضایی؛ سید رضا صالحی امیری

◀️دریچه ای نو در برساخت تجربۀ گردشگری نوشته امیرمحمد معززی مهرطهران؛ مهدی فاطمی

◀️تأثیر منظر آیینی بر ذهنیت مردم در جهت ارتقاء گردشگری پل هفت‌چشمه و آیین نواوسی در اردبیل نوشته نسرین محمدی ایرلو؛ وحید حیدرنتاج

و ….

@nazarac
2024/09/20 22:51:51
Back to Top
HTML Embed Code: