Telegram Web Link
نظرآنلاین؛ رسانه پژوهشکده نظر
🔴نشست تخصصی شهرسازی روی آب با حضور کارشناسان، علاقه مندان و رسانه ها برگزار شد 🔻مشروح این نشست متعاقبا منتشر خواهد شد @nazarac
🔴مشروح نشست شهرسازی روی آب در نظرآلاین منتشر شد


نشست شهرسازی روی آب، چهارشنبه یکم شهریورماه سال جاری در گالری هنر و پژوهش نظرگاه، با سخنرانی مهندس سهراب مشهودی رییس گروه شهرسازی جامعه مهندسین کشور، سید امیر منصوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران و محمدجواد خسروی پور رییس نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه ای شهر تهران برگزار شد.

برای مشاهده متن کامل سخنرانی ها، اینجا کلیک کنید

🔻گزیده های این نشست نیز در کانال تلگرامی، حساب توییتری، صفحه اینستاگرام و کانال ایتای نظرآلاین منتشر خواهد شد

@Nazarac
📺برنامه تلویزیونی مجله فرهنگی چاووش با حضور سید امیر منصوری رییس پژوهشکده نظر و عضو هیات علمی دانشگاه تهران


🔺برنامه تلویزیونی مجله فرهنگی چاووش با موضوع «بافت های هویتی شهری» ساعت ۲۲:۳۰ دقیقه پنج شنبه ۹ شهریور ماه سال ۱۴۰۲ از شبکه ۴ سیما پخش خواهد شد

🔺بازپخش برنامه: جمعه ۱۰ شهریور ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه

@nazarac
👤سهراب مشهودی در نشست شهرسازی روی آب:

🔸حدود ۶۰ سال است که در ایران این نظر حاکم است که اگر ما حاشیه نشین ها را به عنوان شهروند بپذیریم، نوعی تشویق شکل می گیرد و حاشیه نشینی ادامه پیدا می کند لذا تصمیم بر این شد که این اتفاق رخ ندهد.

🔺آنچه که اساس طرح ما بوده و آنچه که خود من بر اساس آن طرح ۱۰۰ شهر را بنا کرده ام، روی آب بوده است و انگار روی آب نقاشی کشیده ایم! ما هیچوقت فکر نکردیم که اگر ۵۰ سال یک اتفاق رخ ندهد، یعنی آن اتفاق شدنی نیست.

🔸ما همزمان با اینکه ۱۹ میلیون حاشیه نشین داریم، ۲.۵ میلیون واحد خالی هم داریم لذا این یک نگاه صحیح نیست.

🔻حتی درکشورهای کمونیستی که بهترین محل اجرای طرح های جامع بود، گفته می شود برنامه ریزی برای اجرا نشدن تهیه می شوند

🔻به محض بستن محدوده شهر، تفاوت قیمت زمین بیرون و داخل خط به ۱۰ برابر تغییر می کند و همین عامل بیش از ۲۵ درصد از شهروندان را زیر خط فقر سکونت شهری می برید یعنی از روز اول می گویم حدود یک چهارم این مردم در این شهر باشند.

برای مشاهده متن کامل سخنرانی ها، اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔴باید از برخی باورهای نادرست مانند تثبیت جمعیت در طرح جامع افسانه زدایی شود

👤سید امیر منصوری در نشست شهرسازی روی آب:

🔸مشکل ما در طرح جامع این است که برای بستر نسبی، مطلق اندیشی می کنیم

🔻من نمی دانم این مفهوم تثبیت جمعیت چرا در این سطح ساده انگاری شده و موجب خسارت فراوان شده است. اولین بار طرح جامع تهران در سال ۱۳۴۸ توسط ویکتور گروئن بر این اساس بنا شد.

🔸 جمعیت را نمی توان به صورت قطعی محاسبه کرد چون در وهله اول نمی توان اینکار را کرد همانطور که نمی توان جلوی تغییرات مهاجرت در سیستان و بلوچستان را گرفت.

🔸سطح خیابان های تهران از سطح خیابان های پاریس بیشتر است اما تراکم آن ها سه برابر تهران است. استانداردهای شهرسازی ما بالاتر است یا آنها؟ در شانگهای تراکم ۵ هزار نفر در هکتار است. البته در شهری مانند لندن این نسبت ۹۰ نفر در هکتار است.این اختلاف ها برای چیست؟ بررسی های ما نشان می دهد اینکه یک عده فکر می کنند یک استاندارد یکسان وجود دارد، یک توهم است.

🔻زمین متری ۳۰۰ میلیون تومان از کجا می آید؟ علتش این است که ما یک خطی رسم می کنیم و می گوییم اینجا خارج طرح است.
🔻ما در حال اجرای نسخه ای هستیم که در دهه ۱۹۶۰ منقضی شد. راه حل این است که ما آسیب شناسی کنیم و ریشه بحران ها و مساله هایمان را بشناسیم

🔸یک جمعیت عظیمی در تهران نیاز به مسکن دارند درحالیکه قیمت متوسط مسکن در تهران به متری ۶۰ میلیون تومان است. هیچ جوان و هیچ پیشه وری دیگر نمی تواند صاحبخانه شود. اگر طرح جامع به نیاز این افراد پاسخ ندهد، به چه دردی می خورد؟

🔸۱۴ هزار و پانصد هکتار بافت فرسوده تهران که در آن ۵ میلیون نفر ساکن در خطر زلزله و مرگ زندگی می کنند را چه کسی می خواهد مدیریت کند؟ آخرین طرح جامع برای بافت فرسوده تعیین محدوده کرد و گفت در یک طرح دیگر برای آن فکر شود یعنی از خودش سلب مسئولیت کرد.
🔻ما باید توهمات را کنار بگذاریم و بیایم در قالب همان طرح های موضوعی و موضعی مسائل را حل کنیم. برای مثال می توان همانطور که طرح جامع گفته برای بافت فرسوده طرح بدهید، این موضوع را حل کنیم


برای مشاهده متن کامل سخنرانی ها، اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰مدیر پروژه «سفر به هرمزگان» پژوهشکده نظر در گفت و گو با روزنامه صبح ساحل: اقتصاد محلی دریاپایه بسیار کمرنگ شده است

👤فرنوش مخلص:
🔸چندبعدی بودن مسئله پیشرفت دریاپایه و ضرورت تبیین مسائل و موانع توسعه در بخش‌های مختلف، رویکرد نوین نظام به ظرفیت‌های دریا در تحقق برنامه‌های پیشرفت کشور، انگیزه اصلی پژوهشکده‌نظر در تعریف این طرح پژوهشی است.

🔻از نظر تیم پژوهشی ما و مطالعاتی که پیرامون استان صورت گرفت، هرمزگان یک مکان استراتژیک و خیلی مهم در کشور است که ارزش‌های زیادی دارد و لازم است ظرفیت‌های مختلف توسعه آن در راستای ارتقای کیفی زندگی ساکنان این استان که میزبان طرح‌های توسعه ملی هستند بررسی شود و در مسیر بهره‌وری درست قرار گیرد.

🔸در طرح‌های توسعه‌ای موجود که در مقیاس ملی تهیه می‌شوند، بر روی ارتقای بعد اقتصادی و فعالیت‌های کلان در سطح ملی تأکید بسیار می‌شود. اما توجه به مقیاس‌های خرد این برنامه‌ها در ارتقای کیفی زندگی مردم شهرهای میزبان طرح‌های توسعه کشور، حلقه ناگفته این برنامه‌ها است.


🔻شهرهای این استان به دلیل تاریخ غنی و پیشینه فعالیت‌های دریاپایه‌ای که از قدیم داشته‌اند منحصربه‌فرد هستند، اما متأسفانه به دلیل عدم انطباق طرح‌های ملی با جامعه محلی به‌عنوان بستر میزبان این توسعه ملی، اتفاقات خوشایندی برای شهرها نیفتاده است.

🔸این اقتصاد بار معنایی و هویتی زیادی دارد و علاوه بر بعد چرخه مالی، روایت تاریخی و زیست دریایی را به دوش می‌کشد. امروزه به نظر می‌رسد اقتصاد محلی دریاپایه بسیار کمرنگ شده و شاید تا چند سال آینده خود مردم هرمزگان هم فقط خاطره‌ای از این معیشت به ذهنشان برسد. این یکی از آسیب‌های مهم و قابل ‌تأمل استان است که در بازدیدی کوتاه نیز به چشم می‌آید.

برای مشاهده متن کامل، اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔴کارتن ها؛ نماد اضطراب زندگی اجاره نشینی

🖋یادداشتی از سحر سلخی:

🔸در زندگی اجاره نشینی مستاجرها هیچ‌وقت خانه‌تکانی نمی‌کنند، صرف نمی‌کند آدم وسایلش را سالی یک بار جمع کند، در کارتن بگذارد، باز کند، بچیند و بعد نزدیک سال نو، خانه‌تکانی هم بکند!
🔻فایده‌اش چیست جز فرسودگی تن وقتی قرار است سه ماه بعد دوباره همۀ این اثاثیه در جعبه‌ها گذاشته شود؟ راستش را بخواهید، نوروز و بهار، برای مستاجران نویدی جز نزدیک شدن به موعد تمدید قرارداد ندارد.
🔻اضطراب چانه‌زدن با صاحبخانه‌ای که با قیافۀ حق‌به‌جانب قرار است مقادیری عجیب روی اجارۀ خانه‌اش طلب کند، دل‌شورۀ به توافق نرسیدن و در نهایت آوارگی در خیابان‌ها و پیدا کردن خانۀ جدید، همه و همه، مستاجر را به این نتیجه می‌رساند که بهتر است کمتر جانش را برای خانه‌تکانی بگذارد.

🔻در زمان‌های نه چندان دور تا همین چند دهه پیش، مستاجران را خوش‌نشین می‌گفتند چون اجاره ‌نشینی دغدغه نبوده و گویا مزایایی هم داشته است که حالا برای ما قابل تصور نیست...در هر صورت این ضرب‌المثل، به تاریخ پیوسته و هرچه هست چیزی جز دل‌شوره نیست.

🔻در طول زندگی اجاره‌ نشینی، کارتن ها نماد این جابجایی و اضطرابند و چنین است که با «نگرانی» از چند ماه قبل از موعد پایان قرارداد اجاره، چشمانش در خیابان به دنبال کارتن‌هاست، جعبۀ کارتن باید مقاوم باشد و تاب به دوش کشیدن زندگی او را داشته باشد پس مغازه‌هایی را برای خرید کارتن‌ های «خوب و مقاوم» به خاطر میسپارد که هرچقدر فروشنده‌اش منصف‌تر و سخاوتمندتر باشد، کرایه‌نشین بیشتر با او احساس صمیمیت میکند.

🔻پس از مرحلۀ طاقت فرسای جابجایی حالا وقت آنست که کارتن‌ ها را که اغلب از میوه‌فروشی‌ها یا بقالی‌های محلۀ قبلی خریده شده‌اند، با دقت تا بزند و بسته بندی کند. کارتن موزی معروف است، این مایملک ارزشمند در جایی که از گزند باد و باران آسیب نبیند نگاه داشته می‌شود تا سال دیگر، تا سال دیگر و با آرزویی تقریبا محال که ای کاش برای همیشه این مایملک را نداشته باشد.

🔺کارتن ها، جزو داشته های ارزشمند هر اجاره‌نشین است، اگر آنها نباشند چگونه خانه‌اش را به دوش بکشد؟ گاهی هم آنها را به دوستانش امانت می‌دهد، در این میان پیدا میشود کارتن‌ هایی که سال‌های سال از این خانه به آن خانه وسایل را بر دوش کشیده است .

◀️هر سال با پایین آمدن توان مالی اجاره‌ نشینان، این نگرانی که سال بعد چقدر از اسباب و وسایل در آنها جای خواهد گرفت، روح مستاجر را می‌خورد و رنده می‌کند زیرا که گرانی گریبانگیر است و فراگیر و خانه‌ها هرچه که می‌گذرد کوچک و کوچک‌تر می‌شود اما امید همواره با ماست این امید که روزی، صاحب‌ خانه‌ای یک متری خواهیم شد، روزی که ما هم صاحب‌خانه خواهیم شد.


برای مشاهده متن کامل، اینجا کلیک کنید

@nazarac
🎥به مناسبت روز ملی سینما

🔰نگاه آماری به روند افت مخاطب سینمای ایران در دهه های اخیر

🖋فاطمه خلیلی:

🔻آخرین آمارهای منتشرشده نشان می‌دهد که سینمای ایران در سال ۱۴۰۱، ۴۲۰ میلیارد تومان فروش داشت و توانست ۱۳ میلیون نفر را به سالن‌های سینما بکشاند؛ این در حالی است که سالن‌های سینما در دهه شصت و در بحبوحه جنگ که از تعداد و کیفیت کمتری هم برخوردار بودند، در بدترین حالت میزبان ۷۶ میلیون نفر بودند.
🔺در میان چهار دهه اخیر سینمای ایران سال ۶۹ پررونق‌ترین سال سینمای ایران از نظر جذب مخاطب محسوب می‌شود که توانست بیش از ۸۱ میلیون نفر را به سینماهای ایران بکشاند.

🔻در آن سال کشور دارای ۲۷۱ سینما با ۲۷۳ سالن نمایش بود. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، ۲۴۹ سینما با ۶۶۱ سالن نمایش مشغول به فعالیت بودند اما در مجموع از ۱۳ میلیون نفر میزبانی کردند.

🔸دهه 60 با اختلاف بسیار موفق‌ترین دهه در میان 4دهه سینماهای ایران محسوب می‌شود که حتی در بدترین حالت خود یعنی در سال ۶۷، بیش از ۷۶ میلیون نفر مخاطب داشته است. در سال‌های ۶۴ تا ۶۹ به صورت میانگین ۷۸ میلیون مخاطب داشته است.


برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید


@nazarac
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 سید امیرمنصوری، استاد معماری دانشگاه تهران در برنامه تلویزیونی چاووش:

🚫 ما هر چه حمام و آب انبار بوده را به بستنی فروشی تبدیل کرده ایم تا به گمان خود بناهای تاریخی را حفظ کنیم!

🚫 میراث فرهنگی اساسا کوچه و خیابان ها را نمی بیند

🚫 فکر میکنند اگر برای ابنیه تاریخی دستورالعمل صادر کنند محله حفظ می شود درحالیکه نمی دانند با از بین رفتن مرکز محله، خود محله هم از بین می رود/ جماران

@nazarac
🔰عضو هیات علمی پژوهشکده نظر در گفت و گو با صبح ساحل: آیا به صورت علمی بررسی شده که شهرهای ما پر تراکم هستند؟

👤دکتر محمد آتشین بار استادیار دانشگاه تهران و عضو هیات علمی پژوهشکده نظر:

🔸اینکه بیایم محدوده شهر را افزایش دهیم و مسکونی سازی را از شهر اصلی خارج کنیم تا کیفیتی که در ذهنمان است را بسازیم به هیچ عنوان تضمین کننده نیست که آن مطلوبیت اتفاق بیفتد.

🔻نباید مطلوبیت را تنها در تراکم شهری/جمعیتی تعریف کرد. تهران یکی از شهرهای کوتاه دنیا است. تراکم تهران ۱۳۵ درصد است؛ یعنی تهران دو و یک دهم طبقه است. تراکم پاریس کلا هفت طبقه است. تعداد نفر در هکتاری که در تهران هستند با تعداد نفر در هکتاری که در پاریس هستند یک اختلاف سه برابری دارد. جمعیت به نسبت تراکم جمعیت در پاریس بیشتر است، طبقات هم بیشتر است، تعداد سرانه ماشین هم همینطور، منتهی وقتی شما به پاریس می‌روید احساس مطلوبیت بیشتری نسبت به تهران دارید چرا؟ این به خاطر نحوه مدیریت و برنامه‌ریزی شهر است.

🔻ما محدودیت‌های خودساخته‌ای برای خودمان تعریف می‌کنیم و آن‌ها را معیار قرار می‌دهیم. می‌گویند تراکم شهر خیلی بالاست؟ آیا به صورت علمی بررسی شده که ما واقعا شهر پر تراکمی هستیم؟ من می‌گویم نیستیم.لازم است موضوعاتی که در رابطه با شهرها مطرح می‌شود را راستی آزمایی کنیم و راه‌حل‌های علمی و نمونه‌های جهانی را ببینیم.

🔸لزومی ندارد شهرها را ادامه و گسترش دهیم. بهتر است فعالیت زندگی در محدوده اصلی شهر باقی بماند چرا که ارتباط‌های اصلی و خدمات در آنجا قرار دارد.

🔻فضاها باید به نفع خدمات عمومی شهر مورد استفاده قرار گیرند ممکن است مقداری متراکم‌تر شویم که تجربه‌های جهانی می‌گویند که می‌توانیم متراکم‌تر باشیم و احساس مطلوبیت از فضا داشته باشیم.

برای مشاهده متن کامل بر روی اینجا کلیک کنید

@nazarac
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤سید امیر منصوری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در تلویزیون:

⚠️‏علت اینکه میانگین قیمت هر متر مسکن به ۶۰ میلیون تومان رسیده را در طرح جامع ببینید

@nazarac
🔰نشست «الگوی مسکن در برنامه‌ریزی توسعه» برگزار می‌شود

👤سخنرانان:
🔻دکتر محمد خوشچهره
🔻دکتر سیدامیر منصوری
🔻دکتر بیت‌الله ستاریان

زمان: چهارشنبه ۵ مهرماه ساعت ۱۷
📭آدرس: تهران، خیابان آزادی، خیابان قریب،پلاک ۲۳

حضور برای عموم آزاد است

@nazarac
نظرآنلاین؛ رسانه پژوهشکده نظر
🔰نشست «الگوی مسکن در برنامه‌ریزی توسعه» برگزار می‌شود 👤سخنرانان: 🔻دکتر محمد خوشچهره 🔻دکتر سیدامیر منصوری 🔻دکتر بیت‌الله ستاریان زمان: چهارشنبه ۵ مهرماه ساعت ۱۷ 📭آدرس: تهران، خیابان آزادی، خیابان قریب،پلاک ۲۳ حضور برای عموم آزاد است @nazarac
🔰مسکن کوچک متراژ می تواند یک راه حل استراتژیک باشد


👤سید امیر منصوری در نشست «الگوی مسکن در برنامه‌ریزی توسعه»:

🔻همسو شدن رسانه های فارسی زبان خارج نشین با برخی گروه های سیاسی در داخل برای من خیلی عجیب بود گویی که جنگ رسانه ای اینجا درباره الگوی مسکن راه افتاده است.

🔻فقر در حال گسترده شدن است و کمبود مسکن داریم پس ما می توانیم با پرداختن به الگوی مسکن به بخشی از بحران پاسخ دهیم.

🔸هم اکنون سرانه مسکن ما ۱۷ متر است. یعنی در وضع موجود یک خانواده دو نفره سرانه ۳۴ متری دارد یعنی یک مسکن 25 متری عدد پرتی نیست.

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
⚠️مسکن ۲۵ متری آری یا خیر؟

👤دکتر بیت الله ستاریان در نشست «الگوی مسکن در برنامه ریزی توسعه»:


🔻در تشکیلات کشور ما، کجا مسکن را رصد می کند؟ کجای شورای پول و وزارت اقتصاد بخشی دارد که نیمی از اقتصاد ما را رصد کند؟ یک معاونت در وزارت راه و شهرسازی داریم که حرفش خریدار ندارد.

🔻ما نیاز داریم یک برنامه داشته باشیم سپس برای زمان خریدن از طرح های مقطعی استفاده کنیم تا درمورد این بحث کنیم که باید مسکن چند متری بسازیم. معلوم است که شما باید واحد ۲۵ متری داشته باشید و واحد ۵۰۰ متری هم داشته باشید

🔹در دنیا خانوار سه نفره هم در مسکن ۲۵ متری زندگی می کند منتها باید آن را خوب طراحی کنید نه اینکه یک دخمه بسازید. مشکل ما این خواهد بود که به محض اجازه دادن به بخش خصوصی برای ساخت مسکن ۲۵ متری، دخمه هایی تولید می شود که مردم هم مجبور هستند خریداری کنند.

🔹اگر شما یک فضای زیستی زیبا طراحی کنید متوجه می شوید خانوارهای ۲ نفره در یک واحد ۲۰۰ متری هم عمدتا از ۲۵ متر فضا به طور کامل استفاده می کنند و مابقی خانه خود را هر ازگاهی استفاده می کنند.

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰از بعد جنگ، مسکن مردم رها شده و سوداگری فاجعه ساز شده است

👤دکتر محمد خوش چهره، در نشست «الگوی مسکن در برنامه ریزی توسعه»:

🔻شهرسازی در کشور را یک فاجعه ی غیرقابل دفاع می دانم

🔸برخی افرادی که در گروه های معماری و شهرسازی حضور داشتند، به وظایف علمی و اخلاقی خود در برابر این تغییرات خوب عمل نکردند و بعضا بر اساس منویات کارفرماها در مواردی طرح های جامع و … جذب برخی نهادها مانند مهندسین مشاور شدند.

🔻در کشور ما به خاظر جهل، غفلت و شیطنت های خارجی، اولویت اصلی سبد هزینه خانوار مسکن است. در شاخص های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، می بینیم سهم مسکن از هزینه های خانوار زیر ۲۰ درصد است اما در کشور ما این شاخص بعضا تا ۸۰ درصد درآمد یک خانوار را می بلعد. این یعنی ما با یک فاجعه روبرو هستیم.

🔸وزارت مسکن و کمیسیون عمران و … زیر سوال هستند و باید درباره وظایف مغفول مانده دولت در قانون اساسی پاسخ دهند چون نه تنها به این وطایف پاسخی داده نمی شود بلکه می بینیم از بعد جنگ، مسکن مردم رها شده و سوداگری فاجعه ساز شده است.


برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید

@nazarac
🔰جابجایی، حرکت بر کشیدگی زمین؛ نگاهی تاریخی به کاروانسراها

یادداشتی از سحر سلخی:

🔻برخی از مورخان ایران را خاستگاه کاروانسراها می‌دانند و بر اهمیت راه ابریشم در شکل‌گیری کاروانسراها تاکید دارند
🔻به نظر می‌رسد لشکرکشی‌ها و فتوحات هخامنشیان، اولین گامها را در گشوده شدن بخشی از این راه داشته و از دیرباز در زمان اشکانیان و هخامنشیان، مسئولیت تامین امنیت و رفاه کاروانها در جاده ابریشم، از رود جیحون به سوی ایران، بر عهدۀ ایرانیان بوده است.


🔻چنانچه ایزیدور خاراکسی(Isidorus Characenus) جغرافیدان یونانی روزگار باستان، در کتاب «کاروانسراهای اشکانی» در اوایل قرن اول میلادی ضمن مطرح کردن این موضوع به ارائه فاصله‌های منزلگاههای این راه شامل شهرها و روستاها و کاروانسراها پرداخته و نام ۱۳۶  کاروانسرا(رباط یا كاربات) را برای کاروان‌های مسافران راه ابریشم با شرح این که جزء ضروریات راهها بوده ذکر کرده است. 

برای مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید


@nazarac
🔰سفر تیم تحقیقاتی پژوهشکده نظر به کوهدشت لرستان

◀️سفر پژوهشی «توسعه مکان محور؛ خوانش منظر روستایی در منطقه کوهدشت لرستان» در تاریخ ۱۷ مهرماه لغایت ۲۱ مهرماه برگزار شد.

🔻این سفر پژوهشی با حضور اساتید دانشگاه، دانش آموختگان دکتری، دانشجویان دکتری، دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دانشجویان کارشناسی ارشد با بازدید از شهر کوهدشت و روستاهای دهستان شمالی، بخش کوهنانی، بخش طرهان و بخش درب گنبد به سرپرستی دکتر سیدامیر منصوری رییس پژوهشکده نظر و استاد دانشگاه تهران صورت گرفت.
🔻نتایج این سفر پژوهشی متعاقبا منتشر خواهد شد.

@nazarac
🔰توضیحات عضو هیات علمی پژوهشکده نظر درباره چمن ورزشگاه آزادی در گفت و گو با جماران

🔻انتقادها پیش از بازی پرسپولیس و النصر و حضور رونالدو در تهران و در ادامه آبروریزی های بین المللی بخاطر وضعیت بد زمین در آن مسابقه؛ کار را به جایی رساند تا دست اندرکاران بالاخره راضی شوند دست به دامان متخصصانی شوند که پیشتر برای تاسیس و ترمیم چمن استادیوم آزادی کار علمی کرده بودند.

🔻شرکت توسعه و نگهداری امکان ورزشی در نامه ای به دانشگاه تهران تقاضا می کند تا دکتر محسن کافی که در سال ۱۳۸۱ مسئولیت مشاوره و نظارت بر بازسازی و احیای چمن ورزشگاه آزادی را بر عهده داشت، این بار هم در راستای مسئولیت اجتماعی با همکاری تیم سابق شان بیاید و کمک کنند تا با نظارت او، زمین مسابقه در وهله اول تا بازی نساجی و الهلال ترمیم فوری پیدا کند و در ادامه هم عملیات بهبودی حاصل شود.

دکتر محسن کافی استاد دانشگاه تهران و عضو هیات علمی پژوهشکده نظر در این رابطه گفت:
🔸در حال حاضر اساسا زیرسازی ورزشگاه آزادی منطبق با استاندارد «18035DIN » بوده که سیستمی‌کاملا به روز است که با همکاری سه نفر؛ پروفسور «ارش» از آلمان، آقای «گرامافو» از هلند و بنده از ایران، پیش رفت.

🔻در ۲۰ سال گذشته و حتی تا اواخر ۱۴۰۱، این چمن، جزء بهترین زمین های آسیا بود و چندین بار جزء پنج چمن برتر آسیا اعلام شد.

🔻متاسفانه آن دوره ای که به زمین صدمه وارد شده، اختیارات و امکانات این گروه را کاهش داده بودند و این زمین در یک دوره ۱۵ روزه، قبل از بازی پرسپولیس هم به طور کلی تحت مدیریت فرد دیگری بوده و روشن نیست چه اتفاقاتی برای آن افتاده است!

🔸با ورود ما، اولین مساله ای که لازم دانستیم، این بود که سریعا زمین را هوادهی کنیم که میزان فشردگی COMPACTION پایین بیاید.

🔸هر اتفاقی ناشی از سوء مدیریت برای چمن های فوتبال بیافتد، به شرط اینکه لایه های زهکش زیر دچار انسداد نشده باشند، قابل برطرف شدن است؛

🔸در این پروژه باید انسانی، ایرانی و ملی فکر کنیم و به جای تخریب آنچه که داریم، به دنبال احیا و نجات داشته هایمان باشیم،


برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید


@nazarac
2024/09/21 00:47:52
Back to Top
HTML Embed Code: