Telegram Web Link
بزرگترین زندانی که انسانها در آن زندگی می کنند ترس از آنچه دیگران فکر می کنند است.

@nadidparid
Spend more time with family.
Create more time alone.
Don’t be afraid to cry.
Enjoy the little things.
Always be learning.
Read more books.
Drink more water.
Eat good foods.
Do fun things.
Laugh more.
Listen more.
Slow down.
Fall in love.
Talk less.
Travel.
Share.
Give.
Live.

@nadidparid
عبور از رابطه دوتایی به سه تایی!

مفهوم عقده ادیپ یکی از مسایلی است که تا دلتان بخواهد لجن مالی شده و بار بارش کرده اند.
قشنگ ترین تفسیر از این مفهوم عبور از رابطه دوتایی و خشمگینانه مادر کودک به رابطه سه تایی مادر کودک و پدر است. تا قبل از ظهور فیگور پدر جایی برای دیگری نیست. اصلا دیگری معنی و مفهومی ندارد. ظهور فیگور پدر است که چیزی به اسم دیگری را به وجود می آورد.

@nadidparid
به راستی کدام خطرناک‌تر است؛ تصویر نادرست از حقیقت داشتن و به پای آن جان باختن و جان گرفتن، یا تهمتِ ارتداد بر خویش خریدن و به حقیقت دست یازیدن؟
اگر خواهی به آرامش روح و لذت و صلح و طمأنینه برسی، ایمان داشته باش، اما اگر سرسپرده‌ی حقیقت هستی، پُرس‌وجو کن!

والتر کوفمان
کتاب: نیچه؛ فیلسوف
@nadidparid
کاری که از ابتدا درست باشد، نیازی به تغییر ندارد.
درسته؟🤔

@nadidparid
شاید به جای خودشناسی باید هارمونی را جایگزین کرد.

آزمایشات نشان میدهد افراد عکس جذاب شده خودشان (به واسطه دستکاری) را از میان چندین عکس دیگر سریع تر از عکس واقعی خودشان تشخیص میدهند. به این معنی که ما خودمان را در حالت عادی بهتر از آنچه هستیم درک میکنیم. میزانی از نارسیزم که برای هر انسانی نیاز است.

و البته جایی که سیمپتوم وجود دارد چاره ای به جز تحمل درد خودشناسی نیست.

@nadidparid
#خودشیفتگی از دیدگاه فروید

به عقیدهٔ فروید، این مفهوم برای اولین بار در روانشناسی توسط پل ناک به کار گرفته شد. وی بعدها این عقیده را تصحیح می‌کند و توضیح می‌دهد که در واقع هولاک الیس را باید ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست. خود الیس توضیح داده‌است که او این اصطلاح را در سال ۱۸۹۸ برای توصیف نگرشی روانی به کار برد و ناک در سال ۱۸۹۹ این را برای معین کردن نوعی از انحراف جنسی استفاده کرده‌است. به عقیدهٔ الیس، او و ناک را باید به‌طور مشترک ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست.
همه‌ توانی احساسی است که بسیاری از طرفداران فروید آن را جزئی ذاتی در کودکی می‌دانستند. همان‌طور که فروید و فرنزی گفته‌اند کودکان برای مدت‌های زیادی با احساس خودبزرگ بینی زندگی می‌کنند. پس از تولد کودکان احساس قدرت زیادی می‌کنند و هرجا نتوانند کاری را از پیش ببرند احساسات دردناکی در ارتباط با از دست دادن این قدرت را تجربه می‌کنند. فروید عقیده داشت در افراد خودشیفته این احساس همه توانی که به صورت معمول در کودکان وجود دارد مجدداً تجربه می‌شود.
#روانکاوی

@nadidparid
آنچه مهم است این است که #تاب بیاوریم. و صبر کنیم تا به چشم خود ببینیم که استعداد بی‌همتای انسان در اوج تلاش و کوشش، چگونه یک پایان غم انگیز را به پیروزی عظیم و یک وضعیت بحرانی را به فتحی پیروزمندانه بدل می‌کند.

ویکتور #فرانکل
انسان در جستجوی معنا
#روانکاوی #روانشناسی

@nadidparid
از یک دیدگاه اخلاقی آمادگی برای عـشق ورزیدن به همه‌‌ انسان‌ها بلندترین مقـامی است‌‌ که انسان می‌تواند به آن دست یابد امّا عشقی‌ که تفاوت قائل نشود، به‌ نظــر می‌رسد ارزش‌ خود را از دست بدهد دیگر اینکه همه‌ انسان‌ها ارزش دوسـت داشتن
ندارند.

تمدن و ملالت‌های آن، زیگموند فروید

#روانکاوی #فروید #روانشناسی
@nadidparid
دونالد اولدینگ هب

روان‌عصب‌شناس کانادایی است که اورا بعنوان پایه‌گذار علم عصب‌روان‌شناسی می‌شناسند.

🔷هب پس از دریافت لیسانس خویش در سال ۱۹۲۵ در مدرسه روستایی محل تولدش به تدریس مشغول شد. سپس در سال ۱۹۳۲ در دانشگاه مک‌گیل فوق‌لیسانس روان‌شناسی دریافت کرد.

♦️ هب در عین حال که در حوزه شرطی سازی پاولف کار می‌کرد، اما طولی نکشید که تحت تاثیر گشتالتی‌ها و مطالعات لشلی در حوزه کارکرد مغز قرار گرفت و سال ۱۹۳۴ تصمیم گرفت تحصیلات خود را در دانشگاه شیکاگو تحت نظارت لشلی و کهلر ادامه دهد.
هب در ۳۲ سالگی در سال ۱۹۳۶ دکتری از‌ هاروارد گرفت.

📚مشهورترین کتاب دونالد هب، سازمان رفتار: یک نظریه عصب‌روان‌شناسی است که در سال ۱۹۴۹ منتشر شد.

🔷هب توانست مدال وارن را از انجمن روان‌شناسان تجربی دریافت کند، مدالی که‌ پیش‌تر هال آن را دریافت کرده بود. همچنین جایزه خدمات برجسته علمی را نیز از آن خود کرده است که پیاژه نیز آن رادریافت کرده بود.

◻️خدمات هب در حوزه تعلیم و تربیت قابل توجه است، به طوریکه او را بعنوان یک تربیت‌شناس برجسته نیز می‌شناسند.

#معرفی_شخصیت_ها
#عصب‌روا‌شناسی
#نظریه_یادگیری
#شبکه_عصبی
@nadidparid
تمایلات جنسی، همراه عشق به زندگی، به صورت انگیزه‌ای نیرومند و پایدار ظاهر می‌شود و نیمی از توانایی‌ها و افکار جوانان جامعه را پیوسته به خود جذب می‌کند. این تمایل را می‌توان هدف نهایی تقریبا همه تلاش‌های انسانی دانست که بر روابط بشر تأثير ناخوشایندی می‌گذارد، موجب ایجاد وقفه در امور جدی می‌شود، و گاهی حتی اذهان برتر را هم مدت زیادی پریشان می‌سازد.
تمایل جنسی در واقع بخش نامریی رفتارهای انسان است که از ورای پرده‌هایی که بر آن می‌اندازند، خود را نشان می‌دهد. دلیل جنگ، هدف صلح، منبع پایان ناپذیر هوش و خوش طبعی، کلید همین کنایات، مفهوم همه اشارات و سخنان بر زبان نیامده و نگاه‌های دزدیده شده، مایه فرو رفتن جوانان و اغلب سالخوردگان به عالم خلسه، و تفکر همیشگی و برخلاف اراده افراد ناپرهیزکار است.

اروین د. یالوم
درمان شوپنهاور

#روانکاوی #فروید #یالوم

@honarevasvase
اگر همواره در حال “آری” گفتن به دیگری هستی، یعنی با تمام وجودت به زندگی “نه” می گویی


@nadidparid
👍1
یک سیگار، تنها یک سیگار نیست..
سیگار سینه مادر است.
سیگار جایگاه پدر است.
سیگار ارتباط خودشیفته وار با بدن است.
سیگار مازوخیسم است.
سیکار سادیسم است.
سیگار دفاعی است علیه فقدان سیگار ابژه انتقالی است.
سیگار اضطراب تجربه نشده است.
سیگار احساس کلمه نشده است.
سیگار رابطه با ابژه است.
سیگار بد ابژه است که بیرون از خود نگهش می داریم.
سیگار فالوس است.
سیگار هویت است.
سیگار تلاش برای انکار وابستگی به مادر است.
سیگار دهن کجی به قانون است.
سیگار لذت منع شده است.
سیگار فراسوی اصل لذت است.
سیگار وسواس است.
سیگار تکرار است.
سیگار هستریا است
سیگار نمایش است.
کوتاه سخن : سیگار به هزار زبان سخن می گوید و تنها یک سیگار نیست.

@nadidparid
👍2
⭕️روانکاوی یک اعتقاد/ایمان نیست و من هم به اینکه آن را علم بنامم تمایلی ندارم. بیائید آن را کار(پراتیک/پراکتیس) بنامیم، کاری ست مرتبط با آنچه که حل و فصل نمی‌شود.

#ژک_لکان

Psychoanalysis is not a faith, and I don’t like calling it a science. Let’s say it’s a practice, and that it’s concerned with what’s not working out.

Jacques Lacan, Interview, Hurly-Burly 12

@nadidparid
روان درمانی چیست ؟ وقتی که فردی بسیار آشفته با فردی کمتر آشفته ملاقات می‌کند! آسیب پذیری ما در برابر زندگی هیچ گاه از میان نمی‌رود. وظیفه‌ی ما پذیرفتن انسانیت‌مان است، که اغلب از طریق پذیرفتن انسانیت دیگران رخ می‌دهد و نه از بین بردن آن.

جان فردریکسون

@nadidparid
.
بسیاری از ما به رنج ناشی از گذشته خو گرفته ایم، رنج ها و خاطرات گذشته را بخشی از هویت خود می دانیم،
گویی بدون چنگ انداختن بر آنها پوچ
می شویم.
رنج های گذشته برای برخی از ما ارزش محسوب می شوند، نوعی از برتری بر دیگران، آن را بر سر دیگران می کوبیم و به آنها افتخار می کنیم، گویی زندگی مسابقه ی رنج کشیدن است.
در این صورت رنج های ما بخشی از هویت ما شده است، در این شرایط نمی توان بخشید، نمی توان از گذشته رد شد، نمی توان مشکلی را حل کرد، نمی توان با چشمی نو به زندگی نگریست.
در این حالت هدف و غایت زندگی ما با رنج بردن گره می خورد، و این بدترین معنایی است که برای زندگی می توان یافت.
یادمان باشد رنج بخشی از واقعیت تجربه ی زیستن هرکدام از ماست، اما نه چیزی است که برای ما ارزش و اعتبار بیاورد و نه سرفکندگی و شرم.
زمانی از رنج هایمان عبور می کنیم که به آنها به عنوان واقعیتی که می توان از آن درس گرفت نگاه کنیم نه مسئله ی ارزش و بی ارزشی، مدال افتخار یا داغ ننگ.

لحظه ای به رنج هایتان تامل کنید، آیا رنج هایی وجود دارند که به عنوان ارزش و بی ارزشی به آنها نگاه کنید؟


@nadidparid
👍1
همه چیز را می توان از یک انسان گرفت مگر یک چیز: آخرین آزادی بشر را در گزینش رفتار خود در هر شرایط موجود و گزینش راه خود.


📖 #انسان_در_جستجوی_معنی
✍🏻 #ویکتور_فرانکل

@nadidparid
فروید به تاسی از مطالعات کارل آبراهام درباره درمان روانکاوانه بیماران افسرده-شیدایی (در آن زمان آنچه امروزه به نام افسردگی می‌شناسیم «مالیخولیا» نام داشت) تفاوت‌های میان سوگواری بهنجار و بیماری‌زا را بررسی می‌کند.

او اشاره می‌کند که سوگواری بیماری‌زا در سطح ناخودآگاه رشد می‌کند و تنفر بیمار نسبت به منِ [ایگوی] خود، در قالب احساس گناه و سرزنش خویش اتفاق می‌افتاد. چگونه می‌توانیم این سرزنش را که حتی به انتظار وهمناکِ مجازات منجر می‌شود، توضیح دهیم؟

فروید فهم درخشانی از این مسئله دارد: او دریافته بود که ملامت خویش در شخص افسرده در واقع اتهامی است که خطاب به شخصی مهم، و معمولا کسی که بیمار رابطه نزدیکی با او دارد.

بنابراين فروید می‌گوید: «زنی که با صدای بلند به حال شوهرش تاسف می‌خورد که با زنِ نالایقی چون او وصلت کرده در واقع دارد به نحوی شوهرش را متهم می‌کند که لیاقت او را ندارد».

این‌طور بگوییم که وقتی زن خودش را با این جمله متهم می‌کند که «من نالایق‌ام!» این سرزنش دست بر قضا سرزنشی است ناخودآگاه شوهرش را نشانه رفته است: «تو بی‌لیاقتی!».

ژان‌میشل کینودُز
از کتاب درآمدی بر زیگموند فروید
ترجمه مهرداد پارسا
@nadidparid
در مناسبتهای مختلف زندگی، بسیاری از عملکردهای ما، مطلقاً یک اشتباه هستند. مفهوم اشتباه در عبارت ذکرشده چیست؟ بدون شک خطا و اشتباه را در یک چهارچوب قابل مقایسه باید ارزیابی کرد. " اشتباه" زمانی مفهوم پیدا میکند که مخالفت و انحرافی از یک " درست" بوجود آید. معیار چنین درستی برای ما، همان تحلیلهای آگاهانه ماست.

دروغگویی اگر یک اشتباه است، درمقایسه با تحلیل آگاهانه ایست که امر به راستگویی کرده بود. وگرنه یک دروغ میتواند عمل درستی تلقی شود؛ اگر تدبیر شعورآگاه آنرا تأیید نماید. بنابراین خطا و اشتباهی که از شخصیت ما سر میزند، انحراف و تضادیست که با احکام صادر ازآگاهی خویش داشته ایم. ما اشتباه میکنیم، زیرا به دلیلی برخالف آگاهی خویش عمل می کنیم.

مبانی روانکاوی فروید
حمید تقدسی
#فروید #روانکاوی

@nadidparid
#تیکه_کتاب

ژان پل سارتر:

ما برای انتخاب معنای زندگی‌مان اختیار داریم. هیچ چیزی وادارمان نمی‌کند یا تعیین نمی‌کند که به یک شیوهٔ خاص باشیم، پس می‌توانیم خودمان معنایی را انتخاب کنیم که برایش تلاش می‌کنیم. این معنا، از طرفی، با کارهایی که من انجام می‌دهم ساخته می‌شود، و از طرف دیگر، به واسطهٔ چگونگی تفسیر من از وقایعی که در طول زندگی‌ام روی داده است.

اگر آن کسی که دوست دارم باشم نیستم، اگر زندگی‌ام آن زندگی‌ای که می‌خواهم نیست، در نهایت این به عهدهٔ خودم است که تغییرش دهم یا اقرار کنم که نداشتن شهامت و تنبلی و از این دست انگیزهٔ انتخاب‌هایم بوده است.


✍🏽 #ویلیام_سی_پامرلو
📕 #سینمای_اگزیستانسیالیستی


@nadidparid
2025/07/14 03:31:10
Back to Top
HTML Embed Code: