Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نقد_خبر


📝بومی سازی دستگاهی که سالانه ۱۰۰ هزار دلار ارز را از کشور خارج می‌کرد.
@Rajanews_com


👤#سید_امیر_منصوری

این ترفند ۴۳ سال است ملت را فریب داده است.
از نسبت وابستگی به کالای خارجی نمی‌گویند و بجای آن عدد مطلق ارائه می‌کنند.

توهم، خودکفایی، در حالیکه دروغ است، استقلال نمی‌آورد. دلیلش هم کارآمدی تحریمهاست که اگر این حد وابسته نبودیم، آسیب‌پذیریمان کمتر بود.

اعداد کوچک تاثیری در حذف وابستگی ندارند. مثل دانش‌بنیان‌ها که کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی را بر عهده دارند.

هیاهوی بسیار برای هیچ!



#ساختار_قدرت
#سرمایه_سوزی


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴پاویون، پاویون که می‌گفتند این است؟نقدی بر آثار و نحوه برگزاری جشنواره استقبال از بهار 1401 مشهد


👤#محمد_جواد_نطاق


💬در جشنواره استقبال از بهار سال 1401 مدیریت شهری مشهد سعی داشت رویکردی جدید را در برگزاری دنبال کند و نوعی کارکرد و مفهوم عمیق‌تری در دریافت ایده‌ها و خروجی آثار به همراه داشته باشد. به همین جهت یک بخش با عنوان پاویون‌های شهری به بخش‌های دریافتی جشنواره اضافه کرد که قرار بود در قالب مسابقه از بین طرح‌های برگزیده آثاری انتخاب و در شهر ساخته شود.

🔸در برگزاری مسابقه‌ای که در آن نه مشخص بود چرا هیچ فرد متخصص در زمینه معماری، منظر، و شهرسازی در تیم داوری آن حضور ندارد و چرا از اساس جوایز باید دلاری باشد، مهم‌ترین مسئله اما آثار برگزیده و خروجی به دست آمده از آثار در عمل و شهر بود که قابل بحث است.

🔸تجربه هر سال برگزاری جشنواره استقبال از بهار در مشهد شاید از جنبه کمی و تعدد آثار موفق بوده باشد، ولی از جنبه کیفی و معنایی آثار در وضعیت سردر گم قرار گرفته است. جشنواره ‌ای که توسط خانه هنرمندان تحت نظر مدیریت شهری برگزار می‌شود ، نه از پس تدوین مبانی چگونگی برگزاری مسابقه بر می‌آید و نه تصویر مشخصی از چه بودن خروجی آثار را متصور می شود.

🔸بیان برخی خواسته‌ها از جانب مدیریت شهری مانند توجه به کرامت و برکت را در جهانشهر اسلامی مشهد که از پس کلان ایدئولوژی‌های انتخاباتی به جشنواره استقبال از بهار شهر رسیده است، از دیگر مشکلات اساسی جشنواره‌های این‌چنینی است.

🔸بخش طراحی پاویون شهری که امسال به جشنواره اضافه شده بود نیز از نبود تدوین رویکرد مشخص از چه بودن پاویون و چگونگی برگزاری مسابقه رنج می‌برد. مسئله‌ای که نمود آن در آثار خروجی این بخش نیز قابل مشاهده است.

🔹در نگاه کلی‌تر، مدیریت شهری با عدم درک صحیح از چه بودن عناصر شهری مانند پاویون و المان، بدون یک رویکرد کل‌نگر، صرفاً با افزودن چاشنی شعار متناسب با جناح سیاسی روی کار، سعی در نفوذ در این آثار را داشته است و به جای زنده کردن رویدادهای شهری با حضور مردم، صرفاً عناصری بزک دوزک شده و ظاهراً جذاب را در معابر و نقاط مختلف شهر به نمایش می گذارد که نه کارکرد مشخصی دارد و نه تبدیل به یک عنصر خاطره‌انگیز و عمیق می‌شود.


#خانه_هنرمندان_مشهد
#مدیریت_شهری
#مشهد
#پاویون
#استقبال_از_بهار



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝زیر گذر خیابان شریعتی به بزرگراه صدر احداث می‌شود / کاهش ترافیک در مناطق یک و سه.
شهردار منطقه ۳ با بیان اینکه مقدمات اجرایی احداث زیر گذر خیابان شریعتی به بزرگراه شهید صدر برای اتصال جنوب به غرب آغاز شده است، گفت: این پروژه در برنامه سال ۱۴۰۱ قرار دارد که در کاهش بار ترافیکی مناطق یک و سه موثر است.
@Tehrannameh



👤#آرش_تقی‌پور_اختری


در دوره‌ای که قلت منابع و کثرت نیازهای عمرانی شهر بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می‌کند؛ راه‌انداختن هر پروژه شهری باید برآمده از یک نظام اولویت‌بندی بوده و به لحاظ نحوه تامین منابع نیز کاملا شفاف باشد.

در این زمینه حتما یکی از معیارهای تعیین اولویت، کاهش فاصله شمال-جنوب شهر است؛ که استقرار صاحبان قدرت در شمال شهر و فشارهای چندجانبه ایشان، مانع از ضریب گرفتن این معیار در تصمیم‌گیری‌ها می‌شود.

به همین دلیل در حدود ۵ سال گذشته پروژه‌های ترافیکی مانند صدر، تونل نیایش، آرش-اسفندیار، دوربرگردان بزرگراه مدرس، بزرگراه ارتش، اتصال ۳۵ متری افتخاری به بزرگراه امام علی (ع)، همگی در منطقه‌ای محدود واقع شده‌اند.

لازم به ذکر است که افتتاح هرکدام از این پروژه‌ها؛ ضمن تعمیق شکاف شمال-جنوب [ناشی از تشدید تفاوت سرعت حرکت در شمال و جنوب شهر، و رشد ارزش ملک در آن مناطق]؛ همزمان قدرت نقدشوندگی املاکی که از سوی سوداگران، عمدتا و عمدا در آن مناطق خالی نگه‌داشته شده‌اند را نیز افزایش داده‌است.

از این‌رو باید نحوه تامین مالی این پروژه‌ها شفاف شود؛ تا دلیل عدم موفقیت‌ سایر مناطق در جذب سرمایه‌گذار (مشارکت بانک‌ها و غیره) روشن شود. و اینطور نباشد که هم برای انتفاع خود سرمایه‌گذاری کنند و هم شهر و شهرداری را بدهکار خود کنند!


#شهر
#مدیریت_شهری
#پروژه‌های_شهری
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#معماری
#مبانی_نظری


🔴معماري، معنا و روايت

👤#محمدرضا_فروزنده


💬بسيار پيش آمده كه معمار و يا معمار منظري، اثر خود را واجد يك داستان مي‌داند و بر اين باور است كه فضاي خلق شده، قادر خواهد بود تا داستاني را براي مخاطب به هنگام مواجهه، روايت كند. برخي نيز بر اين باورند كه فضايي اگر متضمن داستان نباشد، دست‌كم واجد معنا است.

🔸گويي كه هر خالقي به هنگام خلق، روايتي در ذهن دارد و پس از خلق، مخاطب مي‌تواند آن را چون متني مكتوب روخواني كند. در اين ميان دو پرسش پيش مي‌‌آيد. اول آن كه آيا فضا به واقع واجد داستان و معنا است؟ اگر آري، آيا اين معنا، واحد و منحصر به فرد است؟ مي‌توان از پرسش دوم شروع كرد:

🔸یک قطعۀ موسیقی ناب را در نظر بگیرید؛ بی هیچ کلامی؛ آیا این قطعه داستانی را برای شما روایت می‌‌کند؟ یا این قطعه معنایی در خود نهفته دارد؟

🔸لئونارد برنشتاین، این پرسش را مطرح می‌‌کند. او ابتدا داستانی را کلاماً برای حضار روایت می‌‌کند و اذعان می‌دارد که قطعه پیش‌رو را آهنگساز، برای روایت این داستان خلق کرده است. بعد از آن، داستان اصلیِ مورد نظر خالق اثر را روایت می‌‌کند و مجدداً با اجراي قطعه، تماشاگران روايت ثانوي را نيز منطبق بر اثر مي‌دانند. اما اين به چه معنا است؟

🔸به فرض اين كه يك قطعة موسيقي قادر به تبادر يك داستان باشد؛ مي‌توان نتيجه گرفت كه هر قطعه، بي‌شمار روايت را مي‌تواند در خود بگنجاند.
اگر اين آزمايش كوچك براي مديوم معماري نيز تكرار شود، نتيجه مشابهي را در پي خواهد داشت.

🔸درنتيجه، مي‌توان با اطمينان گفت كه اثر معماري و منظر، هيچ داستان آفاقي، متعين و منحصر به فردي را در خود نهفته ندارد. بنابراین امکان این که آهنگساز یا معماری، داستان واحدی را به اثرش الحاق کند تا مخاطب آن را خوانش کند، عملاً توهمی بیش نیست.

🔹ارجاعات معماری از جنس واژه‌ها نیست. برخورد ما با یک اثر معماری از جنس مواجهه مستقیم «وجه بر وجه» است. هیچ بنایی قادر نیست تا مفهوم «ایثار» را بر ذهن ترسیم کند. ابزارهای ما برای مواجهه، دایرةالحواسی است که در گذشته با فضاها و اندام‌های مشابه اندوخته‌ایم؛ و نه دایرۀالمعارف.
معماری در نهایت تنها قادر خواهد بود تا سلسله احساس‌های عامی چون اضطراب، سرخوشی، سبکی، حس در آغوش گرفته شدن و ... را متبادر سازد. مفاهیمی که بیشتر تن مندند تا منتزع.


#مبانی_نظری
#معماری
#روایت
#داستان
#معنا



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_راه

🔴معضل قاچاق، تهدیدی برای منظر راه


👤#سعید_غلامپور


🔸ارابه هایی که سکان دار آنها جان می دهند و جان می گیرند، می سوزند و می سوزانند، فکر و ذهنشان معطوف به حداقل رساندن زمان میان مبدأ و مقصد است که به خودروهای شوتی معروفند. خودروهایی که رانندگان آن در قالب حمل کننده کالاهای قاچاق خطرات بی شماری را برای مردم رقم می زنند و برای لقمه نانی، ناامنی و مرگ را به دیگران هدیه می دهند.

🔸جاده های جنوب شرق ایران، به ویژه راه های موجود در استان سیستان و بلوچستان مدتهاست که در قرق خودروهای حمل کالا و مسافر قاچاق، یا به اصطلاح خودروهای شوتی، است.

🔸 رعب از تصادف رخ به رخ با این گونه خودروها نیز سبب شده تا مسافران کمتری ریسک سفر به آنجا را بپذیرند. تنها دغدغه مدیران، آن هم نه در سطح وزارتخانه ای همچون راه، بلکه در سطح عاملیت های مبارزه با پدیده قاچاق، تنها به برخورد گاه و بیگاه با قاچاقچیان بسنده کرده اند.

🔸راه عاملی برای محرومیت زدایی در سطح منطقه ست. با رونق گرفتن راه های منطقه، توجه گردشگران و افزایش سفر کم کم سرمایه گذارانی جذب و خود عاملی برای توسعه زیرساخت‌های منطقه خواهد بود.

🔸تهدید ناشی از رفت و آمد خودروهای شوتی و چهره ناخوشایند منظر معیشتی راه های این ناحیه مجالی برای تجربه چنین مسیرهای گردشگری باقی نگذاشته است. مسافران یا کلا عطای چنین سفری را به لقای آن بخشیده اند

🔸رصد برنامه ریزی در سطوح مدیریتی و مرور تجربیات مشابه هم نشان از ضداقداماتی تخریبی (اقداماتی بدون در اولویت قرار دادن ظرفیت های طبیعی و مناظر دلپذیر حاشیه راه) دارد.

🔹فعالیت های قاچاق به دلیل نبود شرایط مطلوب استان و شرایط بد معیشتی و نبود امکانات از سوی ساکنین بومی انجام می شود. در صورتی که رونق گردشگری می تواند بر رونق اقتصادی منطقه بیفزاید.


#منظر_ناخوشایند_راه
#قاچاق
#خودرو_شوتی
#منظر_راه



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝قاسمی: اولین پروانه تاسیس شهرک خصوصی برای ساخت مسکن صادر شد

وزیر راه و شهرسازی: اولین پروانه تاسیس شهرک خصوصی با سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی برای حوزه مسکن امروز در وزارت راه وشهرسازی صادر شد.
در نهضت ملی مسکن اساسا برنامه ما واگذاری کار به مردم از طریق روش‌های مختلف گروهی، فردی و به صورت خود مالکی است.
از سوی دیگر یکی از روش‌ها در ساخت مسکن واگذاری کار به بخش خصوصی است که از این طریق سعی داریم دولت را کمتر در حوزه مسکن درگیر کار کنیم.
@Rajanews_com


👤سید_امیر_منصوری


هر دم از این باغ بری می‌رسد.

پس از برنامه‌های متعددی که همزمان با تولد از دور خارج شدند، این بار شهرک خصوصی، سیاست جدید وزارت مسکن شده است.

اولین مجوز را هم یک کارآفرین لابد دانش‌بنیان، با وعده سرمایه ۵هزار میلیارد تومانی تصاحب کرد.

نه از ضوابط واگذاری اطلاعی منتشر شده و نه از این خوش اقبالهای اولین مجوز.

اگر برای مردم خانه نشود، برای اینها حتما نان خواهد شد.


#مسکن
#نهضت_ملی_مسکن
#ساختار_قدرت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴هسته امن، پدآفند غیرعامل، همسو یا خلاف جهت؟


👤#الهام_نهاوندی


🔸مشکل بافت های فرسوده با انعقاد تفاهم نامه حل نمی شود و این تفاهم نامه ها بیشتر نمایشی هستند. ایدۀ «هستۀامن محله» به عنوان برنامه ای جهت فعالسازی برنامۀ نوسازی بافت فرسوده، بر رفع موانع اولیۀ نوسازی (لزوم تأمین پارکینگ) و لزوم مدیریت عوامل مشوق (اعطای تراکم، افزایش سطح اشغال وپذیرش کوچکسازی) به عنوان محرکهای اصلی این برنامه، سوالی که به ذهن می آید این است که ایده هسته امن تا چه حدی با مفاهیم پدآفند غیر عامل همپوشانی دارد؟ آیا می توان از ایده هسته امن جهت اجرایی کردن اصول پدآفند غیرعامل استفاده کرد یا هر کدام راه به سویی متفاوت می برند؟

🔸اگر از دیدگاه پدآفند غیرعامل به این موضوع نگریسته شود این پارکینگ ها می تواند در مواقع بحران تغییر کاربری داده و تبدیل به پناهگاه، بیمارستان و ... شود البته ضروری است که زیر ساختهای لازم در این رابطه پیش بینی شود. به طور مثال لازم است استانداردهای ایمنی و سازه ای لازم در این پارکینگ ها رعایت شود تا بتواند به عنوان پناهگاه (اصل استحکامات پدآفند غیرعامل) مورد استفاده قرار گیرد.

🔸به نظر می رسد که ایده هسته امن با اصل پراکندگی در پدافند غیرعامل در تضاد است و گویی یک هدف آماده و قابل شناسایی برای حملات احتمالی دشمن است که باعث افزایش آسیب پذیری می شود.

🔹در حقیقت ایده هسته امن نیاز به پالایش و توجه بیشتر به جزییات دارد که این موضوع منوط به بررسی و کاوش در حیطه های علمی مختلف مرتبط با نجات بخشی است.


#مدیریت_شهری
#هسته_امن
#پدآفند_غیرعامل
#مخاطرات_طبیعی
#مخاطرات_انسان_ساخت


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝شوک شهری به بازار مسکن
عوارض ساخت‌‌‌وسازهای ۱۴۰۱ چند‌درصد افزایش یافت؛ ۳۰، ۵۰، ۸۰ یا نامحدود؟
«فرمول گنگ» شهرداری برای عوارض پروانه به «سقوط تاریخی بازار نوسازها» منجر شد.
@eghtesadvamskan




👤#سید_امیر_منصوری


این فرمول‌های خودبنیاد که هیچ مبنای فلسفی و حقوقی واضح و تبیین شده ندارند، فقط به کار اقتدارگرایی مدیرانی می‌خورد که از شفافیت فراری هستند و به پول بیشتر فکر می‌کنند.

شهرداری نباید سیاست خود را بر عوارض تولید و ساخت متمرکز کند. بهتر است از مصرف عوارض بگیرد. ولی فعلا برعکس است.

❗️در نتیجه اولین مانع در راه نوسازی مشارکتی شهر را، شهرداری با وضع عوارض و مقررات تفسیرپذیر ایجاد کرده است.



#مدیریت_شهری
#نوسازی_مشارکتی_شهر
#شهرداری
#مسکن



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#گردشگری
#مدیریت_گردشگری


🔴گردشگری ایران و نجات از سردرگمی


👤#مهدیه_شهرابی_فراهانی


🔸نوروز ۱۴۰۱ نیز مطابق با پیش‌بینی‌های صورت گرفته با شرایط ویژه گردشگری در ایران همراه شد. پیش از بهار سال جدید گمانه‌زنی‌های بسیاری صورت پذیرفت مبنی بر هجوم گردشگران به مقصدهای گردشگری و همچنین سیل سفرهای جاده‌ ای و ...

🔸این اخبار و امثال آن خبر خوشایندی نیست و نخواهد بود چرا که اولاً گمانه زنی ها درست از آب در آمدند و این امر نشان از بی‌توجهی به صحبت‌های متخصصان پیش از عید دارد و همینطور اشاره به سیل گردشگران و تاکید بر آمار کمی، نشان از عدم کارآمدی صنعت گردشگری است چرا که در این صنعت حضور انبوه گردشگر در یک بازه زمانی محدود در یک مقصد گردشگری، بسیار نامطلوب است.

🔸اگرچه تمایل به سفر هر چه بیشتر باشد از نظر روانی مطلوب تر است و در نتیجه شما با جامعه‌ای سالم‌تر مواجه خواهید بود اما آیا بهتر نیست این تمایل در طول یک سال برنامه‌ریزی شود!؟ نه فقط تعطیلات عید نوروز!؟ تبلیغ و ترویج سفر در کشور صرف تمرکز و تاکید به اینکه گردشگری خوب است که کفایت امر نمی‌کند. ترویج سفر همزمان با ایجاد بستر و زیرساخت فیزیکی و فرهنگی و اجتماعی امکان پذیر خواهد بود.

🔸نکته دوم برگزاری رویدادهای سنتی و ملی محلی در کشور است. عده‌ای فرهنگی مذهبی ورزشی و سرگرمی و تفریحی در زمان های مختلف می تواند حجم بالایی از ترافیک سفر ها را سرشکن کند. می‌تواند در تخلیه هیجان های منفی و فشارهای روانی جامعه چنین خسته ای موثر واقع گردد.

🔸بی شک این رویداد ها هم نیاز به برنامه‌ریزی دارد در شهرهای مختلف من فقط پایتخت و شهر گردشگری خاص! هم چنین گروه‌های مختلف سنی در نظر گرفته شوند روحیات و تمایلات آنها سنجیده و متناسب با اهداف و برنامه ریزی گردند.

🔹داستان افزایش گردشگری و سفر ها در کشور ادامه دارد جامعه ای که از حصار کرونا رهایی یافته است. بی‌توجهی و عدم ارائه رویکرد صحیح در این امر و شرایط فعلی آثار مخرب را برای گردشگری ایران و همراه خواهد داشت.


#گردشگری
#صنعت_گردشگری
#گردشگری_ایران


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#مبانی_نظری


🔴تصمیم‌گیری برای اقدام در منظر


#امیر_هاشمی‌زادگان


💬باتوجه به اجتناب ناپذیری تفسیر و پویایی در منظر و به تبع تعارض منافع، در هنگام اقدام در منظر چگونه می‌توان تصمیم گرفت؟

🔸برای تصمیم گیری، دست یابی به عینیت همیشه جذاب بوده است. ولی با مطرح شدن ضرورت توجه به فهم و تفاوت انسانها و شرایط، نسبیت نیز جذابیت پیدا کرد؛ حال آنکه عینیت و نسبیت دو روی یک سکه هستند. یعنی هر دو مختل کننده تصمیم گیری هستند. اولی با تصلب و دومی با بی عملی.

🔸در مسائل کلیدی منظر که شرایط غامض، مبهم و ناآشنا است به جای راه حل های چشمی و تصمیم گیری های منطبق بر مد، در دو گام می توان گزینه های پیش رو برای تصمیم گیری را محدود و در نهایت تصمیمی قابل تشریح اتخاذ کرد: اول، تامین اعتبار درونی و دوم تامین اعتبار بیرونی.

🔸گام اول یعنی اگر سلسله هدف، راهبرد، سیاست و اقدام را در نظر بگیریم مجموع آن ها باید اعتبار درونی داشته باشند و دچار تناقض نباشد. مثلا اگر در هدف، حفظ یا احیای طبیعت خواسته شده ولی در اقدام از ساخت بنا و مصنوعات فراوان صحبت شده است یعنی این گزینه برای اقدام در منظر اعتبار درونی ندارد.

🔸در گام دوم به اعتبار بیرونی احتیاج است. اعتبار بیرونی یعنی با معیار و شاخصی فراتر از اعتبار درونی، آن اقدام سنجیده شود. خلاف تصور رایج، معیار اعتبار بیرونی در منظر باید دادخواهی باشد و نه مفید بودن. البته نباید دادخواهی را به معنی مفید نبودن دانست و آن را نیز نباید محدود به انسان کرد. مفید بودن، در سایه دادخواهی (متفاوت از عدالت خواهی) معنا دارد.

🔹بنابراین برای تصمیم گیری برای اقدام در منظر، فراتر از اعتبار درونی که شرط لازم است -با شرط توجه به مفهوم آیرونی و تفاوتش با تناقض- باید یک بازتوزیع ظرفیت ها تامین شود و نه مفید بودن صرف.


#نظریه_منظر
#طراحی_منظر
#اعتبار_درونی
#اعتبار_بیرونی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝اثر ایکیا: افتخار به خودساخته‌ها
ایکیا امروزه یکی از بزرگترین شرکت‌های خرده‌فروشی مبلمان و لوازم خانگی در جهان شناخته می‌شود. لذا، احتمال اینکه شما تاکنون یکی یا دو بار مبلمان ایکیا را خودتان اسمبل (سر هم) کرده باشید، هست. یا تجربه مشابهی بدین شرح: مبلمان را در فروشگاه می‌بینیم، آن را خریداری کرده به منزل می‌آوریم و چندساعتی برای اسمبل آن وقت صرف می‌کنیم و متوجه آسانی آن می‌شویم.
نشر: گاهنامه مدیر
@gahname_modir



👤#آرش_تقی‌پور_اختری

تقویت تجربه‌‌های شهروندی، مشابه آنچه در این متن به 《اثر ایکیا》 از اون یاد شده، می‌تواند نتایج مهمی در کیفیات نگه‌داشت شهر و مسیر توسعه آتی آن داشته باشه.

از دسترس‌ترین راهکارها برای این موضوع که گاها هم تجربه شده؛ تامین قوطی رنگ توسط شهرداری و واگذار کردن رنگ‌آمیزی و خروجی کار به مردم است. از دیگر تجربیات مشابه در همین زمینه می‌توان از تامین کف‌پوش، یا اهدا نهال نام برد که شهروندان با سلیقه و توان خودشون از آن‌ها استفاده و نگه‌داری می‌کنند.

در همین جهت اما ایجاد تجربه‌ مشارکت بی‌واسطه در مدیریت شهر، احتمالا نتایج و اثرات عمیق‌تری برای شهر و شهروندان به همراه دارد. موضوعی که از طریق محلی‌سازی ماموریت‌های غیرحاکمیتی مدیریت شهری (ماموریت‌های غیر از ماموریت‌های سیاستی، برنامه‌ای، هدایتی و نظارتی) تفکر مبتنی بر حرفه‌گرایی یا بروکراسی را به سمت حکمروایی [خوب] می‌شکند.

از جمله این ماموریت‌های غیرحاکمیتی می‌توان به برگزاری کمیسیون‌های نما، شناسایی و تحقق درآمدها، آموزش و مددکاری‌های اجتماعی، روند تجهیز مدارس و مساجد، و غیره اشاره کرد.

#شهر
#مدیریت_شهری
#مشارکت_شهروندی


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#معماری
#مبانی_نظری


🔴ساختمان و معماری، از محصول تا فرآیند


👤#محمد_فرشیدی


🔸برای درک یک ساختمان، باید آن را هم به عنوان یک محصول و هم به عنوان یک فرآیند مورد واکاوی قرار داد. با باز کردن پیچیدگی های فرهنگی و شناختی ساختمان، می توانیم به دنبال پاسخ به این پرسش باشیم که معماری چه چیزی به ساختمان می افزاید؟

🔸در معماری چیزی به ساختمان سازی افزوده می‌شود که در آن، معماری از قالب یک جسم و کالبد فراتر رفته و به ساختاری دوگانه تبدیل می شود. این ساختار دوگانه میان کالبد-انسان شکل می گیرد و ارزش های انسانی جزیی لاینفک از بنا می شوند.

🔸بر اساس این دیدگاه معماری در کنار افزودن هنر به ساختمان به جنبه‌ی عملی و کاربردی آن هم احترام می‌گذارد. در نتیجه معنای معماری فراتر از ساختمان است. وقتی یک ساختمان را کپی می‌کنیم معماری نکرده ایم. پس خصوصیات ساختمان عامل معماری نیست چون در کپی کردن ویژگی ها ثابت است. عامل تفاوت در اینجا فعالیت است.

🔸پس معماری نوعی فعالیت نیز هست. اما معماری از روی ویژگی های عینی ساختمان‌ها هم قضاوت می شوند. پس ما در یک سیکل دوار قرار می‌گیریم و مشخص می شود معماری همزمان به دو معنی شئ و فعالیت است.

🔸زمانی که ساختمان به عنوان یک فرآیند مورد بررسی قرار می گیرد مجموعه ای از روابط را شکل می دهد که به واسطه آن، ساختمان شروع به بازتاب و مداخله روابط اجتماعی می کند. در خلال این فرآیند، ساختمان ها از اشیایی فیزیکی، به اجزایی فرهنگی و اجتماعی بدل می گردند. این فرآیند، موجب می شود که ساختمان از نظر اجتماعی بیش از کالبد آن اهمیت پیدا کند.

🔹ما معماری را به صورت محصولی می بینیم که برآمده از خاستگاه های فرهنگی و اجتماعی است. اما در عمل آفرینش معماری، پتانسیل های پیکره بندی فضا و فرم مواد اولیه ای هستند که طراح با آن ها کار می کند. بنابراین معمار نیز مانند سایر هنرمندان، می بایست در جهت اعتلای دانش خود در رابطه با نحوه استفاده از این مواد اولیه تلاش کند. این الگوی فرم و الگوی فضاست که به معماری شخصیتی اجتماعی می دهد. این فرآیند رابطه انسان- فضا را تببین کرده که در طول زمان محل مناقشه و اختلاف نظریه پردازان مختلف بوده است.


#معماری
#ساختمان_سازی
#فضا
#الگوهای_اجتماعی_معماری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#مبانی_نظری_منظر


🔴بحران‌های سرزمینی از دیدگاه منظر


👤#امین_مقصودی


💬در یک تعریف جامع از پدیده منظر، «منظر پدیده‌ای عینی- ذهنی، پویا و نسبی است که محصول تعامل انسان با طبیعت و جامعه با تاریخ است» (منصوری، سید امیر. (1383). در آمدی بر شناخت معماری منظر، باغ نظر 1(2)، 69-78).

🔸بر مبنای این تعریف کلی از پدیده منظر، می‌توان نوعی هم‌پوشانی و مشابهت را بین مفاهیم منظر و سرزمین متصور بود. در واقع بنابر آنچه که بیان شد منظر و سرزمین، هر دو پدیده‌های عینی- ذهنی، تاریخ‌مند و همچنین منتج بودن از کار انسانی در تعامل با زمین یا طبیعت به شمار می‌روند.

🔸سرزمین به واسطه ویژگی‌های مشترک با مفهوم منظر، پدیده‌ای است که می‌تواند به مثابه یک منظر بزرگ مقیاس شناخته شود.

🔸اساسا منظر پدیده‌ای است که در مقیاس‌ها و در ارتباط با پدیده‌های مختلف امکان ظهور دارد. در واقع، هر سطحی از زمین می‌تواند دارای ظرفیت‌های بالقوه منظرین باشد. اما این ظرفیت‌های زمانی که زیست انسانی در آن سطح شکل بگیرد، به ظرفیت‌های بالفعل تبدیل خواهند شد و در پی آن منظر شکل خواهد گرفت.

🔸کشور ایران، به دلیل گستردگی خود، از نواحی مختلفی تشکیل شده است که هر یک از این نواحی به واسطه ویژگی‌های جغرافیایی تاریخی، انسانی و فرهنگی خاص خود می‌تواند به مثابه یک سرزمین مورد توجه قرار گیرد. اما طی چند دهه گذشته، به بحران‌های قابل توجهی در بسیاری از این سرزمین‌ها منجر شده است.

🔸به عنوان مثال بحران آب در خوزستان و کم شدن حجم آب رودخانه‌ها و خشک‌شدن بخشی از تالاب‌های طبیعی، یا بحران کم‌آبی و فرونشست زمین در نواحی سرزمین‌های مرکزی ایران نظیر اصفهان و یزد، و یا تخریب گسترده جنگل‌های سرزمین شمالی کشور به واسطه توسعه شهر نشینی و سایر فعالیت‌های اقتصادی، همگی نمونه‌هایی از این دست بحران‌های سرزمینی‌اند.

🔹آنچه که بایستی در بررسی بحران‌های سرزمینی مورد توجه قرار گیرد، دامنه تاثیراتی است که به واسطه آنها بر سرزمین‌ها تحمیل خواهد شد. با توجه به این موضوع که سرزمین می‌تواند به مثابه یک منظر مورد توجه قرار گیرد، از دیدگاه منظر اثرات ناشی از این بحران‌ها تنها به جنبه‌های کالبدی (عینی) سرزمین‌ها محدود نمی‌شود. بلکه به دلیل ارتباط و پیوستگی این جنبه‌ها با ابعاد ذهنی، این بحران‌ها می‌توانند، با شکل‌گیری چالش‌های هویتی و معنایی و انسانی برای سرزمین‌های مذکور همراه شوند.


#سرزمین
#منظر
#بحران‌های_سرزمینی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#معماری
#مبانی_نظری


🔴بازبینی مفهوم مکان و فضا در معماری


👤#حمید_ممانی


🔸فضای معماری مکان یا ظرفی است که در آن بخشی از فعالیت‌ های مربوط به زندگی بشر صورت می ‌پذیرد، بنابراین فضای معماری با زندگی رابطه‌ ای ناگسستنی دارد.

🔸رسالت معمار این است که فضاهای موجود در شهر را به مکان ارتقا دهد تا در بستر این مکان‌ های معنادار، ارزش‌های انسانی و اجتماعی امکان بروز یابند. نقدی که می‌توان در راستای این چالش وارد کرد این است که فضاي مدرن را برخلاف فضاي بومي، مردم دوران مدرن خلق نکرده ‌اند.

🔸انسان در فضای معماری زندگی می ‌کند، به فضا فکر می ‌کند و فضا را خلق می ‌نماید. پس وظیفه یک معمار، هنر به نظم درآوردن فضا و تبدیل آن به مکانی بومی و دارای هویت برای انسان است.

🔸یکی از موضوعات تعریف‌ کننده فضا، نگرشی است که فرد در بستر فرهنگی خود به ماده و جهان هستی دارد. کیفیت درک انسان از معنای فضا به میزان تطابق معنایی که از فضا درک می ‌شود با تجربه فضایی انسان از آن فضا بستگی دارد. موضوع بنیادینی که تأثیر فرهنگ و جهان ‌بینی بر تعریف فضا را نشان می ‌دهد، باور به فضای مادی در مقابل باور هم‌زمان به فضای مادی و فضای غیرمادی است.

🔸در نتیجه می ‌توان بیان کرد که بی‌مکانی انسان امروز در ساختار شهری و موانع موجود بر سر راه تبدیل شدن فضاهای معماری به مکان ‌های با معنا و دارای هویت امری متداول در معماری معاصر بوده است.

🔹هویت معماری مکان امری بخشیدنی نیست بلکه طی زمان و فرآیندی به ‌وسیله مردم شکل می ‌گیــرد، امــا ابتدا باید از طریق عوامل فیزیکــی، فعالیت و معنا به عنــوان مؤلفه ‌های تشکیل‌ دهنده هویــت مکان اقدامــات لازم در راســتای رســیدن بــه هویــت مــکان را انجــام داد (ســاختار فیزیکی و فعالیــت بــه عنــوان عناصری در هویت مکان اســت که بر اســاس معناهــای شکل ‌گرفته در ذهــن افــراد قابلیــت طراحــی دارنــد) و ســپس در طول زمــان و بــا برنامه ‌ریزی‎ های مختلــف (کوتاه‌ مدت، میان‌ مدت و بلند مدت) در جهت اهداف استفاده ‌کنندگان از فضا به‌منظور حضور بیشــتر و اســتفاده از مشــارکت آن ‌ها، به عنوان ابزار کافی در رسیدن به هویت واقعی مکان دست یافت.

#معماری
#مکان
#فضا



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴تحلیلی بر ساخت شهرهای جدید به منظورحل صورت مساله بحران مسکن


👤#سروین_الهی


💬آیا ساخت شهرهای جدید به منظور حل مساله بحران مسکن، خود در در آینده ای نزدیک تبدیل به صورت مساله ای پیچیده در حوزه شهری خواهند شد؟ در حالی که بسیاری از شهرهای موجود که دارای کلیه زیرساخت های شهری، خدماتی و اجتماعی هستند، در سال های اخیر به علت مسایل زیست محیطی و بحران های اقلیمی به صورت تدریجی با مهاجرت منفی ساکنین مواجه شده اند، آیا ساخت شهر های جدید گزینه ای مناسب به نظر می رسد؟

🔸بدیهی است که ساخت یک شهر صرفا به احداث تعدادی واحد مسکونی ختم نشده و مستلزم ساخت و اجرای زیرساخت های شهری مانند تامین دسترسی ها و ساخت راه ها و پل ها، تاسیسات شهری نظیر شبکه آب و شبکه فاضلاب، خطوط مخابرات و تامین برق و امکانات آموزشی و درمانی مورد نیاز مانند مهدکودک، مدارس، بیمارستان ها و درمانگاه ها و فضاهای تفریحی می باشد. علاوه بر بعد مصنوع شهر، تامین نیازهای اکولوژیکی و زیست محیطی شهر به عنوان یک زیستگاه اجتماعی با هدف سلامت شهری و همچنین وجود ساختارهای اجتماعی به منظور سلامت اجتماعی شهری ساکنین اهمیت دارد.

🔸به بیانی ساده ما شهرهایی داریم که از کلیه زیرساخت های شهری مانند راه، برق، شبکه آب و فاضلاب، فضاهای خدماتی و امکانات پزشکی و از همه مهمتر پایداری اجتماعی برخوردارند، اما به علت مشکلات اقلیمی و سوء مدیریت های شهری، تدریجا مهاجرت منفی ساکنین خود، خالی از سکنه شدن و مطرود شدن را تجربه می کنند.

🔸شهرهای موجود از شبکه های اجتماعی بسیار قدرتمندی برخوردار هستند که در طول سالیان دراز به صورت ارگانیگ شکل گرفته است و خود به عنوان یکی از مهمترین ابعاد پایداری شهری محسوب می شوند.

🔹شهر یک موجود پویا و در هم تنیده کالبدی (مصنوع و اکولوژیکی)- اجتماعی است. لذا انتظار می رود که مدیران شهری با رویکردی کل نگر به موضوعات و مسایل شهری به صورت پیوسته پرداخته و علاوه بر چگونگی رفع مساله و خروج از بحران های موجود، نگاهی دور اندیش به چگونگی پایداری طرح های مطروحه و اثرات درازمدت آنها در تمامی حوزه های مطروحه داشته باشند.


#شهرهای_جدید
#زیرساخت_شهری
#پایداری_شهری
#مدیریت_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهر
#مدیریت_رانتی


🔴جایگاه نظام بهره برداری در طرح های معماری و شهرسازی


👤#مهدی_حسین‌زاده


💬جایگاه نظام بهره برداری در فرآیند برنامه ریزی طراحی شهری و منظر کجاست؟

🔸بخش عمده طرح های شهری در کشور ما بواسطه دولتی بودن همواره در خطر روابط رانتی، تصمیمات و مناسبات غیر علمی و برآمده از سوداگری است. اما در دموکراتیک ترین شیوه های گزینش طرح ها در بهترین حالت های مفروض به لحاظ اجرا، باز هم شاهد عدم توفیق بسیاری از این پروژه ها چه در مقیاس معماری و چه شهری بوده ایم.

🔸چه بسا پروژه هایی که مراحل منطقی گزینش و اجرای خود را طی کرده، اما در نهایت در ارتباط و جذب مخاطب دچار مشکل شده است. دلایل متعددی در موفقیت یا عدم توفیق پروژه های طراحی معماری و شهرسازی دخیل هستند که در یادداشت های گذشته به برخی از آن ها اشاره شده است.

🔸مراد از تدوین نظام بهره برداری برنامه ریزی برای نحوه ارتباط مخاطبان با فضاست . این برنامه به همان اندازه که می بایست مخاطب را از سردرگمی رهانیده و به اهداف مد نظر طراح هدایت کند، شایسته است که حق آزادی عمل و انتخاب او را در تعامل با محیط به رسمیت بشناسد. به بیان دیگر تحمیل رفتار خاص بر مخاطب می تواند به همان اندازه آسیب زا باشد که رها کردن بی هدف مخاطب در فضا.

🔹بنابراین مدیریت هوشمندانه نحوه ارتباط مخاطب با فضا در بسیاری از پروژه ها می تواند پتانسیل های بالقوه فضا را در ارتباط با انسان بالفعل کرده و عامل جذب و فعالیت حداکثری مخاطب گردد. به علاوه بهره برداری صحیح و نظام مند می تواند کاستی های طراحی و اجرا را در نظر مخاطب بپوشاند. به نظر می رسد افزودن پیوست نظام بهره برداری به پروژه ها می تواند راهکاری مناسب در جهت رفع این نقصان باشد.


#اکسپو
#غرفه_ایران
#مدیریت_ضعیف
#مدیریت_رانتی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#گردشگری
#گردشگری_شهری


🔴چرا ما کارناوال نداریم؟!


👤#مهرنوش_بسته_نگار


💬درحالی‌که در بیشتر شهرهای دنیا کارناوال به معنای «کاروان شادی» یا «شادپیمایی» رواج دارد و در مناسبت‏‌های مختلف سال برگزار می‏گردد، در کشور ما و فرهنگ ما، گویا هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است. البته در مورد برپایی کاروان‏های عزاداری، این موضوع صدق نمی‌کند و شاید از گذشته، بیشتر هم شده باشد.

🔸میخائیل باختین، کارناوال را ابزاری می‌داند برای شکستن فضای تک صدایی فرهنگ رسمی و بروز و جلوه چندصدایی در شهر. در کارناوال‏‌ها طبقات اجتماعی واژگونه می‌شوند. احمق‌ها خردمند و دلقک‌ها پادشاه می‌گردند و به‌این‌ترتیب و با زبان طنز صدای خفته و خاموش و سرکوب شده توده و طبقات فرودست، به گوش‌ها می‌رسد. به این‌ترتیب کارناوال بستری است برای تجدید حیات فرهنگی یک ملت.

🔸خنده و شادی کارناوال، زندگی و همه باورهای تحمیل‌شده و مسلط را مخاطب خود می‌داند. در کارناوال‌ها معمولا بازیگران، شخصیتی بهلول‌وار دارند و در نقابی از دیوانگی، هنجارهای متعارف را به چالش می‌کشند.

🔸گروتسگ مهم‌ترین ویژگی کارناوال است. سبکی از هنر است که زشتی را همراه با آراستگی عرضه می‌کند و به این‌ترتیب چیزی عجیب و غریب، ترسناک، خنده‌دار و غیر واقعی خلق می‌کند. گروتسک طنز تلخ است؛ حقیقتی عریان است و همین آن را قدرتمند می‌کند.

🔸کارناوال‌ها در ایران و اروپا از سابقه دیرینه برخوردارند. در ایران نمایش‌های حاجی فیروز و سیاه بازی‌ها با پوشش قرمز و صورتی سیاه با ویژگی‌هایی چون صراحت، هوشمندی و سرکشی که خود را به بلاهت می‌زند و با آزادی ناشی از آن پرده از خلاف کاری‌ها و دغل‌بازی های ارباب بر می‌دارد.

🔸با وجود این سابقه‌های تاریخی، امروز اما در شرایط افول برگزاری کارناوال‌ها هستیم. فضاهای کارناوالی بر خنده‌های پر معنا و شکستن فاصله‌ها استوار است و به جزمیت‌ها و مفاهیم مطلق‌شده در اذهان مردم ضربه می‌زند. بی‌تردید کارناوال‌ها از جاذبه‌های مهم گردشگری شهری هستند و می‌توانند هزاران توریست از سراسر دنیا را برای دیدن این مراسم فراخوانند.

🔹باشد تا با تأمل بیشتر بر نقش کارناوال‌ها در توسعه فردی و اجتماعی جوامع و حتی توسعه اقتصادی بدلیل جذب گردشگر، بتوان این نماد فرهنگی را باز آفرینی کرد.



#کارناوال
#شادپیمایی
#گروتسک
#گردشگری_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_شهری


🔴احیای تکنوکرات قنوات و زوال ارزش های معنایی منظر شهری تهران


👤#سمیرا_عابدی


💬در پروژه های احیای قنات سلیمانیه در شهر تهران تا چه اندازه ارزش های فرهنگی و اجتماعی قنات مورد توجه قرار گرفته است؟

🔸در سال گذشته شاهد تلاش های ارزشمندی توسط شهرداری تهران جهت احیای قنات سلیمانیه در منطقه سیزده تهران بوده ایم. هرچند توجه به قنوات و استفاده از این منبع آب پایدار در شبکه زیرساخت های آبی شهر تهران رویکردی مثبت و ارزشمند می باشد، سوالی که مطرح می شود این است که مرمت چاه ها و تونل های زیرزمینی قنات و بهره برداری از آب آن به معنای احیای قنات می باشد؟

🔸در ادبیات مرمت شهری واژه احیا همزمان تمامی ارزش های ملموس و ناملموس را در نظر گرفته است، بنابراین صرف توجه به ویژگی های کالبدی و عملکردی در پدیده های شهری نمیتوان ادعا نمود که به احیای کامل آن پدیده دست یافته ایم.

🔸از آنجاییکه قنات در شهر تهران واجد ارزش های فرهنگی و اجتماعی متعددی است، در پروژه های احیای قنات باید به تمام این ویژگی ها توجه داشته باشیم در غیر این صورت قنات را به یک شبکه آبرسانی صرف تقلیل خواهیم داد و جامعه شهری تهران از کارکردهای اجتماعی و فرهنگی قنات بی بهره خواهد بود. نگاه تکنوکرات در احیای قنات سلمیانیه منطقه سیزده نشان دهنده خوانش تک بعدی از قنات می باشد.

🔹بنابراین به نظر می رسد شهرداری تهران باید پروژه مطالعاتی دقیق و جامعی در خصوص شناسایی ارزش های ملموس و ناملموس قنات تعریف کرده و به دنبال آن بر اساس روش های علمی و کل نگر به احیای شبکه قنات های تهران بپردازد. در غیر این صورت پروژه هایی که در جهت احیای قنوات تهران تعریف می شوند نه تنها منجر به حفظ ارش های قنات نمی شوند بلکه به بعد هویتی و فرهنگی قنات آسیب وارد کرده و اندک ارزش های ذهنی و معنایی باقیمانده در اذهان و خاطره شهروندان را نیز مخدوش می کنند.


#احیای_قنات
#تکنوکرات
#ارزشهای_معنایی
#منظر_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#هنر
#مبانی_نظری_هنر


🔴استقبال از بیان های جدید هنر در دنیای مجازی و انزوای هنرهای سنتی


👤#مریم_اسماعیل_دخت



💬هنرهای سنتی جایگاه خود را در تولید آثار هنری و نمایش موزه ای برای نسل جدید، در مقیاس جهانی حفظ کرده اند؟

🔸تا قبل از نقلاب صنعتی، هنر به مثابه موجودیتی تشریفاتی در قالب هنرهای دستی در اختیار طبقه ای خاص بود. پس از انقلاب صنعتی و تغییر اساسی در شیوه تولید و تکثیر آثار هنری به شیوه تولید ماشینی، هنر از انحصار طبقه ای خاص خارج شد و کپی ماشینی از یک شی با ارزش یا هنری، جنبه عمومی تری را به هنر بخشید.

🔸تحول در بیان هنر از یک طرف، و عمومی شدن مخاطب هنری، تحت تاثیر انقلاب ها و جهش های علمی و اجتماعی قرار می گیرد، به عنوان مثال انقلاب در ارتباطات و ظهور هنر دیجیتال نمونه ای مشابه از این تغییرات است.

🔸امروزه هنر دیجیتالی جسم زدایی شده در دنیای مجازی نظیر توکن های غیر قابل معاوضه (NFT) نمایش موزه ای ارتباطات و تکنولوژی مشابه موزه آینده دبی با استقبال نسل جدید عرصه را بر هنرهای سنتی و نمایش موزه ای آن در دنیای واقعی تنگ کرده و مورد استقبال عموم واقع می شوند.
در نتیجه تغییراتی انقلابی در مخاطب هنری، هنرمند و اشاعه هنر و فضای نمایش اثر هنری و موزه ای در جریان است.

🔸در این راستا دو سوال اصلی مطرح می شود:

برای توسعه هنر و جذب مخاطب بین المللی، بایست همگام با تغییر نیازها و مطالبات هنر مردمی اقدام کرد یا وظیفه هنرمند دستکاری ذهن مخاطب و اشاعه هنر قابل لمس در نمایش موزه ای سنتی است؟

آنچه امروز در دنیای واقعی در نمایش هنرهای تجسمی و خلاقانه به مثابه هنرِ موزه ای رنگ باخته و عرصه را برای هنر مجازی و بازنمایی موزه ای علم و تکنولوژی باز کرده است، در تلفیق هنر و مهندسی در معماری، منظر و طراحی شهری چه جایگاهی دارد؟

🔹همانطور که امیل زولا خطاب به هنرمندان نسل جدید می گوید: پدران شما شعر جنگل و رودخانه سرودند، شما باید شعر راه آهن و قطار و تولیدات صنعتی بسرایید، معماران، مهندسین منظر و طراحان شهری در دنیای ارتباطات و اطلاعات، چگونه شاعرانگی کنند؟


#هنر
#هنر_سنتی
#هنر_معاصر
#نمایش_موزه‌ای



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی: در حوزه دانش بنیان کارهای مرمت رباتیک و اکتشاف بدونه حفاری در حال انجام است.
در بخش متاورس که امروز در حال تسلط بر همه فعالیت‎های دنیاست، کارهای خوبی صورت گرفته است.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


اظهارنظرهای کشکی و غلط‌انداز!

متاورس کجا در حال تسلط بر دنیاست؟ شواهدش کجاست؟

میراث در اداره امر روزانه خود مانده، چطور کارهای خوبی در متاورس انجام داده؟

اصلا ربط این دو را کی و کجا توضیح داده که حالا نتایجش اعلام می‌شود؟
چرا نتایج را نمایش نمی‌دهید؟


#متاورس
#فیزیک_تفسیر_شده
#مرمت_رباتیک
#اکتشاف_رباتیک
#میراث_فرهنگی


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
2024/09/21 23:24:29
Back to Top
HTML Embed Code: