Telegram Web Link
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°❄️🫐°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
۱۰ راه برای کنترل #طرد شدن #بخش #اول
غیرممکن است همه شما را دوست داشته باشند.
هیچ چیز به اندازه طرد شدن دردناک نیست. چیزی مانند این : صبح در محل کار وقتی به سمت میز خود می روید، همکارتان به همه به جز شما سلام می کند . اوه ! یا شاید می بینید که گروهی از دوستانتان برای نوشیدن یک فنجان قهوه دور هم جمع میشوند اما شما بین آن ها جایی ندارید . عذاب آور است . اینطور نیست ؟ شاید شما دانشجو هستید و همه دوستانتان به جز شما وارد یک انجمن شده اند . شما آسیب دیده ، نگران و ناراحت هستید . همچنین ممکن است احساس ناامیدی و حقارت داشته باشید .
طرد شدن به روش های مختلفی نمود پیدا می کند و اصلا آسان نیست . هر چند روشن است شما در طول زندگی خود با انواع طرد شدن مواجه خواهید شد . به همین خاطر ما باید گفت و گویی جدی در مورد چگونگی نحوه برخورد موثرتر با آن داشته باشیم . اجازه بدهید واضح بگویم : طرد شدن هیچگاه آسان یا خوشایند نخواهد بود اما با گذشت زمان می توان با آن راحت تر کنار آمد . من چند پیشنهاد دارم که به شما کمک می کند تا با این تجربه و احساسات مرتبط با آن به شیوه ای انعطاف پذیرتر و موثرتر برخورد کنید . 🦋❄️🫐


۱. ❄️انتظار نداشته باشید همه شما را دوست داشته باشند. این انتظار غیر ممکن است. شما همه را دوست ندارید . دارید ؟ ما نمیتوانیم همیشه احساس کنیم با هم در ارتباط هستیم. زمانی که با این موضوع کنار آمدید که مسائل همیشه آنطور که شما می خواهید پیش نمی‌روند، ممکن است احساس آرامش کنید و واکنش کمتری نشان دهید و آسیب کمتری ببینید .

۲. 🫐چه بسا طرد شدن توفیق اجباری است . ممکن است این رابطه دیگر برای شما مناسب نباشد یا زمان تغییر ماهیت رابطه فرا رسیده باشد . لزوما نیازی به اتمام رابطه نیست اما ممکن است لازم باشد کمتر با هم در تماس باشید . شاید تماس هفتگی برای این دوستی خاص زیاد باشد .

۳. ❄️اگر به نظر میرسد دوست ، همکار یا شریکتان ، شما را رها میکند شاید متوجه شده باشند که همکاری بین شما دو نفر در این مرحله کارساز نیست . این به معنی این نیست که شما نقصی دارید . ممکن است در این زمان نتواند با شما ارتباط برقرار کند و در زمان دیگری بهتر عمل کنند.

۴. 🫐گاهی همدیگر را عصبانی می کنیم . در این صورت ممکن است طرد شویم . ممکن است یک دوره استراحت چند روزه یا چند هفته ای لازم باشد. در این صورت عبارت استراحت کردن را جایگزین طرد شدن کنید . ممکن است نه تنها صحیح تر باشد بلکه ممکن است لطیف تر و ملایم تر باشد .

نویسنده مقاله:
باربارا گرینبرگ ❄️
تیم #ترجمه و #تولید محتوای #کانال #وارثان #فروید

مترجم: #هاله_بلندنظر
مدیر مسئول و ویراستار:
#سیدمجتبی#رباط_جزی


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°❄️🫐°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
@nadidparid
۱۰ راه کنترل #طرد شدن #بخش#دوم

5.🍃 کمی صبر کنید تا تأثیر طرد بر شما کم شود یعنی اینکه :
وقتی در مورد چیزی جواب منفی می‌گیریم، آرزوی رسیدن به آن برای ما قوی‌تر می‌شود. اما همیشه در این مواقع سوالاتی را باید از خودمان بپرسیم. آیا ویژگی‌های منفی از کاری که می‌خواستم انجام بدهم وجود داشته است و من آن را نمی‌دیدم؟  آیا شخصی باعث شده است که من طرد شوم؟ وقتی شدت اولیه طرد شدن فروکش کرد، شما قادر خواهید بود روی دیگر سکه را ببینید. گاهی اوقات ضرر شما آنقدر که در ابتدا حس می‌کردید نیست و برای شما اتفاق منفی خاصی حاصل نشده است.🌼🌸

6.🌱شاید تجربه طرد شدن چیز بدی نباشد. این به ما کمک می کند تا نه تنها تأثیرات خود را بر دیگران کمی بیشتر درک کنیم، بلکه هر تجربه دردناکی ما را تشویق می کند تا مهارت های جدید مقابله ای را بیاموزیم و با تجربیات دیگران همدلی بیشتری داشته باشیم. 🌼🌸
7. 🌱رد شدن همیشه به این معنا نیست که شخصی که شما را طرد می کند شما را دوست ندارد یا شما را تحقیر می کند . شاید آن شخص به موفقیت شما حسادت می کند. دوستان اغلب در جشن گرفتن موفقیت های یکدیگر مشکل دارند. من بارها شاهد این نوع تعامل بوده ام و همیشه من را ناراحت می کند .
8.🍃 طرد شدن ممکن است همان چیزی باشد که وقتی فردی که شما را طرد کرده واقعاً از شما دوری می‌کند، تجربه می‌کنید. طرد شدن ورد شدن به مقدار زیادی شبیه هم هستنداما در واقع متفاوت هستند. کسی که در حال حاضر از شما دوری می کند ممکن است غرق مسائلی باشد که زودگذر هستند. در نهایت ممکن هست به سمت شما باز گردند.🌼🌸
۹.🌱وقتی کسی از شما فاصله می گیرد ممکن است ،
تمایل شما این باشد که آن فرد راپیگیری کنید (یا بیشتر به دنبال آن بروید ). این منطقی است زیرا هیچ یک از ما از دست دادن را دوست نداریم. به فرد فضا بدهید. به آنها نزدیک نشوید ،برای ترمیم رابطه عجله نکنید. درعوض سعی کنید به طرف مقابل اجازه دهید تا زمانی در اختیار داشته باشدکه برای برقراری مجددرابطه فکر کند. در این مورد به من اعتماد کنید.🌼🌸

10.🌱 لازم نیست همه چیز را درست کنید. گاهی اوقات، منطقی است که در روابط کمی عدم اطمینان و ابهام وجود داشته باشد . حتی اگر بخواهید همه چیز را ترمیم کنید، این غیرممکن است. باید این مهارت را یاد بگیرید . 🌼🌸

نویسنده مقاله:
باربارا گرینبرگ🌱🌹
تیم #ترجمه و #تولید محتوای #کانال
#وارثان#فروید

مترجم:#مریم_خانجانی🍃
مدیر مسئول و ویراستار:#سیدمجتبی#رباط_جزی
🌻🌱
نیچه بیش از حد در مقابل قدرت حساس است. هیچ گاه وارد جریاناتی نمی شود که به نظر خودش مجبور به قبول اقتدار آنها شود.

تفکر فلسفی او به ماقبل سقراطی ها نزدیک است، مخصوصا به برداشت آن ها از آگون یعنی این اعتقاد که هرکس تنها از طریق مبارزه و مسابقه، کارآیی خود را کامل می کند. شدیدا به تمام کسانی که ازاین مسابقه بیم دارند وخود را فداکار می دانند سوءظن دارد. پدر فکری تو در این گونه مسائل شوپنهاور است.

نیچه عقیده دارد که هیچ انسانی نمیخواهد به دیگران کمک کند، بشر بیشتر قصد دارد که حکومت و قدرت خود را بر دیگران بیشتر کند.

وقتی نیچه گریست، اروین یالوم
ترجمه: سپیده حبیب
@nadidparid
همانطور که می دانیم، اضطراب همواره با یک از دست دادن مرتبط است. با رابطه دو وجهی در آستانه محو شدن به قصد جایگزینی با چیزی دیگر، چیزی که بیمار نمی تواند بدون سرگیجه با آن مواجه شود.

به عقیده لکان اضطراب خطری بنیادین است که سوژه سعی دارد به هر وسیله ای از آن اجتناب کند و شکل بندی های سوژگانی مختلفی که روان کاوی با آن سروکار دارد، از فوبیاها گرفته تا فتیشیسم، محافظ هایی در برابر اضطراب هستند.

فرهنگ مقدماتی اصطلاحات روانکاوی لکانی ، دیلن اونز
ترجمه مهدی رفیع ، مهدی پارسا
@nadidparid
🌸🌺انواع #اضطراب #بخش #اول
اضطراب یکی از ویژگی های مهم شرایط سلامت روان است که با حالت نگرانی و دلهره مداوم مشخص می شود. متخصصان به طور کلی شش نوع اصلی اضطراب را مشخص کرده‌اند : اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال اضطراب وسواس،اضطراب جدایی، اختلال اضطراب تنش زاپس از رویداد،هراس و فوبیامی گویند .
🌺چند نوع اضطراب وجود دارد؟ رسماً شش نوع اختلال اضطراب وجود دارد که همگی به نوعی با فعال شدن سیستم ترس، هوشیاری در پیش بینی نوعی تهدید یا پیامد برمی آیندو رفتاری که با احتیاط یا اجتناب مشخص می شود، مرتبط هستند. آنها از نظر اینکه چه چیزی باعث ترس یا واکنش رفتاری می شود متفاوت هستند. و در حالی که استرس ممکن است هر یک از آنها را تحریک کند، اضطراب بسیار طولانی‌تر طول می‌کشد و از خطر واقعی فراتر می‌رود که دلیلی برای یکی از موفق‌ترین درمان‌ها برای اضطراب، درمان شناختی و رفتاری است. تخیل انسان ظرفیت بزرگنمایی ذهنی تهدیدات را فراهم می کند. تقریباً مثل این است که ما خودمان را نگران افرادی می کنیم که از یک اختلال اضطرابی رنج می برند.

مترجم: #مریم #خانجانی 🌺🌼
تیم #ترجمه و #تولید محتوای کانال #وارثان #فروید
مدیرمسئول و ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
انواع اضطراب #بخش #دوم
اختلال اضطراب فراگیر چیست؟
اختلال اضطراب فراگیر، موضوعی است که به نگرانی مزمن و بیمارگونه درباره رویدادهای عادی و غیر آسیب زای زندگی منجر می‌شود در حالیکه فرد نمی‌تواند این نگرانی ها را کنترل کند.
نکته قابل توجه این است که، نگرانی ها رابطه ی نزدیکی با فاجعه انگاری دارند و معمولاً با همدیگر روی می‌دهند.
به این معنی که در اختلال اضطراب فراگیر وقتی دوره های نگرانی زیاد طول می‌کشند، سطح اضطراب و رنج بالا رفته و قدرت تفکر فرد پایین می‌آید، آنگاه فرد کوچکترین مشکل را به شدیدترین حالتی که ممکن است روی دهد تفسیر می کند و آن را فاجعه آمیز می‌پندارد.
به عنوان مثال اگر فرد، منتظر شخصی است تا ساعت ۸ به سر قرار برسد، حال اگر آن شخص فقط ده دقیقه تاخیر داشته باشد، فرد مضطرب ممکن است این تأخیر را به بدترین وجه ممکن تفسیر و تعبیر کند (چرا دیر کرد؟ نکنه تصادف کرده و یا …).
اختلال اضطراب فراگیر با نام اضطراب شناور و یا اضطراب منتشر نیز خوانده می‌شود، چون ممکن است در تمامی موقعیت ها، چه موقعیت های اضطراب زا چه غیر اضطراب زا  بروز کند.


مترجم: #مریم #خانجانی 🌺🌼
تیم #ترجمه و #تولید محتوای کانال #وارثان #فروید
مدیرمسئول و ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
انواع اضطراب #بخش # سوم
🌺اضطراب اجتماعی چیست؟
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به ­صورت شدید، مداوم و مزمن از این­که مورد نگاه و قضاوت دیگران قرار بگیرند و به ­خاطر رفتار خود تحقیر یا احساس شرم می کنند ، می­‌ترسند. ممکن است این ترس آن­قدر شدید باشد که کار، درس یا سایر فعالیت­‌های فرد را مختل سازد. با این­که بسیاری از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی درمی‌یابند که ترسشان بیش از اندازه و غیر منطقی است، نمی­‌توانند بر آن غلبه کنند.

اختلال اضطراب وسواس چیست؟
وسواس، نوعی اختلال اضطرابی است که می تواند با ترس و نگرانی های بدون دلیل همراه باشد. فرد مبتلا به وسواس به سختی می تواند این قبیل افکار را در خود کنترل کند.
وسواس نوعی اختلال است که ذهن و رفتار فرد را طوری درگیر می کند که تمام امور روزانه او را تحت تاثیر قرار می دهد و از انجام کار های روزانه و رسیدگی به آن ها به طور نرمال جلوگیری می کند. ممکن است خیلی از ما به این حس دچار باشیم اما تا زمانی که سبب آسیب به زندگی روزمره ما نشود نمی توان گفت وسواس داریم.

مترجم: #مریم #خانجانی 🌺🌼
تیم #ترجمه و #تولید محتوای کانال #وارثان #فروید
مدیرمسئول و ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
🔔📚برشی از کتاب

🔻بسیاری از اصول و استانداردهای کلی ما در زندگی، حکم‌های اخلاقی هستند، نظیر این‌که: «باید همیشه در اوج باشم» و «باید همیشه موفق باشم». این بایدها به‌عنوان حکم‌های اخلاقی پذیرفته شده‌اند، و به نوعی قضاوت درباره‌ی ارزش یا اعتبار خویشتن یا دیگران هستند. مثلاً، جمله‌ی «همیشه باید در اوج باشم»، دلالت بر این موضوع دارد که «من فرد بی‌ارزشی هستم» و یا این‌که «من مستحق خوشبختی نیستم». حکم‌های اخلاقیِ بایددار باعث انتقاد از خود، احساس گناه و حالت شرمندگی می‌شوند.

🔻اِلیس (۱۹۹۴) به این نکته اشاره کرده است که اکثر این «بایدها»، شامل ایده‌های غیرمنطقی، بیش از حد تعمیم‌داده‌شده و ناکارآمد هستند.

📚 کتاب: فنون شناخت‌درمانی
🖊 نویسنده:رابرت ل. لیهی
🖊 ترجمه: دکتر لادن فتی، و همکاران
🖨 نشر: دانژه.

مركز مشاوره دانشگاه تهران
@nadidparid
انسان «معتقد» و نه «اندیشمند»، مدام فراموش میکند که همواره در معرض درنده ترین دشمن خود یعنی «شک» قرار دارد. زیرا در جایی که «اعتقاد» حاکم است، شک همیشه در کمین است. برعکس، برای انسانی که می اندیشد، شک حضوری خوشایند است؛ زیرا برای وی گامی با ارزش به سوی شناختی بهتر است.

تنهایی از آن نیست که آدم کسانی را در اطراف نداشته باشد از این است که آدم نتواند چیزهایی را منتقل کند که مهم می‌پندارد. از این است که آدم صاحب عقایدی باشد که برای دیگران پذیرفتنی نیست اگر انسانی بیش از دیگران بداند تنها می‌شود.

کارل یونگ
@nadidparid
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هر وقت یه حادثه بزرگ مثل جنگ اتفاق میفته یاد این استندآپ می‌افتم! بخش تاریک ذات واقعی آدم‌ها👌

@nadidparid
🧐۶ نوع رابطه و تاثیر آنها روی زندگیتان #بخش#اول

روابط بین فردی بخشی بزرگ و حیاتی از زندگی شما را تشکیل می‌دهند این روابط می‌توانند بسته، صمیمی، غیرصمیمی و رقابتی باشند.🌺
بدون توجه به ماهیت رابطه، رابطه های متنوع کمک می‌کند که یک شبکه حمایت اجتماعی بسازیم که برای هر دو جنبه جسمی و روانی ما لازم و باعث خوشبختی و سلامتی است.

برای درست فهمیدن و گفتگو درباره روابط؛ خوب است که بیشتر درباره انواع روابط متفاوت یاد بگیریم:

رابطه چیست

یک رابطه به معنای ارتباط مثبت یا منفی میان دو نفر است. شما می توانید با طیف گسترده‌ای از افراد در ارتباط باشید که شامل خانواده و دوستان هم می شود.

عبارت بودن در یک رابطه( که ما معمولاً با بودن در یک رابطه رمانتیک و عاشقانه ارتباط می دهیم) می تواند به انواع متفاوت روابط یک فرد اشاره کند.

ارتباط بین دو نفر همیشه به معنای داشتن صمیمیت جسمی و جنسی یا وابستگی احساسی یا درگیر تعهد بودن نیست. افراد معمولاً درگیر روابطی می‌شوند که مشخصات منحصر به فردی داشته باشد.
معمولاً چند نوع رابطه وجود دارد که می‌توانند با همدیگر اشتراکاتی داشته باشند:

روابط خانوادگی👨‍👩‍👧‍👦

روابط دوستانه👩‍❤️‍👩

روابط آشنایان👬

روابط عاشقانه 👩‍❤️‍💋‍👨

روابط جنسی

روابط کاری👩‍⚕

روابط موقعیتی. 🤝🏻

این اشکال متفاوت روابط؛ می توانند تفاوت زیادی در واژه ی (صمیمیت) ایجاد کنند.
زیرگروه های متفاوتی از روابط در داخل هر کدام از اینها وجود دارد.
یکی از انواع متفاوت ارتباط که ممکن است در بعضی مراحل زندگی تجربه کرده باشید را در زیر توضیح داده ایم:

رابطه افلاطونی (platonic) نوعی از ارتباط دوستانه است که شامل یک پیوند نزدیک صمیمانه، بدون رابطه جنسی و عاشقانه می‌شود.
این روابط به وسیله نزدیکی، علاقه، فهم و درک، احترام، مراقبت، حمایت، صداقت و پذیرش مشخص می شود.
روابط افلاطونی می توانند در موقعیت‌های زیادی اتفاق بیفتند و شامل رابطه جنسی یا رابطه دوستانه باشد

ممکن است شکل یک رابطه افلاطونی را با یک همکلاس یا همکار یا شخصی مثلا در یک باشگاه یا در فعالیت های ورزشی ایجاد کنید
این نوع روابط در صورتی که دارای موقعیت اجتماعی باشند و برای سلامتی شما مفید واقع شوند؛ ضروری هستند.

تحقیقات نشان می دهد که روابط افلاطونی به کاستن از خطر بیماری، افسردگی و اضطراب کمک می‌کند و ایمنی شما را بالا میبرد.
روابط افلاطونی آن دسته از روابط هستند که شامل دوستی بدون رابطه جنسی می شوند هرچند گاهی اوقات در طول زمان روابط افلاطونی به سوی یک ارتباط عاشقانه یا جنسی تغییر جهت می دهند.
مترجم: #مرضیه #جعفری
تیم #ترجمه و #تولید محتوای کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
🍃🌸
6 نوع رابطه و تأثیر آنها روی زندگیتان #بخش #دوم

رابطه عاشقانه یعنی وابستگی متقابل در حالی که عشق رمانتیک می تواند متفاوت باشد، اغلب شامل احساس اشتیاق ، صمیمیت و تعهد می شود. کارشناسان راه های مختلفی را برای توصیف چگونگی تجربه و ابراز عشق افراد ارائه کرده اند. به عنوان مثال، روانشناس رابرت استرنبرگ سه جزء اصلی عشق را اینگونه پیشنهاد می کند: اشتیاق ، صمیمیت، و تصمیم/تعهد. او توضیح می دهد که عشق رمانتیک ترکیبی از اشتیاق و صمیمیت است. روابط عاشقانه به مرور زمان تغییر می کنند. در شروع یک رابطه، افراد معمولاً اشتیاق بیشتری دارند. در طول این دوره اشتیاق اولیه، مغز انتقال دهنده های عصبی خاص (دوپامین، اکسی توسین و سروتونین) را آزاد می کند.
گاهی اوقات به دلیل نقشی که این پیام‌رسان‌ها در تنظیم خلق و هیجانات انسان دارند، افراد از دوپامین و سروتونین به‌عنوان «هورمون‌های شادی» یاد می‌کنند. آن‌ها همچنین در بروز چندین اختلال و بیماری مربوط به سلامت روان، از جمله افسردگی و خلق پایین، نقش دارند.
دوپامین و سروتونین دو انتقال‌دهنده‌عصبی مهم هستند که بیشترین نقش را روی سلامت روان انسان دارند و به تنظیم بسیاری از عملکردهای بدن کمک می‌کنند.
انتقال‌دهنده‌های عصبی، نوعی از پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که سیگنال‌های الکتریکی را بین نورون‌های مغز انتقال می دهند. این انتقال‌دهنده‌های عصبی در تنظیم فرایند خواب، حافظه، متابولیسم، اشتها و همچنین بر روی میل جنسی، خلق و سلامت عاطفی انسان نقش مهمی دارند و عدم تعادل آن‌ها می‌تواند منجر به اعتیاد، مشکلات خلقی، مشکلات مربوط به حافظه و کاهش تمرکز و توجه انسان می شود .

رابطه وابسته نوعی رابطه نامتعادل و ناکارآمد است که در آن یک شریک به شخص دیگر تکیه عاطفی، فیزیکی یا ذهنی دارد. همچنین متداول است که هر دو طرف متقابل به یکدیگر وابسته باشند. ویژگی‌های یک رابطه وابسته(همبستگی ) عبارتند از: افراد وابسته خود را مسئول بر آورده کردن انتظارات دیگران می دانند ،خودشان را برای اتفاقات ناگوار مقصر می دانند ، نیاز دارند از طرف دیگران تایید و پذیرفته شوند .

با این حال، همه روابط هم وابسته یکسان نیستند. آنها می توانند از نظر شدت متفاوت باشند. وابستگی مشترک می تواند بر انواع مختلف روابط از جمله روابط بین شرکای عاشقانه، والدین و فرزندان، دوستی، سایر اعضای خانواده و حتی همکاران تأثیر بگذارد. روابط هم وابسته با هم ساخته می شوند. در حالی که یک فرد ممکن است "نیازمندتر" به نظر برسد، شریک زندگی او ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشد. برای مثال، شخصی که احساس نیاز بیشتری دارد، ممکن است با انتخاب شریکی که دائماً به آنها نیاز دارد، از تمرکز بر نیازهای خود اجتناب کند.
مترجم :#مریم #خانجانی 🌸
تیم #ترجمه و #تولید محتوای کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
از نظر روانکاو هرگاه بیمار فکر خاصی را انکار می کند راه را برای رسیدن به حقیقت ناخوادآگاه خویش هموار می کند زیرا آنچه به وسیله ی «نه» او آشکار می شود در واقع اندیشه ای است چنان دردناک و بیگانه که او قادر نیست به جای اش آورد یا قبولش کند.

چگونه فروید بخوانیم، جاش کوهن
ترجمه: صالح نجفی
@nadidparid
سلام به اعضای خانواده وارثان فروید❤️❤️❤️
هر کسی دوست داره محتواهای روانشناسی تولید کنه با اسم و مشخصات خودش می ذارم تو کانال. اگر هم علاقه مندید و نمی دونید از کجا باید شروع کنید بازم بهم بگین راهنمایی تون می کنم❤️❤️❤️
برای حمایت از تویی که می خوای رشد کنی سراپا آماده ایم❤️
اینم آی دی منه👇👇👇
@ravanyarii
👣وارثان فروید👣
سلام به اعضای خانواده وارثان فروید❤️❤️❤️ هر کسی دوست داره محتواهای روانشناسی تولید کنه با اسم و مشخصات خودش می ذارم تو کانال. اگر هم علاقه مندید و نمی دونید از کجا باید شروع کنید بازم بهم بگین راهنمایی تون می کنم❤️❤️❤️ برای حمایت از تویی که می خوای رشد کنی…
سلام به همه ❤️
من چند وقت پیش این اطلاعیه رو تو کانال گذاشتم و با افتخار دوستانی به جمع ما اضافه شدن. این ظرفیت وجود داره که کارهای بسیار بزرگی کنار هم انجام بدیم. منتظر دوستان جدید هستیم❤️❤️❤️😍😍😍
١٨ #طرحواره ای که نگرش شما نسبت به زندگی را تغییر می دهند🤔 #بخش #اول
آیا تا به حال در مورد طرحواره ها شنیده اید ؟
طرحواره یک الگوی منفی دیر پا است که در طول دوران کودکی یا رشد شکل می گیرد ، در طول دوران زندگی ما توسعه داده می شود و پایدار میماند .
ما دنیا را از منظر طرحواره هایمان
می بینیم . عموما شما این باورها را بی چون و چرا و حتی بدون این که آگاه باشید وجود دارند می پذیرید .آنها مادام العمر و بسیار مقاوم در برابر تغییر هستند ، اما با درمان مناسب شما می توانید آنها را تغییر دهید . به عنوان مثال فرزندانی که طرحواره ی شکست دارند ، اکثرا حتی در زمان بزرگسالی دچار چالش هستند . به این صورت که آنها می توانند نویسنده ی پرفروش ترین کتاب ها باشند ، ولی همچنان وقتی به خانه می روند احساس بی کفایتی کنند . طرحواره ها به شکل الگوها هستند و تشویقتان می کنند که در مسیر این الگوها زندگی کنید .
طرحواره ها وقتی که نیازهای ما در دوران کودکی برآورده نشده اند شکل می گیرند . طرحواره ها مانند سلف سرویس ، به خود سرویس می دهند . اغلب ، از ارضای این نیازها در بزرگسالی جلوگیری می کنند . روابط یک مثال خوب از پایداری طرحواره ها هستند ‌.اگر ما دلبستگی ایمن با مراقبین خود در زمان کودکیمان نداشته باشیم ، غالبا متوجه خواهیم شد که این الگوها جایگزین روابط ما در بزرگسالی خواهند شد . طرحواره درمانی اولین بار سال ١٩٩٠ مطرح شد و ١٨ طرحواره مشخص شد . طرحواره هایی که برای شما آشنا است را یادداشت کنید، چه برای خودتان چه برای کسانی که میشناسید . آگاهی یافتن از طرحواره ها خود یک مهارت است .

١ - محرومیت هیجانی :
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که نیازهای هیجانی اولیه شما برآورده نشده اند . که این برآورده نشدن نیازها در سه طبقه قرار می گیرند :
محبت ، همدلی و حمایت .
محبت به نیازهای صمیمیت ، عاطفه و عشق مربوط میشود .
همدلی، نیاز ما به درک شدن است .
نیاز ما به هدایت ، راهنمایی یا نصیحت ، حمایت نام دارد .
این طرحواره اغلب در بزرگسالانی که با والدینشان صمیمی نبودند رشد می کند. والدینی که توجه کافی به نیازهای عاطفی فرزندانشان نداشتند .

٢-رهاشدگی / بی ثباتی
اگر شما ترس از رها شدگی یا طرد شدن دارید ، بهتر است بدانید که یکی از غالب ترین طرحواره های شما ، همین طرحواره ی ترس از رهاشدگی است . معمولا افرادی که این طرحواره را دارند فکر می کنند که به زودی ، شخصی را که به او احساس وابستگی دارند از دست خواهند داد.
راه های زیادی برای رشد این طرحواره در کودکی وجود دارد.
آیا شکستی در زندگیتان وجود داشته که ، مخصوصا برای شما آسیب زا بوده باشد ؟(مثلا مرگ مراقب).
آیا والدینی داشتید که توجهی به نیازهای شما نداشتند ؟
اگر پاسخ شما مثبت است ، ممکن است این طرحواره را داشته باشید .
مترجم: #مرضیه #طبیبیان
تیم #ترجمه و #تولید #محتوای کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
١٨ #طرحواره ای که نگرش شما نسبت به زندگی را تغییر می دهند🤔 #بخش #دوم
3- بی اعتمادی/ بد رفتاری
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که تصور می کنید دیگران به روش های متعدد ، عمدا از شما سو استفاده
می کنند .
افرادی که این طرحواره را دارند ، تصور می کنند دیگران قرار است به آنها آسیب بزنند ،
فریبشان دهند ، خوار و خفیفشان کنند ، یا از آنها سواستفاده کنند . و شاید غالبا به این موضوع فکر کنند که ضربه اول را آنها بزنند و یا در صدد انتقام گرفتن باشند .


۴- انزوای اجتماعی /بیگانگی
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که فرد احساس می کند در این دنیا منزوی است و یا به هیچ طبقه اجتماعی تعلق ندارد .این طرحواره معمولا در فرزندانی شکل می گیرد که متوجه تفاوت خود با دیگر همسالانشان می شوند . ( نسبت به همسالانشان احساس کهتری می کنند ) .

۵ - نقص / شرم
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که فرد عمیقا احساس کمبود و نقصان دارد ، و اگر شخصی به او نزدیک شود متوجه این موضوع خواهد شد و او را ترک خواهد کرد . این احساس کمبود و ناکافی بودن غالبا به احساس خجالت شدید منجر می شود .
منحصرا فردی که این طرحواره را دارد در خانواده ای پرورش یافته است که یکی از والدین و یا هر دو بسیار انتقادگر بوده اند ، و ممکن است این حس که لایق دوست داشته شدن نیست را در او به وجود آورده باشند .

۶ - شکست
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که شما به قدر کافی خوب نیستید حتی اگر در زندگی شخصی ، حرفه ای ، مدرسه یا ورزش عالی به نظر برسید .
آیا شما در خانواده ای پرورش یافته اید که هر نمره ای کمتر از ٢٠ شکست محسوب میشد ؟
اگر شما اینچنین تجربیات دیرپایی از کودکی دارید ، ممکن است این طرحواره رو داشته باشید .
مترجم: #مرضیه #طبیبیان
تیم #ترجمه و #تولید #محتوای کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
١٨ #طرحواره ای که نگرش شما نسبت به زندگی را تغییر می دهند🤔 #بخش #سوم

7- وابستگی / بی کفایتی
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که شما تصور می کنید قادر به انجام امور روزمره و مسئولیت هایتان به قدر کفایت و مستقلانه نیستید .
معمولا فررندانی با این طرحواره ، برای مستقل عمل کردن و پرورش اعتماد به نفسشان توسط والدینشان تشویق
نشده اند .


٨ - آسیب پذیری به ضرر یا بیماری
آیا شما معمولا فکر می کنید که یک فاجعه بزرگ در حال وقوع است ؟
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که شما تصور می کنید بزرگترین فاجعه زندگیتان به زودی اتفاق می افتد . این فاجعه می تواند در حوزه های سلامت ، اقتصادی ، ذهنی و ... باشد.
داشتن این طرحواره باعث میشود که فرد بیش از حد محتاط و مراقب باشد .
اصلی ترین دلیل شکل گیری این طرحواره این است که خیلی از مواقع ، ممکن است ما با والدینی مضطرب بزرگ شده باشیم که به ما یاد داده اند دنیا جای خطرناکی است .


٩ - گرفتاری / خویشتن تحول نیافته
افرادی که با طرحواره ی خویشتن تحول نیافته دست و پنجه نرم می کنند , تا حدودی دارای رفتارهای بدون مرز هستند و بسیار در روابطشان درگیر هیجانات زیادی می شوند .
این طرحواره ممکن است شامل از دست دادن هویت خود و یا نداشتن هدایت درونی برای زندگی بر اساس علایق و خواسته های خود و همچنین عدم توانایی در درک خود به عنوان فردی مستقل از والدین و دیگر افراد مهم زندگی باشد .
این طرحواره معمولا توسط والدین کنترل گر ، اهانت کننده یا بیش از حد حمایتگر به وجود می آید . در نتیجه فرزند از فرآیند شکل گیری هویت خود دلسرد می شود .



١٠ - استحقاق / بزرگ منشی
این طرحواره به این موضوع اشاره می کند که شما نسبت به بقیه برتر هستید .
بعضی از افراد ممکن است تمرکز اغراق آمیز بر جزییاتی داشته باشند که برتر بودنشان را نسبت به سایرین نشان می دهند . ( مانند تمرکز بر توانگر بودن و موفق عمل کردن ) .
منحصرا افرادی که این طرحواره را دارند این رفتارها را به دلیل کسب قدرت و کنترل بروز می دهند و اصولا به دنبال جلب رضایت و توجه نیستند .

مترجم: #مرضیه #طبیبیان
تیم #ترجمه و #تولید #محتوای کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
2024/11/18 11:06:28
Back to Top
HTML Embed Code: