Telegram Web Link
#نقد_خبر


📝هدیه ۴ میلیارد دلاری ایرانی‌ها به ترکیه
ایرانی‌ها طی یک‌سال اخیر در رتبه اول خرید مسکن در ترکیه، در رتبه دوم تاسیس شرکت در این کشور (پس از ترک‌های مقیم خارج) و در رتبه پنجم با بیشترین گردشگر بازدیدکننده از ترکیه قرار داشته‌اند.
@ireslahat جبهه اصلاح طلبان ایران


👤#سید_امیر_منصوری


مبارزه با مسکن لاکچری و کالایی در تهران تحت عنوان مبارزه با سرمایه‌داری یا به بهانه مبارزه با کالایی‌شدن مسکن خطا بود.
این بازار برای خودش باید می‌ماند و شهرداری از گردش کار آنها عوارض می‌گرفت.

پولدارها در مقابله با این تهدید پول خود را به کانادا، اسپانیا، دبی، قبرس و ترکیه بردند. نه تنها سود خدمات این پول را از دست دادیم، حجم سرمایه در گردش را هم کاستیم و مشاغل زیادی از بین رفت.

❗️دولت حساب مسکن سرمایه‌ای را باید از مسکن مصرفی جدا کند.


#بازار_مسکن
#مسکن_سرمایه‌ای
#مسکن_مصرفی
#ساختار_قدرت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر


📝سریال‌ها از جان بناهای تاریخی ایران چه می‌خواهند؟
کاخ گلستان یکی از لوکیشن‌های اصلی سریال «جیران» است که این روزها از شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود.
@KhabarOnline_IR


👤#سيد_امير_منصوري


اثر تاریخی را از هرگونه كارکرد و استفاده خالی کنیم تا حفظ شود!

در حالی که با تعاریف نوشونده، تعداد آثار تاریخی میل به بینهایت دارد.

استفاده و حفاظت باید توام شود تا معقول باشد.


#منظر_ميراثي
#آثار_تاريخي
#كاخ_گلستان
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری

🔴از پاریز تا Pariz؛ نقدی بر ظهور نشانه های لاتین در منظر شهری


👤#مرتضی_همتی


💬چه ارزیابی از ظهور نشانه لاتین در منظر شهرهای ایران داشت؟
این علائم که در مقیاسی بزرگ تهیه می‌شوند به عنوان یک نشانه شهری، منظر بسیاری از شهرهای معاصر ایرانی را شکل داده است و در آینده نزدیک بخشی از تصویر مشترک مخاطبان شهر خواهد شد.

🔸با توجه به آنکه اخیراً موضوع «منظر راه1» به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گرفته است، به نظر می رسد منظر ورودی شهرها به عنوان یکی از اصلی ترین اندام های ادراکی شهر باید به طور جدی مورد مداقه قرار گیرد.

🔸ولی این شکل از منظره‌سازی با بستر خود ارتباطی حداقلی را هم برقرار نمی‌سازد. اگرچه از دهه‌های قبل به طور غیر رسمی بخشی از منظر شهری مانند تابلوهای مغازه‌ها تحت تاثیر ظهور برندهای غربی تمایلات جدی به نگارش لاتین بروز داده بود اما همواره حاکمیت شهری موضع سلبی مشخصی در صیانت از زبان فارسی -و صد البته منظر شهری ایرانی- در برابر این موج را نشان می‌داد.

🔸اگر تابلوی فروشگاه‌ها در موضوعیتی محدود با اثر جزئی به تبلیغ محصول خود می‌پردازند، این نشانه‌های لاتین مستقیماً بر هویت جمعی ایرانی اثر می‌گذارد و اثر سوء صد چندان دارد.

🔸فرمولی محبوب که به نظر می رسد ملهم از نشانه های شهری هویت‌مندی مانند «علامت هالیوود» یا «نیویورک را دوست دارم» است، مخاطبان را با هزینه ای نه اندک به خود جلب کرده است.
ورودی شهرهای معاصر چنان خالی از هویت شده‌اند که تشخیص تمایز آنها برای مخاطبان امری مشکل است. از سویی المان‌های فرمی موجود چنان با از هویت زمینه دور هستند که مخاطبان را مجاب می‌دارد که به تنها دست آویز موجود که آنها را به «مکانیت» وصل می‌کند، چنگ بزنند، حتی اگر محدود به نام لاتین آن باشد.

🔹اگر مطابق تعریف گرافیک محیطی را به تصویر و تجسم درآوردن مفاهیم عمومی مختلف در محیط، به منظور انتقال سریع، صریح و صحیح این مفاهیم به مخاطب با رعایت اصول زیبایی‌شناختی مخاطب بدانیم، این آثار در انتقال معنا تنها سریع و صریح‌اند اما با زیبایی‌شناسی بستر ارتباط صحیحی برقرار نمی‌کنند.

📌آنچه مدیران شهری باید یاد بگیرند آن است که به جای «فولاد»، زیبایی‌های درونی «چشمه»‌های قریه‌شان را بشناسند و گسترش دهند نه آنکه به امید شبیه‌شدن «پاریز»شان به «پاریس» آن را لاتین بنویسند.


#منظر_راه
#گرافیک_محیطی
#منظر_شهری
#لاتین_نویسی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝دو پروژه شهري در منطقه ٩ و ١٠ تهران كه خيابان و محله را بستر اقدامات زيباسازي معرفي ميكند:

▫️خیابانی خوشمزه در منطقه9؛ نخستین خیابان غذا در غرب تهران راه اندازی می شود.

▫️كارگاه بزرگ زيباسازي شهري در پايتخت: اجراي طرح محله دوستي در محله هاي منطقه ١٠ تهران
شهرپرس
@shahr_press



👤#سيد_امير_منصوري


▪️در غیاب فهم صحیح از منظرخیابان، این اداهای تحمیل‌شده به کوچه و خیابان، جز پرکردن جیب پیمانکار و رزومه مدیران، عایدی خاصی برای شهر ندارد.

▪️اگر از مردم پرسیده شود چقدر حاضرید پول بدهید تا دیوارهای مندرس کوچه‌تان را رنگ کنند، مشروعیت این اقدام روشن می‌شود.

▪️فوداستریت! حتی نامش هم بیگانه است.
خیابان در فرهنگ ما فضای تعامل و ظهور جلوه‌های زندگی حاضر در طول آن است.
وقتی با دکه‌های ساندویچی قرق میشود، یعنی حیات اجتماعی از آن خارج شده که آثارش هم رفته است.

❗️اینجا دیگر خیابان نیست. رستوران خطی است.

📌منظر‌خیابان، آن چیزی است که زندگی اجتماع ساکن در آن را بازنمایی می‌کند، نه تزئینی که توسط مرجعی وابسته به قدرت، برای ساکنان اختیار و نصب می‌شود.



#مديريت_شهري
#خيابان
#خيابان_غذا
#منظر_شهري
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری

🔴ابزار تحلیل زیر ساخت های شهرو نقش آن در شکل گیری منظر شهر


👤#غزال_مسافرزاده


💬چه ابزارهایی در تحلیل زیر ساخت های شهری موثرند؟

🔸در شکل گیری منظر شهر متغییرهای زیادی دخیل می باشند. متغییرهایی که تاثیری توامان در هر دو وجه عینی و ذهنی پدیده ها را برای مخاطب ایجاد کرده و تصویری از کلیت فضای شهر را به عنوان منظر برای وی به وجود می آورد. تاسیسات زیرساخت شهرهای مدرن امروز بخش مهمی از این متغییرها می باشند.

🔸منظور از زیرساخت های شهری، مجموعه ای از سیستم های تکنولوژیکی و صنعتی است که با فعالیت مشخص در زمینه های اقتصادی، تولید و توزیع کالا و خدمات، باعث شکل دادن به جوامع شده اند.

🔸به مرور زمان توسعه ی زیرساخت ها با چالش های قابل توجهی در مباحث شهری مواجه شد چنانچه در اغلب جوامع پیشرفته ی دنیا یکی از مشکلات مهم زیر ساخت ها را عنصری تک بعدی، صلب و جدا افتاده از منظر شهر می دانستند.

🔸تحلیل بصری در زیرساخت ها می تواند بر اساس رویکرد مکانی، رویکرد تصویری، رویکرد کالبدی، رویکرد سازمانی و رویکرد روئیت پذیری مورد ارزیابی قرار گیرند.

🔹چنانچه در بیان اهداف منظر سه هدف زیبایی، کارکردی و فرهنگ به طور همزمان دنبال می شود بنابراین می توان نتیجه گرفت که منظر حاصل تعامل ابعاد ادراکی و زیباشناسی، زیست محیطی و فرهنگی اجتماعی است.


#زیرساخت‌های_شهری
#منظر_شهر
#تحلیل_بصری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝در واکنش به نطق رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران:
-تهران بدترین دروازه‌های ورودی شهر را دارد
-نحوه طراحی میادین شهر؛عامل مهم تصادفات
-انتقاد به ناایمنی و‌ کمبود در حوزه حمل و نقل عمومی و پل‌ها
-نحوه نصب تابلوهای مسیریاب در بزرگراه‌ها؛عامل سردرگمی رانندگان
@naseramaani


👤#سيد_امير_منصوري


علت نابسامانی ورودی‌های تهران، عدم طراحی توسط فرد متخصص است.

مشاوری که تجربه‌اش در برنامه ریزی شهری یا معماری است نمی‌تواند میدان و ورودی طراحی کند.

ورودی شهر در دنیای امروز، که ناظر با سرعت بالای ۶۰ کیلومتر در ساعت به آن‌ نزدیک یا از آن دور می‌شود،یک نقطه نیست. یک مسیر است.

اگر پروژه به اهلش سپرده شود اینطور نمی‌شود.


#منظر_شهري
#ورودي_شهر
#مديريت_شهري


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴تاثیر تابلوها بر سیما و منظر شهری کرمانشاه


👤#بهزاد_مسعودی_اصل


💬متاسفانه در شهر کرمانشاه تابلوها تبلیغاتی به دلایل مختلف باعث آشفتگی سیما و منظر شهری گردیده است. بدیهی است تابلوهای تبلیغاتی در صورتیکه بطور مناسب طراحی و اجرا گردند می‌توانند به عنوان یکی از مولفه‌های بسیار مهم در سرزندگی و پویایی فضای شهر کرمانشاه باشند.

🔸تبلیغات محیطی تأثیرات مطلوب و نامطلوبی در کیفیت فضای شهری ایجاد می‌کنند. اگر ضـوابطی مشخص نباشد، یا کسی جلوی پیشروی در بی‌نظمی تابلوها را نگیرد، نتیجه‌اش بر هم خوردن آرامـش و زیبـایی محـیط اطراف و بروز مشکلاتی چون (آلودگی بصری) خواهد بود.

🔸در انتها، اين نتيجه حاصل می‌شود که برخی از تابلوها با اينکه در بيشتر موارد استانداردها و شاخص‌ها را رعايت کرده‌اند، به علت نصب در مکان نامناسب، عدم رعايت استاندارد، مشخصات فيزيکي، عدم رعايت استاندارد حريم تابلوهاي تبليغاتي و نورپردازي نامناسب و کم‌توجهي به زمينة فرهنگي و تاريخي، مطلوبيت بصري لازم را ندارند. در نتيجه ضرورت دارد در اين زمينه اصلاحاتی صورت پذيرد.

🔸برای حل این مساله نیاز به مدیریت نصب تابلوها شهری و طراحی مناسب با توجه به زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی می‌باشد.

🔸باید سعی گردد که میزان خوانایی و قابلیت فهم آن برای عموم مردم در تابلوهای مختلف شهری مورد بازنگری و بررسی قرار گیرد. از متخصان امر به خوبی استفاده شود و نظرات مردم در این زمینه به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.

🔸 از لحاظ بسندگی نیز باید تابلوها از موارد اضافی و غیرضروری پرهیز و مفهوم اصلی را به صورت کامل بیان نمایند. از نظر هویت می‌بایست بر مبنای بافت شهری و تنوع فرهنگی ساماندهی شوند تا چهره و هویت شهر را مخدوش ننمایند.

🔹 بدیهی است در صورت اجرای ضوابط تدوین شده جهت تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر یقیناً تاثیرات بسیار مطلوبی بر سیما و منظر شهری و در نهایت مطلوبیت فضاهای شهر کرمانشاه ایجاد خواهد کرد.


#تابلو
#زیباشناسی
#تبلیغات_محیطی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝مسیرهای راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران
راهپیمایی روز قدس در تهران روز جمعه از ساعت ۱۰ صبح در مسیرهای ده گانه به سمت دانشگاه تهران برگزار می شود.
isna.ir/news/1401020704109



👤#دانش_طاهرآبادی


انقلاب اسلامی ایران برای ظهورش نیاز مند ساخت یک محوطه شهری یا بنای خاص نبود.

انقلاب از بطن جامعه و در محلات آن شکل گرفت.
اینگونه نبود که جایی مناسب انقلاب را بسازند و بعد بروند آنجا انقلاب کنند. نحوه حیات و مراودات مردم، به طور خودجوش در میدان انقلاب و دانشگاه تهران تبلور یافت.

متعاقبا مظاهر بعدی انقلاب، همچون نماز جمعه هم به سادگی و بی آلایش خودش را در همین منطقه جا کرد و محل ابراز مهمترین دیدگاه های انقلابیون از تریبون نماز جمعه گردید.

روز قدس و مسیرهای راهپیمایی اعلامی آن ، حاکی است که هیچ مسیری برای راهپیمایی از محل مصلی جدید تهران به میدان انقلاب تعریف نشده است یعنی خاستگاه جمعیتی خاصی برای راهپیمایی روز قدس از مجاورت مصلی جدید، پیش بینی نگردیده است.

فقدان خاطره تاریخی و انقلابی برای مصلی جدید تهران و همچنین موقعیت شهری آن که از شمال و غرب با دو بزرگراه مدرس و حکیم احاطه شده است به نظر می‌رسد که برگزاری راهپیمایی روز قدس در مصلی تهران را ناممکن کرده است.

اگر راهپیمایی روز قدس را به عنوان مهمترین راهبرد سیاست خارجی ایران بدانیم و آن را مکالمه‌ای بین انقلابیون ایران و دنیای سرمایه داری فرض کنیم، باید بپذیریم که مصلی تهران به فرض موفقیت در برگزاری نماز جمعه، قابلیت پذیرایی از راهپیمایی روز قدس را ندارد.

تبلور مظاهر انقلابی ایران همچون راهپیمایی‌های روز قدس و ۲۲ بهمن و مراسماتی همچون تشییع سردار سلیمانی در خیابان‌های منتهی به میدان انقلاب و دانشگاه تهران یک سرمایه اجتماعی برای شهر تهران است. مضافاً اینکه سادگی و بی‌تکلفی ظرف این رویدادها که همان خیابان‌های شهر هستند با روحیه انقلابی‌گری و ساده‌زیستی انقلابیون سازگارتر است.


#منظر_شهری
#خاطرات_جمعی
#رویدادهای_سیاسی_اجتماعی
#تهران



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نقد_خبر


📝 سخنگوی دولت: واحد‌های صنعتی حاشیه تهران ساماندهی می‌شوند.
بهادری جهرمی: هیات دولت با تاکید بر ضرورت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، ساماندهی صنایع و اصناف پیرامون تهران را در دستور کار قرار داد.
@Rajanews_com



👤#سید_امیر_منصوری


آیا انحصار و رانت دیگری در راه است؟
مسئله اصناف حاضر چیست؟
گزارش محیط زیست کجاست؟
مگر بزرگترین آلوده‌ساز هوای تهران نیروگاه نیست که مازوت می‌سوزاند؟ با خرده‌پاها چه کار دارید؟
در طرح انتقال صنایع به صد کیلومتری شهر و ایجاد شهر الوند در قزوین آمار حفظ محیط‌زیست چه بود؟
در طرح ساماندهی مشاغل داخل شهر و انتقال اجباری کارگاه‌ها به حاشیه چه سودی نصیب شهر شد؟

❗️بدون ارزیابی اینها نمی‌شود طرح جدید داد، مگر رانت جدیدی برای یقه‌سفیدان پیش‌بینی شده باشد.


#محیط_زیست
#آلودگی_هوا
#منابع_طبیعی
#تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#فضای_سبز


🔴ارتقا کیفیت فضاهای سبز شهری


👤#فرزانه_آزادی


💬آیا مبنای مشخصی برای طراحی منظر بزرگ‌راه‌ها در شهر تهران وجود دارد؟

🔸بخش بسیار مهمی از ساخته‌های انسانی در شهر تهران را راه‌ها و به خصوص بزرگ‌راه‌ها تشکیل می‌دهد. از سویی شهروندان زمان زیادی از زندگی روزانه خود را در بزرگ‌راه‌های شلوغ و پر ترافیک شهر تهران سپری می‌کنند. این امر در حالی است که بزرگ‌راه‌های این شهر بدون توجه به جنبه‌های گوناگون طراحی و ساخت راه و جاده، رعایت اصول زیست‌محیطی و اکولوژیکی، پتانسیل‌های بصری ساخته و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

🔸منظر بزرگ‌راه‌ها باید دارای پیام کلی و بیانگر نگاه و هدف طراحی آن باشد بر این اساس منظر یک بزرگ راه می‌تواند دارای اهداف کلی بوده و منعکس‌کننده منظر محلی باشد (دارای هماهنگی با منظر اطراف).

🔸این در حالی است که این منظر می‌تواند در یک هدف خاص را دنبال کند:

▫️منظر یک بزرگ‌راه می‌تواند به دنبال ارتقا ارزش‌های زیست‌محیطی پیوندی برای گیاهان و جانوران مناطق مختلف باشد.

▫️می‌تواند به عنوان فصل مشترک شهر و طبیعت ایفای نقش نماید.

▫️منظر یک بزرگ راه همچنین می‌تواند با ویژگی‌های بصری خاص یا یک موضوع متمایز و متضاد با مناطق اطراف ایفای نقش نماید.

▫️همچنین می‌تواند در جایگاه یک دروازه شهری ایفای نقش کرده حس ورود به شهر جدید یا منطقه متفاوت منتقل نماید.

▫️یک بزرگ‌راه طراحی شده می‌تواند در جایگاه یک مسیر دیدنی، باعث تقویت و تاکید بر پتانسیل‌های طبیعی و ویژگی‌های فرهنگی گردد.

▫️بزرگ‌راه‌ها همچنین می‌توانند در جایگاه لبه شهری ایفای نقش کرد و ادراکات مخاطب را تحت تاثیر قرار دهند.

🔹به این ترتیب این ساخته‌های طویل بشر در شهرها علاوه بر رسالت جابه‌جایی قادرند مفاهیم ارزشمند دیگری را برای مخاطبان خود که گاه ساعت‌های زیادی در روز را در بزرگ‌راه‌ها سپری می‌کنند به همراه داشته باشند. بنابراین کاشت گیاهان خطی در طول بزرگ‌راه‌ها تنها راه توجه به این دالان‌های شهری نبوده و لازم است با رویکرد دیگری مورد ارزیابی قرار گیرند.


#منظر_راه
#بزرگراه_شهری
#مدیریت_شهری



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝دانشگاه تهران محل برگزاری نماز عید فطر
بر اساس اعلام شورای سیاست‌گذاری ائمه تهران، در پایتخت، دانشگاه تهران محل برگزاری نماز عید فطر خواهد بود.
@eskannews_com




👤#سید_امیر_منصوری


ظرفیت اجتماعی دانشگاه آنقدر زیاد است که علیرغم ساخت مصلی، که علی‌القاعده مخصوص نماز عیدین است، باز هم نماز عید را می‌آورند دانشگاه.

چنین مکانی در شهر نقش‌های مهمتری از این که الان دارد می‌تواند بر عهده گیرد.
جمعه (9 اردیبهشت) هم مرکز تظاهرات روز قدس بود.



#دانشگاه_تهران
#نماز_عید_فطر
#دانشگاه_تهران


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_اکولوژیک

🔴از باغ های تاریخی ایران تا باغ های اجتماعی- کشاورزی شهری مدرن


👤#سروین_الهی


💬علیرغم وجود پشتوانه بسیار قدرتمند ایران در ساخت باغ‌ها و تفرجگاه‌های شهری، حلقه مفقوده در پارک‌های شهری مدرن ایران چیست؟ چرا ممکن است یک پارک آنقدر نا ایمن، متروک و حتی مطرود باشد که افراد بزهکار به فکر سرقت مبلمان شهری آن بیفتند؟

🔸در سال‌های اخیر یکی از رویکردهای اتخاذ شده که موفقیت بسیار زیادی به همراه داشته است؛ ایده "باغ‌های اجتماعی- کشاورزی شهری (Community garden & Urban agriculture)" است. این ایده اگرچه در نگاه اول ممکن است از طرحی بسیار ساده‌ای برخوردار باشد، اما توانسته است اثربخشی بسیار زیادی در تمامی ابعاد داشته باشد.

🔸اما مهمترین رویکرد باغ‌های اجتماعی- کشاورزی شهری آن است که به تدریج موجب افزایش احساس تعلق افراد به فضای پارک، حضور فعال آنان در محل به منظور رسیدگی به گیاهان کاشته شده توسط خودشان و در نهایت تبدیل شدن آن به یک پاتوق اجتماعی گردد.

🔸حضور مداوم و پیوسته مردم و تعاملات اجتماعی آنان در باغ‌های کشاورزی شهری، موجب افزایش پایداری اجتماعی و متعاقبا افزایش امنیت در آن محل می‌گردد.

🔸حضور مداوم و پیوسته اجتماع و مردم در پارک، باغ‌ها و فضاهای تفرجی اعتبار و هویت اجتماعی به باغ‌ها بخشیده و احساس تعلق کاربران را به محیط و توجه آنان را به اتفاقات جاری در آن افزایش می‌دهد،که این امر به صورت غیرمستقیم در افزایش امنیت و پایداری اجتماعی محل اثرگذار است.

🔹در حقیقت حضور مردم در فضا می‌تواند اثربخشی بسیار بیشتری از نصب صدها دوربین مداربسته و یا استقرار کیوسک‌های نظارتی داشته باشد. زمانی که مردم به بخشی از فضای شهری احساس تعلق خاطر داشته باشند، همچون یک دارایی شخصی از آن حراست و نگهداری می‌کنند.


#منظر_اکولوژیکی
#باغ‌های_اجتماعی
#کشاورزی_شهری
#پایداری_اجتماعی
#امنیت_شهری


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر

📝آمارسازی دولت در حوزه مسکن منطبق با واقعیت نیست.
کارشناس مسکن در گفتگو با ساختمان آنلاین، با اشاره به اینکه دولت باید از آمارسازی در طرح نهضت ملی مسکن پرهیز کند گفت: آمارسازی و گزارش دهی وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن و اقداماتی که انجام داده است با واقعیت هم خوانی ندارد.
@eghtesadvamskan



👤#سینا_ناصری


یکی از چالش‌های اصلی برنامه‌ریزی، شناخت صحیح از ابعاد مساله و یکی از وجوه اصلی مساله، ضرورت آن است. در مساله مسکن، در قالب آمار و اعدام و ارقام خود را نشان می‌دهد.

عدم وجود آمار دقیق از هر نوع مسکن در کشور، اعم از تعداد مسکن خالی در کشور از یک سو تا نبود آمار مشخص از طرح‌های مسکن دولتی در دولت‌های نهم تا به امروز، از سوی دیگر عملا به یکی از چالش‌های ناپیدای مسکن بدل شده است. دلیل آن این است که چون نمی‌توان به درستی وجوه ضرورت مساله را مشخص نماید، برنامه‌ریزی، راهبرد و اقدام‌های آتی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده‌است.

این قاعده بازی در دولت گذشته آغاز شد که با سوارشدن بر موج واحدهای بلاتکلیف مسکن مهر، توانست خود را از فشار ساخت طرح‌هایی مانند مسکن اجتماعی و جهش مسکن خود را خارج کند.

متاسفانه این رویه در دولت سیزدهم هم ادامه یافته و در هدف‌گذاری کمی و عددی ساخت مسکن ابتدا خود را نشان داد. ولی امروز با فرا رسیدن موعد اولیه ارائه گزارش ساخت، دست خالی سازندگان مسکن بیش از پیش مشخص شده است.



#ساختار_قدرت
#مسکن
#مسکن_اجتماعی
#مسکن_مهر


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴تفوق «شهر الگو»؛ در گرو انتخاب مدیریت شهری از میان کارکرد‌های «وضعی» یا «انتقالی» بروکراسی


👤#آرش_تقی‌پور_اختری


🔸همچنان‌که سیاست‌هایی نظیر «تعدیل ساختاری» زاییده‌ و البته پیش‌شرط حمایت کشورهای شمال از جنوب است. «استقلال» یا رهایی از استعمار نیز مستلزم رد پیش‌فرض ضدسیاسی‌ بودن ایدئولوژی توسعه؛ و به تبع آن تغییرات فراگیر [هرچند نامطمئن] در کشورهای جنوب است. از این‌رو این نگاشته با اصالت دادن به شعار «تهران؛ کلان‌شهر الگوی جهان اسلام»، فراتر از یک شعار مقطعی-رقابتی و حتی جغرافیایی؛ به نقد چگونگی پیگیری آن می‌پردازد.

🔸به لحاظ روان‌شناختی، تجربه استعمار با نوعی بی‌اعتمادی و حتی سوظن نسبت ‌به قدرت‌های اقتصادی-صنعتی همراه است. و این موضع آن‌چنان مستدل و عمیق است که کنایه‌هایی نظیر «اختراع دوباره چرخ»، نمی‌تواند از تلاش‌ها برای کشف، کاربست و یادگیری صادقانه‌ مقدورترین روش‌ها و ابزارها برای پیگیری توسعه اصولی یک ملت مستقل، مشرعیت‌زدایی کند.

🔸در این میان مدیریت شهری به عنوان یک رکن فضایی-اجتماعی، ابزاری نهادی برای راه اندازی و هماهنگی کلیه بخش‌ها، مراحل و عناصر برنامه‌های توسعه در مقیاس شهر است؛ و تحقق توسعه را با جاری‌سازی «اراده سیاسی» و «توان اداری» از طریق شیوه‌های نهادینه شده هدایت سازمان‌یافته اجتماعی (بروکراسی) دنبال می‌کند.

🔸در این راستا می‌توان با استعاره از مفاهیم حرکات وضعی و انتقالی در فیزیک، دو کارکرد «وضعی» و «انتقالی» را به بروکراسی تعمیم داد. در این توصیف، اداره امورداخلی سازمان مدیریت شهری «کارکرد وضعی بروکراسی» بوده؛ و ماموریت‌های بنیادینی که سازمان مدیریت شهری، اساسا برای انجام آن‌ها ایجاد شده‌است (انجام تکالیف قانونی-برنامه‌ای، تحقق عدالت اجتماعی، زیست‌پذیری شهری، رقابت‌پذیری و غیره)، به «کارکرد انتقالی بروکراسی» تشبیه می‌شود.

🔸آن‌چه طی سالیان از بروکراسی مدیریت شهری تهران قابل ارزیابی ‌است؛ دغدغه حفظ، گسترش و پرداختن به مسائل داخلی خود بوده (کارکردهای وضعی) تا پاسخ‌گویی در برابر کارکردهای بنیادین شهر (کارکرد انتقالی). همچنانکه کمتر می‌توان نمونه‌ای از پاسخگو کردن مسئولان در برابر قانون و حتی افکار عمومی، به دلیل عدول از برنامه‌های فرادست یافت؛ در عوض بولتن‌ها و دادگاه‌های تخلفات، پر است از پرونده انتصاب بستگان، استخدام بدون مجوز، حقوق بی‌ضابطه و غیره.

🔹از این‌رو از یک‌ «مدیریت شهری تراز ایجاد الگو» انتظار می‌رود، تا با درک گستردگی موضوعات شهری، و انتظارات فزاینده مردم، توسعه شهری را بصورت مساله محور (بهداشت، آب، فقر و غیره) دنبال نموده؛ و به مثابه یک «توانمند موثر»، منعکس کننده صدا و اولویت‌های زندگی روزمره مردم، در قالب سیاست‌های شهری باشد؛ تا سمبل «بیکار نیم اگر چه در کار نیم».


#مدیریت_شهری
#الگو
#استقلال
#بروکراسی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝 میزان اقساط واحد‌های نهضت ملی مسکن زیر ۳ میلیون تومان است.
شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس:
۸۰ درصد از مبلغ ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن از طریق تسهیلات تامین می‌شود.
باید متناسب با توانایی خریداران اقساط آن‌ها با نرخ سود ۴ تا ۱۲ درصد در نظر گفته شود.
میزان اقساط واحد‌های نهضت ملی مسکن زیر ۳ میلیون تومان است چراکه این واحد‌ها در قالب مسکن‌های حمایتی ساخته می‌شوند.
میزان اقساط اعلامی ماهانه نهضت ملی مسکن
▫️زمستان ۱۴۰۰: ۱.۸میلیون برای اقشار کم درآمد
▫️بهار ۱۴۰۱ : ۳ تا ۴ میلیون برای اقشار کم درآمد
▫️بهار ۱۴۰۲ با اعمال تورم ؟
▫️بهار ۱۴۰۳ هنگام تحویل!!
@eghtesadvamskan





👤#سینا_ناصری

یکی از وجوه مغفول اعلام میزان اقساط طرح نهضت ملی مسکن، توجه تطابق میزان وام و اقساط آن است.

با توجه به توان بازپرادخت اقساط این طرح توسط متقاضیان، یا میزان ریالی وام، مطابق با اعلام پیشین، روی عدد سابق باقی بماند، در این صورت نرخ بازپرداخت با سود آن با در نظر گرفتن بازه زمانی بازپرداخت عددی بالاتر از اعداد اعلام شده ( ۳ میلیون تومان و بیشتر ) و در حدود ۸ میلیون یا بالاتر خواهد بود.

در حالت دوم و مطابق نظر (آرزوی) عضو کمیسیون عمران مجلس، یا باید مقدار وام به میزان قابل توجهی کاهش یابد و یا دولت مکلف به ارائه سوبسید و پرداخت یارانه پنهان کلانی بر روی این مسکن خواهد بود.

شواهد و قرائن حاکی از آن است با توجه به شرایط اقتصادی دولت، این مهم منتفی و میزان اقساط با در نظر گرفتن شرایط بازپرداخت آنها، بدون شک از عدد اعلام شده فراتر خواهد رفت.


#ساختار_قدرت
#مسکن
#طرح_نهضت_ملی_مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری

🔴بررسي ابعاد مشارکت شهروندان در اجرای سند کاهش خطرپذیری تهران


👤#پریچهر_صابونچی


💬آيا زمينه هاي لازم براي اجراي «سند کاهش خطرپذیري بلایا در محلات شهر تهران» درقالب يک طرح مبتني بر مشارکت وجود دارد؟

🔸«تدوین سند مدیریت کاهش خطرپذیري بلایا در محلات شهر تهران» توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در سال 1395 آغاز و با تمرکز بر سه مخاطره مهم تهران یعنی زلزله، سیل و زمین لغزش، شناسایی و نقشه آن‌ها برای بلوک‌های جمعیتی تهیه شده است.

🔸موضوع شناسایی ذینفعان کلیدی، منابع قدرت، منافع، و نحوه تعامل این گروه‌ها با یکدیگر از مهمترین چالش‌های پیاده‌سازی و اجرای پروژه سند کاهش خطرپذيري بلايا بوده که در آن حکمرانی شهری و کلیدواژه مشارکت به عنوان شاکله اصلی برنامه عنوان شده است.

🔸تمایل به همکاری داوطلبانه، حمايت از نهادهاي بالادست و اعتماد به ساختارها و نهادهای حکمرانی، ظهور تشکل‌های داوطلبانه و بسيج اجتماعي (ايجاد حس جمعي)، بيانگر میزان رضایت مردم از عملکرد نهادها و شوراها بوده و متضمن اجرایی شدن برنامه‌ها و طرح‌ها خواهدبود.

🔸در نظام‌هاي مديريت شهري بالا به پايين، شهروندان و نهادهاي مردمي و محلي جايگاه مشخصي نداشته و بيش از ورود آنها به ساختارهاي اصلي تصميم‌گيري و يا اعمال نظرات آنها، صرفا نقش اجراکننده سياست‌هاي بالادست را برعهده خواهند داشت.

🔹بعبارتي روابط قدرت در تعريف سیستم‌های اثرگذار و تعيين تصميم‌گيران اصلي، نقشي اساسي را در پيشبرد مراحل پروژه ايفا مي‌کند بطوريکه شیوه‌های قانون‌گذاری، اجرا، نظارت و پايش طرح نيز وابسته به اراده سياسي اين گروه‌هاست.

عدم حضور فعال شهروندان در پروژه کاهش خطرپذیری تهران مي‌تواند سبب اختلال درک و پذيرش خطر شده و آمادگي آنها براي مواجهه با مخاطرات را تا حد بسيار زيادي تحت تاثير قرار دهد.

بنابراين بررسي زمينه‌هاي مشارکت در فرايند سياست‌گذاري شهر تهران حاکي از آنست که ظرفيت‌سازي کافي براي ورود ذينفعان محلي و شهروندان صورت نگرفته و انحصار برنامه‌ها و تصميمات کلان مديريت شهري همچنان در اختيار گروه‌هاي قدرت قرار دارد.

در تعريف برنامه‌هاي مبتني بر مشارکت، ادراک مفهوم سرمایه اجتماعی به عنوان رکن اساسي در تحقق طرح‌ها يک ضرورت است. همکاری بین افراد و گروه‌ها، اعتمادسازي، ايجاد انگيزه و میزان پذیرش تصمیمات نهادی در جامعه حائز اهميت بوده و می‌تواند تعيين‌کننده توانایی و ظرفيت جوامع براي مواجهه با خطر و کاهش ریسک يا بعبارتي تاب‌آوري جوامع باشد.


#مدیریت_شهری
#ریسک_بلایا
#مشارکت
#ذینفعان
#سرمایه‌های_اجتماعی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝رئیس اتحادیه املاک: چشم‌انداز خوبی از بازار مسکن می‌بینیم.
خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک: کاهش ۲.۴ درصدی قیمت مسکن در اولین ماه از سال جدید باعث خوشبینی به ثبات این بازار شد و خواسته ما این است که افراد غیرمسئول برای دیده شدن خودشان در بازار تنش ایجاد نکنند.
@nabzemaskan



👤#آرش_تقی‌پور_اختری


خوشبینی به کاهش قیمتی که نه در فصل نقل‌وانتقال است؛ نه پشت‌گرم به رشد عرضه؛ و نه در پی خروج نقدینگی به واسطه رونق سایر بازارها؛ غیرواقعی است.

هرچند بعید است ایشان نداند که در چنین وضعیتی، کاهش قیمت موجب خروج سازندگان از بازار و در نهایت کاهش عرضه و تشدید رکود تورمی خواهد شد. اما به خوبی می‌داند که نگرانی از هزینه‌های بالای جابه‌جایی، و به دنبال آن کاهش معاملات مسکن، تبعات سنگینی برای مشاوران املاکی دارد که تعدادشان در محلات از بقالی‌ها هم بیشتر است.

از این‌رو احتمالا این خوشبینی، برآمده از دغدغه‌های درون صنفی ایشان برای تابستان پیش‌رو؛ و در راستای کاهش فشار روانی از بازار اجاره باشد.

❗️از وظایف اتحادیه‌های صنفی، رعایت سرانه فضایی در تخصیص مجوز فعالیت است. موضوعی که به وضوح از سوی اتحادیه املاک رعایت نشده و به رفتارهای سوداگرانه در بازار مسکن دامن زده.


#ساختار_قدرت
#بازار_مسکن
#مسکن


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#آموزش_منظر


🔴جای خالی پروژه های واقعی در برنامه های درسی معماری منظر دانشگاه های ایران


👤#سمیرا_عابدی


💬معماری منظر گرایشی جذاب، ضروری و به نسبت جوان، در دانشکده های معماری ایران است. سوالی که مطرح میشود این است که برنامه های درسی دانشگاه های ایران تا چه اندازه در شکل گیری مهارت های مورد نیاز دانش آموختگان در بازار موفق بوده اند؟

🔸برنامه های آموزشی معماری منظر بعد از ارائه مبانی نظری و تاریخی رشته معماری منظر بر مهارت های طراحی دانشجویان تاکید داشته و شیوه برخورد با پروژه های مختلف معماری منظر را به دانشجویان آموزش میدهند. به گونه ای که دانشجویان پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد معماری منظر توانایی تحلیل موقعیت سایت از نظر کالبدی و فرهنگی و تاریخی را پیدا میکنند و قادر خواهند بود با نگاهی کل نگر برای مسائل مطرح در هر پروژه با درنظر گرفتن زمینه های مختلف کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به ارائه راهکار در غالب طرح های معماری منظر بپردازند.

🔸گرچه کسب این مهارتها بسیار ضروری و ارزشمند میباشد ولی برای ورود دانش آموختگان به عرصه بازارکار به ویژه طرح های منظر شهری که بسیار پیچیده بوده و عوامل متعددی در آنها نقش دارند کافی نمیباشد.

🔸مهارتهایی مانند قابلیت کار تیمی در گروه های بین رشته ای، توانایی تعامل موثر با کارفرما و ارگانها و گروه های اجتماعی دخیل در پروژه، توانایی تحمل ابهام و مدیریت ریسک همگی برای دست یافتن به یک پروژه معماری منظر موفق ضروری میباشند و یک معمار منظر برای ایفای نقش حرفه ای خود در یک پروژه باید چنین مهارتهایی را داشته باشد در غیر این صورت هرگز قادر نخواهد بود جایگاه خود را در یک پروژه واقعی تثبیت کرده و از دانش نظری و مهارت طراحی خود به بهترین شکل استفاده کند.

🔹پروژه های واقعی در دوره های آموزشی معماری منظر میتواند به دنبال ایجاد مهارتهای ضروری در میان فارغ التحصیلان جایگاه معماران منظر در پروژه های اجرایی و حرفه های کشور تثبیت نماید. بنابراین به نظر میرسد تعریف پروژه های واقعی در دانشکده های معماری منظر میتواند به عنوان آخرین گام در جهت به ثمر رسیدن سایر فعالیتهای آموزشی درنظرگرفته شود.


#آموزش_معماری_منظر
#مهارت‌های_ضروری_کار_حرفه‌ای
#پروژه‌های_واقعی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
2024/09/22 01:30:27
Back to Top
HTML Embed Code: