Telegram Web Link
غرب بازنده جنگ اوکراین

دکتر معصومه محمدی

با توجه به اینکه تهاجم روسیه در سومین سال خود قرار دارد، نشانه هایی وجود دارد که رهبران غربی و متحدان اروپایی آنها در تلاش برای بازنده جلوه دادن روسیه در بحران اوکراین هستند. بحرانی که نه تنها دامنگیر اوکراین بلکه به نوعی تغییر دهنده نظم نوین جهانی قلمداد می شود. با این حال آنچه حائز اهمیت است توجه به نتیجه و عاقبت بحران اوکراین است. از دید بسیاری از تحلیلگران اوکراین با توجه به حمایت های غرب و متحدان اروپایی پیروز میدان و از دیدگاه برخی دیگر روسیه برنده جنگ اوکراین است.....

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/ukrainwest2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_محیط_زیست


🌍5 ژوئن،روز جهانی محیط زیست


🔹 موضوع سال 2024: "احیای زمین‌های کشاورزی، بیابان‌زدایی و مقابله با خشکسالی"


🌏روز جهانی محیط زیست World Environment Day هر سال در ۵ ژوئن (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) برای محافظت از طبیعت و تلاش برای کاهش آلودگی و بهبود شرایط محیطی گرامی داشته می‌شود. شعار روز جهانی محیط‌ زیست ۲۰۲۴ با عنوان «زمین ما، آینده ما» بر موضوع «احیای زمین‌های کشاورزی، بیابان‌زدایی و مقابله با خشکسالی» تمرکز دارد.

ادامه در لینک زیر :


https://imna.ir/x8tBP



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روایت «هیل» از موقعیت «حساس» بایدن برای انتخابات ۲۰۲۴ در بحبوحه جنگ غزه

▫️ایرنا

تارنمای «هیل» امروز (چهارشنبه) نوشت: «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در مورد موضوعی که امیدها برای پیروزی مجدد او در انتخابات ۲۰۲۴ را تهدید می‌کند، با برهه زمانی حساسی مواجه شده و آن مساله « «جنگ در غزه» است.

این رسانه آمریکایی نوشت: فشارها برای آتش‌بس در نوار غزه می‌تواند سرنوشت جو بایدن را در سال ۲۰۲۴ تعیین کند. بایدن تمام تلاش خود را برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای میان اسرائیل و حماس گذاشته است که به گفته او می‌تواند به توقف دائمی درگیری‌ها منجر شود.«هیل» با اشاره به اینکه «با این حال به دلایل زیادی این راهکاری پرخطر است»، افزود: بایدن گرفتار جریان‌های سیاسی مخالف خطرناکی شده است.

بر اساس این گزارش، چپ‌ها از او می‌خواهند که محدودیت‌های بسیار بیشتری را بر اسرائیل اعمال کند. اما دموکرات‌های حامی اسرائیل نسبت به هرگونه کاهش حمایت آمریکا [از رژیم صهیونیستی] محتاط هستند و جمهوری‌خواهان مشتاق هستند که او [بایدن] را به عنوان فرد «علاقه‌مند به ترور» محکوم کنند.

نظرسنجی هاروارد «CAPS/Harris» در ماه گذشته میلادی نشان داد که تنها ۳۶ درصد از رای دهندگان آمریکایی مدیریت بایدن را در جنگ غزه تایید می‌کنند که کمترین میزان رضایت از او تاکنون بوده است.نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رای دهندگان جوان ترقی‌خواه به طور ویژه از سیاست‌های بایدن در غزه ناراضی هستند.این رسانه آمریکایی افزود: از آنجایی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر [رژیم] اسرائیل برای سخنرانی در کنگره آمریکا به واشنگتن دعوت شده است، ترقی‌خواهان آمریکا به طور قطعی به این دیدار یک رهبر خارجی که متهم به جنایات جنگی است، اعتراض خواهند کرد.

حتی بایدن در مصاحبه جدیدی با مجله «تایم» که روز گذشته (سه‌شنبه) منتشر شد، اشاره کرد که نتانیاهو می‌تواند جنگ در غزه را به خاطر منافع سیاسی خود طولانی کند.«هیل» با اشاره به بیش از ۳۶ هزار فلسطینی شهید در پی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، نوشت: تلفات انسانی این جنگ فاجعه‌بار است. همچنین حدود ۸۰ درصد از جمعیت غزه آواره شده‌اند و این یک بحران انسانی بی‌رحمانه است. همه این‌ موضوعات بایدن را در موقعیت سختی قرار می‌دهد.

جو بایدن جمعه (۱۱ خرداد) اعلام کرد که رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرده و از طرفین خواست این فرصت را از دست نداده و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.بر اساس این طرح مورد ادعای بایدن، ابتدا یک آتش‌بس ۶ هفته‌ای برقرار خواهد شد که در این بازه زمانی جنبش حماس و رژیم صهیونیستی برای یافتن راهی برای پایان جنگ مذاکره خواهند کرد. با این‌ حال، اگر مذاکرات بیشتر از ۶ هفته به طول بینجامد، آتش‌بس موقت تا زمان حصول یک توافق نهایی برای پایان جنگ، تمدید خواهد شد.

رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که مرحله اول این طرح سه مرحله‌ای رژیم صهیونیستی که ادعا می‌کند تحویل جنبش حماس شده است، شامل آتش‌بس کامل، خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نواحی پرجمعیت در نوار غزه، آزادی برخی از اسیران و تحویل اجساد برخی از اسیران، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به منازل خود در نوار غزه و افزایش کمک‌های انسانی می‌شود.همچنین مرحله دوم این طرح نیز شامل پایان دائمی خصومت‌ها، تعامل برای آزادی اسیران باقی‌مانده و خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نوار غزه است.

این طرح در مرحله سوم نیز شامل طرح عمده برای بازسازی نوار غزه و تحویل اجساد اسیران به خانواده‌هایشان است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️مودی با تبلیغ آرمان‌های هندوئیسم به دنبال کسب کرسی‌های بیشتر بود/ گفتمان غالب بیشتر به سمت طبقه لیبرال هند سوق پیدا کرد

▫️ایلنا

"ماشاالله شاکری"، سفیر سابق ایران در پاکستان با اشاره به اعلام نتایج انتخابات سراسری هند در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بر خلاف آنچه رسانه‌های همسو با حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به انضمام شبکه‌های اجتماعی در هند تبلیغ کردند، نارندا مودی نتوانست شعارهای تبلیغات انتخاباتی را تحقق بخشد. به‌رغم تبلیغات گسترده‌ای که صورت گرفته بود، میزان آرای ائتلاف منتسب به وی (NDT) کمتر از میزان مدنظر آنها رقم خورد. موج سازی در جامعه هند از سوی رسانه‌های همسو با مودی، باورمندان به مکتب هندوئیسم را به سمت خود جذب کرد و در مقابل مسلمانان این کشور به حاشیه رانده شدند و یک نوع شکاف اجتماعی را به وجود آورد تا بتواند رأی اکثریت جامعه هند را به نفع خود مهندسی و کسب کند. مودی سعی کرد با تحریک جامعه هندو مذهب و تبلیغ آرمانهای هندوئیسم به سمت کسب ۴۰۰ از ۵۴۳ کرسی پارلمان هند گام بردارد اما این اتفاق رخ نداد.

وی ادامه داد: اگر ائتلاف یاد شده می‌توانست به اهداف از پیش تعیین‌شده برسد، گام بعدی آنها  تغییر قانون اساسی بر اساس منویات حزبی بود اما در خروجی صندوق‌های رای توانستند ۲۹۲ کرسی پارلمان هند را کسب کنند. در مقابل ائتلاف ایندیا (INDIA) هم ۲۳۳ کرسی را کسب کرد و در نهایت باید گفت که این ائتلاف هم از کسب این آرا شگفت‌زده شده است. این در حالیست که مودی به هیچ وجه فکر نمی‌کرد که تعداد کرسی‌های حزب تا این اندازه کاهش پیدا کند. وی به دنبال آراء بیشتر در انتخابات بود اما اینکه چه اتفاقی رخ خواهد داد همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در چشم‌انداز کلی به نظر می‌رسد که درون حزب بهاراتیا جاناتا اختلافات زیادی وجود دارد که این مسأله موجب می‌شود تا ائتلافی شکننده شکل بگیرد. در این رهگذر جدایی بعضی از احزاب کوچک ائتلاف، دور از انتظار نیست. حتی بنا به نظر برخی از کارشناسان ممکن است دولت آتی نتواند دوره قانونی خود را طی کند.

این کارشناس مسائل شبه‌قاره تصریح کرد: به هر ترتیب ائتلاف فعلی در هند شکننده است و در این راستا نارندا مودی هم ممکن است با مشکلات زیادی در داخل روبه‌رو شود. این ناکامی حزبی که ناشی از آرای صندوق‌های رای بوده را نمی‌توان یک نوع انتقام انتخاباتی از مودی دانست، بلکه بی‌تفاوتی مردم به آرمان‌هایی بوده که او آنها را در پیش گرفته است. واقعیت این است که مودی نتوانست نان شب مردم را آنگونه که شعار داده بود، فراهم کند. اگرچه مسلمانان در این سال‌ها به حاشیه رانده شدند اما در میان هندوها هم ما شاهد آن هستیم که گفتمان وی بیشتر به سمت طبقه لیبرال سوق پیدا کرد و در این راستا طبقه متوسط و پایین‌دست هند از وی چندان راضی نیستند.

وی افزود: مسأله دیگر این است که هند از زمان استقلال در زمان گاندی اصلی‌ترین افتخار خود را بر این اساس پایه گذاشته بود که بزرگ‌ترین دموکراسی سکولار جهان به شمار می‌رود ولی این روند طی چند وقت گذشته به سمت هندوئیسم متمایل شد و آنچه گاندی بنیان گذاشت و نهرو ادامه داد، توسط مودی مخدوش شد و حتی فکر می‌کنم که در داخل ائتلاف ملی دموکراتیک (NDA) هم می‌توان یک شکاف مشخص را حس کرد. روشنفکران هند هم در رفتار سیاسی مودی گزاره‌هایی را مشاهده کردند که مانند گذشته نبوده و منتقد وی شدند. از سوی دیگر نارندا مودی بعد از انتخابات ۲۰۱۹ در مورد کشمیر یک موضع نامناسب اتخاذ کرد که پاکستان و تا اندازه‌ای چین نیز از این اقدام عصبانی شدند و این نکته از سوی آشنایان به مسأله کشمیر قابل درک است.

شاکری در پایان خاطرنشان کرد: به همین جهت باید گفت که رفتار حزب بهاراتیا جاناتا طی سال‌های اخیر باعث تنش‌های منطقه‌ای شده است. نکته آخر اینکه هند به صورت بی‌حد و اندازه در این سال‌ها به اسرائیل نزدیک شد و حتی نارندا مودی عملیات طوفان الاقصی را یک حرکت تروریستی دانست و از تل‌آویو به صورت تمام‌قد در این پرونده حمایت کرد. این موضع و این حد از حمایت به نفع اسرائیل و آن هم توسط مودی باعث شد که واکنش‌های زیادی علیه وی عیان شود اما به هر ترتیب او و حزب بهاراتیا جاناتا به دلیل مواضع اتخاذ شده باعث شد که هم در داخل و هم در عرصه منطقه‌ای با انتقادهای زیادی روبه‌رو شود؛ به عبارتی دیگر سیاست‌های داخلی و خارجی حزب بهاراتیا جاناتا با کاهش مقبولیت روبه‌رو شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️مطهرنیا: لبه‌های اصطکاک ایران با آژانس فعال‌تر شده است/ به دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه هستند

▫️خبرآنلاین /مهسا مژدهی

#بخش_اول

 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اقدامی که تهران آن را کاملا سیاسی می‌داند، عصر چهارشنبه قطعنامه‌ای را علیه ایران تصویب کرد. قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی عضو برجام درباره برنامه هسته‌ای ایران روز چهارشنبه با ۲۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد. این قطعنامه را سه کشور اروپایی، یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان تنظیم کرده بودند و در ایران خواسته شده تا درباره ذرات اورانیوم کشف‌شده در ۲ سایت توضیح دهد، همکاری با آژانس را بهبود ببخشد و از تصمیم خود برای لغو انتصاب بازرسان باتجربه آژانس بازگردد. در هفته‌های قبل رسانه‌های آمریکایی مدعی شده بودند که این کشور از اروپایی‌ها خواسته تا سراغ قطعنامه‌ای علیه ایران نروند. اما در نهایت روز چهارشنبه این کشور اعلام کرد که با تروئیکای اروپایی همکاری خواهد کرد. در واکنش به این اتفاق سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به قطعنامه غیرسازنده انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای حکام هشدار داد که مسئولیت عواقب منفی این رفتار بر فضای مثبت مورد نیاز در تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر عهده سه کشور اروپایی است.

مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرآنلاین  در مورد اینکه ایران تعهدات خودش را آنطور که اروپایی‌ها مدعی هستند در زمینه هسته‌ای کاهش داده یا نه، می‌گوید: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که در نظر دارد تعهدات خود را کاهش دهد. رئیس سازمان انرژی اتمی اخیرا اعلام کرد که با توجه به فشارهای بین‌المللی که بر ایران از سوی شورای حکام و طرف‌های دیگر برجام وارد می‌آید، ایران در نظر دارد تعهدات بین‌المللی خود را کاهش دهد. آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اعلام کرده که تهران به پادمان هسته‌ای و تعهدات خود به ارائه گزارش در مورد مسائل باقی‌مانده عمل نکرده است. گروسی اخیرا گفته امید دارد که در دولت جدید همکاری‌های بیشتری با تهران داشته باشد. اما سه کشور اروپایی در پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در ارتباط با ایران به شورای حکام ارائه داده‌اند می‌گویند ایران به هیچ‌وجه به تعهدات خود پایبند نبوده و در حال خرید زمان است. آمریکایی‌ها در این زمینه با توجه به مذاکرات غیرمستقیمی که با تهران و جدا از کشورهای اروپایی انجام می‌دهند، تلاش کرد تا قطعنامه در سطح شورای حکام در مرحله اول مطرح نشود. اما با هماهنگی‌هایی که کشورهای اروپایی با امریکا داشتند، آنها هم در صحن شورای حکام با تروئیکای اروپا در ارتباط با فشار بیشتر بر تهران از طریق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همراهی کردند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️مطهرنیا: لبه‌های اصطکاک ایران با آژانس فعال‌تر شده است/ به دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه هستند

▫️خبرآنلاین /مهسا مژدهی

#بخش_پایانی

او ادامه داد: ایران معتقد است که طرف مقابل در توافقنامه ۵+۱ یعنی کشورهای اروپایی و امریکا به تعهدات خود عمل نکردند و فشارهایی را بر ایران اعمال کردند. دولت انقلابی مرحوم رئیسی با گفتمانی که بر آن حاکم بود زمینه‌های ایجاد نوعی حرکت فعال در جهت فشار آوردن بر آژانس را آغاز کرد. مذاکرات وین در ارتباط با احیای برجام با شکست روبه‌رو شد و باقری کنی به تهران بازگشت و تیم دولت سیزدهم نتوانست با دیپلماسی که آن را فعال می‌خواند و می‌گفت می‌تواند منجر به برداشتن بخش عمده‌ای از تحریم ‌ها شود، تحریم‌ها را کاهش دهد.مطهرنیا توضیح داد: ایران کاهش تعهدات هسته‌ای خود را به‌طبع در مقابل با فشارهایی که درچارچوب برجام می‌آمد در دستور کار قرار داد و در چند مرحله تلاش کرد تا محدودسازی بازرسی از نقاط هدف آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را در دستور کار قرار دهد. اکنون لبه‌های اصطکاک تهران با آژانس فعال‌تر شده است و تروئیکا درحال زمینه‌سازی برای فعال کردن مکانیسم ماشه هستند.

او در پاسخ به اینکه نوع فشارها بر ایران از چه نوع است، گفت: اگر یکی از طرف‌ها اعلام کند طرف دیگری به تعهداتش عمل نکرده است و در مسیر کارشناسی مورد توافق قرار گیرد، با توجه به آرائی که اروپایی‌ها و امریکا دارند، هر کدام می‌توانند درخواست را ارائه داده و با هماهنگی با طرف‌های دیگر ایران را تحت فشار قرار دهند. اخیرا ایران به همراه روسیه و چین بیانیه مشترک در زمینه عمل طرف‌های مقابل به تعهدات برجامی منتشر کردند که نشان می‌دهد آنها هم در حال ایجاد جبهه‌ای واحد در صورت ادامه فشارها از طریق آژانس بر ایران هستند. ما اکنون با جبهه متحد سه کشور اروپایی و آمریکا از یک سو و سه کشور درواقع آسیایی یعنی ایران و چین و روسیه در برابر آنها روبه‌رو هستیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد همراهی نهایی آمریکا با تروئیکای اروپایی برخلاف آنچه رسانه‌های غربی مدعی بودند؛ می‌گوید: اصل قضایا در این مساله امریکا بود. با وجود همه چالش‌هایی که این کشور اکنون دارد، هنوز ابرقدرت است. در مذاکرات هسته‌ای کشورهای ۵+۱ به غیر از امریکا با نمایندگان ایران صحبت می‌کردند اما در نهایت مجبور بودند هماهنگی را با نماینده امریکایی در هتل دیگری انجام دهند. این عملا نشان داد جایگاه امریکایی‌ها محکم است. بایدن می‌خواست از برگ ایران در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کند که البته این فرصت دیگر برای او وجود ندارد. انتخابات در امریکا نزدیک است و به‌نظر می‌رسد که رسیدن به توافقی با ایران مشکل خواهد بود. بین امریکایی‌ها و اروپایی‌ها اگر چه وحدت عمل وجود دارد اما نوعی رقابت هم وجود دارد. اما این رقابت به حدی نیست که اروپا بخواهد متحد اصلی خود یعنی امریکا یا امریکا اروپا را به‌عنوان متحد خود نادیده بگیرند یا از خود برانند. میزان هماهنگی بین آنها بیش از رقابت‌هایی است که در این زمینه وجود دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
«انا لله و انا الیه راجعون»

▪️درگذشت دکتر علیرضا ازغندی استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی را به خانواده گرامی و تمامی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران عرصه علم سیاست و روابط بین الملل تسلیت عرض می نماییم. روحشان شاد، یادش گرامی.


هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
مصاحبه بنیاد کوربر آلمان با حسین موسویان:
https://koerber-stiftung.de/projekte/the-berlin-pulse/interview-hossein-mousavian/

ایران، آمریکا و اسراییل همه بازنده هستند : ادامه روند تحریم ها به هسته ای شدن ایران ختم خواهد شد

بخش اول

• وزیر خارجه آلمان دیدگاه‌های افراطی دارد. با این سیاستها، برلین جایگاه خود را بعنوان یک بازیگر اصلی در ایجاد صلح‌ و امنیت از دست داده است.
• سیاست جاری آمریکا و اروپا مبنی بر تحریم‌های بیشتر علیه ایران، راه حل نیستند، تنها راه دیپلماسی است.
• دلیل اصلی حملات جنگ طلبها علیه من، فعالیت هایم درجهت صلح بین ایران و همسایگانش، ایالات متحده و اتحادیه اروپاست
توضیح بنیاد کوربر: از زمان تأسیس خود، بنیاد Körber به گفتگو متعهد بوده است، بر اساس شعار بنیانگذار ما، کورت آ. کوربر «با یکدیگر صحبت کنیم، نه درباره یکدیگر». هدف ما بررسی زمینه‌های اقدام سیاسی و کمک به تفاهم بین‌المللی، به‌ویژه در زمان‌های بحران حاد و درگیری است. حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل و بحران هسته‌ای ایران، نگرانی‌هایی را در مورد تشدید بیشتر تنش‌ها وخطر بی‌ثباتی منطقه‌ای برانگیخته است. در همین حال، هیچ پایانی برای جنگ اسرائیل علیه حماس که ناشی از کشتار حماس علیه غیرنظامیان اسرائیلی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بود، دیده نمی‌شود. وضعیت فاجعه‌بار انسانی در غزه روز به روز بدتر می‌شود. چرا حسین موسویان، متخصص امنیت خاورمیانه و سیاست هسته‌ای در دانشگاه پرینستون و دیپلمات سابق ایرانی، هنوز به دیپلماسی برای منطقه‌ای در آستانه بحران اعتقاد دارد.
متن مصاحبه:
بنیاد کوربر: آقای موسویان، رئیس‌جمهور ایران ابراهیم رئیسی در یک سانحه سقوط هلیکوپتر جان خود را از دست داد. این حادثه چه تاثیری درتغییرات خط مشی سیاسی ایران دارد؟
موسویان: من فکر نمی‌کنم که تغییرات عمده‌ای در سیاست‌های داخلی و خارجی ایران رخ دهد. رهبر عالی انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای، اعلام کرده‌اند که ایران به همان سیاست‌های دوران رئیس‌جمهور رئیسی ادامه خواهد داد. با این وجود شاید رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده بین اصولگرایان رادیکال و اصولگرایان معتدل باشد. پیروزی اصولگرایان معتدل می‌تواند تنش‌ها بین ایران و غرب را کاهش دهد.
بنیاد کوربر: شما به دلیل اختلاف با رژیم در ایران زندانی شدید. چه اشتباهی مرتکب شده‌اید؟
موسویان: من در سال 1386 درایران بازداشت و زندانی و به جاسوسی برای غرب متهم شدم. اگرچه در نهایت از اتهامات تبرئه شدم، اما دادگاه مرا به دو سال حبس تعلیقی و پنج سال محرومیت از پست دیپلماتیک محکوم کرد، زیرا با سیاست خارجی رئیس‌جمهور آقای احمدی‌نژاد، به‌ویژه سیاست هسته‌ای او، مخالف بودم. آقای احمدی‌نژاد تلاش کرد مرا از وزارت امور خارجه حذف کند. به همین دلیل در سال ۲۰۰۹ مجبور به مهاجرت شدم. منتهی باز هم دوسال قبل یعنی در سال ۲۰۲۲، دادگاه دیگری مرا به ۱۱ ماه حبس محکوم کرد. به همین دلیل حتی نتوانستم در مراسم تشییع جنازه پدرم شرکت کنم.
بنیاد کوربر: پس از ترک ایران، کار علمی خود را در دانشگاه پرینستون آمریکا آغاز کردید. اکنون برخی از اپوزیسیون ایران خواستار اخراج شما به دلیل ارتباطات شما با رژیم ایران هستند. چرا آنها می‌خواهند شما از دانشگاه پرینستون اخراج شوید؟
موسویان: تمرکز من در مدت کار آکادمیک در دانشگاه پرینستون بر چگونگی حل صلح آمیز بحران هسته‌ای ایران، کاهش تنش‌ها بین ایالات متحده و ایران، و برقراری صلح در کل منطقه بوده است. اما نیروهایی وجود دارند که با چنین دیدگاه‌هایی مخالفند. به همین دلیل در طول ۱۵ سال کارم در پرینستون به طور مداوم مورد حمله قرار گرفتم. واقعیت این است که نیروهای جنگ‌طلب، از جمله برخی از اپوزیسیون ایرانی در خارج، خواهان جنگ و تحریم علیه ایران هستند. به همین دلیل است که به من حمله می‌کنند.

بنیاد کوربر: این افراد همچنین شما را متهم به دخالت در تروررستوران میکونوس برلین و ۲۴ ایرانی در اروپا در زمان سفارت شما در آلمان می‌کنند.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مصاحبه بنیاد کوربر آلمان با حسین موسویان:
https://koerber-stiftung.de/projekte/the-berlin-pulse/interview-hossein-mousavian/

ایران، آمریکا و اسراییل همه بازنده هستند : ادامه روند تحریم ها به هسته ای شدن ایران ختم خواهد شد
بخش پایانی
موسویان: رای ۳۹۸ صفحه‌ای دادگاه برلین (Kammergericht) که در آوریل ۱۹۹۷ صادر شد، منتشر شده و در دسترس عموم است و هر کسی می‌تواند آن را بخواند. در این رای هیچ اتهامی علیه من وجود ندارد. دولتهای آلمان و اروپا می‌دانند که من هرگز در چنین اموراتی دخیل نبوده‌ام. تمام تلاش‌های من برای بهبود روابط ایران و اتحادیه اروپا بوده است. اکنون برخی از رادیکال‌ها در ایران مرا به مزدوری غرب متهم میکنند و جنگ‌طلبان در ایالات متحده مرا به عنوان مزدوری دولت ایران متهم می‌کنند. هر دو اشتباه می‌کنند.
بنیاد کوربر: چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهید؟
موسویان: من سعی می‌کنم به کار خود ادامه دهم. کتاب‌ها، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های من همگی درباره صلح هستند زیرا من خواهان صلح بین ایران و همسایگانش، ایالات متحده و اتحادیه اروپا هستم.

بنیاد کوربر: به نظر می‌رسد حماس در غزه شکست خواهد خورد، در حالی که روابط ایران و ایالات متحده بسیار پرتنش است.آیا زمان بدی برای صلح نیست؟
موسویان: من فکر نمی‌کنم اسرائیل بتواند حماس را شکست دهد. حماس یک گروه نیست، بلکه یک مکتب فکری متشکل از میلیون‌ها فلسطینی است. با حمله ایران با صدها پهپاد و موشک به اسرائیل، تصور امنیت آهنین اسرائیل فرو ریخت. به همین دلیل فکر می‌کنم نتانیاهو با حمله به کنسولگری ایران در دمشق اشتباه بزرگی مرتکب شد.
بنیاد کوربر: وزیر خارجه آلمان آنالنا بربوک مخالف است. او می‌گوید ایران با حمله به اسرائیل اشتباه محاسباتی کرده و تحریم‌های بیشتری علیه خود آورده است.
موسویان: من فکر می‌کنم وزیر خارجه آلمان در برخی مسائل سیاست خارجی دیدگاه‌های افراطی دارد. من همیشه معتقد بوده‌ام که آلمان وزن و پتانسیل لازم را برای ایجاد صلح بین کشورهای مسلمان و غرب دارد. اما برلین با سیاست خارجی فعلی ، خود را از ایفاء نقش یک بازیگر اصلی در صلح‌سازی محروم کرده است.
بنیاد کوربر: نظرسنجی The Berlin Pulse ما نشان می‌دهد که آلمانی‌ها ترجیح می‌دهند از درگیری‌های بین‌المللی، خودداری کنند. آیا انتظار زیادی از آلمان دارید؟
موسویان: این بستگی به درک شما از خواست مردم آلمان راجع به خودداری در درگیریهای بین المللی دارد. فکر می‌کنم آلمانی‌ها ترجیح می‌دهند در افزایش خصومت‌ها و حمایت از جنگ‌ها و تحریم‌ها دخالت نکنند. اما اگر آلمان بتواند در ایجاد صلح پیشگام باشد چه؟ آیا اکثرین مردم آلمان باز هم مخالفند؟
بنیاد کوربر: شما در سال ۲۰۰۵ از تیم مذاکره هسته‌ای ایران خارج شدید، زمانی که محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور شد. چه اتفاقی افتاد؟
موسویان: بعد از آن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل رفت وتحریمهای بین المللی علیه ایران اعمال شد و ارزش پول ملی ایران به طور چشمگیری کاهش یافت و تورم به ۴۰ درصد رسید. این باعث شد آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها فکر کنند که ایران تحت فشار تسلیم خواهد شد. اما ایران واکنش متفاوتی نشان داد. ایران سطح و ظرفیت برنامه هسته‌ای خود را افزایش داد به طوری که در سال ۲۰۱۳ تعداد ماه‌هایی که ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای (زمان گریز هسته ای) نیاز داشت به دو ماه کاهش یافت.
بیناد کوربر: سپس توافق هسته‌ای ایران توافق شد که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد. آیا تحریم‌ها همیشه منجر به افزایش قابلیت‌های هسته‌ای می‌شوند؟
موسویان: واقعیت این است که تحریم‌ها نیز دلیلی بود که ایران در سال ۲۰۱۳ مذاکرات جدی تر درباره توافق هسته‌ای انجام داد. اما از سوی دیگر، غربیها هم متوجه شدند که ایران به زمان گریز هسته ای دو ماه برای ساخت سلاح هسته‌ای رسیده است. این باعث شد که غرب بفهمد اگر به تحریم‌های بیشتر ادامه دهند، ایران مقاومت خواهد کرد و ادامه این روند هم نهایتا به سلاح هسته‌ای ایران ختم خواهد شد. من معتقدم که سیاست جاری آمریکا و اروپا مبنی بر تحریم‌های بیشتر علیه ایران، نیز راه حل نیستند و تنها راه، دیپلماسی است.
بنیاد کوربر: اکنون ایران اعلام می‌کند که به ساخت سلاح‌های هسته‌ای نزدیک‌تر از همیشه است. شما دیپلماسی را پیشنهاد می‌دهید، حتی با وجود اینکه سیاستهای حاکمیتی ایران رادیکال‌تر شده است؟
موسویان: تحریم‌ها آسیب اقتصادی بزرگی به ایران وارد کرده‌اند، اما از سوی دیگر باعث شده‌اند که ایران سطح و ظرفیت برنامه هسته‌ای خود را افزایش دهد. شما به خروجی سیاست‌های تهدیدآمیز ایالات متحده، اسرائیل و اتحادیه اروپا نگاه کنید. چه کسی پیروز شد؟ همه بازنده بوده اند. هم آمریکا و غرب و اسرائیل با زنده بوده اند و هم ایران.
️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فارن افرز: حماس با جنگ زیر زمینی، اسرائیل را زمین‌گیر کرد

▫️ایسنا

مجله آمریکایی «فارن افرز» می‌نویسد: جنبش حماس با استفاده از تونل‌هایی که ساخته، رژیم صهیونیستی را در یک جنگ زیرزمینی به چالش کشیده و با استفاده از تکنیک‌هایی در این تونل‌ها نه تنها پیروزی را برای صهیونیست‌ها میسر نساخته، بلکه هزینه‌های سیاسی و دیپلماتیک را برای این رژیم به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، تونل‌هایی که جنبش حماس ایجاد کرده به کابوس نیروهای صهیونیستی بدل شده‌اند و این نیروها از ابتدای آغاز جنایاتشان در نوار غزه، درگیر تخریب این تونل‌ها بوده‌اند اما به‌رغم حملات گسترده آنها، رژیم اشغالگر تنها به ۲۰ درصد از شبکه تونل‌ها دست یافته و بیشتر تونل‌ها هیچ آسیبی ندیده‌اند.مجله آمریکایی «فارن افرز» در گزارشی با اشاره به تونل‌های حماس می‌نویسد: «از نظر جنگ تونلی، تنها جنگی که می‌توان با آن مقایسه کرد، جنگ‌جهانی اول است که در آن تعداد بیشماری از سربازان بریتانیایی و آلمانی در تلاش برای تخریب، مین‌گذاری، و حفر تونل جان خود را از دست دادند.»

این نشریه در ادامه گزارشش می‌نویسد: «توانمندی‌های حماس در این تونل‌ها، ارزیابی‌های اسرائیل را با مشکل مواجه کرده است. اسرائیل هرگز تصورش را هم نمی‌کرد که درگیر چنین جنگ زیرزمینی شود. هم‌چنین، جنگ در نوار غزه احتمالا به توسعه روش‌های جدید برای مقابله با این نوع جنگ منحصر به‌فرد کمک خواهد کرد.سیستم تونل‌های حماس بی‌شک توجه نظامیان و بازیگران دیگر را به خود جلب کرده است و همه آنها به میزان تاثیرگذاری تونل‌ها در پیشروی حماس اشاره می‌کنند.»

فارن افرز هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر که حماس بر اکثر موانع مربوط به جنگ زیرزمینی از جمله ارتباطات، سطح پایین اکسیژن، ترس از فضای محصور و دیگر موارد غلبه کرده است، این تاکتیک گسترش خواهد یافت زیرا استفاده خلاقانه حماس از زیر زمین، ارزش و ماهیت جنگ و رویارویی‌های نظامی را تغییر داده است.»این گزارش در ادامه با طرح قیاسی از جنگ اوکراین، به قدرت بالای حماس و نیروهای این جنبش اشاره می‌کند و می‌نویسد: «مردمی که در تونل‌های آزوف‌استال زندگی و مبارزه می‌کردند، نتوانستند بیش از ۲ ماه دوام بیاورند، اما اکنون مشاهده می‌کنیم که نیروهای حماس تقریبا هشت ماه است که در این تونل‌ها با امکانات پیشرفته‌ای که دارند، همچنان به بقای خود ادامه می‌دهند.»

فارن افرز ضمن تاکید بر برنامه‌ریزی دقیق حماس می‌افزاید: «شرایط در این تونل‌ها سخت است اما برنامه‌ریزی دقیق و چند ساله حماس نشان می‌دهد که با راه‌حل‌هایی می‌توان بر این شرایط سخت غلبه کرد.»این گزارش متذکر می‌شود که رژیم صهیونیستی پیامدهای جنگ زیرزمینی را دست‌کم گرفته و حماس هم از طرفی به عنوان بخشی از استراتژی‌اش به این تونل‌ها اتکا کرده است.فارن افرز در ادامه می‌نویسد: «حماس هم‌چنین به عنوان بخشی از استراتژی خود، جنگ تونلی را یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و راهبردی می‌داند که برای تضمین بقای زنجیره فرماندهی خود در جنگ طراحی کرده است، نه صرفا تاکتیکی برای مقابله با قابلیت‌های اطلاعاتی، نظارتی و جاسوسی اسرائیل.»

این رسانه آمریکایی در پایان تاکید می‌کند: «حتی تجهیزات پیشرفته اسرائیل هم نتوانست مانع حماس نسبت به گسترش تونل‌ها شود. حماس می‌دانست که شبکه تونل‌های گسترده‌اش در غزه عملیات اسرائیل را آهسته می‌سازد، برتری اسرائیل را کاهش می‌دهد، از رهبران ارشد حماس در غزه محافظت می‌کند و تلفات سنگینی برای اسرائیل به همراه دارد. درنتیجه، جنگ با فناوری پایین در غزه نتیجه داده و این موفقیتی است که جنگ تونلی را در هر جایی توسعه خواهد داد.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️درخواست‌های گروسی برای انجام نشدن مطرح می‌شوند/ اروپا تا زمان به نتیجه رساندن اقدامات سیاسی خود به فضاسازی علیه ایران ادامه می‌دهد

▫️ایلنا

#بخش_اول

"ساسان کریمی" تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو‌ با خبرنگار ایلنا، در خصوص اظهارات اخیر گروسی درباره فعالیت پادمانی ایران که ادعا کرده هیچ پیشرفتی حاصل نشده و مسئله بازرسان آژانس حل نشده است، گفت: در فقره بازرسان، مطابق ماده ۹ پادمان، ندادن ویزا به بازرسان از اختیارات ایران است و آژانس می‌بایست بازرسان دیگری معرفی کند و صرفاً اگر این امر (در مورد افراد متفاوت) مکرراً اتفاق بیفتد این مساله نیاز به گزارش به شورای حکام دارد. ایران از میان نزدیک به یکصد و چهل بازرس به چند نفر ویزا نداده است. ولی آقای مدیر کل از معرفی بازرسان دیگر خودداری کرده است و مرتباً همان افراد را پشت در ویزا نگاه داشته و معرفی می‌کند. بهانه‌اش هم این است که این موجب تضعیف آژانس می‌شود که البته مدعای غیرحقوقی است. 

وی افزود: در مورد موضوعات دیگر هم به نظر می‌رسد پشت همه این موارد جزئی، یک اراده کلی برای باز امنیتی سازی برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد که آژانس حلقه‌ای از اجرای آن است. موضوع تغییر دکترین که احتمالاً در ایران به منظور نوعی تهدید تلویحی برای باز امنیتی سازی برنامه هسته‌ای مطرح می‌شود، به نوعی بازی با ریسک بالاست؛ هم به احتمال کم ممکن است موضع مذاکراتی طرف مقابل را پایین بیاورد و هم به احتمال زیاد به باز امنیتی سازی ما کمک می‌کند و پایین آوردن این سطح تنش کلامی شاید دیگر در ید ما نباشد.

کریمی در پاسخ به این سوال که چرا در سفر اخیر آقای گروسی ایران نتوانست طبق صحبت‌های آقای گروسی به یک توافق مشخص در حوزه پادمان و بازرسی ها دست پیدا کند، گفت: برداشت من این است که درخواست‌های آقای گروسی بیشتر برای به سرانجام نرسیدن طراحی می‌شوند. اصولاً شما وقتی بنای انداختن توپ به زمین طرف مقابل را داشته باشید، پیشنهادات را طوری طراحی و بیان می‌کنید که طرف مقابل نپذیرد که هم نتواند تنش را مهار کند و هم هزینه این عدم توافق بر عهده او باشد. نمی‌خواهم بگویم این به نوعی توطئه است ولی به نظر می‌رسد ایشان منویات سیاسی غرب و اسرائیل را حدس زده و خود را هماهنگ می‌کند. در فقره PMD یادمان هست که وقتی ایران با ۵+۱ به نتیجه سیاسی رسید، بلافاصله آژانس اعلام کرد مساله تمام شده است و سوال دیگری ندارد. البته آژانس معمولاً در ادبیات خود از واژه «حل و فصل» استفاده نمی‌کند ولی انعکاس اراده سیاسی بر نظر آژانس لااقل در آن فقره واضح بود. حالا هم همین است. به علاوه اینکه آقای گروسی آن قدر ها آزاده و مستقل به نظر نمی‌رسد و حتی قدرت یافتن خود را به نوعی مدیون این اراده فشار به ایران می‌داند و البته در حفظ و توسعه آن می‌کوشد.

وی در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از وضعیت به وجود آمده پس از صحبت‌های گروسی چیست و ایران چه اقداماتی باید انجام دهد، گفت: واقعیت این است که این مساله به صورت فنی حل نمی‌شود چون اصلاً موضوع و رویکرد آژانس فنی نیست و سیاسی است. بنابراین موضوع در دست وزارت خارجه و مذاکرات آن با آمریکا و سپس ۴+۱ است و به نوعی از دست سازمان انرژی اتمی خارج است. سازمان استدلال‌های فنی خود را به قدر کفایت ارائه داده است. ولی ادبیات آژانس در جمع بندی چشم به موضوع سیاسی دارد که میان ایران و ایالت متحده باید رخ دهد. واقعیت این است که آژانس در مورد همه کشورها از تایید عدم انحراف برنامه هسته‌ای ایران عاجز است و صرفاً می‌تواند بگوید «انحرافی مشاهده نکرده» یا «دلیلی برای انحراف در دست ندارد» که همین حالا هم در مورد ایران هر دوی این جمله‌ها را می‌تواند بگوید. ولی ضمناً می‌تواند اینطور جمع‌بندی کند که «نمی‌تواند تایید کند که ایران منحرف نمی‌شود یا نشده است» که این را هم در مورد همه کشورها می‌توان گفت. بنابراین کف و سقف ادبیات آژانس آنقدر به هم نزدیک است که هر دو را در مورد ایران یا دیگر کشورهای بدون سلاح هسته‌ای می‌توان گفت و اینکه کدام ادبیات را انتخاب کند، بستگی به اراده سیاسی مذکور است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️درخواست‌های گروسی برای انجام نشدن مطرح می‌شوند/ اروپا تا زمان به نتیجه رساندن اقدامات سیاسی خود به فضاسازی علیه ایران ادامه می‌دهد

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

کریمی در مورد واکنش تروئیکای اروپایی به صحبت های گروسی گفت: البته همانطور که گفتم در واقع صحبت های آقای گروسی محصول اراده اروپاست و نه برعکس. به خصوص که در فضای کنونی هم اروپا پیش رو‌تر از ایالات متحده است و هم به نحوی از مذاکره مستقیم ایران و ایالات متحده خوشحال نبوده و رقابت درون گفتمانی خود را هم دارد. بنابراین احتمالا فشار بر ایران افزایش خواهد یافت. البته بیشترین اهرمی که اروپا در دست دارد اهرم هنجاری است. همانطور که حالا هم بیش از هر چیز توانسته علیه ایران فضاسازی کند. این فضاسازی تا به نتیجه رسیدن اقدامات سیاسی ادامه خواهد داشت. البته ما هم امکانات خود را در اوایل دولت سیزدهم به روش غیرهنرمندانه‌ای محدود کردیم.در ابتدا با معطل کردن مذاکرات وقتی که طرف‌های غربی آمادگی خوبی برای به نتیجه رساندن آن داشتند، سپس با ارائه پیشنهادهای موهوم در دور هفتم که حتی با اعتراض روسیه و چین مواجه شد و نهایتاً هم جنگ اوکراین و تحلیل «زمستان سخت» که به طور کلی موقعیت را طوری بر هم زد که آمادگی در غرب از میان رفت و ما برای بازگرداندن آن لازم دیده‌ایم مساله تغییر دکترین را مطرح کنیم.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی در مورد اقدام احتمالی آمریکا درباره موضوع هسته ای ایران  گفت: آمریکا فعلاً دست به اقدامی نخواهد زد چون هم در تهران و هم در واشنگتن در ماه‌های آینده موضوع انتخابات ریاست جمهوری در میان است. اما هر کاری که پس از دی‌ماه امسال انجام خواهد شد، در فاصله امروز تا دی‌ماه مقدمه چینی و پخت و پز می‌شود. اراده فعلی غرب بر هم زدن بازی برای نرسیدن دست ایران به غروب اکتبر ۲۰۲۵ (مهر ۱۴۰۴) است که برای همین تنش را بالا خواهد برد و از طریق آژانس حلقه را بر ما تنگ تر خواهد کرد و بهانه گیری خود را انجام خواهد داد. ما به هیچ نوع نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد. چون غروب اصلی برجام و رفع همیشگی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ما که در زمان دولت آقای احمدی نژاد و مذاکره آقای جلیلی به بار آمد در آن وقت اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: همچنین ما نباید کار را به بعد موکول کنیم. آنچه بعداً اتفاق میافتد در همین چند ماه تعیین می‌شود. می بایست با کنش فعال به خصوص پس  از تعیین دولت جدید در تهران آغاز به رسیدن به تفاهمی کنیم که ابتکار عمل و انسجام تصمیم را از غرب بگیرد. به خصوص قبل  از انتخاب رئیس جمهور آمریکا تا بر سر کار آمدن او، نیاز است که لابی با تیم جدید آغاز شود و به صورتی عملگرایانه کار به نتیجه رسانده شود. مذاکرات فرسایشی که در این سه سال شاهد بودیم بدترین نوع راهبرد است چون ما را تضعیف و طرف مقابل را مجهز به ابزار فشار علیه ما می‌کند. این همان اتفاق دوران آقای احمدی‌نژاد هم هست. بنابراین نیاز است که ما در فقره هسته‌ای عملگرایانه‌تر از این کار را به نتیجه رسانده و مانع باز امنیتی سازی ایران شویم. این امکان وجود دارد ولی نیاز به سطح توانمندی و اختیار دیپلماتیک بسیار بالاتر از آنچه در این سه سال شاهد بوده‌ایم، است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_اقیانوس


🌎8 ژوئن،روز جهانی اقیانوس


🌊 موضوع سال 2024: عمق های جدید را بیدار کنید


"روز جهانی اقیانوس ها" هر ساله در 8 ژوئن جشن گرفته می شود تا آگاهی مردم در مورد اهمیت اقیانوس ها و اهمیت حفظ و نگهداری منابع اقیانوسی ایجاد شود. روز جهانی اقیانوس ها یادآوری ضروری برای درک و قدردانی از سهم اقیانوس ها در زندگی ما است، از تهیه غذا گرفته تا تنظیم و حمایت از تنوع زیستی و آب و هوا.اقیانوس ها سال هاست که توسط انسان ها مورد استثمار قرار گرفته اند.

اقیانوس حداقل 50 درصد از اکسیژن سیاره را تولید می کند، بیشترین تنوع زیستی زمین را در خود جای داده است و منبع اصلی پروتئین برای بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان است. ناگفته نماند، اقیانوس برای اقتصاد ما کلیدی است و تخمین زده می شود که تا سال 2030 حدود 40 میلیون نفر در صنایع مبتنی بر اقیانوس مشغول به کار شوند.

https://www.un.org/en/observances/oceans-day#:~:text=We%20need%20to%20work%20together,for%20World%20Oceans%20Day%202024.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدئو/لیبرال‌های اروپا در انتظار شکست تاریخی؟

▫️ایرنا


۱۷ تا ۲۰ خرداد زمانی است که بیش از ۳۵۰ میلیون واجد شرایط در اروپا پای صندوق رای می‌روند تا سرنوشت ۵ سال آینده اتحادیه اروپا را رقم بزنند.تفاوت بزرگ این دوره اما قدرت گرفتن گروهای راست افراطی به نسبت سال‌های پیش است


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt.
▫️دلایل دعوت از نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره آمریکا/ پیامد حمایت دوحزبی از نخست‌وزیر اسرائیل بر آرای انتخاباتی بایدن

▫️ایلنا

"سیدجلال ساداتیان"، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اعلام تاریخ حضور و سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بر اساس اعلام رسانه‌ها، نتانیاهو قرار است ۲۴ جولای (۳ مرداد) در کنگره آمریکا سخنرانی کند اما باید دانست به لحاظ اصول حاکم بر روابط بین‌الملل، کشورهای مختلف قاعدتاً دعوت از مقامات دولتی را توسط دولت‌ها و دعوت از مقامات پارلمانی را توسط پارلمان و حتی دعوت از مقامات قضایی را توسط مقامات قضایی خود نجام می‌دهند ولی در آمریکا اینگونه نیست. در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما شاهد دعوت از بنیامین نتانیاهو به کنگره این کشور و ایراد سخنرانی توسط وی بودیم و حالا در زمان ریاست جمهوری بایدن هم برای دومین بار این اتفاق رخ داده است که ریشه آن قدرت لابی یهود یا آیپک در آمریکا به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: اینکه نخست وزیر اسرائیل را در زمانی که کابینه جنگ تحت رهبری وی دست به انواع و اقسام جنایات در غزه زده است به واشنگتن دعوت می‌کنند، به نوعی نشان می‌دهد که لابی یهود در حال حمایت از این رفتار وی است و این دقیقاً خلاف حقوق بشر و آرمان‌هایی است که آمریکا از گذشته تاکنون مدعی آن بوده است. اینکه به کادر آشپزخانه مرکزی جهانی از سوی ارتش اسرائیل حمله می‌شود و اتباع کشورهای غربی به قتل می‌رسند و سپس کشوری مانند اسپانیا هم به صف جنگ حقوقی علیه اسرائیل می‌پیوندد، دقیقاً نشان می‌دهد که جنایات اسرائیل هم چندان برای ایالات متحده اهمیت ندارد. آمریکا هم در این راستا با اعمال فشار بر اسرائیل به دنبال آن است که تل‌آویو به هر ترتیب آتش‌بس سه‌مرحله‌ای را بپذیرد که این آتش‌بس متشکل بود از پایان درگیری به مدت شش هفته‌، تبادل اسرا، مذاکره و در نهایت بازسازی غزه.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این راستا نتانیاهو به دنبال آن است که روند جنگ را ادامه دهد تا به زعم خود به اهدافش در غزه پس از هشت ماه دست پیدا کند. اینکه می‌بینیم کسانی مانند رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، رهبر اکثریت دموکرات‌های سنا، رهبر جمهوری‌خواهان سنا و رهبر دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان دعوتنامه نتانیاهو برای سفر به آمریکا را امضا می‌کنند به نوعی گویای آن است که لابی یهود در درون لایه‌های بالای ساختار سیاسی و قانونگذاری آمریکا رخنه کرده و نمایی از دوران اوباما را تداعی می‌کند. توجه داشته باشید که نتانیاهو در داخل اسرائیل با تضادها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و در این راستا ما شاهد آن هستیم که او به دنبال یک راه نجات است. نخست‌وزیر اسرائیل در مقابل، حتی با حریدی‌های تندرو در جنگ است و قرار بر این بوده تا این طیف به سربازی اعزام شوند که همین مسأله حالا به یک جنجال داخلی تبدیل شده و حتی تندروهای تل‌آویو تهدید به فروپاشی کابینه کردند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این مسیر و با توجه به فشارهای سیاسی و قضایی در داخل اسرائیل، نتانیاهو به دنبال آن است که به هر ترتیب بتواند حمایت آمریکا در این ایام را کسب کند تا از فشار داخلی هم خلاص شود. در صحنه بین‌المللی هم شاهد اعمال فشارهای مختلف از سوی دانشجویان و افکار عمومی علیه اسرائیل هستیم که در داخل آمریکا هم این مسأله کاملاً مشهود است. به همین جهت لابی یهود به دلیل حمایتی که از سوی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان کسب می‌کند، در حال تقویت نگاه نتانیاهو است تا او بتواند در خاک آمریکا فشارهای بایدن را خنثی کند و به اروپا هم در خصوص طرح دو دولتی پیام بدهد اما باید متوجه بود که این روند می‌تواند بر آرای بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر تاثیر بگذارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_بین_الملل

▫️آزمون سخت اقتصاد بریتانیا

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_اول

از منظر "اکونومیست"، چالش کمبود بودجه، ابر تیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بر سر اقتصاد بریتانیا افکنده است. سرعت لازم  برای رهایی از این چالش و نیل به رشد اقتصادی پایدار، با بررسی شکاف بودجه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای قابل‌‌‌‌‌‌‌‌‌سنجش است. در ظاهر، برنامه‌های مالیاتی و هزینه‌ای دولت محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار با قانون مصوب مجلس (قانون بودجه) همسو به‌نظر می‌رسد. این قانون حکم می‌کند که نسبت بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی (GDP) در سال‌آخر دوره پنج‌ساله پیش‌بینی شده، روند کاهشی خود را آغاز کند، اما در میدان عمل، شاهد تناقض بزرگی هستیم. این برنامه‌های در ظاهر کاهشی، بودجه‌نهادهایی را هدف می‌گیرند که از کمبود بودجه‌مزمن رنج می‌برند، مانند دادگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و دولت‌های محلی. این نهادها که پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر با مشکلات مالی دست‌به‌گریبان بودند، با ‌بار سنگین‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر کاهش بودجه‌روبه‌رو خواهندشد.بحران اقتصادی بریتانیا عمیق‌تر از ظاهرش است. برنامه‌های هزینه‌ای دولت بر پایه پیش‌بینی‌های میان‌مدت خوش‌بینانه و غیرواقعی «دفتر مسوولیت بودجه»  (OBR) بنا شده‌است. این نهاد وظیفه بررسی حساب‌های دولت را بر عهده دارد.

بررسی «اکونومیست» پرده از رازی هولناک برمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌دارد؛ اگر رشد اقتصادی بریتانیا به‌جای ۱.۸‌درصدی که دفتر مسوولیت بودجه ‌پیش‌بینی کرده، تنها ۱.۵‌درصد باشد (همان‌طور که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند)، گودالی عمیق‌تر در بودجه‌عمومی کشور ایجاد خواهد شد. این گودال سالانه حدود ۳۰‌میلیارد پوند (معادل ۳۸.۴‌میلیارد دلار یا ۱.۱درصد از تولید ناخالص داخلی) عمیق‌تر خواهد شد و چالش‌های مالی دولت را دوچندان خواهد کرد، اما اوضاع از آن‌هم وخیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر است. اگر رشد اقتصادی به ۱.۱‌درصد کاهش یابد (که معادل میانگین رشد سال‌های ناامیدکننده پس از ۲۰۰۸ است)، این شکاف هولناک بودجه‌ می‌تواند تا دو‌برابر شده و به حدود ۶۰‌میلیارد پوند افزایش یابد.

اعداد فریاد می‌زنندکه افزایش مالیات ضروری است. برخلاف ادعای برخی سیاستمداران، غرق‌شدن در باتلاق بدهی با استقراض با نرخ‌های بالا برای جبران کندی رشد اقتصادی، راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌حلی پایدار نیست. صرفه‌جویی کورکورانه از طریق قربانی‌کردن خدمات عمومی نیز گره‌‌‌‌‌‌‌‌‌گشای مشکل نخواهد بود. فشار بر بودجه‌دولت روزبه‌روز سنگین‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر می‌شود و راهی جز چاره‌‌‌‌‌‌‌‌‌اندیشی عقلانی باقی نمانده‌است. پیام دوم خطاب به حزب کارگر روشن است: حمله به خدمات عمومی فاجعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌بار خواهد بود. این حزب خواهان رشد اقتصادی برای تامین برنامه‌های بلندپروازانه خود است، اما تضعیف خدمات عمومی نه‌تنها با این هدف مغایر است، بلکه به منزله شکست برای حزب کارگر خواهد بود. اما حزب کارگر در تقلای انتخابی دشوار قرار گرفته‌است.

از یک‌سو، برای حفظ وجهه خود در آستانه انتخابات، نمی‌خواهد مالیات‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را افزایش دهد؛ از سوی دیگر، چاره‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای جز پر‌کردن شکاف روبه‌رشد بودجه‌ندارد. ساده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین راه، افزایش جزئی مالیات بر درآمد یا مالیات‌ارزش‌افزوده است، اما این امر می‌تواند به قیمت از دست‌دادن آرای کلیدی تمام شود. راه‌های دیگری نیز پیش‌روی حزب کارگر وجود دارد، اما هرکدام چالش‌های خاص خود را به‌همراه دارد. افزایش مالیات بر دارایی یا وضع مالیات بر کربن با مخالفت شدید اقتصاددانان و مردم روبه‌رو خواهد شد. گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های محتمل‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر شامل عوارض جزئی بر کالاهای خاص یا افزایش تدریجی نرخ مالیات‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در طول زمان است، اما این اقدامات نیز پیچیدگی‌هایی را به سیستم مالیاتی بریتانیا اضافه می‌کنند.

حزب کارگر در تنگنای سختی قرار گرفته‌است. حفظ محبوبیت در آستانه انتخابات، بدون به‌خطر انداختن ثبات مالی کشور، کار آسانی نیست.حزب کارگر باید تمام توان خود را بر تسریع رشد اقتصادی کشور معطوف کند. برای رسیدن به نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی بیش از ۱.۵‌درصد، به اقداماتی فراتر از وعده‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مبهم برای تحقق ثبات سیاسی نیاز است. از بحران مالی به بعد، شاهد افت محسوسی در نرخ رشد بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌وری در بریتانیا بوده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ایم؛ به این معنا که با وجود صرف زمان و تلاش یکسان توسط نیروی کار، میزان تولید کاهش‌یافته‌است. پدیده پیر‌شدن جمعیت نیز بر این مشکل دامن می‌زند. اگرچه دشوارترین مسیر، ساده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین راه برای احیای اقتصاد است، اما گریزی از آن نیست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_بین_الملل

▫️آزمون سخت اقتصاد بریتانیا

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_پایانی

ترک اتحادیه اروپا (برگزیت) ضربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای مهلک به اقتصاد بریتانیا وارد کرد و بازگشت به آن مستلزم سرمایه‌گذاری هنگفتی در عرصه دیپلماسی و سیاست است. تا زمانی‌که حزب محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار رویکردی سازنده‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر در قبال اتحادیه اروپا اتخاذ نکند، این اتحادیه نیز نسبت به توافقی که به آسانی توسط دولت آینده بریتانیا قابل لغو باشد، محتاط خواهد بود. برقراری روابط عمیق‌تر با بروکسل باید به‌عنوان یک هدف میان‌مدت برای حزب کارگر دنبال شود.اقداماتی مانند ساده‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی کنترل‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مواد غذایی و تسهیل نقل و انتقالات درون شرکت‌ها، هرچند ارزشمند هستند، اما در حال‌حاضر بعید است تاثیر قابل‌توجهی بر رشد اقتصادی داشته‌باشند.

براساس سرمقاله اکونومیست، ریشه مشکلات مسکن در دگرگونی نظام برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی شهری نهفته است. درحالی‌که از دهه‌۱۹۹۰ تاکنون سهم زمین مسکونی به ازای هر نفر در بریتانیا ثابت مانده، تعداد درخواست‌های پروانه ساخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌وساز در سال‌گذشته به پایین‌ترین سطح خود در ۳۰سال‌اخیر رسیده‌است. رهبران حزب کارگر گرچه عمق مشکل را دریافته‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند، اما اقداماتشان در حد حرف باقی‌مانده‌است. راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی مانند استخدام کارشناسان برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی بیشتر و تعیین اهداف بلندپروازانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر برای ساخت مسکن، ضعیف و ناکارآمد به‌نظر می‌رسند. طرح موردعلاقه حزب کارگر برای ساخت شهرهای جدید نیز پرهزینه  و  زمانبر خواهدبود.

راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌حل کارآمدتر، توسعه و افزایش تراکم در شهرهای موجود است. به‌جای اتکا به سیستم برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی فعلی و تلاش برای بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری بیشتر از آن، حزب کارگر باید رویکردی نوین اتخاذ کند و این سیستم را به‌طور کامل بازنگری کند. این امر مستلزم آزادسازی ساخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌وساز در کمربند سبز (مناطق حفاظت‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده اطراف بسیاری از شهرهای انگلستان) و تغییر رویکرد از مدل فعلی مبتنی بر صلاحدید به مدلی مبتنی بر ضوابط است. در این مدل نوین، پروژه‌هایی که با معیارهای طراحی مشخصی همخوانی داشته باشند، به‌طور خودکار مجوز دریافت خواهند کرد.اکونومیست معتقد است که دولت کارگری باید برای رفع موانع دیگری که مانع از رشد اقتصادی هستند نیز گام بردارد. طرح ایجاد شهرداری‌‌‌‌‌‌‌‌‌های منطقه‌ای که نخستین گام دولت محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار بود، اقدامی مثبت تلقی می‌شود، اما همچنان اختیارات و منابع لازم برای کنترل بودجه‌یا جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری منابع کافی را به شهرداران اعطا نکرده‌است.

پیچیدگی و تعدد سیستم‌های بازنشستگی، کارآیی را به‌شدت تحت‌‌‌‌‌‌‌‌‌الشعاع قرارداده و مانع از ورود پول به سرمایه‌گذاری‌های مولد رشد می‌شود. علاوه‌بر این، قوانین سختگیرانه ویزا و هزینه‌های بالای آن، روند مهاجرت افراد با مهارت بالا که می‌توانند دارایی ارزشمندی برای کشور باشند را کند می‌کند. دولت در حرص و ولع خود برای رشد اقتصادی، از هیچ تحریفی در قانون مالیات فروگذار نمی‌کند، اما این اصلاحات کورکورانه، بیشتر از آنکه راهگشا باشند، مشکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌آفرین هستند. مالیات نقل و انتقال ملک، مانند بختکی بر سر بازار املاک سنگینی می‌کند و مانع از جابه‌جایی و نوسازی خانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها می‌شود. این امر نه‌تنها به ضرر خانوارها است، بلکه کل بازار را نیز از پویایی و رونق تهی می‌کند. سقف ۹۰‌هزار پوندی برای معافیت مالیات‌ارزش‌افزوده حکم یارانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای ناعادلانه برای کسب‌وکارهای کوچکی است که به‌جای نوآوری و خلاقیت، به‌دنبال رانت و دورزدن قانون هستند. این معافیت نه‌تنها عدالت مالیاتی را زیر پا می‌گذارد، بلکه مانع از رشد و توسعه این کسب‌وکارها در بلندمدت می‌شود. تفاوت فاحش حق‌بیمه ملی برای افراد خوداشتغال و کارمندان نیز تبعیض آشکار دیگری است که انگیزه کار و تلاش را از بین می‌برد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/06/26 19:17:53
Back to Top
HTML Embed Code: