Telegram Web Link
🔸برشی از کتاب📝

بعضی از چیزها تنها از دور ظاهر آرام و زیبا دارند و انسان برای نزدیک شدن به آنها نباید پافشاری کند؛ مثل عشق، سیاست و مهاجرت.

من بر آسمان خراش ها پرنده های مهاجر زیادی دیده ام که چشم هایشان پر از اشک بود ...


📕 می ترسم بعد از مرگ هم کارگر باشم
سایبر هاکا


@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸روزتون به خیر از

زاگرس زیبا ☀️


عکاس :کولیوند



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸سلامت محور 🌿

▫️احساس هدفمندی در زندگی، به سلامت قلب کمک می‌کند



براساس تحقیقات جدید انجمن قلب آمریکا، داشتن هدف در زندگی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. دکتر رندی کوهن، سرپرست نویسندگان این تحقیق، می‌گوید: «گسترش حس هدفمندی می‌تواند از سلامت قلب شما محافظت کند و به احتمال زیاد جان شما را نجات دهد. مطالعات نشان می‌دهند ارتباط مستحکمی ‌میان حس هدفمندی در زندگی و پیشگیری از مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد. هریک از ما نیاز داریم از خودمان این سوال کلیدی را بپرسیم که «آیا در زندگی‌ام هدف دارم؟» اگر پاسختان منفی است، باید به‌خاطر حفظ سلامت عمومی ‌بدن خود برای دستیابی به هدفی مهم در زندگی، تلاش کنید.»



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸ایران کهن ☀️


دیده‌شدن "بز کوهی نر اوندان" بعد از ۲ قرن در کوه‌های البرز، مهم‌ترین و زیباترین خبر امروز بود...



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸برشی از کتاب 📝

نباید به هر کسی در زندگی خوشامد گفت.

بعبارتی، طبق توصیه ی کنفوسیوس خودتان را با کسانی که به خوبی خودتان نیستند درگیر نکنید.


📕 آدمهای سمی
لیلیان گلاس



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸سلامت روان 🧠


▫️مراقب همه هستید به‌جز خودتان؟


آیا وقتی عزیزانتان آزرده‌خاطر می‌شوند، حتی اگر تقصیر شما نبوده باشد، احساس بدی نسبت به خودتان تجربه می‌کنید؟ همه‌ی ما نسبت به دیگران احساس شفقت داریم. اما افرادی که طرح‌واره‌ی قربانی‌کردنِ خود را پیش می‌گیرند، غالبا خود را مسئول رنج دیگران می‌دانند. اگر شما چنین شخصیتی داشته‌باشید، نیاز شدیدی برای رفع رنج و ناراحتی دیگران پیدا می‌کنید و اگر موفق نشوید، به‌خود بسیار سخت می‌گیرید، خودتان را سرزنش می‌کنید، از خود انتقاد می‌کنید و حتی خود را پست و حقیر می‌شمارید.
طرح‌واره‌ی قربانی‌کردن خویش، مانند سایر الگوها، غالبا ناشی از تجربه‌های دوران کودکی بوده و معمولا از زندگی در موقعیت‌هایی ناشی می‌شود که شما پیش از آنکه به سن مناسب رسیده‌باشید، مسئولیت زیادی برعهده‌تان گذاشته‌اند. مثلا به‌عنوان یک کودک، باید از یک فرد بزرگسال مانند والدین دارای اختلال جسمی و روانی مراقبت می‌کرده‌اید. این بارِ مسئولیتِ بسیار سنگینی بر دوش یک‌کودک است و او را به این باور می‌رساند که اگر مراقب پدر و مادرش نباشد، حالشان خوب نمی‌شود و او مقصر است. این الگو به‌مرور زمان تبدیل به نیاز شدید برای مراقبت از دیگران و احساس مسئولیت نسبت به آن‌ها می‌شود.
اکثر افراد بزرگ‌سالی که به این طرح‌واره دچارند، برای دنبال‌کردن نیازهای خود، احساس گناه و خودخواه‌بودن می‌کنند. با «نه گفتن» مشکل دارند. وقتی کسی می‌خواهد به آن‌ها کمک کند، معذب می‌شوند. می‌دانند دیگران از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند، اما توان مقابله ندارند. همواره ناراضی هستند، چون نیازهایشان برطرف نمی‌شوند. آن‌ها با قربانی‌کردن زمان و تلاش خود، متوجه می‌شوند که زمان درحال گذر است اما زندگی نکرده‌اند و استراحت، سرگرمی یا رضایت فردی ندارند. مهم‌تر از همه، نیازهای عاطفی‌شان نادیده گرفته می‌شوند.
اگر شما نیز با چنین مسائلی مواجه هستید، برای مقابله با محدودیت‌هایی که این طرح‌واره ایجاد کرده، باید آن ابعادی از زندگی که نیازی به حضور شما نبوده اما برای رضایتِ خاطر خودتان کاری کرده‌اید را بشناسید. سعی‌کنید این‌گونه موقعیت‌ها را محدودتر کنید تا اوقات فراغت بیشتری داشته باشید. از کارهایی که دوست داشته‌اید انجام دهید اما آن‌ها را به‌تعویق انداخته‌اید، فهرستی تهیه و برای تحقق آن‌ها در آینده برنامه‌ریزی کنید. به‌خودتان یادآوری کنید که برای جلب عشق و رضایتمندی، نیاز نیست همیشه خودتان را قربانی کنید. شما لیاقت همه‌چیز را دارید، به‌جز اینکه لازم باشد خودتان را تحقیر کنید.
درباره‌ی معنای زندگی مطالعه کنید و بنویسید. خودتان را در موقعیت‌هایی قرار دهید که از شما انسان خوبی می‌سازند و درعین‌حال، مراقب خودتان هم باشید و گاهی اوقات کمک دیگران را بپذیرید. برای دفاع از حق خودتان، زمانی که احساس می‌کنید از شما سوءاستفاده می‌شود، تمرین کنید. با قدم‌های کوچک شروع کنید و اوج بگیرید.



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸روز به خیر ☀️

اگه نمی تونی کارهای بزرگ انجام بدی، کارهای کوچیک رو به شیوه ای عالی انجام بده.


@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸‏تیرگان بر ایرانیان فرخنده باد.☀️

در چنین روزی، آرش کمان‌گیر -بزرگ‌ترین تیرانداز در اسطوره‌های ایرانی- از بالای کوه «اَیریوخْشَئوثه»، تیری را به‌سوی کوه «خْوَنْوَنْت» پرتاب کرد و مرز میان ایران و توران تعیین شد.




@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸سلامت جسم 🌿


▫️کند کردن پیری مغز

اسیدهای چرب امگا 3 اجزای جدایی ناپذیر غشای سلولی مغز هستند.
- دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند.
- سالمون، گردو، کتان و دانه چیا به کاهش خطر زوال عقل مرتبط با افزایش سن کمک می کند.

آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C و E نقش بسزایی در محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو دارند.
-غذاهای غنی از این ویتامین ها مانند مرکبات، انواع توت ها، آجیل و سبزیجات برگ سبز به سلامت مغز کمک می کنند.

ویتامین های B برای عملکردهای مختلف مغز از جمله سنتز انتقال دهنده های عصبی و حفظ پوشش محافظ رشته های عصبی ضروری هستند.
- در موز، سیب زمینی، سبزیجات برگ دار، لوبیا و گوشت یافت می شود.


@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸سلامت روان 🧠


▫️چیزهایی در مورد اراده که نمی‌دانیم


فرضیه‌ای وجود دارد که بر اساس آن اراده با منابع محدودی از انرژی روانی در ارتباط است و زمانی که این انرژی تمام می‌شود، شما ممکن است کنترل خود را از دست بدهید. این تئوری می‌تواند بیشتر شکست‌های ما را توجیه کند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اکثر ما درباره اراده اشتباه فکر می‌کنیم.
در این تحقیق، به افراد شرکت‌کننده برای رفع خستگی شربت بسیار شیرینی تعارف کرده و به بررسی واکنش آن‌ها پرداختند. این قند موجود در شربت نبود، بلکه اعتقاد شرکت‌کنندگان به تاثیر شربت بود که موجب انرژی گرفتن آن‌ها شده بود. یعنی افکار سرکوب‌کننده خود فرد – و نه محدودیت‌های بیولوژیک وی – مهم‌ترین عاملی است که مانع کسب موفقیتش می‌شود.
توجه به ارتباط بین خُلق و خو و نیروی اراده تاثیر عمیقی بر شیوه تمرکز ما می‌گذارد. اگر برای یک کودک اسباب بازی نخرید، اوقات تلخی می‌کند اما وقتی بزرگ‌تر می‌شود خودش را کنترل کرده و یاد می‌گیرد که چگونه احساسات بد را پشت سر بگذارد. به همین ترتیب وقتی باید کار دشواری را به سرانجام برسانیم، بهتر و مفیدتر است که فکر کنیم فقدان انگیزه فقط یک احساس موقت است تا اینکه به خودمان بگوییم از پا درآمده‌ایم و به استراحت نیاز داریم.


اما گاهی فقدان انگیزه مشکل موقتی نیست. در واقع احساسات، راهکار بدن ما برای انتقال اطلاعاتی هستند که ممکن است ضمیر خودآگاه ما آن‌ها را فراموش کرده باشد. اگر فقدان انرژی روانی به یک مشکل مزمن تبدیل شده باشد، باید به اراده خود نیز مانند احساساتمان گوش فرادهیم تا راهی پیدا کنیم که کارهایی که دوست نداریم را انجام ندهیم. حرف‌هایی که به خودمان می‌زنیم اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند. وقتی به خودمان برچسب یک فرد بی‌اراده را می‌زنیم، در واقع کنترل خود را از دست می‌دهیم. به‌جای اینکه به خودمان بگوییم شکست خورده‌ایم باید در مواجهه با موانع با خودمان با مهربانی حرف بزنیم و عشق بورزیم. در غیر این صورت کمتر می‌توانیم به اهدافمان برسیم.


@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸برشی از کتاب 📝

اگر بخواهید در زندگی به زور کسی یا چیزی را بدست بیاورید، نشانه ی آن است که آن شخص یا آن چیز موهبت شما نیست.


📕 چشم دل گشا
✍🏻 کاترین پاندر



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸‏عاشق بودن دشوار است، مثل با شرف بودن.

(لرستان زیبا )


@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸نکته 📌


▫️آیا سواد رابطه داریم؟سواد رابطه یعنی:

مسئولیت پذیری در رابطه

بیان حرف‌ها بدون توهین و تحقیر

دادن آزادی‌های فردی و مجاز به همدیگر

دنبال تغییر دادن طرف مقابل نیستی بلکه او را همانطور که هست می‌پذیری

استفاده نکردن از نقاط ضعف طرف مقابل برای رسیدن به مقاصد خود



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸ما به ندرت درباره‌ی آنچه که داریم فکر می‌کنیم، در حالی که پیوسته در اندیشه‌ی چیزهایی هستیم که نداریم...!


آرتور شوپنهاور



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸سلامت جسم 🌿


▫️چگونه بفهمیم اضافه‌وزن داریم؟

اضافه‌وزن و چاقی یکی از مشکلات شایع و تهدیدکننده سلامتی است. طبق آخرین آمار در ایران 30درصد مردان اضافه‌وزن دارند‌، 4.7درصد چاق هستند و 1.7درصد از چاقی مفرط رنج می‌برند.
41درصد افراد مبتلا به کلسترول بالا و 60درصد دیگر افراد هیچ فعالیت فیزیکی در طول روز ندارند.
طبق تعریف «چاقی» تجمع غیرطبیعی چربی در بدن است وقتی بین دریافت و مصرف انرژی تعادل برقرار نشود و دریافت بالاتر از مصرف باشد، مازاد آن به‌صورت گرانول‌های چربی در سلول‌های بدن ذخیره شده و مابقی وارد گردش خون ‌‌می‌شود و فرد به‌تدریج مبتلا به اضافه‌وزن‌، چاقی و افزایش کلسترول خون خواهد شد.
برای تعیین میزان چاقی یا اضافه‌وزن افراد بعد از 18سالگی شاخصی به نام BMI یا نمایه توده بدنی وجود دارد که در تمام دنیا تعریف شده است و فرمول آن به این صورت است: «وزن به کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر»
همچنین سازمان جهانی بهداشت عددی را برای چاقی شکمی ‌‌تعریف کرده است به این صورت که دور کمر بالای 88 سانتی‌متر در خانم‌ها و بالای 102سانتی‌متر در آقایان نشان‌دهنده چاقی شکمی ‌است، اما فرمول بالا مورد اعتماد‌تر ‌‌است.



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸روزتون به خیر ☀️


کار درست رو انجام بده، حتی زمانی که هیچ کس نگاه نمیکنه.



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸نکته 📌

▫️ عادت اشتباهی که شاد بودن را از شما گرفته و منجر به ناراحتی می‌شوند

🔴 سرکوب احساسات
🟡 درگیر شدن با تکنولوژی
🟢 خرج کردن زیاد
🟣 انتظار برای آینده
🟠 مبارزه با تغییر
⚪️ بدبینی
🔴 چشم‌ و هم‌چشمی
🟣 عدم پیشرفت
🟢 در خانه ماندن



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸سلامت محور 🌿

▫️چرا تنبیه موثر نیست؟

با تنبیه، بدرفتاری کودک تنها از دید تنبیه‌کننده مخفی می‌شود ولی در گنجینه رفتاری کودک باقی مانده و خاموش نمی‌شود. در تنبیه به کودک می‌گوییم چکار نکند در حالی که باید به او آموزش دهیم چکار کند.

والدین مجبور می‌شوند شدت تنبیه را به مرور افزایش دهند که به تدریج منجر به انزجار کودک از والدش می‌شود. با تنبیه، والدین نیز تنبیه خواهند شد چرا که خشم کودک برانگیخته می‌شود.

تنبیه آموزش پرخاشگری به کودک است.
تنبیه به خصوص تنبیه‌های جسمی هیچ وقت فراموش نمی‌شوند.



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸برشی از کتاب 📝

در زندگی دو موهبت وجود دارد : کتاب و دوست.
و این دو باید از لحاظ تعداد، دقیقاً عکس هم باشند. تعداد زیادی کتاب و عدۀ انگشت‌شماری دوست


📕 شهری بر لبه آسمان
الیف شافاک



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
🔸نوشتار درمانی


▫️زندگی خود را از نو بنویسید...!


روانشناس : زینب شاهدی



@movafaghiat

Site link :
https://movafaghiat.com/
2024/10/04 21:19:04
Back to Top
HTML Embed Code: